Bajs

Blä. Hade hoppats ha råd med en CR-lektion denna månad men ekonomin ser skit ut denna månad med.. Hade hoppats att det skulle börja fixa sig snart men min katt Joe's försäkring kom, samt att gymkortet börjat dras så vips var en tusenlapp borta. Börjar ångra att jag ska till Norge i helgen. Och då vet jag att det kommer vara så kul men har redan ångest för att ännu mer pengar kommer gå.. :( Fan. 

Sorry, hatar att skriva om pengar och hatar att läsa om det men behövde bara kräkas av mig lite.. :( Inte på skitbra humör, får hoppas att stallet gör mig gladare. Inte exakt på cavalettijobbhumör men vi får se hur det känns när vi kommer till stallet..


Lite exakt såhär känner jag mig just nu..

Sommarfin

Medans Honey fick beta vass igår roade jag mig med att göra henne lite sommarfin. Honey funderade på att anmäla mig för plågsamma djurförsök eftersom det var såååå irriterande med både fläta och små blommor i håret. Urk! Hahaha


Man kan ju inte va snygg jämt..

Hackamore

Jag hade aldrig ridit på hackamore innan jag red Honey men nu älskar jag det. Jag vet att många har sina åsikter om det, och det är absolut ett starkt "bett" som inte ska användas om man inte vet vad man gör - som så mycket annan utrustning som t ex gramantyglar, hissbett etc.
 
PS of Sweden ska ju lansera hack snart, de släpper detta först på Falsterbo och sen på hemsidan. Prislappen lär väl inte vara kul men OJ så snyggt. Jag gillar deras anatomiska nackar och de verkar ha gått extra in här vilket är bra då hack såklart ger tryck bl a i nacke. Jag gillar också att hacket är mer svängt än normalt och att nosplattan är extra go för hästen.
 
Markus ridsportbutik finns massa olicka hackamore som jag tycker verkar så spännande;
 
Detta hack är närmast de man hittar på Börjes & Hööks och
finns i lite olika utföranden, bl a en kombi med kapsonringar!
Supernsnygg design på hacket!
 
 
"Flower"-hackamoret ger antagligen (?) olika signaler beroende på var man fäster tygeln. Det borde rimligtvis kunna funka som ett sidepull också men är lite osäker på den saken.
 
 
Halvhackamoret är vanligare i USA tror jag, med repets och kedjans längd kan man reglera vid hur högt huvud som den sänkande hävstångfunktionen skall träda i kraft. Det ska vara lättare att styra och leda än med vanliga hackamore. Synd att det är så otroligt fult.
 
 
 StarWheel-hacket är en annan variant av Flower-modellen ser det ut som, och precis som de andra finns kombo med kapson som ni ser.
 
 
De här extremt korta skänklarna ska leda till bättre möjlighet till ledande tygeltag än ett vanligt hack. Borde rimligtvis inte ge lika mycket tryck heller. Detta är ett jag verkligen skulle vilja prova!
 
 
 
Fast det här är det jag nog är mest sugen på av alla - centerhackamoret. Med tygeln ovanför kindremmen får du ett sidepull. Med tygeln nedanför får du en mild hävstångseffekt, men kan fortfarande enkelt ta ledande tygeltag.
 

Halvseg lördag

Det blev inte alls nån långrunda idag, kanske lite bra det för jag var så trött. Idag blev jag mött i hagen och fick till och med ett "höh-höh-höh"-gnägg när jag kom <3 Pluttan. Red barbacka till stallet men det var nästan lika segt som att leda henne. Det är väl bara inse att det är en seg väg oavsett hur vi färdas på den.
 
Åt frukost på bron medans hon fick beta, sen red vi 50 min mot Rosersbergs båthamn. Först 10 min skritt, sen jogg från backen till Rosendal. Gick sisådär men mest bra. Lite knackigt. Sen förbi ko/fårhagen och läskiga bron men det gick exceptionellt bra med bara ett stopp för djuren och ett stopp för bron. Vet inte vad som ändrat sig men på senaste har hon vart superduktig där! Sen fick hon trava lite snabbare till Räddningsverket och sen mot första svängen mot båthamnen. Hon var lite fladdrig och lyssnade inte lika bra som igår. Ev kanske hon också har träningsvärk (?), jag har det iallafall. Från kurvan fick hon galoppera halvvägs tillbaka till räddningsverket, sen trav. Efter räddningsverket blev det jogg till bron, skritt upp för backen och sen jogg till sista backen och skritt hem. (Förlåt för er som inte vet hur denna väg ser ut, fattar att det inte ger er nånting att läsa detta haha) 
 
Mycket trav alltså, mot slutet gick hon bra och joggade. I början ville hon antingen rusa eller bryta av istället så det får mig att tro att det var träningsvärk, att hon var varm mot slutet och då gick det. Jaja. Rätt bra pass ändå. Ledde henne tillbaka och Bettan & Crille kom precis då också, kul! har inte träffat dom sen vi släppte på bete för en månad sen.
 
 
Vaaaaass <3 Bästa tycker Honey och vill stanna och äta lääänge.
Därför blir det minst 4 ggr mellan stallet och hagen som vi förr eller senare blir lite osams..;)
 
Lilla tjockis-prickigkorven.. :)
 
Ska kanske ut imorgon med, om vädret håller. Det skulle regna nu ikväll men än har inget kommit. Dock skulle det vara bra i em imorgon så så länge vädret håller (dvs hon inte får ont i ryggen) så. Men då blir det nog bara en skrittlufstur om vi ska orka med nåt cavalettiarebete på måndag. Puuuh. Det hjälper inte att jag är SÅ jävla otränad, den otrevliga SATS-appen meddelar att det är 4 veckor jag var där sist. Tror att den första veckan var där när Johanna var borta men senaste tre är pga sjuk :( Nu blir dock hostan bättre & bättre så förhoppningsvis så kanske jag skulle kunna träna nåt nästa vecka. Har mest träningsvärk i mage & rygg själv.

?

Allt känns lite rörigt & konstigt i stallet just nu. Eftersom jag inte är in the loop & inte vet exakt vad som händer orkar eller vill jag inte skriva om det, men det gör mig nedstämd. Stallet ska ju vara det bästa. Jag orkar inte riktigt lägga mig i det heller. Hoppas att det löser sig och blir bra till hösten. Det jag ogillar mest med somrarna är att man aldrig träffar folk i stallet mer än nån udda gång, de flesta jobbar i eller nära Väsby, många är långlediga på sommaren. Jag är mig veterligen den enda som är ute mina ordinarie tider = ser bara nån då & då av slump.
 
Som tur är blir allt bra när jag är med Honey iallafall, och det är roligt att hon nu är så frisk att vi kan börja träna i mer eller mindre alla gångarter (tar det lite lugnt med galoppen än) och kondis- och styrketräna. Och förhoppningsvis träna bort tjockismagen. På måndag ska hon få skor, tänkte att jag kunde ta ett cavalettipass på banan då för att styrketräna lite. Sen är jag bortrest nästa helg men efter det ska jag vara hemma till slutet av November (!) så det ska bli kul att se hur utvecklingen går. Idag har jag tänkt att vi ska fortsätta konditionsträna, men längre och mot Rosersberg.
 
 
Vi mötte denna lilla Bambi igår som blivit bortstött av sin mamma nu. Superförvirrad och supersöt.

Så jäkla bra pass!

Hämtade en lite gladare Honey i hagen och småpratade lite med Frida & Totti som kom just då. Sen knallade vi till stallet med många stopp. Trots bra humör dör hon av tristess på det. I synnerhet när hon inte får stanna och äta vass.. Eftersom alla skor fortfarande satt på for vi ut, samma tur som i onsdags fast lite annorlunda upplägg eftersom hon kändes mer som vanligt idag. Först 10 min skritt, sen 10 min trav till Göranstorpsbommen. Fokuserade på att jogga, ha lång tygel och enbart bromsa med sitsen och för mig; inte åka med när hon ökar utan att hitta tillbaka till den långsamma lättridningen fastän hon ökar. Det är  svårt! Ofta funkar det att blunda, knäppt nog.
 
Jag lyssnade på Ridpodden innan där Jens Fredricsson pratade om vikten av balans, att den måste finnas där så man kan hoppa utan att hålla i sig, oavsett om man hoppar 140 eller ej. Så jag blir så glad när vi båda har balansen i traven och att det inte blir en dragkamp. Det var faktiskt en kort kort bit som hon gick perfekt, jag vet inte om hästar kan ta stöd i hack som de kan i bett men det kändes så! Det var liksom kontakt men inget hängande.. svårt att förklara. Det var bara en kort stund men allt kändes så perfekt. Sen fick hon skritta från Göranstorp tills förbi var de avverkat, sen tog jag tyglarna och lät henne själv falla in i galopp. Hon blev lite förvånad och förvirrad men snart gick hon fint och jag stod i lätt sits och lät henne bara rulla fint. Här är hon såklart inte stark nog än men hon gick utan att krångla i en lugn galopp en bit. Sen lite skritt och så fin joggtrav igen. Väldigt lyhörd och duktig!
 
Avslutade med att testa några öppnor åt varje håll + testa ställa henne med bara sitsen och båda gick bra men jag är kass och min kropp är stel som faaan. Kan jag bli frisk snart, måste börja yoga igen! Vill rida CR-lektion! Åh.
 
 
Så jäkla nöjd med henne idag <3 Fina tjejen. Skrittade barbacka till hagen i repgrimman sen.

Extradag

Fick extradag igår & hämtade en halvseg fjonk i hagen. Det blev många stopp på vägen hem och hon var inte supersugen. Eftersom man går längs med Runsavägen på asfalt hör man hovarna så bra och jag blundar ibland och bara lyssnar på stegen, man hör så lätt om de går rent då. Och så kom det plötsligt, ljudet man inte vill höra. Klomp klomp klomp klink. Klink som i lös sko. Stannade och tittade på hoven som klinkade och jodå, vä bak vickade lite. Dock väldigt lite och bara upp & ner så efter snabb SMS-konversation med Johanna tyckte vi båda att vi kunde rida ändå, men jag ändrade från planen att cavalettiöva på banan till att rida Göranstorp (för att få platt rak väg).

 

Hon skrittade på av bara fan direkt, och började slänga med huvudet. ”Travarslängen” är lite hennes grej och den kan både betyda busa, jag är sur/irriterad, kom igeeen nu, åh vad skönt etc etc. Det är lite svårt att förklara men man får liksom läsa av allt annat också. Idag betydde den definitivt ”vi kan väl galoppera från start till stopp?” När vi kom till skogsbrynet taggade hon som fan och när jag släppte tyglarna och tänkte ”trav” gick hon direkt upp i.. galopp. Haha. Fjantunge. Vi travade sen till galoppbacken, sen fick hon galoppera upp, och sen körde vi trav & lite galoppfattningar till Göranstorp. Försökte få till höger ett par gånger men hon blir bara förbannad när jag lägger vikthjälperna på vänster bak så jag ville inte tjafsa med henne. Vi kommer behöva hjälp och mer koncentrerat arbete där, men det var inte läge att tjafsa om det igår när hon var så jävla döpigg så jag slutade försöka efter ett par tre gånger.

 

Från Göranstorp körde vi intervaller galopp – trav - galopp – trav – galopp tillbaka till galoppbacken, skritt ned för den och hem igen. Hon var lite svettig efter det men inte flåsig så det var nog bra jobb. Får hålla tummarna att skorna sitter veckan ut så vi kan köra lite längre kondispass på lördag. När vi kom hem hade den vickande skon på vänster satt sig och vickade inte längre, höger svajade lite både före och efter men om hon inte hittar på något i hagen BORDE de hålla. Hon ska skos på måndag och har lite långa hovar och nedslitna skor (speciellt bak) så det är inte så konstigt eg. Jag är inte så jättebra på hovar och skor men jag har läst nånstans att hovarna växer mer på sommaren pga gräset.

 

Hursomhelst. Inte en supebra tur pga piggelinskallen, hon ville bara galoppera och lade allt i handen. Men även om det blev lite tungt där så tyckte jag att hon ändå skötte sig hyfsat. Blev lite brallfest när vi precis vänt och hon ville galoppera i 180 istället för sansat, men annars OK. Får skorna sitta kvar kör vi nog fortsatt kondisträning på raka vägar fredag-lördag. Hon är lite för tjock nu (pga bete & konvalescensen i kombo) så det är bra träning ändå. Hovis kommer på måndag, då kanske vi kör lite cavaletti sen på kvällen då istället.

 

 

 
 
 "Trött" på väg till stallet - jojo..

Karen Gillan på hästEn för er som sett Doctor Who; Karen Gillan till häst!

PS of Sweden släpper Hackamore

Jag DÖR så snyggt! Jag frågade dom på deras sida om de ska släppa träns med avtagbar nosgrimma och det var tydligen också på G!Meh

Allt känns så jävla ostadigt och rörigt, överallt, just nu. Alla plan, platser & planer. Jag känner mig trött och less, stressad & huvudvärk, och den här jävla mongoliska bronkithostan jag har är seg och inget hjälper. Idag efter jobbet har jag bara vart hemma och sett gamla avsnitt av Doctor Who och Leverage. Gjorde egen pesto som var asgod, till pasta.

 

Honey har också vart lite off på senaste. Tittig ute (mer än normalt) & grinig i hagen. Kanske för att flocken har vart uppdelad. Igår var första gången på länge hon faktiskt såg glad ut att se mig (de har gått ihop alla sen i söndags). Så det var ju skönt. Nu ska jag gå och sova.

 

Skrutt med konstig min i Göranstorpshagen förra veckan. 

Bett..

 
 
 
 

Regnmåndag..


Såhär blöt häst = ingen ridning
 
Hon började darra i huden när jag bara höll handen ovanför, så det var ingen idé att ens försöka hoppas på nån ridning idag. Vi knallade till stallet och så fick hon en hötuss, djävulsklo och lite havre & några äpplen + mysa i yllet för att dra ur det blöta. Vet inte eg om djävulsklo verkar så pass snabbt men tänker att det kan ju inte skada iaf.
 Det var hård blåst mot stallet, hon gick med huvudet på detta sätt, lågt och i lod.


Oplanerad miljöträning då extramatte behövde paraply. (Inga problem)
 
Hade kanske tänkt ut på promenad, men det blåste 7 sekundmeter och småpissade hela tiden så jag bara: näe. Plus att jag helst ville att hon skulle bli helt torr. Så hon fick stå inne 1½ timme medans jag pysslade på. Finns inte så mycket att göra i stallet nu på sommaren men våra benskydd hängde i stallet och två hade fått sval-bajs på sig så jag tvättade dom och lade dom på vinden istället.
 
 
Annars mest detta.
 
När hon var torr stod jag i valet & kvalet om jag skulle sätta på regntäcket eller ej - det var inte lovat regn dan efter (läs: idag tisdag) men ska blåsa lika mycket, vara samma temp och blåser det så mkt känns det som att det antingen kan blåsa in nåt oväntat, alt att hon ändå blir kall & spänd . Så till slut tänkte jag "varm Honey - glad Honey" och satte på det ändå.
 
När vi kom ut ur stallet gick hon och sträckte lite på sig i halsen, som om hon kände på ryggen. Sen såg hon JÄTTEnöjd ut,  som om hon var nöjd att vara torr och få regnjacka på sig. :) Vi hade ändå lite tid att döda så vi gick till hagen via Upplandsleden, enda lilla motion nån av oss fick. Jag är fortsatt seg, har hostat mig vaken sen tidigt i morse om ni undrar varför detta inlägg är skrivet så tidigt :(
 


Mmm vass. Värt att gå ner i diket för.
 


Ich.I väntan på..Mina älsklingar <3

Knasdröm..

Drömde inatt att jag var med på en ridlektion Marika höll, i Luleå Ridklubbs gamla lokaler på Bergnäset (!). Först red en vit tjock ponny. Sen en svart häst. Den vita ponnyn var jobbig att få ut ur ridhuset. När den svarta skulle ut öppnade jag dörren och nån gav mig en sadlad Honey, som hade fast tränsreflexer på tränset. När jag skulle sätta på mig hjälmen var hon plötsligt inte sadlad längre (fastän hon var det innan) och hon hade ett gigantiskt köttsår där sadeln skulle ligga..!

 

Jag var visserligen lite fundersam på om det skulle regna idag så jag undrade igår kväll om jag skulle kunna rida eller ej.. haha. Ja vi får väl se, ska småregna fram till 22 så det är väl inte exakt lysande utsikter för det, fortsatt kallt också (15 grader). Men men. Such is da Swedish summer.

 

Idag är sista veckan som Väsby ridklubbs ridhus har öppet, förra veckan var jag lite inne på att rida där (bara för att) men idag är jag inte sugen. Kanske på fredag, vi får se. Sen öppnar det igen 4 augusti. Kommer vi oss ut idag blir det nog helt kravlöst, är lite småtrött och småsjuk fortfarande (även om det går åt rätt håll.. igen..) så mer orkar jag inte. Förhoppningsvis blir jag piggare i stallet.

Blogg 100

Jag gick med i bloggprojektet Blogg 100 i våras, vilket innebär att man ska blogg 100 inlägg på 100 dagar (1 mars – 8 juni). Slutmålet nåddes och jag klarade det utan problem, faktum var att jag hade gjort 124 inlägg och var den 13:e mest aktiva bloggaren i projektet! Jag tror jag ”backbloggat” max 3 ggr under denna tid (dvs lagt in ett inlägg i efterhand på rätt dag, för att jag inte hunnit nån ynka dag). Men oftast har jag faktiskt bloggat alla dar, och ofta mer än en gång per dag. Vissa inlägg märkte jag inte ens med Blogg 100-taggen så det är mer än 124 inlägg egentligen.

 

 Jag har haft personliga bloggar förr, och en gång en TV-blogg, men det har alltid fallit av med tiden. Det har dock inte skett med denna blogg, förmodligen för att det är det jag är mest intresserad av. Hästar är alltid relevant för mig, och även om jag tyvärr inte är i stallet varje dag så finns det alltid hästsaker att skriva om. Jag är en stor TV-seriefantast men tydligen inte så mycket att jag orkar blogga om det i så hög grad. Jag hittar hela tiden saker jag vill skriva om, och ofta blir jag inspirerad av andra hästbloggare & Facebookgrupper.

 

 Det enda som är tråkigt med bloggen är att jag inte alltid har tid eller orkar, jag jobbar ju heltid, pendlar och bussar till stallet så t ex stalldagar bloggar jag sällan mer än tidsinställda/korta inlägg. Sen önskar jag såklart att fler personer av er som läser kommenterar. Visserligen har jag den inte för er utan för mig, men det är ändå roligare med kommentarer. Det blir mer levande så. Det blir mer och mer så att jag önskar att bloggen var 50/50 personlig/häst, men detta är min medryttarhästblogg och då får det vara så. Det vore annorlunda om jag hade egen häst, men syftet med denna blogg är att minnas medisarna. Men jag är glad att det gick så bra ändå och oftast behövde jag inte ens tänka på det så jag kommer nog inte ens vara med nästa år.

 

 

Besök hos Linda

GOd morgon från Luleå! Vaknade strax innan sex av att jag hostade, dock så somnade jag inte långt efter att jag ätit vid sjutiden igår, så jag har ändå sovit länge och en hel natt. Mamma har Cocillana som jag fått men jag vet inte om det hjälper så mycket..? Kanske.
 
Igår var jag och hälsade på Linda (som ägde min första medryttarhäst Ragge) och hennes hästar. Det var jättekul, vi red ut en sväng, jag red på Stråla och hon Mayan. Hon har en så hiiimla skön bomlös sadel, det är som att sitta i en kudde. Dock hade jag lite halvdålig styrsel + red i jeans & sneakers så jag kände att jag var lite hejsan svenjsan, i synnerhet i galoppen eftersom Stråla också hade mycket större galopp än jag är van vid från lilla spetan haha ;) Men som tur var var Stråla snäll så allt gick bra.
 
 
I Brändön på Stråla
 

Förjävla snygg & seriöst ridning, haha. Söta Stråla :) 

Ibland..

..blir jag så kräkavundsjuk på folk med egna hästar.
Alla möjligheter som finns, att få kontrollera allt, att få säga "min häst".
 
Jag vill också.
Tur att man får vara med iallafall.
 
<3

Midsommartur

Idag tog vi en bra Midsommartur. Ner mot Sättra, sen upp raksträckan efter Islandsstallet, på ridvägarna runt ängarna till Sättra. 10 min skritt, 10 min trav. Hon blev väldigt tittig runt ridskolan, och sen distraherad när två andra hästar kom bakom oss. När vi kom på andra sidan vägen och travade runt deras sommarhagar försvann dock det. Vi galopperade hela raksträckan + 2 mindre bitar senare, annars trav på vägarna där med halvhalter för att hon skulle lyssna. Jätteduktig, trots mycket trav & galopp var hon knappt ens svettig, lite sådär att man känner att hon var fuktig men inte blöt. Sen skrittade vi av sista 2 kilometrarna hem. Superduktig tjej.
 
 
Alla galopper var i sansat tempo också, kändes kanon. Hon hade inte bråttom utan var bara nöjd. Så skönt :) Så härligt att hon inte behövde konvalescensa hela sommaren! 
 

Dålig dag..

Jaha. Hoppas alla haft en bättre dag än jag.
Min jobbvecka slutade med att jag & mina kollegor sprang från jobbet medans poliser med automatvapen kom emot oss. Om det låter dramatiskt är det bara för att det var det, Moderaternas kontor blev bombhotat och råkar ligga precis mitt emot vårat. I stressen blev min mobil dessutom kvar på jobbet.. :( 
 
Jag orkar inte riktigt gå in och förklara allt men gamla minnen kom tillbaka och jag har haft en rätt jobbig kväll sen, det börjar vända efter lite tacos & Leverage men stresshuvudvärken har inte släppt än. Vill åka till Luleå imorgon, inte på lördag. Fast samtidigt är det rätt skönt att ha en dag att bara.. bläa på. Ska till Honey på förmiddagen imorgon och sen bara göra inget hemma, sova bort andravågen av förkylningen som kom. Lite bättre idag dock så det borde förhoppningsvis gå bort fort.
 
Ser så jävla mycket fram emot Luleå, framför allt det att inget är bokat utan att hälsa på Linda & hästarna. Inte åka runt, inte ha ångest över att vissa jag inte vill träffa ska dyka upp på ställen etc. Älskar att vara i Luleå korta perioder, hatar alla krav som kommer med det. Dessutom kommer aldrig nån ner och hälsar på mig förutom mamma, det är alltid jag som åker upp och jag är lite less på det. Varför ska jag betala för att åka upp och vara stressad? 
 
Jaja det där blev lite TMI, förlåt, men har en dålig dag och då kan det bli så.
 
 
Imorgon Fjonkdags <3 Äntligen. På söndag ska hela flocken slås ihop igen efter att ha vart delad för nu är en hage tillfixad. Har saknat lillskrutten till höger där.

Vill ha

Sååååå sugen på dessa fingerlösa handskar från Roeckl..
 
Står på Horze hemsida att de är "en modehöjdpunkt för tonåringen" hahaha! Mer praktiska skulle jag säga, jag kan verkligen inte rida utan handskar och det blir lite varmt nu på sommaren. Skulle f ö behöva ett par nya vanliga Roeckl, måste lägga till det på min önskelista..

Throwback Thursday: December 2010

Åh jag satt och kollade lite gamla foton och hittade från en uteritt vi gjorde med stallet för länge sen när jag red Rauen, hittade Honey på två foton. :)
 
Mårten, Sessan, Honey & Lucas.
 
 
Honey ville ha macka. Lilla skrutt!
Nio år här.

Blö

Lite krasslig.. igen. Hoppas det bara är tillfälligt och känns som det, men ändå. Blä. Dessutom känns det som att det är sååå länge sen jag var i stallet, och såååå länge kvar. Eftersom jag var ledig i måndags kändes det som måndag igår på jobbet - vilket gjorde att jag flera gånger tänkte "men ikväll får jag iallafall åka till Honey" - men nej. Och imorgon känns det som att det är fredag eftersom man är ledig på fredag.

 

Och när man väl får åka ut går det så FORT. Det är skönt med sommar men jag gillar faktiskt bäst när de är installade för då träffar man de andra i stallet mer, och jag saknar allt pyssel med grejer och box. Haha. Lite knäppt kanske men jag gillar det där. Skulle aldrig kunna med helinackordering alltså!

 

Ja nej usch vad gnällig jag är! Typsikt sjukisgnäll.
Längtar till på lördag iallafall, då jag ska hälsa på Linda och hästarna. Och bara chilla i övrigt. Det är min enda plan under de 32 timmar jag är i Luleå. Fast nåt mer händer säkert.

 

 
Aldrig är man nöjd..

Tyglar

Höll på att fippla med iPhonen på tåget och vips hade jag gått av i Rotebro istället för Upplands Väsby. Dock går det en buss till Väsby därifrån. Som går förbi Hööks & Horze..

Pilla, klämma, titta.. Petade på lite ridbyxor men näää. Roligast är att kolla på sånt man inte köper som medryttare. Täcken. Träns. 

Är visserligen lite sugen på att köpa tyglar till mitt träns jag vann från Mountain Horse men hittade varken på Hööks eller Horze. De hade ett par på Hööks som var okej, släta svarta på ena sidan och gummi på andra. Men de kändes liksom för.. grova? Hm. Inga var riktigt rätt. Eftersom tränset bara hänger hemma och är snyggt är det inte exakt nåt som behövs men jag har fått för mig att jag ändå vill göra det komplett.

Malin köpte ett par tyglar på GHS förra året som jag tänkte att "näää de här kommer jag inte gilla" men de var assköna. Synd att jag kommer vara bortrest under Stockholm Horse Show i år, annars hade man nog kunnat hitta nåt där.

Tjohoo


..och Hippson liger förhoppningvis hemma i brevlådan för jag såg att det fanns nytt nummer av den med. Borde börja prenumerera på dessa med. Nån dag..

Suris på tur

Idag var Fjonkan inte på humör. Hon ville absolut inte bli hämtad i hagen, inte ens när jag smörade och kliade henne. Jag vill helst inte behöva tvinga henne så jag gav upp efter ett tag och gick för att fylla på badkaret istället. Sen när jag var klar och kom igen vände hon bort sig när jag kom med repgrimman, men då vände jag tillbaka henne och satte på den ändå, och då var hon lite "Jaja okej då" och följde med utan problem. 

Jag tycker det är tråkigt när jag måste säga åt henne att umgås med mig, helst vill jag ju att hon ska vilja det själv. Och de flesta gånger vill hon ofta det. Men inte idag. Och det måste väl också få vara okej, fast det är svårt för jag har min begränsade tid med henne i veckan och jag har begränsad tid pga buss så jag kan inte exakt komma tillbaka senare. Jag vet inte, det är svårt det där. Hon är hon, ett övermärrigt sto. Hon har sina dagar. Det är kanske bara rida igenom dom, fast lite dåligt samvete får jag ändå.

Vi var båda halvsega och irriterade på varann i början men efter första traven blev det bättre. Red förbi vägbommen och hela den vägen ner till ängen som om jag skulle rida till Manilla. Den är inte alltid sådd men ifjol var den det, och i år med. Dock så var biten vi alltid ridit över (när den inte var sådd) slagen så det borde bli stubbåker där snart! Istället red vi samma väg tillbaka, det blev 7km på en timme ungefär. Helt OK, om än tråkigt att rida samma väg dit & hem. Dessutom har vägen blivit lite förstörd med stort grus på flera ställen :( Typiskt, är en sån bra backe där. 

Blev galopp idag, en kort (10 galoppsprång kanske), och en lite längre (dock kort bit). Mycket glad tjej. :) Sista traven blev skitfin. Bra jogg på långa tyglar. Hon blir inte svettig mer än under sadeln nu på ett pass med mkt trav, så kondisen för det är nog rätt bra ändå. Nästa helg ska jag nog ta ett ordentligt intervall-kondispass och verkligen testa henne tror jag! 
O noes!

Har fått slänga två par ridbyxor för det är helt enkelt hål i röva på dom! Egentligen är det inte så konstigt eftersom de är från 2006 (!) så de har hållt länge. Som medryttare sliter man ju inte på saker lika fort heller. Mina Ariatboots börjar också gå sönder i sömmen på ena, de är också från 2006 och jag har ALDRIG tagit hand om dom dvs smort dom eller nåt. Snacka kvalitét! 2006 när jag började rida blev det av en slump så att mamma kom över massa ridsaker åt mig. En bekant till hennes man jobbade med att köpa konkursbon och sälja ut dom och just samtidigt som jag började rida i Stockholm igen köpte han upp en hästaffär. Jag fick Ariatskor, fem Back 2 Back-byxor, en Mountain Horse-vinterjacka, Kyra K-mössa & halsduk, en Jacson-väst samt lite annat småkrafs.
 
Jag använder fortfarande allt idag, de här ridbyxorna + skorna är det första som gått sönder. Nu har jag ändå fyra-fem par ridbyxor (minst, inte säker då de ligger lite överallt) så jag överlever verkligen. De som gått sönder har vart mina slit- & slängridbyxor, halvskodda och eg inte särskilt mycket stöd, men sköna. Om jag har råd ska jag kika sen när Hööks kör igång sommarrean, annars har de billiga för typ 300. 
 
 
I Kyra K-mössan med herrHoney. 

Framtiden

Nu är det inte mycket kvar i kalendern. Det är Luleå i helgen, och så ska jag till Norge i juli men sen är nästa anteckning London med mamma, i slutet av November. Istället blir det fullveckor på jobbet och fokus på hemmet som gäller ett tag. Vilket i ärlighetens namn behövs, hemmet har fått förfalla lite i resor och upptagenhet. Än blir det inte exakt som jag tänkt mig på ett tag, pga pengar. Bilsparande prioriteras först. Norgeresan klämde sig in trots att den inte skulle, men det får blir så.
 
Efter väldigt mycket flängande sedan maj känns det nästan lite skönt. Jag har ingen semester inplanerad eftersom jag bara ska spara pengar men om det är lugnt på jobbet tänkte jag kanske ändå ta en vecka och göra ingenting i slutet av sommaren. Kanske. Vi får se. Jag har inget stort behov att ta semester bara för att ta och eftersom sommardagarna alltid känns längre så gör det inte så mycket att man jobbar. Resa eller semestra finns det inte råd med pga ovan. Dock har jag tagit en semesterdag idag eftersom jag kom hem sent från Kent igår och det är skönt. Få landa lite. Ska ut till Honey om ett tag.
 
Har inte riktigt bestämt mig för var vi ska rida, är sugen på samma vägar som vi red i lördags men jag vill inte tråka ut henne så kanske att vi rider runt Manilla. Vi får se.
 
Honey i lördags. Trädkliexpert.
 
Kanske kan jag ägna min tid på mina mål nu? Har vart lite si & så med dom.. Vissa kommer jag få stryka för det finns inte pengar till allt som jag hoppats (eller snarare: pga att jag prioriterat Kent) Men då har jag ju kvar till 2015 ;) Men andra saker går att göra.

Bild från igår


Snodde denna från Sanna, kanske att ingen av oss var som snyggast på den ;) men har så få på oss när jag rider så jag bjuder på den. Var f ö kallare än det ser ut pga hård blåst (syns lite längre ut på sjön) om ni undrar varför jag var så påpälsad mitt i sommaren.

Tips: Hur man tar med telefonen på sommarenNu har jag ridit ett antal gånger i min Trabeca-"skärp" eller band eller vad man ska säga. Sash kallar dom det på engelska. Det är ungefär som en midjeväska (fast snygg), och så sitter den tight mot kroppen istället för att skumpa som en midjeväska skulle. Den har tre fack varav ett är i iPhonesize och den är helt lysande att rida med! Jag har den nu på sommaren när man rider i T-shirt och inte har nån väst/jacka att ha iPhonen i. Jag köpte den på deras Kickstarterkampanj men den finns på Trabeca.com i tre olika utföranden.

Långtur

När jag har vart förkyld/sjuk och börjar bli frisk visar min kropp mig bäst när den är frisk på hur mycket jag orkar efter stallet. Kom hem vid 17 idag, låg i sängen en halvtimme och läste tidningen/fnulade med iPhone men sen har jag sovit från halv sex till typ halv åtta. Behövde det.. lång dag, men ack så trevlig!
 
När jag stod på busshållplatsen svängde Josephine in och plockade upp mig :), sen chillade vi lite vid torpet eftersom ridsällskapet var lite försenat. Johanna kom förbi med hundarna ett tag, sen kom Helena och Sanna & Cocktail. Grann tyckte Cocktail var jääääättesnygg. Honey var rätt ointresserad. Vi red ut, jag tog Cytra som handhäst (eftersom hon var den enda kvar i hagen och vi skulle vara ute ett tag). Efter ett mindre tjafs/tjut på gården gick det dock bra, även fast vi skrittade längs med vägen et ttag, OCH fick bilmöte. Inga problem. Vi skrittade förbi vägbommen, upp på ridskolans vägar och runt deras sommarhagar. Där är vägen bredare och vi testade trava. Tjejerna var SUPERduktiga och höll sig i synk, fick ta Honey i en hand och hålla Cytra i andra men det gick! Honey är ju lite tjafsig med de flesta andra men Cytra går bra.
 
Duktiga tjejer!
 
Sen red vi över vägen igen, ner runt Sättra och ner på vägarna bakom deras stall tillbaka. Jag har aldrig ridit där (sjukt! har bara aldrig blivit av) men det var superfina vägar! Bortom parkeringen blev det en fin ridstig där de andra travade. Det var inte nog brett att köra med två hästar i bredd där och Honey började vara lite tjurig med att ha Cytra i röven och småkickade så vi körde bara i skritt, det var nog mycket. Sen tog Helena över Cytra när de travat klart, då red vi genom skogen ner till hästbadplatsen och Honey badade så duktigt. Förra sommaren fick man med nöd och näppe ut henne i vattnet men nu är hon superduktig och gick omkring mycket och kollade. Hon fattar inte riktigt varför Grann & Sudden ska stå och veva, och vipsar lite tafatt med hoven haha. Men jag tycker hon är superduktig! 
 
Lite plaskar hon med!
 
Sen körde vi tät i full fart hemåt. Vet inte riktigt när vi red ut men säg att Sanna kom vid 11 (?) och vi red ut inte så långt efter, max en halvtimme. Vi var iallafall tillbaka 14.30 så oavsett om vi red ut 11 eller 12 då var det en ordentlig tur. Sen skulle Josephine åka, men Helena fixade mat åt oss andra och sen kom Anders och efter blev det glass med hallon & kaffe och det var ca så trevligt! :) Cocktail fick stå med de andra i hagen och Grann & framför allt Sudden blev lite till sig över det och det blev lite jagande. Dock gick allt bra. Tjejerna kunde inte brytt sig mindre, Honey stod länge och bara tittade på allt spring, sen följde hon med men mest för att alla andra sprang. :)
 
Imorgon blir det Kent, och sen är jag ledig på måndag så då kommer jag nog vara ute på dagen. På Midsommarafton blir det nog en till gemensam ritt då folk ska till Göranstorp för firande. Jag ska ut för ridandet men det blir nog inte så mycket socialiserande sen för jag ska till Luleå tidigt på Midsommardagen.

Fredag den 13:e


Haha. Hon är inte fullt så sur som hon ser ut här men hon var på knashumör idag. Saker hon var rädd för idag: 
- Islandshästarna
- En sten
- Sin egen skugga
- En kvist på marken 
Däremot gick vi förbi en tre meter hög truck, gick fram & nosade. Jaja inga problem! Första traven gick bra. Andra traven blev så jävla hackig (hon stressade - jag bromsade - hon bröt av - jag manade på). Till slut satt jag ner i traven, då blev det lite bättre.Sen fick hon gå bakom Grann hem. MISÄREN. Imorgon blir det tur med flera andra, inklusive Sanna & Cocktail som jag inte träffat sen jag, Yanniqe, Elin, Anders & Helena var hemma hos dom en sommarhelg för.. tre år sen? Galet vad tiden går!

Wow!

Hittade dessa stigbyglar på Markus Ridsportbutik (som säljer mycket akademisk utrustning). De var ju väldigt wow! Lite väl extravaganta för skogsmulleridning kanske men jag tyckte dom var lite läckra ändå! :)
 
 

Inte solkänslig?

Vissa hästar är ju supersolkänsliga och bränner mulen på sommaren. Honey har ju en nosstrimma med snopp men trots att den är rätt stor kan jag inte minnas att vi haft problem med att hon bränt sig. När vi stod i Slåtterkärr 2012 var det en varm sommar med en hel del sol, jämförde två bilder:
 
4 aug 2012
 
24 nov 2012
 
 
Tycker inte det är nån större skillnad? Nu är ju en ute i direkt sol och en är i stallet på vintern men lite rosa är den alltid. Dock verkar hon inte bränna den. Jag är dessutom så himla pussig och hon har aldrig reagerat mer än typ "åh suck jobbiga människa" ibland ;), och då är det inte årstidsrelaterat. Men hon har väl kanske nog mycket pigment, så hon inte är känslig. Det är ju skönt med tanke på att hon är en mes i ryggen & alltid får mugg i vita hoven ;)

Bra just nu

Har en bra dag idag, det känns som att det är den första på så fruktansvärt länge så jag är glad för det.
Det här är bra just nu:
 
  • Fredag imorgon - Äntligeeeen. Denna vecka har kännts så lång..

 

  • Kentfest på söndag - Igen, äntligeeeen. Snart två veckor sedan i Göteborg och jag saknar gubbarna <3

 

  • Kort vecka nästa vecka - Är ledig på måndagen eftersom Kentfest slutar sent på söndagen, samt att det är midsommar på fredag (= ledig) och sen ska jag till Luleå lördag-söndag. Då ska jag hälsa på min gamla medryttarägare Linda och hennes fem (!) hästar, det ska bli jättekul. Jag hälsade på dom julen 2012 men tyvärr hann jag inte med det nu i julas.

 

  • Honey känns så fin just nu - Verkligen, så fräsch, och fin i traven. Tror inte det är länge kvar nu innan vi kan påbörja galoppen också.

 

  • Och.. en sak till, som jag inte vill berätta om än förrän det är helt officiellt och färdigt. Men som jag är jättejätteglad för. Och lite nervös. Men mest glad. :)
 
I Slåtterkärr för två år sedan

Kungens födelsedagIdag fyller Honey Boney 19 år! Grattis farbror! <3

Skogsrunda

Bidde Honeydag idag! :) Vi red Göranstorpsskogen - lilla klätterbacken - ner på Vändplansv - Göranstorpsvägen. Tänkte att det liksom var en normal runda men jag fick typ rida tillbaka en bit och sen vända mot hagen igen - och då var vi bara ute en halvtimme! Man tycker inte att biten mellan stallet och korsningen gör så mkt men det gör det! På fredag rider vi nog på andra sidan vägen.

Travade från backen längs med vändplansvägen, till korsningen. Gick super, långsam jogg & lyssnade. Sen efter backen ville hon bara springa och lade av lite, försökte fuska när jag bromsade med sitsen & blev tung i handen. Satt ner ett tag för då brukar hon naturligt sakta ner lite men icke. Fjantskrutt. Hon vill racea nu :)


Fick skjuts hem sen av Helena <3

Efter medryttarhästarna försvunnit

En av anledningarna att jag skaffade denna blogg är just för att minnas själv vad jag gjort med mina medryttarhästar. Man skriver ju dagbok men den försvinner med hästen. Finns så mkt med Rauen jag inte minns och då är han ändå rätt nära i tiden. Är så glad att ha den för att minnas herrHoney, det är så mycket man glömmer.. Finaste tiden med honom var våren/sommaren då jag & Malin hade lärt känna varann mer, jag & han hade lärt känna varann mer och jag red ett par CR-lektioner. Red mycket med Cicci och det var så kul tid bara. Sen gick allt käpprätt åt helvete på hösten, men sommaren var bra.


Fina farbror! Eftersom Malin & jag såklart är vänner på sociala medier så får jag se bilder på honom ibland och då blir jag så glad. Även om jag gillar tjejHoney mest av alla så gillade jag ju honom så mycket med! Om jag får bil snart så ska jag försöka åka ner och hälsa på honom & Malin nästa vår/sommar. Och hennes lilla halvblodstillskott Neytiri!

Akutväska för häst

Visste ni att Agria har en akutväska för häst?
 
 
 
Den innehåller:
1 st nosbrems
1 st sax
1 st sårspruta
8 st gasbindor, för tryckförband och bandagering och eventuell stasning
1 kg bomull i rulle
4 st förpackningar sterila kompresser (2 st per förpackning)
4 st Power Vet-Flex, elastiskt, självhäftande bandage
4 fl askor koksaltlösning à 250 ml för sårrengöring
 
Dessutom innehåller den viktig information och telefonnummer.
Helt kanon tycker jag! Väskan kostar 625:-
 
 

Träns

Honey har ju gått bäst utan nosgrimma när vi kört på bett i början av året, det var visserligen innan vi fick veta att vi hade för stort bett, men ändå. Det ju bättre utan, för deras andning. Snyggt är det dock, synd att det är svårt att kombinera.
 
 
Headford Claridge House från Hööks.
Tycker detta är såååå fint.
 
 
Atlantatränset från Horze är också riktigt snyggt
 
 
Om man tog bort fulsnokremmen och satte den så löst så löst..? Men bäst är det nog utan ändå. Men fint är det. :)

Krasslig men bättre

Låter fortfarande för tääskig på rösten men det går åt rätt håll. I lördags fick jag kraxa mig fram med Becky & Carin.

Däremot fick jag nån konstig sträckning på yttersida lår nån gång igår alltså typ övre yttre delen och mot rumpan.. Eh? Hur? När? Borde dessutom vart uppvärmd själv pga promenad från Göranstorp i värme.. Irriterande. Måste ha vart när jag byggde el rev WE-banan antar jag.

Skritta Skrutt till sommarhage

Tar vilodag nån dag till men skulle vilja ta minst ett gympass innan fredag iallafall. 

Lyckat Riks

Det lilla som kommit från Riksmästerskapet i helgen så låter det som att det vart en kanonhelg med bra väder och flera internet/Instagrambekanta har fått med rosetter hem, så kul! :) Hoppas verkligen vi kan åka nästa år!

Berg&dalvan

Alltså det har verkligen vart världens knäppaste vecka. Det gick typ såhär: glädje, tokglädje, trötthet, sjukdom, irritation, glädje, tokskratt, panik, stress, glädje. Eh. Men mest var det nog bra och bäst pga Honey. Hon har vart så fin i veckan (well, onsdag & framåt) och jag har hållt mitt planerade schema rätt så bra.

Tistelsäsongen verkar ha startat..

Nu blir det back till vanliga schemat, bortsett från att Johanna tar imorgon då hon ska gå andra boutolismsprutan. 

WE-bana

Först: Eftersom mitt förra inlägg uppenbart missförstods direkt, så tog jag bort mina åsikter ang vad som hänt. Jag orkar inte skriva mer nu för jag får inte all info, så då kan jag bara se det från den info jag har. Jag antar att folk tror att jag haft mer info än vad jag har och självklart tror jag inte att nån har menat illa. Jag var arg eller kanske mest frustrerad igår, idag har jag lagt det bakom mig. Nu varken orkar eller tänker jag skriva mer om det här. Jag ber om ursäkt om nån tagit illa upp av det jag skrev.
 
 
Var lite stressad idag eftersom jag skulle gå till stallet, bygga bana, fixa henne, riva bana, ta av henne & rida henne tillbaka. Vi knallade snabbt iväg från torpet till stallet, sen fick hon stå i stallgången där det är svalt medans jag gick upp och byggde WE-bana. Fick inte med alla moment jag tänkt pga tiden, jag är en sån tidspessimist och blir otroligt stressad av att ha en klocka som tickar så det blev bara paralellslalom, 3 tunnor, grind, pall m paraply + boll i lina och så byggde jag en fålla.
 
Fixade henne och började rida. Det småskvittrade lite men det var varmt så det var nästan bara skönt. Efter kanske två varv tänkte jag att "det är ganska svalt ändå" - och kom på att jag hade keps och inte hjälm!! Oh my god. Jag rider aldrig utan hjälm, skulle MAX göra det under extremt goda förhållanden för foto men jag får panik nästan direkt utan. Jag tror det var för att jag var så stressad. Så ner igen för att ta på hjälm, upp igen och sen körde vi. Egentligen hade jag tänkt värma upp med typ varggropen men.. stress.. vi skrittade ändå bara så nån större uppvärmning behövdes inte. 
 
Paralellslalom m koner
Detta gick utan större överraskningar. Lite hackigt mot slutet men tror mer det berodde på krattan på ryggen än henne för hon kändes ändå mjuk.
 
3 tunnor
Detta var inga problem heller. Hon gick nästan lite för nära ibland så min fot skrapade i men annars inget att fundera på.
 
Pall med paraply + boll i snöre
Bollen i snöre bar jag från F till hörnet innan K. Hon gick lite lätt böjd från den och hade ett öra på den hela tiden, men det gick ändå hyfsat. Kunde inte upprepa den då jag annars hade vart tvungen att sitta av. Paraplyet var verkligen INGA problem. Hon klippte knappt med örat. Stencool tjej.
 
Fålla
Verkligen noll betänksamhet på detta. Lätt som en plätt.
 
Grind
Detta var den svåraste. Jag har ridit grind exakt 0 ggr och tänkte "äh jag kör bara". Första gången blev hon lite stressad av repet, jag tror hon trodde att det var hagrep, och vi tappade det. Efter nos och lukt och lite klappande av henne med repet chillade hon dock, och sen fick vi till två korrekta passeringar där jag nästan helt red på enhandsfattning och hade repet hela tiden. Vi var lite oense om vad som betydde framåt & backa, och sista gången backade hon lite in i stolpen, men det gick ändå bra och vi kunde till slut stänga grinden. Denna ska vi definitivt öva mer på, men jag är riktigt nöjd för att vara första gången! Själva momentet kom väldigt naturligt och hon fattade ändå rätt bra vad hon skulle göra!
 
 Duktig tjej chillar medans jag river bana, här bara fållan kvar.
 
Sen packade jag ihop banan och övade samtidigt med henne att komma, stanna på "whoa" och stå i ground tie.Superduktig! Så enkelt med en sån häst. <3 Sen avklädning, jag bytte till repgrimma och så skrittade vi till Göranstorp. Sen hade jag en timme till godo där så självklart hade jag inte behövt stressa. Det är alltid så men hellre att vänta efter att behöva panika på slutet. Fick paj & kaffe av Anders & Helena och sen kom Johanna förbi, nu är hon hemma :) 
 
Ändå bra dag, verkar som att vi kan ha grejerna där så det blir kanon att slippa valla till & från stallet och panika över att hinna med det. Är inte gjord för sånt :) Förken Tidspessimist..

Hagflytt

I morse blev hästarna flyttade till en ny hage. 
 
Göranstorp är sämsta hagen för mig personligen, eftersom den är 3,3 km från stallet. De andra kan köra bil till stallet, hämta sina grejer och sen köra till hagen, men jag kan ju inte det. Bussen stannar dock vid hagen så jag ska ta med repgrimman så vi kan rida hem till & från stallet iallafall. När vi har dom i Manilla (1,5 km bort) brukar vi ha ryktpåsen vid hagen för att göra det enkelt, men eftersom Johanna vart borta lämnar jag till henne hur vi ska göra. Förra året när de stod där gjorde jag faktiskt så att jag ilade till stallet, hämtade sadel & träns och åkte med bussen tillbaka till Manilla, haha. Busschaffisen kollade alltid lite konstigt på mig då ;) Men om vi har ryktgrejerna vid hagen kunde det funka, dock blir det lite mycket med bostar & allt med. Men vi får se!
 
Idag är det söndag och bussarna ut går skitdåligt så jag ska vara ute 13-17:30 men idag är det rätt bra då jag kommer få promenera henne till stallet, det ska byggas (& rivas) WE-bana, etc. Sen tänkte jag skritta henne barbacka i repgrimman till hagen. Det får bli lite släpande av extrahjälmen. Lite bökigt men det är ju bara en kort period, eftersom den sen ska vidare till nästa hage.
 
Edit: Tog bort delar av denna text eftersom den uppenbart missförstods.
 
 
Honey & Mårten i Sigtuna för två år sedan.

Idag..

..är det ett år sen jag trodde Honey flyttade för gott.
Skönt att det inte blev så. <3
 
 
Finaste hjärtat <3

Gårdagens långtur

Vaknade vid tre av att jag hostade och sen började jag Tänka och Fundera och det leder ju aldrig till nåt bra ;) så här sitter jag nu. 
 
Som sagt bra ridtur igår. Vi var båda lite irriterade & ofokuserade när vi for iväg, vi red till Manilla via skogen, sen tyckte jag vi skulle 8-stegs-intervalla på asfalten. Tyckte inte Honey, men jag diskuterade inte så till slut gav hon med sig. Motvilligt och medöronen bakåt. Normalt älskar hon intervaller men ej idag. Dock blev hon lite gladare när vi svängde upp på vägen mot ridskolans vägar, och travade. Jag var mycket bättre i händerna idag (dvs var inte så mycket i händerna) och vi travade hela vägen från Runsavägen till ridskolans väg (1 km). Längsta travpasset jag kört med henne nu och jag blev så glad över att hon klarade av att trava i lugn tankt nästan hela vägen! Sista kanske 100-200 metrarna började hon frusta lite och blev tung i handen/bröt hellre av än att sakta ner så det blev lite hackigt men SÅ duktig!
 
 
 
Sen red vi ridskolans väg fast efter banken tog vi stigen runt istället för deras preppade väg, så vi kom upp runt och ut på bortre sidan av deras sommarhagar. Vi red längs med dom och sen travade vi från där man svänger hemåt och till banken, det är nog lite mindre än en kilometer. Även här höll hon superfint, lugnt tempo. Så duktig! Sen skritt stora vägen ner till Runsavägen, till Göranstorp och längs vägen hem. Vi stannade strax innan skogsbrynet, vid sommarhagen och då hade vi ridit i strax över 1½ timme. Då var hon nog lite trött ändå, för hon skrittade i samma takt som jag tror en normal häst skrittar haha ;) Dvs älgade inte på i 180 hemåt. Därifrån gick jag hem för jag blev lite stel efter så länge i sadeln.
 
Är så nöjd med att hon nästan utan problem grejade att trava de längre sträckorna. Nu är det nog ändå inte jäääättelångt borta innan vi kan börja galoppera lite lätt ändå tror jag. :) Blir nog bra med lite WE idag, bara tänka och skritta på banan, blir nog lagom dagen efter den ordentliga ridturen.
 
Efteråt fick hon en dusch och eftersom hon var lite svettig i nacken (20 grader ute) ville jag svalka henne där med. Nu är ju hon EJ fan av att duscha ens när hon är varm, hon gör aldrig kopplingen "jag varm - dusch skönt" så jag försökte spola liksom från hennes huvud ner mot nacke/hals. Ja. Förutsom det att hon vände bak örat i exakt rätt (fel) tillfälle och därmed fick vatten i örat HAHAHA åh AVSKYN i hennes blick. Då var man inte populär haha. Bidde ingen nackspolning..
 
 
- Himla människa och hålla på att spola bort all go skit man gnuggat in!

Knasmössa

Oj herregud vad klockan blev mycket! Efter stallet åkte jag direkt till stan för att fika med Becky, en bekant från USA som jag inte sett på tre år, till att öla med Carin, en kompis som jag inte sett på två. I stallet red jag 1½ timme innan dess och Honey var superduktig, så trots att jag var blåarg i morse så blev det ändå en bra dag, skönt det!
 
 
I morse hittade jag Honey i hagen såhär. Hon har alltså lyckats flytta flugmössan så höger öronskydd är på hennes vänstra öra. Det är skills det! Hon verkade dessutom helt nöjd med detta.
 
Skriver mer om dagens ridtur imorgon, nu ska jag kasta mig i säng och vila mina stämband. Förkylningen och hostan börjar lägga sig, men mina stämband är superirriterade och jag låter helt förjävlig. Lite rädd att jag ska tappa rösten men det blir faktiskt inte sämre (tror jag), så förhoppningsvis kan läkandet flytta sig till stämbanden nu när hostan börjar försvinna. Himla sommarförkylningar, vart sjuk 1½ vecka nu. (Fast det hjälpte säkert inte att stå och skrika Kentlåtar i två timmar förra söndagen)

Morgonmys med småbarnen


Imorse när jag väntade på att alla andra skulle komma (..helt förgäves..) myste jag lite med småpojkarna, Sudden & Walentino. Efter Honey är nog Walentino min favorit av de andra hästarna, han är så mysig och fin.

3 år sedanFina Rauen <3

Skritt- & travrunda

Lång lugn dag i stallet. Åh så fort denna vecka gått! På jobbet gick tre dar långsamt och segt, har vart sjuk hela veckan och det har vart så himla skönt att kunna åka till stallet varje dag. <3 I stallet har det å andra sidan gått för fort. Idag var hon inte så villig att komma i hagen men gav sig till slut. Hon fick stå i stallet en stund där det är svalare, sen verkade hon faktiskt gladare och så red vi till Rosersbers båtklubb & tillbaka. Först skritt, hon var lite småtjurig till en början och skulle prompt in på skogsstigarna men blev glad när vi travade efter bommen. 
 
Efter lusthuset låg två kossor nära vägen (som är svår nog normalt), hon var tveksam men lyssnade när jag drev på henne. Ett stopp men sen gick hon förbi, om vaksamt. Vet inte om hon har träffat kor, inte på de tre åren jag ridit henne iallafall. Sen bron, som ofta är ett gissel. Det gick dock jättebra idag! Lite suris och tveksamheter men jag bara drev på och berömde henne när hon gick fram och vips så hade vi gått över! Det har nog inte skett så lätt på jag minns inte hur länge! Oklart varför men jag red med mina nya Tretorn Advance och jag tycker jag kommer om henne så mycket bättre med dom, driver mer med vaderna. Är säkert inte bara därför men jag tyckte det hjälpte de gånger hon tjurade.
 
Sen travade vi till räddningsverket, travade på lång tygel och jobbade med att bara bromsa med sits, gick SÅ bra, lyssnade jättefint! :) Värre är det för krattan i sadeln som vill hålla på tygeln, men när jag stämplat ner händerna på låren ett tag blev det bättre. Skritt asfalten och halva vägen in mot hamnen, sen trav igen. Hon blir alltid tittig och hoppig där (vet inte varför) men jag manade på henne varje gång så om hackigt kom vi förbi. Sen vände vi och skrittade lång sträcka tillbaka eftersom hon började stressa. När hon kändes OK joggade vi och jag satt ner istället för att rida lätt, duktig & cool fastän det kändes att hon ville springa. Sen lite trav mot bron, skritt och genom skogen tillbaka och hem. Fin tur!
 
 
 
Hörde jag trav?
 
Kom på att vi ska byta beteshage imorgon så det blir nog inget WE då, kanske på söndag då. Lite ambivalent med hur jag ska göra imorgon, om man ska släppa henne först och sen rida eller om man ska ta in henne och släppa dom andra. Det jobbiga med den hagen är att den är skitlång och trädig så man ser inte hästarna och kan få gå och leta en halvtimme om man har otur och de gömmer sig - och jag måste med 13-bussen hem imorgon. Hm. Ja vi får väl se om det är nån annan som tänkt rida imorgon och hur många vi blir som flyttar dom.
 
 

Sötis

 
Soldåsig tjockis igår <3

Bomövningar

Igår red vi bomövningar som jag tagit inspiration av från min bok Roligt med bommar & koner som har över 160 olika övningar. Problemet var att jag ritat upp en bana men glömt boken hemma så jag kom inte ihåg allt. Såhär såg banan ut:
 
Nummer ett var slalom runt koner. Ganska basic men jag hade ställt dom rätt tight och red med hack så ställningen var ändå rätt svår eftersom jag fick köra främst på sitsen. 
 
Sen körde jag klockan, här hade jag glömt alla övningar och höftade med att rida på tre olika spår. Hon var lite tittig först. Röda mittenspåret var inga problem så fort hon kom på att hon skulle lyfta hovarna lite också, i det lila ytterspåret blev hon lite svajig eftersom hon blev lite osäker om hon skulle gå över eller inte - säkert jag som inte gav nog mkt stöd. Gröna innerspåret var klart svårast och det var klonk och frust.
 
Sen lade jag till att rida röda mittenspåret men gå ut i på de turkosa volterna runt varje bom, så man byter sittben/ställning hela tiden. Detta gick jättebra, hon var smidig och kändes mjuk. Jag sneddade även snett igenom och passerade två bommar (ej på bild), det trodde jag skulle vara svårt men det var inga problem. Har ni samma bok som jag hade jag tänkt göra övning 10a & 10b men glömde som sagt dom så detta var bara som jag höftade. Ska testa dom idag istället.
 
1: Rida genom trång passage (1m), halt.
2: Rygga ut
 
Detta var inga problem. Hon tittade lite första gången men gick in, gjorde lungt halt. Senare testade vi trava in, halt, trava ut. Detta gick super, blev ingen klar trav/halt/trav-övergång utan mer trav/två steg skritt/halt/trav. Men ändå bra, för att vara första gången vi gör det!
 
 
Vanliga travbommar. Här var hon tittig först och vågade inte men efter en pådrivning och beröm hajade hon och sen tuffade hon glatt på. Här hade jag 7 olika övningar men jag kom bara ihåg 3 (rakt över, volt igenom/runt så det blir en evighetsfigur och nedan; slalom mellan). Har ni boken hade jag tänkt övningarna 2a-2g men det får bli en annan dag.
 
 
Red som sagt även denna, sen blev jättetight med travbommar så det blev framdelsvändningar i hörnen snarare än en halvvolt men det gjorde ju inget! De gick f ö jättebra, trots att jag red på hack. 
 
 
 
Vi red bara typ 25 minuter och 90% i skritt. Gjorde en annan övning som uppvärmning men den visar jag en annan dag. Hon var lite tittig på bommarna i början men det kändes inte konstigt då vi inte jobbat bom på så länge, och så fort hon inser att det inte är farligt så kör hon på. Jag var också skitkrattig, hon var väldigt shysst och gick bra fastän jag var lite all over the place. Försökte köra mest på sitsen (man måste det om man ska ställa med hack) men är  otränad på sånt här arbete och då blir det att jag faller fram i handen. Och då hade jag velat ha ett bett men samtidigt ska jag ju inte falla fram i handen och jobba fel. Och det gick ändå rätt bra idag. Men ändå. Så ja det kändes lagom att sluta efter en så kort runda, tror jag red banan 2-3 ggr i skritt (+ travbommarna) och sen körde jag trav/halt/trav och två gånger till över travbommarna och sen var jag klar. 
 
Övade även lite att fälla upp paraply vid henne (som är en vanlig Trabövning), första gången backade hon från mig men efter ett par ggr vände hon knappt örat. Så duktig tjej! <3
 

Kanske bil?

Min bror ringde mig när jag satt på bussen till stallet och sa att han kanske hittat bil åt mig redan. Mitt krav var dragkrok, ska kunna dra typ 1500 (dvs så man kan dra en häst i släp på B-kort) och det får inte kosta mer än 15 när den är klar (dvs om nåt behöver fixas). Men jag sa också att jag inte har råd förrän till hösten typ.
 
Nu har bror hittat en redan nu som verkar bra, han spottade ut bildetaljer i 180 men jag uppfattade att det var en Volvo som gått 30', den var superfräsch, båda däckpar var bra, bara kammremmen behövde bytas och den skulle gå på MAX 12 när den är klar. Lite dyrare i bensin eftersom den är större än vad Puman var, men jag ska ju främst ha den till att åka mellan stallet & hem (7km enkel väg).
 
Om den nu är bra, förra gången han letade var det ett par som verkade bra men inte var det. Men. Det kanske bästa av allt är att han erbjöd sig att köpa den nu och att han & hans fru har den som extrabil, och jag kan köpa den sen när jag har råd. Herregud HOPPAS. Fatta att ha en bil igen. Som jag skulle kunna dra häst på. Åh. FRIHETEN. Håll tummarna!

Mysrunda med sällskap

Idag har jag vart jätteglad hela dagen men hostan är segdragen så jag blir trött av det. Red mysrunda med Helena/Sudden & Frida/Cytra, skogen till Göranstorp och sen vägen tillbaka. 

Hon var SUPERFIN idag och joggade på i så långsam trav att Sudden (!) travade om henne. Jag satt ner i traven och sa bara till om hon drog iväg, annars fick hon jobba själv och hon var bara så fin! Om de andra tuffade iväg blev hon lite spänd, men höll sig ändå. Cytra & Sudden var också duktiga & fina, vi var så glada alla tre efter ridturen. 


Superskön onsdag. Det är  roligt att åka till stallet varje dag, älskar det. <3 Det där regnet ställdes in också vekar det som, så hon fick gå ut utan täcke. Hoppas det chilla humöret håller i sig imorgon för då ska vi jobba med bommar!

Promenad

Det bidde ingen Trab idag. Jag kom till Väsby Station 17.45, det började regna 17.50. När hon stod i stallet kl 19 var hon dyngsur på ryggen och obehagsruggade på sig bara man petade på henne. Hon fick stå med yllet i boxen 25 min men det gjorde inte så stor verkan på den korta perioden. Hon ömmade faktiskt inte men kändes dumt att chansa så vi gick ut i repgrimman.


Tråååååkigt som vanligt.. Vi gick till Galoppbacken & hem, sen var hon torr. De är inte planerat mer regn imorgon så jag släppte ut henne torr. Och sen började det regna.. Jaja. Bara det inte regnar imorgon borde det vara lugnt. Och det ska det inte. Vi får Trab:ba nån annan dag.


Fjantig & kråmandes för att hon fick syn på Grann. Som hon egentligen inte tycker om. Och går i samma hage som vare dag. Brunstfia. ;)

Brunstbitchig

Såhär med Riks nästa helg och med Facit i hand hade jag nog kunnat åka.. Skrittprogram i dressyren, utställning & Trab, lätt. Men hade ej vart värt det. 
 
Så mensig som hon var idag.. Oh lord. Först var hon halvseg, sen blev hon på superdåligt humör efter sadlingen. Iofs inte ovanligt då hon har sadeltvång men det höll i sig ut idag, vilket det normalt inte gör. Hon var på "PETA INTE ENS PÅ MIG!"-humör och lyssnade inte, ville bara springa.. Red runt varggropen, till vändplan & hem. Surkickar och allmän misär för att man inte fick springa. Misstänker att evighetsbrunsten from hell spelar in.. Känns som att hon hållt på i ett halvår nu?
 
Nu tror jag snart vi skulle kunna galoppera, men kan hon inte palla traven långsamt och bara vill springa från det jobbiga kan vi lika gärna vänta, ger inte så mkt att ge henne en tokgalopp för hon reagerar inte på det med att bli lugn sen.
 
Jaja! Det är lite lättare med surdagar när man vet att man ska rida flera dagar. Tror det blir bra med Trabbana från marken imorgon, då får hon tänka lite och så får hon lite vila från ridningen också. På onsdag blir det bra med skogstur, vi ska ut med Frida & Cytra då också. :)
 
 


Veckoplan!

Ojoj. Snart på väg hem efter en magisk spelning i Göteborg, ska bara hem, byta om och sen ta bussen till stallet. Såhär ser min veckoplanering ut:

Måndag: Varggropen + Vändplan
(Så trött idag så det känns lagom)

Tisdag: Trab från marken
(Lite osäker på om jag hinner med de nio moment jag tänkt mig men ska bara köra från marken så behöver inte klä på henne och då borde jag hinna)

Onsdag: Runsaskogen/Runsavägen 
(Samma tur som vi red i fredags)

Torsdag: Uppvärmning till vändplan & tillbaka, sen fyra bomövningar i skritt på ridbanan + en mjukgörande övning.

Fredag: Båthamnen tur & retur

Lördag: Uppvärmning runt Varggropen, sen en Working Equationbana med sju moment (i skritt)

Söndag: Manilla eller Ridskolans vägar

Sen lämnar jag måndag lite öppen ifall Johanna skulle vilja ha henne sen när hon kommit hem men om jag har henne då så blir det nog bara nån enkel runda.

Har haft premiär för mina fina silverhanskar. De känns så somriga :)

FlätfailHaha gjorde fulaste flätan på henne för nån vecka sen (när det var så varmt att hon var svettig under manen). Här hade den fallit ur lite framtill pga jag är värdelös på annat än vanliga flätor. Och baktill hänger där för att den biten hängde på andra sidan halsen när jag gjorde flätan, haha. Fast mot slutet tycker jag jag fick till det! Fast jag hade velat göra en sån som är helt inbakad sån som brukar kallas ardennerfläta. Men men. Man måste börja nånstans.

Sitter på tåget till Göteborg nu och Johanna har åkt också, så idag har Frida Honey. Sen kommer jag hem imorgon och då har jag hela veckan som kommer sen. Har med min bok om bomövningar och ska börja planera kommande veckan snart.

borrowedhearts

Mina äventyr med min medryttarhäst Honey Bird Twitter, samt allmänna funderingar & tankar om hästar, ridning & stall!

RSS 2.0