Inte på humör-lördag

A höll på täcka på och släppa ut hästarna igår när jag kom. Honey är väldigt hetsig till att få komma ut och höll på att springa och slå på boxdörren (filmade lite men min iPhone hatar min dator så jag har lite svårt att få ner det). Till slut gick A in och väntade in henne i boxen med grimma, först ville hon inte, men till slut insåg hon att det var smartaste alternativet och tog den. Efter påtäckning ledde A ut henne till Walentinos box (som är närmast dörren) och där tog han av den. Då gick hon ut i sansad takt, vilket var bra. A & jag hade båda väntat oss en explosion och att hon skulle springa ut. Mock & fix och hämtade sen in henne igen. 
 
När jag kom i hagen lade hon direkt öronen bakåt så jag sicksackade lite (hej Ponnyakuten! ;)) och då fick jag till slut komma fram även om hon såg sur ut. Dock ändrade hon sig nästan direkt jag var framme och skulle sno runt med rumpan. Jag var dock vid bogen på henne och hann få tag i täcket runt halsen samtidigt som jag röt åt henne. Då blev hon genast ångerfull och klädde på sig grimman direkt som om hon sa "förlåt, det var inte meningen". Fast det var det ju. Haha. Tycker hon vart lite extra bitchig på senaste men det är så svårt att avgöra när jag bara har henne en gång i veckan. Plus att jag två lördagar i rad hämtat in henne från frukost så ja, det kan ju också ha med saken att göra.
 
Som vanligt var hon OK så fort hon var i grimman men eftersom hon vart lite tjafsig körde vi lite avstämning på gårdsplanen innan vi gick in i stallet; flyttade lite på henne och körde jo-jo (rygga-gå fram) och det var inga problem så hon fick beröm och sen gick vi in. Gjorde lite mer hål i stiglädrena för även på kortaste hålet har jag märkt att jag står på tå i lättridning, och sen for vi ut. Hade tänkt rida på banan och värma upp med varggropen men när jag började ta i tyglarna märkte jag att hon inte precis var på humör. Hon bråkade mot bettet jättemycket, slängde med huvudet och tjurade. Efter lite arbete och positiv förstärkning när det gick bra, så gick det väl okej. Misstänkte att hon därmed även skulle bråka vid Göranstorpskorningen så när vi kom dit beslöt jag att ta höger fastän vi skulle hemåt, och mycket riktigt började hon tvärnita, rygga etc. Efter två tvångsryggningar gav hon dock med sig och sen gick det bra. Jobbade med att hålla henne låg och jobba med rygg & rumpa upp för galoppbacken och en bit in innan vi vände. Då tappade hon lite men var inte helt katastrof heller. Efter sista kurvan tog vi en samlad galopp upp mot väg bommen, märktes att hon ville mer dock.
 
Banan var superblöt, hon ofokuserad och eftersom hon var på det humöret dog mina planer på att ens försöka få något seriöst gjort. Hade kanske gått om banan varit torr men prinsessan ska ju ICKE blöta sina hovar så det var liksom kaka på kaka. Hon höll ihop bättre på banan men var ändå inte helt med så jag jobbade inte länge. Vi red över de leksaker som låg där, försökte få henne att vända i en fyrkant men den var gjord av de lätta plaströren vi har, och eftersom hon hade nattmössan nere och slarvade åkte de runt när hon gick in i dom och då blev hon stressad såklart. När vi rivit den red vi över några skrittbommar, mellan tunnor och försökte rida i en åtta mellan två hinderstöd men eftersom det inte fanns nån direkt plan blev resultatet därefter. Testade repgrind på bara ett hinderstöd och hon var lite tittig på repet men flyttade sig ändå fint. Tog några högervarv i galopp (tog dock några försök innan vi kom igång) och även över en rak bom på marken innan vi skrittade av.
 
Prillig tjej. En sån dag jag önskar att vi hade munkpeppar på foderstaten..
Tror hon aktiveras mer nu (J är lite glömsk med dagboken ;)) för hon känns inte kanonkula men ändå så är hon lite.. ja jag vet inte riktigt. Det är mer.. kraft i henne nu än när jag började rida henne. Kan ju bero på massvis med saker, just nu är det ju vår, pälssättning, relativt nya hästar i hagen, sen en tid tillbaka får hon havre & betfor istället för Primero, ändring av vem som rider när (ist för J fyra och jag tre så har nu J fem dar, L en och jag en).. plus att hon var uppjagad från start idag vid utsläppet. Så det kan ju bero på hundra och en olika saker. Samt att det mycket väl kan vara så att hon bara haft två sega lördagar i rad. Vem vet. :) Ska bli så kul att ha henne nästan hela veckan nästnästa vecka, så det blir lite kontinuitet!
 
Finaste, även när hon är en liten bitch. ;)


Kommentarer
Linda

49 kr på Timotej&Andersen
;)
http://www.tahorseware.se/munkpeppar-torkat--p-1907-c-607.aspx

2013-04-14 @ 22:39:08
URL: http://stjarnstralar.blogg.se


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

borrowedhearts

Mina äventyr med min medryttarhäst Honey Bird Twitter, samt allmänna funderingar & tankar om hästar, ridning & stall!

RSS 2.0