Dyr ponny

Igår var Honey dyr! Red ut med E/Mina & C/Robin, Högvreten. Dels fick vi ju draghjälp och dels var det Högvreten som han (och jag) gillar så han jobbade bra med bakkärran. C red först och sen red jag & E bredvid varandra, förutom i traven då E/Mina fick ta täten, sen C/Robin och så vi sist. Höll tillbaka honom medvetet så vi skulle kunna gå i samlad galopp bakom, hade egentligen inte väntat mig något utan ville bara att han skulle få gå i alla gångarter. Nästan direkt började han söka sig framåt/nedåt och gick JÄTTEFINT, han orkade inte hela tiden men ville själv försöka igen nästan direkt så det var superkul. Efter det gick han även relativt samlat i traven också, men vi körde på så mycket galopp vi kunde bakom Robin & Mina. KUL! Jag har ju haft problem med att få ner honom och få honom rund så det kändes verkligen kul att få känna på hur han kan vara. Ska rida honom för hans ägare M nån dag när banan är bra, så hon kan ge mig lite tips. För det mesta annat känns bra men det är just att jag inte får ihop honom som retar mig.

C & jag ska ut samma runda nu snart, risken finns väl att det blir lite mer busridning då :) men ska försöka jobba honom samlat likt igår så han också får en hint om vad jag vill och repetition från gårdagen. Det är just bakkärran som är nyckeln så det är bra med kul väg + draghjälp.

Sen blir det öva dressyrpasset med andra Honey i em. Ska nog värma upp, köra det en gång och sen utvärdera vad vi behöver finslipa, öva det och köra en gång till sen. Rent spontant så misstänker jag att förutom höger galopp så kommer rida rakt på medellinjen vara en utmaning, hon kan vara vinglig där så jag funderar på att ev guida henne med bommar. Sånt är ju bra för unghästar och jag tycker man kan se en outbildad vuxen häst på nästan samma sätt som en unghäst ibland.



Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

borrowedhearts

Mina äventyr med min medryttarhäst Honey Bird Twitter, samt allmänna funderingar & tankar om hästar, ridning & stall!

RSS 2.0