Allergisk!

Minns inte hur mkt jag skrivit om det men jag gjorde en grundlig läkarundersökning för ett tag sen & fick positiva svar på allergin. Idag fick jag mer specad info, jag är inte allergisk mot häst (puuh!) men hade lite höjda värden mot dammkvalster, gråbo (ett slags gräs) och.. Katt!

Bara det att jag haft 2 katter sen 2002 typ. Bara en sen 3 år tillbaka och har inte haft några problem alls. Jag tror absolut jag har liiiite allergi för jag är lite nysigare än de flesta och nån gång om jag gnuggat mig i ögonen efter att ha gosat med Joe har det kliat lite.. Men liksom, det första jag gör när jag kommer hem varje dag är att klappa, snosa i pälsen och ibland smånafsa i pälsen. Joe buffar & stryker sig mot mig. På natten sover han på kudden bredvid mig. Skulle jag vara jätteallergisk skulle jag ha mer symptom än bara "nyser rätt ofta". Läkaren sa att om jag inte kände mig besvärad behövde jag inte vara orolig, så det är jag inte.

Efter lite googlande vet jag nu att det är ett ämne i saliven man är känslig mot (& han slickar på mig ibland med), när katterna tvättar sig fastnar det i pälsen & håren. Jag har ju som sagt inga besvär hemma men jag ska börja tvätta & borsta honom mer för säkerhets skull (tvättar aldrig honom om han inte är skitig = en gång vart femte år pga innekatt). Kvalster går inte att göra så mycket åt mer än att hålla välventilerat och det har jag alltid när det går. Är lite sämre på det på vintern men det är väl bara börja. Finns specialfodral man kan använda men så allergisk tror jag inte jag är där heller tror jag.

Dessutom, avseende katt, så har visserligen hankatter mer av ämnet man är allergisk mot än honkatter, men ljusa katter har mindre än mörka och kastrerade mindre än icke kastrerade, så han är nog ganska bra i det avseendet! Ska bli lite noggrannare med städningen då jag får bort onödigt hår & att borsta/tvätta honom men jag tror det räcker så. 

Ska mycket till innan jag skiljs från Joe!



Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

borrowedhearts

Mina äventyr med min medryttarhäst Honey Bird Twitter, samt allmänna funderingar & tankar om hästar, ridning & stall!

RSS 2.0