Bra måndag!

Förutom en dipp efter lunch hade jag en riktigt bra måndag idag! Förra jobbveckan var seg som sirap så jag hoppas det blir mer såhär denna vecka. Tror jag äntligen börjat landa efter London sömnmässigt, och vaknar bra nu när jag har börjat använda ljuslampan. Jag vaknar nog nästan bättre på vintern än på sommaren lustigt nog. Däremot sover jag lite oroligt just nu tror jag. Jag minns nästan varje morgon att Joe har vart in och jamat. Då vet jag inte om det bara var för 5 minuter sen eller 2 timmar sen dock.
 
Flowet fortsatte i stallet, förra veckan kvällsade jag alla kvällar vilket gjorde mig precis lagom sen till bussen så jag fick vänta 50 min när allt var klart. Idag fixade jag i normaltempo, red 30 minuter på banan och hann gott och väl med åttabussen. Woo!
 
Red mycket mjukgörande & sidförande idag. Serpentiner med sidförande kurvor, skänkelvikningar & volter, lite öppnor. Gick väldigt bra för att vara sålänge sen vi gjorde det, lite trögare i vänster varv (hans svåra varv) men han kämpade och fuskade bara lite ;) Han behövde väl inte exakt jobba arslet av sig men jag ville mest stämma av honom, red barbacka så mitt stöd var kanske inte det bästa. Plus att han såg spöken runt hela ridbanan. Men jag är väldigt nöjd ändå! Imorgon är min enda "lediga dag", brottas med om jag ska gå till gymmet eller passa på att fixa saker hemma. Båda känns lika viktiga.
 
 
Rekord idag..
 
- Går lika bra att äta ur krubban utifrån boxen med!

Minns ni..

..de här trädgårdshandskarna & myströjan som jag köpte på Ullared i våras? De är jävligt sköna att ha nu! Bra köp!Home is where my hearts is, and..

 
Alltså vet ni, det är så konstigt. Eller kanske underbart. När jag krashade bilen och gick ner till att rida tjejHoney 1 dag i veckan så började jag knarka hästnet, Blocket, Buke etc, på både saluhästar och foder. Inte för att jag har råd. Men ändå. Även när jag började på pojkHoney och inte hade en tanke på att lämna honom, varje dag kollade jag.
 
Men sen jag fick det där SMS:et då J skrev att hon skulle ta hem tjejHoney slutade jag direkt, utan att tänka på det. Är det inte lustigt. Jag har haft jätteroligt med "den andra Honey" (som han skämtsamt kallas i Runsa), blivit av med skräcken för att galoppera barbacka, lärt mig att det inte är så farligt att hoppa över 50 cm, haft skitkul med C i skogarna och haft världens bästa M som hästägare. Så jag skulle aldrig ha det ogjort. Men det känns ändå som att komma hem nu.
 
 

Pang-pang

Nu är jag lite mindre stressad. Hästen riden, gamla lägenheten slutfixad (det blev inget silikonande pga har ingen fogpistol, upptäckte i morse att det behövdes. De får väl fakturera mig..) inklusive golvbrunn & vattenlås men de var inte så farliga tyckte jag. Tvätten klar & jag badad och redo för ny vecka. Har lite kvalitetstid med katten. Hade velat ut till Runsa idag men söndagsbussarna är om möjligt ännu mer hopplösa än vardagasbussarna. I veckan blir det nog inget heller för enda dan jag inte ska till Björknäs jobbar jag till 18 och då missar man Runsabussen. Men nästa helg ska det nog gå, nåt positivt med att jag måste kvällsa! :)
 
Idag när jag kom ut i hagen började det smälla, av gevärsskott. Det lät bortåt stubbåkrarna till, vilket jag tyckte var konstigt då älgjakten är slut. Och det bara fortsatte, konstant. Måste ha vart nån som sköt lerduvor eller nåt. Hästarna blev helt nippriga, Honey fick typ panik när jag ledde honom mot stallet och Dart travade om oss, så jag knäppte lös grimskaftet för att undvika att nån av oss gjorde sig illa. Dart & Honey sprang som idioter längst ner på andra sidan (Sillen & Mina bara stod där och undrade vad som hände), när jag promenerat ner rullade sig Honey och sprang sen förbi mig upp till Dart igen. Sen kunde jag ta in honom men då stod han bara och skakade. Knasponny..
 
Snor sitt eget kvällshö.
 
Fixade honom som om inget hänt och då lugnade han sig lite sen men för säkerhets skull red jag på pelhamet. Behövdes dock ej, för han var lugn sen. Vi red över vägen och tog korta stigen genom skogen, sen red vi nästan direkt in i skogen bakom Dyvinge, fast mot Lövsta. Cicci och jag red där en gång i somras, så jag hittade hyfsat och så kom vi ut på Lövstavägarna. Trav & galopp upp till hagen vid stallet, där blev det en tvärnit så han var lite på tårna ändå. Behöver ändå öva på det nu när jag ska rida tjejHoney, haha ;) 
 
Veckan som kommer känns lite virrig, antagligen för att helgen pajas. Men det är ju bara denna helg. Jag börjar även jobba sent på onsdagar från och med denna vecka och då är jag ute 19:30 och hinner inte göra mycket mer än mock & fix. Så Honeys schema kommer nog se ut såhär må-tors tills han åker;
 
Måndag: Markarbete på banan, ev lite hoppning om vi kommer igång lite mer. Iallafall ett ordentligt pass så han får jobba. Hade vart roligare att rida ute men det är så mörkt nu..
Tisdag: A rider (tror det brukar gå ganska lugnt till för det mesta)
Onsdag: Vila pga jobbar sent
Torsdag: Rida ut, galoppjobba när vi får upp kondisen (typ Granaslingan/Högvreten)
..och så lämnar jag fre-sön öppet för whatever.
 
Det är roligt att få ha honom nästan 100% så man kan lägga upp träningen helt, M har inte exakt nåt krav på att han ska vara i tävlingskondis när han kommer hem men jag vill ju gärna rida ett par ordentliga pass innan han drar, så det är kanske mest för mig själv jag bygger upp honom nu. Tiden det tar varje vardag är inte jättefarlig, men jag har lite dåligt samvete för katten. Svårt det där. Nu är han ändå elva och sover rätt mycket, men ändå. Jaja. Blir ju bättre snart, men hade jag egen vore det ett större problem. Det jag tycker är jobbigast nu är maten. Åter direkt från jobbet och hinner inte äta mellan, nån snabbmat på Centralen typ. Funderar på att göra två matlådor och ta med en till stallet sen, men då skulle jag behöva äta efter allt, ifall att jag inte hinner med åttabussen. Svårt! Vill dessutom äta nyttigt (annars vore ju snabbmaten en lösning, om dyr sådan).

Spanska ridskolan & stress

Åh vad roligt det var igår! Jag, A, H, Å & L (och lilla L, 2 månader gammal) var och såg Spanska Ridskolan i Globen och det var ren & skär magi. Hingstarna är så magiskt vackra, vi satt bara och gapade och stönade och jag nästan grät i kadriljen. Santlöst. Ren magi. MÅSTE till Wien.
 
Capriole & Levad
 
Tyvärr har allt det roliga släppt nu och jag är skitstressad igen :( Hade hoppats hinna med att hälsa på Honey idag, hon kom hem igår kväll <3 men det går nog inte. Missade första stallbussen pga försov mig, behövde säkert det men nu är jag ännu mer stressad. Ska sen till gamla hemmet & fixa eftersom jag måste lämna nycklarna nästa vecka; spruta våtrumssilikon i borrhål, diska ungsplåtarna (de är i princip rena men inte priockfria), ev fixa på balkongen + slänga en liten byrå som är i källarförrådet (den är i trä/plast så det är enkelt). Sen hem & tvätta. Blir dock ingen silagehämtning idag fick jag nyss veta så nu känns det lite mindre stressigt.
 
Igår kom vi oss dock äntligen ut efter 2 dagars vila och vi travade en hel del, till och med en liten galopp. Han verkade totalt obrydd i detta så jag tror gott vi kan börja köra igång nu men kanske inte värsta maratongalopperna. Kul det. Känner att jag är jätteneggig nu men jag kan inte hjälpa det, är skitstressad. Hjälper heller inte att jag måste offra nästa helg och rida på kvällen då det är mörkt, eftersom det är vår helg i stallet. Som tur är får vi hjälp med utsläppen så jag slipper bussa ut både morgon & kväll iallafall. Det är ju bra.
 
Ekebyrundan
 
Fina <3 Du är värd allt.

Honey Bird Twitter

 
 
Honey Bird Twitter
2001-04-22
E: Wall Street Banker
U: Little Bird
 
När Rauen flyttade (eller snarare strax innan dess) blev jag uppvaktad av flera i stallet som ville att jag skulle bli medryttare på deras hästar. Jag tog Rauens flytt ganska hårt och känner än idag att vi inte fick avsluta det vi påbörjade med hans tillridning. Därför ville jag just då ha en ganska enkel, okomplicerad häst som i princip bara var att sitta upp & rida på. Ja säg den häst som är det, men Honey var närmast, och var även min första medryttarhäst som inte var ett kallblod. Jag ville verkligen ha något helt annorlunda från Rauen och hon var perfekt för det. Jag fick mycket bättre reflexer och balans på henne eftersom hon är väldigt tittig ute och kan tvärnita mitt i galoppen. Det tog nog bara två eller tre gånger innan jag slutade hänga över hennes hals, haha ;)
 
Honey är väldigt trevlig att rida och "vem som helst" kan rida henne - men hon var länge osäker efter sin travkarriär, och medan hon accepterar de flesta så litar hon på långt ifrån alla. Jag började rida henne September 2011, men det var först sommaren 2012 som jag kände att vi verkligen hittade varann och att hon litade på mig helt. 4 December 2012 var jag med om en mindre bilolycka och krashade min bil. Det gjorde att jag hade svårt att ta mig hem från stallet i en någorlunda vettig tid på vardagar, och fick gå ner till att rida bara en dag i veckan. Det var då jag började rida "den andra Honey", Honey Boney. I början av sommaren 2013 lånades hon ut på foder. Hösten 2013 flyttade Honey Boney till västkusten med sin ägare, och strax därinnan kom Honey hem. Då jag nu flyttat närmare stallet började jag rida henne igen.
 
Honey står i ett litet kollektivstall i Runsa (nordvästra Upplands Väsby) där det står 8 andra hästar. Jag älskar detta stall över alla andra jag vart i. Inget stall är perfekt men inget har nånsin vart bättre. Vi har en ridbana med mycket leksaker, helt fantastiska ridvägar & härligt, ärligt folk i stallet. Innan bilkrash och minskade riddagar jobbade vi en del med att befästa Honeys högergalopp, just nu har hon just kommit tillbaka så vi kommer nog inte ha så mycket mål & planer till en början utan bara njuta av varandra och Runsa tror jag! Honey bangar dock inte för mycket (förutom vatten) så det blir nog lite allt möjligt vad tiden lider. :) Jag skulle väldigt gärna vilja tävla med henne på Ridtravarrikset någon gång.
 
Det jag uppskattar mest med Honey är att hon är så otroligt känslig - på gott och ont. Hon är ett extremt stoigt sto och väldigt tittig, hon är jättebra på att visa sina känslor, och man kan styra henne i princip enbart med sits. Även fast hon inte är utbildad blir hon sur om man rider fel. Rider vi t ex på ridbanan och hon bara tjurar ihop tänker jag först på mig själv och inser kanske att jag sitter och stirrar ner på henne och sitter ihopsjuken. Om jag då istället sträcker på mig och ser vart vi ska (=ger rätt hjälper) så går hon oftast som en klocka. Hon har lätt att lära och svarar otroligt bra på beröm. Det tar henne oftast bara tre gånger innan hon lär sig något om man berömer bra; först gör man det och när hon lyckas berömmer man. Sen gör man det igen och när det går bra berömmer man igen. Då brukar hon fatta och så går det klockrent tredje gången. 
 
Jag har ju haft en notorisk otur med att mina medryttarhästar flyttar ifrån mig, så jag är så himla glad att hon faktiskt kom tillbaka och att jag nu kan rida henne mycket mer igen!

Blev inte riktigt som jag tänkt mig..

Kom ut en halvtimma sent igår och behövde åka med åttabussen så jag hann bara med att ta en kvarts powerwalk med Honey bort till korsningen mot ladan & tillbaka. Han hade en martyrlik "måste du gå så fort"-min hela vägen och fick trava ifatt mig ibland, haha. På hemvägen sprang/travade vi lite men min kondis är död och då såg han nästan mallig ut och travade förbi mig. Haha. Jag vet att hästar inte kan tänka så men ibland undrar man ju.. ;)
 
Idag jobbade jag till 18 och var ute först efter sju så det var inte en suck att ens försöka hinna med något annat än mock/fix, fixade & mockade dessutom åt Mina idag då det kört ihop sig för hennes ägare. Och när jag kvällsat missade jag preciiiiis åttabussen.. typiskt. Hade väl kunnat pyssla lite med Honey men jag var trött & frusen och allmänt less så jag ides inte. Det ska bli SÅ skönt att få flytta hem till Runsa och kunna byta om i varm sadelkammare igen. Det är redan iskallt i stallet plus att lampan i sadelkammaren dessutom pajat nu. Yay.
 
Vet inte alls hur det blir i helgen pga att vi kanske ska hämta silage på söndag, kanske inte. Suck! Avskyr att vara så oviss och beroende av andra. Har sånt extremt kontrollbehov. Det här är varför jag ALDRIG skulle skaffa häst innan jag skaffat ny bil. Aldrig i livet! Imorgon ska jag iallafall sova tills jag vaknar och inte ställa nån klocka. På kvällen ska jag se Spanska Ridskolan med fint Runsafolk <3 och på söndag ska jag på nåt sätt hinna med att rida, silikona borrhål i mitt gamla badrum, ev hämta silage (?) OCH tvätta. Suck! Allt lika viktigt och nåt kommer säkert krocka. Så himla tråkigt när stallet blir nåt som orskar ångest & stress. Det är ju inte så det ska vara, men det enda som känns kul i stallet nu är Honey. 
 
Fina mysfarbror. <3
 
Borde köpa ut ett paket snabbcappuchino och/eller nudlar för dessa kvällar..

Vunnit Traderaauktion!Vann just en Traderaauktion på ett bett - men jag ska INTE ha det till en häst utan som inredningsdetalj. Vad tror ni jag ska ha det till? :)

Gågna veckan

Kom på att jag inte skrivit nåt om veckan som gått.
Hittils har jag följt planen, dvs i måndags var vi i Högvreten och red upp för alla fyra backar 2 ggr upp & ner utom sista som vi bara red 1 gång upp & ner. Honey har inte så mycket av travarlynnet tycker jag, men han har defenitivt den där bjussigheten och säger nästan aldrig nej till något man ber honom om. Som att tex gå upp och ner för samma backe flera ggr.
 
I tisdags red A som vanligt och igår var jag så jävla trött och hade först inte tänkt rida men jag var ändå tvungen att byta om pga hade ljusa byxor, så då kände jag att jag lika gärna kunde rida som planerat. Vi red i vattentornsskogen och det var utan större konstigheter. När vi kom ut på vägen mellan det att man ridit dit och att man vänder och rider hem, så satte han själv igång i trav i god fart så jag lät honom bestämma själv och travade på lång tygel. Han verkade inte märkbart påverkad av det så vi kan nog jogga lite nu. Generellt den senaste veckan tycker jag han vart väldigt positiv & pigg, tror han tycker det är lite kul att komma ut ändå, och inte bara stå och skrota i hage.
 
Här såg han ju dock inte helt pepp ut.. haha ;)
 
Det regnade just när jag tränsat så jag byltade på mig.. och sen hade det slutat igen när vi red ut!
 
Kaffe efter insläpp, i väntan på bussen.
 
Idag var planen att skritta Granarundan men nu blev det ju att vi gjorde det i söndags, så vi får se vad vi hittar på.

Bildregn: Ridläger dag 5

Sista fotona från sista dan. Har ni glömt vad som hände kan ni läsa mer ingående om det här.
  
 
09:14 Frukost! Lilla gull-Camena! Ååh. Hon var så söt.
 
 
 
Tant Cytra.
 
 
09:16 Suddiiiii <3
 
 
 
09:18 Grann
 
 
 
09:20 Ååå, Walentino-mys. <3
 
 
 
09:26 En vacker vårmorgon vid Mälaren.
 
 
 
09:55 Smörjstuga
 
 
 
10:13 Honeys gigantiska mathinkar HAHAHA. Mest hinkskrammel.. :)
 
 
 
10:20 Storstäd av sadelkammaren.
 
 
 
10:45 Inklusive disk av muggarna!
 
 
 
11:12 Dregel över snyggaste Bucastäcket <3 
 
 
 
11:22 Dags att mocka! 
 
 
 
11:37 Då kör vi! Silade hela boxen denna dag 
 
 
 
12:22 Klar! Phuu! 
 
 
 
12:33 Tvätt av skydden
 
 
 
12:46 Njuter av livet 
 
 
 
13:08 Redo för påklädning! 
 
 
 
16:23 Mass-vaccinering! :)
 
 
Vill ni se bildregnen från tidigare dagar klickar ni bara på kategorin "Runsaridläger -13" i vänstermenyn!

Bildregn: Ridläger dag 4

Haha.. bara 5 månader för sent. Kommit på då & då att jag inte lagt upp dessa men aldrig haft tid och sen när hon flyttade kände jag att det inte var nån panik. Detta är fotona från fjärde dagen på "ridlägerveckan" jag hade i april. Har ni glömt vad som hände kan ni läsa mer ingående om det här.
  
 
12:51 Sudden & H är lite oense om var betat är bäst.
 
 
 
13:05 Honey & Suddis lunchar
 
 
13:10 Slängde de vär-de-lösa Steedsbootsen för våren.
 
 
 
13:47 Sånadär larviga småsaker man inte insett att man saknat:
När man får öppna silagebalen. Älskar't. Lukten. Hur den öppnar sig. Haha :)
 
 
 
14:06 Surstominen, tog ett tag innan hon gick med på att gå in denna dag.
 
 
 
16:17 Gav upp knoppningsförsöken snabbt och gjorde istället detta mönster.
 
 
 
16:17 Blev riktigt snyggt!
 
 
 
17:52 Vidare till nästa Honey. Hittade en lerig Sill i hagen.. :)
 
 
 
17:59 Fix & fotomodellande
 
 
 
19:31 Efter ridtur, snart redo för hagen igen.
 
 
 
19:33 Mystjockis <3 
 

Så glad.

Åh jag vågar knappt tro att det är sant. Har typ inte kunnat tänka på något annat på hela dan sen J messade mig i förmiddags. Timingen hade verkligen inte kunnat vara bättre, fastän det bara gått dryga tre månader sedan hon åkte så känns det mycket längre, eftersom jag gick ner till en dag i veckan runt nyår. Nu när jag bor i Prästgårdsmarken kan jag rida fler dar igen (vi har inte hunnit prata detaljer) och jag blir så glad så jag nästan börjar gråta varje gång jag tänker på att både jag & hon kommer vara tillbaka snart, på älskade Runsa! Åh. Som jag längtar! Om allt funkar med P som har henne nu kommer hon hem i helgen och i såna fall ska jag åka ut på söndag och pussa på henne och prata med J. <3
 

Avdelning: Allting löser sig! 
Åh baby! Snart är vi tillbaka på Runsa båda två!

Idag är en sorgens dag.

Åh känner med dig så Elin. Kram kram kram.<3
 
Finaste Lukas & Elin, sommaren 2011.
 
Åh nu sitter jag här och gråter.

Ordentligt skrittpass

Red verkligen idag, vi hade sadel & pelhamet och så varvade jag rund/låg form med lång tygel & att han verkligen skulle stäcka ut och ta i ordentligt. Gick kanon tyckte jag, vi red runt första ängen men de vanliga stubbåkrarna var omsådda så där tordes jag inte ge mig ut. Istället red vi korta Granarundan så det blev lite stock & sten också. Väldigt nöjd med dagen fast har typ ridsår galore nu. Haha. Då blir det väl bra med Högvretenklätter imorgon så jag får lätta rumpan.. ;)
 
 

Filifjonkan!

Nu när Robin flyttat har vi fått tillbaka hacket, så jag rotade fram ett träns och försökte passa in det men blev lite osäker på höjden och började kolla bilder på Honey för att jämföra. Blev så nostalgisk så jag måste visa några :)
 
 
 Det SKA finnas gräs här under!
 
 Hjärtat. <3
 
 
 Puss!
 
 
Ååååh började nästan gråta när jag såg denna. Mysrumpan..
 
 
Gullunge!

Veckoplanering

Mulet idag, typiskt. Han hade behövt ett bad efter sommaren i hagen men det är ändå 15 plus.. mm ja vi får se. Samtidigt tog det sån jävla tid igår och jag har ett hem i flyttkartonger och skulle behöva pyssla med det. Har fortfarande A & H's bil så det är bara åka när jag vill idag utan att tänka på bussar, skönt! Ska åka rätt snart tror jag, ska passa på att ta med gymväskan och åka till SATS efter. Brukade jämt åka till SATS i Väsby på söndagar förr när jag hade bil.
 
Planen för dagen är som jag skrev igår att skritta, idag tror jag vi tar stubbåkrarna. Veckan som kommer tänkte jag såhär:
 
Måndag: Klättring i Högvretenbackarna
Tisdag: - (hans andra medryttare A rider)
Onsdag: Klättra vattentornsskogen
Torsdag: Skritta Granarundan
Fredag: Klättra + ev jogga Högvreten
 
Helgen lämnar jag öppen just nu, får se hur han känns mot slutet av veckan. Det är ordentlig skritt jag kräver, han ska jobba och kliva på ordentligt men det är inga problem just nu, han har vart väldigt på tårna och superpigg de här dagarna. Enda som ev kan falera med veckans plan är att det är mörkt nu och att jag är lite mörkrädd, haha. Men vadfan. Och på fredag jobbar jag sent så vi får se vad som hinns med.
 
Från och med 1 oktober jobbar jag dessutom sent på onsdagar, alltid. :( Men i våras gjorde jag så på de fredagar jag hade sent, att jag åkte till stallet på morgonen & pysslade och sen bara red på kvällen. Vi får se, just nu är foderstaten lite uppe i luften då vi inte har silage (eller eg nånting eftersom planen från var att Robin, Dart & Honey skulle stå ute tills det blev minusgrader) så just nu får han bara musli efter ridning, precis som i sommar. Och då går det rätt fort att bara mocka och dränka lite kvällshö i en hink. 

Lång stalldag

Jaha, idag hade jag tänkt åka till stallet med 9-bussen, sen åka till Hagaparken och springa gå Topploppet med jobbkollegorna. Dessvärre blev det inte så eftersom det hux flux blev installning igår och Honey varken hade strö eller silage så idag fick jag låna underbaraste Anders & Helenas bil och åkte och köpte 6 säckar pellets, fyra fick åka in på en gång och så har vi två att fylla på med. Pysslade på med det och skrubbade & fyllde badkaret i hagen, packade ihop lite grejer inför flytten som vi inte behöver kommande tiden, meck & fix ett bra tag och sen red vi ut och klättrade i vattentornsskogen.
 
Han var jäävligt pigg och femårstrotsig och skulle gå överallt utom på stigen och vända hem hela tiden. Märks sällan att han är 18. Han vill springa, det märks, men jag vill ta det lite lugnt nu eftersom han fått stå så mycket. Min plan är att skritta i veckan, varannan dag klättring i skog eller vid Högvreten. Är inte så bra på hur länge men ska hålla på innan man börjar öka men det känns som att det kommer märkas hur mycket han orkar. Man behöver ju inte dalta, men idag t ex var han lite flåsig efter skogen (som är fylld av klippor & stockar & stenar att ta sig över och upp och ner), och det brukar han inte vara. Vi kanske testar jogga lite mot slutet av kommande veckan eller så. Det kommer nog rätt naturligt känner jag.
 
Barbacka idag.. ont i rumpan efter att inte ridit på 2 veckor nu haha
 
 
Eftersom han hade sån energi släppte jag honom på ridbanan sen ehe HAHAHA han bara stod där. Sötponny. Försökte då leka lite med honom och att vi skulle leka Följa John. Först stod han bara och stirrade på mig och undrade väl vadfan som lossnat i skallen på extramatte, men när jag var halva banan bort och lockade på honom så kom han och då var han helt med på noterna och följde mig var jag än gick, även om jag gjorde en tvärvänding åt oväntat håll. Tobbe Larsson hade vart stolt.. ;)
 
När vi var klara kortade jag ner den halvan av hans man som faktiskt hänger, sen var dels risig men det började också se helt för täääskigt ut. Blev riktigt bra, vi har en sån knivkam som var kanon tyckte jag. Är inte så bra på att rycka och klippa är ju no-no. Matade honom vid foderboxarna när T kom och skulle släppa in. Oj vad tidigt, tänkte jag men då var klockan strax innan sju! Iofs ganska tidigt insläpp ändå visserligen men jag fick bilen vid tolv så verkligen hela dan gick åt! Imorgon får det allt bli en kortare dag. Kanske.. om det är varmt ska han nog få ett bad.
 
Före & efter!
 
 
Inatt sover ponnyn gott. Och därmed även jag,
var inte kul igår när han knappt hade en halv säck att stå på.
 

Honey flyttar

Fina kungen.
 
Ja, nu är det alltså officiellt och då kan jag berätta här med att Honey flyttar till Västkusten, senast sista Oktober. Det här är ingen blixt från klar himmel för mig utan M har hållt mig välinformerad hela vägen men mycket har vart i luften och fram & tillbaka och det här är hennes grej att berätta så det är därför jag inte kunnat skriva om det förrän nu. M ska få en liten grabb till i Februari och hon & hennes kille har sålt sin lägenhet. Då han meckar i bilar & hon har häst, hund & kaniner (utöver då 1-åring + ny på väg) vill de gärna ha en gård, och faktum är att det inte går att hitta en gård i Stockholm som man kan köpa för det man får för en lägenhet i Väsby. Så det har vart på G länge och planen var först att Honey skulle stå kvar året ut så de kunde fixa gården, men pga lite olika anledningar som jag inte tänker gå in på här, så måste han tyvärr flyttas tidigare. M med familj har redan flyttat så jag har Honey på heltid nu tills han åker (förutom tisdagar då hans andra medryttare A har honom). 
 
"Näe, blir du av med en häst till?!", har de flesta sagt som jag redan berättat åt.
Jo. Så är det ju. Precis som sist så hyser jag absolut inget agg angående detta, jag har full förståelse för att livet ändras och vet att detta inte exakt var M's planer i Januari när jag började på Honey. Jag har ju heller inte ridit Honey lika länge så det svider inte lika hårt - men det är klart det är skittrist. Honey är en jättekul häst, M har gett mig väldigt fria tyglar och hon är helt tveklöst den bästa hästägare jag nånsin haft. Kommer sakna henne & Honey enormt.
 
Vad jag ska göra nu?
Jag vet inte. Hur mycket jag än förstår varför mina tre senaste hästar flyttat, och inte är arg på varken C, J eller M, så är det i längden jävligt tröttsamt och utmattande att tappa tre hästar inom loppet av dryga tre år. Jag har ärligt talat ingen lust att lära känna en ny häst. Orkar inte börja om med nytt stall, nya människor, ny häst. Jag orkar bara inte. Jag vet att om jag vill rida eller klappa eller mysa så är jag välkommen till Runsa, så jag kommer aldrig stå helt utan. Jag kommer bara fokusera på Honey helt ut nu, oavsett när han åker, och sen får vi se. Jag har skickat ett par tre blänkare på annonser men som vanligt inte ens fått ett "nej tack du är inte den vi söker"-svar.. För samtidigt som jag skriver här att jag inte vill ha nån ny medis, så kan jag ju ändå inte låta bli att titta. Funderar på foderhäst. (Synd att jag inte kan ta tjejHoney..) Förutsatt att det är begränsad tid då, max ett par år. Önskar att jag bara kunde köpa egen nu, och inte "sen när jag har råd". Fast det blir ju onekligen lättare att spara om man inte ska betala medryttaravgift.
 
Ja, så ligger landet just nu! 
 

Mörkerritt

Första mörkerritten idag! För två veckor sen när jag red sist klarade man sig ut utan reflexer men det är bara glömma nu.  Han var rätt tittig men pigg, vi skrittade runt Smedbyängen - skogen - travstallet hem. Jag hade så sjukt dålig balans och fick ont i rumpan innan travstallet. Haha, tänk vad snabbt man tappar allt! På måndag ska jag testa min nya pannlampa, wii! 

På kvällen blev det sen hux flux installning och imorgon flyttar Robin. Jahapp.. Så kan det gå. Tydligen.

Puss!

Reflexer på!


Nu är jag tillbaka!

Tjohoo, nu är jag hemma. Jobbat idag och ska nu ut & pussa på Honey! Tror han fått vila mestadelen jag vart borta (bortsett från hans andra medryttare A's tisdagar) och det var rätt lugnt innan det med så vi tar nog bara en skrittur idag, blir lite igångsättning nu. Längtar efter farbror!
 
Måndagen innan jag for hade vi en kravlös bustur, han var jätteglad att få galoppera även om han knappt orkade pga ingen kondis just nu, haha. Älskade gullponny.
 
Har lite grejer på G med allt möjligt, kan inte skriva mycket mer än så just nu,  men kommer göra det när jag kan (snart!). Haha, sorry för vagheten..
 
Snart ute hos ponnyn. <3

Fredagsmys

Var jätterisig i fredags men började må bättre nästan direkt jag kom till stallet. Det är nästan alltid så, undrar varför? Kanske för att man slappnar av mer?

Flytten i helgen har gått kanon, men allt tar sån tid. Känner att jag nästan inte hinner rida imorgon, men jag ska iallafall för sen får jag ju inte rida på 2 veckor pga är i London.

Rider inte idag..

..pga förkyld. Flyttar i övermorgon. London på tisdag. yay.. Ska ut och pussa honom imorgon för jag ska ändå till jobbet & avsluta några grejer en timme el två. Var väldigt risig i morse men mår lite bättre nu, dock väldigt ont i halsen och blir trött fort (när jag går upp & packar). Har honom sen på måndag också, skulle gärna rida en gång innan jag åker men kroppen får bestämma.

Blir nog lugna tider för Honey ett tag nu, M är sjukskriven och jag borta 2 veckor snart.. Men men, så kan det vara! :) När jag kommer hem från England har jag ju typ inga planer (förutom att bo in mig i min nya lgh) förrän jul så då har jag tid.

- Vad gör du? Har du godis?

Fick två väldigt närgångna herrar i knät när jag avtistlade Honeys svans i hagen idag.. ;)

borrowedhearts

Mina äventyr med min medryttarhäst Honey Bird Twitter, samt allmänna funderingar & tankar om hästar, ridning & stall!

RSS 2.0