Somliga straffar Gud direkt..

..tänkte Honey när han bet mig i tummen då jag ryckte gräs ur hans mun. Aj! Himla ponny! ;)

Klättringslördag

För ett tag sen satte jag som mål att klättra i skogen på andra sidan vägen en gång i veckan. Sen blev det väl si & så med det men jag ska försöka ta upp det för det är så nyttigt för honom. Enda nackdelen är att det är så mycket insekter i skogen så han stänger av lite och vill trava ifrån dom överallt där det går. Men som sagt; nyttigt. Igår gjorde vi det och det var lite snubbligt i början men blev bättre efter ett tag faktiskt, utmanade även ödet med att rida ner på svåra stället på sista klippan på väg ner från vattentornet, dvs där det bara var sten & ingen mossa. Och det gick kanon!
 
Vaknade med nån konstig förkylning igår och hade skitont i halsen, vilade halva dan och så vart det lite bättre men jag ville ändå ta det lugnt i stallet så då var denna runda perfekt. Vi tog lite galopp och trav när vi kom ut på vägen innan vi red in i skogen igen. Längtar efter en ridtur ut åt Lövsta Seminstation & det hållet sen nån dag, men nu när jag ska börja jobba igen måste det bli en lördag när jag inte har en buss hem att passa (ge mig en bil nån!). Mår bättre idag men vill ta det lugnt idag med för säkerhets skull, så ikväll är planen att vi ska ut på promenad med C/Robin.
 
Det var Honeys "hagkollardag", så jag kollade vattnet och hadejag inte själv fyllt på igår hade jag aldrig trott att det blev gjort i förrgår. Men det är varmt nu och de dricker mycket. Började skrubba tunnorna lite och bestämde mig för att tömma den med minst vatten i och diska den helt. Den blev riktigt skitig, de blir snuskigare än vad man tror och kan se med blotta ögat. När jag var klar med det och fyllde på med vatten började jag skrubba lite i badkaret, tänkte först bara diska rent det men ju mer jag höll på insåg jag att det var mycket skitigare än jag trott det med så jag tömde det och diskade helt rent. Mot slutet skulle jag tippa hela badkaret för att det skulle rinna ur snabbare och rev mig på badkarskanten så jag snittade upp lång-, ring- & lillfinger. Ajajaj. Men det verkade mest vara ytligt för det började knappt blöda. När jag fått fart på vattnet kilade jag ner till stallet & plåstrade om mig och sen var det klart. Puuuh!
 
Ajaj.
 
Inte ovanligt att Honey står en bit från resten av gänget men det här var lite löjligt, haha.
Han vill inte vara ensammen men fan om han tänker vara med dom andra! ;D

Sillen vs Flughuvan

Såhär oskyldig ser Sillen ut varje dag. "Flughuva? Nääää det har jag ingen.." Sen hittar man flughuvan, som ni ser är den stor som en 5-årings tshirt ca. Och så på igen. Upprepa minst 1 gång/dag. ;)

Hemklickad

Nu ska det bli ordning på hållningen! Ska ha den jämt. Eller ja, så ofta jag kan (beroende på vad man har för kläder på jobbet).

Äääääntligen!

"NU är jag hemma" tänkte jag när jag suttit upp idag och vi skrittade iväg från stallet. <3
 
Dock var det en VÄLDIGT förvirrad Ann idag, först när jag kom till stallet stod jag och stirrade på kodlåset till sadelkammaren & kunde FÖR MITT LIV ej komma på koden. Som tur var fanns M på Facebook så det gick bra ;D Men även sen när vi red kände jag att jag var supervirrig och vi var inte ALLS samspelta i början. Hur blir man så rostig på 1½ vecka bara?! Ultimata beviset på min förvirring var när vi kommit till Ekeby (skulle rida Smedbyrundan) och tänkte kolla vad klockan var, famlade i fickan, INGEN TELEFON OH SHIT. Galopp tillbaka samtidigt som jag kammade vägen med blicken, hmm red vi nära gräskanten när jag red lätt i traven, kan den ha fallit ner i gräs? När vi kom ut vid Högvretens vägar där det är en liten "fyrvägskorsning" saktade jag av till skritt lite och fixade till min iPhonehållare på armen och.. ehm.. joråsåatte..
 
Till mitt försvar har jag bara ridit med den ett par tre gånger så jag minns den liksom inte. Suck, stackars häst ;) Red klart Smedby sen, en hel del trav + galoppfattningar (& lite vanlig galopp där jag försökte komma ihåg att trampa ner på yttersidan av den galopp vi tog) så både kondition & styrke idag. Det var dessutom rätt varmt så det blev avsvampning sen efteråt. Härlig tur och mot slutet så kände jag att jag fick till det där "trycket" med rumpan som Emelie ville att jag skulle öva på. Dock är det ju lättare ute där han gärna fattar galopp men det viktiga nu är att jag får in "rätta knycken" tror jag. Att visualisera Westernfilm hjälpte lite. Men eh ja rätt glad att lektionen blev inställd för jag kände mig inte alls så bra idag. Har redan träningsvärk i låren, vi får välse hur det är imorgon.
 
 
Inte många torra fläcka på schabraket efter dagens tur! :)
 
Innan stallet var jag en sväng till Infra City och kollade Hööks rea, lite besvikelse på egna planet då de mest reade barnkläder & hästsaker som jag inte kan köpa, men bra för er som har häst! De hade 50% på i princip alla schabrak. Var och klämde lite i några fina men men :) Däremot så ryckte jag lite i grimmorna för jag tänkte att det hade vart en fin sen födelsedagspresent till den relativt nyblivna 18-åringen. Dock var alla tråkiga, eller i ponnystorlek. Hade velat ha en discogrimma men det var shetland & ponny enbart. Men efter ett tag kom jag på att se efter den grimma som såg längst ut - och se på fan om jag inte hittade en Full-grimma mitt i högen! Wii! Han blev fin i den, den kommer vara ännu finare i vinter när det börjar bli jul, då är han nästan svart så det kommer bli kanonfint! En påse hästgodis bidde det också såklart.
 
Discofarbror!
 
Kände att jag hade sån abstinens att jag erbjöd mig ta honom på söndag också så nu blir det fyra dar i rad, kul! 

Exteriör juni 2013 + hästhoppning i Paris

Tog en exteriörbild innan jag åkte. Är ju alltid intressant att ta med jämna mellanrum. Tyvärr har jag ingen från när jag började rida honom, nu är jag ju inte enda som rider honom men hade ju vart kul att se om det var nån skillnad. :)

Blir f ö ingen CR-lektion på lördag då vi har ridförbud på banan. Bu för jag ville ha lektion men YAY för att snart (? ;)) ha en hel ridbana! Ridbanan har ju alltså haft massa grushögar på sig som ska rakas ut. Gruset är sånt som legat på gator i vintras så vi måste kratta allt sen för att inget skräp som hästarna kan göra sig illa på ska finnas där. Så både CR-träning & hopperi (som jag tänkt på men nog inte skrivit så mkt om) får vänta. Jaja, då får vi (jag) mer tid att öva på det från förra lektionen! Och jag på boll på gym.

Sitter nu på flygplatsen i Paris och mobilsurfar, planet går 21.20 så jag är ute i god tid (vart här sen kl 17) men jag blir dels så stressad att jag ändå inte hade kunnat t ex shoppa, dels ville jag undvika rusningstimmarna då jag var tvungen att åka hit via centrala Paris, och dels hatar jag att stressa på flygplatser. Ingen i incheckningsdisken än så jag chillar, ska gå & kolla när det är 2h kvar tills planet går. Hittade en Hööksliknande affär idag, Padd. Hittade ett vansinnigt fint & coolt dressyrspö med rosa gelhandtag, som formar sig efter ens grepp. Dock kunde jag inte ta med det hem nu för det rymdes inte i min resväska och mest troligt räknas spön som vapen så man får inte ta dom som handbagage. Vet inte säkert men det kostade €14 så jag ville inte chansa. Min kompis som jag bott hos ska skicka det till mig istället.

Snart hemma hos Kungen!

Imorgon kväll åker jag hem från Frankrike, vilket betyder att i övermorgon är det fredag och då ska jag rida! Wiii! Börjar ha abstinens nu, har wifi hos min kompis där jag bor så jag har läst bloggar & Facebookgrupper som vanligt. Det är ju som en annan värld utomlands så det är nästan konstigt att relatera häst här. Men idag såg jag två fina draghästar vid Eiffeltornet. Tyvärr fick man inte klappa. Såg även två ponnys & två åsnor som slets runt med ungar på, det gjorde ont i hjärtat.

På fredag blir det nog lite kombinerad uteridning/bana, typ som förra måndagen innan jag åkte. För på lördag är det CR-lektion igen! Tanken med varannan helg är ju att jag ska hinna öva saker men nu var det ju semester så, well.. Men det gick ju bra i måndags. Vet inte hur mycket han gått i veckan som gått men på fredag ska han få jobba! ;)

Haha bjuder även på en klassisk Honey-bild. När ponnyhovarna växt fast..

Rollkur

Såg att rollkur är uppe på tavlorna igen. Det är dock inget nytt påfund, se, även de gamla Franska kungarna pysslade med det! ;)

Pepp!

Imorgon blir det ut till Runsa en sväng för att visa stallet för en, ev två intresserade. Tänker inte skriva mer än så om det just nu ;) men jag håller tummarna för att dessa potentiella hyresgäster sommer älskar Runsa lika mycket som jag! Lovar att skriva mer sen när allt är klart, åt ena hållet eller det andra.
 
Önskar jag kunde säga att det kommer kännas konstigt att Baby inte kommer vara där men eh, en börjar bli van. :( Ska se till att dra med spekulanterna till betet också så jag får pussa lite på de andra hästarna, var ju bara två veckor sen sist, men ändååå. <3
 
Nu har jag semester och ska till Paris och det blir nog 100% icke hästrelaterat om jag inte skulle snubbla över en hästaffär alt ser nån ridande polis eller så, så här kommer bara ganska tomt till fredag nästa vecka då jag är hemma & ska rida Honey igen!
 
Halvman - blir det nya hästbloggtrenden? ;)
Puss farbror, vi syns om en dryg vecka! 

Ny häst!

..fast samma. Äh, jag dör på hur mycket TVÅ ynka CR-lektioner gett mig. Kanske hade två vanliga privatlektioner i dressyr gett lika mycket men I fucking doubt it alltså? Och åter igen så drabbas jag av den där "jamen det funkar ju!/jamen det är väl klart som fan det funkar när jag rider RÄTT!"-känslan. Bestämde mig för att värma upp med att rida till Smedbyängen & där lite och sen tillbaka hem och mer på banan.
 
Rida? Näää jag orkar nog inte det idag.. Är ju gammal nu vettu..
 
Ditvägen så tänkte jag enbart på mig själv. Jag drog ner glasögonen och hjälmen så jag var TVUNGEN att hålla näsan upp i vädret (eh, förutom när jag red förbi husen innan vändplan för jag kände att jag såg ut som en idiot..) och så tänkte jag på axlarna och visualiserade att jag red seriöst dressyrprogram och hade värsta fokuset. Detta samtidigt som jag "vandrade med Honey" med sittbenen. Och tro på fan om jag inte fick en HELT ny häst under mig. Eller inte helt ny kanske men den bjudningen han hade på vägen dit har jag aldrig vart med om utan sällskap. Äh, går inte att beskriva vad häftigt. Sen i traven fick jag dra upp glasögon och hjälm men lekte fortfarande Grand Prix-ryttare och hade SUPERFOKUS när vi travade runt nästan hela Smedbyängen. Sista biten övade jag galoppfattningar med sitsen, det gick typ 50/50.
 
Hm. Måste öva mer, typ på Högvretens vägar som han gillar och jag får lite snålskjuts av det, så jag får in rörelsen för mig själv utan att behöva kämpa med skänkeln som jag kan behöva göra på banan. Tror det är hans trav som stör mig (den är svår att sitta ner i) och får mig att lätta, det är lättare att få igång det där "rumpskjutet" från skritt. Men sen ÄR jag dålig på det där, jag känner igen det från ridskolan och gjorde det när jag red Bönan hos Marika förrförra sommaren (åh, vill igeeen!) men sen är det det att jag ridit för många lätta hästar. Övade också på att trycka ner lite mer i yttersidan i galopperna för det är jag skitdålig på och det underlättar hans balans.
 
Vi fortsatte med galoppfattningar & trycka ner på yttersidan på ridbanan och det gick okej. Höger varv är svårare, vänster gick rätt bra mot slutet, även från trav. När jag var nöjd tog vi en skrittpaus ett tag och sen blev det dressyrklockan. Vi började i vänster varv och när han fattade vad jag ville växte han först fast, haha. Han ba: "Det här var SVINJOBBIGT i lördags, jag VÄGRAR!". Det tog väl en halv volt innan han tog mer än tre steg och sen stannade/ryggade, då det gick bra red jag direkt rakt igenom och bytte varv och höger var mycket lättare. Red halva volter runt och sen rakt igenom, bara en två-tre gånger för vi hade ridit över en timme då och jag kände att han jobbat riktigt bra och ordentligt ändå så jag nöjde mig där. Ändå bra att repetera lite för jag tänkte fortsätta jobba ganska mycket med den övningen sen när kommer tillbaka från Paris. Tog en öppna längs en långsida i vänster varv som gick kanon. Han nitade en gång men då var det jag som (igen) gav för mycket signaler.
 
Äh, så SJUKT nöjd idag. Inte för att det gick helt 100% men det kändes ändå som att jag tagit med mig mer från lektionen än jag trodde. Åh jo, ps, provade dressyrsadeln idag och den är för liten för mig buhuuuuuu! Typ första gången nånsin en medryttarhäst har en dressyrsadel och så passar den inte MIG. SORGEN. Dels så vickade den även fast jag hade spänt den så mycket det bara gick så ev för fet också men sen var sadeln helt enkelt för liten. Nån hel hand fick ej plats bakom rumpan och jag hade nog lite korta stigläder men kände ändå att min ändalykt inte passade i den. Jaja, allroundsadeln funkar ju men ändååå, även fast den inte passade så fick man ju känna det där drömläget benen hamnar i. Det är verkligen en HELT annan grej med dressyrsadel alltså.
 
I dressyrsadeln innan jag suttit upp, insett att det inte gick & sadlat om.
 
Framgår kanske inte på bilden på min rygg men den är minst lika svettig som hans!
 
 
Precis vid hagen körde vi lite jojo game (rygga är inte hans grej exakt..).
När jag till slut var nöjd och vände mig om hade vi fått publik i form av Sillen & Mina :)

Missad födelsedag!

Idag så upptäckte jag att jag missat Honeys födelsedag i onsdags! O noes! Måste fira i efterskott när jag kommer hemifrån Paris. Ska se om vi kan få till nån liten födelsedagspresent också, ska ändå till Hööks för att byta ett par handskar jag köpt en storlek för stora. ;)

1995 är han född så han fyllde 18, dock är det knappt att det märks att han är så gammal tycker jag. Vi hade iallafall en rolig ritt i onsdags, det var ju när vi busade på Granaängen. Bra det iallafall!

Idag blir det dock ej gull för vi ska jobba på banan med dressyrsadel (premiär!), jobba med det vi gjorde sist. Ska nog dock börja värma upp ute så han kommer igång lite mer.



Nej, nu jävlar! >:(

Hela dan idag har jag försökt tänka på hållning och axelposition. Ändå så hamnar jag ihopsjunken med axlarna fram & får kutrygg, snart tar jag fan silvertejp och tejpar fast mig i stolen! :( När jag kommer hem ikväll ska jag beställa en Perfect Shoulders, och ha på jobbet (under kläderna) och så mycket jag kan i allmänhet.

 

Jag måste helt enkelt ändra mitt muskelminne. Måste även börja gå på yoga kontinuerligt, nu när jag börjat tänka på sits och hållning mer märker jag mer och mer hur de hör ihop, hållningen i yogan är SÅ applicerbar på ridningen och när jag gick på yoga varje vecka hade jag MYCKET bättre hållning även vid datorn på jobbet. Superless på att jag hamnat här med kroppen, så nu tar jag hjälp för att verkligen tvinga kroppen att tänka annorlunda och tvinga fram ett positivt muskelminne!

 

 

Om plånboken var större..

Min största irritation på hästsaker är att allt är så TRÅKIGT. Hästmänniskor är oftast väldigt konventionella och det är typ shockerande med klara pastellfärger på tävlingar. Som tur är finns USA. Hittade lite rolig utrustning när jag satt och slösurfade;
 
Lucky Pony säljer detta schabrak med ugglor!
 
 
Jag älskade detta polka dot-schabrak!
 
 
The Haugthy Hose ("Den högfärdiga hästen") säljer detta maffiga dressyrschabrak!
 
 
Alltså TA ALLA MINA PENGAR. Sjukt onödig men cool grej! :D
 
 
Powerflexbandage i glada färger!
 
 
Haughty Horse har en stor avdelning roliga grimmor. Vad sägs om denna till i jul?
 
 
Fast denna var ju bara bäst. Fanns som vit tiger/rosa nylon också. DÖR. <3
 

Hästfri dag

Förra veckan red jag knappt alls, men då hann jag inte sakna det eftersom jag var så uppe i att min farmor dog och att det var min sista dag med Honey. Denna vecka däremot, när jag vart i stallet 5 dar av 7, så känner jag idag att å, var det inte länge sen jag var i stallet? :)
 
Men det är ändå skönt med en hästfri dag i veckan så man hinner styra upp saker man inte hinner annars, idag har jag rensat ur böcker jag ska skänka bort, jag har diskat två omgångar, städat undan vinterjackor, lagat två tröjor, målat tånaglarna, putsat/sprayat mina tre par vinterkängor och så var H förbi en kortis och fick hälsa på kissarna och få nycklarna. Just nu pausar jag och ser på reprisen av Ponnyakuten säsong 3 på SVT Play. Senaste säsongen som gick var 4 och just nu kan man se på Tobbe Larssons Instagram hur de spelar in säsong 5, men det var så länge sen jag såg tredje säsongen att det är som att se den på nytt.
 
 
Joe utnyttjade genast vinterjackorna som bädd såklart!

CR-lektion #2

Började stalldagen med att kolla alla hästar & fylla på vattenkaret i hagen. En sak som jag tycker är himla smart i detta stall, är att hästägarna delar upp sommarmånaderna mellan sig så alla har en 18-19 dar då man kollar att alla hästar är hela, så får man ha lite semester också, och ändå vet att hästen kollas till utan att man behöver åka ut! Fast det är ju inte direkt applicerbart på mig som medis, haha, jag vill ju inte ha semester. ;)
 
Fattar knappt att sommaren är här! Men det är den! <3
 
Jag började med att värma upp Honey ganska långt innan själva lektionen för han kan vara lite seg på banan och jag ville få igång honom innan. Dock hade jag glömt spö (eftersom jag slutat rida med det ute), använder det aldrig ändå men på banan hjälper det bara att det finns där. Han var otroligt tungjobbad och allt kändes bara skit och blä. Men jag tror det var skitbra, för hellre att Emelie fick se honom så än att allt är frid & fröjd. Plus att jag ridit ett tag när hon kom och säkert tappat mycket av min egen sits när jag jobbat honom. 
 
Efter lite presentation av honom och var vi är, så skrittade jag några varv, sen fick jag rida utan stigbyglar och slappna av i ljumskarna samt tänka på att jag följde med i hans rörelser. Emelie beskrev det så bra, jag skulle låtsas att mina sittben var små fötter och när han lyfter måste jag lyfta. Sen fick jag ta stigbyglarna igen och då kändes det mycket lättare och han kändes mer avslappnad också. Tänk vad mycket man kan rida mot sin häst utan att ens tänka på det! Vi jobbade också lite mer med det från förra lektionen, alltså att jag skulle tänka på axlar & magögon, och att jag ska hålla båda axlarna lika högt och inte tippa.
 
Gud hur ska man komma ihåg allt man gör men efter ett tag travade jag och han var småsnubblig och seg och det gick väldigt knöligt. Då gjorde vi typ Klockan (tvära på volt) fast inte helt sidepass runt, men ändå ganska ordentlig flyttning av rumpan. Fick beröm för att det gick riktigt bra för att vara första gången, vi har ju gjort lite skänkelvikning på volt förr men det är det där med att känna hästen jobba också. Fick känna skillnad när han slirade iväg och när han verkligen tvärade, och efter ett par varv så gick han bättre i traven. Vi testade lite galopp men han var som sirap så vi höll inte på länge. Testade lite öppna i trav men samma sak så vi backade till skritt, och där gick det bra, efter ett tag.
 
Jag vill lite mycket, och ger lite för mycket signaler till honom så jag måste försöka tänka på att tona ner. När jag känner mer än tänker så går det bäst. Sen är det hållning, jag tycker själv att magen blivit bättre men jag måste tänka mer på att sitta ner i sadeln och "skjuta igång" för trav & galopp (ska försöka öva med boll på gym!), och så är det axlarna som skjuter fram. Alltså jag är SÅ nära från att köpa en Perfect Shoulders nu. Är det fusk? Och så är det blicken. Alltsååååå. Jag VET att det ALLTID går så mycket bättre när jag ser var jag ska men ändå sitter jag där och stirrar ner utan att jag tänker på det. Blir tokig på mig själv, vad ska man göra?
 
Vet att jag också har sjukt dålig hållning på jobbet, måste tänka på det där med, och så UPP. MED. BLICKEN. Jävla iPhonenacke..Hmm. Generellt går det bättre när jag rider större mönster alltså snett igenom eller skänkelvikning eller så. Försöker ha "hoppblick", alltså att "se nästa hinder" etc men det är när man just är på volt eller jobbar med en med kompakt ögon som jag bara kryper ner & ihop. Mm, svårt! Måste tänka mer på det ute också. Men ändå, jättenöjd med lektionen och gillar Emelie lika mycket fortfarande, hon förklarar bra och ja, nej, det känns väldigt bra. Ska rida igen om två veckor, nu kommer jag ju åka bort så jag har honom bara två gånger innan nästa gång, fast det är två veckor bort. Men skitsamma! Ska tänka på blick & hållning privat (jag ska ju till Paris, då får man väl gå med näsan i vädret?) och öva boll på gym iallafall imorgon och på ev på onsdag om jag hinner träna då. Och kanske på tisdag morgon? Och så blir det banan nu på måndag. Fredagen innan lektionen (28:e) får vi väl se vad det blir, kanske kombination ute/banan.
 
Stilig efteråt.
 
Stallkissemys i väntan på bussen.

Trött

..men nöjd! :)

Dagens lektion gick toppen, och jag är heeeelt mör i benen nu. Väntar otåligt på att bussen ska komma och ta mig till Burger King. Bjuder på denna failbild från idag när han gnäggade när jag tog kortet.. ;)

Blixar & Dunder

Det skulle regna igår, men när jag kom till stallet var det fint. Mina låg ner & vilade, och lilla flocken stod och halvslöade. Honey stod längst bort men spetsade öronen när jag ropade.Sulade ett äpple till honom och bytte om och sen fixade jag oss. Bytte till remonttränset, vilket inte var så jättepopulärt hos herrn, men sidostyckena på Aachentränset är nästan helt paj på ena sidan så det går inte att använda.
 
Honey, Mina, Dart, Sillen & Robin.
 
Saaaalt!
 
Red ut i tshirt & väst, har inte fått mitt bälte än så rider fortfarande i västen för att ha telefonen i. Och var glad för det idag.. Det var lite kallare än jag beräknat, hade tänkt rida Smedbyrundan men när jag kom till Högvreten tyckte jag att det var för kallt så istället trimmade vi där. Övade enkla galoppombyten & tempoväxling i trav, gick rätt bra, sen vängde vi av runt Ekeby, enkla galoppombyten där med och sen fri galopp på raksträckan, skritt tillbaka, smågalopp/trav i skogen och sen försökte jag få ihop honom lite mot Högvretens backar då han var lite extra pepp men eeh, gick sådär. Sen blev det busrace upp för backarna och sen öppnade jag nosgrimman lite när vi skrittade hemåt. Han höll dock på joxa så mkt och den ville inte ligga still bakom nacken så jag hoppade av för att spänna på den igen. Då börjar fräckisen knalla när jag sitter upp så jag halvlåg med ena benet bakom sadeln och sen började han trava. Haha.
 
Precis när vi kom ut vid Högvretens stall började det regna, var ju inte så mycket att göra åt det så jag skrattade bara. Vi var dyngsura innan vi ens var nere vid Vallentunavägen, var VÄLDIGT glad att jag hade västen för den har hög nacke. Sen knatade vi hemåt, medan det både blixtrade & åskade. Inte så kul att vara ute i det men vad ska man göra, man kommer bara hem i den takt man hinner.. Började frysa lite när vi var i kurvan vid husvagnsuthyrnigen och när vi kom hem var vi verkligen två dränkta katter.
 
Dyngsura!
 
Fick snabbt av Honey alla grejer, sen fick jag av mig min t-shirt och som tur var hade jag en långärmad t-shirt & en tjocktröja i stallet så på med dom och så lånade jag också C's vinterjacka & halsduk. Hej vinter! Slängde på Honey stalltäcket att stå & torka i och släpade in en stol och så lade jag ländtäcket om knäna och virade in mig i Honeys regntäcke. Haha! Tur att det inte kom nån, måste sett helt galet ut. Hittade en chokladförpackning i köket så jag drack lite varm  choklad och huttrade lite under alla lager i 45 minuter, Honey vilade i boxen och verkade tycka att det var helt OK att vara inne & mysa. Haha, galen kväll. Nu ska jag snart börja åka till stallet, CR-lektion idag! Lite nervös men det går nog bra.
 
 December eller Juni?
 
 
Till slut lättade det upp!
 
 
Chillar i boxen.

Mycket nu

Så himla stressad idag. Eftersom jag vart 3mm från den berömda väggen så är jag så jävla känslig, och ibland skapar jag stressen själv. Denna helgen hade jag tänkt hinna byta batteri i min iPhone, ridlektion (CR), tvättstuga, visa Runsa för boxintresserad person ;), brunch hos kompis, ge H nycklarna för kattvakteriet.. Och så vaknade jag och kände mig stressad och hade ont i magen. Så jag bara: Nej.

iPhonen får jag klara mig med som den är. Ändå surfandet som drar mest batteri och det kan jag inte göra i Paris. Brunch avbokad. Och vips kändes det mkt bättre. Så idag är det bara lektion (ikväll), och imorgon tvättstuga, stallvisning & så kommer H sen. Och jag kan ta det lugnt. Känns skönt.

Lugnt fick även Honey ta det i torsdags, då vi släppte alla i sommarhagen. Glada hästar! Som L sa; Det värmer hjärtat varje år att se detta. Igår däremot blev det en, eh, intressant dag. Mer om det sen.

Och så tänker jag inte alla på att det är lördag och att Filifjonkan flyttar idag. Nope. Neeejdå. :'(

Jag vill ha en egen mule, som jag kan åka till

Ibland blir jag så egen häst-sugen så jag nästan blir tokig. Är så glad att jag fått så stor frihet med mina medisar och jag får göra nästan precis som jag vill med dom (inom rimlighetens gränser). Men det är ju ändå inte samma sak..
 
En kallis med drösvis med man.. mmm. :)

Piggelingubbe

Det var ingen trött gubbe idag alls, travade lite innan Granaslingan och det var en pigg, framåt trav. Sen skrittade vi förbi en betande häst på slingan och då var han lite ouppmärksam sen (för att han blev så distraherad), men när vi kom så den var bakom oss glömde han det. Han "krumbockade" i galoppen och var riktigt glad att få springa, han blir SÅ söt då. :)
(Men han får inte hålla på för länge för då börjar han tycka att han bestämmer och ska rycka tyglarna.)
 
Sen gick ponnyn, och han var pigg & framåt så efter ett varv runt red vi "raksträckan" genom slingan och jag manade på honom i ännu snabbare galopp (lika skitkul tyckte han), sen galopperade vi även på ängen lite på måfå innan vi klättrade genom skogen och ner och så runt skogen till vägen och hem. Rolig, härlig sommartur, svampade av honom efter maten sen.
 
Tror tröttheten efter Rixet mest var mental och inte fysisk, jag har konditions- & styrketränat bra innan, men han blir så till sig över andra hästar så jag tror snarare det var det. Imorgon ska de få komma ut i sommarhagen, de har gått ute dygnet runt ett bra tag nu för det har funnits bra med bete i vinterhagen men nu är det sommarhage som gäller! Gött! Får se om jag rider imorgon, beror väl lite på om nån mer ska ut men ska alla bara släppa så får han nog stå imorgon. Skulle behövs städas lite i stallet ändå, mockas kiss ur boxen. Har tänkt grovstäda nån dag men vi får seom jag hinner på lördag eller inte, min iPhone har börjat ladda ur som fan så jag skulle behöva byta batteri innan jag åker till Paris och då blir det nog på lördag att åka & fixa det, så vi får se hur lång tid det tar.
 
Sugen på nåt pass på banan, eller ca en miljard passpå banan men allt går ju inte att göra pga grushögar där. Men lite kan man rida, måste bara planera vad jag ska göra då så det blir något ordentligt när man inte kan rida helt fritt. Kanske skutta lite? Och så skulle jag faktiskt vilja testa dressyrsadeln nån gång, har ju aldrig gjort det. Mmm. Mycket man kan göra. :)
 
Älskar att det är SOMMAR nu!! :D

Dagens plan

Idag ska vi ta ett hyfsat lugnt pass, tänkte till Granaslingan och ta ett varv där för att stämma av honom. Om han är pigg & på kan vi ta nåt varv runt, annars tänker jag att vi rider lite vilse i skogen innan vi rider hem igen. Blir bra. Undrar om vi nån dag vågar hoppa stocken de har där. Hmm nä dröjer nog lite ;)

Själv sjukt trött idag, var till Helsingborg igår för en jobbgrej och gick upp tiiidigt. Sen har det vart en seg dag på jobbet. Börjar känna mig lite stressad inför Parisresan nästa vecka (som alltid innan jag ska åka nånstans) men fick en tvättstugetid på söndag och så är jag ledig på onsdagen fast mitt plan går på kvällen så jag behöver inte packa förrän då iallafall.

Såhär lerig var han dagen efter tävlingen, haha:

Från ridtravarrikset

Åååh, av en slump (googlandes något annat) hittade jag en blogg från en tjej som var med på ridtravarrikset och där hittade jag denna bild på Honey från hoppningen (som han vann), kunde inte motstå att sno den. Söööt farbror ju! <3 Nu blev jag jättesugen på att hoppa honom med. :)
 
 

Video: Yoga/Stretch

Klassisk stretch/yoga som jag ofta gjort efter ridning på tjejHoney. Vid hårdare pass samt på vintern har jag även stretchat henne "via benen". Jag har bara lärt henne uppåtstretchen (som jag gör först i videon), resten kunde hon direkt på första försöket men det är ju inte jättesvåra grejer. Mellan benen-stretchen är ju en perfekt start för trickträning om man vill pyssla med sånt. Det vill jag om jag nån dag får egen. Och jo, pussen har jag & J lärt henne tillsammans också. Den lärde hon sig supersnabbt. :)
 
 
 
Det är så nyttigt att se sig själv hantera hästen såhär på video! Då jag gjorde det gjorde jag ju bara som jag alltid gjorde, och man bara kör. Nu i efterhand kan jag tycka att jag borde ha pausat och berömt henne mer när jag kallar fram henne, istället för att bara gå direkt på uppåtstretchen igen. Video är inte bara nyttigt vid ridning! :)

Lugn måndag med Kungen

Började skratta när jag såg Honey i hagen idag, lerig som den.. Haha. Givet efter flera dagar av renlighet! Han spetsade öronen och såg upp när han hörde mig men berättade sen att jag fick minsann komma till honom. Han har kommit till mig i hagen på senaste tid, även från långa avstånd, det är mysigt. Men sånt känns lättare med valacker också.

Tog in honom i boxen och myste & borstade bort värsta leran & dammet medan C pysslade om sin lilla olyckskorp till häst på gången. Honey verkade lite småtrött, men ändå glad att se mig & att vara hemma. Hade länsat fruktkorgen på jobbet så han fick mycket äpplen och sen avmaskade jag själv för första gången i mitt liv efter att C visat på Robin. :) Gick kanon. Känns lite konstigt att inte kunna en sån basicsak men eftersom det är sånt som ägare normalt gör så blir det ju så, har nog bara sett när andra gjort men även det var länge sen. Men nu kan jag det! :)

Sen tog C & jag en promenad med hästarna till vändplansgården & hem bara, kändes lagom för Honey idag. Han går nog inte så hårt imorgon heller tror jag, och sen kan vi ta en lite lagom runda på onsdag. Han lär ju berätta vad han orkar. Det var fint att se honom igen iallafall. <3 Hängde hans rosetter på gallerdörren till boxen så de syns bra. :)

En sista puss

 

Honey

 
Honey Boney
1995-06-12
E: Speedy Fly
U: Sophies Way
 
När jag krashade min bil och bara kunde rida min medryttarhäst en gång i veckan (pga problem med busskommunikation) började jag söka en andra medryttarhäst. I mitten av Januari fick jag se M's annons på Blocket om Honey och provred. Honey är egentligen inte alls min typ av häst, men han är rolig och trevlig och en utmaning för mig. Jag har i skrivande stund ridit honom ett halvår så vi börjar hitta de flesta knappar, i synnerhet nunär jag börjat rida för CR-instruktör*. Själv tycker jag att det tar MINST ett år att lära känna en häst helt, då det är olika saker som påverkar hästen året om (pga väder & dylikt). 
 
Honey står i ett litet kollektivstall mellan Upplands Väsby & Vallentuna där det står 4 andra hästar. Jag har ju tidigare vart med om stall där man knappt blir hälsad på som medryttare men här är alla snälla & trevliga! :) Vi har en ridbana och det finns även ett par bra vägar att rida ut på. 
 
Mitt mål med Honey just nu är att vi ska komma ihop oss mer när vi rider på ridbanan, då han gärna lägger i handbromsen där, intejobbar med bakkärran och blir allmänt tungjobbad. CR-lektionerna är väldigt mycket till hjälp här. Så småningom vill jag även hoppa honom, då det var länge sen jag gjorde det och gärna skulle börja igen. Inga monsterhöjder eller så, men lite. :) Honey är fyllda 18 men jag tycker inte ofta att det är något som märks, är det nåt så är det att han anser sig inte behöva göra saker eller lyssna på mina kommandon. Men oftast är han en glad senior, som gärna rider ut så länge han själv gillar vägen! Då kan det bli några lyckoknixar i galoppen rent utav.
 
 
*CR = Centrerad Ridning

Ann

Jag heter Ann och är 31 år. Jag bor i Upplands Väsby i Stockholm med min katt Joe som är 10 år, och jobbar med admin/support på en mindre banks backoffice. Jag är en popkulturjunkie och ser väldigt mycket film & tv-serier, läser mycket böcker och serier och lyssnar på en hel del podcasts. Sen älskar jag att resa, träna, laga mat, baka, fotografera, bada badkar, köra bil, shoppa.. dyngets timmar räcker sällan till för allt jag tycker är roligt. Och 3 dagar i veckan (måndag, fredag & lördag) rider jag min medryttarhäst Honey.
 
Jag kommer ursprungligen från Luleå där jag är uppväxt i en liten by som heter Bensbyn. Som liten bodde jag granne med ett stall och det bästa jag visste var när de stora tjejerna red förbi med sina hästar framför vårt hus. När jag var 3 år gammal fick jag för första gången sitta på en häst, shetlandsponnyn Cirocco (Cirre). Vi har ett foto på det och jag minns det faktiskt. Det var så himla underbart! Alla småtjejer i hela byn har nog lärt sig rida på Cirre, och likaså jag.
 
 Jag & Cirre ca 1990(?)

Ett antal år red jag sedan på Luleå Ridklubb på både ponny & häst, främst för Maria Gyllbring som jag tyckte väldigt mycket om som lärare. Minns fortfarande lektionen då vi fick rida baklänges hela lektionen! Sista åren på LRK hade jag även en medryttarhäst i Bensbyn, H. A. Rang "Ragge", som jag hopptävlade med en gång på en clear round på LRK. Det gick inte så bra, men det var roligt! Mest var Ragge och jag ute i skogen och busade. Sen tröt mammas ekonomi och jag slutade på ridskolan, och efter det har det bara vart medishästar för mig; 

 
H.A. Rang "Ragge" (S850384), red honom från & till 1998-2002 tills jag flyttade till Stockholm.

 

Broke (NK-860227), 2006 efter 3½ år helt utan hästar, hans ägare flyttade sen.

 

Lucas, 2007-2008 (gick i pension).

 

Idenors Mårten (S990443), ett halvår hösten/vintern 2008-09 (vi passade inte ihop).

  

Ring Rauen (S010577), 2009-2011 (Hans ägare flyttade)
 
 
 
Honey Bird Twitter (S011233), 2011- juni 2013 (Utlånad på foder)
 
Honey Boney (S952754), jan-okt 2013 (Hans ägare flyttade)
 
 
 
Honey Bird Twitter, nov 2013 -

Idag

..är jag bara helt tom. Lusten att göra nåt finns inte alls.

När Rauen for fick jag säga hejdå, sen åkte jag till USA och när jag kom hem började jag rida Honey. Nu när hon åker är jag glad att ha "den andra Honey". Har ju inte alls vart hos honom i veckan, just nu är han på Ridtravarrikset där han blivit trea i löshoppning och tvåa i utställningen! Duktiga farbror. Veckan som kommer har jag honom alla dar utom två, det ska bli skönt att få distraheras av honom. Och veckan därpå åker jag till Paris.

Bjuder på denna failbild, haha

Vår sista dag.

Har haft en helt perfekt sista dag med Honey. Har fotot & filmat lite som kommer sen, har även kvar foton att visa från ridlägerveckan, men just nu blir det bara iPhonefoton. Hade med mig massa saker idag så jag for till stallet först, lämnade det där, hämtade repgrimma & hjälm och tog bussen tillbaka till hagen. Hälsade på alla andra först + oooade över lilla gulle Walentino som låg ner och vilade lite.
 
 
Medan jag gjorde det kom Honey fram till mig. Är det inte det finaste som finns, att få vara en hästs människa? Gosade lite och sen satte jag på repgrimman och så hoppade jag upp och red barbacka till stallet. Där tog jag lång tid på mig att gosa & fixa & mysa, och sen red vi ut. Det var fantastiskt väder, nästan lite för varmt, men hon kändes stadig så jag beslöt att ta Oxunda runt. Det är min älsklingstur på Runsa så jag är så glad att det blev både min sista tur på henne, och min sista Runsatur. Först var hon lite tjurig och verkligen seg i steget (eftersom hon tyckte hon skulle få gå tillbaka till betet) men sen kom hon igång. Ledde henne förbi fåren & över bron för jag ville inte tjafsa med henne idag. Dock blev hon lite tjurig direkt efter när jag hoppat upp och skulle inte gå framåt, men det gav sig.
 
Vid räddningsområdet stod en bil i skuggan under ett träd, full av hundar. Blev lite arg över det (de hade soltak öppet + 1 dm ruta, men ändå!) men sen började de morra och skälla och hoppa i bilen när vi skulle rida förbi. Honey försökte tre gånger men blev rädd när det började klösa på rutan när vi var just bredvid bilen, så efter tredje försöket hoppade jag av och ledde förbi bilen. Sen gick allt bra resten av turen, vi blev skällda på vid hundgården vid Verka, men det var inget speciellt. I skogen mötte vi en lite Schipperke som också skällde på oss men det brydde hon sig inte alls om. Vi kom i skugga lagom mycket så jag behövde inte fundera på värmen så mycket alls, det är ju många naturliga skrittsträckor på rundan så hon varvade alltid ner igen. 
 
Älskade Oxundarundan! <3
 
När vi kom hem stretchade jag henne både runt om och med benen, och sen fick hon kalasa på 8 äpplen, 2 kilo morötter, en hel förpackning med runda hårdbrödkakor & det halva kilot som hon inte redan ätit upp av hästgodiset. Hon kämpade tappert men gav faktiskt upp efter ett tag. Haha! Så hon får väl resten av J sen. Sen blev det dusch, och så lade jag på en handduk på henne och red barbacka tillbaka till hagen sen. Där sprayade jag henne, och när jag var klar med det så liksom.. tog det stopp.
 
Helt plötsligt började jag bara Lille Skutt-grina och hon var så go och fin och lät mig krama henne om ansiktet fastän jag stod och bara skakade och tjöt. Fina fina fina tjejen. <3 Sen gick vi ut i hagen och jag kollade så hon inte drack för mycket, och sa hejdå till alla andra hästar. Sen gick de och åt, och jag satt i skuggan vid vattentunnan och ville inte bara gå därifrån. För då skulle det vara slut. Efter ett tag kändes det ändå som rätt tidpunkt, då gick jag och klappade om henne lite till, pussade henne på mulen tills hon blev sur <3 och sen gick jag nåt steg bort från henne, vände mig om mot henne igen, och hon hade huvudet uppe och såg på mig. Och då vände jag mig om och bara gick och såg aldrig tillbaka. Och grinade ännu mer.
 
Fina fina Runsa där jag ridit Rauen & Honey (& Mårten) i 5 år. Och nu är det slut.
 
 
 
Känner mig helt tom och så jävla ledsen nu.

Går bra på Ridtravarrikset!

Nästan så vi får börja kalla honom Kungen istället för Prinsessponny nu! :)

Kort hästfri vecka

Har vart rätt skönt att vara hästfri denna vecka, men hade vart rätt skönt att ha varm päls att gråta ut i också.

Gråta blir det mycket av imorgon, sista dagen med Honey. Är på väg till Hööks just nu för att köpa hästgodis, sen ska jag även plocka upp bröd, morötter & äpplen innan jag åker hem. Hon ska få riktigt kalas imorgon. Hoppas att få till en Oxundarunda, alternativt blir det en Manillarunda. Vi får se!

Näst sista lördagen

I lördags hoppade jag av bussen vid Manilla och hälsade på sommardästa hästar som blivit släppta där i morse. Hade vart fullt race, glatt gäng. Fina flocken, vad jag kommer sakna alla andra hästar på Runsa. <3 Honey följde snällt med ut men när vi promenerade till stallet (1,6 km) skriade hon FEM gånger på vägen! Detta från en häst som ALDRIG gnäggar. När jag kom till stallet fick hon stå i gången och svalka ner lite (det var varmt ute men är alltid skönt i stallet), B & C kom just då. De hade hört henne ropa och trodde alla rymt, haha!
 
Döööööör på Walentinos flugtäcke, vill ha. Så fint.
 
 
 Världens finaste & sötaste Filifjonka.
 
Bestämde mig för att behandla ridturen som en sista, för man vet ju aldrig. På lördag kan hon ha dragit av sig en sko eller ha ont i ryggen eller nåt, och då vill jag ha haft en fin sista ritt. Och fin ritt blev det. Vi red till Göranstorp, klassisk tur med galopp upp för backen och en bit till, saktade av till trav och samlade ihop henne låg och rund och hon var som en klocka, FINASTE TJEJEN! <3 Sen lite blandade gångarter till Göranstorp, tjötade med A lite och sen tjuvgalopperade vi en sista gång på ängarna till Manilla. Jag skulle faktiskt inte göra det normalt nu när silaget växer men vem vet när jag får galoppera på de bästa ängarna igen så jag var "för en gångs skull" olydig. ;D
 
OBS att jag mötte en BIL på Göranstorpsvägen! Händer typ 1 gång vartannat år.
 
Sen skrittade vi genom skogen till Göranstorpsvägen, och tog varggropen hem. Vid gravplatserna red vi ner och badade, efter lite övertalning gick hon till och med ut i vattnet och plaskade och verkade tycka det var riktigt roligt. DUKTIGT för en vattenskeptiker som hon. Jättekul! Blir så glad när hon litar på mig så. Hon fick även en dusch när vi kom hem och därför promenerade jag henne tillbaka till hagen sen också, jag fick ordentligt med motion den dan! Jättehärlig fin sommartur. Blir det vår sista var den klockren. Vet inte riktigt vad vi ska hitta på på lördag, jag tar det när jag kommer dit. Kommer bli mycket bölande, oavsett. :'(
 
 Plask plask!
 
 
Nyduschad på väg tillbaka till betet.
 
 
Synkroniserad vattendrickning med Sudden.

Nya mål

Klurar lite på vad jag ska göra med herr Honey nu framöver. På senaste tid har det ju bara vart uteritter, styrketräning främst för att stärka inför Ridtravarrikset där han kommer tävla nu i helgen. Vill dit men kommer icke hända pga ingen bil. Nästa år måste jag se till att åka. Helst med häst, haha. Om man törs det.. Kanske bäst att kolla en gång så man ser var folk där ligger utvecklingsmässigt.. :)
 
Mm ja, nej, vet inte riktigt vad jag ska hitta på nu framöver. På måndag blir det nog ett lugnt skrittpass alt om jag bara jobbar honom för hand på banan då han kommer ha tävlat hela i helgen. Ska ha honom måndag, fredag, lördag från och med nu eftersom det är sista dan med fröken på lördag. Fast nästa vecka ska jag även ha onsdag & torsdag eftersom M är borta och jag sen ska bort så denna vecka ingenting, nästa vecka nästan alla dar, veckan därpå en dag och sen Paris. :) Men minst en  vattentornsslinga och så nån skön uteritt. Men sen då? Jag gillar ju mål & planer.
 
Nu när jag har fasta dagar hoppas jag kunna hitta en tid med CR-tränaren, vi har haft lite problem med att matcha dagar. Men är fortfarande pepp och tycker att detta passar både mig & Honey så bra. Har applicerat det som jag jobbade på på första lektionen på honom och det har funkat bra. Sen läste jag på en CR-sida om att få igång bakbenen genom att skänkla när hästen lyfter bakbenet. Det första vi fick lära oss var just att känna det och efter jag läste det har jag skänklat Honey växelvis höger vänster (istället för båda samtidigt som man "alltid" gör) och han svarar verkligen jättebra på det.
 
Jag vill ju att vi ska gå bättre ihop i dressyren, vi har börjat snudda vid att fatta varandra i dressyren ute och det känns bra men jag vill ju ta det till ridbanan också. M som rider honom på rikset nu i helgen (inte ägarM utan en annan M ;)) ska hoppa och hade hoppat honom härom veckan, typ 80 cm. Gah. Så högt vågar inte jag, men vill ju börja hoppa lite igen så det vore också kul.. Ja.
 
Skulle dock vilja ha ett mer konkret mål är "dressyren ska funka" och "blåbärshoppa lite" för jag slappnar av själv mer då. Efter att vi inte alls hittade ihop i vintras var han stel i ena sidan en period och när jag då fokuserade på lösgjordhet så gick det mycket bättre, samma nu när jag haft fokus på styrketräning så har mycket annat trillat ner som bonus. Men jag vill jobba mot ett mål, bara skogsmulle är klart för mig. Även om jag gillar det också såklart, man kan ju ha skogsmullemål och jag menar inte att jag vill tävla eller hoppa 130.. Men jag vill ha nåt att jobba mot och jag kan inte riktigt komma på något konkret. Får klura lite till.
 
Det är en tung vecka i övrigt. Min farmor dog natten mot måndag och på lördag är det min sista dag med tjejHoney. Skönt att vara ledig imorgon. 
 
 
Söt farbror i vintras!

Video: Vad jag köpte för hästsaker på Ullared!

 
* När jag säger "Horse Mountain", så menar jag såklart Mountain Horse. ;)
Helt nyhemkommen när jag gjorde denna så aningen trött efter 5½ timmes körning.

snabbgenomgång

Förlåt tystnaden! Torsdag-lördag gick så fort och sen åkte jag till Ullared på lördag natt och kom just hem.
 
I torsdags red jag Honey i skogen runt vattentornet, runt på vänster sida om, ut på vägen och tillbaka så man kom upp bakom och så hem. Lite trav på vägen eller där det gick i skogen men annars bara skritt. Jag har tänkt börja rida där en gång i veckan, dels är det härligt men dels är det träning jag tycker han behöver, dvs att se var han går. Kanske är att försöka lära gamla hundar sitta eftersom han är sina ringa 18 år.. men man kan väl alltid påminnas? :) Dessutom är det en väldigt mysig runda.
 
På fredagen var jag själv helt off, och det märktes att han tycke jag var lite konstig, jag hade en tuff vecka & i synnerhet fredag på jobbet och var helt slut på fredagkvällen, så inte ens stallet hjälpte. Vi tog en Ekebyrunda i alla gångarter, utan krav. Kändes lagom.
 
I lördags red jag, C & E ut, till Lövsta & återvändsvägen vid dom. Vi red mest i skritt & trav, jag & Honey tog några galopper bakom dom men inte mycket. Mina blev lite tjafsig hemåt så C & E bytte häst och C jobbade henne ordentligt. Mina påminner en hel del om tjejHoney i sättet & humöret. :)
(ska skriva om Runsalördagen sen i ett eget inlägg)
 
Nu blir det väldigt lite häst nästa vecka för på onsdag hämtas Honey upp lite i förtid för fix inför Ridtravarrikset och såkommer han hem på söndag, så det blir bara en hästdag denna vecka. Känns lyxigt skönt att ha massa tid, hux flux. Ska försöka hinna träna & styrka upp lite saker. Och detaljplanera Paris! Och på lördag är det sista dagen med Honey. :(

borrowedhearts

Mina äventyr med min medryttarhäst Honey Bird Twitter, samt allmänna funderingar & tankar om hästar, ridning & stall!

RSS 2.0