:'(

Nej, än har hon inte flyttat, min lilla skrutta, babe, baby, darling, surtant, fjompa & Filifjonka.
Men snart. 15 juni fick jag veta nu idag, och så går man sönder lite igen.
 
Måste vara jättejobbigt för J med. Jag är ju en sån känslomänniska och sånt är så himla jobbigt när man har djur i sitt liv. Fast det är ett bra datum. Jag var lite orolig att det skulle bli när jag var i Paris, och hon åker på en lördag (som normalt är min dag). Har alltså två gånger kvar med henne, nu på lördag och nästa vecka. Nästa vecka har jag bara henne och inte andra Honey, så det är skönt att få ha en lång sista dag att säga hejdå på, både till henne och till Runsa, eftersom jag sen inte kommer vara i det stallet mer. Lördagen hon åker kan jag distrahera mig med andra Honey för att inte tänka på det, och sen åker jag till Paris veckan efter och får distrahera mig med annat. Och sen har jag min andra Honey och det är bra för jag vet efter Rauen att det är lättare att släppa taget om man har en ny direkt.
 
<3 vår favvomysställning, jag kliar henne i och runt öronen och myser ner på hennes hals.

Timey Wimey

På vintern: Hinner på 2h ta in, täcka av, fixa, rida 40 min, täcka på, fixa 3 höpåsar, 3 hinkar (varav 1 ska blötas), mocka + byta om 2 ggr (vinterkläder dessutom).

På sommaren: Hinner på 2h NÄTT & JÄMT ta in, fixa, rida 1h, fixa 1 hink som hästen ska äta, spraya flugspray + byta om 2 ggr (lätta sommarkläder).

Hur?! :)

Inspiration

Nu ska man bara ha en ridbana utan grushögar på också.

May. 29, 2013

???

Alltså.. B-ponny. Med pessoa. Orkar ej.

Mitt hjärta, oavsett var hon är.

 
I carry your heart with me (I carry it in my heart)
I am never without it
Anywhere I go, you go, my dear

Köttigt styrkepass

Idag fick vi jobba båda två. Mest han, såklart. Men jag är fortfarande litet skakis i låren nu. Vilket enligt min mamma är bra, hon har vart på kurs och fått lära sig att det är bra att träna låren för det löser ut endorfiner i den delen av hjärnan som hanterar minnet. Eller nåt åt det hållet.. Jävlar vad jag kommer minnas efter idag!
 
Red mot Högvreten idag, var på honom direkt med aktiv skritt och tyckte han svarade bra. I backen ner från husbilsuthyrningen blev han lite trippig och seg så direkt efter joggade vi resten av grusvägen bara för att väcka honom lite, han blev lite osäker då eftersom vi aldrig gör det. Sen skritt till Högvreten där han blev lite distraherad av några hästar på ridbanan, men det släppte när vi kom in på deras skogsvägar. Travade upp för andra backen, runt och upp på deras parkering, där jag skrittade, trav till backen, skritt ner för första backen, trav upp igen, skritt ner, trav upp, skritt ner, galopp upp, skritt ner, trav till andra backen, trav upp, skritt ner, galopp upp, skritt ner för backen mot slingan, trav upp, skritt ner, galopp upp, skritt ner.. :) Sen var han lite frustig!
 
Travade vidare, ner för en mindre brant backe, sen galoppfattningar till slingan + ca 1/3 runt (tills vi kom till husen, i vänster varv). Skrittpaus där men han var supertaggad så vi körde igen ganska snart. Då var han lite hejsan svejsan och visste inte riktigt vad han skulle göra med energin, det blev lite hafsigt och konstigt men vi fick till några bra galoppsteg i låg, rund form innan det kom en hund på stigen så fick vi bryta av. Skritt, lite trav, sen gjorde jag som jag måste försöka komma ihåg att göra dvs vänta ut honom. Om jag bara galopperar och håller stadig kontakt så söker han sig neråt sen. Han jobbade bra men han bryter av nästan direkt det blir jobbigt, men till slut tror jag att vi nästan fick till ett halvt varv i låg/rund form där han verkligen jobbade med rumpa och rygg! Fick visserligen typ ponnyskänkla för att han skulle fortsätta haha ;) Så det såg väl inte för snyggt ut, men det gick. Sen fick han jäääätemycket beröm och så joggade vi lite på lång tygel innan vi skrittade hem.
 
Vi var svettiga båda två sen men jag var jävligt nöjd med honom för han ville verkligen jobba idag. Mycket styrketräning just nu, det är väl det jag kan göra för att hjälpa inför Ridtravarrixet nästa helg då M ska rida honom. Ska bli spännande att höra hur det går! Hade gärna åkt ner och hejat på men det är ju det där med bil och ta sig ner så det blir inget med det. Nej nu måste jag lägga mig och dö lite i badkaret.
 
Trötta & svettiga efter styrketräningen, båda två!

Suddigt & Luddigt

"Problemet X behöver inte betyda nånting, men kan även vara tecken på att nåt är fel" = allt som nånsin har med hästar att göra.

..är det underligt att det finns så många "rätta svar"? :)

Lugn mammahelg

Eftersom min mamma har varit här torsdag-idag så har det vart relativt lugna dagar fre-lör nu. I fredags blev det en skrittur med C/Robin, C's hund Ramses, och mamma. C tömkörde och jag red, trevlig lugn tur utan större händelser, Honey var pigg och hade nog gärna jobbat ordentligt egentligen men nu blev det bara lugnt. Stämde av lite öppnor här och där, gick riktigt bra fast jag lät tyglarna hänga! :)
 
 
På lördagen var mamma & jag i stan från 10-18 och sen for vi till stallet. Hade egentligen planerat att hoppa med F/Cytra på lördagen och det hade vart perfekt när mamma var med och kunde fota oss, men J hade fått en sista minuten-tid för tandkoll, vaccinering & besiktning (för fodervärden) så hon fick inte ridas svettig och då tog vi istället en promenad på kvällen. Mamma tog några kort på ängen på oss, ska visa sen.
 
Honey var f ö UA, hon var lite gallig i alla fyra ben och hade maskat efter böjprovet haha. Hon hade markerat 4-5 steg just efter och sen var det lugnt. SÅ typiskt henne, gapskrattade när jag läste besiktningsprotokollet. Lilla fjompan. ;) Skönt att hon var bra, men det var ingen överraskning för hon är ju rätt bra på att visa när hon inte är det. Vi får väl se när hon åker nu, har inte hört nåt än och J har lovat att säga till när hon vet så jag hinner säga hejdå. Men det blir väl nu i Juni antar jag.
 
Nu har jag precis lämnat av mamma för flyget, lämnat igen bilen och nu ska jag tvätta snart. Vi har vart förbi IKEA idag och jag köpt mig en trådback där jag ska ha mina stallkläder här hemma, skitbra. Allt har bara legat på hög i garderoben där jag har stallkläderna så har verkligen behövt detta! Ska iochmed det även ta och tvätta det jag har hemma så det är rent, ska ta hem det jag har i stallen i omgångar sen och tvätta det med. Vem vet, sen kanske det kommer ett inlägg där jag visar alla mina ridkläder? Tänkt göra ett sånt i evigheter men det har inte blivit av.

Glad häst!

Det har nog vart en lugn vecka för Honey efter att han skrubbade knäna, men idag ville jag ut på en Högvretensväng så han fick röra sig lite. Tog ett uppvärmningsvarv och sen jobbade jag på att få honom låg/rund. Först låtsades han inte om att han visste vad samlad galopp var och bröt bara av istället men efter ett tag gav han upp och började jobba med hela kroppen. Han orkar inte länge men han försöker gärna igen. Fina gubben.

Jobbade halvt varv, joggade lite på lång tygel, skritt och sen jobb halvt varv till. Sen tog vi en skön kravlös sista runda runt i trav & galopp som han tyckte var JÄTTEKUL, det märks när han blir glad och han är så söt då. Sen avslutade vi med galopp uppför båda backarna och skritt neråt. Sen var han ÄNDÅ taggad och ville springa mer efter. :) Red utan nosgrimma idag, för omväxlings skull. Han var lite svettig efter och efter en lugn vecka var nog detta ett ordentligt pass. Blir bra att bara skritta ut imorgon då!

Helgplanering

Är på väg till Honey nu, idag blir det en Högvretisrunda. Det gillar vi båda! Ikväll kommer min mamma ner från Luleå för en långweekend. Roligt! Har hästarna som vanligt så imorgon tänkte jag bara skritta eller tömköra honom så mamma kan gå med, och på lördag ska jag & F hoppa med tjejHoney & Cytra, iih! Jättekul, alltid roligare tillsammans. Ska försöka tvinga mamma att fota då också. Och kanske filma. Haha! Får se om jag vågar visa sen, inte hoppat seriöst på x antal år.

Mamma är gammal hästtjej-som-blev-allergisk, men lite häst tål hon. När hon var ung och red fanns det en sån "skräckhäst" på hennes ridskola som var jätteelak mot alla - utom mamma. Min moster Torborg är också hästmänniska, om ni minns så skrev jag ju tidigare i år att hon fått ta bort sin fina Bellman som hon haft så länge jag kan minnas.

Söndagstur

Pga den lilla olyckan i lördags åkte jag inte till Runsa utan snälla J kunde byta dag så jag kunde ta henne på söndag istället. Passade då på att fråga om F ville rida tillsammans, vi ses så lite nu när jag bara rider lördagar (hennes medryttare har Cytra på lördagar) och dessutom är Cytra en av de få hästar som ens går att rida ut med nu för tiden; Camena har flyttat nu men var liksom Walentino bebis & ej inridna än, Sudden har vart skadad, Valle har stått ett tag pga hovproblem, Ingra är pensionär och jag har aldrig riktigt matchat att rida samtidigt som Grann & Emerson ska ut men de rider mycket på banan & tillsammans med dom tror jag. De kom efter att jag fått dra ner till en dag i veckan så jag har inte lärt känna dom jättebra. Så det var jättekul att få sällskap för en gångs skull!

Tjejerna var lite prilliga, Honey var först tjurig att gå bredvid Cytra (fastän de är kompisar i hagen) och sen fick vi tjafsa med dom vid Rosendalsbron. Till slut hoppade F av och ledde Cytra över och då gick Honey utan problem också. Suck.. ;) Vi red mot Rosersbergs Slott & sen vidare till skogarna bakom, ingen jätterunda men vi blev ändå ute 2h, blir ju en del sitta & prata så man skrittar, plus att de var rätt taggade så vi ville ta ner dom därför ibland också.

Jag passade på att testa göra öppna i trav nu när vi hade lite draghjälp. Inte för att hon behöver det, men hon hade annat att tänka på än att tjura emot. Och travöppnorna gick faktiskt helt fantastiskt! Mycket duktig tjej. Eftersom Cytra var lite tittig & hoppig framför oss blev det inga tokgalopper, men det var bara bra för då kunde jag be om lite form, som hon gav mig utan problem. FINASTE TJEJEN <3 Man skulle kunna ta henne hur långt som helst. Krävde inte jättemycket dock, stämde bara av lite här och där.

Det var en jättehärlig dag, varmt men mulet, så det blev inte stekhett. Hästarna fick båda duscha efteråt, Honey är generellt inte jätteglad i vatten men tyckte ändå att det var väldigt skönt. Efter det lite beta & sen rulla i hagen. :)

Ett svagt ögonblick slår sig in

Ibland nästan kräks jag av frustrationen på att inte ha en egen häst. Skriver inte om det så ofta, för hindret är för tillfället enbart ekonomi & pengar, så det är så kräktråkigt att prata om. Hatar när jag får frågan "men du som är så duktig/rider så mycket, varför har du inte egen?". Inte för frågan, blir alltid glad att folk tycker jag är kompetent, men för att jag hatar svaret. Och att jag satt mig i den sits jag är idag.
 
Om nån jag inte känner läser här (?) så är svaret helt kort att jag har råd att köpa & stalla häst idag. Skulle till och med ha råd att stalla i fullservicestall. Men jag har ett lån och ett par kreditkort som jag vill nolla först, något annat vore oansvarigt tycker jag. Sen är jag så tacksam att ha så bra medisägare som låter mig ha stor frihet och tycka till om saker & ting och som inte tycker jag tar för stor plats fast jag "bara" är medis och det är väl den bästa situation jag kan ha just nu. Men ändå är det ju inte samma sak.
 
 
 
 
 

Rävspaning

Blev lite nere i stallet, inte exakt vanligt och jag vet inte heller varför. Blev väl lite frustrerad ute för att han var så ofokuserad och jättesnubblig. Eftersom han inte hade nåt fokus var det svårt att avgöra om han var stel eller bara slarvig, men det kändes som att han var lika slarvig med bakbenen med, han markerade inget och han verkade lyfta bra på frambenen tyckte jag.. Han tycker kanske bara synd om sig själv.
 
När vi kom längst upp i Granaskogen så ilade plötsligt två små rävungar längs med stigen och försvann in bakom en stor sten. DOG stora söthetsdöden, sen kikade plötsligt en av dom fram uppe på stenen, gav oss en pigg, nyfiken blick, och ilade sen iväg. Åååååååhhh de var så söta så jag visste inte var jag skulle ta vägen. Kände inte att det var nån idé att ens försöka mig på Granaspåret vid ängen, travade ett tiotalsteg lite här och där för att stämnma av mest men ville inte äventyra knäna. Han kändes ren iallafall så det är säkert OK, nog bara jag som är för ängslig.
 
 
Mailade CR-tränaren på vägen hem. Hade tänkt vänta till då banan är helt ridbar, alt efter min Parisresa om en månad, men jag kan inte hålla mig. Jobbar jättemycket på det vi gjorde sist och nu vill jag fortsätta! En annan instruktör var ute idag för E/Mina, och många andra i stallet var jätteintresserade att rida för henne. Jag är ju lite petig med vem jag rider för, hur den personen är och vad de har för tänk, samt att jag ju nu hittat Emelie & CR (som jag är helt frälst på efter 1 lektion) så det blir nog inte aktuellt för oss. Sen känner jag att vardagsdressyrträning nog inte är nåt för oss än, jag har inte honom där jag vill helt och jag vet inte riktigt hur vi ska komma dit, och då tror jag CR är bättre. För mig. Tänkte en del på det när jag läste en Hippsonartikel om skolorna och den ridningen som beskrevs var verkligen bara framtill! Och vet man inte bättre (gjorde ju inte jag innan lektionen) skulle jag ju trott på det som står där. Men i perspektiv känns det helt galet. Håhåjaja. Nej men ja. 
 
Vet inte varför jag känner mig så deppig. Badat lite och nu ska jag se på Game of Thrones. Har redan spolat mig själv lite så jag vet att det kommer vara ett finfint avsnitt. 

Trött

Jag & F var ute nästan två timmar igår (ska skriva mer ikväll), så jag är lite mör idag. Är på väg ut till Björknäs nu och har tänkt rida i Granaskogen fast bakvänt som vi brukar för han är alltid så seg över ängarna & där det är blött vid Granas hagar. Eventuellt tar vi en runda eller två på deras äng, beror på om han reds där igår och hur fräsch han känns i knäna. Han verkar inte ha blivit värre så det är ju bra iallafall.

Det har blivit mycket häst senaste veckorna, av olika anledningar (ska skriva om det med sen :)), förra veckan red jag 6 dagar av 7! På torsdag kväll kommer min mamma hit, så det blir nog bara promenadrundor med Honeysarna fredag/lördag. Alt jobba på banan och tvinga henne fota/filma hehe ;) Vi får se!

Upphånglad

Haft en härlig dag i stallet som jag ska skriva mer om imorgon, men just nu kom jag bara att tänka på en grej som hände när jag släppt ut henne och gick med grejerna till sadelkammaren. Hon stod vid grinden och tittade på mig och var så söt att jag var tvungen att gå dit. Walentino & Sudden stod också där, ett par meter från metallbommen.

Först gick jag till henne och kliade henne lite i pannan, sen gick jag fram till bommen och pratade till killarna, som unisont kom fram och "hånglade upp mig", Sudden är nyligen fyllda fyra och Walentino är väl inte fyllda två men de är båda så härligt buffliga. Man ska ju korrigera men ibland kan jag inte låta bli att älska den där buffelheten, plötsligt stod jag där med två grabbar tätt inpå och hade en arm om varje och det var så mysigt. Fina killarna. Kommer sakna dom så när jag måste sluta på Runsa :'(

En fredag

 
Ska rida ut med F & Cytra idag, det ska bli roligt. Hade ju eg tänkt hoppa, men peppen för det försvann.
Kanske nästa lördag. Vore ju kul att göra det medan det går. 
 
I fredags kollade jag & fixade åt Dart, Robin & Mina utöver Honey, så jag tog först in Dart & Robin så de fick äta medan jag bytte om, ut med dom efter koll och in med Honey (Mina fixade jag när vi ridit). Kom ut sent och hade lite begränsad tid + skulle fixa hink & hö till alla så det blev bara en halvtimmes ridning. Först i sommarhagen som uppvärmning och sen lite lite jobb på nedre delen av ridbanan som det går att rida på (vi har osorterade grushögar på övre halvan). Kliar sååå mycket i fingrarna på mig att rida där, så typiskt att det inte går nu när is & snö är borta. Alltid är det nåt.. ;) Men lite avstämning, framför allt försökte jag tänka mycket på mig själv och ta med det från CR-lektionen, försöker allmänt tänka på magögon/axlar när jag svänger nu, och egentligen är det ju genant att man blir så imponerad över att "det fungerar". När jag tänkte på det på voltarbetet så gick han ställd fastän jag inte gjorde knappt nåt med tyglarna. Men jag har ju inte ridit seriöst dressyr sen eeeh ja alltså det är väl typ 13 år sen nu. Om inte mer, 15 kanske? Så allt det där finliret är inte med. När banan är fixad och helt ridbar igen ska jag boka in instruktören igen och rida kontinuerligt för henne har jag tänkt. Det är ju inte regelrätt dressyr men det känns rätt att börja här och allt kan jag ju ta med mig oavsett vad jag rider.
 
Ska även för skojs skull försöka fixa ett fota likt det som jag har på mig och Honey så jag kan jämföra hur jag passar i sadlarna. Är ju svårt att få en bra hästblogg med massa ridfoton när man nästan aldrig har med nån att fota en men jag har en fjärrkontroll till min systemkamera så det går nog att fixa ändå, bara för mina nörderifunderingars skull.
 
 
 

En olycka kommer sällan ensam

Det har vart lite för mycket olyckor och skador på senaste, både i hästnyheter och i stallen jag rider. (Ska skriva mer om det nån annan dag.)
 
Kom till Björknäs vid nio och började med att fylla på vatten, och sen städa ur den trasiga garderoben som M haft som förvaring. Den har nån gång trillat och gått sönder, och är helt hopplös och helt bortom räddning. Det har kliat lite i mina fingrar att få organisera upp där men det har vart kallt och brist på tid och så, så det har inte blivit av. Men nu äntligen! Hästarna går ute dynget runt nu så jag hade lite tid idag. Det är aningen ironiskt att jag är så himla ordning och reda på stallet och på jobbet, för det är ABSOLUT inte så hemma. Konstigt. Inte för att jag gillar oordning hemma heller, det bara.. blir så. :) Men i stallen håller jag alltid på att pyssla och fixa och vill ha ordning. Hoppas det håller i den dag jag får egen.. ;)
 
När jag var klar låg allt i olika påsar & kassar; en med transportskydd, en med täcken, täckestillbehör & sadelpaddar, en med benskydd/lindor, en med div läder (grimmor, tränsdelar, stigläder etc), en med påsar och tömmar, och en korg från gardeoben blev fylld med smått & gott (allt från betesmunkorg till hönät). Hej organisatörsnörd!
 
Sen hämtade jag Honey och fixade honom. Han börjar rentav vara rätt snygg nu, när jag började rida honom kan jag inte säga detsamma för han hade så kopiöst mycket täckesskav men nu börjar han ha jämn fin päls överallt (till och med där han haft skav efter sadelgjorden under pälssättningen). Och då upptäckte jag såklart att han hade skavt av sig lite svans i gengäld, haha. Himla ponny. :)
 
Ibland växer "ponnyhovarna" fast i hagen.. ;)
 
 
Misären över att tvingas vara i stallet själv..!
Tur att man kan kolla ut iallafall.
 
Sen red vi ut. Hade sett fram emot att rida Sättrarundan idag och hade tänkt att han skulle få en ordentlig styrketräning med mycket galopp. Vi red via Lövhagen (dregel på deras hinderpark), travade när vi ridit förbi alla hästar. Han var lite tittig då men det släppte när vi tog galopp mot Ekeby. Efter möte med en cyklande familj i Kyrkvretsbacken travade & galopperade vi genom skogen, och sen när vi kom ut från skogen saktade vi ner till skritt lite. Vi hade gått ett par meter när han plötsligt snubblade, det är inte så ovanligt men idag gick han ner på knä innan han kom på fötter igen. Han verkade obrydd men jag hoppade för säkerhets skull av för att kolla honom innan vi fortsatte.
 
Och svor och blev orolig, för han blödde på höger fram. Det verkade bara vara ett skrubbsår och han markerade ingenting men för säkerhets skull så ledde jag honom hem, och stannade för att kolla honom då & då. Han gick rent hela vägen, även på asfalt, och verkade rätt nöjd med att få bara knalla hemåt. Dock innebar extrapromenaden (vi hade vart ute 30 min, tog oss 45 min att gå hem) och fix när vi väl kom hem att jag missade Runsabussen. Som tur var kunde J byta dag så jag ska ha tjejHoney imorgon istället. Det var guld, då slapp jag känna mig stressad över att jag skulle dit också. Stannade nånstans innan Lövhagen och noterade att det även blödde lite på vä knä nu, men inte lika mycket.
 
När vi kom hem tvättade jag såren och konstaterade att det både slutat blöda och bara var skrubbsår. Skönt! Det vänstra var mindre men lite djupare, högra större men ytligare. Smörjde på ordentligt med salva och sen fick han müsli & Itch Free i en hink medan jag satte mig i en stol och dog lite. Försökte få honom att äta gräs sen men han ville bara ut i hagen när han ätit klart, så då fick han det. Sen vissnade jag lite, fokus 1 när jag upptäckte skadan var ju att kolla den och då då det bara verkade ytligt var det att gå hem och tvätta. Sen när man gjort det och allt är lugnt, då kommer stressen man skjutit undan och jag var tvungen att sysselsätta mig med något för att inte börja tjura, så jag började tvätta betten; både raka gummibettet som jag testat idag, raka eggbettet som vi normalt rider på, och även babypelhamet. Bytte även till nya tränset på pelhamet efter. Jo och innan vi red ut bytte jag schabrak för det vi hade haft har han haft sen jag började rida honom så jag tyckte det var dags nu. ;)
 
Mat efter sjukstuga.
 
 
 
Detta stall är nedlusat med katter, älskar det. <3
 
Och sen åkte jag hem, vid två istället för tjugo äver 12 som planerat. Hade tortillas och tacosingredienser kvar från igår, thank god, och på nåt underligt sätt så hade nog mycket kolsyra behållits i min öl från igår (hade satt på kapsylen och satt den i kylen) så nu efter mat & starköl känner jag mig lite lugnare. :) Men som sagt, väldigt skönt att jag inte ska till tjejHoney nu, utan får varva ner hemma. Även om det bara är en småskada och han verkar vara OK (M ska kolla honom ikväll) så tycker jag det är så jobbigt när såna här saker händer på mina dagar. Red omkull med min första medryttarhäst typ en av de första veckorna och höll på DÖ av skam. Han var OK medan jag fick en stukad fot men jag skämdes ändå. Fastän det inte är nåns fel, kanske hästens mest av allt. Men ändå. Det känns inget bra. Då var det fint att M skickade ett fint meddelande på FB sen. :) Nu ska jag mysa lite med mina katter och hoppas på att det är slut med alla olyckor nu! 
 
Aww <3 

Sadelfundering

I onsdags var Honey så go både i hage och på gång, även om hon var ganska ignorant mot mig och gick iväg ett par gånger. Länge sen hon gjorde det men det var väl en sån dag. Hon kan vara lite dubbel ibland, sur och vrång men står som ett ljus (har henne nästan alltid lös utan grimma nu för tiden), och då igår go och mysig men gick iväg ett par gånger. Vi red ut på ”bustur”, hon gick som en klocka i långa tyglar både i skritt och trav. Jag stämde av lite från CR-lektionen och det gick hyfsat, hon var inte lika villig att göra öppna utan tyglar när det fanns så mycket att titta på. Hon var lite tittig i galopp/trav till Göranstorp, sen red vi skogen/klätterbacken och galopp från vändplan. Hon tog höger själv! :) Känner mig ändå glad och stolt över att hon gör det för det hände aldrig förr, att hon vågar ta den är ju ett framsteg som jag i alla fall kan ta lite ära i. Red till varggropen och sen en till busgalopp över ängen och vägen hem. Härlig kväll, sen hämtade jag sudden och så fick dom beta ett tag.

 

Funderar lite på om hennes sadel är för liten för mig, och att det är därför jag får sån stolsits i den, för jag får inte alls lika dålig sits i andra Honeys sadel. Har inte tänkt så mycket på hur jag sitter i den men är inte helt säker, kanske bara jag som inbillar mig att den inte passar. Tycker jag liksom väller över lite framtill i den. Eller så är det bara för att bossorna  är helt urlakade kanske, det är ju inget stöd där alls. Men jag vet inte. Svårt. Spelar ju ingen roll nu visserligen, men. Man är ju alltid noga med att sadel ska passa på häst, ochägaren ser ju till att passa i sadeln, men jag har faktiskt aldrig tänkt tanken att jag inte skulle passa i sadeln. Förrän nu. Klurigt.

 

Honey och jag i November 2012. Vad tycker ni, passar jag i den eller är den för liten för mig?

Oväntade hästar

Idag dök det upp hästbilder i mitt Instagramflöde från folk dom inte brukar fota hästar; Först Södermalmspolisen som hjärtade sina ridande kollegor, och sen en öronbild från en inte helt okänd skådespelare; Ewan McGregor!

Beteskväll

Inte supervarmt ikväll men sol & mysigt ändå med H's kvarting Sudden(ly it happens) & Honey. Hon har vart jättemysig idag, fint med fina sista dagar men det krossar mitt hjärta också..

Blogghäst vs Inte Blogghäst

Mina Honeysar är icke ovana vid att fotas jämt och ständigt. Dock hade Valle inte mycket sånt tålamod och tyckte jag var skum & tråkig när jag bara stod där med nån mackapär i handen.

Iallafall, anledningen till fotot var hans bett. Visst är det fint?

Bonusdag

Idag har jag tjejHoney en extradag, funkar ju eftersom jag tillfälligt har A/H's bil, det passade även bra för J och jag är glad att få extradagar nu när hon mest troligt ska åka (dock bara vetbesiktning som kan hindra nu tror jag så risken är ej stor då hon är frisk). Lite sugen på att hoppa, blivit det i allmänhet bara sådär. Skyller på Tyras blogg. Men idag varken orkar eller hinner jag bygga & städa undan hinder så det blir nog på lördag. Och ut idag, frågan är bara vilken väg?

Nordisritt!

Idag blev det fix & mock till både Valle & Sudden, kom ut rätt sent då jag slutar senare på tisdagar så jag hann bara rida Valle. Han verkade lite skeptisk till att stå i gången, tar bag in Valle är det ju för kvälls och nu ska han stå i gången?! Plus att han nästan aldrig står där, de brukar fixa honom vid sadelkammaren men jag ville att han skulle få fundera lite!

Valle har haft lite problem med hovarna och stått ett tag så han blir lite stresspotta ute, men det är ju icke ofta jag bryr mig i sånt. Eftersom jag inte orkade börja greja med Westernsadeln och inte fattade hur man skulle knyta på barbackapadden så blev det barbacka. ÅH LJUVLIGHETEN, som att sitta på en tunna! :D Älskar't. Nordisar <3

Först var han lite vinglig fram och tillbaka men kan även ha vart min ständiga förvirring över Westerntyglar, de blir aaaaalltid för långa. Till slut löste jag det genom att ta tyglarna som engelska och allt som blev över höll jag i vänster hand. Mycket bättre. När vi kom runt kröken och Valle såg skogen lade han i en extra växel, då krävde jag skänkelvikning över vägen. Efter det vart det lugnare takt ett tag, och när han ökade körde vi skänkelvikning åt andra hållet. Och så höll vi på, varje gång han stressade fick han gå ställd/öppna/skänkelvikning, fram till skogen där han gick bra på halvlång tygel tills vi kommit förbi avfarten mot Varggropen. Då tyckte han "aha, nu kan vi springa!". Tyckte inte jag. Blev några One Rein Stop före galoppbacken men trots det så gav han sig inte. Så då fick han gå upp för backen i fritt tempo, bara det att jag tvingade honom att göra det i skänkelvikning. Halva åt höger, halva åt vänster. Då blev det lite varmare under rumpan kan jag ju säga! ;)

Sista tiotalet meter skrittades i lugn takt sen. Vände direkt för bara detta lilla är mycket för Valle nu, han kommer nog ha träningsvärk imorgon >;)

Blev lite fler ORS på vägen hem när han ville stressa och gick iväg själv i halterna, men till slut sansade han sig (något), och blev mer avslappnad när vi tog Varggropen hem. Red första halvan med MYCKET halvhalter och han lyssnade jättebra på det, när han svarade bäst slutade jag för att inte tjata, slängde in ett par tre stycken på måfå andra halvan bara för att stämma av sen. Han blev lite het igen upp från Mälaren men efter lite korr gick det bra det med. Vi avslutade med att jag fick honom att gå över Världens Läskigaste Lerfläck när vi var nästan hemma sen.

Trött kille efter, stretchade honom och satte sen upp linorna för att släppa in resten av gänget förutom Ingra/Camena som redan var inne. När jag lindat ihop linorna och gick in i stallet hittade jag Emerson inne hos Walentino och Sudden inne hos Grann. Haha.. Ja, det är tur att hästarna kommer överens. ;)

Kickstartertips

Vill tipsa alla om en bra kickstarterkampanj  som jag hoppas blir fundad; ett smart "bälte" som rymmer bilnyckel, mobil och betalkort - dvs PERFEKT om man bara ska till stallet och inte vill ha med en hel väska + ett smidigt sätt att ha med mobilen om man inte har fickor. Min iPhone ryms t ex inte i alla mina ridbyxfickor.
 
Om ni inte känner till Kickstarter så är det ett koncept som kallas "crowdfunding", dvs att en person har en bra idé men behöver pengar för att genomföra den. Kickstarter funkar så att folk får presentera sina idéer i en video. Gillar man idén, som jag gör med denna, kan man åta sig att stötta personerna med pengar - och så kan man få olika presenter som "belöning", relaterade till den skapade produkten. Det finns olika belöningar inom olika prisnivåer. Jag har till denna Kickstarter lovat att betala $30 vilket kommer ge mig ett bälte.
 
De som ber om pengar genom Kickstarter får ange hur mycket pengar de vill uppnå till ett visst datum. I detta fall har jag godkänt att 30 dollar ska dras från mitt kort, men det är inte draget än. Sen funkar det så att OM de får ihop alla pengar på det datumet, då dras pengarna då. Om det är så att de INTE får ihop alla pengar, då dras inga pengar från mitt kort (men jag får heller inte belöningen). Det är en win-win tycker jag, jag har bl.a. fundat en kompis skiv, två filmer (Veronica Mars och Zach Braffs kommande film) & en snygg vattenflaska med filtreringssystem.
 
Jag håller verkligen tummarna för att denna Kickstarter blir fundad för jag tycker det skulle vara helt kanon att ha ett sånt bälte för mobil & sånt man vill ha med när man rider ut, nu på sommaren när man kanske bara rider ut i shorts & t-shirt!

Barbackamåndag

Red ut med E/Mina barbacka igår, då Mina hade ooofantligt mycket myggbett på ryggen och det inte kändes som bra idé att lägga sadel på. Vi kollade extra i början om hon skulle reagera på att E satt på myggbetten men hon verkade helt avslappnad och inte spänd alls. (Kanske rentav var skönt att nån satt och "gnuggade" på dom?) Vi red travstallet - skogen - Sättraängen - hem och vid bron vägrade hon så först hoppade E av och sen hoppade jag av för att slänga upp henne då Honey är lite lättare att parkera för uppsittning än vad Mina är :)
 
 
Mysig måndagskväll. Är dock sjukt sugen på Sättrasvängen men vet inte exakt när jag ska hinna med den då jag jobbar till 18 på fredag och har båda Honeysar på lördag. Ja, kanske på lördag då. Vi får se.
 
Har ju bil tillfälligt nu och det var första gången i Björknäs med bil, SÅ skönt att slippa kolla klockan heela tiden. Vill näppeligen lämna tillbaka bilen imorgopn kan jag ju säga.. :( M var också förbi, roligt :), hon hade med sig GHS-inköpen, bl.a ett mysigt tunt täcke som Honey kan ha som sommarnattpyjamas mot myggen. Ursnyggt!
 
Klart grabben ska ha rosa!

CR-lektion

Igår hade alltså jag & L CR-lektion på Honey & Valle. Jag hade utsläpp, åkte sen och hälsade Pip-Lisa god morgon, sen hem för frukost, vidare till Thai Fong, tanka lite, Rusta & Arken Zoo & PrisXtra och sen hem och där lade jag av mig telefonen när jag åkte till stallet. Som tur var hittade hon ändå. Både jag & Linda tyckte om henne, hon förklarade bra och var bara en bra typ med bra tänk helt enkelt.
 
Det blev mest hjärngympa för oss medans hästarna bara fick lunka på i skritt, först skulle vi bara rida på och känna på hästens rörelser, sen hitta våra sittben. Jag tänker rätt mycket på mina sittben så den var lätt. Sitta på dom, lite svårare, vet inte om det beror på korta armar eller bred ändalykt ;) Jag kanske glömmer något nu men sen skulle vi känna när hästen lyfte inner bak. Och både min och Lindas initiala svar var båda helt fel. intressant. Sen skulle vi tänka oss vad vi fick för mönster av våran höftkula om vi satt med papper vid höften och en penna i lillfingret. Den här var klurigast, som Linda sa efter så "Har hon fått lära sig att hon har höfter". Sen hade vi olika problem, Linda var mer upp och ner medan jag var fram och tillbaka. Jag har väl alltid tyckt att jag är så elastisk och bra i höften men jag är nog lite FÖR elastisk, och så glömmer jag bålen, så jag fick dra in naveln lite (då får man ju dessutom bättre stäckning i ryggen).
 
När vi gjort det skulle vi göra lite öppna utan tyglar utan bara genom att tänka på "magögonens" & axlarnas position. Det här var så jävla bra för mig för jag gör bara öppna lite "på en höft" eftersom det var så länge sen jag red på ridskola. Däremot hade jag sååå svårt för att släppa innertygeln, den ville krypa upp hela tiden även fast jag försökte häfta fast den på låret. Honey gick dock som en klocka bara genom att jag styrde in med magögon/axlar och styrde fram med inner skänkel, och tyglarna spelade ju SÅKLART ingen roll. Fick också verkligen känna hur det kändes när hon spårade och det gjorde jag fakiskt när jag fick sitta och fundera på det ett tag. Har jag nog aldrig faktiskt tänkt på förr utan vart så fast i hästens böjning i kroppen.
 
Jag VET ju att baken är allt och är ju absolut ingen som har hård nypa eller drar ihop hästen.. och tycker  jag rider bra, men ändå så rider jag så himla mycket mer fram än vad jag trodde. ÅH det här var bara SÅ nyttigt! Timman bara sprang förbi och både Linda & jag var supernöjda efteråt (det var Lindas första öppna nånsin!). Jag upptäckte att Honey egentligen inte hade problem med det jag bad henne om, men däremot hade JAG svårast i höger varv för min vänstra axel som skulle vinklas fram/inåt (GUD vad det är svårt att förklara sånt här i text, nu förstår jag varför hälften av alla dressyrbloggar är så förvirrande) ville inte. Det märker jag bara jag sitter här framför datorn och vinklar fram båda axlarna, höger kommer mycket längre fram än vänster.
 
Ja, nej det här var askul, TACK Linda för att du tjatade på mig och hittade henne åt mig ;)
Kommer nog inte rida nån mer lektion på tjejHoney eftersom jag vill njuta av våra sista gånger ihop ensammen nu, men om M är okej så kommer jag nog fortsätta med detta på andra Honey. 

Kattvakt.

Jaha, vi får se om det blir nåt Vallemys för ev tar hans medryttare D alla dar. Och det är ju klart, han ska ha första tjing, jag har ju bara tänkt hoppa in de dar ingen annan kan. Imorgon bitti blir det iallafall CR-lektion på eftermiddagen, och nu ska jag slänga mig i säng eftersom jag ska ut och morgonfodra pållisarna imorgon bitti.
 
Har just vart en timme hos A & H och myst med deras kisse, kände mig mycket elak som for igen men hade ju pälsbollar hemma som också ville ha mat. Plus att det var nog sent ändå eftersom jag vart och sett nya Star Trek-filmen (som f ö var FÖRJÄVLA bra). Och min kattmat hade blivit superäcklig supersnabbt så det blev bara kompott på det kattgodis jag hade hemma. För tidig rötmånad? Mitt bröd hade också tokmöglat på 0,35721 sekunder. Kanske ska köpa portionspåsar ett tag.. Och brödet får bo i frys & kyl.
 
Söta Pip-Lisa! (som inte är så arg som hon ser ut)
Hon hittades i princip halvdöd nära stallet för en månad sen, nu mår hon fint hemma hos A & H.
 
Gör eg inget att D tar Valle för jag behöver VERKLIGEN vara hemma och städa faktiskt. Plus att jag tänkt utnyttja att ha bil så jag ska till Thai Fong och bunkra upp thaimat, hämta Pumans sommardäck på Kindwalls och när jag ändå är i Barkarby kanske jag hinner förbi IKEA. Och så vore det bra om jag även kunde åka förbi Rusta, Arken Zoo & PrisXtra..

Med bil (för tillfället)!

Åh, skrev just på facebook att jag var sugen på gymmet men det var tills jag reste mig upp ur soffan. Daaamn. Kanske inte nä.. Blir mycket hästeri nu eftersom jag ska häst- & kattvakta åt A & H, som tur är så har Suddens medryttare L också några dagar + att andra i stallet också hjälper, så mina Honeysar blir icke lidande. Men nån tur på A's Valle hoppas jag det blir. SÅ länge sen jag red nordis alltså! Så min kommande tid ser ut enligt nedan;
 
Fredag: - (klappa Pip-Lisa (kissen))
Lördag: Utsläpp Runsa + CR-lektion på Honey ♀ med L/Valle på em + Pip-Lisa
Söndag: Valle (kanske med L/Sudden om han går rent? Hoppas!) + Pip-Lisa
MåndagHoney ♂ + Pip-Lisa
Tisdag: ev. Valle och/eller Sudden (beroende på om D & L ska ha dom eller inte) + Pip-Lisa
Onsdag: ev. Valle (A & H kommer hem på em)
Torsdag: - 
Fredag: Honey ♂
Fredag: Honey ♂ + Honey ♀
Söndag: - 
 
Har dessutom fått låna bil av A & H så jag är SÅ lycklig just nu. H hämtade upp mig och körde till dom så jag fick klappa kissen och se vart allt var, sen fick jag nycklar & körde hem och först var jag lite nervös för jag har nog inte kört sen jag krashade Puman men nästan direkt började jag slappna av och FRIHETSKÄNSLAN alltså jag dör. Måste verkligen börja spara till bil NU. Eller ja, först så ska jag ju till Ullared, Paris & sen i September till London men allt förutom det MÅSTE gå in på sparkonto till ny bil. Faktiskt. Hade tänkt betala av skulderna och SEN börja tänka på bil men jag får SPUNK på detta, vart utan ett halvår snart (krashade 4 december) och blir vansinnig på all tid som förslösas på busshållplatser och stå och vänta på bussar. Hellre att betala parkeringsplats & skatter än all denna skit jag köper på Pressbyrån & Coop i väntan på bussar! Känner inte att jag precis sparar mycket mer pengar nu mot för när jag hade Puman. (Justfan, måste hämta mina sommardäck på däckhotellet)
 
Jaha, jag är rätt inställd på att det är lördag idag men det är det ju inte så jag ska väl gå och lägga mig i badet nu. Hade tänkt färga på håret idag och klippa ner luggen lite men det kommer ju inte hända kan jag säga. Gissar att jag slockar som ett ljus efter badet.

Långtur i t-shirt!

Heeeelt slut efter en 2,5-timmestur med C/Robin. Vi red Högvreten - Dyvinge - skogen bakom Dyvinge ett bra tag så vi kom tillbaka till gården, tillbaka igen och ut på vägarna vid Lövsta Seminstation (suuuperfina) fram & tillbaka, sen via vattentornet hem. Honey tyckte det var extremt suspekt men jag var ändå rätt nöjd med honom idag, han var stencool när vi röjde kvistar och träd som hängde över stigarna i Dyvingeskogen, en gång behövde jag mer kraft för att dra ett träd bakåt så jag bad honom hjälpa genom att rygga och det gjorde han jättebra!
 
Synd att ridbanan är så oridbar (och att vi inte har så mycket grejer), det hade vart kul att testa en bruksridningsbana/trail/WE/trab med honom, han skulle nog vara stencool på sånt. En tjej som red honom mycket förr ska tävla honom bl.a. i trab på ridtravarrikset, det är typ som trail/bruks så skulle ju vara nyttigt att träna.. fast det blev nog lite träning idag ändå, oplanerat! ;) Sista galoppen vi tog höll jag tillbaka honom lite när C & Robin for iväg, och höll honom sedan i samlad galopp ett tag innan jag släppte honom helt lös, då blev han suuuuperglad och drog värsta lyckobocken, hängde löst i luften ett tag mellan himmel & häst, men det gick bra ;)
 
Fick skjuts hem sen vilket var galet skönt, helt färdig nu.
 
Slö morgon.
 
T-shirtpremiär!
 
På väg tillbaka på underbara sandvägar.
(Vattentornet skymtar långt bort uppe till vänster i bild)
 
Megagäsp hemma.

Mysig vårmåndag

ÅH en sån härlig vårvecka det är! Idag har jag gått i t-shirt på lunch & även mellan gymmet & Centralen på kvällen. Igår var det 16 grader varmt och sol och det var lite väl att ha långärmad t-shirt och väst på. Men jag är lite för ångestfylld för att släppa västen, varav gym idag. Usch. Vikten har verkligen skenat uppåt och jag börjar än en gång försöket till det stora viktraset. Håller tummarna för att man håller sig hyfsat frisk. Skriver även upp allt jag äter, blir svårare att slänga i sig massa skit när man måste regga det i matdagboksappen.
 
Och det här hade ju inget med hästar att göra men jag ville bara skriva av mig lite. Saknar lite min gamla (personliga) blogg men osäker på om jag ska starta den igen för utan respons är det ju värdelöst. I den här får jag iallafall lite kommentarer (Hej Linda! ;)) och det händer att A & H kommenterar nåt jag skrivit om vi ses i stallet. Mja nä, blir nog inget privatish. Synd.
 
 
 Jamen iallafall. Urmysig måndagkväll igår, efter fix red vi till Granas äng då jag tänkt försöka rida lite seriöst där. Har lite svårt själv att få ihop och bestämma punkter utan dressyrbana men lite går väl ändå tänkte jag. Jo tjena. Det var typ rusingstrafik där med 2 x 2 ponnysar + 1 betande och Honey fick typ guldfiskminne så varje gång vi kom runt en sväng och han fick syn på ett par ponnys blev han typ "ÅH. HARUSETT. PONNYSAR!" Fokus: 0
 
Efter två extremt oinspirerade varv i trav & galopp och ett katastrofalt misslyckat försök till öka/minska volt i trav & galopp gav jag upp och styrde honom in i skogen för lite off road. Inte helt populärt, men han bråkar ju aldrig så iväg for vi. Red lite vilse som vanligt men till slut kom vi ut vid något litet ministall (såklart) och en liten väg som som tog oss till korsningen vid travstallet. Därifrån joggtravade vi hemåt på lång tygel, och red sen ner mot stallet över kullen under elledningarna. Trodde inte man kunde det men L/Sillen & E/Mina kom därifrån när jag fixade tidigare på kvällen så då ville jag ju också prova. Honey tyckte dock det var lite läskigt och jag blev mycket glad när han ändå litade på mig och gick när jag manade på honom.
 
- Gå av då!
 
 
Insläpp; Mina & Sillen.
 
Har honom bara på torsdag idag annars, bytte denna veckans fredag mot förra veckans onsdag med hans andra medryttare M, eftersom jag ska på Star Trek-premiären på fredag (iiih peppen!). På damen blir det lektion i Centrerad Ridning på lördag, pirrigt! Ska bli väldans kul. Det blir ju inte så aktuellt just på tjejHoney nu då, men om tränaren är bra (och det är OK för M) så kanske jag kan ta henne till Björknäs fortsättningsvis sen. Tränarens stall är nånstans i Vallentuna så då blir ju soppapriset billigare också.

Vacker bild

Älskar denna bild på blogg-Tyra och hennes Joe. Nu är ju just Tyra inte en sån där "behålla hästen forever för att det är min bästis"-tjej som jag är men man kan ju älska sin häst ändå. Jag älskar ju mina medishästar även om de inte är mina och jag vet att det förr eller senare tar slut.

Galoppfattningslördag, del 2

När jag åkte från Runsa så hade jag ju huvudet fullt, och sen vidare till Björknäs där de flesta hästägare + några medryttare hade fixat & städat i flera timmar när jag kom. Hade redan meddelat att jag inte kunde hjälpa till eftersom jag skulle till Runsa först men det känns alltid dumt att bara stövla in och dricka kaffe bara, när alla jobbat arslet av sig.. :( Men men.
 
Honey hade hö och nästan all lucern kvar från morgonen så jag fixade honom i boxen medans han fick äta det som bonuslunch. Var rätt full i skallen så när jag tog ut honom frågade C om jag verkligen skulle ha framskydden på bakbenen. Eh. Pinsamt. Nej, det skulle jag ju inte, hade vart helt fast i mina tankar så jag vet inte hur det gick till, glömde även spöet i stallet och fick vända igen, helt förvirrad..
 
Beslöt att rida Högvreten som vi båda gillar, var själva spänd och hade svårt att motivera Honey att inte gå och trippa när jag själv inte kunde slappna av, men så fort vi ridit in på deras vägar så kände jag hur allt bara släppte och vi mjukade upp oss båda två med en skön joggtrav. De har härligt branta klätterbackar, så han fick trava upp för en sådan och sen skritt ner för en lika brant, jogg till "ringen" där man kan rida runt runt runt, och en uppvärmningsgalopp runt halva ungefär. Sen fick vi möte av nån sjukt uppiffad Högvretenponny (inkl mössa och allt!)  och skatade av en liten stund tills vi passerat. Sen övade jag galoppfattningar med Honey med, till skillnad från tjejHoney handlar det inte om att han ska acceptera dom utan bara öva att ta rätt (han kan ju ta båda galopper) + rumpträning. Tog varannan höger varannan vänster och det gick rätt bra, ibland tog jag två i rad och då var det svårare för honom att ta höger sen, några gånger blev det vä när det skulle vara höger. Vi övade väl ca ett halvt varv, sen belöt jag mig för att vi skulle ta Ekebysvängen istället för att slippa möta ponnyn igen, så då tog vi höger galopp bara för att stärka/befästa.
 
Dessutom behöver JAG öva på höger galopp för det känns väldigt onaturligt för mig efter två år på en häst som bara tar vänster. Försöker få det att kännas naturligt för min kropp. Höger är ju dessutom min svaga sida, har stukat den i en omkullridning med min första medishäst Ragge en gång och den foten är sedan dess lite vekare. När vi kom tillbaka till Högvretenvägarna efter Ekeby så tog Honey trav själv, utan att jag gett nån hjälp, och det har nog typ ALDRIG hänt. Glad ponny! :) Då tog vi en busgalopp och så hem via Lövhagen. Mycket skön tur, och det känns bra att äntligen kunna jobba honom lite, han var lite svettig sen iallafall! Han hade stått med täcke innan men fick gå ut naken nu för det var 15 grader och fint väder. Mysig tur! På hästryggen släpper allt. <3
 
Lucernfläckar på min arm :)

Galoppfattningslördag, del 1

Har inte skrivit om tidsdagen än, det får komma efter.. Igår kändes allt bar tills jag koma till stallet och började mocka. Då höll jag på börja tjuta, men B &C var där så jag gjorde inte det. Dock svårt att vara glad och trevlig. Har ridit på Runsa sen 2008 så det känns SÅ tråkigt att behöva sluta rida där, för ja, det är ju inte bara det att Honey försvinner. Även om nån VILLE ha hjälp en helgdag i veckan så tror jag inte att det blir aktuellt, det typ enda bra med det här är väl att jag kan ta andra Honey fasta dagar istället för att växla som vi gör nu.
 
Rengjorde ryktpåsen och borstade av alla borstar ordentligt. Hade tänkt tvätta alla förra veckan men hann inte och nu känner jag inte exakt nån större motivation till det. Pysslade med henne en lång stund, hon släpper hår i omgångar känns det som, och igår var en släppa-dag så vi höll på med ryktstenen ett bra tag. Hon var lite uttråkad och ofokuserad men var ändå väldigt lugn. Hon märkte väl att jag inte riktigt var som jag brukar, jag tyckte jag höll på med henne på samma sätt men när man är så ledsen att man bara vill grina måste det ju göra nåt med ens kroppsspråk. 
 
 
När vi red ut så var det iallafall en jättehärlig tur. Vi tog skogen till Manilla, vägen till andra skogsvägen och red till ridskolans vägar. Hon är så JÄVLA fin nu, nu känns hon som gamla vanliga Honey som hon typ var är jag började på henne. Hon är verkligen ingen häst som ska gå och skrota, hon mår bäst av att gå nästan varje dag. Vi travade på lång tygel och hon stressade inte alls, men var lite ouppmärksam på min sits. Normalt brukar jag kunna trava henne på lång tygel och bromsa enbart genom att rida lätt saktare, men nu blev det typ avbrott till skritt istället. Vi joggade från Runsavägen till ridskolans vägar, en liten galopp på slutet, och när vi kommit förbi det ojämna partiet i början galopperade vi nästan hela vägen, till ridskolans sommarhagar, längs en långsida och en kortsida tills det blev tvärnit pga kvinna med cykel som hon inte såg. Riktigt styrketräningspass!
 
Sen lite trav, och så mötte vi en häst från Sättra, det var inga problem och sen när vi kommit tillbaka till ridstigen igen travade vi ett tag först (för jag visste inte om hästen från Sättra var framför oss eller inte) och hon var inte hetsig alls fastän det var hemåt och vi normalt galopperar där! Åh fina tjejen! <3 Så har det inte vart på.. evigheter. När jag kände mig säker på att ingen var framför oss tog vi en busgalopp och det var superhärligt. När vi kom ut på skogsvägen skrittade vi eftersom det är neråtsluttning där, är inte helt bekväm med att galoppera där och hon kändes lite väl pigg efter galoppen då. Där det var plan mark övade vi galoppfattning, först gick det bra men när hon insåg att hon inte skulle få galoppera blev hon lite sur och började krulla ihop sig & kicka. Efter lite ryggningskorrigeringar + att hon fick beröm varje gång det gick bra så skärpte hon sig dock. Mkt duktig tjej! Hade tänkt rida hem via Göranstorp men det kändes som att vi var klara och jag ville inte slänga bort det bra jobb hon just gjort med galoppfattningarna så vi tog Manilla hem igen.
 

Det var en gång i ett annat liv, ett annat dom mot ett annat vi.

Hittade det här inlägget i "utkast"-högen.. är väl skrivet för ganska preis ett år sedan.
 

 
Igår gick Honey två gånger; först red hennes ägare J ut på henne med H/Sessan runt Oxundasjön, en jättetrevlig långtur som jag ser fram emot att rida nån eller några gånger nu i sommar - älskar den. Och så på kvällen kom jag och red henne på banan. Det var rätt uppenbart att hon hellre hade stått kvar i kvällssolen i hagen men hon var ändå inte tjurig så jag var positiv inför ridpasset.

Eftersom det gått åt rätt håll ville jag testa rida henne på hacket på banan, så jag började med det under uppvärmningen. Hon går jättebra på det, men jag kände att jag var osäker och eftersom jag kände det kände hon det. Jag vet helt enkelt inte hur mycket jag ska våga ta i henne med det på - jag tror inte på de där larvhistorierna om att man kan knäcka nosbenet på en häst med hack men jag vill ju inte att hon ska lida eller känna att det känns obehagligt! Gummibettet kan jag och vet hur jag ska rida på, men dressyr på hack är fan inte det lättaste. Hon började trixa så fort det blev jobbigt och det går ju inte att göra one rein stop på hack precis så det blev som det blev, ett steg fram, tre tillbaka, tillrättavisning, om igen och allt det om igen när det blev trix.

Jag kände inte alls att det blev bra, så jag bytte till bettet istället. Hon blev lite sur på det och bråkade lite mer än vanligt emot det, men efter ett tag chillade hon. Skritten går nästan helt klockrent nu, istället för att jag måste jobba i varje steg går hon rätt och jag behöver bara korrigera några gånger då & då. Traven har fortfarande en del att önska, men med tanke på att vi red fyra varv utan en enda tillstymmelse till form för bara 1½ vecka sen har vi kommit långt! Efter bra varv åt båda håll, ett till bra i höger (som är svåra sidan) tjurade hon dock totalt ihop åt vänster. Det var som att hon kom på att hon gått tidigare under dagen, vad hade jag för rätt att komma här med krav på henne nu? Hrmph! ..skulle hon nog ha sagt om hon kunde.

Lirkade fram och tillbaka i skritt, upp i trav, tjur, ner i skritt, upp i trav och så fortsatte vi till hon släppte och gick bra en längre period, sen lät vi det vara och testade höger galopp. Från volt är det fortfarande inga problem och nu har hon öronen framåt och ett mycket självsäkrare steg redan i första galoppen, hon börjar fatta att det inte är så läskigt. Men själva fattningen är svår såklart. Jag testade med "bara" en skarp kurva (typ vänd snett igenom från fel hörn) och det gick bra! Vi red bara ett par parv igår, kanske 5 eller 6 för det kändes inte som att det behövdes mer just då. Eventuellt blir det träning på lördag igen, har inte hört något än men antar att jag får det om det blir av.. :) Ska bli spännande att se vad nästa steg blir, i synnerhet för galoppen!

Senare

Efter att ha fått fulgrina (när man låter helt förjävlig och bara hulkar ni vet) ordentligt när jag kom hem, ätit lite tröstmat & sett första tredjedelen av Hunger Games är jag äntligen väck med dagens spänningshuvudvärk. Kliver nu in i förnekelsen och sparar nästa fulgråt tills sista dagen med henne, när det nu blir.
 
Istället tänkte jag rekommendera ett intressant blogginlägg om en föreläsning som Elfstrandstjejerna vart på. Låter superintressant, det är verkligen nåt som jag själv skulle vilja gå på, det där med sadlar och om de passar eller ej är så himla knepigt tycker jag, och inget som jag har NÅN aning om. Åter igen dock Stockholmssyndromet; varför inga roliga föreläsningar i Stockholm. Antar att det är dels för att man inte hör om dom, men undrar lite också om folk i Stockholm är för tävlingsnördiga för att bry sig om sånt här så mycket? Betalar bara en sadelutprovare, klart? Hm? Vet inte. Men som Emma skriver i inlägget behöver ju inte det vara helt klockrent heller..
 
 
Nej, nu ska jag försöka fixa lite matlåda och sen ta ett bad. Blev ruggigt frusen på hemvägen.
Vårjackan håller men jag måste börja använda handskar & kanske en halsduk igen.. suck.
 
Imorgon ska jag till Björknäs. Ingen plan men är sååå sugen på banan. Men i helgen ska grushögarna bort så då kanske vi äntligen kan få till lite dressyrpass.

2-årsförbannelsen strikes again (eller: Varning för känslostorm overload)

Jag är så ledsen just nu att jag bara vill dö.
 
 
 
Så är läget nu med älskade Filifjonkan och jag var tvungen att grina lite på toan ett tag efter jag fick SMS:et av J idag. Innan jag fortsätter skriva texten nedan så vill jag bara göra det väldigt tydligt att jag INTE är arg eller ledsen eller nåt på henne. J har erbjudit mig att vara halvfodervärd på henne och jag har tackat nej till det. Jag skulle ta henne på helfoder själv från och med imorgon trots att jag inte eg har råd, om jag bara kunde ta mig ut till stallet 7 dar i veckan. Men jag måste kunna ha ett fungerande liv också och det går inte utan bil eller allraminst att kunna ta sig hem via lokaltrafiken enkelt. Och det går inte.
 
Men jag går sönder. Nej, det är ingen nyhet att J sökt fodervärd till henne, ja, jag har vetat om det. J har informerat mig bäst av alla de hästägare jag haft som flyttat sin häst ifrån mig, och i slutändan tror jag också att det blir bäst för Honey såhär. Och det är det viktigaste. Men det hindrar inte mina egna känslor och att jag sitter här och grinar när jag skriver för jag tycker om henne så himla mycket och jag vill inte att hon ska försvinna från mig och jag hatar det jävla orättvisa livet i allmänhet. Missförstå mig rätt när jag skriver detta, men trots att jag är en jävligt bra medryttare så HATAR jag att rida andras hästar.
 
Och jag har sen jag flyttade till Stockholm haft sån jävla otur med varje. jävla. häst. Brokes ägare fick barn och flyttade. Lucas fick gå i pension. Rauens ägare flyttade. Honey ska ut på foder. Och alla efter ca 2 år tillsammans, give or take. Igen; jag hyser INGET SOM HELST agg mot NÅN hästägare jag haft för ingen av dom hade de planerna 2 år tidigare när jag började rida deras hästar. Jag vet. Shit happens. Det är deras hästar. Men det är så JÄVLA tröttsamt att det alltid händer just när jag känner som mest och starkast varje gång. Och jag går sönder när jag tänker på att jag bara har en handfull gånger kvar med henne, och att hon sen, som alla andra, försvinner ur mitt liv. Som jag har grinat över andras hästar. Jag önskar att.. äh, jag vet inte. Att det kunde hända innan jag blev för fäst vid hästarna. Skulle M av nån anledning vilja att jag slutade rida pojkHoney nu så skulle det vara tråkigt men jag skulle inte gråta såhär som jag gör nu, för det har bara vart 4 månader. Men det är ingens fel.
 
Jag är bara så ledsen så jag vill dö och inget hjälper.
Just nu känner jag bara som jag gjort alla gånger tidigare, dvs "Jag ska fan inte rida en enda jävla häst till förrän jag har råd med min egen". Men det går ju inte. Då DÖR jag ju. Fan fan fan fan fan. Jävla djur.
 
Mitt fina hjärta. <3

borrowedhearts

Mina äventyr med min medryttarhäst Honey Bird Twitter, samt allmänna funderingar & tankar om hästar, ridning & stall!

RSS 2.0