Långtur

När jag har vart förkyld/sjuk och börjar bli frisk visar min kropp mig bäst när den är frisk på hur mycket jag orkar efter stallet. Kom hem vid 17 idag, låg i sängen en halvtimme och läste tidningen/fnulade med iPhone men sen har jag sovit från halv sex till typ halv åtta. Behövde det.. lång dag, men ack så trevlig!
 
När jag stod på busshållplatsen svängde Josephine in och plockade upp mig :), sen chillade vi lite vid torpet eftersom ridsällskapet var lite försenat. Johanna kom förbi med hundarna ett tag, sen kom Helena och Sanna & Cocktail. Grann tyckte Cocktail var jääääättesnygg. Honey var rätt ointresserad. Vi red ut, jag tog Cytra som handhäst (eftersom hon var den enda kvar i hagen och vi skulle vara ute ett tag). Efter ett mindre tjafs/tjut på gården gick det dock bra, även fast vi skrittade längs med vägen et ttag, OCH fick bilmöte. Inga problem. Vi skrittade förbi vägbommen, upp på ridskolans vägar och runt deras sommarhagar. Där är vägen bredare och vi testade trava. Tjejerna var SUPERduktiga och höll sig i synk, fick ta Honey i en hand och hålla Cytra i andra men det gick! Honey är ju lite tjafsig med de flesta andra men Cytra går bra.
 
Duktiga tjejer!
 
Sen red vi över vägen igen, ner runt Sättra och ner på vägarna bakom deras stall tillbaka. Jag har aldrig ridit där (sjukt! har bara aldrig blivit av) men det var superfina vägar! Bortom parkeringen blev det en fin ridstig där de andra travade. Det var inte nog brett att köra med två hästar i bredd där och Honey började vara lite tjurig med att ha Cytra i röven och småkickade så vi körde bara i skritt, det var nog mycket. Sen tog Helena över Cytra när de travat klart, då red vi genom skogen ner till hästbadplatsen och Honey badade så duktigt. Förra sommaren fick man med nöd och näppe ut henne i vattnet men nu är hon superduktig och gick omkring mycket och kollade. Hon fattar inte riktigt varför Grann & Sudden ska stå och veva, och vipsar lite tafatt med hoven haha. Men jag tycker hon är superduktig! 
 
Lite plaskar hon med!
 
Sen körde vi tät i full fart hemåt. Vet inte riktigt när vi red ut men säg att Sanna kom vid 11 (?) och vi red ut inte så långt efter, max en halvtimme. Vi var iallafall tillbaka 14.30 så oavsett om vi red ut 11 eller 12 då var det en ordentlig tur. Sen skulle Josephine åka, men Helena fixade mat åt oss andra och sen kom Anders och efter blev det glass med hallon & kaffe och det var ca så trevligt! :) Cocktail fick stå med de andra i hagen och Grann & framför allt Sudden blev lite till sig över det och det blev lite jagande. Dock gick allt bra. Tjejerna kunde inte brytt sig mindre, Honey stod länge och bara tittade på allt spring, sen följde hon med men mest för att alla andra sprang. :)
 
Imorgon blir det Kent, och sen är jag ledig på måndag så då kommer jag nog vara ute på dagen. På Midsommarafton blir det nog en till gemensam ritt då folk ska till Göranstorp för firande. Jag ska ut för ridandet men det blir nog inte så mycket socialiserande sen för jag ska till Luleå tidigt på Midsommardagen.


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

borrowedhearts

Mina äventyr med min medryttarhäst Honey Bird Twitter, samt allmänna funderingar & tankar om hästar, ridning & stall!

RSS 2.0