Ridlägerplanering

Gud, jag måste ha sovit 11 timmar i natt! Har haft en lugn och skön dag med katterna, nya tillskottet Effie var supermysig med mig idag och både slickade på min hand, och kom fram till mig och trampade på min mage ett tag, sen lade hon sig jättenära mig. Känns så himla bra! De fick även vara tillsammans i köket en stund, hon fräste inte men höll låg profil. Joe satt i ett hörn och iaktog bara, och gjorde inget trots att hon till och med åt av hans mat. Ska dock ha de helt separata utan dörrspringa öppen ett par dar nu, så de får slappna av lite, sen ska jag testa igen. Nästa steg blir nog att de båda får vara i hela lägenheten tillsammans, men separata när jag inte är hemma. Av idag att döma kommer det går bra.
 
Fixat ett litet schema nu för v17, tror det blir bra. Har tänkt göra två pass med Honey varje dag, ev kan det bli tight om tid då jag inte har bil men det märker jag första dan. Om det blir för tight då så går det nämligen att kombinera passen till ett! Har tänkt göra pass 1, sen mocka/fixa + lite extrasaker som jag inte gör normalt som smörja, äta själv, kanske ta nån utflykt till Runsaborgen, läsa/whatever, och sen pass 2.
 
Måndag
Björknäs: Honey ♂ tidigt på morgonen, dressyr på ridbanan om den är OK annars Granabanan.
Pass 1 på Honey ♀: Bruksridning/Trail/Working Equation, har inte planerat detaljer än men I'll keep you posted. Skulle gärna göra en bana för skojs skull men vi har typ aldrig gjort det så det blir nog bara ett par övningar.
Pass 2: Löshoppning. Jag vill testa hoppa henne senare i veckan och det var nog ett ordentligt tag sen hon hoppade så jag tänkte att det var bra att börja där. Blir inget långt eller avancerat pass, eller höga hinder, mest kul. :)
 
Tisdag:
Pass 1: Öva häst för hand. MAO ingen större ansträngning för henne förutom lydnad utan snarare en övning för mig eftersom jag inte övat HFH på över 15 år minst. Blir kanske lite NH-övningar också.
Pass 2: Långtur i Wiggebyskogarna (där vi var igår)
 
Onsdag
Pass 1: Longering. Åter igen inget långt pass eller speciellt krävande för henne för vi kommer max trava. Jag är inte hysteriskt bra på att longera men J brukar göra det så det är nog snarare en övning för mig än för Honey.
Pass 2: Hoppning. Bara småhinder pga jag har inte hoppat på evigheter och inte hon heller så det blir nog bara ett litet hinder, ev studs. Vet att det fanns en artikel i nån hästtidning för ett tag sen som var typ "hoppning för dressyrryttare", måste leta upp den. Känns typ lagom för oss båda just nu. :)
 
Torsdag:
Pass 1: NH/Markträning (ev återkoppla till måndagens BR/T/WE men från marken)
Pass 2: Rida dressyrprogram. Hihiiii. Ska hitta nåt program som känns lagom lätt och som vi klarar utan att behöva öva för mycket dvs ska vara saker som hon redan kan. Ska även fixa henne jetefin har jag tänkt, haha. Kanske tom linda benen? Fniss.
Björknäs: Rida ut (Högvreten)
 
Fredag:
(L har Honey)
Björknäs: Dressyr på banan om den är OK, annars rida ut (Smedby).
 
Lördag:
Pass 1: Gymkhana eller Working Equation. Hittade massa individuella gymkhanagrenar på en sida.
Pass 2: Rida ut, Oxunda runt.
 
 
 
Lördagen är väl den dag som känns lite tuff med både gymkhana och en ordentlig uteritt så ev så stryker jag pass 1 helt, men vi får se helt enkelt. Kan bli så att det blir enklare WE där men gymkhana är ju liksom måste på ridläger ;) Jaja, vi får se! Det är ju inte alltid det blir som man tänkt sig, väder och tillstånd på mig, hästarna & ridbanan kan ju ändra på saker och ting men jag håller tummarna för att detta funkar både uppläggs- och tidsmässigt!


Kommentarer
Linda

Oh vad du är ambitiös. Kan du inte skicka hit lite av det där?
Blir man för bortskämd när man har tillgång till en massa hästar hela tiden?

Svar: Haha ja så är det säkert. Länka mig till det här när jag haft egen i ett år.. ;)
Borrowed Hearts

2013-04-07 @ 23:30:26
URL: http://stjarnstralar.blogg.se


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

borrowedhearts

Mina äventyr med min medryttarhäst Honey Bird Twitter, samt allmänna funderingar & tankar om hästar, ridning & stall!

RSS 2.0