Intervaller med nattmössan nere..

Idag var jag mindre virrig i stallet :) Allt gick i precis rätt takt också, även fast jag tog mig tid med henne på gången & ute så hann jag lätt med det jag skulle innan bussen gick (fast jag fick skjuts hem av Anders ändå). Pilen stod i mittengången och Grann vid hennes box så jag ställde henne mellan foderkammaren & Pålles box, lös. Det gick riktigt bra! Efter några korrigeringar stod hon still. Det är varken hennes eller min favoritplats att stå på men vi kanske får börja där och utöka sen. 
 
Hon är inte helt öppen mot mig och testar mig lite (vill t ex inte lyfta framhovarna, gjorde hon när jag började rida henne med), men det ju går över. Annars är hon ju lätt att hantera så där är jag inte orolig även om vi inte är där vi var när hon for, mentalt. Det kommer. Hade henne även lös vid sadlingen, först slängde hon bak huvudet mot mig när jag bara drog första hålet men då röt jag till och efter det slängde hon bara med huvudet & surade när jag drog sadeln runt om.
 
Red inte på banan idag, eftersom det inte blir någon tävling pga transporthärvan. Beslöt istället att intervallträna ute, men först ville jag ha henne rund och låg & att hon skulle jobba med ryggen. Det tog ett tag, och inte höll det länge. Sen körde vi skritt/travövergångar nästan hela vägen till Göranstorp, 8 steg skritt, 8 trav. (Det var målet iallafall..) I början rusade/tvärnitade hon bara, sen kom hon in i rätt tempo och gled fint in i trav och ner i skritt.. sen tappade hon igen efter ett tag. När det blev jobbigt antagligen. Och så jobbade vi på. Testade nån galoppfattning men det blev bara hetsigt & slarvigt så jag gav upp det rätt snabbt. Även hem blev det främst skritt/travintervaller men hon var så stissig då att det fick bli längre skrittsträckor tills hon kom ner på jorden igen, då gled hon mjukt in i traven. Känns ju som att man knappt ridit alls när man ridit så, men hon var svettig under schabraket & på halsen efter så då kändes det iallafall lite bättre, hon hade verkligen jobbat! Kan ju vara lite svårt att känna hur mycket hästen verkligen gör det ibland.
 
Inte helt nöjd, men det är mest att jag är frustrerad tror jag. Det är så konstigt att rida henne såhär ur form, hon är ju stissig & rusig för att det är lättare än att jobba. Hon har vilat & vart sjuk några gånger tidigare men hon har aldrig tappat såhär mycket, det är verkligen häpnadsväckande hur fort det kan gå. Hon gillar dessutom att göra intervaller, så bara det att de inte funkar som de ska säger nåt också. Men det är väl bara bita ihop och fortsätta! Så det gjorde nog inte så mycket att det inte blev nån tävling just nu (även om vi bara skulle ställt upp i skrittklass).. Ska nog jobba henne på banan mina dagar istället för att stressa upp henne med att fara ut tror jag, tills hon orkar lite mer. Ska vi ut får det bli i skogen & klättring så hon får rump- & ryggträning, blir nog sådant på lördag tror jag, och så kör vi banan i veckan. Det blir nog bra. Till slut. Jag försöker se det som att detta är bra träning för den dagen man har egen som blir sjuk och faller ut och man får börja om på noll på.
 
När vi kom hem fick jag säga ifrån ett par gånger när hon gick iväg från där jag ställt henne, jag låtsades vara upptagen med annat just för att se om hon skulle gå iväg. Men till slut körde hon travarslängen och stod still. Mycket duktig tjej! Stretch och så in i boxen, sen myste jag lite med Valle som stod på gången.
 
Nalle-Valle med världens mysigaste mule. <3

Allergisk!

Minns inte hur mkt jag skrivit om det men jag gjorde en grundlig läkarundersökning för ett tag sen & fick positiva svar på allergin. Idag fick jag mer specad info, jag är inte allergisk mot häst (puuh!) men hade lite höjda värden mot dammkvalster, gråbo (ett slags gräs) och.. Katt!

Bara det att jag haft 2 katter sen 2002 typ. Bara en sen 3 år tillbaka och har inte haft några problem alls. Jag tror absolut jag har liiiite allergi för jag är lite nysigare än de flesta och nån gång om jag gnuggat mig i ögonen efter att ha gosat med Joe har det kliat lite.. Men liksom, det första jag gör när jag kommer hem varje dag är att klappa, snosa i pälsen och ibland smånafsa i pälsen. Joe buffar & stryker sig mot mig. På natten sover han på kudden bredvid mig. Skulle jag vara jätteallergisk skulle jag ha mer symptom än bara "nyser rätt ofta". Läkaren sa att om jag inte kände mig besvärad behövde jag inte vara orolig, så det är jag inte.

Efter lite googlande vet jag nu att det är ett ämne i saliven man är känslig mot (& han slickar på mig ibland med), när katterna tvättar sig fastnar det i pälsen & håren. Jag har ju som sagt inga besvär hemma men jag ska börja tvätta & borsta honom mer för säkerhets skull (tvättar aldrig honom om han inte är skitig = en gång vart femte år pga innekatt). Kvalster går inte att göra så mycket åt mer än att hålla välventilerat och det har jag alltid när det går. Är lite sämre på det på vintern men det är väl bara börja. Finns specialfodral man kan använda men så allergisk tror jag inte jag är där heller tror jag.

Dessutom, avseende katt, så har visserligen hankatter mer av ämnet man är allergisk mot än honkatter, men ljusa katter har mindre än mörka och kastrerade mindre än icke kastrerade, så han är nog ganska bra i det avseendet! Ska bli lite noggrannare med städningen då jag får bort onödigt hår & att borsta/tvätta honom men jag tror det räcker så. 

Ska mycket till innan jag skiljs från Joe!

Det viktiga snöret undertill..

Gud vad mycket smarta sadelgjordar det finns.
 
 
Det är verkligen en del av utrustningen jag inte är så jättebra på! Googlar man lite på det är vanligaste frågan "resår eller inte resår". Förespråkarna pratar om flexibilitet, motståndarna menar att hästen aldrig får nån vila från gjorden i inandning (det finns säkert fler argument). Sen gillar även många resår för att det är lättare för människan. Jag kan inte förespråka för vad som är bäst men det sista kan jag skriva under på, herr Honey hade en anatomisk lädergjord med resår i kanterna och det är verkligen mycket lättare för mig som människa. Många skriver också om risken att dra gjorden för hårt med resår men då kanske det mest är ridskolebarn tänker jag. Men spänner ju inte över vad man behöver men det får ju inte vara för löst så man sitter & vickar. Precis lagom.
 
Sen finns det raka, anatomiska, läder, tyg, tunnlar av alla slag, magplattor för hopphästar (lärde mig nyss att man har det för att skydda från sparkskador om hästen drar upp framhovarna för högt under magen, där ser man) och så finns det massa "specialare" som ska vara bra vid sadeltvång, som Honey har. Eller jag vet inte om det är "riktigt" sadeltvång för hon är inte sån som stegrar & svimmar, plus att hon hatar vad man än lägger upp på ryggen, just när man lägger upp det. Det blir samma reaktion oavsett om det är ett schabrak, en sadel eller ett lätt fleecetäcke. Sen är det liksom lugnt, man kan pilla med sadel och täcke, sitta upp och så, då är det är inga sura miner. Men det är klart att det är värst när man ska dra sadelgjorden. Tror att det är mest för att hon har känslig rygg vid kyla & så, och är rädd om den. (Ja hon är kollad i rygg med jämna mellanrum, sadeln passar blabla)
 
Generellt sadlar jag alltid på samma sätt; några hål i taget, göra nåt annat ett tag, ett hål till höger, plocka undan borstrna, ett hål vänster osv. Tycker det är trevligare även mot en häst som inte har problem med sadelgjord, än att gå från 0 till 100 & alltid från samma sida. Sen vet jag inte om det verkligen gör nån effekt att dra på båda sidor på en rak sadelgjord som Honey har, men det känns.. jämnare. När hon kunde stå stilla lös i gången (hon har tappat det lite) upplevde jag även att det gick lite bättre när hon fick vara helt lös. Sitter hon fast kan hon blotta tänder men är hon lös är hon "bara" surig. Behöver jag dra sista hålet uppe i sadeln ser jag till att jag ska göra det från höger sida och inte från vänster som man lär sig i ridskolan. Jag är nämligen högerhänt så det är lite lättare då. ;)
 
Varför ser man inte såna vita tyggjordar som Milton hade nu för tiden tro?

Varför tävla?

Känner att luften gick ur mig lite. Transportfrågan blev för stor och verkar inte lösas så det blir nog inget. Sista hoppet är om de där i Järfälla har, men.. Tiden är också av vikt för sista anmälningsdag är denna vecka. Orkar inte styra upp med att åka till Nacka & hyra, ta sig dit & hem.. Kände att det blev lite för mycket. Hade väl hoppats att det skulle gå lite smidigare och tog ut lite i förskott. Det vart ju lite sista minuten ändå så det kanske är lika bra, men det var ju typiskt när tävlingen var så pass nära. Prutt :(
 
Jag känner att jag måste förklara detta tävlingsintresse som för vissa kanske kan tyckas ha flugit på mig hux flux. Det har det inte, men jag har inte skrivit så mycket om det. I somras blev jag efter flera års prokrastinerade äntligen medlem i Ridtravarförbundet, och efter att Madde tävlade pojkHoney på förbundets riksmästerskap i somras blev jag skitsugen på att tävla på rikset jag med. Jag har ju aldrig fallit för en specifik gren eller ridprincip utan gillar ju som jag sagt flera gånger att plocka russinen ur alla kakor. Däremot så älskar jag travare som ridhästar (varför jag gör det är ett helt annat inlägg) och det lilla community som finns runt detta.
 
Och jag vill vara med mer där, jag vill vara en del av förbundet mer, och nu när det skulle vara en tävling lokalt så högg jag den direkt. Jag är med i Stockholmsdistriktet nu men de flesta verkar vara söder om stan och dessutom händer inget där tyvärr. :( Denna tävling är det Uppland/Västmanland som anordnar och jag kan ju faktiskt tillhöra det distriktet med! Sen är det inte bara tävlingar utan det anordnas även träningar & föreläsningar, ja det är lite upp till distrikten själva. Stockholm har historiskt bara haft hopp- & dressyrtävlingar medan andra distrikt har lite mer roliga saker som t ex Hubertusjakt eller Distansträning. Uppland/Västmanland är ett nytt distrikt och rätt hungrigt (som jag antar jag) så de har en del kul på G, bl a foderföreläsning och clinic i AR.
 
Jag tycker bara att det är så kul att vara med andra som verkligen brinner för travhästen som ridhäst, så om det är dressyr, hopp eller tömkörningskurs spelar inte så stor roll för mig. Så det är därför det blev lite hastigt och lustigt nu. Hade jag kommit iväg hade mitt mål med denna tävling bara vart att överleva den. Dvs vi hade kunnat komma sist och det skulle icke rört mig i ryggen för jag har inte tävlat sen 90-talet som sagt, så jag vill bara få träna på att tävla. Alltså, liksom, jag fick googla fram att man ska ha med sin egen nummerbricka. Kan ing-en-ting om tävling. Har icke Grönt Kort. Det där med resultat kan vi ta nån annan gång, vi är ju inte alls ihopridna än och vi är det nog inte helt om tre veckor heller. Dessutom har jag ingen aning om hur Honey skulle reagera på detta. Hon har tävlat i distans tidigare men det var länge sen. Så detta hade vart enbart nyttigt. Och väldigt väldigt läskigt. Men även tryggt att det är inom förbundet så man vet att man slipper ev ridtravarrasism som tyvärr är förekommande både hos andra deltagare & domare på "normala" tävlingar. Plus att det mest är vuxna människor tror jag, inga galna ponnymorsor. Jag skiter ju visserligen i sånt men tills vi kan lite mer känns det tryggare att tävla inom förbundet än att slänga sig ut på en pay and ride. 
 
Men men. Det går väl fler tåg.

Dressyrtant!

Krävs inte mycket för att man ska se lite fancy ut! Gillade dock inte denna kavaj, den var så stretchig så bilringarna syntes för bra ;)


Älskade denna. Men man får ju inte tävla i kortärmat.. :(

Har dock inte råd att köpa nåt nu men julen är ju i antågande!

Transportmeck..

Uthyraren i Märstas B-kortslastbil var uthyrd 16 nov, dock mailat en i Järfälla (ej fått svar än) & en i Nacka. De i Nacka har tillgänglig då och verkade kunna dygnsuthyra kväll till kväll men har ej fått pris eller plats än.. Plus att Nacka är så jävla långt att åka och hämta :(

Meck.. Nu ska jag iallafall till Hööks & scouta tävlingskläder! Lite roligare! :)

Morgonfix

Kände att förra inlägget blev superrörigt, men det är väl lite så det blev igår också, haha :) Jag vet inte, jag har väl inte fattat att detta är på riktigt, att hon är tillbaka nu och ska stanna. Lite overkligt liksom. Men det är väl för att jag gått så lång tid och väntat på att hon ska åka kanske. Måste bara banka in detta i min skalle att det är sant. 
 
Hade yoga inbokad idag men avbokade det. Känns lite dumt att börja boka upp sig direkt man blir lite ledig, måste faktiskt även fixa hemma. Har hållt efter hemma bra (avskyr att städa) sen jag flyttade men senaste två helgerna har det inte blivit av så jag skulle behöva fixa lite med det, plus laga matlådor etc. 
 
Håller på maila lite nu ang att hyra b-kortslastbil. Dönervös. Vad ska man uppskatta att det tar i tid? Jag är ju extrem tidspessimist och vill alltid vara ute i god tid, sekretariatet öppnar 9, första start (= min första klass) 9:45 och det tar väl en timme att åka till Denan, kanske mer om man har häst. Har dessutom aldrig kört häst. Men sån b-kortslastbil känns mindre läskig än släp. Och så hämta släp innan, lasta henne, senast hämta upp släpet kl 7 då känns det som, och då ska hon lasta som en klocka.. Det brukar hon väl iofs göra. Men ändå. Och sen vete fan hur lång tid det tar liksom. Höftade på fyra timmar, en timme hem, lämna tillbaka 15? Hm? Jag tänker att hyra ett dygn vore bättre för min nerver, så man slipper tänka på tider och kolla klockan. Ska ju dessutom ta mig till Runsa tidigt så då vore det ju göttans om jag kunde hämta lastbilen fre kväll och lämna lö kväll och inte behöva tänka på det. Gud sånt pill & fix. Note to self: Köpa egen kärra den dagen jag köper häst. (För alla de där miljonerna jag har i byrålådan..)
 
 En Theault skulle jag vilja ha då också. Fiiin.

FörvirradChey82

Alltså oj ja, vilken kväll! Haha. Gick och peppade hela dan och sen när jag kom till stallet var jag totalt förvirrad och helyr! En del nytt folk jag inte kände och länge sen jag var där ändå, och bara att jag faktiskt inte är van vid henne just nu. När jag skulle kratsa hovarna var min första tanke "men gud, små prinsesshovarna". Hon är ju så nätt & liten. Äh jag vet knappt var jag ska börja, är fortfarande lite uppe i varv!
 
Som tur var hade Johanna vart snäll & mockat + fixat kraft, annars vettefan om vi ens hunnit rida 5 minuter pga mitt yrhönseri.. Pga det stressade jag nog upp mig själv lite och hann som inte prata med henne så mycket. Normalt har jag alltid pysslat & myst med henne i egen takt men nu blev det bara hej - fix - ut. Det kommer väl :) Hon kom i hagen när jag ropade, nu regnade det ju visserligen men ingen annan häst kom. Sen när vi red ut så tänkte jag först att OJ vad hon är stel i bakbenen! Fast det var hon inte.. hon är bara byggd lite mer i uppförsbacke baktill än vad andra Honey är så det vart sån markant skillnad. Kommer ju ta ett tag innan jag "hittar in" i henne nu, även när jag red båda Honeysar tog det en tio minuter att hitta in i hästen om jag red båda samma dag.
 
Hade redan bestämt att rida till Göranstorp & hem så det gjorde vi. Som hon alltid vart var hon lite tjurig när jag gav henne en skänkel eller över huvud taget ställde krav på henne men när hon började tjuta och stanna röt jag till och då gav hon sig. Tror att hon kommer testa lite nu, hon ville inte lyfta hovarna när jag skulle kratsa och så gjorde hon när jag började rida henne. Sen blev det en vinglig trav, dels för att hon tvunget skulle sicksacka förbi vattenpölar och dels för att jag skulle hitta henne. Galopp upp för galoppbacken och sen trav & galopp + en liten skritt till Göranstorp. Det var väl där nånstans det började kännas mer naturligt, jag var nog rätt spänd också i början. Galopp & trav omväxlande till galoppbacken och därifrån skitt hem.
 
Johanna har sagt att hon tappat rätt mycket under tiden hon har vart borta och det var ju ingen underdrift. Hon verkligen hängde i hacket, speciellt på hemvägen. Tidigare har vi liksom kunnat rida alla gångarter på lång tygel och reglerat farten men sits enbart (iallafallpå bra dagar). Det gick inte ens att få en samlad galopp, alls. Hon snuddade vid att försöka men jag märkte rätt snabbt att hon inte orkade. Övergångarna var också väldigt abrupta och hon går på bogarna rätt mycket. Men allt detta är ju för att hon tappat rätt mycket muskler & kondis (och då har Johanna ändå jobbat henne ett par veckor!), det är bara jobba på. Men jag tycker ju sånt här är skiiitkul och ser jättemycket fram emot att få jobba med henne nu! :) Det blir mycket övergångar och intervaller, det är ett som är säkert!
 
Fina tjejen!
 
Anders hjälpte mig att fixa hö & vatten medans jag klädde av henne, sen tog jag alla mina grejer och gick för att byta om. Och insåg att jag glömt sadeln och tränset kvar i stallet haha alltså what. Noll koll. På torsdag (har henne tors denna vecka då jag jobbar halvdag på fre & bussarna inte matchar) ska jag fixa allt först och sen får vi väl se hur mycket jag hinner rida.. förhoppningsvis är jag lite mer chill då. Ska nog testa henne på banan då eftersom det ser ut som att dressyrtävlingen blir av (aaahh! mer om det sen). Känns även som att det blir en låååång dag i stallet på lördag iallafall haha!
 
Jaja. Nu ska jag betala räkningar, förhoppningsvis får det ner mig i varv så jag kan sova sen.
 
ps: Fick skjuts hem av Runby-Rövaren*
 
 
 
*fråga inte ;)

Från arkivet: Myskväll på Göranstorp

Går igenom gamla foton nu och hittade dessa från när de flesta av oss från Runsa hade myskväll/knytis på Göranstorp för två år sedan. Om det ser äckligt mysigt ut så är det bara för att det var det. Underbara människor <3
 
 
Anders, Helena & älskade, saknade Desirée <3
 
 
Ååååh mys. <3
 

Hästlös söndag!

"Mulet.. äh, väntar nog lite med att fara & rida", tänkte jag idag när jag vaknade.. :( Konstigt att inte vara i stallet jämt nu. Men som förutspått är jag lite mer chill idag, och börjar längta till imorgon. Är nästan pirrig, haha! Har bara slöat idag, skulle börja fixa i köket men somnade i soffan med katten istället, haha. Ska också bli lite skönt med egentid så jag äntligen kan få i ordning hemmet och gå & träna. 
 
Igår impregnerade jag regnkappan med sprayen från Hööks, känner mig tveksam till om lite spray ska hjälpa (även om jag använde halva burken) men vi får väl se nästa gång det regnar helt enkelt. En annan spray de har som verkar funka bra är reflexsprayen. Fundrar på att köpa den för kläder (skulle självklart aldrig få för mig att spraya med medishäst utan tillåtelse). Inte för att man skulle våga lita helt på den då den nöts bort men absolut som komplement! Dock att relexer typ ej behövs i Runsa eftersom man nästan aldrig rider där det finns bilar. Fast jag skulle aldrig rida utan ändå, inte sånt man chansar med precis.
 
Har tvättstuga om nån timme och ska tvätta upp en hel del stallkläder så allt är rent. Eftersom det är en av de få tillfällen jag har all utrustning hemma har jag tänkt äntligen komma till skott med dokumenteringen av all utrsustning jag har. Varför? Tja, jag vet inte. Fick idén för ett bra tag sen men det är alltid nåt som är skitigt eller i stallet så det blir aldrig av. Vet inte riktigt om det bara blir foton eller lite video också. Problemet sen är att jag har lite tekniska problem med att få fotona till datorn, men det löser sig säkert.. nån gång.
 
Lämnar er med ett nästan på dagen två år gammalt foto på Honey, taget 27/10 2011. Här hade jag inte alls ridit henne länge, en månad eller två kanske. Sötistjejen. <3 Åh vad knäppt underbart det kommer bli att få mysa med henne imorgon.
 
Älskar Hooligan-grimman. <3

Honey, Honey, how you thrill me..

Min blogg måste vara så himla förvirrande för eventuella personer som trillar in just nu. Vet inte om det finns någon nytillkommen läsare för jag har inte så många ändå och misstänker att de flesta som läser här är folk jag känner, men här är kortversionen;
 
Honey Bird Twitter (aka tjejHoney) var min medryttarhäst 2011 - juni 2013, sen blev hon utlånad på foder. Det är hon ni ser till vänster i menyn. Från januari 2013 fick jag svårt att få ihop busstider från stallet eftersom jag blev billös och började då även rida Honey Boney (aka pojkHoney), och han flyttade till Göteborg idag. För ett par veckor sen flyttade tjejHoney hem igen och jag börjar rida henne igen fr.o.m. måndag. Solklart? :) Känns som att jag skulle behöva rita upp diagram för det där.. Klicka på bilden på mig så ser ni med medryttarhästhistorik, så kanske det blir lite klarare.
 
Nu är jag fortfarande lite ledsen & har spänningshuvudvärk så jag kanske är lite överdramatisk (vem jag? aldrig hänt) men jag skulle ha sån jävla panik om tjejHoney inte flyttat hem så himla lägligt. Min första tanke var att jag absolut inte skulle ha nån ny medis pga orkar ej med leta häst, lära känna ägare/häst/stall-cirkusen. Funderade även på foder. Som tur var hade Johanna funderat på att ta hem Honey i samma veva så allt funkade verkligen så bra för ovanlighetens skull denna gång. Även om jag fortfarande kommer sakna min Honeyfarbror & Malin mycket.
 
Varför kan man inte få ha alla hästar?
Men det är väl bara att skatta sig lycklig att man fått tillfället att rida & vara med så många fina hästar som jag har. Och till skillnad från alla andra så tror jag att jag kommer se herr Honey igen. <3 Det har vart skönt att få ha en sorgedag idag ändå. Har grinat & badat & ätit pizza & sett film. Imorgon är jag nog lite lugnare säkert, och på måndag kommer jag förhoppningsvis vara jätteglad när jag ska ut till Runsa & tjejHoney.
 
 
 
Jag & mina Honeysar. <3
 
 

Hejdå ponnyn. :'(

Allt känns tomt & konstigt nu. Malin & Krille kom & hämtade upp mig och så blev det fika & sen packande och mycket kramar & en del tårar under tiden. Känns just nu overkligt att jag inte ska åka dit mer, speciellt eftersom jag vart där nästan varje dag i 1½ månad nu. Då är det skönt att jag har Runsa & Honey väntande, så slipper man gå hemma och bara tycka synd om sig själv. Grinade jättemycket när jag kom hem, sen tog jag ett bad & lugnade ner mig lite. Skulle ev åkt till stan men är inte exakt på humör så jag blir bara hemma. 
 
Gubbmule. <3
 
 
Människofika, hästfika & sen hejdå :(
 
 
Fick jättefin hejdåpresent av Malin. <3

Sista (riktiga) dagen med Honey Boney

Sista vanliga iallafall. Fixade boxen extra fin & när jag sen hämtade honom i hagen började jag tjuta direkt, så sminket sved i ögonen. Sen kom Malin & Krille och lämnade av transporten innan de skulle vidare för att lämna av lite djur de hjälpt transportera upp från Götet :)
 
Honey och jag red ut, samma väg som igår men vi tog höger varv runt idag först. På Högvretsängen stod tre älgar så Honey höll på skita på sig och fnorkade när de äntligen sprang iväg. Fast även jag tyckte det var lite otäckt att bara se 3 ögonpar stirra på en i mörkret.. Dittils hade vi bara travat oss lite varma, sen galopperade vi upp och runt igen, men vek av mot Ekeby. Då slappnade han av lite mer och vi tog en riktig busgalopp på raksträckan, skrittade sen ängen och mysiga lillskogen tillbaka till Högvreten. Red vänster varv tillbaka så vi skulle slippa rid förbi ängen och så fort jag kortade tyglarna tog han själv galopp. Det är inte så vanligt att han gör så så jag bara skrattade. Underbara fina busfarbror. Galopp runt och sen blev han lite spänd när vi kom ner mot ängen och skulle svänga av mot klätterbackarna. När vi väl kom in i skogen där slappnade han av igen och vi galopperade upp för den brantaste backen, han bockbrallade precis som igår. Busgubbe. <3 Sen blev det även räcergalopp i skogen på deras vägar, trav förbi deras hagar och sen skritt hem. Grinade lite till. Det var inte en perfekt ridtur men detvar en väldigt Honey ridtur. <3
 
När vi var på Gällstavägen hem släckte jag pannlampan och lutade mig bak och såg på stjärnorna. Såg ett stjärnfall. Allt kändes bra. Nu känns det sorgligt. Jag är ju redo och glad att gå tillbaka till tjejHoney och han kommer få det  bra i Göteborg nu i lyxstallet han ska stå i. Men jag kommer sakna honom så mycket. Han är så himla rolig & go, det tar ett tag innan man inser det men han är det.
 
<3 Kungen.
 
 
Imorgon blir det städ och fika och mycket tårar innan det blir hejdå. Sen ska jag tvätta alla mina hästkläder på söndag och på måndag är det dags att återvända till Runsa & min filifjonka.

Yster farbror

Hade en riktig skitdag på jobbet idag, hade till och med svårt att släppa den även uppe på hästryggen, då förstår ni. Det blåste som tusan men var 12 grader varmt så det var inte så farligt ändå. Vi red till Högvreten och red först ett varv runt, 3/4 varv tillbaka och sen upp via klätterbackarna & hem. Mycket trav och galopp på mycket glad ponny. Han är inne i ett sånt himla trevligt humör just nu. Det är klart, han har inte fått gå så mycket pga otiming och sjukdom och allt, så han blir så glad när han får komma ut och springa. Han brallade till och med i uppförbacke idag! Haha :D kunde jag släppa allt jobbigt. Vi red inte så länge idag, får se vad vi hittar på imorgon men jag tror vi tar en längre sväng på samma marker. Sista ridturen. :(
 
 
Fina roliga farbror, kommer sakna honom så. <3

Pysselkväll

Som ni ser har jag stökat om lite till vänster i bloggen nu! Blev riktigt bra, även om jag skulle vilja ha bort den lilla bilden där. Mina bloggdesignkunskaper tryter dock där, ev ska jag leta upp nån gratisdesign för jag börjar ändå vara less på denna men tänker icke börja betala för de Pro-teman som blogg.se har. Är dock lite fundersam på vad jag ska göra med bannern längst upp. Tillsvidare får Honeymulen vara kvar även om det blir lite väl mycket pussbilder. Kan inte hjälpas, sån är jag. Skulle vilja ha nån mer höstig/vintrig bild på tjejHoney men har ingen sådär på rak arm så vi får se vad det blir där.
 
Igår blev det bara pyssel & mys, hann såklart inte med åttabussen men då hann jag istället pyssla lite med Honey. Känner verkligen att jag inte fått göra det så mycket på senaste på nåt sätt så det var skönt. Tyckte han var lite varm på framsidan av skenbenen bak, men fäste inte supermycket vikt vid det ändå eftersom han dels var varm efter att fått ha det tjockare täcket (pga att nån hängt upp blöta täcken i stallet snarare än att låta dom torka på) och det var en rätt varm höstkväll, och dels hade han galopperat upp till grinden pga att Mina & Sillen gjorde det när jag ropade efter honom. Ska kolla idag igen såklart (han ska få vara naken idag då det ska vara tolv grader) men det är nog inget.
 
Ikväll hoppas jag på Högvretenrunda då alltså. Det har ju vart väldigt lugnt, eller snarare ojämnt, i aktiveringen senaste tiden så han får bestämma tempot tror jag. 
 
Boxhäng. <3
 
 
<3

Nytt pannband

Öronmuffar & mössa är min melodi på vintern, men i stallet gillar jag pannband. Detta hittade jag på barnhyllan på Hemköp nu ikväll, satt ju perfekt!Tempus fugit..

Tänk att det snart är November! Jag fyller år den 9/11 och sen är det December & jul och vips kommer det vara 2014. Galet! Ser verkligen fram emot att göra min årsresumé för 2013, oj vad det har hänt mycket i år. Här är min årsresumé för 2012. Hände en del då också visserligen men 2013 har vart ännu mer händelserikt.
 
På väg till stallet nu, blir bara mys & fix och så ska jag ta in hästarna ikväll. Håller tummarna för att jag hinner med åttabussen hem, är så trött idag. Imorgon däremot blir det rida av.
 
Honey i söndags. Ska skriva om den ritten snart.. kanske ikväll?

Den sista dagen

Att bli av med en medryttarhäst och vara ledsen för det går i flera steg. För mig iallafall. Eftersom jag blivit av med ett par stycken och bara lämnat en "frivilligt" (= egentligen inte men pga flytt från Luleå) är jag lite av en expert på detta ämne.
 
Steg 1: Få första infon.
Ofta är inte så mycket klart här. T ex fick jag veta att Johanna sökte fodervärd långt långt innan det verkligen blev av, och även Malin har haft mig ajour varje steg på vägen. Det fanns ju en möjlighet att de skulle bli kvar i Stockholm men eftersom chansen var liten började jag ställa in mig på att han skulle försvinna redan när Malin sa att de letade nytt hem i princip överallt. Då blir jag oftast ledsen och lipig men förstår. Pussar lite extra på hästen den dagen eller närmsta dagen inpå.
 
Steg 2: Defenitivt besked.
Nu har man hunnit vänja sig vid tanken men när beskedet helt är fastslaget att fodervärd är funnen/flytten verkligen blir av så är det ändå som ett slag i magen. Jag är en extremt blödig person och gråter ofta, typ såna fina frierivideor på YouTube kan jag inte se på när jag t ex sitter på pendeltåget för jag börjar bara gråta. Eller när Kim Källström hade hjälpt den lilla pojken på senaste landskampen, alltså näsduksprenumeration hitåt typ. Så då måste jag gråta & pussa lite mer.
 
Bild tagen på "steg 2"-dagen. <3
 
Steg 3: Sista dagen.
Böl, böl, åter böl. ("Sista" dagen med tjejHoney.. trodde jag då!) Jag har alltid haft en egen sista dag med mina hästar som faktiskt oftast blir väldigt väldigt fina och speciella, och inte vart med när hästarna åkt. Men nu har jag fått nån mental bild av att jag ska se honom åka iväg, och eftersom Malin redan flyttat vill jag ju säga hejdå ordentligt till henne också. <3 Och det är om TRE DAGAR nu. Galet. Minns fortfarande den där första dagen jag var och hälsade på och provred. Hade haft sånt tjafs med andra hästägare ang provridningar och allt kändes så lätt med Malin. Hon var så nöjd att hon avbokade en annan intresserad på studs. Fattar fortfarande inte hur hon kunde vara det för jag fick knappt en syl i vädret den dagen haha ;) (Så roligt att läsa gamla inlägg om början av tiden nu)

Tiden, tiden!

Gud vad jag bara känner att det kommer gå fort nu. Måndagen bara försvann, imorgon jobbar jag sent, vips är det torsdag, fredag & sen far han. 

Och sen börjar jag med tjejHoney på måndag. Haha. Jag bara: "Jag ska ta det luuuugnt nu OMG TÄVLA?!" Ja men det är väl jag i ett nötskal. Löser jag transportfrågan så är detta alltså främst en tävling för att träna på att tävla. Ritten är det minst intressanta på hela dagen känner jag. Googlat trådar som "alternativ till knoppning" (är värdelös på det), "åka på tävling själv" (om jag inte kirrar skjuts och/eller medhjälpare) plus pluggat TR. Men det.. Äh, jag ska inte skriva mer nu förrän jag ser om jag ens kan åka. To be continued..

Honey & jag ska bara ha kul nu sista dagarna. Högvretsbusa, vår favvo. Gubben.. Det är inte lika hjärtskärande som när Honey & Rauen åkte men kommer ju ändå böla sönder mig på lördag. Blir ju av med världens bästa Malin med. Eller inte helt såklart, men det blir ju inte samma sak.

Nu på slutet har det som bara blivit pannkaka av vår sista tid men egentligen gör det inget. Har så många fina minnen med Honey ändå på de knappa 10 månader vi haft ihop. Känns som så mycket längre. (Börjar nästan böla nu så nu slutar jag, godnatt!)

Vad har jag gjort nu?

Vart en jättejobbig dag idag, bara försökt dränka all min ledsenhet i andra grejer. På eftermiddagen hittade jag en propp för dressyrtävling på Ridtravarförbundets sida, på Denan som inte ligger alltför långt bort. Vips hade jag SMS:at Johanna som sa "Absolut!". Aaah.. Nästa puckel är att ta sig dit & hem. Löser jag det så ehehe ja då är vi väl med då. På häst som jag ej ridit på 3 månader. Sjuk i huvudet, vem jag? Jag är redan nervös och då kanske det inte ens blir av..
 
Blir det av, då blir det i klasserna E:0 (skrittprogram) och kanske D:1 (skritt + trav).
Åh herregud jag kissar på mig av bara tanken.
 
Men grejar jag ändå att få oss dit på nåt sätt så beror det såklart även på hur hon känns nu när jag börjar rida henne. E låter ju lätt men det ska ändå vändas snett igenom på lång tygel.. Jag tror vi grejar båda program men D-programmet innebär trav med förlängt steg. Det är ju inte supersvårt på henne och man får rida lätt i den biten men jag vet ju inte hur hon är i temperament just nu. Hon har brunstat sen hon kom hem så mm.. Ja vi får se.
 
Vore så sjukt kul ändå. Jag skulle ju jättegärna vilja tävla henne på Ridtravarrikset i sommar (om det kommer nånstans hyfsat nära oss) så då skulle det vara skönt att få övningstävla lite innan dess. Sist jag tävlade var på Ragge på Luleå Ridklubb och det var nog fortfarande 90-tal.. synd att jag inte har några foton på det. Eller kanske inte HAHA. Vi hoppade en clear round (pay & jump heter det väl nu för tiden) och först vägrade vi ut oss på första hindret. Men eftersom det var CR fick vi testa igen och en funktionär hjälpte oss genom att lappa till honom med ett spö på ruman när vi skulle hoppa av första hindret (!). Sen hoppade vi hela banan men vägrade ut oss på sista hindret. ja så kan det gå, lilla Ragge.

När det otänkbara händer

Sovit väldigt dålig inatt (när jag ens kunde somna), och vaknade upp till fruktansvärda nyheter.
Dart galopperar vidare i Trapalanda nu. Stackars stackars Marre & Evanna. <3
 
Sov gott Darten. <3

Jobbig kväll

Bloggen får vänta lite nu, var en jobbig kväll i stallet när vår gammelman Dart var riktigt dålig och alla hjälptes åt med honom när Vet kom. Hans medryttare ska vaka inatt, typiskt att jag har läkartid imorgon bitti, annars hade jag kunnat vara med henne men sånt här ska ju alltid infalla vid sämsta tänkbara tidpunkt av nån anledning. Och hans stackars ägare är fast i Skåne tills imorgon. Usch. Tänker på dom alla tre ikväll & i natt. Inget roligt. :(

Kommande veckan

Vi får se om det blir nån Smedbyrunda idag.. fått rapport från stallet om att det kryllar med jägare i skogen, BLÄ. Skulle ej förvåna mig om nån gammal get tyckte Honey såg ut som en älg.. Dock går solen ner om tre timmar och jag ska äta först och SEN börja åka mot stallet så förhoppningsvis kan vi dra ut när det börjar närma sig skymning (= jägarna måste gå hem) men ändå så vi kan rida medans det är hyfsat ljust ute. Han får ha reflextäcket på oavsett för säkerhets skull. Planen för kommande veckan känns rätt whatever eftersom det kanske (mest troligt?) blir sista veckan.
 
Måndag: Högvreten
Tisdag: Amanda rider
Onsdag: Vila då jag jobbar sent, jag kvällsar
Torsdag: Kanske hoppa lite (om jag orkar/känner mig frisk nog)? Jag kvällsar.
Fredag: Högvreten
Helgen får vi se, beror på om han åker då eller inte såklart. 
 
Jag kommer ha tjejHoney samma dagar som jag hade henne innan jag krashade bilen, dvs måndag, fredag, lördag. Förutom de fredagar jag jobbar sent (var 3-4:e vecka), då blir det torsdag istället. Vet inte exakt när jag börjar eftersom det inte är exakt säkert när pojkHoney åker men första möjliga dag därefter typ. Till en början kommer jag bara ha som mål att "lära känna" henne igen eller kanske snarare rida ihop mig mer med henne igen. De är ju väldigt olika att rida, mina Honeysar :) Tror det kommer gå rätt fort ändå men tänker inte stressa. Jag kommer ju inte kunna hålla mig från att känna av henne lite, men det är ju en del av att se var hon är just nu också. Längtar!! (Ifall ni inte fattat det från de andra 4837727 gångerna jag skrivit det..)
 
Längtar även efter: varm sadelkammare, spolspilta, att allting är upplyst, kunna gå till bussen 5 min innan den går pga ändhållplats, Varggropsrundan, galoppera mot Göranstorp, leksakerna vid ridbanan, toalett i stallet och världens bästa stallgäng! <3
 
 
Snart här igen! <3

Ledig!

Idag är jag hästledig! Malin var nämligen upp & hämtade typ allt i stallet (ska bli kul att se om det är nåt kvar imorgon haha ;)) så hon tog Honey idag. Tror det kan vara min första lediga helgdag på en dryg månad! 

Igår flyttpackade jag ner det mesta av alla lösa småsaker. 


Jag har en total slö&mysdag hemma, har sett TV & film & surfat Pinterest & badat.. Nyss var jag dock lite produktiv och satte upp tyget på min kära himmelssäng. Nu kan jag äntligen sova som en prinsessa igen! Har haft den här sängen i 7-8 år tror jag, och jag älskar den lika mycket fortfarande.

Ni kanske förstår varför?


Imorgon ska Honey och jag ta en sista Smedbyrunda. Tänk att det förmodligen är sista veckan nu. Och tänk att det är så kort tid innan jag äntligen får börja rida tjejHoney nu. Åh så jag längtar!!


Mys i mörker

Äääntligen rida igår! Så verkade Honey också tycka för han var pigg som en "normal" travare brukar vara, haha. ;) Dock är jag fortfarande inte 100% frisk + red barbacka så det blev skritt längs vägen till Högvreten, genom deras skog, närmsta vägen upp längs slingan, till Lövhagen och så hem. Han var lite mörkrädd & tittig och skuttade till ett par gånger men allt gick bra. En riktig sån njutningstur. Han ville springa också, om jag känner att jag orkar kanske vi kör lite lätt i helgen. Ikväll kommer Malin upp och hämtar allt som inte är helt nödvändigt från stallet, förmodligen åker han nästa helg sen men det är inte helt bestämt än.
 
Regnade hela tiden igår men bara lite så regnkappan höll. Tog hem den också, dels för att jag behövde den på busshållplatsen men jag behöver även få hem den för att inpregnera. Minns inte när jag köpte den men det är ett par år sen nu så det är inte så konstigt att den börjar läcka igenom. Köpte en spray på Hööks som tjejen i kassans mamma tyckte var bra, så då får vi hoppas att den är det. ;) Men det kan ju knappast bli sämre iallafall.. Fick åter igen beröm av busschauffören för att jag syntes så bra på busshållplatsen i min CRW-kappa, haha.
 
Fick laga kedjan igår då han SPRÄNGDE DEN för att komma in i boxen!
Han fick en redig utskällning..
 
Besvikelsen som uppstår när man får sin hink och så var det bara lucern.. hahaha :D
Surmule!

Stoppsignal..

Igår hade Honey stått inne 45 min innan jag kom, han hade fått en tuss men de andra åt kvälls så det kändes inte så schysst att dra ut honom då. Mockade & fixade & myste lite i boxen. 

Lucernslafs.. Suck :)

Äntligen mat!

Han börjar vara lurvig nu!

Idag ska jag rida, om jag nånsin kommer fram! Tågen är sena som fan och står stilla länge på varje station. Suck! Är bara i Helenelund nu när jag borde vart i Väsby för länge sen. Har iallafall fått i mig en nyttig sallad med mycket linser & olika bönor. (Coop på Centralen har plocksalladbuffé som är kanon.) När jag börjar rida i Runsa igen måste jag börja kolla om tågen är sena eller inte innan jag går från jobbet, för missar jag Runsabussen ut är det kört.. 

Surstominen

I somras gav vi Honey Itch Free från Dodson & Horrell, tyckte att det var bra. Sen är det ju alltid lite svårt att avgöra exakt hur mycket det hjälpte pga olika mycket insekter olika år men det verkade som att Honey inte var överdrivet plågad och Malin har bra erfarenheter av D&H. Och så luktade det ljuuuvligt, innehåller nässla, kardborre, kamomill & vitlöksgranulat. (Ja jag vet att vitlök är giftigt för hästar, jag är dock inte helt insatt i hur mkt/lite det är som påverkar det. Honey har fått 2 dl/dag i sommar och mått prima.)
 
De har även en annan blandning som heter Stroppy Mare som skulle vara intressant att se om den gav nån effekt på tjejHoney (kanske inte med tanke på att hon är en WSB:are..? ;) ), den innehåller vallmokronblad, hallonblad, kamomill, järnört, johannesört & munkpeppar. Det jag tycker är skitkul är att de verkligen fått till en bra bild på "surstominen". Haha!
 

Under utredning.

 
Såhär kul hade jag i morse. Utredning på G, de skulle testa allt från diabetes och allergier till vitaminbrister. Har återbesök på tisdag så får vi se vad svaren säger! Allergiprovet var det allmänna så även allergi för häst kommer testas! Nervöst.. Men tycker jag borde reagerat mer i stallet då om så var fallet.. ;)
Jobbar sent idag så vi får se om det hinns med nån ridning efter allt är fixat.. suck. Barbackaskritt isåfall. Imorgon och på fredag jobbar jag normalt och kan rida men är inte helt frisk än så det blir nog inga monsterpass heller. Stackars ponnyn. Han är ju heller inte direkt så man kan släppa honom på ridbanan för att springa av sig, då bara står han där, haha.
 
Malin har vart och kollat på ett fancy helinackorderingsstall där han kan bo, tänk att han åker snart, i början av veckan var det liksom 2 veckor kvar, nu är det knappt 1-1½. Galet alltså.

Är elakhet ärftligt?

Många är de gånger har jag sett på den lilla näpna tjejen som heter Honey Bird Twitter och tänkt "hur fan kunde nån misshandla dig? Du som är så liten & söt?". Ja, självklart är hon ingen ängel. Temperament har hon, och hon är smart. Vet precis vad som funkar när & inte. Det är visserligen ofattbart att man skulle kunna slå NÅN häst för mig. Men absolut inte henne. Men idag så trillade jag ner i ett internethål som fick mig att fundera på hur den sjuke jäveln som gjorde det kunde tänkt. Det handlar om hennes pappa, Wall Street Banker.
 
Honey
 
Nån i Facebookgruppen "Ridtravare" lade upp foton på sig & sin häst som hette något med "Banker" på slutet. "Åh, det måste vara en halvbror till Honey" tänkte jag & det var det ju. Sen i kommentarerna hade ägaren diskuterat med en annan tjej ang temperament och den andra tjejen var glad att höra att han hade fint lynne då "många säger att den hingsten ger bara idioter". Va, gör dom tänkte jag. Jag vet bara att han var en jävla bra travare och har väldigt mycket avkommor. Efter lite snabbt googlande hittade jag in på denna gamla tråd på Buke. OJ vad det är intressant läsning. Jag rekommenderar verkligen läsning av samtliga 11 sidor faktiskt.
 
Orkar ni inte får ni cliff notes här (men läs gärna ändå vid tillfälle); Nästan alla där är totalt överens om att denna hingst är ett livsfarligt psyko och bilderna nedan som jag tagit därifrån visar att många som hanterat honom tycker likadant. (Linda, nånstans i mitten nämner dom även att Big Spender bara ger mongoavkommor också..) Han beskrivs att attackera människor genom att hugga mot knäna, man måste vara två-tre för att leda honom, har satt folk i rullstol (?) etc. Han är också lömsk, biter inte 17 första gångerna men 18:e. Smart är han också. Och de flesta av hans avkommor blir dumma & elaka. Ja, det är orden som används. Dum. Elak. En avkomma var "född galen".
 
 
 
 
 
 
 
Ja ni ser ju onskan brinna i hans ögon. Elakheten.
 
 
 
 
Vilket föl föds elakt? Totalt ond från dag 1? Men när nån försöker påpeka att det nog har med hantering att göra får de höra att dessa avelskunniga Bukefalosianer minsann blir mörkrädda över detta tänk, WSB:are är elaka, punkt. I synnerhet hingstar/valacker, men ofta blir stona pissmärrar. Okej nu överdriver jag lite. Men inte mycket. Läser man tråden får man ändå en aning om att de som skriver kan lite om avel, och då tänker jag att det är kanske med den inställningen man hanterat Honeys lynne som travhäst. Hon kanske har temperament & intelligens efter pappa. Mycket möjligt. Och eftersom pappa var Hannibal Lecter faller äpplet inte långt ifrån trädet..?
 
Louise som tog Honey efter travet gjorde ett dunderjobb med henne. Sen har Johanna fortsatt och tagit henne ännu längre, och jag är jätteglad att jag fått & igen får vara med i leken med henne. Hon är en så mysig & trevlig häst. Hon ÄR ett jävla stoigt sto (en pissmärr kan pissfolk få säga), men hon varken är, och jag tror aldrig hon har vart elak. Det tror jag ingen häst är på eget bevåg.
 
 

Men blöhö.

Kul att höra om hur dåligt jag mår va? Suck.. Åker hem från jobbet nu, gör nytt försök att jobba imorgon.. River i hals & allmänt matt & varm. På onsdag ska jag till läkare (för lite blodprover antagligen) som förhoppningsvis kan hitta rätt på vad som är fel med mig. Eller jag lär väl inte få reda på nåt exakt då men sen.

Jag tror jag minst har järnbrist, ev ngt mer också. Ätit dåligt typ hela detta år så skulle ej förvåna mig. Nu ska jag hem & sova. Tack gulle-Anders som ringde och kollade hur jag mådde i morse <3


( F ö sjuk igen)

Vilade hela dan igår, mest legat i sägen och vilat, läst & sett TV. Känner mig typ helt frisk men är orkelös, och blir matt & svettig när jag gör nåt. Kan nån berätta vad man är för typ av sjuk då? Knäppa kropp.. Vilodag igår m a o.. suck! Var ut på kvällen & fixade bara. Idag ska Madde (som red honom förr i tiden) rida honom, blir nog mest skritt men bra att han får komma ut iallafall nu när jag mår så konstigt. Jag har kvälls men vi får se om jag eller Madde tar den, beror på när hon åker ut. Bra iallafall att jag får två dagars "vila" så kanske jag pallar på onsdag. Blir nog lugn tur då med för säkerhets skull, jag kände mig ju frisk i lördags när vi red ut och så bara blam! Sjuk igen. 
 
Egentligen tror jag inte det var så konstigt att jag blev sjuk nu, för det var så mycket ett tag och sen oro med underlag & hö & div annat så i måndags förra veckan tror jag att jag släppte på spänningen och det var därför det kom. Ungefär som att man ofta kan bli sjuk när man går på semester. Och sen har det väl inte släppt, helt, och så bara tokchockade jag kroppen med trav/galoppass med bockande knashäst 70 min, när det nog inte var helt ur kroppen än.. Nä, kanske inte så konstigt att jag fick återfall ändå. Bara surt att det blir så hattigt med Honey, jobba, vila, jobba, vila.. Jaja. Inte så mycket att göra åt. Nu är det bara 2, som mest 2½ vecka kvar tills han åker.
 
 
 

Skjut mig! (Inte!)

Jaha, idag börjar älgjakten i Stockholm. Jag trodde den var klar, men nej! Det var hjortjakten. Tror jag. Eller har de flera omgångar älgjakt? Jag borde ju kunna detta som dotter i landsbygdssläkt där ALLA av manligt kön (utom min bror) plus mamma jagat i min uppväxt. Fast själv har aldrig förstått poängen med att ha ihjäl djur så jag har väl aldrig brytt mig. Det bästa med älgjakten när jag var liten var att mamma & pappa hyrde tv-spel till oss från videobutiken då, i kompensation för att de var i skogen hela dagarna.

Sen det också att jag vart OTROLIGT bortskämd med att rida på privat mark där det inte jagas i massvis med år. Ytterligare fördel Runsa. Nu kommer jag ju visserligen ut så pass sent att jägarna inte är kvar pga mörker i veckorna, det är väl framför allt på helgerna man får dra på sig reflexvästen även om det är dagsljus. Hrmph. Önskar man kunde se nånstans när de skjutit sin andel, men man har FJORTON dar på sig för det såg jag på Länsstyrelsens hemsida.


Höstprillig ponny

Igår kom min jobbkollega Ewa, hennes kille & dotter och fick alla ha barnridning på Honey. (Självklart har jag bett Malin om lov för det) Vi skulle gjort detta i våras/somras men det blev inte av då pga olika anledningar men nu äntligen. Lilla Tyra satt modigt på Honey ett par tre varv. Mina var också på ridbanan och när vi var på sista varvet hoppade hon till, så Honey reagerade också och skuttade till. Tyra tyckte det var lite läskigt men satt kvar. Vi red en långsida till efter det men sen ville hon hoppa av. Mamma & pappa fick också två varv var, sen fick Honey äpplen & en morot som betalning och så red jag & Honey ut mot Lövsta semin.
 
I skogen var han lite tittig och snubblig, han tyckte väl att han redan gått nog för idag. Men sen när vi galopperade lite runt lilla skogsslingan innan ridvägarna så vaknade han till. Han blev JÄTTEGLAD och småkrumbuktade nästan direkt och sen när vi kom runt kurvan och sista raksträckan mot hagen/ridvägarna så bara BRÄNDE han av värsta megabocken som typ kändes som en capriole. Jag bara tjoade och skrattade, haha. Busfarbror. Sen blev han jättenervös och osäker när vi mötte två hästar, haha. Från tokstolle till mes på 0,003 sek. Mycket trav & galopp sen, och en hel del bockar till. Tror han hade rätt mkt överskottsenergi, han har ju fått ta det rätt lugnt i veckan (vila sö-må, Amanda red tis, jag red ordentligt men på banan på ons, Amanda tors, vila fre..). 
 
Typiskt nog mår jag konstigt igen eller om jag inte blev helt frisk från vad jag fick i måndags, för jag fick värsta feberfrossan sen. Sovit typ 12h inatt när jag fick i mig lite febernedsättande men är inte helt 100% idag så jag vet inte riktigt vad jag ska göra med honom. Suck, varför mår jag så konstigt? Om jag orkar far vi ut på en skrittur men vill inte riskera fler sjukdagar i veckan så vi får se.
 
Barnridning med små & stora barn ;)
 
I vattentornsskogen.

Gamla bilder från i Maj

Jag har ju inte så många rid- eller hanteringsbilder med mina medisar, mest för att ingen följer med mig och fotar som så många andra verkar ha möjlighet till. Dock tog mamma lite foton när hon var och hälsade på i Maj och jag vet inte varför jag inte lagt upp dessa tidigare. Det kanske jag har och har glömt? Här kommer dom i sånt fall igen.
 
Jag på Honey i nåt försök till öppna tror jag, Cicci & Robin bakom.
 
 
Cicci/Robin & jag/Honey
 
 
"Failbild" från fotosessionen med tjejHoney som jag tvingade mamma att fota.
Det blev bara tio bilder eller nåt och en blev bra, haha.
 
 
Yay asplöv! (En klassisk Honey-favvo)
 
 
 
Mys vid Mälaren.

Mysig (om kall) morgon i stallet

Har just haft utsläppet i stallet och är nu på väg till jobbet. Normalt funkar det inte alls för mig med utsläpp (pga ingen bil/busstider/jobbtider) men idag börjar jag en timme senare och då gick det. Mycket nöjd med att tidsschemat höll också, själva utsläppet i sig tar inte lång tid nu, då ingen ska ha frukosthö/hink utan går rakt ut i hagen. Men sen fixade jag box & mat också så det tog lite tid. När jag var klar var det precis dags att gå igen.

Inte ännu bestämt mig för om jag åker till stallet efter jobbet. Jobbar till 18, ute tidigast 19.30.. Vi får se. Risken finns att de redan är inplockade och då kommer han vara surig, plus att jag bara sovit ca 4 1/2h inatt då jag var på bio igår. Bestämmer mig nog på tåget hem.

Gårdagens fiasko

Oj vad jag har funderat på gårdagskvällen. I morse kom en ny tanke om att jag kanske överdriver hur dåligt det gick. Bra gick det ju inte men var det så total katastrof? Knepigt. Jag hade läst det här blogginlägget när jag var hemma sjuk och tänkte en del på det när jag var i stallet igår.. Det finns ju många skolor i hur man ska hantera hästar, Elvira skulle jag säga är otroligt liberal i sitt tankesätt. Jag tycker om NH, men nånstans drar man ju en gräns, även Elvira (den allra mest naturliga hästhanteringen måste väl ändå vara att bara vara med hästen utan att rida, alls). 
 
Hur jag möter hästar i hagen har utvecklats under åren. Idag stannar jag en bit från hästen och vill att den kommer till mig. Honey kommer oftast till mig direkt, och helst vill jag att han stoppar huvudet i grimman själv samt följer med utan att tjura och att jag måste dra i honom. Jag personligen tycker att hästar är ungefär som småbarn. Oftast glada och pigga i sinnet och vill lära sig. Men ibland måste man tvinga på overallen på en grinande unge och lämna den på dagis. Det är väl ingen mamma i världen som VILL göra så, den mest "naturliga barnhållningen" vore väl att slippa låta barnet gå i skolan/på dagis den dag de inte vill. Men det går ju inte alltid. Lite så tänker jag att det är med hästar med. Sen, precis som i ridningen, kan jag se poänger både i liberala och konservativa åsikter angående hästhanteringen.
 
Igår när jag kom till hagen kom inte Honey till mig direkt, han stod en 10 meter bort och såg upp och började sen beta igen. Jag tog då upp min iPhone och började skriva på Facebook. då kom han nästan direkt, jag kliade honom lite där han är som kliigast just nu, och sen stoppade han själv huvudet i grimman. Först kom han inte direkt när jag gick, men efter lite lockande kom han. Elvira hade nog vart nöjd. Nån med mer "ryttaren är ledaren, han ska komma när du ber" kanske inte hade vart det. Men iallafall. Kanske fanns det redan där två "varningssignaler" om hur han var i humöret där, och sen satte jag fast honom i gången (vilket han inte är så superförtjust i). Han var lite småsurig hela tiden och blåste upp magen när jag sadlade. Och då är Honey den mest lättsadlade häst jag nånsin mött, man kan dra från noll till fullt åtspänt utan att han klipper på örat normalt sett. Han var helt enkelt inte på humör, han sa "nej". När jag skulle tränsa var han defenitivt inte intresserad och vände bort huvudet, ville inte ta bettet etc. Jag gav det tio minuter, sen tränsade jag ändå. Väl uppe var han positiv och pigg, men jag satt och funderade på det där blogginlägget och att jag nu "tvingat" honom. Vet många jag känner som bara skulle kalla Elvrias inlägg för trams och jag säger inte att nåns inlägg är fel. Men man kan ändå filosofera på det och hur det påverkar hästen sen under ridturen.
 
Vi red på ridbanan och först kändes det bra, men han hade som sagt vart lite sur, jag var som sagt fundersam så uppvärmningen blev väl sisådär lagmot oengagerad. Ser jag tillbaka på allt det skulle vi nog ridit ut istället. Men jag ville så gärna testa ridövningen vi nu skulle göra. Håhåjaja. Varför kan man inte vara efterklok först?
 
Jag hade lagt ut Tyras övning, alltså två bommar med 18 meter mellan. Syftet med Tyras övning var att kontrollera galoppen (inför hinder men den biten hoppade jag, stannade på del 1 av övningen då han inte exakt är i form just nu men galoppövning klarar han ju av). Dessutom tänkte jag att det kunde vara nyttigt att länga & korta galoppen. Jaha. Dock så hade jag nog lite för mycket av Tyras "5 galoppsprång" som bas. Honey tar små ponnyskutt, så jag jagade nog på honom lite för mycket i början. Även om han kom i väldigt frisk galopp blev det ändå bara 6 som minst. Det som är svårt med Honey på banan är att det antingen blir räser eller handbroms i, så samlad galopp är skitsvårt när man måste både mana på för att han inte ska sakta av, men samtidigt rida återhållsamt för att ha en samlad galopp. Och så borde jag ha börjat med den för sen var han lite stressad och kom inte ner på jorden igen. Plus att han inte är världsbäst på det här med bommar och att komma rätt på dom och då blir DET ett stressmoment. Ja, nej, vi borde nog inte alls gjort detta idag. Skulle vart kul att testa detta ute typ runt Högvreten där han får mer eget påskjut och man kan koncentrera sig lite mer på ANTINGEN gas eller broms utan att behöva sitta och tjuvhålla på båda.
 
Och sen är det ju det att jag inte kan såna här saker längre. När han är osäker över bommar och avsprång (vi skuttade över ett litet 20 cm-kryss nån lämnat kvar efter sig också), så kan jag inte ge honom stödet han behöver för det var så länge sen jag kunde sånt här. Jag är SÅ självkritisk och överambitiös på samma gång, så fort NÅT går bra vill jag dra iväg i 180 och det går ju inte. Och så blir jag totalt knäckt av att det går dåligt på ett ridpass när jag ändå anser mig rätt bra på att rida.. Blir också osäker och nervös över hur det ska bli med tjejHoney sen för hon är inte hopprädd alls men är bara lite osäker och då måste man vara ett bra stöd för hästen. Just nu känner jag ett sånt OTROLIGT sug efter att rida för instruktör, både i dressyr & hopp. Och ang högergaloppen. På Runsa är man ju nära Väsby ridskola och där kan man ju ta privatlektioner. Nu är tjejHoney inte helt i form heller :) men när hon är det ska jag nog fundera lite på det. Och kanske att det går att få ihop nog mycket folk till Marikalektion..? :) :) Vore kul, galet länge sen.
 
Ja, nej, mitt omdöme kanske inte var det bästa igår och jag borde gjort mycket annorlunda. Efter kände jag mig SÅ värdelös och inget blev som jag tänkt. Han blev stressad och banan var plaskig och han inte på humör och jag inte helt närvarande och kommunikation & samspel = 0. Katastrof.. Ja ja man kan ju inte ha bra dagar och vara perfekt 24/7.
 
 Honey under lampan till ridbanan.

Nattsvart på flera plan

Fyyy vad dåligt det gick idag, inte ett öre rätt. :( En sån dag när man känner sig som världens sämsta ryttare och bara ska hålla sig till skrittpromenader i skogen typ. Blä!
Funderingar från sjukstugan

Jaha det var ju snopet att jag skulle gå och bli sjuk igen. Som tur är verkade det göra susen att gå hem vid lunch igår & så är jag hemma idag med. Känner mig mycket bättre, fortfarande lite irriterad i halsen men klart piggare i kroppen. Jag fick det påpekat för mig att jag borde gå och kolla om jag har brist på nåt som kan påverka mig, har ju tidigare blivit nekad att lämna blod så jag borde nog kolla mig.. nån dag.. 
 
Hade faktiskt tänkt testat Tyras övning igår, iallafall de 2, ev 3 första. Inte utmaningen dock ;) Får bli nån annan dag. Så kan det gå. Håller nog ändå fast vid planen från i söndags, kanske att vi kör det på fredag om jag rider då (det blir nog så eftersom han fick vila igår). 
 
En sak som ska bli kul är att fortsätta arbetet med tjejHoneys högergalopp sen. Jag & Johanna påbörjade det innan hon åkte men det blev väl si & så med det mot slutet och när jag bara red en dag ville jag inte lägga enda dagen på träning alltid. Hon kan byta själv till höger ibland och håller den om man tar den på volt eller i en tvär sväng så vi höll på att befästa den förr så hon ska känna mer förtroende för att hon kan. Johanna har longerat henne mycket i höger nu och det går bra. Jag känner också att jag blivit lite bättre på galoppfattning efter CR-lektionerna, tidigare har jag aldrig tänkt på att ge stöd på yttersidan eller hur jag ska sitta till i fattningen.
 
Lite kluven till om jag ska ta fler CR-lektioner för Emelie eller inte. Jag älskar CR & lektionerna är alltid bra men sista har känts mer som rena dressyrlektioner än CR. Och så frågar hon alltid om det är nåt jag vill jobba med och jag kommer aldrig på nåt utan vill ju bara bli rättad där det är fel. Typ. Första lektionen var så annorlunda än de jag haft på Honey sen. Svårt. MEN så har han också inte helt vart i form och vart lite stel när vi ridit för henne också. Hmm. Får fundera lite på det där. Tänker samtidigt att det kunde vara nyttigt att ta problemet med galoppen för CR-ögon. 
 
Sträck på dig, se vart du ska..

Blä!

Typiskt att börja må risigt på en måndag. Min kollega som jobbar med samma sak som jag är dessutom på semester så sjukt dålig timing. Till råga på allt så har jag kvälls och verkar som att ingen kommer kunna hjälpa mig med det eller Honey så jag måste ändå bussa mig ut ikväll.. Blä! Tycker så sjukt synd om mig själv just nu. :( Var sjuk bara för några veckor sen, sjukt less på mitt så kallade immunförsvar! 

Update: Darts medryttare kunde både kvällsa & fixa åt Honey, åh så skönt. Nu ska jag sova så jag förhoppningsvis vilar bort sjukan tills imorgon.

Oväntad mysstund

 
Häromdan stod Honey precis som tjejHoney brukar göra; såhär. Och så kliade jag och så myste vi. Han är inte så gosig av sig, jag tycker han har blivit lite bättre eftersom men aldrig förr har han stått såhär så det var så mysigt. :)

Vilodag

Det var skönt att få en egodag idag och bara åka ut på kvällen och fixa & kvällsa. Tog emot att åka men blev lättare när man kom dit. Det är tufft att ha häst på "heltid", det är det. Jag vill fortfarande ha egen men då skulle ju hästen vara min & stå i ett stall jag ville & verkligen trivdes i. Plus att jag skulle ha bil då. Inte för att det är SÅ kämpigt nu men ändå. Det är mest bussandet och väntan i stallet som tär på mig just nu.
 
Fyllde på med en pelletspåse idag och så hade det äntligen hämtats silage woohoo! Nu är det bara hålla tummar att kraftfoder & pellets räcker månaden ut men det är lättare för mig att låna bil & fixa än silage.
 
Yay!
 
 
Pysslade lite med Honey innan han fick äta, han var en riktig lerpotta idag. Ryktade även lite för ovanlighetens skull, han är så himla dammig just nu. Kommande veckan ser ut såhär:
 
Måndag: Vi rider nog på banan igen, får se om det blir med bommar eller ej. Kvällsar.
Tisdag: Amanda rider
Onsdag: Bytt pass på jobbet så jag hinner faktiskt rida, förmodligen ut, förmodligen Högvreten. Kvällsar.
Torsdag: Amanda rider (jag ska på bio x2 och se Shaun of the Dead & Hot Fuzz! :D)
Fredag: Jobbar sent och ska därför ha utsläppet på morgonen. Ev. kommer jag på kvällen & rider, ev får han vila.
Lördag: Utetur, förmodligen mot Lövsta. 
Söndag: Mest troligt trimma på Granaslingan.

Sköna söndag

Har en väldigt lugn söndag hemma idag, jag har inte riktigt bestämt mig för om jag ska rida än idag eller ej. 
 
Igår red vi Smedbyrundan i regn hela vägen och utan regnkläder, suck :) Det var uppehåll när vi for ut och jag blev lat & tänkte att det skulle hålla i sig men precis när vi skulle svänga upp till Lövhagen började det regna! Orkade inte vända men det gick bra ändå för det regnade inte hällregn. Allt gick bra, vi körde mycket trav & galopp och skrittade  sen av nästan hela vägen från Smedby. Vi galopperade upp mot ladan när vi var nästan hemma (när man kommer från Smedbyängen) och då blev han skitbusig och brallade. Sötis. :) Men iallafall så har han gått tre ganska ordentliga pass på rad nu tor-sön så jag tänker att han kan ha förtjänat lite vila. Plus att jag får lite mer egentid hemma då och kan åka ut rätt sent och bara fixa & kvällsa sen ikväll.
 
Blöta efter 1h i regn utan regnkläder ;)

Skutt med farbror!

Vilken konstig & härlig dag det blev. Åkte till Runsa, pussade på Honey, kom hem, bakade & åt scones, sov middag i ett par timmar och ska nu åka iväg igen för att hinna rida i dagsljus ändå. Har tänkt rida Smedbyrundan, var så länge sen nu. Igår var jag så sur när jag kom (gick tidigare från jobbet för att hinna med tidiga bussen och så var pendeln sen så jag fick vänta på Centralen över 40 min + att en alkis började gorma om att jag höll på bli flintskallig på fullpackat tåg sen), så jag hade redan bestämt att jag inte skulle rida när jag kom. Och sen, utan att ens ha planerat det innan, drog jag fram fyra galoppbommar.
 
Värmde upp utan stigbyglar och att han skulle svänga enbart på kroppskommando, sen även serpentiner innan vi började trava på lång tygel. Lite igångrullande galopp också sen innan vi tog itu med uppgiften. Första två gångerna vi testade gick det sådär, hade satt tre meter mellan bommarna och fick korta det till 2½ meter för att det skulle funka. Det blev ju typ studs fast bara med bommar. Gick kanon sen, en gång snubblade han in bakbenen (nackdelen med dessa plaströrsbommar) och sparkade bakut även sen när vi kom ut från bommarna men han hade inga problem att testa igen. Ska nog dock ta de andra bommarna om jag testar igen. Han är väldigt positiv och fick en helt annan fart när vi började göra detta så han verkade tycka att det var jätteroligt :) Körde en 7-8 gånger totalt, han var lite flåsig just efter men inte svettig (bara lite under sadelgjorden). Vi ska köra lite långa trav/galoppintervaller idag som konditionsträning tror jag.
 
Drottningen på sin tron.
 
Fredagsmys..

Baby!

Idag har jag vart och hälsat på i Runsa, äntligen! :) Var så skönt att bara komma ut dit, Bettan & Krille var där när jag kom och det var som att komma hem.
 
Gick ut i hagen och hälsade på alla hästar, Honey var längst bort. När jag ropade på henne spetsade hon öronen sådär igenkännande ni vet, och kom mot mig. Åh gumman <3 Då började jag lipa lite :') Pussades lite med henne (hon har blivit lite sämre på det, vi måste öva! ;)) och sen kom en av de nya hästarna och då blev hon sur och gick iväg. Jag gick runt dom och lockade på henne igen, hon tänkte gå & äta men kom till mig ändå. Åh gumman. Längtar så nu.
 
Johanna kom sen och vi pratade typ hela timmen om allt möjligt tills min buss kom. Minst om det praktiska, haha. Det var typ snabbast avklarat. "Hur många dagar?" "Tre?" "OK vilka dagar?" "De jag haft (må, fre, lör)?" "OK!" Haha :) 
 
Åh allt känns så bra :) 
Nu får det gärna bli November snart! 
 
 
 

Jobbigt läge..

Jag vill ha ett par chaps, men jag vill inte ha i äkta skinn eller mocka. Det enda par i konstmocka jag hittar är från horsemeup.se och jag gillar inte dom för jag fick ett par ridbyxor av mamma i julklapp förra året som jag försökte byta till större storlek, men trots upprepade samtal hände inget, värdelöst! Så därför skulle jag aldrig kunna köpa nåt där som jag inte redan visste passade. Typiskt :(

Härlig (om mörk) kväll!

Blev en Högvretis ikväll, är lite sugen på Granaslingan men fick bara en feeling att jag inte skulle rida där idag. Red upp vid Lövhagen och började jogga honom vid ridbanan/hagarna fram till slingan. Där red vi rakt ner och körde skritt/trav-intervaller, 8 steg var. Till slut svarade han jättebra, var riktigt nöjd! Kändes som att han lyssnade bättre & var mer fokuserad på mig pga mörkret men jag vet inte om det stämmer.
 
Vi körde intervaller till Ekebykorsningen, sen lätt trav upp för lilla backen där (fortfarande längs slingan) och lite galopp, fortsatte även på sandsträckan och sen ner igen till avfarten mot stallet/klätterbackarna. Var verkligen tvungen att KÄNNA om han tagit rätt galopp eftersom jag inte kunde fuskkolla på frambenen, nyttigt! Kollade klockan vid avfarten men bestämde mig för ett varv till, han började öka galoppen mer och mer så jag släppte honom lite fritt och då blev han jätteglad & krumbuktade. Sötponny. Galopp hela vägen upp till sandvägen, där gick två reflexfigurer promenad så då skrittade vi och sen trav & lite galopp ner, trav hela vägen till första klätterbacken och därifrån skritt hela vägen hem. Han var lite flåsig efter backarna men verkade inte överdrivet påverkad sen så det kändes som lagom tempon ändå. Härligt sjärnklart ute! Älskar det, men blir alltid så yr så jag måste hålla i mig i sadeln.
 
 
 
Han fick stå lös i stallet när vi kom hem & jag mockade, han upptäckte att han kunde stjäla Darts havre, så jag fick lägga ett täcke i krubban som skydd (ovan). Haha ;) Är rätt nöjd med hur bra spånpelletsen räckt sen jag köpte den, fyllde på med fyra säckar då (21/9 = 2 veckor sen imorgon) och så har vi två extra, om jag fyller på med en i helgen och en om 2 veckor räcker det månaden ut. Förhoppningsvis :) Hade inte tänkt på att det går mer pga att jag inte kör bädd nu utan mockar ut allt, men som sagt, det verkar räcka bra ändå. Kändes lite tunt igår & idag men idag skottade jag rent runt boxkanterna och då blev det lagom.
 
Jätteskön kväll, blev sena bussen hem men hade räknat med det idag och red 50-55 min så det kändes bra. Behövdes en sånhär kväll känner jag. Imorgon är det fredag, wihoo. Undrar vad vi hittar på då? Känner ändå begränsningen i vägar, många av våra vägar är i eller vid skog och det är inte så kul nu när det är så mörkt. Vad gjorde jag egentligen i vintras? Fast först var det isigt och så kunde man bara typ skritta, det gick att rida på åkrarna pga snö och snön gör ju som bekant mycket för att mota bort mörkret. Tror jag red mycket på ridbanan & längs vägen (som han hatar, haha, undra på att jag tyckte det gick segt i början). Hmm ja vi får se.
 
Här har jag öppnat in till hans box men han har inte fattat det utan står
och slår i dörren för att han blev lämnad ensam. Stackars emoponny! ;)

På lördag!

På lördag morgon ska jag och hälsa på baby!
 
Hon kommer kanske vara lite sur då för jag kommer komma inte så långt efter utsläpp och då brukar det inte vara så populärt att komma och störa damen i hagen men det får hon överleva ;) Längtar så tills jag får börja rida henne igen!
 
Förlåt om jag är lite överlöjlig över detta just nu, är bara så himla himla glad.

Lång dag

..kändes det som att det var igår, fast jag inte gjorde nånting förutom att jobba. Blä. Efter jobbet åkte jag ut för att fixa & kvällsa, hann precis inte med åttabussen men fick skjuts av Lotta & Emma. 

Ikväll jobbar jag dock normalt så vi rider ut nånstans, antingen Högvreten eller Granaslingan.

På väg

Seg idag, aldrig riktigt kommit igång. På väg ut till stallet nu, kommer vara där 19:30 och då blir det bara fix & mock och så kvällsa. Kommer nog inte hinna med allt det på en halvtimma så jag hinner med åttabussen, så eventuellt hinner jag ut på en promenad eller miniskrittur med honom, vi får se. Himla jobb. Tur att jag tagit ut lite nudlar till stallet nu ;) Som sagt lite trist att jag tappar de enda två dar jag kan rida i dagsljus i helgen men förhoppningsvis kan jag få mer gjort hemma då. Plus hälsa på Honey i Runsa <3 Skulle säkert kunna låna bil av Anders & Helena men skitsamma. Då måste jag betala för parkering och blabla. Hej jag vill ha bil punkt nu.
 
Nästa vecka löste det sig riktigt bra iallafall efter lite jobb- & stallpassbyten men jag skriver mer om det i helgen för att inte förvirra :) Nästa helg kommer iallafall min kollega Ewa ut med sin dotter Tyra för att få rida lite på Honey, Tyra älskar hästar och detta skulle blivit av för länge sen men har skjutits upp av div. anledningar. Ska bli roligt! (Självklart har jag Malins tillstånd till detta)
 
Haha känns lite knäppt att skriva namn nu efter att ha skrivit bara bokstäver i 1½ år!
Men Malin är alltså pojkHoneys ägare och tjejHoneys ägare heter Johanna.
Så nu vet ni det om ni inte redan visste det sen förr ;)

Ledig + vill haaaaa

Vilken plötslig lyx det känns att vara hästfri. Som medryttare är det ju oftast omvänt annars, man kan inte rida nog mycket. Det blev att åka hem idag nu efter jobbet, men jag gick till stationen i morse & ska gå hem sen så jag får lite motion iaf! En annan lyx (som jag knappt fått känna av än, pga stallet) är att kunna ta vilket tåg som helst hem, utan att behöva tänka på om det går nån buss. Åh så skönt! Dessutom var det rätt uppfriskande att ta en kall höstpromenad hem, och så mötte jag Helena vid Hemköp! :)
 
Såg att de hade rea på Tretorn Advance på Skara Hästsport nu.. ååh.. Först tyckte jag de var SÅ fula men sen har jag ändrat mig. Sjukt sugen men är fortfarande pank efter England & dubbla hyror så jag har VERKLIGEN inte råd just nu. Plus att vinterkängor är närmst på shoppinglistan.. och sen ett par nya Ariat.. Däremot så åker de upp på önskelistan. Ja, jag fyller 31 och skriver fortfarande önskelista, helt korrekt. Kanske mest till mig själv (väntar mig inte att nån ska köpa mig en Kitchen Aid för sex lax), men jag vet att mamma kollar på den också ;) Har den på Pinterest (älskar Pinterest!), mycket roligare att man kan se bilder än att bara ha en lista med länkar. Dessutom är bilden en länk dit man kan köpa saken.
 
Hoppas att det finns kvar ett par i strl 39 när jag får råd!
Helst bruna vill jag ha.. men alla färger går nog bra ;)

Till er jag nämner: Gör det nåt om ni inte är anonyma?

Nåt ni kanske noterat är att jag sällan nämner personer vid namn här, bara hästar. Det är lite för att jag kan förstå om man inte vill bli omnämnd med namn på internet. Jag är inte superkänslig med det men vet att andra kan vara det. Dock funderar jag med att sluta med det och börja skriva namn istället (bara förnamn). Det är ju inte ovanligt att folks namn börjar på samma bokstav så jag känner att det börjar bli lite rörigt.

Därför vill jag gärna att de av er som vistas på Björknäs/Runsa & läser detta, som inte vill bli nämnda vid förnamn utan även fortsatt bli kallad en initial, hojtar till. Att jag nämner er öht får ni försöka överleva oavsett ;)

Valles husse A heter.. ja, vaddå?

borrowedhearts

Mina äventyr med min medryttarhäst Honey Bird Twitter, samt allmänna funderingar & tankar om hästar, ridning & stall!

RSS 2.0