Snöig söndag!

Blev uteritt med sadel idag, C hade ett oanvänt ludd som vi fick låna att ha runt sadelgjorden och så tog vi en sväng som jag ridit i olika etapper men aldrig i denna utformning, så det var bra! När vi red ut bara vräkte det ner snö men lyckligtvis försvann det relativt fort. Vi red ner vid travstallet och längs en åker, genom skogen och kom till ängen där vi galopperat tidigare (där vi skrämde slag på unghästen/ponnyn nån gång i vintras). Där får man tydligen rida över ängen på sommaren, kul! Nu travade vi upp, tog en liten galopp och sen jobbade C Robin lite, jag tog lite i Honey men han var långt ifrån mjukgjord och lyssnade knappt alls.
 
När vi red ifrån Robin blev han lite larvig och tappade rakriktningen så då tvingade jag ut honom i skänkelvikningar istället, som lustigt nog gick rätt bra. Det var inte min plan för dan att jobba honom men jag försökte få igång bakkärran och få honom att slappna av neråt lite men det gick som vanligt dvs inte alls. Så jag sket i det, och fokuserade istället på att han skulle lyssna på mig, gå rakt om jag ville, och så tog vi en galopp uppåt som slutade med en lite större bock än sist. Sen galopperade vi båda neråt och då blev båda kapplösningshästar och Honey bara flög som en kanonkula. När slutet av ängen närmade sig och jag började ta i tyglarna igen började han muppa sig och dra ner huvudet mellan knäna och dra i tyglarna (som han gjort när han bockat) men då blev jag lite sur och tog bara i vänstertygeln och då kom han av sig. Får se upp med det där, får inte bli en ovana! Min största utmaning med honom är just att han skiter i mig, det ska bli skönt att banan kommer fram nu så vi kan ta mer dressyrpass.
 
Altt går hand i hand, man kan inte bara lära känna en häst varken enbart ute eller enbart på banan. Det man märker inte funkar ute måste man jobba på i mer kontrollerad miljö. Blir väl förmodligen ensam uteritt imorgon eftersom det är måndag, jag hoppas nästan han gör så då också så jag får säga till honom på skarpen. Dock så galopperade vi sen uppför en liten backe och då höll jag tillbaka honom utan problem, han skuttade och ville iväg så vi gjorde ett par levader nästan, men sen gick han nästan i form i galoppen upp, samlat och väldigt fint! Men trots det lilla tjafset så var det en trevlig tur, och få saker är ju roligare än att spränga över ett fält :) 
 
Skulle vara kul att rida lektion för Marika på honom.. haha.


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

borrowedhearts

Mina äventyr med min medryttarhäst Honey Bird Twitter, samt allmänna funderingar & tankar om hästar, ridning & stall!

RSS 2.0