Tröttheten

Tröttheten i min stackars ej vilade kropp, när ska den få gå över? Inte denna vecka iaf då jag hade tjejHoney idag (pga halvdag), pojkHoney imorgon (pga bytt bort min fredag nästa v) + fre/lör. Och tjejHoney på lördag med åguuuu :) Men kul är det ju. Imorgon ska jag rida ut med L/Sillen på morgonen så det ska bli kul, har även morgonfodringen så inte blir det exakt vila heller. Och direkt efter och kolla på lgh.

Men NÄSTA vecka..! Då är det bara 3 ridpass; må to lör. Då kanske det äntligen blir diskat hemma. Måste det fan bli för mamma kommer ner i slutet av maj.. ;)

Ska skriva mer om idag.. Sen. Tillsvidare en horseshamingbild på hon som trampade sönder grimskaftet idag. Det gick sönder i METALLEN, i ringen! Aldrig vart med om, skitskumt.

Barbackamåndag

Var (och är fortfarande) inte helt återhämtad från förra veckans ordentliga ridning, så det blev en lugn skrittur barbacka med Honey igår.

https://cdn2.cdnme.se/3486449/7-3/pic_517fc138e087c3198e97a6b1.jpg">https://cdn1.cdnme.se/3486449/7-3/pic_517fc138e087c3198e97a6b1.jpg">https://cdn2.cdnme.se/3486449/7-3/pic_517fc138e087c3198e97a6b1.jpg%3C/a%3E">https://cdn3.cdnme.se/3486449/7-3/pic_517fc138e087c3198e97a6b1.jpg" class="image">

https://cdn3.cdnme.se/3486449/7-3/pic_517ff4dd9606ee31b9e948be.jpg">https://cdn2.cdnme.se/3486449/7-3/pic_517ff4dd9606ee31b9e948be.jpg" class="image">

Sista ridlägerdagen

Hade en supermysig sista ridlägerdag. Kom ut till stallet vid 9, efter en stund gick jag och hälsade på hästarna i hagen. Honey var ej på humör men när hon surade lite mindre fick hon en morot. Sen satte jag mig och smorde lädergrimman och ett fint lädergrimskaft som jag hittade i loftgarderoben. Det var ett "hingstgrimskaft" och inget vi använt på de två år jag ridit henne, men det var fint och hade börjat vitna lite så jag fettade det också. Sen pysslade jag bara på och fixade hennes mat, städade sadelkammaren & diskade muggarna. Gjorde det mest för att jag vart där en hel del i veckan men när jag kollade schemat (som inte funkar haha) så var det faktiskt J's tur så det var ju bra timat! 
 
Satte mig och läste Ridsport Special en stund innan jag mockade i ungefär en timme, silade hela boxen igen. Sen rengjorde jag hennes benskydd och satt en stund i solen på vår uppsittningsstock innan jag hämtade in henne runt ett. Tog ut torsdagsfrisyren i hagen och sen gick vi. Vi red Oxunda runt som planerat på 1 timme och 40 min. Först tänkte jag att det var en jättedålig idé för hon var suuuuupertittig, rädd-för-stenar-&-träd-nivå. Hon nitade dessutom säkert hundra meter framför bron vid Rosendal så det blev rygga hela vägen därifrån. Borde jag hoppa av och gå istället? Hmmm. Blev några tvärnitsgalopper men jag känner mig säkrare i engelska sadeln så jag satt kvar. ;) Kändes dock att jag var lite spänd och nervös. De tyglar vi har kvar är OCKSÅ lite nötta i fästet och skulle inte hålla för ett ordentligt ryck om man flög.
 
När vi kom till Verka och red in i skogen slappnade hon av efter ett tag och vi fick en fin galopp i backen efter vändplanen där. Sen blev det skritt & trav nästan hela vägen till Barockparken pga promenerande människor, men en liten galopp blev det. Hon blev lite stressad av en människa i skogen som sen kom ut och gick efter oss, men det gav sig också. När vi kom till lilla smala bron hoppade jag av och ledde henne över och det var inga problem. Ledde henne under vikingaskeppet och hoppade upp sen, inga problem. Upp för galoppbacken orkade hon inte hela vägen, hon tog galoppen men sen fick hon bestämma tempot helt själv. Flåsig men energisk efter red vi neråt och mot Lövsta, sen galopperade vi därifrån till skogsstigen. Skritt hela vägen och även över fälten som vi normalt galopperar över för de såg så konstiga ut. Uttorkad lermark typ. Därifrån ville hon springa så på vägen blev det en samlad galopp och lite trav, men vägen ar mjuk & lite spårig så inte supermkt. Och så hem via vägen. 
 
Tog ut henne i ylletäcket (=svettäcke) då jag först tyckte det var lite för kallt för att hon skulle stå i svett och beta, men det kom av rätt fort när jag insåg att det var rätt varmt ute. När hon betat ett tag & torkat upp fick hon gå ut i hagen utan vanliga täcket (pga varmt ute), och jag fikade med de andra i stallet, nästan alla var där då alla utom Honey & Ingra vaccinerades mot butolism. Kanondag!!

Etiken i hästhantering

..är nåt jag ofta tänker på. Dubbelmoralen jag för. Ska skriva mer om det nån annan dag för det finns så mycket att skriva om, saker att bolla. Har försökt skriva ett sånt inlägg tidigare men det blir alltid SÅ långt.

Nån dag.

Lördag i Björknäs

Förlåt frånvaron och brist på kort. Behövt vilan och behöver mer ändå. Håhåå. Inte blir den långvarig heller, idag är det ju pojkHoney som vanligt och jag jobbar halvdag imorgon så J lät mig ta tjejHoney då. Fast första maj blir det helt ledigt. Fast då skulle jag behöva fixa här hemma.. :)
 
I fredags tog vi en utflyktstur på andra sidan Vallentunavägen. Som jag skrev så har jag hittat en blogg som ett par yngre tjejer i ett grannstall har, och en av dom har nämnt "gokartrundan" och att man "kommer ut på ängen ur skogen". Eftersom det stallet är bortanför oss och en gammal gokartbana ligger ännu längre bort, tolkade jag det som att de ridit i skogen/berget på andra sidan vägen, så dit tog vi oss. Vi red förbi ponnystallet där och hittade sen en stig som hästar uppenbart gått på (bajs + hovspår). Honey tyckte det hela var otroligt läskigt, inklusive ponnysarna i stallet (...) men vi tog oss runt diverse stigar. Fanns fler (ganska stor skog) men jag tog den som skulle ta oss ut på ängen. Det var ganska bra vägar fast ibland blev det lite väl mycket klippor, det är lite läskigt för hästar är inte exakt bergsgetter men det fanns oftast en väg runt eller genom som var OK.
 
Det var småblött där vi kom ut och hemåt/mot gokartbanan, så vi red inte ditåt utan travade långsamt bortåt över ängen. Den verkade jämn och inte preppad för odling på ett bra tag. Dvs bra äng på sommaren! :) Honey blev lite ängslig och ropade men höll inte på så länge. Vi red över en dikesbro och över mark som däremot VAR det, kanske inte var så bra men å andra sidan har ju inget sånt satts igång än. Men det blir nog inte fler sneddar däröver. Kom upp i en skog och ut på Dyvingevägen.
 
Red fram till gården men vågade inte chansa på om man fick rida genom den, då jag inte riktigt vet om det ens finns nån väg att fortsätta på därifrån. Jag tror det, men är inte helt säker.. Söderbergas preppade väg leder till mindre vägar som bl a går till Stjärnborgs Gård (Lövsta Seminstation), men en avtagsväg leder tillbaka ner mot en gård och på Google Maps ser det UT som att det ev går stigar till Dyvinge därifrån.. Hm. Är väl bara fortsätta utforska nån dag! :) 
 
Från Dyvinge tog vi en samlad galopp mot Vallentunavägen, gick över vid Högvreten och for hem via Lövhagsvägen. Man rider genom ett område med hagar vid ett ställe däroch en tjej stod med en häst där, var halvt beredd på att få höra att jag inte fick rida där men hon hälsade bara och så var det bra med det. Skönt!
 
 
Vattentornet up close.

GHS -91

Detta kommer alltid vara Göteborg Horse Show för mig. Finaste Milton! <3
 

Död

Sorry för förseningen av bilder & allt, kommer ev ikväll men mest troligt imorgon. Är heeelt slut som artist efter en händelserik vecka som jag så småningom tänkte utvärdera/summera.

Just badat och ligger just nu i soffan och funderar på om jag nånsin kommer orka resa mig upp igen. Skulle väl vara när iPhonebatteriet dör kanske.. Vart i stallet 9-18 idag, superhärlig dag med fint väder. Återkommer när jag samlat krafter. :)

Detektivarbete

Bildregn försenat pga behövde få en lat morgon, fotona får komma ikväll. Ska strax iväg till Honey och jag har ändrat plan lite, vi ska utforska lite nya vägar har jag bestämt. Det finns några yngre tjejer i ett grannstall som har en blogg och jag har försökt luska ut ridvägar från den, verkar finnas en del på andra sidan Vallentunavägen faktiskt. Svårt bara att veta exakt var de går men med hjälp av de gårdsnamn de slänger ur sig + google maps får man försöka leta sig till var de kan gå. ;) Ska bli spännande! Ser ut som att solen kikar ut nu också, gött!

Ridläger dag 4: Misslyckad dressyr & styke/konditionsträning.

Supertrött igår, och när jag kom stod H & Sudden och betade utanför stallet. Sudden var inte helt 100% och låg ner mycket. Han hade dock ätit, druckit, kissat, bajsat & hade bra temp, men ömmade i ena hoven när han gick på hårt underlag. Han gick på en liten sten en gång när Helena ledde honom på marken och då linkade han till lite extra, så förmodligen är det en hovböld på G. Attans! Han har just börjar läka sig från ett sår i det benet också. Förmodligen var det väl därför han inte ville skos dagen innan. 
 
Då jag skulle till andra stallet var jag lite stressad (detta trots att jag hade fyra timmar på mig, haha) så det blev mer en "vanlig" dag än ridlägerdag, mock & fix när Sudden fått gå ut i hagen igen. Tog av Honey täcket då det var soligt & blåste betydligt mindre. Sen när jag skulle hämta henne i hagen visade det sig att hon inte heller riktigt var på humör, utan undvek mig ett tag. Till slut satte jag mig ner och flyttade sen på mig några gånger och till slut blev hon nyfiken och då fick jag komma fram till henne. Fick dock ingen riktig kontakt med henne på gången och hon småsurade lite på ridturen tills första galoppen, så jag tror hon också hade en dålig dag. Red Varggropen till G-torp, trodde hon skulle tjafsa mer vid korsningen men det blev inte så mycket faktiskt. Red sen övergångar skritt/trav och tempoväxlingar i traven, till Göranstorp. Där bytte jag shortchaps eftersom jag satt dom på fel ben HAHAHA ååh ja jag var trött OK?
 
Galopp hem och lite check av formen i trav nu när hon var ordentligt varm och kändes fin, hade tänkt denna uteritt som en ordentlig uppvärmning. Allt bra. Sen ville jag testa dressyrprogrammet sådär bara rakt upp och ner. Först var hon tjurig att ens gå till banan (det brukar hon inte vara ens efter en utetur), men väl där gick det till en början bra. Efter ungefär hava passet började hon dock spänna sig och tjafsa emot, och kickade sen när vi skulle galoppera. Om hon inte är på humör kan hon göra det ute när vi ska galoppera men jag tyckte hon hade tappat surhumöret ute så jag vet inte exakt vad som blev fel. Kanske spände jag mig, kanske har hon fått nåt dille om att ridbanan är jobbig, vem vet. Red jag fler dar i veckan skulle jag rida henne mycket där nu. Men det gör jag inte. Och det är i ärlighetens namn inte skitkul att behöva stångas med hästen på ens enda riddag i veckan. Så vi får se. På lördag ska vi rida ut långrunda så det borde hon gilla.
 
Efter den sista dusten var jag rätt slut och somnade på bussen till Björknäs så jag fick hoppa av i Grana och gå tillbaka därifrån, haha. Gick förbi ett stall på andra sidan vägen där de hade fina preppade vägar men jag tror inte utombördes får rida där för de hade en "privat väg"-skylt. Såklart.. Efter extra stoigt sto var det rätt skönt med en äldre valack, vi red ut till Granas äng där de har en preppad väg runt, först tog jag ett halvt varv runt i trav, sen ett halvt varv i galopp. Bytte varv och körde sen lite längre trav/galopp-intervaller och direkt efter så klättrade vi upp på berget. Ponnyn var inte jätteglad på mig sen efter det kondition/stykepasset.. >;) Hem via skogen runt berget/vägen och sen kvällsade jag. Idag har jag bara honom, vet inte riktigt vad vi ska hitta på. Lite sugen på banan men man blir lite begränsad av att vi fått grushögar dit som är ivägen. Det GÅR att rida runt men ja nej hm. Blir nog en Högvretenrunda tror jag.
 
Jävligt härlig vårkväll igår också.

Trött

Vet inte riktigt varför men ute helt på topp idag. Är klar i Runsa och på väg ut till Björknäs nu. Blir nog bara en kravlös uteritt idag, är supertrött. Här får ni en preview på tjejHoneys frisyr idag. Hon fick gå ut i hagen med den efter, undrar hur länge den håller, haha..

Bildregn: Ridläger dag 3

 
12:49 Bettbyte. Ja, det var nog dags för nytt.13:05 SÖTHETSDÖDEN. <3Lilla Mysan!<3Stretcha lite också.


13:13 Medan H & jag stod och pratade i hagen lade sig Sudden ner. Sööta.
 

13:50 Klar med longeringen (hon är inte så sur eg, tror det mest var vinden)
 

13:58 NÄEJ VILL INTE, sa Sudden.
 

15:41 Bara liite blåsigt. Har just fikat klart här.
 


15:59 Nyskrubbad låda på tork. Glömmer före-fotona men
tidigare kunde man inte se att det ens stod nåt på locket.16:20 Nystädad garderob!

Ridläger dag 3: Longering och ryggträning

Har inte exakt så mycket tid som jag önskar om dagarna, även om jag är där från halv ett till halv sju. Hade hellre börjat vid 9-10 nånstans men ack, Runsabussarna slår till igen; det är till att vara ute innan 8, eller komma halv ett. Och jag behöver inte stressa, men skulle gärna ha MER dötid. Nu har jag visserligen inte vart benådad med särskilt bra väder so far (mulet i måndags, sol ti-ons men istället 8-9 sekundmeter blåst istället), men ändå. Oh well. På lördag ska jag komma vid 9 och ha en riktigt lång, härlig avslutsdag. 
 
Gårdagen var väldigt bra, lika bra som måndagen. Mötte Suddens medryttare L när jag kom och småpratade lite med henne, hon skulle just åka. Åt min "frukostmacka" från Subway och sen när jag var klar hade Suddens ägare H kommit för hovis skulle slå på en tappsko. Småpratade med henne och sen gick vi båda ut i hagen, H för att leta tappskon och för att hämta Honey. SOM LÅG OCH VILADE, ÅH SÖTHETEEEEEN. <3 Fotade henne lite (bildregn på G) och klappade lite och myste, fina gumman. Det fina med att vara i stallet hela dan är att se hur flocken rör sig och vad de gör på dagarna, annars är det ju bara några timmar här och där man ser.
 
Longerade lite på banan i nya bettet, noterade att hon tog det mycket bättre i munnen när jag tränsade. Hon står alltid och smaskar och trixar lite men accepterade det mycket snabbare än tidigare. När vi longerade trixade hon lite med det, i synnerhet i höger varv, men lade inte så mycket vikt vid det då det ju blir lite annan bettkontakt då. Vi höll inte på särskilt länge utan jag checkade bara av henne i skritt och trav och ville att hon skulle ha örat in (haha nån som sett på Ponnyakuten?) och ha koll på mig. Gick rätt bra, förutom att hon lätt faller in i volten ibland och jag blir lite osäker på hur jag ska få ut henne. Peka på bogen med longerspöt funkade lite grann men det finns säkert nåt bättre tips. Gjorde lite övergångar skritt-trav där hon verkligen inte jobbar med rumpan, i synnerhet i höger varv blev det "raketstarten" men det är ju också hennes svaga varv. Tog lite höger galopp också mest för att hon skulle känna att hon kunde, tveksamt först men bättre på andra försöket.
 
När vi kom ner igen stod Sudden på gången så jag bad H om hennes täcke och så tränsade jag av i hagen istället. Suddis skoning gick inget bra, det blev bara två sömmar i innan hovis gav upp och rekommenderade sedering. Sen fikade jag & H lite innan hon for hemåt, och jag skrubbade vår foderhink (som nu är tom sen vi slutade med Primero, men det är lite morötter/äpplen i den), samt städade loftgarderoben. Efter det var jag rätt nöjd med mig själv och hämtade in henne igen för en uteritt. Hade egentligen tänkt jobba med trav- och galoppbommar + hoppa lite men det blåste lika mycket som dagen innan så jag tänkte att det var bättre att ta en utetur på trygg hemmamark. Vi red därför Varggropen - Vändplan - Klätterbacken - och så Göranstorp hem.
 
 Kan inte gå runt det, kan inte hoppa över det.. VI MÅSTE GÅ IGENOM DET.
 
Mycket stockar och lyfta ben varggropen, lite tjurig när hon nte fick gå hem vid G-torpskorningen men till slut travade vi mot vändplan. Efter backen tog vi en samlad galopp som var helt OK, klättring upp och sen mycket rygg ändå då hon förtvivlat försökte undvika lerpölarna (Mora Träsk-scenariot, som jag kallar det), och sen tog vi en busgalopp hem. Hon bytte till höger efter ett tag! Efter backen tog vi samlad trav till skogsbrynet och sen en väldigt avslappnad skritt hem. Hon var VERKLIGEN gamla vanliga Honey igår, och det var klar förbättring med nya bettet. Kul! Fin tjej. Mötte även J vid brevlådorna vilket var kul. Nackdelen med att ha bra medryttarägare är ju just att man typ aldrig träffar dom, haha! :)
 
På dagens schema står lite markträning som första pass, och sen "dressyrtävlingen" som andra. Har dock lite mer begränsad tid idag så jag måste åka redan vid 17 så det blir nog faktiskt bara dressyren, har tänkt ge henne en genomryktning och ev fläta manen också så det kommer ta tid. Ska nämligen vidare till andra Honey ikväll. Imorgon har L henne och jag har bara pojkHoney, och sen på lördag ska jag vara där heeela dan och mysa, vi ska premiärrida hela Oxunda runt har jag tänkt, så det ska bli superkul!
 
ps: Kände inte av blåmärket på låret alls igår, hade ridit nästan hela rundan innan jag ens kom ihåg det, så det var skönt. Ser dock inte så snyggt ut, det är ännu mer lila idag.

Finn ett fel..

Tror jag var lite ofokuserad när jag satte ihop tränset igår.. Tränsade henne och började sen gapskratta.

Bildregn: Ridläger dag 2

 
12:36 Tränsbygge & "frukost"13:29 Suttit och pratat med Valles medryttare D, skummar
nu dressyrhoppningsartikel från gammalt nummer av Equipage.13:44 Hämtar Honey i hagen men måste fota lillkillen Walentino.
 
Han är 1/3 Frieser, 1/3 Lippizaner.. och så glömmer jag alltid sista tredjedelen.Sudden vilar lite.- Hallå! Vad göru?Busungarna (slangarna kom ut för att brunstiga lilla Camena trippade förbi)16:45 Litet gulligt troll kom och hälsade på! :)17:25 Middag + vila i sadelkammaren.18:34 Efter-bild på städningen. Borde tagit en före men bar väl upp en 5-6 täcken.

Upp på hästen igen!

Tappade farten lite igår, falla av är inte så farligt i min bok även om det blev snopet att det inte blev nån långritt, men det tog en timme att gå hem, jag var lite blåslagen och trött och hade dessutom mens (TMI kanske, sorry alla känsliga) så efter mat & lite chill i sadelkammaren mockade jag bara & fixade maten. Hade lite tid att slå ihjäl innan bussen gick, så jag städade även lite vid hennes box och bar upp de flesta täckena på loftet. Kvar blev bara blå vintertäcket (om det skulle komma nån sista freakstorm och bli minusgrader), ländtäcket (av samma anledning) och blå ylletäcket (svettäcke). Detta förutom regntäcket som hon har ute nu. Men lite mer värme så kan hon stå helt nakenfis om det inte regnar, yay! 
 
Är dock omladdad idag, inte stel i ryggen alls (kanske aaaningens men inte så man tänker på det) och även om blåmärket på låret är fult och svullet så ser det värre ut än vad det känns. Testat trycka på det och det gör lite ont men det är överkomlig smärta så jag borde inte ha några problem att rida idag. Och tur är det för idag har jag ju tänkt hoppa! Iiih. Blir nog inte jättemycket, snarare mer arbete över trav- och galoppbommar och så nåt litet hinder. Men det ska bli kul! Allra först när jag kommer ska jag longera har jag tänkt, är inte så himla bra på det så det är mest för min egen träning snarare än hennes, blir nog bara skritt och trav. Synd att man inte kan få ha Tobbe Larsson bakom sig som hon i Ponnyakuten ;) Fast vi har väl egentligen inga problem med det, har longerat henne nån gång förr.
 
Nu ska jag dock ställa mig och göra Föll Av Hästen-chokladbollar att ta med till stallet. ;)
 
Såhär gosigt blev blåmärket från hornet..

Ridläger dag 2, del 1: Det blir inte alltid som man tänkt sig

Idag blev nästan ingenting som jag tänkt mig. Ändrade planera själv först, hade som första pass idag tänkt träna att visa häst vid hand men då det blåste 8 sekundmeter kändes det sådär. Ville heller inte börja med mock & fix så istället beslöt jag mig för att da dagens ridpass direkt; uteritt i Rosersbergsskogarna. Red i Westernsadeln och med hacket (som jag hade satt ihop med skaklarna bak och fram först HAHAHA). 
 
Hon var tjafsig vid bron och jag hade inte riktigt tålamod själv att tjafsa med henneså vi ryggade över istället. Fattar inte hur hon kan tycka att det ör mer OK men det gör hon. Oklart vem som "vinner" i dessa fall. Körde en hel del övergångar skritt-trav och trav-galopp så hon skulle lyssna på skänkeln när vi kom till båthamnen och det gick rätt bra. Sen skrittade vi ett bra tag eftersom hon var lite stissig och efter ett tag tog vi en galopp när vi kommit förbi första husen på skogsvägen. Efter en nerförsbacke testade vi igen och då drog hon sitt paradnummer; från galopp till tvärnit på 0,00045 sekunder.
 
Hon hade vart tittig hela tiden och jag har fått mycket bättre balans sen jag började rida henne, jag har BRA balans. Och jag hade Westernsadeln men ändå så hade jag helt plötsligt hornet på innersida lår och försökte tappert hålla mig kvar men då började hon hoppa och skutta så jag föll från typ bogen ner på maken, landade på rygg utan att slå i huvudet och höll kvar tygeln. Dock slet hon i detn och PANG så gick läderspännet på mitten av. Det spännet jag innan ridturen noterat var ganska nött..
 
Sen vände hon och började gå hem, och jag blev lite stressad då man rider över en mindre bilväg för att komma till vägen vi var på. Hade dock vinden mot mig och hon ignorerade mina rop och skrittade och ibland travade bort från mig och hemåt. Hittade en halv halva av tygeln efter en stund och efter ytterligare ett tag stannade hon dock, så jag fick tag i henne. Gick inte att knyta eller skarva till nån lösning så det var bara till att knalla hem..
 
Just ätit lite middag och tappat kraften för dagen, ska nog bara fixa och ta bussen hem vid sju tror jag.
 
 

Bildregn: Ridläger dag 1

 
7:47 Frukost i väntan på bussen8:12 Framme i Björknäs9:20 Pepp Honey som ska tömköras pga aj i ryggen. (Som tur var släppte det under dagen.)11:38 Lunch13:13 Bruksriningsbanbygge klart. Här pressenningen som hon så duktigt gick över.13:13 Skrittbommarna (bakom) och läskiga bomvinkeln som hon bara gjorde en gång för hand.13:13 Hela banan (minus pressenningen)13:38 Världens sötaste.15:40 Efter ridning & banrivning/bygge av löshoppning blev det tidig middag.16:39 Klar med genommockingen av boxen.Giotta lööv the magic of stallpellets!16:45 Voila!17:14 Bara sitta och titta på hästarna.17:14 Sudden leker med bollen.17:15 Hela flocken (minus Ingra som åt hö ur bild) från vänster till höger: Camena,
Walentino (bakom), Valle, Emerson, Grann, Cytra, Honey (i täcket) & Sudden.17:31 Smörja + fetta hacket

Video: Löshoppningsfail

Hoppa fram 20 sekunder om ni inte uppskattar fågelsång, har inget videoredigerarprogram. Eftersom jag löshoppade ensam gick det ungefär såhär.. :) Varannan gång hoppade hon räcket själv, varannan inte typ. Man ser dock att hon är lite taggad när jag leder henne för hon börjar småtrava lite ett par gånger och det gör hon aldrig normalt.
 

Ridläger dag 1, del 2: Resten av dagen + Löshoppning

Efter Bruksridningen fick hon gå ut i hagen igen, och jag byggde om banan till löshoppning. Efter det var jag GANSKA mosig och beslöt mig för att äta min andra halva av Subwaymackan innan jag började mocka. Gjorde en riktig genomrensning av boxen, dvs silade ALLT & sopade rent golvet innan jag lade ut det gamla igen +  en ny påse pellets in. Under tiden jag mockade kom gårdsägaren in och undrade om Coldplay (som jag hade på iPhonen just då) var Bieber. Haha. Sen fixade jag hennes mat & småpysslade i allmänhet, låter ju som att allt det här tog ca en kvart men jag hade ingen stress och höll på ett bra tag, mockade i säkert en halvtimme om inte mer.
 
Sen satt jag på golvet med fötterna på skithögen och tittade på hästarna i hagen ett tag, har inte vant mig än vid att vi har 9 hästar i flocken och det händer saker hela tiden, skulle kunna sitta i timmar och bara se på dom, allt de gör och fösöka lista ut vad det betyder. Gick in i hagen och försökte få Honey att leka lite med bollen, fruktlöst som vanligt.. ;) Efter en god stund funderade jag på om jag skulle löshoppa först och smörja sen men även fast det gått 2-3 timmar sen bruksridningen ville jag vänta lite och satte mig istället i sadelkammaren med en kopp te och smorde + fettade in hacket. Tog även loss skaklarna och diskade dom för de såg rätt ofräscha ut på insidan. Det fick torka i sadelkammaren, ska sätta ihop det imorgon. 
 
Men SEN var det dags! Tog in henne och tog av täcket + bytte till repgrimma och sen gick vi till banan. Fick sänka krysset lite och lägga ner räcket på ena sidan och sen trava henne över i repgrimman innan hon riktigt fattade, men även efter var hon lite osäker. Det brukar ju vara lättare med fler hästar som eldar på varandra men några hopp blev det. Jag ledde henne från krysset mot räcket och släppte just innan avstamp. Om jag stannade blev hon dock osäker och stannade också (syns på en halvtaskig video som jag lyckades filma och förhoppningsvis också kan visa snart) men hon kom alltid över krysset och typ 50/50 på räcket. Svårt att se om hon har nån vidare hoppteknik men hon är ganska högt över. Varken jag eller J har hoppat så mycket men hennes medryttare innan mig brukade göra det.
 
 
Målet idag var inte exakt att få henne att hoppa supermycket utan mer bara friska upp hennes minne, och så att det inte blir superläskigt när vi hoppar lite på onsdag (tror jag det var). Imorgon ska vi öva att visa häst för hand, och även rida ut på en ordentlig tur till Rosersbergsskogarna, längr än vi red sist. Kanske ända bort till Märsta? Vi får se! Blir Westernsadeln imorgon oavsett, är lite osäker på ryggen även om hon inte markerar så då litar jag mer på den. Blir kanske lite ändrat schema sen men jag skriver mer om det imorgon för jag måste sova NU.

Bild på en bild

 
Försmak på vad som ev. komma skall..
pojkHoney i Björknäs innan vi drog ut på barbacka/tömkörningstur med C/Robin & E/Dart

Ridläger dag 1, del 1: Bruksridning

Kom på att jag inte har Photoshop på Netbooken så ni får en bildbomb i slutet av varje dag istället.
Eller ja. Om jag får servern där jag sparar mina kort att funka, laddat upp dom men kan inte ladda ner dom, så trots att jag försökt ta en del kort med riktig kamera idag får ni ändå nöja er med "bara" de ynka iPhonefotona tillsvidare. :( Och även om jag får ner dom handlar det hela om jag orkar, MAJ GAAD vad trött jag ÄR. Först tömkörning, sen banbygge, ridning, banrivning, bygge av löshoppning, springa med i löshoppningen pga osäker häst, rivning av löshoppningen. Och nån sa att man inte bränner kalorier i stallet.. Jävlar vilken styrketräning jag fått idag!
 
Byggde en Bruksridningsbana som var ganska starkt influerad av en jag hitta på en hemsida som jag tyvärr inte har kvar länken till, men det var en banskiss från en tävling nånstans. För er som inte vet vad Bruksridning är (jag är rätt ny på det också) så kan man säga att det är är en övning/tävling där ryttare och häst visar prov på hur väl samspelta dom är. På tävling kan alla hästraser delta och man anpassar hindren efter hästens storlek så att det blir rättvist. Syftet med bruksridningen är att utbilda ryttare och häst så att förtroende dem i mellan byggs upp så att de kan hantera olika situationer, och många av de 13 delmomenten är väldigt lika både Westernridningens Trail, och även ridsportgrenen Working Equation.
 
 
Här ser ni hela banan jag byggde. Den börjar längst ner till höger med det minsta  babyskutt till hinder kan kunde producera. Det räckte HAHA HÖJDSKRÄCKEN (OBS jag HAR faktiskt hoppat över en meter.. för länge sen). Sen slalom i trav genom portarna, på tunnan i mitten/längst bort på bilden stod 2 dunkar och en matta, som jag hämtade en och en och lämnade på tunnan till vänster i bild, tills allt stod på den. Efter det 2 upphöjda skrittbommar i så mycket solfjäderform 2 skrittbommar kan ha, pressening och till sist rygga i vinkel.
 
Jag värmde först upp henne varggropen i alla gångarter; först skritt över varenda stock jag kunde hitta, trav när vi kom ut på breda vägen och från skogsbrynet galopp. Stark men lyssnade, mindre grinig idag (red med hacket). Sen då till banan. Hon var superalert och nyfiken på allt på banan (såhär brukar det ju inte se ut). Jag började med att gå den med henne vid hand. Hon nosade lite på hindret men klev över utan större fundering. Portarna/Konerna gick sådär, oklart om hon ens registrerade dom. Hade vart bättre om vi hade haft större men vi har bara två stora koner så det blir inte så mycket slalom på det..
 
Hon var väldigt misstänksam på mattan och det krävdes lite lock och pock, men när hon fått lukta och komma av tunnan från flera olika håll verkade hon hyfsat OK med den. Var ändå tveksam på hur det skulle gå att plocka upp den från hästryggen.. Skrittbommarna fick vi repetera. Först hade hon ner den ena, sen den andra, men tredje gången gick det bra, då tog vi det en gång till som också gick bra och sen vidare.
 
Ska jag vara ärlig trodde jag ALDRIG att hon skulle gå över presseningen. Först gick jag lungt före och då blev det tvärnit och tefatsögon, sen fick hon lukta lite och då verkade hon slappna av lite, och sen följde hon faktiskt med och fick jättemycket beröm fastän hon nästan sprang av. Vi repeterade ett par gånger från olika håll, med mycket beröm efter, men nötte inte. Sen då rygga i vinkel. Det trodde jag skulle vara kakbit men nej. Hon ville inte bara flytta sig, så jag tog bort henne från bommarna och testade flytta henne - inga problem. Alltså är bommarna problemet.
 
Hon har blivit lite rädd för de oranga plaströr vi använder som bommar, de är så bra för de är lätta att bära/om man river. Men de är också dåliga för att de är lätta. Hon har trasslat in sig i nån nån gång och minns det, så det här var ingen hit. Hon fick fnorka lite på bommarna i gången och sen provade vi lite fram och tillbaka, en gång fick vi typ till det men inte igen. Testade även att trava över hindret med henne innan jag hoppade upp. Först skrittade vi bara genom allt, och hon överraskade mig genom att INTE blir rädd för mattan. Hon hade stenkoll bakåt och blev osäker en gång och började gå åt sidan bort från min hand som höll den, men när jag pratade med henne lyssnade hon på mig och vi kunde lugnt lägga ner den på andra tunnan. Skrittbommarna utan anmärkning, likaså presseningen (ÅH <3) men ruggningen gick inte. Ville inte pusha henne utan red istället in genom "korta" infarten, tog vänster, ryggade henne bakåt och red fram. Bättre än inget, och då trot jag även att hon blev lite spänd av själva gången också. Sen gjorde vi allt en gång till fast trav över hindret och genom portarna och så hoppade vi vinkelryggningen på slutet.
 
Och sen var jag SÅ stolt över henne för jag trodde ALDRIG att hon skrulle greja mattan ocn presseningen. Bommarna är nåt vi får jobba på helt klart men ja, hon var verkligen superduktig.

Klar i Björknäs

Kom på att jag borde tagit med netbooken så jag kan blogga under dagen. Blogg.se's app har vart jobbig och kraschat på senaste + att jag har med min Canon G12:a och försöker fota lite seriöst och då måste jag ju ha dator. Men imorgon!
 
Blev en snopen morgon i Björknäs när min & C's planerade utforskartur blev barbacka för henne & tömkörning för min del. :( Honey hade superont i ryggen och det var värst där bossorna låg på så det var liksom inget att snacka om. Kul att tömköra dock, är inte superbra på det men det är kul. Lyckades ändå ställa honom OCH att utan gick i öppna på hemvägen. Ev var han lite spänd i hö sida för det var svårare där, men han markerade inget. C skjutsade mig till Väsby C sen så jag har just ätit en halv Subwaymacka och snart kommer Runsabussen.
 
Där ska jag börja med att rita + bygga en bruksridningsbana, och ta den först från hand och sen uppsutten. Sen ska jag mocka igenom hela boxen noga och smörja sadeln & hacket. Senare i eftermiddag så ska vi löshoppa! :)

Stuff horse owners say

Första dan på ridlgret idag, hoppas jag får en snäll häst! ;)
Är det lite överambitiöst att planera som jag gjort denna vecka? Ja, kanske. Men dels känns det mer rättfärdigat att ha semester nu än om jag bara skulle typ rida ut hela veckan, och dels så är det KUL. Sen är det så unikt för mig att få planera en hel veckas ridning. Det är lite svårt att förklara för hästägare som inte vart medryttare, hur heliga ens medryttardagar är. Vissa i stallet tycker jag är tokig om jag ger mig ut i hällregn eller om det snöar men liksom.. jag har bara idag. Och ett par dar till. Jag kan inte vänta på bättre väder. (Plus, om jag INTE rider när det regnar får jag ju aldrig valuta för pengarna för min regnkappa?) Så det är klart jag ville göra det mesta av den här veckan!
 
Det finns en video som blivit ett internetmeme som heter "Shit Girls Say" som sen blivit omgjord i alla möjliga sorters former. Här två rätt roliga videos som är "Stuff Riders Say". Känner ni igen er? ;)
 
 

Gårdagens dubbeldejt.

Åh gud vilken lång dag det var igår. Men trevlig, så trevlig att jag glömde att ta kort öht. Började i Björknäs på morgonen där jag & C red ut, först till Högvreten och sen hela Smedbyrundan runt. Jättefina vägar, vi red i alla gångarter men var överens efter om att det nog hade kunnat vara lite mer trav & galopp, haha. Blir så när man sitter och pratar.. :) Jättetrevlig tur i galet underbart vårväder oavsett! Honey var inte lika arbetsvillig idag, några ynka steg i form men vi red först och då blir det svårare utan draghjälp såklart.
 
När jag var klar där var Runsa nästa anhalt, började med att fika lite och äta en macka så jag fick upp värmen lite igen, sen plockade jag undan på banan och satte ut lite koner som hjälp för dressyrpasset. Nästan direkt vi kom in på banan kände jag dock att nåt var fel. Honey var väldigt spänd och stressad och slappnade aldrig av, bråkade mot bettet och sparkade när vi skulle trava. jobbade mjukgörande och mycket volter ett bra tag och sen verkade hon lugna sig men ja, hade det vart en riktig tävling nästa vecka hade jag ju stykt oss. Red passet en gång (kom ihåg hela banan! :D) men det var tokkatastrof. Jobbade lite tills det kändes bra och gav mig sen och beslöt mig för att rida ut istället. 
 
Jobbade henne i trav i form och ute gick det bättre (såklart) men då bad jag å andra sidan BARA om form och inte ställning etc. Hon hade fortfarande mycket mycket energi, men hon gick nog inte igår (då L vart bortrest). När vi kom hem testade jag ett varv runt banan igen, hon svarade bättre nu men blev spänd direkt. Kollade svettmärkerna från sadeln noga efter och tycker den verkar sitta rätt så jag tror inte det är den (kan inte jättemycket om sånt dock) men tyckte hon reagerade lite i ryggen. SMS:ade J som sa att hon regagerat med henne också, med bettet men blivit bättre med hacket. J hade tänkt kolla tänderna på henne, men kanske även ryggen nu. Skadar väl aldrig att kolla båda så det är nog klokt. Är lite fundersam på om det är bettet i sig som gör det då det är ett sånt apple mouth som hon tuggat sönder lite, det kanske inte heller är så gosigt i munnen. Det borde vi dock märka snabbt, då min födelsedagspresent till J var just ett nytt bett (likadant som vi har dvs ett Fullcheek apple mouth)! :)
 
När jag var klar kom H & Sudden just hem från tävling och det hade gått jättebra, de hade kommit 5:a i Trail at Hand och 4:a i Showmanship at Halter! På Suddens första tävling! Himla kul! Bra gick det också för Elin & Alice som kom 2:a och 1:a i samma klasser! Superkul! Jag hjälpte H att städa ur transporten och så följde jag med och lämnade den på uthyrningsstället (vi såg Tyras rosa bil på vägen haha) innan jag fick skjuts hem. Åkte hem till min kompis Anna efteråt och åt en pizza + såg Cabin In The Woods, somnade i soffan ett tag haha. Har dock sett den typ 3 ggr förr så det gjorde inget.
 
Busiga hästar igår f ö! Båda två. Skulle ta ut Honey på gången från boxen på morgonen och han rymde till hagen (supernära stallet), och när jag hoppade av för att stänga grinden till ridbanan blev Honey "rädd" och sprang iväg och ville sen inte bli infångad.. Himla djur. ;)

Dyr ponny

Igår var Honey dyr! Red ut med E/Mina & C/Robin, Högvreten. Dels fick vi ju draghjälp och dels var det Högvreten som han (och jag) gillar så han jobbade bra med bakkärran. C red först och sen red jag & E bredvid varandra, förutom i traven då E/Mina fick ta täten, sen C/Robin och så vi sist. Höll tillbaka honom medvetet så vi skulle kunna gå i samlad galopp bakom, hade egentligen inte väntat mig något utan ville bara att han skulle få gå i alla gångarter. Nästan direkt började han söka sig framåt/nedåt och gick JÄTTEFINT, han orkade inte hela tiden men ville själv försöka igen nästan direkt så det var superkul. Efter det gick han även relativt samlat i traven också, men vi körde på så mycket galopp vi kunde bakom Robin & Mina. KUL! Jag har ju haft problem med att få ner honom och få honom rund så det kändes verkligen kul att få känna på hur han kan vara. Ska rida honom för hans ägare M nån dag när banan är bra, så hon kan ge mig lite tips. För det mesta annat känns bra men det är just att jag inte får ihop honom som retar mig.

C & jag ska ut samma runda nu snart, risken finns väl att det blir lite mer busridning då :) men ska försöka jobba honom samlat likt igår så han också får en hint om vad jag vill och repetition från gårdagen. Det är just bakkärran som är nyckeln så det är bra med kul väg + draghjälp.

Sen blir det öva dressyrpasset med andra Honey i em. Ska nog värma upp, köra det en gång och sen utvärdera vad vi behöver finslipa, öva det och köra en gång till sen. Rent spontant så misstänker jag att förutom höger galopp så kommer rida rakt på medellinjen vara en utmaning, hon kan vara vinglig där så jag funderar på att ev guida henne med bommar. Sånt är ju bra för unghästar och jag tycker man kan se en outbildad vuxen häst på nästan samma sätt som en unghäst ibland.

Semester!!

Tjohoo nu är det semester! :D

Jag räknar alltid semestern från sista jobbdagens slut, till sista dag oavsett helg eller inte. Ridlägerveckan börjar dock på måndag, "vanlig" ridning i helgen ;) även om jag ska öva dressyrprogrammet imorgon. Att plugga det har gjort mig liiite sugen på riktig tävling.. Det stundande Ridtravarrikset i Norrköping är ju så nära Stockholm, skulle vara skitkul att rida tjejHoney där men vet ingen annan som skulle vara intresserad så även om jag fick ta med henne dit är det så mycket meck med transport & så. Jaja. Drömma går ju. För även OM allt det skulle vara fixbart så är vi ju inte exakt redo för det. Nästa år kanske? ;)

Imorgon blir det rida ut med C/Robin på morgonen och så tar jag Runsa på eftermiddagen, gör normalt tvärtom på dubbeldejtslördag men kanske är bättre såhär så hon slipper bli indragen efter frukost.

"gå av då!"

Söt bild på Honey häromveckan när vi vart ute och jag inte hoppade av direkt vi kom hem. :)

Otrevlig överraskning

Detta otrevliga hände i tjejHoneys stall idag. Som tur är mår alla hästar bra, hade nån drabbats av botulism borde dom mått dåligt i morse då de även fick av detta hö igår kväll. Men äckligheten, ryser fortfarande!

Planeringsdag

Sitter på jobbet och ska snart träffa en kollega för lite Ullaredplanering, vi ska åka dit och shoppa nån helg och jag är grymt pepp för detta. Har aldrig vart där men fått sug på senaste (skyller på blogg-Tyra), ska bli spännande att se deras hästavdelning, har ändå hört att den ska vara helt OK. Ska bli kul!
 
En jobbdag kvar innan min hästvecka och jag börjar känna mig hängig..? :(
Hoppas att det bara beror på att jag sovit sjukt dåligt förra veckan.
 
Imorgon blir det mest troligt uteritt på ponnyn (pojkHoney) eftersom vi fått nytt grus till banan och det måste krattas igenom innan vi kan rida på den, och på lördag ska jag rida på banan med tjejHoney, vatten be damned! Vi ska öva LC-programmet som jag lärt mig, det är inga avancerade grejer utan mest styrsel så att säga. kämpigt blir ju högergaloppen eftersom hon inte kan fatta den på rakt spår men som tur är ska man fatta den och sen galoppera på mittvolten så då kommer hon måsta byta. Och som ännu mer tur är är det ju inte riktigt tävling utan bara vi som"tävlar" mot oss själva. Undrar om jag får rosett..? ;)
 
 
 
I helgen ska jag även hårdplanera ridlägerveckan!

Presentinhandling

Eftersom min timing inte alltid är 100% så har jag idag vart och köpt en födelsedagspresent till min ena hästägare, J (som fyllde år igår). Så hon får den på söndag efter att jag vart ute på lördagen.

Jag är inte fullt så snäll att jag köpt tränset nedan, men tjejHoney skulle vara SÅ söt i det! Dör. Vad jag köpte till J får ni se på söndag kväll, men som ni kanske kan gissa är det hästrelaterat såklart! ;)

Plugghäst!

Tror det börjar sitta nu faktiskt! Ska öva på det på lördag! :)

..hä är väl ba spring lit?

Sitter på Ridsportförbundets sida och kikar på gamla dressyrprogram som jag ska rida på tjejHoney nästa vecka, måste ju börja seriösplanera och plugga nu! Augh!
 
 
Det är ju bara det att jag glömt alla dessa TERMER. Arbetstrav, Samlad Trav, Mellantrav. Eeeeh joråsåatte.. En gång i tiden visste jag säkert skillnad man det gör jag då inte nu. Omöjligt och googla för alla på Buke som ställt frågan får ju svaret "fråga en tränare".. Men är det inte så att arbetstrav är typ vanlig trav, mellantrav är.. äh fan. Borde kanske hyra nån nybörjarvideo eller nåt? ;D

No glove, no love

Precis som Anna så KAN jag bara inte rida utan handskar. Kanske eventuellt om jag bara ska på skrittur mitt i sommaren.. men helst inte. Jag är mjuk i handen men jag får skav direkt om jag inte har handskar, och känner att mitt grepp (och däremed stöd) blir svagare utan. Annars överlever jag i de flesta skor, byxor, tröjor, you name it men hjälm & handskarär ABsolut måste för mig. 
 
 
Nu när det ätnligen är vår igen rider jag i mina bruna Roeckl och mina svarta Grip CRW. De senare fick jag i julklapp 2011 och jag måste säga att de är helt OK för en "budgetvante". Älskar stretchen över knogarna. Dock är mina Rocekl säkert dubbla den åldern så de börjar se sina bättre dagar, är dock lite för snål för att köpa nya just nu. Är dock lite sugen på de nya No 1 CRW, de är förjäkla snygga. Kanske ska svänga förbi Hööks nån dag.. Men vilken färg? Vill ha alla!
 

Saker man kan köpa

Nu är en till av de aktuella Ponnyakuten-ponnysarna till salu, Thosey. Förlåt; Thooooooooooooooseyyyyyyyy! Något billigare prislapp där. Häpnadsväckande. Är Ponnyaktuen bara en stor reklamannons? För det kan ju knappast vara så att hon växt så mycket på ett halvår, de måste ju tagit det beslutet innan. Hm. Jaja.
 
 
Skulle hellre köpa en Bates Elevation DS + om jag hade dom pengarna.
ÅH så snygg. Fast en häst först, kanske.. ;)
 

"Hästen gör allt jobb"

 
Världshistoriens snällaste häst?
Kanske den sämsta hoppryttaren någonsin?
Helt vaninnigt, oavsett. Stackars häst.

Kul måndagstur!

Hade tänkt rida på banan idag men jag red där i fredags, han vilade lördag & så reds han på banan igår så jag ändrade mig och så red vi ut Högvreten istället (via Lövhagsvägen både dit & hem). Tog bara ett varv runt men det kändes liksom lagom. Kul, lagom jobbig måndagstur tyckte vi båda. Jag försöker alltid stå i fältsits i uppvärmningsgaloppen (och idag blev det bara en galopp), nåt jag börjat med sen nån gång i Feb kanske. Första gångerna var det väldigt vingligt men jag börjar bli stadigare nu. Så för mig blev det också lite träning idag! Nu ska jag & hämta ut ett paket och ev handla lite, sen är det hem till badkaret.

Klädkod

Haha vet inte hur bra det syns men nästan ALLA hästar med täcke har blå el lila täcken.

Inte på humör-lördag

A höll på täcka på och släppa ut hästarna igår när jag kom. Honey är väldigt hetsig till att få komma ut och höll på att springa och slå på boxdörren (filmade lite men min iPhone hatar min dator så jag har lite svårt att få ner det). Till slut gick A in och väntade in henne i boxen med grimma, först ville hon inte, men till slut insåg hon att det var smartaste alternativet och tog den. Efter påtäckning ledde A ut henne till Walentinos box (som är närmast dörren) och där tog han av den. Då gick hon ut i sansad takt, vilket var bra. A & jag hade båda väntat oss en explosion och att hon skulle springa ut. Mock & fix och hämtade sen in henne igen. 
 
När jag kom i hagen lade hon direkt öronen bakåt så jag sicksackade lite (hej Ponnyakuten! ;)) och då fick jag till slut komma fram även om hon såg sur ut. Dock ändrade hon sig nästan direkt jag var framme och skulle sno runt med rumpan. Jag var dock vid bogen på henne och hann få tag i täcket runt halsen samtidigt som jag röt åt henne. Då blev hon genast ångerfull och klädde på sig grimman direkt som om hon sa "förlåt, det var inte meningen". Fast det var det ju. Haha. Tycker hon vart lite extra bitchig på senaste men det är så svårt att avgöra när jag bara har henne en gång i veckan. Plus att jag två lördagar i rad hämtat in henne från frukost så ja, det kan ju också ha med saken att göra.
 
Som vanligt var hon OK så fort hon var i grimman men eftersom hon vart lite tjafsig körde vi lite avstämning på gårdsplanen innan vi gick in i stallet; flyttade lite på henne och körde jo-jo (rygga-gå fram) och det var inga problem så hon fick beröm och sen gick vi in. Gjorde lite mer hål i stiglädrena för även på kortaste hålet har jag märkt att jag står på tå i lättridning, och sen for vi ut. Hade tänkt rida på banan och värma upp med varggropen men när jag började ta i tyglarna märkte jag att hon inte precis var på humör. Hon bråkade mot bettet jättemycket, slängde med huvudet och tjurade. Efter lite arbete och positiv förstärkning när det gick bra, så gick det väl okej. Misstänkte att hon därmed även skulle bråka vid Göranstorpskorningen så när vi kom dit beslöt jag att ta höger fastän vi skulle hemåt, och mycket riktigt började hon tvärnita, rygga etc. Efter två tvångsryggningar gav hon dock med sig och sen gick det bra. Jobbade med att hålla henne låg och jobba med rygg & rumpa upp för galoppbacken och en bit in innan vi vände. Då tappade hon lite men var inte helt katastrof heller. Efter sista kurvan tog vi en samlad galopp upp mot väg bommen, märktes att hon ville mer dock.
 
Banan var superblöt, hon ofokuserad och eftersom hon var på det humöret dog mina planer på att ens försöka få något seriöst gjort. Hade kanske gått om banan varit torr men prinsessan ska ju ICKE blöta sina hovar så det var liksom kaka på kaka. Hon höll ihop bättre på banan men var ändå inte helt med så jag jobbade inte länge. Vi red över de leksaker som låg där, försökte få henne att vända i en fyrkant men den var gjord av de lätta plaströren vi har, och eftersom hon hade nattmössan nere och slarvade åkte de runt när hon gick in i dom och då blev hon stressad såklart. När vi rivit den red vi över några skrittbommar, mellan tunnor och försökte rida i en åtta mellan två hinderstöd men eftersom det inte fanns nån direkt plan blev resultatet därefter. Testade repgrind på bara ett hinderstöd och hon var lite tittig på repet men flyttade sig ändå fint. Tog några högervarv i galopp (tog dock några försök innan vi kom igång) och även över en rak bom på marken innan vi skrittade av.
 
Prillig tjej. En sån dag jag önskar att vi hade munkpeppar på foderstaten..
Tror hon aktiveras mer nu (J är lite glömsk med dagboken ;)) för hon känns inte kanonkula men ändå så är hon lite.. ja jag vet inte riktigt. Det är mer.. kraft i henne nu än när jag började rida henne. Kan ju bero på massvis med saker, just nu är det ju vår, pälssättning, relativt nya hästar i hagen, sen en tid tillbaka får hon havre & betfor istället för Primero, ändring av vem som rider när (ist för J fyra och jag tre så har nu J fem dar, L en och jag en).. plus att hon var uppjagad från start idag vid utsläppet. Så det kan ju bero på hundra och en olika saker. Samt att det mycket väl kan vara så att hon bara haft två sega lördagar i rad. Vem vet. :) Ska bli så kul att ha henne nästan hela veckan nästnästa vecka, så det blir lite kontinuitet!
 
Finaste, även när hon är en liten bitch. ;)

Kattsnack & Banarbete

Åh jag är så trött att jag nästan kräks, ska snart gå och sova. Skriver mest det här just nu för att jag ska vara i vardagsrummet med Effie. Hade en liten meet'n'greet i köket idag, Joe hade just ätit klart sin mat och hon blev nyfiken på det. När han snurrade runt blev hon ställd och fräste. Han frös bara och stirrade på henne, sen backade dom lite båda och så tog han en annan väg förbi. Hon slickade rent hans skål medan han gick in i vardagsrummet och luktade på hennes skålar och kattlåda. Sen när han skulle gå in igen skulle han ta samma väg tillbaks men då var hon där, och då flydde han när hon fräste åt honom igen. Hon är dock inte aggresiv i kroppsspråket så jag tror det är mest att de inte är vara vid varandra utan ett tryggt glas emellan. Hoppas det iallafall för jag tycker så mycket om henne, hon är en tuff & go liten tjej så jag hoppas hon blir mer OK med honom, och att han inte blir kissig och missnöjd för att en sur brud har flyttat in på hans revir. I helgen ska jag låta dom vara lösa i hela lägenheten när jag är hemma. Ska nog börja imorgon kväll men låta dom sova isär, sen får de vara ihop efter stallet på lördag och om det inte blir några större bekymmer får de nog ha alla dörrar öppna när jag sover, då tar vi söndagen efter hur det har gått. 
 
Fixade först & red sist, vi red på banan och det gick helt OK med tanke på att vi inte ridit seriöst på ett bra tag nu + att banan var rätt blöt och tung och har snö kvar på vissa ställen. Efter uppvärmning (serpentiner med volt i svängarna + fyrkantig volt i skritt, lättridning i trav över hela ridbanan mkt snett igenom för att känna in min egen sits och sen galopp i fältsits tills frusten kommer) så gjorde vi två övningar som jag läste om i senaste Equipage, voltarbete med skänkelvikningar. Ska visa dom mer i ett senare inlägg. Han slarvade med ställningen och försökte fuska + gled ut med rumpan i volterna så jag fokuserade mest på att få ordning på bakkärran och att han skulle ställa i nacken och inte halsen. Resande tygeltag funkade rätt bra fast jag blir osäker på om jag ska hålla tills det är rätt och sen ge eftergift eller bara upp snabbt så han rätar och sen ner. Är iofs kanske samma sak. Hm.
 
Vart lite sent på banan och jag skulle kvällsa så vi stressade inte avslutet utan red i kringelkrokar över några bommar som låg på banan, styrde mest med sits + hög/lång tygel, han gick väldigt trevligt över dom då. Sen skrittade vi av genom sommarhagen - ut på ängarna - ut på vägen och sen hem. Vi red in på gården igen tio över åtta och då var det inte ens reflexbehov. Ljuvliga ljus! Handlade efter och har nu skrubbat kattkissad säng & ätit klassisker-slarvmiddag dvs tex mex chips & guaca-dip. Haha. Jaja. Nu ska jag dö i sängen, imorgon rider vi nog ut. Alternativt lite bruksridning för han skulle nog tycka det var kul tror jag, men det beror på om jag orkar bygga nån liten "bana" eller ej. Förmodligen blir det ej. Haha. Jaja, C sa att Granarundan var framtinad så det borde han också gilla.
 
Halsen ser helt mongo ut från vinkeln + att han böjer sig bort ;)

Trött

Sov så lite natten mot måndag och sen har jag bra inte vaknat känns det som.. Så himla trött. Tänkte trots det försöka mig på lite mjukgörande på ponnyn idag, var ett tag sen och jag tyckte han var lite motvillig till skänkelvikning åt vänster när jag & C var på ängen i söndags. Dock tveksam på underlaget då det inte smält så mycket mer än, men vi går väl in nåt varv och testar, går det inte rider vi ut.

Red ut i måndags, till en bit in på Härlingeslingan och tillbaka (tills jag insåg att den är asfalterad all the way, blä!). Jag tror inte jag ska rida åt Gällstahållet så himla mycket mer än att komma till andra vägar, för det känns uppenbart att Honey tycker den vägen är förjävla tråkig. Kan hästar ha vägar de inte gillar? Men det är liksom dag och natt att rida Högvreten och att rida mot Gällsta. Fick i princip bära fram honom i samtliga (!) gångarter och det tycker jag är så jävla tråkigt. Jag gillar ju egentligen inte hästar utan egen motor för jag är inte bekväm med att sitta och skänkla. Sitsen ja, men man kan ju inte sitta och jucka i evigheter, och klassikern "testa, testa mer, ta i" känns menlös om man måste göra den om och om igen. En sån dag när jag känner mig så jävla osäker på honom och då tvivlar allt.

Hoppas på bättre dag idag..
Här är iallafall en rolig bild på honom på hur han såg ut när han kom & mötte mig i hagen. Det brukar han inte göra så det var som att han kom och sa "fixa, extramamma!". Söt knasponny.

10, 20, tant

Jag har ju lämnat "the late 20ies" bakom mig i slutet av förra året och mer och mer märker man hur värdelös kroppen är som inte hänger med eller orkar lika mycket. Och därmed även hur jävla viktigt det är att hålla igång för att vara frisk & förhoppningsvis leva längre. Var ju hemma förkyld sön-torsdag påskveckan, tog det relativt lugnt i stallet den helgen, så först denna vecka jag verkligen tagit i lite. I fredags red Honey och jag Högvreten = ganska "normal" tur med jämn fördelning över alla gångarter. I lördags ute 2h med Honey + 40 min barbacka på andra Honey, i söndags bustur med C/Robin, mest skritt & trav men en del galopp med, och så igår tung runda med Honey då det kändes som om jag bar honom hela ridturen (mer om det imorgon). Och jag är sviiiintrött i kroppen. Det känns ofta okej när man väl rider men böveln emellan..

Vilket gör mig lite skraj för "ridlägerveckan" - har ju främst tänkt att Honey inte ska övertränas och orka.. Men JAG då? :D Bävar.. Men det får gå! När vi var på träningsweekend hos Marika för nån sommar sen red vi två pass/dag och jag trodde jag skulle DÖ emellan haha. Men orkade ändå, trots att Bönan inte var häst med egen motor och jag slet arsle för att få henne att galoppera över bommar, något hon aldrig gjort. Nä men det går nog bra! J's resa blev tyvärr inställd men snäll som hon är får jag ha Honey hela veckan ändå. :)

Bönis (korten suddiga pga haft mobilen i fickan och svettats så):

Snöig söndag!

Blev uteritt med sadel idag, C hade ett oanvänt ludd som vi fick låna att ha runt sadelgjorden och så tog vi en sväng som jag ridit i olika etapper men aldrig i denna utformning, så det var bra! När vi red ut bara vräkte det ner snö men lyckligtvis försvann det relativt fort. Vi red ner vid travstallet och längs en åker, genom skogen och kom till ängen där vi galopperat tidigare (där vi skrämde slag på unghästen/ponnyn nån gång i vintras). Där får man tydligen rida över ängen på sommaren, kul! Nu travade vi upp, tog en liten galopp och sen jobbade C Robin lite, jag tog lite i Honey men han var långt ifrån mjukgjord och lyssnade knappt alls.
 
När vi red ifrån Robin blev han lite larvig och tappade rakriktningen så då tvingade jag ut honom i skänkelvikningar istället, som lustigt nog gick rätt bra. Det var inte min plan för dan att jobba honom men jag försökte få igång bakkärran och få honom att slappna av neråt lite men det gick som vanligt dvs inte alls. Så jag sket i det, och fokuserade istället på att han skulle lyssna på mig, gå rakt om jag ville, och så tog vi en galopp uppåt som slutade med en lite större bock än sist. Sen galopperade vi båda neråt och då blev båda kapplösningshästar och Honey bara flög som en kanonkula. När slutet av ängen närmade sig och jag började ta i tyglarna igen började han muppa sig och dra ner huvudet mellan knäna och dra i tyglarna (som han gjort när han bockat) men då blev jag lite sur och tog bara i vänstertygeln och då kom han av sig. Får se upp med det där, får inte bli en ovana! Min största utmaning med honom är just att han skiter i mig, det ska bli skönt att banan kommer fram nu så vi kan ta mer dressyrpass.
 
Altt går hand i hand, man kan inte bara lära känna en häst varken enbart ute eller enbart på banan. Det man märker inte funkar ute måste man jobba på i mer kontrollerad miljö. Blir väl förmodligen ensam uteritt imorgon eftersom det är måndag, jag hoppas nästan han gör så då också så jag får säga till honom på skarpen. Dock så galopperade vi sen uppför en liten backe och då höll jag tillbaka honom utan problem, han skuttade och ville iväg så vi gjorde ett par levader nästan, men sen gick han nästan i form i galoppen upp, samlat och väldigt fint! Men trots det lilla tjafset så var det en trevlig tur, och få saker är ju roligare än att spränga över ett fält :) 
 
Skulle vara kul att rida lektion för Marika på honom.. haha.

Ridlägerplanering

Gud, jag måste ha sovit 11 timmar i natt! Har haft en lugn och skön dag med katterna, nya tillskottet Effie var supermysig med mig idag och både slickade på min hand, och kom fram till mig och trampade på min mage ett tag, sen lade hon sig jättenära mig. Känns så himla bra! De fick även vara tillsammans i köket en stund, hon fräste inte men höll låg profil. Joe satt i ett hörn och iaktog bara, och gjorde inget trots att hon till och med åt av hans mat. Ska dock ha de helt separata utan dörrspringa öppen ett par dar nu, så de får slappna av lite, sen ska jag testa igen. Nästa steg blir nog att de båda får vara i hela lägenheten tillsammans, men separata när jag inte är hemma. Av idag att döma kommer det går bra.
 
Fixat ett litet schema nu för v17, tror det blir bra. Har tänkt göra två pass med Honey varje dag, ev kan det bli tight om tid då jag inte har bil men det märker jag första dan. Om det blir för tight då så går det nämligen att kombinera passen till ett! Har tänkt göra pass 1, sen mocka/fixa + lite extrasaker som jag inte gör normalt som smörja, äta själv, kanske ta nån utflykt till Runsaborgen, läsa/whatever, och sen pass 2.
 
Måndag
Björknäs: Honey ♂ tidigt på morgonen, dressyr på ridbanan om den är OK annars Granabanan.
Pass 1 på Honey ♀: Bruksridning/Trail/Working Equation, har inte planerat detaljer än men I'll keep you posted. Skulle gärna göra en bana för skojs skull men vi har typ aldrig gjort det så det blir nog bara ett par övningar.
Pass 2: Löshoppning. Jag vill testa hoppa henne senare i veckan och det var nog ett ordentligt tag sen hon hoppade så jag tänkte att det var bra att börja där. Blir inget långt eller avancerat pass, eller höga hinder, mest kul. :)
 
Tisdag:
Pass 1: Öva häst för hand. MAO ingen större ansträngning för henne förutom lydnad utan snarare en övning för mig eftersom jag inte övat HFH på över 15 år minst. Blir kanske lite NH-övningar också.
Pass 2: Långtur i Wiggebyskogarna (där vi var igår)
 
Onsdag
Pass 1: Longering. Åter igen inget långt pass eller speciellt krävande för henne för vi kommer max trava. Jag är inte hysteriskt bra på att longera men J brukar göra det så det är nog snarare en övning för mig än för Honey.
Pass 2: Hoppning. Bara småhinder pga jag har inte hoppat på evigheter och inte hon heller så det blir nog bara ett litet hinder, ev studs. Vet att det fanns en artikel i nån hästtidning för ett tag sen som var typ "hoppning för dressyrryttare", måste leta upp den. Känns typ lagom för oss båda just nu. :)
 
Torsdag:
Pass 1: NH/Markträning (ev återkoppla till måndagens BR/T/WE men från marken)
Pass 2: Rida dressyrprogram. Hihiiii. Ska hitta nåt program som känns lagom lätt och som vi klarar utan att behöva öva för mycket dvs ska vara saker som hon redan kan. Ska även fixa henne jetefin har jag tänkt, haha. Kanske tom linda benen? Fniss.
Björknäs: Rida ut (Högvreten)
 
Fredag:
(L har Honey)
Björknäs: Dressyr på banan om den är OK, annars rida ut (Smedby).
 
Lördag:
Pass 1: Gymkhana eller Working Equation. Hittade massa individuella gymkhanagrenar på en sida.
Pass 2: Rida ut, Oxunda runt.
 
 
 
Lördagen är väl den dag som känns lite tuff med både gymkhana och en ordentlig uteritt så ev så stryker jag pass 1 helt, men vi får se helt enkelt. Kan bli så att det blir enklare WE där men gymkhana är ju liksom måste på ridläger ;) Jaja, vi får se! Det är ju inte alltid det blir som man tänkt sig, väder och tillstånd på mig, hästarna & ridbanan kan ju ändra på saker och ting men jag håller tummarna för att detta funkar både uppläggs- och tidsmässigt!

Lång lördag

Ojoj vilken lång dag det blev igår, det var dubbeldejtslördag men hände så mycket. Tog tidigaste bussen ut så jag var ute vid nio, då gick jag direkt och kollade på ridbanan där det har smält suuupermycket, yay! Den var stenhård då pga nattkylan men allt tinar ju upp under dagen så nu behöver jag inte vara orolig för ridlägerveckan för då kommer jag tidigast ute 12-halv 1 varje dag och då är det ju upptinat. Härligt!
 
 
 
Gick ner till stallet & då hade hästarna precis fått gå ut och börja äta frukosthöet. Mockade & fixade maten och sen var jag på väg att gå och hämta Honey men dels åt alla fortfarande, dels var klockan halv tio bara och dels var det kallt, så jag hälsade bara på alla hästar (Honey sur och fick grimman på bakbenet när hon skulle vara tuff och lyfte ena hoven mot mig = hon blev ännu surare) och gick sen in och lade mig i sadelkammeren en halvtimma och försökte att inte somna. 
 
 
 
Vid 10 hade vissa hästar börja vandrat iväg från höet så nu tyckte jag ändå att jag kunde ta Honey med gott samvete. Det tyckte inte hon och gick surt iväg till nästa hötapp och gick dessutom i förvänd öppna för att vara säker på att ha sin rumpa mellan mig & henne hela tiden.. håhåjaja. Efter ett par försök gick jag åt hennes håll men till Sudden istället, vars kroppsspråk sa "men du kanske kan ta mig istället? :D" så jag gosade lite med honom och han fick en liten morotsbit (på marken H! Jag lovar! :)). Sen blängde Honey surt på mig men lät mig komma fram och sätta på grimman och följde med utan större problem. Sureriet slutade i princip när vi kom utanför hagen, då var hon som vanligt. Fick korrigera hennes plats i gången en eller två gånger, men sen var det lugnt.
 
Sen red vi ut, på Rosendalsvägen på väg dit red vi tempoväxling i trav, hon var pigg men lyssnade bra, jag ökade tempot med hur snabbt/långsamt jag red lätt enbart och det gick jättebra. Hon försökte fuska ibland och ta nåt galoppsteg, då kom jag ur balans, men när jag fortsatte rida lätt blev hon osäker och bröt av.  Hon bråkade vid bron och var supertittig vid båthamnen, jag försökte verkligen vara avslappnad vid bron men jag tror att jag spänner mig när vi kommer dit för att jag tror att hon ska bråka och tja, då går det sådär. Hur tusan ska man komma bort från det? Orka ta med ett spö för en sketen bro dessutom.. :( Vi tog en galopp på väg mot båthammnen och jag försökte köra tempoväxling där med men hon är inte lika säker på galoppen ens i vänster, så öka går ju alltid bra men bromsa blir hackig studsbromsning, mja.. Beslöt mig rätt snabbt för att skita i det idag och så fick hon springa som hon ville i galoppen.
 
När vi var framme vid slottsområdet fanns det en väg in i skogen direkt men jag såg en annan som såg mindre urtlängre fram så vi tog den istället. Det var tokfina vägar, packade lervägar = the shit. Vi red en bra bit men var ändå inte närheten av att utforska alla vägar, man skulle kunna vara ute i typ fyra-fem timmar där säkert! Red förbi rätt många gårdar och en gång gick vägen mitt igenom en fin liten hästgård, men resten av vägarna verkar bara vara i skogen utan gårdar. Hon var rätt svettig sen, så från sista gården där > kurvan bortanför båthamnen skrittade vi bara. Eftersom det var kallt när vi red ut hade jag mitt dumma arlse satt på henne ländtäcket och mig själv halsduk men jaaa det var ju ganska varmt nu, både ute och pga galoppen, så vid vändplan vid båthamnen hoppade jag av och tog av henne det, och knöt det runt midjan på mig själv istället. Galopp efter kurvan fram till räddningsplatsen, och sen tempoväxlingar i trav fram till bron.
 
Gula vägen längst ner till vänster var vår utgångspunkt.
 Blå plutten = så långt vi red.
 
En av ponnysarna från lösdriften åt på andra sidan precis vid bron, och då blev hon för första gången osäker på att gå på från ANDRA hållet (hem brukar ju aldrig vara nåt problem) men till slut gick hon. Ponnyn sket såklart i oss hela tiden. Hade tänkt ta lite mer tempoväxlingar i trav hem sen men det var så kopiöst många lördagspromenerande folk längst vägen (fem pers, men det är fan mycket där!) så vi fick skritta tills vi ridit om dom, och sen köra tills vi mötte nästa människa. Hon bryr sig inte och det finns plats men jag tycker det är lite respektlöst att möta andra i trav, oavsett om det är människa, häst eller bil. Plus att hon hade haft en tittig dag och gjort en klassisk galopptvärnit tidigare, så man vet aldrig. Otroligt fin runda, var väldigt nöjd sen. Hon fick torka lite med yllet, och då kom gamla Gizmo och hälsade på! Han & hans ägare stod i stallet förr men flyttade, nu står dom på Wiggeby så de måste vart bara just bakom oss! Tror inte hon kände igen mig men hon låtsades så jag hälsade bara henne och klappade om Gizmo och sen fortsatte jag med mitt. Honey ut i hagen och jag morsade på alla och gick till bussen.
 
 
Och hittade inte mitt busskort.
Eftersom jag aldrig tar upp eller flyttar på det i stallet så så var jag rätt jävla säker att det åkt ur när jag kollat klockan påmobilen på ridturen = kan vara var som helst men jag kollade stallvästen och stallet för säkerhets skull och där var det inte. Köpte ett nytt för tre dagar sen, hejdå 800 spänn! Blev lite uppstressad och arg på mig själv och skulle ju till andra stallet och Hööks före det, men som tur var skulle L åka just då så jag fick skjuts till stationen. Finaste underbaraste snällaste H & J åkte hela vägen till båthamnen och gick dessutom en bit därefter och letade efter det men hittade inte. För det gjorde Jos - på ridbanan som var första stället jag var på i morse. ÅÅÅHH JAG. BLIR. SÅ. TRÖTT. PÅ. MIG. SJÄLV. Hade jag inte vart så uppstressad och fått skjuts just då hade jag kanske kommit på att jag vart där uppe i morse men det gjorde jag ju inte, och hade redan börjat använda nya kortet. Som tur var var det tre kompisar som var i behov av nytt snart så jag kan nog sälja vidare det men jag var väldigt stressad och förbannad på mig själv när jag kom till Björknäs innan jag läst de FB-meddelandena, och var så sjukt ofokuserad och snubblade och var allmänt klantig och disträ. Sen när jag såg det lugnade jag mig lite och fixade allt.
 
Honey har megaskav där sadelgjorden ska sitta och jag var redan trött efter tvåtimmarsrunda på tjejHoney och busskortsdramat så det blev en 40 min skrittur vägen - skogen - Grana - hem. Vid Grana fick vi vada i vatten då det smält så otroligt mycket i deras hagar, men det var inga konstigheter. Har vart lite tveksam att rida Honey barbacka då han har sån kantig, sluttande rygg men det var faktiskt inte så farligt i skritt. Skulle inte vilja trava eller galoppera men skritt funkar absolut. Har honom idag också då M är iväg och tävlar med sin hund, ska även ha insläppet så ska inte ut förrän ikväll. Är fortfarande supertrött från igår och vet inte om min rumpa pallar tre dar barbacka i sträck så vi får se vad det blir för aktivering idag av herrn. Måste dessutom ta mig ut till Runsa och hämta busskortet före men jaja vi får se vad det blir. 
 
Dammig häst (detta efter borstning)!
 
Sillen blev av med skorna igår.. viss storleksskillnad.
 
 
Leriga Sillen :D
 
Väldigt glad att båda mina hästar är mesar som måste ha täcke på just nu, men så snart värmen kommer blir det väl skrattar bäst som skrattar sist ;) Och hellre lera än is!

Lång dag

Ska skriva om dan.. Imorgon. Ridit ca 2 timmar + 40 minuter på två hästar och så lite onödigt egenskapat drama på det. Nu nybadad och dör troligtvis i sängen om 3.. 2.. zzzzz

Eventuellt vår + sadelgjordsskav

 
Känns inte som att det är så mycket varmare men solen gör mycket på dagarna så visst smälter det nu äntligen! Ridabanan på Björknäs börjar titta fram. Dyngblöt där den väl syns, såklart, och hagen är ett enda lerspa. Men just nu gör det inget. Ska dock till Hööks och köpa några Magic Brush i sen födelsedagspresent till M för jag överlever inte lera utan Magic Brush ;) + att Honeys hovkrats gav upp igår.
 
Vi red Högvreten igår, Honey var sjuuukt opepp på att båda gå ur hage & box men när jag satt upp bjöd han framåt nästan direkt och var glad och alert. Vi red två varv runt deras vägar (ett varv är väl typ 1 km så det är tyvärr ingen jätteslinga) i trav & galopp och Honey var superglad i galoppen och det kom t.o.m. en riktig lyckobock och inte bara att han ruskade på huvudet sådär gulligt. Det känns ju dock ingenting i jämförelse med min andra Hockeys brallbockar, haha så jag kände knappt att hovarna var i luften. ;) Men det är kul, han är så söt när han är på sånt här humör och jag blir mer pepp till allt annat då. Tyyyypiskt nog har han fått sadelgjordsskav nu (han brukar få det under fällningsperioden säger M) så nu blir det barbacka & markarbete lör-mån tills hon kan hitta nåt ludd att sätta runt. Så det är planen för dagen där, efter att jag vart i Runsa som jag strax är på väg till nu. Planen där är nog att utforska Wiggebyskogarna (som jag kallar dom, tror de eg heter Kungsskogen eller ngt sånt eftersom de är i anslutning till Rosersbergs Slott).
 

Äntligen fredag!

Kort men intensiv jobbvecka, men den har ändå känts lugn. Förmodligen för att jag inte haft nåt inplanerat efter jobbet, då jag velat hem och umgås med katterna efter jobbet, och vart för förkyld för att träna ändå.

Igår var jag iväg och tittade på en lägenhet i Prästgårdsmarken som är det område i Väsby jag vill bo i. Flyttar jag dit kan jag börja rida Honey mer än bara på lördagar igen. För er som inte bor här kan jag ju förklara att Väsbyhems system funkar så att man intresseanmäler sig på en ledig lägenhet, som ligger ute en vecka. Efter det får de 15 med längst kötid erbjudande om att titta på lägenheten, och sen säga ja eller nej, och av de som svarar ja får den med längst kötid lägenheten. Vilken siffra man har och hur många som tittar kan alltså vara väldigt godtyckligt, på min första lägenhet var jag #14. Nu var jag #9, men dessvärre blev det nej på lägenheten. Den var lite för dyr eftersom det var en rätt stor tvåa, och jag kände inte riktigt "wow", placeringen i området var inte heller så kul. Gillade dock lägenhetstypen så en annan lägenhet i samma område kunde absolut vara av intresse.. Håhåjaja. Det kommer väl en när det är rätt. Eftersom jag måste stå med dubbla hyror minst en månad pga uppsägningstid så vill jag verkligen att det blir RÄTT lägenhet. Ja det här hade ju inget med hästar att göra men jaja :)

Nu på väg ut till stallet för en tur i kvällssolen med Honey. Ingen egentlig plan, men förmodligen en uteritt. Antingen kör vi en repris på måndag och rider Högvreten, eller kanske Härlingeslingan? Sen ska jag hem och avmaska Joe & lilla divan. Wish me luck.. ;)

Men.. det är ju..?

Förutom att roa mig med kallblodsannonserna på Hästnät i ett rent drömmande syfte brukar jag kolla stallplatsannonerna i Norrort mest på kul för att se priser och vad de har, och blev lite häpen över denna annons. Stallet såg ju galet fint ut, ridhus, mm.. men sen gården.. det är ju gården där Lucas stod när jag började rida honom! När jag kollade på ridhuset igen så jooo, det såg bekant ut men sådär såg INTE stallet ut. Stallet skulle inte kunna se ut så ens efter renovering (med tanke på dörrplacering etc) så jag fattar inte.
 
Och samtidigt, vaddå uteboxar. Det var nog 8 boxar i det stallet vad jag minns.. men däremot fanns det ett annat stall i granngården, kanske om nån köpt båda och slagit ihop det till en verksamhet..? Jätteskumt! (Ni kan se på första bilden här hur det stallet såg ut) Blir ju supernyfiken på vad tusan detta är, vill ju nästan "låtsas" ha en häst så jag kan åka och snoka haha! :D Allt annat stämmer dock överens. Utom "bra utevägar".. det fanns visserligen ett par bra men det var minst 35-60 min tur på asfalt för att komma till dom.. Kan kanske vara ett annat stall men skitskumt för det ÄR den gården på sista kortet. 

Outforskad mark

Igår slog det mig att det finns så otroligt mycket outforskade vägar i Runsa. Eller snarare i Rosersberg. Jag brukar ju rida till Rosersbergs slott ibland, och igår när jag skulle kolla hur långt det var därifrån till Wiggeby så var svaret dels "inte särskilt", och dels så insåg jag plötsligt att det finns en hel del skog bortanför slottet som jag aldrig utforskat! (Det är ju där de rider ut såklart.)

Det finns nån väg in i skogen just vid slottet men där sitter en icke ridväg-skylt, och jag har aldrig ridit mot Rosersbergs station därifrån. Har väl tänkt nån gång men det har aldrig blivit av. Dumt, men det går ju att fixa! Om man rider en bit mot stationen kan man nämligen rida in i skogen därifrån och sen finns massvis med väg enl Google Maps. Kan det blir vår snart nu eller? Suck. Det är iallafall plusgrader på dan så det smälter lite då men så fort solen går ner blir det kallt. Yyyyl!

Distansritt

Kom över den här fina videon om Distansritt. Honey var ju distanshäst med sina förra ägare och gick några tävlingar. Jag tycker det ser jättespännande och kul ut, skulle verkligen vilja testa. Som så många andra grenar.. :)
 
 

Ridlägerpeppen!

Sitter och planerar min "ridlägervecka" som jag ska ha v17 då jag har girlHoney 5 dagar (+ boyHoney 3) och mitt problem är att det inte riktigt finns tid till alla aktiviteter jag vill göra! :D

Det är v14 nu = inte så långt kvar och hon är inte i superkondis exakt så två tuffa pass om dan blir nog lite mycket, men ett milt och ett normalt ska nog gå utan problem. (Med milt pass menar jag typ NH/markträning/WE, medan normala passen ska vara lite mer krävande). Just nu är energin inget problem egentligen men jag vill ju att hon ska orka hela veckan utan att få träningsvärk. Ska lägga upp schemat sen när det är klart, ska strax sätta mig och koordinera allt med bussar och så ska jag även orka med andra Honey.

Lite irriterad på att värmen inte kommit än så ridbanan ser bättre ut men håller tummarna att snön är bortsmält sista veckan i April (!). Men borde väl kanske göra en backup-plan ifall att så inte är fallet. Men allvarligt, är sjukt pepp för detta! Iiiih! Hihi. Kanske lite larvigt men nu är jag inställd på detta och tänker ha dökul på mitt lilla enmansridläger på Runsa. Så det så!

Oväntat bra tur!

Igår kom jag ut rätt sent efter att ha hämtat nya kissmiss med H (tack för skjuts & sällskap <3!) och sen middag på det. Var ganska opepp men vi for ut det första vi gjorde. Beslöt mig för att äntligen ta mig i kragen och utforska grannstallet Högvretens ridvägar, de har specifikt gjorda ridvägar. M har nämnt dom och jag har Google Map:at lite men det är ju svårt att se, sen är det alltid lite småjobbigt att rida förbi nåt annat stall också tycker jag. De kanske är trevliga men mardrömmen är ju att råka ut för nån snobb (glömmer aldrig hon från Stora Wäsby-stallet som när jag sa "hej" bara ögnade mig & Honey uppifrån och ner och sen bara red vidare..) som fräser åt en för man måste rida förbi deras stall för att komma till vägarna. Men det gick bra och vägarna var verkligen KANONFINA, det jag kunde se. Leriga nu där snön smält, men de är nog finfina sen. Och man blir nästan lycklig av lera nu, är SÅ less på snön. Det är inga Runsavägar men iallafall nånstans man kan sträcka ut i en ordentlig galopp, nåt jag saknat i Björknäs! Vägarna närmast stallet hade ett par bra branta klätterbackar också, toppen!

Honey blev JÄTTEGLAD över att få galoppera och böjde ner huvudet och nacken så mellan knäna att jag trodde han skulle bocka av mig men han liksom bara ruskade sig så han var nog bara vårsprallig, det krävdes inte mycket mer än att jag tog tyglarna så var han iväg. Inte 18 år gammal igår! :) Söt ponny, vart mycket mer pepp efter att ha hittat rätt på vägarna + fått energi av honom! Lämnade några vägar till en annan dag. Kanske fredag? :) Fick skjuts hem av L & E sen, kalas!

April, April..

Inga Aprilskämt här, avskyr sånt. De enda jag uppskattar är när media/siter skriver överdrivna saker som man fattar direkt. Men hur är det redan APRIL? Det var ju nyår typ igår?

Skönt med en ytterligare ledig dag iallafall, jag ska iväg och hämta nya kissen idag, och sen till Björknäs i em. Ser ut att vara fint väder, blir uteritt idag. Antingen utforskar jag Högvreten, eller så blir det en Smedbyrunda, inte riktigt bestämt mig än. Och nu är det vecka 14 och v17 är ju min "ridlägervecka", aah! Måste planera! Men pga nya kissen ska jag bara hem efter jobbet tisdag & onsdag så får klura då. Ska även till Björknäs och ha Honey på söndag, då M ska bort. Jämn vecka = båda Honeysar på lördag = kommer rida honom 4 dar i rad. Kräver också lite planering & upplägg känner jag. Kul! :)

borrowedhearts

Mina äventyr med min medryttarhäst Honey Bird Twitter, samt allmänna funderingar & tankar om hästar, ridning & stall!

RSS 2.0