Slamphäst

Bandaget satt på och såg bra ut, skönt. Hämtade Pålle & Pilen från sommarhagen och gissa vem som började TOKbrunsta direkt.. bara rann ur henne och hon stod där och flexade. Hon till och med stod och bjöd ut sig för Pålle (som tidigare har bestigit trots att han är valack). Som tur var var han rätt duktig och gick oftast iväg, det var bara när hon verkligen ställde sig mitt framför honom som slangen kom ut. De två gångerna det såg ut att bli farligt blev hon sur en gång och gick iväg, och andra gången kom Sudden och störde. Han är också mycket intresserad men hinnar aldrig liksom ens i närheten för Honey är INTE intresserad. Honey har tidigare klarat sig eftersom hon bjuder ut sig men sen blir sur och går men jag är ändå lite orolig nu när hon är enda stoet, då blir det sån himla fokus, till skillnad från i våras när vi hade tre ston. Inte så lätt heller att få in ston till ett stall där en valack kan bestiga.. Förhoppningsvis lägger det här sig nu när de är ihop igen, blir alltid såhär när vi delar på flocken. Mest verkade han besvärd av hennes inviter, då hon oftast är rätt sur mot honom, han försökte t o m trava ifrån henne en gång :D Hoppas det inte blir mer än så..
 
Honey & Walentino ska stå inne på natten nu (men med helöppet stall), de andra går ute ett tag till. Hon var inte så villig att komma men väl inne åt hon glatt och var obekymrad om att hon var själv (Walentino skulle tas in senare, jag var tvungen att hinna med bussen). Tog av bandaget så såret får andas i natt, lite var i det men inte så mycket. Mycket mindre svullen också, såklart. Skönt. Fortfarande varm dock. Min plan i veckan är att åka ut med sjukt tidiga bussen och tempa/spola/bandagera innan de ska ut, sen åker jag hem med tolvbussen, ut igen med 18-bussen och ta in/ta av bandaget, är ju bra om det får andas men i hagen måste det skyddas mot flugor och smuts. Om det bara ville läka ihop och igen lite mer, men kör vi på detta i veckan så kanske det kan hjälpa. Det var ju tur i oturen att jag hade semester nu så jag kan göra detta, hade vart värre om jag jobbat..
 
Är helt sjukt trött, stegräknaren stannade på strax under 16000 steg idag. Men det blev ju lite extra pga sprang 30 min + gick till manilla och hämtade P/P och sen tillbaka. Imorgon är planen att börja städa på loftet efter sjukvården på morgonen.

Bättre dag

Äntligen känns det lite bättre. Kom ut vid 11, då såg jag med blotta ögat att svullnaden var mindre idag (även om det fortfarande är svullet), tempade (38,4 idag), inget var alls idag. Spolade ändå benet 10 min och gick sen en kort sväng runt ladan vid ridbanan. Sen blev jag ändå nojig och ringde distriktaren, hon tyckte dock också att det lät som att det var på väg tillbaka och att hon skulle gå ut i hagen med bara nåt över såret så flugor & smuts höll sig borta. Jag tyckte också att det gick åt rätt håll idag men det var skönt att höra veterinär säga det också.
 
 
 
 
Grann & Sudden var ute på tur så hon fick stå inne ett tag till medans jag bar in alla saker i foderkammaren, skruvade upp foderskyltar, skrev hennes foderstat samt satte upp kartan & en anslagstavla vi haft liggandes. Sen spolade jag henne tio minuter till. Innan jag började kändes hon inte längre varm på yttersidan utan mest på insidan/över såret. Man började även känna konturerna av senorna bak istället för att allt var svullet. Hon fick torka & så torkade jag lite med en ren handduk också, sen fick hon på en steril kompress över såret, självhäftande binda över det och så avslutade jag med lite wetwrap. Sen gick vi ut så vi båda fick äta lunch och när grabbarna kom hem gick hon ut i hagen med dom.
 
"stallunch" XD
 
Noijig som jag är ska jag åka ut om nån timme igen och bara kolla bandaget. Funderar på att fara ut och springa nu, skulle vara skönt att få rensa skallen lite. Känns iaf som att det går åt rätt håll nu, hoppas det.

DM avbokat

Avbokade tävlingen och transporten idag. Prutt. Om allt skulle bli bra fr.o.m. idag är hon nog hel om en månad, men ärligt, jag orkar inte känna stressen och ska jag ta ut vet nu och sen såsmåningom vetbesikta henne (kan ju inte göra det just nu) så har jag inte råd. Precis som sist när jag fick ställa in Rikset känns det himla trist men mest för att inte få vara med och träffa folk och se andra fina travare snarare än själva tävlingen. Kanske att man kan låna en bil och fara och kolla iallafall, Strängnäs är ju inte så långt bort. Vi får se. Snart går bussen, känns både skönt och jobbigt. Iallfall ätit frukost idag och jag har med mackor + har nudlar i stallet så jag ska försöka äta bättre idag..

Morgonupdate

Just fått info från morgonkoll, hon var inte mer svullen idag, och det har inte vätskat. Lite varm. Sur över att inte få gå ut till killarna :) That's my girl :) 

Känns OTROLIGT skönt att det slutat vara, det måste ju vara ett gott tecken? Och att hon inte blivit mer svullen. Då känns det som att jag absolut kan vänta på första bussen ut om två timmar, så ska jag kolla, tempa osv och sen ringa och rådfråga vet. Måste skiva upp allt, redan igår var jag "vad hade hon eg för temp", det var tur att jag skrivit det till Johanna för det försvann direkt.

Update

Efter bad somnade jag lite i soffan men sen har jag haft svårt att somna trots trött. Kände mig småfebrig men tänkte att det var mest för att jag är så spänd och orolig. Sen kom jag på att jag enbart ätit en halv äggmacka, två koppar kaffe och en dammsugare idag.. Ett tag i stallet trodde jag att jag skulle svimma, avfärdade det som oro men det var säkert blodsockerfall. Fått i mig en Panodil men började må illa nyss.

Fick just lugnande SMS från stallet om att hon hade gott m mat & var svullen som tidigare men inte mer. Torrt, savar inte. Lite varmt. Vet inte vad jag gjort utan Anders & Helena, fan det är så typiskt. Jag säger att jag aldrig skulle skaffa häst utan bil för att vad gör man om hästen blir sjuk o man är bussberoende och vad händer.. Men det känns otroligt bra att det slutat vara (hoppas det är så imorgon också..), ska ändå ringa vet imorgon ifall hon kan behöva antibiotika. Får själv i mig lite nyponsoppa nu, så kan jag förhoppningsvis sova sen.. Usch usch usch :( 

Ajaj i benet

Uuusch vilken tråkig start det här blev. :( Kom ut vid 9 och så var hon lite mer svullen i dåliga benet men det var inte så konstigt eftersom hon stått still inne. Hon verkade ändå pigg & OK så hon fick stå där medans jag åkte med på Trailträning med Anders, Helena, Josephine, Grann & Sudden. Det var supertrevligt. När vi kom hem vid ett-två nånstans tog jag ut henne, det hade runnit lite från såret så jag spolade rätt länge med kallvatten och tog sen ut henne lite för bete och koll.
 
Hon är pigg och tog ändå rätt långa kliv med båda ben. Lite kortare än normalt men det kan vara ömmande från skorna. 37,8 i temp så ingen feber (vet tyvärr inte vad hennes normaltemp är, hade tänkt testa det när jag började så jag skulle veta..) och varm men inte het på benet. Efter vatten & en stund ute var hon mindre svullen men fick direkt flugor i såret. Helena lånade mig Salsyvase som vi smorde under såret (men inte i) för att skydda mot om det rinner mer. Åkte hem nu vid 5, Josephine & jag städade sadelkammaren (hon tog foderrummet medans Anders hjälpte till med att dra ut sista sömmarna på bakhovarna) och då var hon liksom pigg, lugn, lite sur över att behöva stå inne. Vi har lite besökande hästar på kurs så det går runt lite hästar och det skriks en del men så länge de inte går runt så mycket är hon OK. Hon blir ju lite svullen men annars är det flugor så jag tror ändå det är bättre att hon står inne nu. 
 
Gulle-Anders & Gulle-Helena ska kika läge ikväll & morgonfodra henne imorgon <3 så jag tar första bussen ut vid 11. Så får vi se läge då, är det inte bättre får jag ringa och konsultera distriktaren och i värsta fall ringa ut. Det jag är orolig för är om hon fått nåt sticksår som är djupare än vad man kan se. Är så nervös att jag kräks men ja. Nej. Blä :'(
 
Suddi & Grane på äventyr

Bidde inget..alls

Glad i hågen åker jag från jobbet för att mötas av spöregn i Väsby.
Jaja tänker jag, vi kanske kan Trabträna på ridbanan. Åker till hagen och Honey möter mig när jag kommer. Hon ser att hon fått ett så på vä bak men förutom smuts så det ser ut att redan ha börjat läka, svart skorpa på. Vi går ut och det är inga konstigheter, men när vi når asfalten hör jag att nåt är fel med hennes skor, vänder mig om och ser detta.
 
 
 
Vä helt av, höger sitter snett så kappan skär in i tån. Försöker få den rätt men den åker fel när hon sätter ner hoven. Spekulerar lite i om det är bättre att ta henne till stallet eller ta tång till hagen, men eftersom hon av nån jävla märklig anledning inte haltar tänkte jag att hon kan ju lika gärna gå till stallet som att gå i hagen medans jag går dit & tillbaka med tång. Så vi går till stallet, utan haltande. Hon ömmar inte ens i vänster där hon inte har sko.
 
Väl i stallet hittar jag en tång och lyckas bända och trixa tills jag får ut sömmarna och av skon. Under tiden märker jag att hon har ordentliga sår på insida/framsida av högerbenet, så vi går till spolspiltan där jag sköljer i hovar och på ben länge. Ser då att kappan inte gått allt för djupt (puuh) och de flesta såren på benen verkar ha börjar läka redan, endast en flik som man kunde lyfta och se kött, men den såg OK ut också. Som ni ser syns det ens knappt på bilden ovan men det är där. Sen drog jag ut lösa sömmar och det gick också bra, fick ut alla jag kunde se (4-5 stycken). När det väl är gjort kollar jag hela henne och konstaterar att hon har fler sår, fler såna torra sår som redan fått skorpa och börjat läka. På båda framknän, båda lår på sidan/fram mot ljumsken (mest på vänster bak, samma sida där skon satt snett). Förmodligen har hon fastnat nånstans inatt. Pluttan :(
 
Hon haltade lite på höger sen men jag tror/hoppas att det är bara för att jag drog av skon och hon ömmar lite, dessutom gick vi på grus nu utanför stallet och det är ju inte lika lätt som asfalt. Efter lite kaffe började jag fixa hennes box (so much för att mysa med det i lugn och ro på söndag..) och så fick jag sno hö av Bettan (vårt silage är inte på plats än eftersom de går ute veckan ut). Hon verkade rätt OK när jag åkte, hon får sova inne inatt så får vi se läge imorgon. Skulle egentligen åka ut vid 13 då jag & Josephine ska städa vid 2-3tiden men nu får jag åka ut med första bussen så jag är där 9 istället. Blir heldag.. Ja vi får se hur det ser ut imorgon, i värsta fall får hon stå på box tills de andra kommer på söndag. Är inte helsugen på att släppa ut henne i Manilla igen och börja dra henne längs asfalten utan skor och med sår. Kan ju ta ut henne imorgon på lina också.
 
Första tappskon jag fått dra själv.
 
Är väldigt nöjd med mig själv. Tappskon gick bra trots att jag aldrig gjort nåt sånt förr. I värsta fall (peppar peppar..) kommer hon att halta lite och hovis ska ändå komma på onsdag. Visst, detta var inte värsta ever men det blev liksom bara grej på grej, ner jag fixat en grej såg jag en annan.. Förmodligen/förhoppningsvis ser det bättre ut imorgon.

Semester!

Tjohooooo semester! ÄNTligen.
Folk på jobbet har sett på mig som en alien när jag sagt att jag ska vara i stallet hela semestern.
"Men ska du inte resa nånstans?"
"Nej"
"Men alltså.. ska du inte åka nånstans?"
"Hem och sova mellan kanske.."

:) Ni hästmänniskor fattar ju iallafall.
Men det ska sägas, det är faktiskt extremt ovanligt att jag har semester utan att åka nånstans. Gud vad jag ska NJUTA! Bara träna och pyssla hemma och vara i stallet. I två veckor. Helt underbart.Snaaaaart..

Nyss var det tre veckor kvar, nästan en månad.
Nu är det fyra dagar. Pirret i magen är.. obeskrivbart.
 
På ett sätt känns det nästan som att det hade vart enklare med ny och okänd häst i nytt stall, för jag har ridit på Runsa så länge och "bara" vart Den Eviga Medisen. Jag tror ju inte att så mycket kommer ändras, men lite ändras ju. Eller ja, en ganska stor och vital del. Äh, det går säkert skitbra. Jag är bara pirrig. För alla andra är det bara höst liksom, och för mig är det en SÅ big deal, och det frustrerar mig lite att jag är så glad bara för mig själv. Och med henne. Eller jag menar, vissa har ju sagt "åh vad kul för dig", men det var ju länge sen nu. Mest glada för min skull (förutom mamma) verkar folk på mitt jobb vara, det är lite oväntat :) Men ingen kommer liksom vara "åh hur känns det" på dag 2, det skulle ju alla göra om jag hade tagit en okänd häst på foder. Inte för att det behövs, skitsamma liksom. Men ja. Åh jag är helt upp & ner just nu.
 
Nu låter jag bara tankarna flyta, jag kommer ingenstans med detta blogginlägg.. :)
Är väldigt pepp på min nya blogg också. Har redan förberett så många inlägg att jag inte kommer behöva blogga på två veckor men jag behöver ju inte posta alla första veckan.
 
Efter träningen idag gick jag och köpte sista viktigaste sakerna till sjuklådan. Vi har inte haft nån regelrätt sjuklåda förr, utan bara lite grejs här & där när behov uppstått. Jag är ju dock lite mer nojig än Johanna (mest på ont känns det som, jag nojar och hon är cool, och hon har alltid rätt ;)) Jag hoppas det lugnar ner sig lite efter en tid nu. Man är ju nojigare med nån annans häst. Eller ja hon är ju fortfarande nån annans häst, inte så. Men ni fattar kanske vad jag menar. Sen tänker jag också att om jag hade väntat med att köpa detta (trots alla miljarder utgifter denna månad) kommer hon definitivt behöva nåt av det, så om jag köper det kanske hon håller sig hel. ;)
 
Vart och sprungit intervall idag, halvtimmen bara swooshade förbi. Nu är jag hemma och vet inte riktigt vad jag ska göra. Kanske popcorn och se om senaste Doctor Who-avsnittet. Ska ju iallafall vara bra väder så vi får se vad vi hittar på. Och sen semester. Och det börjar på måndag. (gah) Lovat bra väder & temp nästa vecka så hoppas det blir så, jag hade tänkt ge henne ett ordentligt höstbad!
 
 <3 dig

Maskfri


Tjohoo, maskfri. Iallafall en mindre sak att köpa.. ;)

Vill gymma!

Längtar till gymmet nuuu..!
Ikväll är min kompis sista hela dag i Stockholm så vi ska äta middag på Koh Phangan. Imorgon åker hon till Norge, och jag ska och träna. Är bokad på Shapeklassen men vi får se om det blir det eller något annat. 

Är så glad att lusten finns, och att det känns jobbigt att vara utan gymmet. Behöver ha det uppbyggt för att klara av att fortsätta med häst på heltid. Semesterveckorna blir nog inget problem men sen kan det bli tufft. Innan denna vecka började har jag tränat 1-3ggr varje vecka, i 8 veckor! Så bra! Om jag grejar 2 pass denna vecka (vilket jag borde) har jag tränat minst 2 ggr/v i 4 veckors tid. Nästa mål därefter är såklart 3ggr/v.Myskväll trots regn

Idag hällregnade det när jag kom av pendeln. Inget rida alltså, hem genom regn och sen till stallet. Pysslade där ett tag, åt och pulade i sadelkammaren och tjuvstartade på lördagsstädningen genom att skruva ner alla foderstater och vår anslagstavla. Ärligt så fattar jag inte hur tiden gick så fort men vips så var den strax över åtta och då tog jag Metacampyntad Primero i en hink och knallade till hagen.

Det var en PIGG och glad tjej som kom och mötte mig, blev så glad! Gamla fina Skruttan igen, inte trötta slöa tanten. Tog ut henne från hagen och så fick hon hinken. Körde pyttelite kom, whoa, back. Gick rätt bra, hon smaskade lite så hon fick nog suga på det lite. Annars var hon, ja, som vanligt. Småmysig ibland och suris när jag skulle kolla om hon var skitig i juvret (tydligt hösttecken!) och pussglad. Finaste sötis, älskar henne ca så himla mycket <3


Långöra i mörkret. Från halv nio 
skymmer det på snabbt nu!

Kyligt väder

Guuud vad ruggigt det är på morgnarna nu! Kämpa Augusti, det ÄR faktiskt sommar än. Jag som hade hoppats på bonussommar i September. Suck Jaja. Det är OK på dagarna iallafall. Kommer vara skönt bara att vara ledig i två veckor oavsett, detta är sista jobbveckan innan semestern.

Min kompis är här från Paris nu och det är så kul så jag nästan glömmer av vad som komma skall. Idag ska jag dock till Honey som vanligt, erbjöd henne att följa med men hon är ingen hästtjej och skulle äta middag med en kompis så det blir bara en vanlig kväll. 

Från turen i lördags

Helgen har känts så lång! Förmodligen för att jag gjort så mycket. 

Skruttlördag

Oj vilken weird, härlig dag. Städade & gick och köpte frukost, åt den och städade sen vidare. Rengjorde mina vita fönsterbleck på framsidan, har inte rört dom sen jag flyttade in för snart ett år sedan och det syntes. Massa spår av svarta grannkatten som jämt rymmer dessutom. Bar upp kartonger till förrådet, sprang till Johanna med kontraktet.. Sen kom Helena och så åkte vi till Hööks och köpte Kolla masken inför installningen. Jag köpte även Tobbe Larssons ekologiska hästschampoo och deras billiga tömkörningstömmar. (Jag vet att läder är bättre men jag vill ha nåt och har inte råd med lädertömmar just nu.)
 
Piraten.. (Hon ska inte ha direkt solljus på ögat förrän
pupillen är bättre. Den går dock åt rätt håll nu, skönt!)
 
Efter en kort sväng på Horze körde vi till stallet, hämtade grejer och hästarna. Honey var skitsur och ville inte komma. Vet inte om det berodde på hennes fina huva eller något annat. Efter ett tag fick jag iallafall komma fram och sen sätta på grimman. Det regnade när vi for och var mulet så vi kunde iallafall rida utan. Först var både hon och Suddi skiiitsega och loja, men efter lite trav mot ridskolan vaknade dom. Honey körde värsta travartraven som om hon just gått av banan. Egentligen ska man väl inte uppmuntra sånt men jag blir lite fnissig de få gånger hon gör sånt. Sen red vi runt Sättra men tog en ny stig för oss, den gick bortanför Snickartorp och var en jättebred och fin stig (för att vara en stig). När vägen delade sig tog vi vänster in på en del av Upplandsleden. Vår tanke var att den skulle leda till en steg vi sett vid Sättras badplats. Den var lite stenig, men den funkade! Och visst kom vi fram till badplatsen. Superfin väg, verkligen!
 
Det blev varken hästbajsväntning eller urmockning av box som jag tänkt, för Helena den gullisen erbjöd sig att fixa båda imorgon/på måndag morgon. Sen när jag kom hem åt jag lite mackor och te till lunch och sen slocknade jag knall och fall på soffan, typ nu till kl 7! Gah. Det gör inte så mkt normalt, men min kompis från Frankrike kommer imorgon och jag måste städa en del.. Som tur är är det inte allt för mycket och jag ska upp tidigt imorgon för att tvätta så jag borde hinna med dammsugning & golvmoppning då. Eller fuck, kom på nu att jag tog ut såpan till stallet för att jag tänkt rengöra borstarna sen. Jaja. Dammsuga då. Kommer nog inte blogga supermycket söndag kväll - torsdag fm då hon är här då men nåt kort borde jag kunna få iväg på pendeln. :)

Let it go

Tröttsam dag igår, av flera anledningar. Jag & Helena skrittade varggropen, Runsavägen, skogen till U-leden och sen den till hagen. Hästarna fick gå lite som de ville. Honey har haft ett irriterat öga ett tag så vet var ute i onsdags och det blev salva & Metacam. Nu ser hon dock mycket bättre ut & hinnan över ögat är på tillbakagång, men vi tar det lugnt så länge hon går på smärtstillande.

Det var precis en sån runda man behövde. Nu ska jag gå ner till Hemköp och köpa frukost, sen ska jag & Helena åka och köpa Kolla Masken inför installningen, och förhoppningsvis rida en sväng om det inte kommer tokregn.Mycket nu

Trött.
Var så sinnes awesome att jag gick upp 5.30 och sprang. Sen efter lunch snedtände jag & blev lack, men det vände & jag var ändå på bra humör när jag kom till stallet. Vi hade stallmöte ikväll och fick en massa planerat & en del bestämt. Skönt tyckte kontrollfreakjag :) Lite rörigt som vanligt när alla pratar i mun på alla men till slut kändes som att vi fick till allt.

Sov inte så mkt i natt heller, beror säkert på det också. Men nu kommer det bara rulla på. Honey fre-lö, på söndag kommer min kompis Béné från Frankrike & hälsar på tills torsdag, Honey fredag & den lördagen kommer sadeln kollas på & så ska jag & Josephine städa sadelkammare, toa & foderrum, och så vips kommer det vara September! Galet.

Jag mötte Lassie: Mack Lobell

Haft en fantastiskt trevlig kväll med Bettan på Solvalla idag! Vi såg två lopp, sen kom legendaren Mack Lobell (30 år fyllda!) och hans gamla kusk John Campbell. Åh vad häftigt det var, han var så fin & pigg! Man kunde inte tro att han var 30. Tyvärr hade han lite sur min just på mina kort men mestadelen verkade han glad (de gick förbi så fort så man hann inte få många eller jättebra bilder). 
 
 
 
 
 
 
 
 
Även om jag inte riktigt är helt såld på trav tycker jag det är rätt kul på plats (allt med hästar är ju kul) och ibland kan jag nästan bli pirrig. Tänk om man en dag äger en ridtravare man en gång sett på travet? Hur knäppt vore inte det. :) Fast det är ju omöjligt att hålla koll på det. Sen såg vi Stig H vinna Ahlsell Legends. Kanonkväll!

11 dagar kvar

Ungefär såhär känns det just nu.
Fast exakt tvärtom. Iiih :)
 
 

Mack Lobell

Helt oplanerat ska jag & Bettan till Solvalla ikväll och se på Mack Lobell som kommer vara där med sin gamla kusk John Campbell! Gud så kul. Mack Lobell fyllde trettio i år. :(

Jävla skitdag. 
Trött & less & väldigt orolig.


Fina <3

Tröttfia.

Åååh i lördags när jag & Frida kommer mot hästarna ligger Walentino & Suddi och sover. Det var rätt varmt så inget ovanligt med det. Sen när vi närmar oss lägger sig Honey ner också. Det är ju typ det gulligaste som finns med hästar som ligger ner. Jag blir satte mig vid henne och klappade och myste en stund, sen la hon sig ner med hela halsen alltså åååh lilla skruttan. Det gjorde lite ont att behöva truga med henne, men syftet med att vi skulle ta dom var att de skulle få vila i stallet medans vi fikade av Frida.
 
GULLI <3 Detta hade blivit ett så fint kort att förstora om det inte var för flugorna.
Men man kanske kan photoshoppa bort dom? ;)
 
Så tlöööööött.. Lilla spärrballongen ;)

Låtsassemester

Jag = nöjd tjej! Just vart ute och intervalltränat gång/löpning en halvtimme. Hade ont i handleden när jag for ut men hade mitt BoT-handledsskydd och nu efter känns det inget alls! <3

Vaknade idag och det kändes som att det var en semesterdag, så jag låtsades att det var det! Nu är det bara två jobbveckor kvar till September och min riktiga semester! Idag har jag bara slöat (men sov ändå bara till 7 haha), sett på TV, ätit lite & rivit lite i kartonger som sagt. Flyttat runt lite saker, tagit upp vissa och fick iallafall två stycken ihopvikta! Och så har jag sorterat örhängen, haha. Har haft typ majoriteten av alla mina örhängen nedpackade senaste året. Nu packade jag upp så många att jag inte vet var jag ska ha alla, men det är kul. Då känns de som nya igen. Egentligen kanske man inte borde ha de framme, så de blir mer exotiska ;) Ingen dag som går till världshistorien, men trevlig & lugn. 

Känner mig lite nere allmänt just nu, beror säkert mest på att Frida flyttade idag men det var iallafall skönt med en lugn, kravfri dag. Drömde inatt att jag skulle rida HerrHoney. Ååh farbror <3 Saknar honom & Malin så. Och Cicci med, våra sommarturer förra sommaren med kaffe först och sen så mycket snack att vi ofta glömde rida ordentligt :)

Imorgon tänkte jag försöka få till åtminstone ett någorlunda vettigt pass, eftersom det blev rätt slappt både i fredags & lördags. Eller i fredags blev det väl lite jobb, traven hemåt ville hon bara bränna på efter Cytra men det fick hon inte. Fick henne till och med att ha öppna åt båda hållen ett par steg! Fast vi skrittade mest. Dock var vi ju ute i två timmar.


Honey & Cytra ätandes vass igår

Nostalgi

Haha. Sitter och river lite i kartonger jag inte kan packa upp (böcker o skivor som jag inte har nånstans att ställa) och hittade följande "anteckningar" i en bok. Kursiv text är min kommentar nu till vad jag skrivit då.
 
1994 (jag 12 år)
Bror: Björn
Mamma: Gun [etc, radar upp hela min familj ner till mina kusiner..]
Bästa bok: Sommarkompisar [C.S. Adler]
Bästa faktabok: Jag & min katt/kanin [Mark Evans]
Bästa 50/50bok: Mina djur & jag [fråga mig inte vad en "50/50bok" är]
Bästa ponny Ponderosa: Challe
Bästa ponny LRK: Dockan + Ponus + Melinda [LRK = Luleå Ridklubb]
Bästa häst Ponderosa: Fabina
Bästa häst LRK: Cim Jaguar
 
  
 
 
 Jag & Charlie "Challe" på Ponderosa 4H-gård 1993 (jag 11½ år gammal här)
 
 
Samma noteringar fanns även 1995 fast utan böcker och med en rolig notering på min moster
 
1995
Moster: Torborg - har häst
Bästa ponny Ponderosa: Fideli
Bästa ponny KRF: Sandy [Kalix Ryttarförening? Hon var inlånad till Ponde ett ridläger]
Bästa ponny LRK: Poldir & Pondus
Bästa häst Ponderosa: Finstrimma
Bästa häst LRK: Cim Jaguar
Sköthästar: Cirocco & Cim Jaguar
 
Ååååw, gulligt. Synd att det finns så få foton från min uppväxttid med hästar. Idag minns man knappt en tid innan digitalkameran. Folk får säga vad de vill, jag minns inte Dockan, Melina & Poldir. Minns vagt Pondus (en skimmel). Hade nog kommit ihåg de bättre med foton, Pondehästarna minns jag bättre eftersom de var så speciella för att det var ridläger och där tog jag många foton (har dock inte så många inscannade).
 
Fabina var ett vackert sto jag fick sköta om på Ponderosa 4H-gård utanför Kalix, jag fick ofta rida & hantera hästar & ponnys där som var lite svårare minns jag. Eller svårare, jag var ju ett barn. Men hästar som man inte ger till nybörjarare, men som en van hästtjej kan hantera, antar jag. Varken Fabina eller Sandy hörde till ordinarie verksamheten minns jag, men inte varför. Men jag hade dom som lägerhästar. Cim Jaguar var en småsur skimmel som jag var tredjeskötare på på LRK ett tag, vilket typ innebar att man skulle (fick?) mocka & borsta. Cimmen och jag blev aldrig riktigt vänner men jag försökte intala mig att jag gillade honom minns jag, så det är nog inte helt sanning här. Fideli var en söt liten shettis och Finstrimma, ja, hon var ju min första ridtravare <3
 
 
Jag & Sandy 1995
 
 
Jag & Strimma 1996

Mys

Blev en lång härlig dag i stallet med Helena, Johanna & Frida (och Suddi, Honey & Cytra). Bettan & Josephine var också med och fikade, men efter for vi vi fyra ut en sväng och badade lite. Så härlig dag. När jag kom hem gjorde jag deluxemackor och såg om Whip It. Kommer somna ovaggad strax..
 
 
 
 

Tröttfia

Igår när vi tog in hästarna i stallet för att fixa dom somnade båda typ på en gång. Honey nästan på riktigt, lilla skruttan :) De andra kommer nog vilja ha sina ute dygnet runt i vinterhagen men jag vill låta Honey sova inne iallafall en natt eller två i September. Jag har ju semester då så jag kan ta in & släppa ut själv, så det går nog. Vi fick dra ut dom ur stallet till ridturen, sen piggande dock Honey till direkt (Cytra hade litelängre startsträcka men kom igång sen ;))
 
Känns iallafall som att det är aningens mindre flugor i hagen de står i nu, där de förhoppningsvis kan stå de här sista två veckorna. Det är lite bökigt för mig med bil som måste promenera men det är ju inte varje dag än. Det är bara hoppas att jag lyckats spara ihop till bil nästa sommar. Ska ju inte ha nåt avancerat, 10-max 15 tusen, men det kommer ta längre tid nu.
 
 

Detta var alltså INNAN ridturen.. Pluttan :)

Tjejkväll

Åh, idag var Frida & jag ute på en sista tur tillsammans. Eller vi ska nog ut imorgon med med Helena haha :) Men sista tjejturen med Honey & Cytra bara. De flyttar till Grana i helgen, buhu :(
 
Vi red förbi räddningsverket och vände vid lilla stallet. Mycket skritt men en del trav och en (som vanligt när vi rider ihop haha) hackig galopp. Det var en fin och väldigt typisk Honey & Cytra-tur. Honey var duktig och gick tveksamt över bron vid Rosendal, men hon gick över! Sen tog vi på reflexer när vi skulle gå tillbaka till beteshagen med dom för det var mööörkt. Blö. Lite regn under ridturen men inte så farligt, värst var det när vi ledde dom till hagen. Men det gick bra det med. Imorgon ska jag ta lite sovmorgon och sen ska vi ha hejdåfika på eftermiddagen o sen rida lite.
 
 
Cytra är Honeys hagbästis också. Honey tycker inte om så många av de andra hästarna, men Cytra och hon är BFF. Dock har Walentino vart mycket med Honey efter Ingra fick tas bort, de är boxgrannar. Så kanske att han kan få bli hennes nya flugviftare nu, dock brukar han stå med Grann nu. Alltid spännande att se vilka konstellationer det blir i hagen när nån kommer & åker. Nu har vi tre boxar lediga, jag hoppas personligen att vi får in mer ston så det blir mer jämn fördelning av flocken. När Cytra åker har vi ett sto och fem valacker..
 
Hon var irriterad och röd i högerögat idag, dock inte svullen eller sårig så jag tror det har åkt in nåt där. Det kliade också, men jag fick absolut inte kolla. När vi red kom det ut lite gucka så det är nog ingen fara, förhoppningsvis ser det bättre ut imorgon. Tror inte det hjälper med flughelvetena men ville inte sätta på nya huvan Johanna köpt för det spöregnade som sagt när vi gick till hagen. Får ta på den imorgon istället.

I måndags

Kom på att jag glömde skriva om i måndags. Mötte en trött tjej i hagen.. det är inte roligt att se henne så håglös. Hon är less på betet nu (eller kanske framför allt alla jävla flygfän), det är helt klart. I söndags ville hon inte gå från stallet när vi red dit. Pluttan :( Hon var jätteseg när jag hoppade upp men när vi gick in i Göranstorpsskogen blev hon mycket piggare och sitt vanliga glada jag som nästan alltid är ute, med öronen framåt <3 Då är det bara några få flugor och jag har satt en gammal flyweil vi hade på hacket, så då får hon dom inte i ögonen. Flugorna är HELT vidriga nu, inget hjälper. De tuggar upp alla gamla bett och är så jävla äckliga. Smörjer & sårsprayar men de tuggar upp det med. Buhu :(

 

Annars supermysig tur, var så trött efter jobbet och vi skrittade barbacka mot badplatsen. Bara mys, inga krav. Bakom islandsstallet röjde de sly. En nära stigen såg oss och stängde av så vi fick rida förbi. Sen kom vi en tjugo meter innan det var för mkt sly över stigen för att kunna komma förbi, så vi fick vända igen. När vi stod stilla och jag funderade på om vi kunde gå runt i skogen kände jag hennes hjärta slå mot mitt ben. Pluttis. Vi vände och då såg han med röjsågen inte oss och hon fnorkade en gång men blev lugnare av att jag tog tyglarna och manade på. Jag var ju inte rädd för röjsågen så hon gick ändå förbi och sen berömde jag henne mycket och då blev hon glad. Hon är lite oberäkerlig i att man aldrig vet vad hon ska reagera på. Hon kan gå förbi bussen när den kommer både framifrån och bakifrån, sen kan hon bli rädd för en brevlåda som alltid stått där. Så man får vara beredd, men hon var duktig igår. Sen red vi lilla klätterbacken ner (som kändes mycket brantare än vanligt eftersom jag satt barbacka) och vägen hem. Hoppade av och gick från där det är röjt. Sen fick jag middag & vin i Göranstorp igen <3 och hade ännu en dödshärlig kväll med Anders & Helena. Jag orkade inte ens passa bussen utan lånade Helenas cykel hem. Det är så mysiga kvällar så man dör och trevligaste sällskapet <3

 

M.å.s.t.e få min cykel fixad, speciellt nu när jag ska ha henne. Kommer ju inte cykla vintertid men annars vore det helt super bonusvardagsträning. När jag var som bäst i form tränade jag 3 dagar i veckan och cyklade till & från Lucas stall i Märsta 2 ggr i veckan, det var 7km TOR. Till Runsa är det 7km från mig enkel väg (8 från stationen), fatta vad bra bonusträning om jag cyklade dit & tillbaka! I alla fall sensommar/tidig höst, vår & sommar. Och inte behöva bry sig om buss, och spara bensin om jag nån gång får råd med bil (just nu känns det som att det blir tidigast i början av nästa år..suuuck).

 

 

Lättare matförgiftning?

Igår vaknade jag och kände att "idag måste jag springa!" Och idag vaknade jag och kände att "idag måste jag vila". 

Nåt är off i kroppen, det kom redan igår. Jag var så trött, men egentligen var jag nog inte trött tror jag. Jag tror kroppen försökte slå bort något. Det kom långt efter, så jag undrar om det var maten. Man blir mer utslagen av "riktig" matförgiftning men nåt tror jag det var. När jag skulle sova hade jag lite ont i magen och jag ville nästan kräkas, och när vill man det liksom.

Idag är jag trött men mer matt, och känner mig lite förkyld i kroppen men är inte det (hoppas jag). Men nåt är fel i kroppen. Är inte febrig, men lite varm. Ska dricka mycket idag och även hälla i mig Lemsip (Alvedonliknande pulver från England som man häller i varmvatten och dricker som te), och sen bara sova efter jobbet. Förhoppningsvis räcker det. 

Har ännu inte ont i halsen, och det är normalt sett alltid mitt första tecken på förkylning. Peppar peppar att det inte är det. Nu är jag snart på pendeln, då får jag sova en stund till iallafall <3

Springdag

Shit vad jag är trött! Efter jobbet for jag och sprang en halvtimme, hela kroppen bara skrek efter det i morse så jag flyttade fram middagsdejten med Fia och det var. så. skönt. att få springa! Är helt tokmosig nu efter det + pastamiddag + suttit och messat med Louise om sadelomstoppningen på tåget hem. 
 
Tror det blir ca helt kanon detta. Det är såklart inte helt gratis men det är ett bra pris, skulle inte få en ny sadel för det priset - och även om jag skulle det är det ju inte säkert att den sadeln då inte skulle behöva stoppas om direkt.. Och snabbare än jag trott också, så förutsatt att det bara är omstoppning som behövs (peppar peppar?) så borde det vara lugnt sen. Plånboken gråter lite över att ha hovis + vetbesiktning + sadelomstoppning + att jag ska köpa lite tillskott och förmodligen lite mer Primero, allt på en & samma månad.. men det är ju såhär i början bara, kommer ju förhoppningsvis inte stoppa om sadeln varje månad ;)
 
Tjohoooo, ja nä helt vill jag gå och dö i sängen just nu men jag MÅSTE göra lunch till imorgon för nu börjar rikskupongerna ta slut och det är mitten på månaden.. Imorgon blir det Shapeklass igen, lord! Denna gång ska jag ha handduk med mig till klassen haha :D
 
 

Oväntad reaktion

Har en lite dålig dag. Igår blev bara kaputt hela dagen och jag vaknade på dåligt humör idag. Försöker dock vända dagen genom att vara trevligare än jag känner mig och planera in bra saker. Skulle ätit middag med min kompis och hennes nya bebis kl 17 men jag bad att få flytta fram det till 18 för jag måste få träna idag. Bara springa en halvtimme, MÅSTE få endorfiner idag!

 

På tunnelbanan i morse möter jag en kollega, vi känner varann nog så vi småpratar men har aldrig jobbat ihop jättemycket, så det är rätt ytlig jobbekantskap. Bla bla har du haft semester, jaha första veckan, mm ja så är det, har du haft nån, nej bara strödagar men jag ska ha två veckor snart, jaha ska du bort osv. - Nej, jag har skaffat häst så jag ska vara hemma första tiden med henne.

 

För icke hästfolk kan man inte exakt börja förklara vad det innebär att vara fodervärd, jag gör det egentligen bara om jag får följdfrågan ”vad kostar det att köpa en häst?”, men även då är det av nån konstig anledning svårt för dom att förstå. Folk fattar inte riktigt vitsen. Så det är enklare att bara säga att jag skaffat häst (det är ju inte direkt ljug heller). Vanligaste reaktionen från icke hästmänniskor jag fått är ”jaha vad kul” (med eller utan inlevelse, beroende på vem som säger det) följt av ”vad kostar det”. Det är otroligt fascinerande tycker jag. Det är väl lite för att hästar fortfarande anses vara en rikemanssport antar jag men jag tycker det är lite weird. Om nån köper en hund är min första följdfråga inte ”vad kostar det” utan snarare ”vilken ras”. Jag brukar med skämtsam ton svara ”hur långt är ett snöre?” på den frågan.. :)

 

Det som var så kul var att den här kollegan, som jag som sagt inte alls är särskilt nära, inte alls sa så. Hennes första reaktion var ”men GUD vad kul!” och hon verkligen lyste upp och tyckte detta var helt fantastiskt! Vad kostar det-frågan kom visserligen, men mitt i samtalet och var snabbt över, sen ville hon veta namn och färg, det tror jag inte nån annan frågat nån gång. Det var en så oväntad reaktion från en oväntad person, jag blev så himla glad. Börjar åter igen ha funnit mig vid tanken på det som ska hända och jag tycker fortfarande September är såååå långt bort, men när jag får en sån här reaktion blir jag pirrig igen. :)

 

 

Jävla bajsdag!

Fan jävla pissdag, har bara hållt ut på att jag ska få åka till stallet ikväll. Går hem, byter om, tar cykeln (som jag fick låna igår av Helena) och då öppnar sig himlen. Tänker "skitsamma" och cyklar på, tills jag inser att det knappt är luft kvar i framdäcket, får leda tillbaka cykeln och missar enda bussen ut. Helena kollar henne ikväll, men jag vill ju så gärna bara också få mysa. Just idag som är en sån skitdag. Jävla fan!
 
En sak bra iaf; Av Helena fick jag höra igår att hennes fd ägare (som hade henne innan Johanna) håller på utbilda sig till - sadelmakare! Tadaa! Messade med henne, hon kommer och kikar på sadeln i slutet av månaden. Helt perfekt ju. 
 
Nu ska jag ta ett bad och försöka skölja bort lite av bitterheten också.
 

Frustration

Hade på sadeln idag utan schabrak och kände och jo det är trångt där vid "triangeln". Blir inte riktigt klok på vad det är för fel med bossorna men det kanske bara är stoppningen då? Det är tre fingrar mellan bossorna, det är bra mankesutrymme åt alla tre håll, jag TROR den är bra i övrigt men bara behöver stoppas mer? Eller hoppas.. Men ja. Det jag inte blir klok på är att hon som är så petig med sin rygg inte reagerar. Hon är inte öm varken före eller efter, och det är liksom öronen framåt direkt. Har hon vant sig eller är det att det stora området gör att det inte gör för ont? Red på glashäst idag som uppenbart undrade vad jag höll på med. Det konstiga är ju också att vi byggt upp henne långsamt under våren men hon har blivit bättre att sadla nu i sommar? Rädd att hon ska bli knäpp som Rauen, men om sadeln vart trång länge kanske det klarar sig en liten stund till (hoppas sadelmakaren i Vallentuna svarar snart)? Aaahh snillen spekulerar.. Kommer på en miljard "svar". Om de inte vore så snälla djur! Vi red på för stort bett och visst var hon lite tjafsig men WAY mindre än man tycker hon borde vart.

Jag blir så matt på att det är så lite SANNINGAR i hästvärlden, har jag alltid vart. Man hör en sak och tror på det, och långt senare får man veta att det är fel! Jag vill kunna gå till en hästsida och läsa att "såhär ÄR det". Vissa saker är ju individuella (trivsel m bett, behövs skydd, vilket foder ska man ha etc) men som när vi skaffade Baucherbettet googlade jag på det och överallt kunde jag läsa att det hade mild hävstång. Eh, näe? Har det inte! Hittade en video som förklarade detta och testade själv på Honey. Det är INGEN tyngd i sidostyckena/nacken när man tar i tyglarna. Ingen alls! Och ändå stod det i flera forum, på hästsiter och i webbshoppar. Syftet med just bett saknas ofta, det är märkligt. Eller kanske inte, då många är skapta för att släcka bränder och inte problem. Det har väl att göra med att det saknas forskning & är en säljares marknad i en prylgalen bransch antar jag. Men jag blir tokig på det. 

Tillbaka till Honey så skrittade vi till stallet, hämtade lite Primero och skrittade hem. Hon ville inte gå från stallet. Jag tror hon är less på betet nu. Det var inte så kul i år. Bara bli sönderäten och inget vidare bete för en själv. :/ Imorgon tänkte jag kanske skritta barbacka & bada. Det borde vi hinna om vi utgår från Göranstorp tänker jag. #tidspessimist

Två på skruttan igår. Skönt med häst som kan stå lös. Fast det kommer bärplockare som ser förskräckta ut för HÄSTEN ÄR LÖS. Då får man gå och hålla i henne tills de gått förbi.
 
 
Nu ska jag åka till hagen, kommer vara lite stressad för att det "bara" är två timmar tills bussen går tillbaka. Fast jag brukar ha tid över när det är 2,5 emellan så det går nog. ;) 

Ring Rauen

Åh hittade denna när jag letade andra foton och bara måste slänga upp den. Min stora kärlek Rauen och jag, mysekillen. <3
 
 
5 april 2010

Dressyrhest

I fredags red jag igenom skrittprogrammet. Jag red det åt fel håll och hälsade vid G två ggr istället för X enbart i slutet, men annars kom jag ihåg hela programmet! Det är ju rätt enkelt, men ändå. ;) Det gick faktiskt oväntat bra, trots att det dessutom var flygfän och mycket sly som växt in på banan. Hon gick jättebra på spåret och lyssnade på mina hjälper, ställde fint.
 
Första uppridningen längs medellinjen gick bra! Lite småslarvig inridning men rak sen. Halten behövde lite jobb. Första volten gick super, den fria skritten över medellinjen var fläckfri! Sen blev hon lite långsam när jag tog tyglarna igen. Jag rider i princip aldrig med korta tyglar i skritt så det måste vi nog öva på. Jag vet bara inte exakt hur korta tyglar man ska ha. Men får vi nedslag på det känns det inte som att det gör så mycket. Åh så pepp för detta DM! Andra volten kändes lite vinglig men OK, andra halten blev mycket fin. Sista uppridningen aningen vinglig. 
 
När vi flyttat hem till stallet i höst ska jag rida med bommar liggandes längs medellinjen vid X så vi har nåt att öva mot, jag är inte heller den stabilaste. Och så måste jag testa rida i min kavaj och sen om jag överlever att den bara har två knappar eller om den måste ha tre. Men överlag är jag oroligt nöjd med henne, det gäller ju att hon är på rätt humör den dagen men sånt går ju inte att planera för.. ;) Det som är bra med skrittprogrammet är att det är så enkelt att man kan ha det som uppvärmningsövningar. Skritt, halter, volter, ställning, snett igenom. Inte börjat flukta på travprogrammet än, det får nog vänta till September.
 
 

Svettmönster efter sadeln


Jämna möster.
 
Edit: Har inte skitmkt kunskap om sadlar tyvärr, hade fått lära mig att det skulle se ut såhär efter men efter googling börjar jag bli nojig att sadeln inte passar? Torrt lika med punkttryck verkar alla säga men hon har ju torrt på flera ställen. Kan den vara för trång då? Hmm. Dock reagerar hon inte alls. Just nu är har sett ut såhär även när hon var det. Vi har haft samma sadel under de tre år jag vart Medis på henne.

Varm lördag

Såren såg bra ut idag, knappt ens varm. Varmt var det dock ute. Vi red förbi bommen - ridskolans vägar - runt sommarhagarna - Sättra - ner vid Islandsstallet - "hem". Tog säkert 20-25 min skritt först för säkerhets skull, sen varvande trav/skritt. Hon var fortsatt småsnubblig och ouppmärksam pga värmen men ändå pigg & glad. Sista skogsbiten i skogen till vägen ner mot Runsavägen tog vi en liten galopp i skogen. Tittskutt men alla ben på marken.
 
När vi kom hem hade jag en timme att slå ihjäl så jag satt på torpet & läste DN. När jag kom ner till hagen igen stod alla där utom Honey. Dock sa Maria igår att hon sett henne längst borta i hagen själv och jodå, där stod hon i hörnet. 
 
Voffo gör du på detta viset? Knashäst :)
 
 
Efter denna är det tre helger kvar till September. Inte för att jag har nedräkning eller nåt.. ;) Ska ha henne lite extra imorgon & på tisdag iallafall. Men det ska bli skönt med installning också tycker jag, det är som inte samma sak i beteshagarna. Saknar allt stallpyssel.

Slide stop

Igår körde Helena Honeys saker till torpet <3 snällt! Jag lånade hennes hjälm eftersom hon glömde min, red till stallet och plockade även med mig mina ridskor & glanssprayen (eftersom hon fått pannluggen full av små frökapslar eller nåt). Sen skrittade vi hem eftersom jag hade en hel kasse full med saker. Bra Trabträning! :) Hon var duktig trots extra påse på ryggen. Jag f ö SJUKT stel, kunde knappt rida lätt. Känns inte mycket bättre idag, heja.. Jaja. Det får blir som det blir.
 
Vi tog en liten galopp i sansat tempo sista biten mot stallet, upp mot bommen. När vi bröt av var det som att rumpan försvann, vi gjorde typ en slide stop (reininghäst nästa?), fast hon verkar inte fått in tekniken för hon hade lite småsår på framsida bakben sen.. Håhåjaja. Värdelös tid att få det också, flugorna är superäckliga och äter upp alla sår inkl såna som håller på att läka. Rengjorde & sårsprayade på allt när vi kom hem, hoppas det hjälper något iallafall. Hon var iallafall inte halt el nåt efter så det var nog ingen fara, men jag ska kolla henne noga nu på morgonen, ska strax ut.
 
 
Blir för övrigt till att investera i mycket glanspray till hösten, såg jag häromdagen när jag red runt vinterhagen. Den är LILA av tistlar. Gissa vem som ÄLSKAR tistlar? Och ser ut typ som ovan i pannlugg, man & svans konstant hela hösten? 
 
Efter ridningen igår fick jag middag & vin vid torpet <3 Så gott och så trevligt, Helenas son & hans tjej var där och de skjutsade hem migh sen vid halv elva. Suuupertrevligt & gott. :)

Go träning

Var på klassen Shape på SATS Zenit igår, jag älskar den och i synnerhet instruktören Jenny Bellander som är på torsdagar kl 18. Man använder en stepbräda, hantlar, viktskivor & ett gummiband men framför allt sin kroppsvikt. Dessutom så går man igenom hela kroppen – har träningsvärk i vader, lår, rumpa, bröst, armar, rygg.. :) Men sån skön träningsvärk, som man inte kan låta bli att känna på.  Kom på igår att Johanna kommer ha torsdagar, så just denna klass kommer jag kunna gå på även i höst! Tidigare har jag bara gått på den lite sporadiskt men jag tror fan jag ska börja gå på den lite mer kontinuerligt för det är så bra allroundträning!

 

Sen sommarförkylningen i Juni tycker jag inte riktigt att jag kommit igång med träningen, men jag har i alla fall tränat minst 1 gång i veckan. SATS app håller reda på det åt en, det är praktiskt så man kan följa sin kurva. Detta år har jag trots ett par dippar tränat mycket bättre än jag gjort på flera år, så det är skönt. Såhär har det sett ut senaste månaden:

 

v27: Styrketräning 45 min (tors)

v28: Styrketräning 45 min (tors), Intervallträning med Honey 90 min (lör), BodyBalance 55 min (sön)

v29: LEGSolution 30 min högintensiv (tis), 40 min gång (tors)

v30: Intervalljogging 30 min & bollträning 15 min (sön)

v31: Styrketräning ~45 min (tors)

v32: Intervalljogging 30 min (ons), Shape 55 min (tors)

 

Som ni märker är det inte ofta jag räknar med ridningen som träning, visst förbränner man (om man gör mer än att bara slöskritta) men jag träknar bara ridningen som träning om vi ridit ett ordentligt pass som även jag känner efteråt, som t ex när vi intervalltränade där v28. Nästa vecka har jag bokat in Hot FLX som är en ”varm” stretchklass (utförs i 38 graders värme), samt ett nytt Shapepass på torsdag.

 

Hästarna blev flyttade till Snickartorpshagen igår, den ligger nära Göranstorp (dvs typ 2,5km från stallet), så det blir en promenad idag för att komma till sadeln. Men jag kan behöva det för träningsvärken! :) Funderar lite på att rida på banan men vet inte om min kropp pallar det. Vi får se. Skulle vilja testa rida igenom programmen en gång (inför DM:et) för att se vad som behöver slipas på, men om min kropp inte är 100% kan det också hjälpa till att göra pannkaka av det så det är kanske bättre att vänta till måndag för det. Jag ska nog ändå ta båda dressyrklasserna, lika så bra att få ”valuta för pengarna” om jag ska hyra B-kortsbussen ;)

Fint regntäcke

Hade lite tid att slå ihjäl igår så jag gick några ärenden och ett av dom ärendena skedde nära en Hööksbutik. Oj hoppsan ;) Jag är inte så himla bra på det här med olika fyllningar (sånt man inte behöver tänka på som medryttare) så jag ville gå in och klämma lite på några olika för att förstå skillnaden. Och det gör jag nog nu! :)

 

Jag blev väldigt förtjust i ett täcke som jag sett i katalogen men avfärdat tidigare pga dyrt. Dock tyckte jag det verkade otroligt bra när jag fick klämma på det i butiken! Honey får lätt ont i ryggen vid väderomslag och regn (även på sommaren), hon är en täckeshäst. Ibland får hon ont även om hon haft täcke, men förra hösten/vintern hade hon ett Avalanchetäcke från Horze med halvhals och fleece och det funkade kanon. Tror det hjälper mycket att hålla manken varm, fattar inte att det inte finns fler halvhalstäcken.

 

 

Detta (Premium Tornado Rain Thermo Master) har halvhals, och det jag verkligen gillade med det var att det hade neopren runt halsen + små kuddar vid manken. Det finns ett annat dyrt täcke som har liknande, detta verkar vara typ en billigare kopia på det. Och hög bogveck är bra för hon får bogskav ibland, detta verkar vara finfint sommarregntäcke. Meeen oh dyrt, 1100:- :(

Hallelujah!

26 grader! Herregud vad svalt, behöver man vinterjacka? Aaaah :D
Skulle haft middagsdejt med kompis + bebis innan alla mina vardagskvällar försvinner, men bebisen ville hellre äta hemma i lugn och ro än att fara på stan och ränna med mamma & tant Ann. Så jag åt middag själv på wagamama med senaste Hippsonnumret istället. Mmm. Inte helt fel heller. Och nu är det så svalt och skönt här hemma så jag ska fanimig fara och springa (intervallträna)! Duktig tjockis ^^
 
 
Tänk så mycket ett par grader kan göra! Helt plötsligt kan man tänka igen, orken kommer tillbaka, man blir inspirerad och vill inte bara ligga och dö på en soffa med en solfjäder i handen.. Woohoo! 

BollträningDetta är ett par bollövningar från boken Fitness för ryttare som jag fick i julklapp. Om jag har tid gör jag dom efter styrketräning istället för att stretcha. Det är bra nedvarvning samtidigt som det är bra träningar för bl a sittben, bäcken, bål & balans. Var inne på att skaffa PT ett tag men ahaha kan ju glömma att nånsin ha råd med det nu! ;) Skulle träna igår men ORKADE verkligen inte efter 9 timmar i hus med extremt lågt fungerande AC. Imorgon ska jag äta middag med kompis som fått bebis rätt nyligen men på torsdag ska jag verkligen försöka komma mig iväg. Måste dock fixa nåt mellis då för den här värmen tar all energi ur kroppen.

Rycker i shoppingnerven

Har alltid kunnat avfärda PS med att alla deras träns snyter åt nosen men nu har de 1. ett assnyggt hackamore 2. ett träns där man helt kan ta av nosgrimman (kan man på deras vanliga med men då får man en extraflärp över, ej så snyggt) och 3. ett caveson (mix av hackamore & kapson)
 
De är dock - som alla andra PS-träns - skitdyra så jaja whatever. Den nyligen lanserade grimman som ser ut som ett Micklem var in my humble opinion skitful. MEN. Nästa vecka kommer denna.
 
Oj jag vet en tjej som skulle vara ca skitsöt i denna.. 
Den andra grimman kostade dock 800:- och denna har pärlor så det kanske drar upp prislappen.
Men SÅ FIN. Sen är jag lite emot att köpa nya lädersaker om man inte absolut behöver, men..
 
Det nya matchande grimskaftet var också så fint.
Om man kan rättfärdiga att köpa ett grimskaft för 300:- på nåt sätt.
 
Ibland är det nästan skönt att vara pank.

Ca världens härligaste måndagskväll

Igår fick jag blodsockerfall innan lunchen och fick springa och panikköpa en macka = jobbade in lunchen = kunde gå tidigare = hann med en tidigare buss till stallet. Tog in en trött tjej i stallet och så fick hon stå inne en timme. Efter det var hon mycket piggare, dock fick jag dra henne ut ur stallet för hon var inte intresserad av att gå ut.

Först red vi vanliga vägen från stallet men hon lyfte nästan bara en hov i taget, så vi vände direkt och tog varggropen. Då piggnade hon till lite igen, sen blev det lite Rallykalletrav till backen, galopp nästan hela vägen upp (hon orkade inte hela) & sen travade vi till Göranstorp. När vi kom till avverkade delen bröt hon av, då travade vi en liten bit till innan hon fick skritta.

Red till torpet & pratade med Helena, sen trav & galopp tillbaka. Hon fick bestämma tempot och det blev till och med en liten lyckobrall! Det var länge sen :) Precis lagomt pass, hon fick jobba men inte för mycket.
Mycket nöjd.

Efter att hon var tillbaka i hagen promenade jag samma väg tillbaka och fick vin & ost av Anders & Helena och det var bara en såååå härlig kväll! :) Det var ju inte helt utan att det satt inne att man ville ta akut semester och flytta in där på torpet med dom, men jag får hålla mig fyra veckor till. Om det är som alla förutspår blir det nog ändå rätt trevligt väder i September också. 


Avd Man kan inte alltid vara snygg.. :)

De future..

Även om jag såklart går och tänker mycket på hösten och just nu styr upp div saker ang det så tänker jag inte skriva så mkt om det i denna blogg. Däremot så skriver jag många utkast i bloggen som kommer sen :)

Idag har jag iallafall bokat tid för besiktning. Det känns bra, vi gör allt "by the book" även fast det är vi & hon. Känns skönt att ha ett läge på henne när vi kör igång (hon kommer både besiktas & skos första veckan i Sep), och extra bra för att hon har haft sträckningen så vi säkert har en "friskförklaring" :)

Efter några svalare dagar kom värmen igen så det blir nog inget seriöst jobb idag.. heller.. :( Men till helgen skulle det "bara" vara runt 25, helt sjukt att man tycker det är svalt nu haha. Läste nånstans att torr varm sommar kommer innebära mycket snö & kyla. Är väl inte jättepepp på det för min del (eller hennes ryggs), men för ridningen hoppas jag på ordentligt med snö så man kan jobba & inte bara har isgata överallt som det var förra vintern.


Om 3 månader är det November.. (Denna bild dock från i Mars)

Redo för kallare väder

Tycker det är skönt att tvätta allt rent och fräscht inför hösten. Visst att det blir skitigt dag ett men då vet man att det vart fräscht iallafall en gång om året, haha ;) Idag har jag tvättat min tunna gula regnjacka, min gröna We-jacka jag har på höstarna, min blå vinterjacka från Mountain Horse & min Uhipkjol. Ska orka tvätta mina thermobrallor också för de blev ganska leriga förra "vintern". 
 
Min fina Uhipkjol!

Badlördag

 
 
Jag hittade en tjej som sålde rakt bett i hennes storlek för 80:- tjihoo! Igår & idag har jag låtit henne stå med det medans jag fixade, som "invänjning", läste att man vissa gör så med unghästar. Hon gillar hack & sidepull bäst och det funkar bra, så hon behöver inte nåt i munnen och jag ser ingen anledning att ändra det. Men vill kunna rida med bett ibland, och då vill jag inte att det ska vara en big deal. Hon var lite meckig med bett sen förra hösten, det visade ju sig till slut att vi hade fel storlek. Detta är 10,5 till lilla pluttmunnen. Hon har vart lite gojsig när hon fått på detta, men sen rätt obrydd. 


Tycker det ser bra ut på vä sida men eventuellt liiite tight på höger? Hmm. 
Har hört att man ska gå upp en storlek på raka bett. Lite osäker om det var bara som hon höll det nu.
 


Det ser ändå inte ut som att ringer skär in i mungipan.Hon är f ö rätt söt i sitt rundsydda träns <3
 


Bettet från igår har gått ihop bra.
 Dock märkte jag idag att hon bitit av hovskägget på hö fram/vä bak.. >.<
Och de andra två på god väg. So much för skydd på hösten för mugg på vita benet.
Jaja det växer ut och det är insekternas fel, men suck.
 
Utan att stressa pysslade vi på och var ute 10:45. Red i mycket lugn takt (Suddi & Grann hade hängt med! ;)) längs Upplandsleden och sen längs vägen till bommen. Mötte en stor motorcykel, två cyklister, bussen. Helt obrydd. <3 Efter bommen travade vi hela vägen upp, när vi kommit över banken travade & galopperade vi till Sättras sommarhagar. Trav längs med dom ovanför, galopp på "kortsidan" ner. Några ponnysar stod vid sista vägen ner mot Runsavägen och en annan häst som just ridits klar. Innan dess hade det vart knappt några flygfäsn men då "fick" vi några av deras. De försvann dock sen när vi travade ner bort från Sättra. Alla gångarter på vägen runt Sättras ängar, sen skritt till badplatsen där jag klädde av mig till baddräkten jag hade under ridkläderna och så badade vi.
 
Hon var SUPERNÖJD med att bada, hon måste alltid lukta innan vi går i men idag bara klafsade hon rakt ut, långt, och gick mycket! Trodde nästan hon skulle simma ett tag. Nästa sommar kanske? :) Först satt jag på ryggen ett tag, sen red vi till stranden så jag fick hoppa av mer kontrollerat och så gick vi ut båda två. Hon skvätte vatten rakt på min rygg så jag skrek haha. Det var hur mysigt som helst. Tyvärr inga foton såklart. Men fina minnen. 
 
 
Sen bytte jag om och klädde på oss och så skogen/Gtorps hem. När vi gick i blödde hon lite på vita benet men det såg ytligt ut så vi gick i ändå, när vi kom upp såg det rent och fint ut. Liten urgröpning till hål så förmodligen nån som tuggat på henne när vi red, hon brukar aldrig få sår på benen annars och hon snubblade inte el nåt under ridturen. Det såg bra ut även när vi kom hem, så det blir väl ett till bromssår till samlingen.. :(
 
Superhärlig dag, när vi kom hem hade vi vart ute 2h ganska precis och då fick hon stå inne en timme tills jag skulle gå till bussen medans jag fixade med sakerna och drack en tekopp. När jag kom hem åt jag lite tacos och slockande sen i typ 4 timmar :)

Slö fredag

Det blev en slö fredag. Hade med lite småsaker till stallet, testade vita schabraket på eftersom vi nu förhoppningsvis ska på DM:et. Blev riktigt bra, var ju lite synd att jag inte tog ett dressyrschbrak men det funkar väl ändå.
 
 
Hade verkligen inte bråttom idag utan småpysslade på, så vi kom inte ut förrän 19:50, bussen hem går 21:15.. så det blev bara en varggropis. Hon var otroligt loj och småtrött, joggade henne raksträckan mot skogen bara för att väcka henne lite. Då kom hon igång lite men hon var småslarvig med fötterna så hon var nog rätt trött ändå. Det var svalare idag men flygskit är det ändå, hela tiden för dom. Stackarna.. Tror tyvärr inte att det är idé att planera något vettigare förrän det blir bättre för dom. Det är som i Walking Dead att gå in i hagen, det surrar och flyger insekter överallt. Mindre än i Varggropshagen iallafall.
 
Vore ju skönt om det blev nån lättnad för dom denna månad men just nu känns det lite hopplöst. Johanna hade köpt flugtäcke till henne men fastän det var rätt storlek var det lite tjorvigt och glider bak så det drar över bogarna ändå. Typiskt! Men bättre än inget, som det är nu. Hon hade fått ett ordentligt jäkla sår på insidan av vä fram högt upp, måste vart en megabroms för detvar liksom djupt och på ett ställe så det kan nästan inte vara nåt annat. Är nog ingen fara mer än att det var fult. Usch! Man känner sig så maktlös att man inte kan hjälpa mer, fatta att stå i broms & flygfän hela tiden och det kliar och man har dom i ögonen och nää blä. Även om man kunde stalla in så kan de ju inte stå inne hela dan. Kan inte klandra henne för att vara lite småslö med allt detta.
 
Josephine erbjöd mig att testa lite av henne Vegebom, funderat lite på att köpa det sen för det ska tydligen vara så jäkla bra, även mot mugg. Aldrig hört talas om det förr men hittat info om det nu i sommar. Satte lite på hennes värsta två bett på hals/bringa nu, lär väl inte bli något underverk till imorgon bitti men man får ju testa. Hon har haft lite småskorpor på vita benet som typ nästan sett ut som start på mugg, men det börjar se bättre ut nu, satte på lite där med bara för att. Helena & Suddi åkte på clinic just när jag skulle hem så jag fick åka med till Eds allé <3
 
Hoppas hon är lite piggare imorgon. Hon vaknade till efter första joggen idag iallafall men hennes humör får styra hur seriöst vi jobbar imorgon. Blir nog bra att gå och bada imorgon iallafall. Undrar om man skulle passa på att bada lite själv också.. :)

Nytt försök till tävling

 
Som om jag inte var pirrig nog inför hösten, nu har proppen för distriktsmästerskapet kommit. Det var riktigt kul att Stockholm ska ha DM tillsammans med Södermanland! Strängnäs är bara en timme bort så det är ingen megasträcka heller.
 
Mecket är (som alltid) transport, men jag ska bara vara med i dressyren & trab så jag tänkte att jag hyr B-kortsbilen ett dygn, blir enklast. Hämta fredag kväll, lämna lö kväll. Sen ska jag bara lista ut hur jag tar mig till och från hyrstället, men i absolut värsta fall får jag väl ta taxi till & från Märsta om jag inte kan flörta till mig skjuts av nån. Bästa hade vart om jag fick tag i en bil som kunde dra släp för det är billigare att hyra släp & Johanna har erbjudit sig att köra. Hade vart lite snällare för plånboken. Men det finns tid kvar för att reda ut allt sånt. :)
 
Just nu har jag anmält mig till två dressyrer (E:0 som är skrittprogram & D:1 som är ett travprogram) och lätta Trabklassen. Inte helt säker på skrittprogrammet men detta är ju bara första anmälan, har ett tag på mig att ändra eller stryka nån klass om jag önskar. I dressyrerna är det bara volter, snett igenom & halt så vi behöver egentligen bara "hålla oss på spåret" (nog så svårt!) och Traben är mest på kul.
 
Det blir nog ingen rosett för oss, men det är inte nåt mål heller. Vi kommer inte i nån toppform till 11 oktober, men det känns ganska kul att köra detta ganska snabbt så jag kan se var vi var, när vi startade! Kommer nog inte träna jättemycket innan, bara testköra banorna några gånger. Annars ska vi bara jobba på som jag tänkt mig hösten innan proppen kom, dvs kondition, styrke, mjukgörande. Sitter det funkar det nog. Och som jag brukar säga; man kan inte misslyckas på sin första tävling nånsin, för då får man alltid det bästa resultat man nånsin haft. Värre blir det nästa gång ;)
 
 

borrowedhearts

Mina äventyr med min medryttarhäst Honey Bird Twitter, samt allmänna funderingar & tankar om hästar, ridning & stall!

RSS 2.0