Pang-pang

Nu är jag lite mindre stressad. Hästen riden, gamla lägenheten slutfixad (det blev inget silikonande pga har ingen fogpistol, upptäckte i morse att det behövdes. De får väl fakturera mig..) inklusive golvbrunn & vattenlås men de var inte så farliga tyckte jag. Tvätten klar & jag badad och redo för ny vecka. Har lite kvalitetstid med katten. Hade velat ut till Runsa idag men söndagsbussarna är om möjligt ännu mer hopplösa än vardagasbussarna. I veckan blir det nog inget heller för enda dan jag inte ska till Björknäs jobbar jag till 18 och då missar man Runsabussen. Men nästa helg ska det nog gå, nåt positivt med att jag måste kvällsa! :)
 
Idag när jag kom ut i hagen började det smälla, av gevärsskott. Det lät bortåt stubbåkrarna till, vilket jag tyckte var konstigt då älgjakten är slut. Och det bara fortsatte, konstant. Måste ha vart nån som sköt lerduvor eller nåt. Hästarna blev helt nippriga, Honey fick typ panik när jag ledde honom mot stallet och Dart travade om oss, så jag knäppte lös grimskaftet för att undvika att nån av oss gjorde sig illa. Dart & Honey sprang som idioter längst ner på andra sidan (Sillen & Mina bara stod där och undrade vad som hände), när jag promenerat ner rullade sig Honey och sprang sen förbi mig upp till Dart igen. Sen kunde jag ta in honom men då stod han bara och skakade. Knasponny..
 
Snor sitt eget kvällshö.
 
Fixade honom som om inget hänt och då lugnade han sig lite sen men för säkerhets skull red jag på pelhamet. Behövdes dock ej, för han var lugn sen. Vi red över vägen och tog korta stigen genom skogen, sen red vi nästan direkt in i skogen bakom Dyvinge, fast mot Lövsta. Cicci och jag red där en gång i somras, så jag hittade hyfsat och så kom vi ut på Lövstavägarna. Trav & galopp upp till hagen vid stallet, där blev det en tvärnit så han var lite på tårna ändå. Behöver ändå öva på det nu när jag ska rida tjejHoney, haha ;) 
 
Veckan som kommer känns lite virrig, antagligen för att helgen pajas. Men det är ju bara denna helg. Jag börjar även jobba sent på onsdagar från och med denna vecka och då är jag ute 19:30 och hinner inte göra mycket mer än mock & fix. Så Honeys schema kommer nog se ut såhär må-tors tills han åker;
 
Måndag: Markarbete på banan, ev lite hoppning om vi kommer igång lite mer. Iallafall ett ordentligt pass så han får jobba. Hade vart roligare att rida ute men det är så mörkt nu..
Tisdag: A rider (tror det brukar gå ganska lugnt till för det mesta)
Onsdag: Vila pga jobbar sent
Torsdag: Rida ut, galoppjobba när vi får upp kondisen (typ Granaslingan/Högvreten)
..och så lämnar jag fre-sön öppet för whatever.
 
Det är roligt att få ha honom nästan 100% så man kan lägga upp träningen helt, M har inte exakt nåt krav på att han ska vara i tävlingskondis när han kommer hem men jag vill ju gärna rida ett par ordentliga pass innan han drar, så det är kanske mest för mig själv jag bygger upp honom nu. Tiden det tar varje vardag är inte jättefarlig, men jag har lite dåligt samvete för katten. Svårt det där. Nu är han ändå elva och sover rätt mycket, men ändå. Jaja. Blir ju bättre snart, men hade jag egen vore det ett större problem. Det jag tycker är jobbigast nu är maten. Åter direkt från jobbet och hinner inte äta mellan, nån snabbmat på Centralen typ. Funderar på att göra två matlådor och ta med en till stallet sen, men då skulle jag behöva äta efter allt, ifall att jag inte hinner med åttabussen. Svårt! Vill dessutom äta nyttigt (annars vore ju snabbmaten en lösning, om dyr sådan).


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

borrowedhearts

Mina äventyr med min medryttarhäst Honey Bird Twitter, samt allmänna funderingar & tankar om hästar, ridning & stall!

RSS 2.0