Årsresumé 2012

JANUARI - MARS
 
I början av året hade jag ju inte bloggen (startade den i April), men jag red Honey såklart. Har lite foton men minns inte nån specifik händelse, så allt var nog mest "som vanligt". Vi red mest ut eftersom vi inte riktigt hittat ihop på banan än på den här tiden. Nån gång blev det en promenadperiod när hon fick ont i ryggen ett tag. I stallet stod även bebis-Walentino som var så go. Hoppas han får komma hem snart (han måste kastreras först så han har stått i ett annat stall i vinter)! Dick & fina tinkern Lucky bodde också i stallet den här perioden.
 
 
Mys med Walentino i Januari.
  
Promenad i Februari med Valle, H, A & Sessan
 
På promenad, kanske i februari-mars nånstans?
 
 
APRIL

April var en riktig kanonmånad för oss. Vi tog ut Marika som höll lektion för oss (& A, H & Linda), jag hittade rätt med Honey på banan och vi jobbade med form och högergaloppen och allt gick verkligen SÅ bra och jag var superpepp på allt. 
 
Var såhääär glad efter lektionen!
 
 
MAJ

Maj var också fin, vi fick tillskott i stallet i form av underbara lilla Chevan - men sen försvann Sessan. Honey och jag jobbade på banan men red också ut, hann med en fin runda runt Oxundasjön innan det blev sommar.
 
 
 
JUNI-AUGUSTI
 
I sommar flyttade Honey & Mårten till Sigtuna för sommarbete. Det blev bara 5 minuter mer för mig att köra men det var lite ensamt där ute och det fanns ingen ridbana. Dock fanns det fina ridvägar. Vi hade lite otur med Honey där, hon fick ett insektsbett i ljumsken som gjorde att hon haltade ett tag, sen fick hon ett bett där ena bossan ska ligga så det blev barbacka ett bra tag innan det gav med sig. Vi tog med oss Mårten som handhäst rätt mycket under den perioden, det var kul. Det var helt OK i Sigtuna men jag var glad att komma hem till hösten. Mårten följde inte med hem till Runsa utan blev utlånad på foder.
  
Honey på sommarbete.
  
Honey i stallet.
  
Jättebulan hon fick efter bettet i ljumsken. :(
  
Puss!
  
Det blir inte alltid som man tänkt sig med handhäst..
 
 
SEPTEMBER
 
September började fint - hon hade inte glömt vårens banarbete och vi hade mysiga uteritter, allt gick fint - tills hon började bete sig jättekonstigt och markerade i ena benet i en hel månad :( Riktigt jättesegt var det, fast vi misstänker att hon fejkade i slutet. I stallet hade vi fått tillskott av gullungen Sudden, H's nya stjärna.
 
Söta tjejen.
 
 
OKTOBER

I Oktober började vi äntligen sätta igång henne igen och det gick rätt bra, men mot slutet av månaden blev hon lite knäpp då hon satte vinterpäls & kom in i en bockperiod och bockade av bara tusan om hon inte fick som hon ville, i synnerhet om hon ville galoppera men inte fick. Banarbetet gick bra.
 
 
 
NOVEMBER

I November blev det hårt och kallt men Honeys rygg höll igenom allt, vi täckte på henne i tid i år. Min kompis Anna var med och fotade oss när jag red, fast det gick skitdåligt för att Honey inte var så mjukgjord som hon skulle behövt vara. Jag blev lite förskräckt över min dåliga sits och försökte jobba med den. Jag fyllde 30 och firade den med en fin 1½-timmestur, och jag testade även rida en lektion på Väsbys ridskola vilket var intressant och kul och jobbigt och nyttigt allt på samma gång! Vi hade ett sagolikt pass på banan som jag var helt i exstas över och i andra halvan av månaden jobbade vi kontion/styrke ute, blandat med lösgörande banpass där jag jobbade henne mycket över bommar.
  
 
Ångestbild!
 
 
DECEMBER

Ja, det blev ju inte så mycket rida i December, hann rida ett par tre gånger innan jag fick sladd på bilen, körde av vägen så ordentligt att den behövde skrotas, och själv drog på mig en hjärnskakning som var seglivad och gjorde att jag inte kunde rida. Red ju Mayan nu i veckan här i Norrland, och det gick bra, så jag borde dock kunna rida som vanligt nu i Januari. Dessvärre så innebär bilskrotningen att jag inte längre kan rida Honey på vardagar då min buss & stallbussen inte matchar = jag är senast hemma 22.30 om jag inte kan få skjuts, och det kan man ju inte alltid räkna med. Så från att ha ridit 3 dar i veckan är jag nere på 1 och det känns SKIT. Jag vill inte, men jag vill heller inte vara hemma halv elva efter stallet, det går bara inte. Så nu ska jag försöka hitta en andra stjärna att rida en dag eller två i veckan. I stallet flyttade Chevan bort igen :(

Är det bara jag..

..som får lite ont i magen över formuleringen av denna annons?
Jättemärkligt, hur tänker man när man skriver så? 
Jag vill bara åka och hämta hem Asator på en gång. Fin var han också.
 
Hur ska man nånsin kunna välja en, den dagen man ska köpa egen? Jag vill ju ha nån att jobba med, utvecklas med. Så på det sättet vore en rätt lite riden ridtravare vara kul. Fast då kommer ju nya muskler dyka upp och sadlar sluta passa.. så då vore det väl lite bättre med en som redan är riden lite och har muskler och man kanske inte börjar på ruta ett? Men då kanske det inte finns så mycket att jobba med.. Eller det gör det väl alltid, risken är väl inte stor att man får tag i en NH-hanterad häst, och jag är ju jättepepp på klicker. 
 
Jaja. Den dagen det I-landsproblemet :)

Ridtur i norrländska skogar!

Gulliga Mayan med miniöronen.. eller är jag bara van vid Honeys åsneöron? ;)
 
 
Den här fina tjejen fick jag rida igår! Eller tjej och tjej, tant nästan, hon är 21 år, fast det kändes då inte när jag red. :) Hon heter Be My Star ("Mayan") och jag träffade henne för första gången när hon bara var minuter gammal! Jag skötte hennes mamma Beauty Day, och det var en så HIMLA fin häst. Så fantastiskt jättesnäll, även efter Mayan kommit var hon så lugn och snäll och inte orolig efter henne. "Bjuttan" är en sån häst som har en extra speciell plats i mitt hjärta för evigt.
 
Mayan skulle bli travare, och iväg for hon på träning, men det var väl ingen hit så det slutade med att Linda har henne nu. Linda ägde min första medryttarhäst Ragge, så jag red Mayan ett par gånger också, senast var väl ungefär 11 år sen kom jag & Linda fram till. Hur ofta händer det att man får rida en häst efter 11 år igen? Men det fick jag igår när jag var och hälsade på, jag red Mayan och Linda körde Mayans dotter Stråla på en ordentlig tur. Jag har ju inte ridit sen bilolyckan men det gick jättebra, ingen huvudvärk alls trots att vi travade mycket och körde lite galopp också. Tack för fin tur & för lånet av Mayan Linda! :)
 
Bara det att sitta på en "ny" häst är ju nog med anledning att anstänga hjärnan, för övrigt, så jag är glad att det gick bra. Skritt och trav är ju rätt lika på alla hästar, men galoppen är alltid så olik tycker jag. Och sen är det gas och broms och alla hästens unika egenskaper på det.. men det är kul, kul att testa olika och nya. Mayan hade en jättehärlig galopp, mycket större än Honeys så det tog mig ett tag att hitta rätt i den, på hemvägen gick det bättre. Tänkte lite på hur Westernstörd jag blivit på Runsa, haha. Honey är ju lite Westernriden och flyttar för tygel på halsen och bromsar för "whoa", så när jag rider en häst som inte är det (som ridskolehästen jag red också) märker jag hur mycket jag omedvetet tagit med mig. :)
 
Var helt slut efteråt och slocknade som ett ljus efter middagen, har ju inte ridit på en månad nu så jag har lite träningsvärk i axlarna & ryggen idag efter galoppen. :) Igår hade jag jätteont i huvudet på kvällen, men det berodde inte på ridningen utan snarare bilkörningen till och från. Är så himla spänd när jag kör nu, det är som att jag just fått körkort. Det jag skulle behöva göra är ju klassiskt falla av hästen-övning; jag skulle behöva köra bil på vinterunderlag. Eller typ köra halkbana! Upp på hästen igen. Men ja, nej. Kommer inte hända. Mamma & Leif har erbjudit att låna mig pengar till en ny som jag kan avbetala till dom men hur mycket jag än vill ha en bil så vill jag inte skapa mig ytterligare en skuld, har för många redan, som jag tänker fokusera på att minimera under 2013. Så det får bli en dag i veckan på Honey och så letar jag en annan medryttarhäst för lite mer ridning. Inte haft tur än, som vanligt får man bara svar på ca 20% av de mail man skickar (hur svårt är det att skriva "Jag har hittat nån" eller "Du är nog inte den jag letar efter"? Man kan ju iallafall skriva tack men nej tack!), de som svarat har vart intresserade efter att jag berättat om mig men båda som vill att jag ska komma och provrida står minst två lokaltrafikbyten bort.. ska kika på hur det ser ut när jag kommer hem tänkte jag men tror inte det kommer funka. Bara leta vidare :(

Lunchlåda!

Idag har jag vart och ridit en häst jag senast red för 11 år sen, det ni! Sånt händer inte varje dag. Det var superkul men är pga det dödstrött (inte ridit på en månad snart!) så mer om det imorgon!

Ville dock visa den här superfina lunchlådan jag inte kunde motstå på Hööks! I påsen ligger även en sen liten julklapp till J/Honey, den får ni se senare när de fått den.

God Jul!

God Jul alla! Hoppas ni fick fina klappar, och hade en fin dag. Det hade jag, rött larmig eftersom 3-åriga brorsonen var med men han var överlag riktigt duktig!

Jag fick två fina hästrelaterade saker; en rolig kudde och ett par SKITSNYGGA ridbyxor från Mountain Horse. De var som ni kanske ser tighta som korvskinn så jag måste dock byta dom till en större size :)

Medryttarhäst sökes..

Tillbaka i medryttarhästletandeträsket igen.. :(
 
Eller, inte helt, då jag ju kommer fortsätta med Honey på lördagar iallafall, men det räcker inte för mig. Jag vill rida mer! Och det känns SKIT, för jag vill ju rida på Honey! Och det känns skit att sätta J i skiten med, som får mindre pengar och mindre tid, för att jag inte kan. Är så jävla deppig över det här, men tills nån kommer och ger mig en gratis bil eller kan hota nån på SL att matcha ihop busstiderna, så finns det ingen lösning. Ja, och sen får vi se, J hade funderat på att flytta Honey till en lösdrift i närheten men det funkar inte för mig utan bil heller, så måste hon hitta nån annan kan jag inte klandra henne precis. Det är bara SÅ FRUSTRERANDE! Jag vill inte leta nån annan att rida, jag vill rida Honey! På Runsa!
 
Snabbskummat medryttare.nu, medryttaren.se, Buke, Blocket, Hästnet.. men som vanligt verkar varenda häst bo i Söderort, alternativt där dit är knepigt att ta sig kommunalt. Hade jag haft bil hade Sigtuna, Bro, Vallentuna, Täby funkat.. men utan är det lika nära att rida i Haninge eller Botkyrka. Och hade jag haft bil hade jag ju fortsatt 3 dar i veckan på Honey. Och så har man ju samlat på sig krav med åren. "Skogsmullehäst", ja, tack men nej tack. Islänningar, ej viktbärande glashästar, en annons sa bara "medryttare sökes 200 kr".. eh.. Att det ska vara så svårt! Var på väg att lägga upp en annons på medryttare.nu men 700 tecken blir ju ingenting, lägger väl ev upp nåt på Blocket sen men orkar inte med det just nu.
 
Lite lätt ångest för nytt stall/ny ägare-baletten. Hästen är alltid lättaste biten, det är allt annat som är svårt och tröttsamt. Tänk om man inte hittar nån med NH-tänk?! Alltså, jag vet inte om jag skulle orka med det. Eller att hamna i ett sånt stall där medryttare ses ner på.. Nej, usch vad negativ jag låter nu, det är klart att det finns bra stall och människor på andra ställen än i mitt stall! Bara svårt att hitta dom.. Slängt iväg en tre-fyra blänkare på annonser jag hittade på medryttare iallafall, men de flesta var i Vallentuna och det KAN funka att ta sig dit.. men risken finns att det blir för jobbigt också. Beror på var i Vallentuna.
 
Önskemedryttarhästen?
Tja, får jag blunda och skapa rakt ur luften vill jag ha en allround som man kan både rida ut på, leka med dressyr och småskutta på, som står i ett trevligt stall med bra stämning oavsett om man äger hästen eller ej. Helst med ridhus och bra lokaltrafikskommunikationer (typ Wiggeby). En bra, vettig ägare som kan kommunicera och har NH-tänk, och helst inte mer än 600 för 2 dar i veckan men har råd med lite mer nu när jag inte har bilen. Kanske att man kan få rida för en bra instruktör nån gång också. Men alltid är det nåt av det där man måste stå med att inte få. Vissa saker (som ridhus eller att man inte kan hoppa med hästen) skulle jag kunna stå ut med att vara utan, medan andra är rena måsten (NH & kommunikation - både att ta sig dit och med ägaren).
 
Bittert. Är det.
Och nu ska jag inte tänka mer på det resten av året. Eller jo, det kommer jag säkert, men jag ska försöka att ta det med ro och inte stressa, utan hitta rätt häst. Och som sagt, Honey varje lördag. <3

Mer dåliga nyheter..

Jaha, det blir nog lite tyst här ett tag tills jag kommer mig ut till Honey igen. Om jag inte får för mig att blogga om nåt allmänt hästrelaterat, men som jag skrev sist är det rätt jobbigt att skriva just nu så det går nog hand i hand, när jag kan skriva kan jag nog rida.
 
Värre är dock att domen för bilen kom idag och de ville ha minst 16-17 papp på verkstan och då var allt inte ens medräknat (sidospegeln t ex). Eftersom jag köpte den för strax under 15 var det ju inte så mycket att fundera på, var och hämtade de grejer som var kvar i den och trampade surmulet tillbaka till busshållplatsen sen.. Eftersom jag kan vara lite väl snabb till negativitet ibland så tänkte jag att det nu var kört med Honey, då buss inte funkar ut till Runsa, och det gör det inte heller - iallafall inte på vardagarna. Men helger går det, man måste vänta en timme mellan bussarna men det går. Men ja, jag måste prata med J. Hon vill ju säkert inte bli av med båda helgdagar, men vi får se hur det blir. Som sämst så blir det väl så att jag bara rider Honey en dag i veckan, fast jag förstår också om J måste hitta nån annan för att ha råd.. Och sen beror det på lite andra planer som jag inte skrivit om än (som J har för Honey).. Ja, vi får se hur det blir helt enkelt. Just nu orkar jag inte tänka så mycket på det, jag har haft en förjävla huvudvärk hela dan idag, redan innan all stress pga bilen. Och det gjorde ju inte saken värre heller.
 
Men nu är allt iallafall klart med den. Den åker till skrot imorgon, jag ska ringa och säga upp mina parekeringsplatser (Fan vad värt att jag nu skaffat en andra parkeringsplats med värme som jag måste betala i 3 månader! Tur att jag aldrig hann köpa motorvärmare iallafall..) och sen tror jag det är klart. Efter det ska jag bara fokusera på att bli frisk själv, ska till England torsdag-måndag på "nördkonvent" och får visserligen inte dricka så länge jag har hjärnskakningssymptomen men det ska iallafall bli skönt att få komma bort, och att träffa både goda vänner (och fyra fina skådespelare från tv-serierna Doctor Who & Torchwood). Inte tänka på det här ett tag. Och sen får vi se när jag mår bra igen, helt enkelt. Ska man se nåt positivt i det hela så blir det ju lättare för mig att få upp min haltande ekonomi utan bil, även om jag bara tankade för en femhundring i månaden så var det det, och just nu betalar jag 500 i månaden för två parkeringsplatser, och så försäkring på det som försvinner nu när den skrotas.. så det borde ju hjälpa upp mig en bit ekonomiskt iallafall.

Fortsatt sjuk

När man haft hjärnskakning är enda hjälpen vila. Man använder hjärnan så mycket mer än man tror (eller kanske tänker på), därför kan man bli förvånad hur mycket man inte orkar med. Till och med "bara" åka och handla kan bli jobbigt. Att ha haft hjärnskakning känns ungefär som att hjärnan inte riktigt får plats i huvudet, det är liksom utspänt där inne hela tiden känns det som. TV och läsande kan vara för mycket, ljus också. Jag klarar av det mesta, men just idag har jag inte orkat med så mycket alls. Läsa, dator, iPhone, TV, nästan allt har gått bort. Har mest sovit och badat badkar. Stallet är normalt väldigt avslappnande för mig så jag tänkte ändå testa igår, men rätt snabbt märkte jag att det inte gick. Jag var tvungen att ta en paus efter att jag mockat halva boxen, det blev för fysiskt anstängande.
 
Det är faktiskt rätt jobbigt att bara skriva den här texten, att fokusera är svårt, och det är lördag kväll idag = 4 dagar sen det hände. Det går långsamt, det gör det. Och det här är min andra hjärnskakning, fick ju en för två år sen när jag for av Rauen. Samtidigt är det svårt, det känns konstigt att vara sjuk men ändå inte vara sjuk sjuk, om ni fattar. Nu när jag sitter och fokuserar på att skriva känns det som att nån har satt ett metallband runt min panna och drar åt den ett snäpp längre ju mer jag skriver, så jag får pausa då och då. Att jobba känns mil bort..
 
Har alltså inte Honey idag utan är helt "ledig" från både jobb & häst i helgen och ska bara ta det lugnt. Hoppas kunna vara OK för jobb på måndag men lite tveksamt känns det. Men känns det OK på morgonen ska jag testa iallafall, om jag ska ha Honey får bero på vad huvudet säger men jag tror inte jag kan ha henne nästa vecka heller, ärligt talat. Mocka och bära vatten och fixa hö, hur mycket använder man hjärnan till det? Ja, mer än man tror kan jag säga. Blä, fyfan vad det här är segt. Har inte heller fått nån prisuppskattning på bilen än, suck. Försöker minnas hur länge det tog innan jag kunde rida Rauen igen efter jag for av, har för mig att jag fick pausa typ en månad? Kan det stämma? Yyyl. :(
 
JÄTTESUR Honey som inte alls tyckte att det var kul att bli inhäntad för lite pyssel igår. :)
 
Varför dricka från det icke frysta vattnet när man kan tugga på isen?, tyckte Valle & Sudden.

Uppdate på bilolyckan.

Mådde illa & var lite yr igår innan jag gick och lade mig, det var värre idag så jag tillbringade ett par timmar på närakuten. Inga nackskador, frakturer eller blödningar, men en lättare hjärnskakning blev domen. Vilket betyder ingen ridning på minst en vecka och imorgon ska jag alltså inte till stallet eller jobbet utan bara vara hemma och ta det lugnt så får vi se hur det är på fredag.. :( Prutt. Bilens dom är oklar fortfarande men jag ska få kostnadsförslag imorgon.  

Yin & Yang

En gång i tiden var jag livrädd för när saker gick bra, för då var jag övertygad om att nåt hemskt snart skulle hända. Lite så känner jag nu ikväll. Hade en hektisk dag på jobbet men fick också mycket & fint beröm för det jobb jag gör. På kvällen red jag och Honey ut, det var bara några minusgrader och vi hade en supermysig, fin tur. Red övergångar i alla gångarter till Göranstorp, sen galopperade vi över alla ängar till Manilla och red skogen hem. Jag nattade hästarna, myste lite extra med Valle, och sen hoppade jag in i Puman och sjöng glatt med i julsångerna på Vinyl 107.

Och sen strax innan ridskolan fick jag möte, sladd och kanade längs med ett jävla djupt dike tills det sa smack. Jag är OK (tror jag, fortfarande i chocktillstånd och skakis) men styrstaget på bilen och höger sidospegel är av. Tur som satan så har jag Falcks Vägassistansförkring så de skickade en bärgningsbil. Han fick upp bilen och körde mig sen till stationen, där jag tog en taxi hem och lipade tyst i bilen. Sen lipade jag lite mer och högt när jag kom hem och nu har jag tagit två Alvedon och ligger i badet. Känner mig OK men det gjorde jag iofs även då jag åkt av Rauen och fick hjärnskakning.. Så vi får se hur läget är imorgon.

Bilen har åkt till plåtverkstad som enligt bärgningskillen skulle ringa imorgon och meddela omfattning och om det är nån idé att fixa. Håller tummarna nu att det bara är styrstag & sidospegel och inget mer, och att det går att fixa för hyfsat överkomlig summa, men bilen är gammal och inte värd så mycket så hoppet är lågt just nu.. Det värsta av allt är att jag inte kan fortsätta rida Honey utan bil. December ut, visst, men det går inte med buss, kände det nu när jag var utan en månad i höstas. Det funkar bara inte. Och nån ny bil kommer jag inte ha råd med. Men det är ingen idé att fundera mer på det nu, måste invänta verkstan först.

Tack och hej leverpastej.

Kallt

Igår när jag körde till stallet blixtrade det av snöglitter som på läktarna av en OS-invigning. Det är verkligen winter wonderland här, även om det bara är en decimeter typ. Den decimetern hänger på granarna som om det var en halvmeter. Mysigt.

Det bidde ingen ridning igår, jag var småslö och frusen och blev bekväm. Hade ridit om det vart vanlig vecka men nu när det är December och jag ska vara borta så mkt har jag henne så många dar i rad, söndag måndag tisdag nu, på onsdag ska vi ha julmys på jobbet och sen har jag henne torsdag fredag lördag. "Ledig" på söndag, sen har jag henne måndag tisdag innan jag åker till England igen nästa onsdag. :)

Idag blir det alltså rida, Yr säger att det ska bli lite varmare framåt kvällen (-8 ist för -14 som nu) men eg är -14 inte så farligt. Alltså missförstå mig rätt, hatar det, men i stallet har man ju iallafall såpass bra kläder att man klarar det. Blir nog skritt/trav-intervaller idag om banan inte är OK men jag misstänker att den behöver mer snö innan man kan vara på den igen. Kanske galopp om jag kan se underlaget.

Nåt som är himla skönt är att hon inte markerat i ryggen fast det vart -15 och hon "bara" haft Bucastäcket. Förra vintern fick vi ju köra med fleece under. Men jag tror också att "BH'n" hon har hjälper - hon fick sånt täckesskav på bogen förra året så J köpte henne ett bogskydd i år och det är i thermomaterial. Det vore ju kanon om det räcker så nu i vinter!

Igår när jag gett upp tanken på att rida beslöt jag mig att pyssla med henne på gången. När jag mockade och nästan var klar hade hon backat så långt bak så jag petade till henne i rumpan för att hon skulle gå fram. Jag kommer inte ihåg exakt hur hon reagerade men det var hur som helst fel reaktion, så jag pausade för att fixa till det. Det roligaste var att jag & A just pratat om hur han förklarat för några hästrookies att nästan varje dag kommer frågan "är det du eller jag [som bestämmer] idag?". :) Vi höll på ett par gånger, hon svarade som vanligt bra på sida och bak men fram var av nån anledning svårt. Men plötsligt blev det rätt och då gick det som vanligt snabbt jag berömde, när kronan fallit ner och hon fått beröm tar det inte länge innan andra gången kommer, och sen tredje nästan direkt, och så tuggar hon lite på saken.

Testade igen lite senare och det gick inte direkt men mycket snabbare denna gång, som det brukar när hon fattat tidigare. Sen var hon väldigt uppmärksam efter det och kunde stå still på gången utan att sitta fast. Hon blev lite distraherad när Sudden & Valle fick gå in (hade hennes boxdörr öppen för maximal distrahering dessutom) men efter korrigering stod hon still fastän jag både tog av grimma och sprayade pälsglans i svans & man! Hon har blivit så himla duktig på det nu, för ett år sen kunde man knappt göra det när hon satt fast. Duktig tjej!

The sky is the limit

Hittade de här sockarna på Primark i London, £2 paret. Det nog inte ridstövlar det menas med "cosy boot sock", men det första jag tänkte när jag såg de här var "åh vilka söta ridsockar!".. :)

Jag har andra "vanliga" knästrumpor som ridsockar också, det är väl få rådjur i Runsaskogarna som fattar varför det står "Katniss" på mina ben men jag blir glad varje gång jag har mina Hunger Games-strumpor. Och det är ju huvudsaken!

Vinter!

Brrr! -15 sa termometern när jag kom hem från stallet. Trots det visade hon inget i ryggen fast hon bara hade vintertäcke (när det är som värst får hon ha fleece under också) - så jäkla skönt! Hon har fått ett nytt Bucastäcke (tror det är nytt, såg så fint ut & vi har inte använt det förra vintern iaf), älskar dom. Rauen hade massvis :)

Då jag var lite osäker på underlaget i mörkret blev det bara skritt & trav i lugn takt, halvvägs till Göranstorp & tillbaka. Verkade inte särskilt halt så det var ju bra, men väntar nog ändå med galoppen tills jag är säker på marken/det kommit mer snö. Typ en decimeter fick jag rykta bort från bilen innan jag åkte, urk. Skulle köpt den där motorvärmaren när jag hade pengar.. Får bli efter nyår.

Bifogar även en sjukt komisk bild på knasbruden som nödvändigtvis måste stå och slänga med huvudet tills tyglarna hänger såhär.. ;)

borrowedhearts

Mina äventyr med min medryttarhäst Honey Bird Twitter, samt allmänna funderingar & tankar om hästar, ridning & stall!

RSS 2.0