FörvirradChey82

Alltså oj ja, vilken kväll! Haha. Gick och peppade hela dan och sen när jag kom till stallet var jag totalt förvirrad och helyr! En del nytt folk jag inte kände och länge sen jag var där ändå, och bara att jag faktiskt inte är van vid henne just nu. När jag skulle kratsa hovarna var min första tanke "men gud, små prinsesshovarna". Hon är ju så nätt & liten. Äh jag vet knappt var jag ska börja, är fortfarande lite uppe i varv!
 
Som tur var hade Johanna vart snäll & mockat + fixat kraft, annars vettefan om vi ens hunnit rida 5 minuter pga mitt yrhönseri.. Pga det stressade jag nog upp mig själv lite och hann som inte prata med henne så mycket. Normalt har jag alltid pysslat & myst med henne i egen takt men nu blev det bara hej - fix - ut. Det kommer väl :) Hon kom i hagen när jag ropade, nu regnade det ju visserligen men ingen annan häst kom. Sen när vi red ut så tänkte jag först att OJ vad hon är stel i bakbenen! Fast det var hon inte.. hon är bara byggd lite mer i uppförsbacke baktill än vad andra Honey är så det vart sån markant skillnad. Kommer ju ta ett tag innan jag "hittar in" i henne nu, även när jag red båda Honeysar tog det en tio minuter att hitta in i hästen om jag red båda samma dag.
 
Hade redan bestämt att rida till Göranstorp & hem så det gjorde vi. Som hon alltid vart var hon lite tjurig när jag gav henne en skänkel eller över huvud taget ställde krav på henne men när hon började tjuta och stanna röt jag till och då gav hon sig. Tror att hon kommer testa lite nu, hon ville inte lyfta hovarna när jag skulle kratsa och så gjorde hon när jag började rida henne. Sen blev det en vinglig trav, dels för att hon tvunget skulle sicksacka förbi vattenpölar och dels för att jag skulle hitta henne. Galopp upp för galoppbacken och sen trav & galopp + en liten skritt till Göranstorp. Det var väl där nånstans det började kännas mer naturligt, jag var nog rätt spänd också i början. Galopp & trav omväxlande till galoppbacken och därifrån skitt hem.
 
Johanna har sagt att hon tappat rätt mycket under tiden hon har vart borta och det var ju ingen underdrift. Hon verkligen hängde i hacket, speciellt på hemvägen. Tidigare har vi liksom kunnat rida alla gångarter på lång tygel och reglerat farten men sits enbart (iallafallpå bra dagar). Det gick inte ens att få en samlad galopp, alls. Hon snuddade vid att försöka men jag märkte rätt snabbt att hon inte orkade. Övergångarna var också väldigt abrupta och hon går på bogarna rätt mycket. Men allt detta är ju för att hon tappat rätt mycket muskler & kondis (och då har Johanna ändå jobbat henne ett par veckor!), det är bara jobba på. Men jag tycker ju sånt här är skiiitkul och ser jättemycket fram emot att få jobba med henne nu! :) Det blir mycket övergångar och intervaller, det är ett som är säkert!
 
Fina tjejen!
 
Anders hjälpte mig att fixa hö & vatten medans jag klädde av henne, sen tog jag alla mina grejer och gick för att byta om. Och insåg att jag glömt sadeln och tränset kvar i stallet haha alltså what. Noll koll. På torsdag (har henne tors denna vecka då jag jobbar halvdag på fre & bussarna inte matchar) ska jag fixa allt först och sen får vi väl se hur mycket jag hinner rida.. förhoppningsvis är jag lite mer chill då. Ska nog testa henne på banan då eftersom det ser ut som att dressyrtävlingen blir av (aaahh! mer om det sen). Känns även som att det blir en låååång dag i stallet på lördag iallafall haha!
 
Jaja. Nu ska jag betala räkningar, förhoppningsvis får det ner mig i varv så jag kan sova sen.
 
ps: Fick skjuts hem av Runby-Rövaren*
 
 
 
*fråga inte ;)


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

borrowedhearts

Mina äventyr med min medryttarhäst Honey Bird Twitter, samt allmänna funderingar & tankar om hästar, ridning & stall!

RSS 2.0