Nyårsafton

Var ut en sväng till stallet igår, det var skönt. Först var jag lite velig men sen sa jag "nu fan åker du" till mig själv och så pysslade jag på i lugn & ro. När jag var klar med allt så gick jag ner i hagen med lite godis i fickan och gosade med Honey som var på mycket fint humör (även när godiset var slut). Vi lekte lite följa john och myste lite. Hon hade fått ett nytt fint täcke med halvhals, det blir nog kanon att det värmer över hela manken också. Helhals tycker jag oftast är överdrivet men halv kan ha fina finesser för känsliga hästar. Walentino & Sudden kom och ville också ha godis men Honey vaktade mig från dom, haha. Nu var det väl mest maten hon vaktade men det var ändå jättegulligt. <3 Fina tjejen. Ryggen har vart bra nu och hon har ridits så jag hoppas jag mår bättre mot helgen så jag också får rida lite.
 
 
 
Söta tjejen!
 
 
Pussar för godis. :)
 
Har sjukförklarat mig hela denna vecka. Det blir bättre & bättre för var dag som går men jag hade trott att senaste helgen skulle göra mer än vad den gjort så det känns dumt att chansa. Börjar jag må bättre testar jag såklart tidigare men det är mycket mentalt hos mig också tror jag - jag blir väldigt stressad av "en dag i taget" och känner då att "oh shit jag måste bli frisk!" och det tror jag ger exakt motsatt effekt. Nu känner jag ett helt annat lugn då jag har flera dar på mig, planerad återdag till jobbet blir alltså 7/1. 
 
När jag blir såhär sjuk tänker jag ofta på "hur hade det här gått om jag hade egen?". Kanske har man en medryttare som kan ställa upp men kanske inte. Såna som jag växer inte på träd har jag fått berättat för mig ;) Många har en respektive som kan ställa upp men nån sån är jag ju inte heller begåvad med. I Runsa finns det ju dock alltid folk som kan hjälpa <3 och det är nog verkligen nyckeln; att stå i ett stall där folk ställer upp. Det eller stå på helinackordering men vem fan har råd med det i Stockholm.
 
Och idag är det nyårsafton ja. Jag poppar musik, men mest för att dränka dånen utanför som skrämmer katten. Jag firar inte nyår, det är så värdelöst hypat, ibland köper jag mig en flaska skumpa till badkaret men eftersom jag fortfarande är bläig har jag inte direkt sug. Haha. Ja. Tänker på för ett år sedan när jag stod i Luleå och vi skickade iväg såna Thailyktor och så önskade man sig nånting. Ni kan ju minnas min årsresumé över detta vilda, fantastiska & känslosamma år när jag säger att jag önskade mig "ett lugnt år". HAHAHA. Snacka om att jag fick raka motsatsen! 
 
Jag känner mig inte lika tom och arg och ledsen som jag gjorde då, eftersom allt är så bra nu. Well, rätt så iallafall. Har väl lite mål & planer men inga superfasta utan 2014 kommer nog bli ett sånt där "ta det som det kommer"-år. De åren kan antingen gå förbi obemärkta eller bli jättesköna. Det blir svårt att slå 2013 som var ett riktigt bra år, på gott och ont, men jag tror nog det blir helt okej. Gott Nytt År!

Julklappar 2013

Ja, det blev en del hästiga julklappar till förutom Tretorn Advancen;

Underbart Lena Furberg-bäddsetet

..och handduk!

Två mycket nyttiga böcker..

..och fina tävlingstoppen från Hööks samt helskodda vita ridbyxor!

Detta hade ju nästan räckt men jag blev bortskämd med massa fler klappar också, dock inte hästrelaterade så de kommer inte här.

Drömlärare

När jag var i Luleå så klippte jag mig & färgade av håret hos en Norrländsk tvillingsyster till Cicci - de var SÅ lika i utseendet, lång & smal, och så red hon också! Hon skulle på Dressyrkurs på LRK i mellandagarna och då frågade jag om min gamla instruktör Maria Gyllbring fortfarande var lärare där. Jodå, det var hon, det var till och med henne hon skulle på kurs för! Och så berättade hon några saker Maria sagt till henne, jag minns inte nån exakt nu men det var precis så jag mindes Maria. Sträng men rättvis och sjukt rolig, torr humor. Saknar verkligen henne, så många år senare. Fan vad hon är bra.

Fältsits & Kondition

Tänker lite på att jag red väldigt mycket fältsits i Björknäs men inte så mycket på Runsa. Då gjorde jag det dels för att han skulle få rulla igång i galoppen utan mig och dels för att träna upp mig också. Det går rätt fort för en själv om man bara kör kontinuerligt. Men det är väl lite hon också tänker jag. Fältsits blir lika med räser och jag vill gärna ha handbromsen i, plus att om hon skulle tvärnita sitter jag kvar om jag sitter i sadeln men löper mycket större risk att åka av. Kanske när hon blir starkare och inte bara vill kutakutakuta. Sen har vi ju bara typ en klätterbacke, en sak jag saknar är Högvretens klätterbackar, och deras slinga. De var verkligen heeelt kanon.
 
På talom träning och så hamnade jag på denna sida om konditionsträning, fantastiskt bra läsning. OBS varning för att man sen vill köpa pulsklocka till hästen haha. :) Det tror jag verkligen är ett jättebra verktyg, och är det nån som har koll på konditionsträning är det ju just distansarna. Pulsklocka är ju jättevanligt hos t ex cyklister & löpare så det känns helt logiskt tycker jag. Skulle definitivt köpa det [om jag hade egen poahäst].
 
Distansarna har för övrigt så mycket rolig utrustning, jag blir aldelens prillig när jag kollar på distansshoppar. Fääääärg! :D Kolla dessa stigläder liksom;
 

Hej & hå 2014 vaddå?

Dagarna bara glider ihop till en gröt, först jul och sen sjuk. Kollade brevlådan innan jag insåg att det var lördag. Hade jättetrevliga planer idag men oh nej, det blir det inget med för halsen är sur. Och jag med, är lite bitter idag. Trött på allt som heter TV & iPhone och vill bara UT. Borde kanske åkt in och fått antibiotika direkt jag blev sjuk men nu har jag inte gjort det och det är långsamt, långsamt på väg bort så nu är det väl ingen idé. Har varken röst eller kraft att kriga om det om det blir tjafs nu, så jag skiter bara i't. Måndagen känns tveksam. Jobb förmodligen inte, häst mja. Igår kunde jag på kvällen svälja utan att det gjorde ont så jag trodde att det skulle vara bättre idag, men nope. Buhuu, vart borta en vecka från stallet nu, får krupp! Men det är ju bara dumt att paja allt genom att åka för tidigt.
 
Och om fyra dar är det nytt år, eh, what? När hände det liksom. Tänker lite på mål för nästa året och först blev det här värsta långa inlägget om pengar men 1) snark och 2) ej hästrelaterat. Personligt mål: Spara ihop 15 papp till ny bil. (Det är rätt hästrelaterat eftersom det gör det så mycket lättare i stallet.) Med Honey känner jag mig mer och mer osäker på mitt mål ang ridtravarrikset eftersom det är i Juni. Det kanske inte ens blir av, men jag vet inte om det är bra att ha det som mål ens om det blir. Jag tror såhär att om det blir av så hoppas jag att jag får ta med henne dit och så kanske man bara kör typ trab & ett skrittprogram i rressyr, men det ska inte vara målet för 2014.
 
Jag skulle, när hon är mer stark & i bättre form, vilja hoppträna på henne. För bådas våran skull, hon har inga problem men är osäker för att vi aldrig gör det, och jag är supervinglig och behöver börja om från början så jag tänker att privatlektioner på Sättra vore jättebra. Sen vill jag även ta CR-lektioner också, men igen, när hon är mer stark & i bättre form. Nu är hon bara kanonkula och då bara exploderar hon på banan och surar, i synnerhet när hon inte orkar (dvs man gör nåt i nån annan fart än skritt). Hoppas hon blivit bättre i ryggen medans jag vart sjuk. Plusgraderna här verkar hålla i sig så vi lever i nåt slags evigt Oktober här i Stockholm, vilket är tråkigt och dåligt för hennes mugg, men bra för att man kan rida ordentligt. När man är frisk.
 
Blir det ens nån riktig snö i år?

Åh herre..

Har ni mycket tid & vill läsa en deprimerande härva kan ni först läsa detta (1), sen detta (2), sen detta (3) & detta (4) (& ev detta (5)).
 
Jag krääääks på argumentet "jamen toppryttarna gör det". Och jag orkar inte ens skriva mycket mer om själva sakfrågan, behöver jag ens säga att jag är team Elvira/Annu? Eventuellt ska ni inte gå in och läsa 1-2 + 5 om ni inte vill bli förbannade och framför allt ge dessa personer mer trafik. Vissa hästbloggar är min motsvarighet till Bonde söker fru. Vill inte men kan inte motstå. Detta kan ju enbart vara gjort för att skapa trafik. Jag hoppas det, kan inte för mitt liv tro att nån är så urbota..
 
Men å andra sidan har ju nån skapat Pessoabettet och Dyon-nosgrimman också.

Halsfluss; forts följer..

Jag mår lite bättre idag men det går otroligt långsamt. Fattar inte hur ett par jävla svullna halsmandlar kan få kroppen att balla ur så totalt?! Hade feber Julafton & Juldagen, på Juldagen fick jag ta smärtstillande var fjärde timme och smärtan gick från käken ändå upp i öronen.. Igår var det lite bättre (dvs tog bara smärstillande ca 5 ggr) och jag orkade hela hemresan. Har bara sovit fem timmar i natt men har legat i sängen och vilat vaken samt slumrat i soffan. Sen Juldagen har jag bara fått i mig typ varma koppen/nyponsoppa & mackor men idag har jag faktiskt känt mig sugen på mat för första gången på fyra dar så jag känner ändå att det vänder nu även om det går låångsamt. Tyvärr är det lika plågsamt att svälja som det vart tidigare så jag försöker ta det lugnt. 
 
Skulle ju ha jobbat som vanligt idag och hade därför skrivit upp mig på insläppet ikväll men som tur var löste det sig. Jag ska släpa mig till mataffären idag (har ångest för det och då är den 5 min bort!) och sen bara ligga hemma och kurera mig hela helgen. Hade helt andra planer så är aningens bitter men huvudsaken är att jag blir av med denna skit nu.'
 
Saknar dig <3

Halsfluss

Jaha, det får fortsätta eka här lite för jag är sjuk och kommer så fortsätta vara. Fick halsfluss som långsamt bröt sig ut på Julafton och jag har bara legat i sängen hela Juldagen & idag. Ska åka hem ikväll och ser inte alls fram emot det, eller att få ta hand om mig själv sen. Ska inte jobba imorgon eller ha Honey fre/lör så får vi hoppas att det blir bättre över helgen men jag är inte hoppfull. Typiskt nu när man har lediga dagar, och jag fick knappt äta nån julmat för att jag hade så svårt att svälja. Har juldagstradition att äta rester till frukost och slöa till typ två på dan men allt jag får i mig är typ nyponsoppa & mackor. Och kolsyrat & chips av nån anledning. Suck! :(

Inatt har jag iallafall kunnat sova 5 timmar åt gången (natten mot Juldagen vaknade jag en gång i timmen) och jag tror inte jag har haft nån feber idag. Försöker bara ta smärtstillande när smärtan går upp till öronen (bokstavligen) idag, igår var jag tvungen att ta var fjärde timme så lite åt rätt håll går det ju.. Ska försöka hålla mig nu och sen ta en megakur innan jag åker så jag orkar med det.

Lite sällskap i sjuksängen har jag iallafall.

Julklapp


Blev så glad att jag nästan började gråta när jag öppnade sista julklappen och den innehöll ett par bruna Tretorn Advance! Har fått fler rid- & hästrelaterade julklappar, ni ska få se dom senare. Hoppas ni alla haft en fantastisk dag! Jag har vart febrig och har jättesvårt att svälja så det var lite tråkigt men annars har det vart en mycket fin jul.

God Jul!


God Jul på er! Hoppas ni får en fantastisk dag även om Tomten inte får ner nån ponny i skorstenen! :)

Dream on..

Är inne i en såndär "måste ha egen häst nuuuuuu"-period. Hatar dom. All min vett & sans rinner ut och jag bara "men om jag bara äter nudlar i ett halvår borde jag kunna köpa en häst och en bil till sommaren?". Suck. Sen får jag panik och tänker "men jag KAN ju INGET om hästar, hur skulle jag nånsin kunna köpa en?"..
 
Reality check, party of 1.
 
Finaste Strimma <3
 

Årsresumé 2013

OJ vilket fantasiskt, jobbigt, omtumlande och underbart år det varit!
 
JANUARI
 
 
Januari började frustrerande med letande av en andra medryttarhäst. Dels skulle Honey ut på foder, dels så kunde jag bara rida henne en dag i veckan eftersom stallbussen inte matchade min. Många pratar om jobbiga medryttare men jag hade kontakt med minst lika många jobbiga hästägare innan jag till slut fick kontakt med Malin och provred Honey Boney. Började även rida Honey igen efter hjärnskakningen (pga biloyckan i December 2012) och hon var brallig men mysig. Började aktivt leta lägenhet hos Väsbyhem varje vecka. Min mosters häst Bellman dog 27 år gammal, och Walentino kom hem till Runsa nykastrerad & fin.
 
 
FEBRUARI
 
 
Februari var, som det ofta är, en seg månad. Underlaget var dåligt i Björknäs och båda Honeysar var SVINjobbiga. Mr Honey testade mig & ignorerade mig som fan och fröken reds inte mycket och var superpissig att ha att göra med. Jag tyckte inte alls att det var särskilt kul i Björknäs. Malin & jag hade lite missförstånd och det var kallt och Honey & jag kom inte ihop oss. Allt kändes mest skit. Köpte ny hjälm så jag kunde ha en i varje stall. Hade dock ett fantasiskt utepass med tjejHoney då hon galopperade i form, på bett. Åh. Minns det passet som igår, drömmer om när vi är där igen :) Grann, Emerson & världens gulligaste lilla Camena flyttade in på Runsa.
 
 
 
MARS
 
 
I mars tog jag äntligen tag i något jag funderat på i flera år, och blev medlem i Ridtravarförbundet. Jag tog även ett annat, extremt stort och viktigt beslut. Det känns så konstigt och självklart nu när jag levt med det sen i Mars, men det känns också helt rätt, fortfarande. Tyvärr är det lika långt bort som det var i Mars men jag hoppas komma iallafall en bit närmare nästa år. Ridmässigt var det typ samma lika. Dåligt underlag, Honey & jag kom inte ihop oss och fröken tjurig och jag sjuk och våren kom aldrig och bara blä. Helena & jag var dock på jättebra Tobbe Larsson-clinic på Märsta Ridskola i deras fina nya ridhus.
 
 
APRIL
 
 
I April släppte mycket. Honey Boney och jag red red ut mer och hittade lite mer knappar, och jag nya vägar. Även i Runsa utforskades det då Honey & jag red till skogarna vid Rosersberg/Wiggeby. Längtar efter att rida där när hon är igång lite mer! Där skulle man kunna rida i timmar. Jag tog ledigt en vecka och hade "ridläger" på Runsa och hittade på jättemycket roligt (det finns en kategori för det om ni vill läsa mer) men bl a bruksridning och löshoppning stod på schemat. Det var en riktigt härlig vecka med mycket häst!
 
 
MAJ
 
 
Mysig är nog det vanligaste bloggordet jag hade i Maj. Båda hästar var goa och fina och det blev t-shirtpremiär. Red jättemycket med Cicci & Robin i Björknäs, saknar dom ridturerna. <3 Hade lite bil tillfälligt eftersom jag var kattvakt (& lite hästvakt) åt Anders & Helena som var i Barcelona, red även Valle en dag. Jag hade min första lektion i Centrerad Ridning på tjejHoney och tyckte jättemycket om det. Började känna mig mer och mer hemma i Björknäs och tog för mig mer och pysslade mycket i stallet, städade och så. tjejHoney besiktades inför kommande utlåningen på foder och var UA förutom lite gallor & maskning efter böjprovet. ;) Jobbade hårt med Honey Boney för att han skulle vara i form då Madde red honom på Ridtravarrikset. Det var jättetungt att åka till Runsa eftersom det bara var nedräkning och jag trodde att jag aldrig mer skulle vara där eller träffa henne igen. Åkte till Ullared och shoppade loss.
 
 
 
JUNI
 
 
I Juni preppades det för rikset med Honey Boney, och preppades för utlåning på fröken. Hade en underbar sista dag med henne innan hon åkte. I Björknäs fick jag avmaska för första gången i mitt liv (ej svårt jag vet men hade aldrig gjort det innan), och Honey kom hem med gul, blå och blågul rosett från Ridtravarrikset. Red CR-lektion på honom och köpte en Perfect Shoulder, sen blev det lite si och så med ridningen för jag var i Paris en vecka och blev sen sjuk.
 
 
JULI
 
 
Städ & pyssel & tvätt & smörj i stallet blev det mycket av i juli, lite miljöträning (ovan) och så galopperade jag barbacka för första gången på 3½ år (vart rädd för det). Honey var så mysig i hagen och vi hade fint samspel, han kom när jag ropade och följde ofta med mig från de andra hästarna utan grimma. Sånt fint samspel som man vill ha. <3 Red även Robin en vecka när Cicci var borta och han var under igångsättning så vissa dar red jag två hästar, även om han bara skulle skrittas var det tufft tyckte jag. Fatta de proffsryttare som rider flera hästar om dan, i fullt arbetstempo. Puuuh! Började en period av bra arbete på ridbanan och red CR-lektion för Emelie.
 
 
AUGUSTI
 
 
Red ut med Malin, hon på Honey & jag på Robin. Det var jättekul att se henne rida Honey för han var en helt annan häst under henne än han är med mig, och då kände jag ju honom vid det här laget. Jag blev också av lite med min hopp"rädsla" (läs hoppfjanteri, har aldrig vart rädd på riktigt) och hoppade runt 60-65cm tror jag. Det blev en del städ & fix & ommålning i stallet inför hösten. Testade att rida honom med luva för att ta bort ljuden i skogen lite och tyckte det gav bra resultat! Det var också hemskt sorgligt Runsamässigt denna månad eftersom underbaraste Desirée lämnade oss. Har fortfarande inte förstått det. :(
 
 
SEPTEMBER
 
 
I September blev det officiellt att Malin med familj (inkl Honey) skulle flytta till Göteborg. Jag visste det såklart lite innan men då fick alla andra veta. Jag fick äntligen en ny lägenhet och var borta i London 2 veckor. Från att jag kom hem hade jag honom på heltid, då Malin med familj flyttade ner innan han kunde göra det. Det var jätteroligt, men jag hatade att vara i stallet denna period då mycket skit hände som jag inte har nämnt här för det känns bara onödigt, men vissa i stallet betedde sig som svin efter Malin flyttat. Detta ledde till komplikationer för mig, och jag var riktigt jävla förbannad. Jag var enbart kvar för att ställa upp för Malin & Honey, hade aldrig stannat i den skiten för nån annan. Jag andades ut av lättnad om jag var själv där och slapp låtsas vara trevlig. Det gällde inte alla såklart men jag tänker inte skriva varken snälla eller dumma namn för det är så få personer där. Men jag är inte exakt vän på Facebook med de som var falska om jag säger så.. Cicci försvann väldigt snabbt, Robin åkte hem till sin gamla ägare och allt utom just Honey kändes bara skit. Fastän jag inte ville att han skulle åka så räknade jag ner dagarna tills han skulle flytta. Mitt i olyckan tog dock Johanna hem tjejHoney igen och jag dog av lycka när jag fick SMS:et om jag ville bli medryttare på henne igen (börjar typ gråta bara jag tänker på det). Utan det som en morot genom sista pisstiden i Björknäs vet jag inte hur jag överlevt efter att Honey åkte. Gick och såg Spanska Ridskolan med Helena, Bettan, Åsa, Linda & lilla Lovisa från Runsa, det var magiskt och helt underbart!
 
 
OKTOBER
 
 
Sista månaden med Honey, och den blev lugn. Vi puttrade på, han var barnridningshäst en gång och jag var lite sjuk. Hälsade på tjejHoney för första gången sen i Juni och grät av lycka när hon kände igen mig. Flyttpackade lite åt Honey och en vidrig, hemsk kväll blev Dart dålig och dog samma natt. Fyra dagar senare flyttade Honey och två dagar efter det var jag tillbaka på Runsa tre dar i veckan igen, som om inget hänt sen jag krashade bilen i December 2012. Det var en väldigt känslosam månad, minst sagt..
 
 
NOVEMBER
 
 
November månad gick ut på att lära känna Honey igen, det tog en liten stund innan vi kom ihop oss igen och hon testade mig lite. Precis som när jag började rida henne första gången gick det dock rätt snabbt med att hon lade av med det. Det var mycket kondis- och muskelarbete på henne. Jag fyllde även år och fick fina hästböcker av mamma & Johanna, och av mamma fick jag även ett par goa vinterstövlar. Njöt som tusan av att vara tillbaka på Runsa. <3 Tappsko hanns det också med dessvärre, då det var väldigt lerigt.
 
 
DECEMBER
 
 
December blev lite knölig, direkt skon var på blev det hårt i marken och var svårt att rida mer än i skritt, sen kom kramsnö och då blev det styltor, ett kort tag var det OK och då red bl a jag & Frida till Sättra och red i ridhuset. Sen blev det halt och sen smälte snön och sen hårt igen och då började hon få knutar i ryggen (för att hon går och spänner sig förmodligen). I mitten på månaden kändes det som att det var höst igen och blev blött och lerigt.. Håhå. Och ryggen kändes ofräsch så hon har fått vila & massage sista tiden. 

Mental träning

I fredags kändes hon alltså bättre i ryggen men jag ville inte hoppa upp i förtid så istället gick vi till ridbanan och jobbade lite från marken. Jag är inte alls bra på sånt egentligen, skulle gärna vilja gå nån kurs i kommuikation från marken men lyckades ändå få henne att flytta in bakbenen på en liten volt iallafall, och så körde vi lite jojo. Det är hon väldigt bra på, så det är roligt men kanske inte så mycket utmaning. Sen tog jag fram bron och DÅ blev det fnork i fröken. 
 
- Du kan ju gå över den själv om du tycker det är så jävla kul?!
 
 
Jag fick iallafall lyfta upp en hov i taget på bron så det var ju alltid nåt iallafall. ;) Ska vi vara med i Trab på Ridtravarrikset måste vi dock öva lite mer på läskiga föremål på marken.. Vi har även fått en ny fin grind till stallet som hon tycker är lite läskig så vi övade lite med att gå runt den och till slut gick det också bra.

Senaste veckan

Jo! Nusåatt! Jag har haft Honey söndag, måndag, onsdag & fredag den senaste veckan. På lördagen hade hon haft ont i ryggen men i söndags tyckte jag ändå hon kändes OK. Frida & jag red ut Göranstorp och runt Manilla i alla gångarter. Honey blev jätteglad att få galoppera, vi busade mot Göranstorp men efter det blev det mer samlat. Hon var ganska framtung men det var inte så kontigt eftersom vi inte kunnat rida ordentligt på så länge nu så jag lade ingen större vikt på det. Det var en härlig tur. Sen på måndagen kändes hon dock inte fräsch alls i ryggen, kan ha vart träningsvärk eller ryggen igen men det har känts knöligt över ryggen, muskelknutar och så hade hon liksom en liten "kudde" på vänster sida manken som inte var en muskelknut, vet inte riktigt vad det kan vara. Men hon har alltså stått hela veckan. Jag masserade i måndags & i onsdags och på torsdagen hade hon kännts lite bättre skrev Johanna. "Kudden" hade minskat till hälften på fredagen. Muskelknutarna är envisa men blir färre. 
 
Julpuss!
 
Som medryttare kan det ibland kännas småsurt att betala för att ha hand om en sjuk häst men då ska det gå LÅNG tid tycker jag. Hästar blir halta, klenisar som Honey får ont i ryggen, ce la vie. Under den långa perioden med Rauens ryggproblem då vi inte kunde rida tog Carina bara halvt betalt. Det är shysst tycker jag, men lite får man ju ta. Sånt här smågrejs är surt men det har vart nyttigt för mig & Honey att få mer "marktid", speciellt i onsdags & i fredags var hon supermysig. Fina fjonkan. <3
 
Det blev tyvärr inget hästeri med Linda här uppe i jul, jag tyckte att jag inte hade nåt inbokat men idag ska vi till brorsan på fika, imorgon när jag skulle åkt ut hade jag glömt att mamma bokat in frisörtid åt mig (ska färga av det mörka) och då kände jag lite att jag inte ville paja håret (plus att jag ska köpa ett par sista grejer på stan). Och sen efter jul fick vi inte ihop det med tider. Tråkigt, hade sett fram emot att på klappa shettisarna men jag var ju inte här så många dar så så kan det gå. Har inte riktigt bestämt mig för om jag ska åka upp i sommar eller ej nästa år (gjorde inte det ifjol) men det är ju inte sista gången jag är i stan precis ;)

Luleå!

Nu är jag hemma i Luleå och ska försöka blogga ikapp senaste veckan. Inte just nu dock, njuter ett tag av att inte göra ett skit.. Kollar gamla kort och hittade denna gamla favorit; första gången jag satt på en häst 3 1/2 år gammal. Fina Cirre. <3 Sen var det kört, haha! Pausfågel

Sorry för frånvaron, har helt enkelt vart för mycket nu innan jul. Imorgon åker jag dock hem till Luleå och då borde jag hinna ikapp med inlägg. Dvs 6 dagars paus från Honey men lite klappa häst blir det då jag ska och hälsa på min gamla medryttarägare Linda & hennes pållar på måndag. Det blir trevligt, hon har inte mindre än 5 hästar, bl a Mayan som jag känt sen hon var en liten fölis.
 
 
Jag & bäbis-Mayan 1991. Och underbara mamma Beauty Day.
Kanske det trevligaste stoet jag nånsin träffat.
 
Mitt träns kom igår, JÄÄVLARRR vad det var snyggt. Men kommer inte passa på Honey, såg det på en gång. Det var ju full men jag hoppades väl lite ändå.

Hihi


Kravfri fredagstur

Gud vad denna helg försvann snabbt! Jag var på medlemsmötet för Upplands/Västmanslandsdistriktet av Ridtravarförbundet i lördags, åkte till Uppsala vid 11 och var väl hemma runt 19 så det tog hela dan (ska skriva lite mer om det sen) och igår var jag i stallet 13-17 så all tid före och efter ville jag bara chilla. Det ska sägas att det är imponerande med toppbloggarna som håller på med flera inlägg om dan, jag orkar knappt med ett om dan när det är mycket!

I fredags red jag ut med Frida & Cytra. Frida red barbacka så hon fick bestämma tempo. Det var kallt men hade vart plusgrader 2½ dag så underlaget kändes ändå bra och vi kunde rida i alla gångarter, blev en Göranstorpare i sansat tempo. På hemvägen när vi just vänt och travade blev Honey skiiitlack på att vi inte toksprängde hem och brände av VÄRSTA brallen, totalt oväntat. Normalt känner man när de är på G men den här kom verkligen från ingenstans och jag bara TJOOHOOOOO. Hade mina trefingersvantar för att det var lite småkyligt och lyckades ta emot mig konstigt med handen efter den "lilla" rodeobocken så det brände till ordentligt i lillfingret. Gick liksom i "spagat" mellan ring- och lillfinger så det slet nog lite i nån led men allt satt där det skulle och inget var av, har kört med mitt back on track-handledsskydd sen dess och det blir bättre och bättre dag för dag. Det var dock enda brallen och i övrigt var hon fin. Det var en extremt kravlös runda och jag satt mest och fnissade över hur mycket spring i benen hon har. Knasbrud. <3

 

Hjärtat <3


Så skönt för själen med såna härliga kravfria turer också. Har man ett mål att jobba mot glömmer man lätt det, det är lite knäppt för mig som tidigare BARA vart intresserad av sånt och inte velat jobba hästen utan bara ha det najs i skogen och nu är jag tvärtom. Eller inte, jag gillar ju det lika mycket, uppenbarligen. Må bra i skogen är ju dessutom nyttigt för hästen också, ska det bara ställas krav jämt blir det ju inget kul och det är ju det det ska vara för båda, kul.

Julfint i stallet

Nu börjar vi också få julfint runt boxen! <3
 
 

Pirr

Ligger i badet och har nog kommit på minst 10 olika anledningar till att inte åka till Uppsala på medlemsträffen idag. Det är bara svammel så självklart ska jag åka, jag är bara pirrig. Jag är ofta så, har jag något inplanerat blir jag ofta väldigt anti att göra det på dagen, helst om det är på en ledig dag och även om jag egentligen vill göra det. Det är väl för att man kliver utanför sin comfort zone, men åka ska jag. Tror det kommer bli jättetrevligt! Och blir det inte har jag slösat bort ett par timmar som mest, så det är inte hela världen.

Tisdag

Det är ett evigt lotteri, detta berg&dalbaneväder. Måndag -6, tisdag +4. Men inte hade det blivit varmt nog länge för fäste, utan isigt galore. Gjorde ett försök att rida ut i tisdags men hon gick bara och spände sig (tro det!) så vi red tillbaka och red på ridbanan med Frida som tömkörde Cytra som sällskap. Först kändes det hårt och hon var spänd där med, så jag blev superfrustrerad och hade nog gett upp om inte Frida var där. Började med lite serpentiner istället och då slappnade hon av lite, då testade vi öppnor och det gick för det mesta bra. En gång gick det dåligt och då insåg jag att jag inte vred in axlarna nog mycket, när jag gjorde det gick det så mycket bättre. Vill rida för instruktööööör. Men känns inte värt pengarna när det är så dåligt underlag & hon är prillig. Sen. Då.

Red mycket öppnor och lite sidförande men då jag inte litade på underlaget helt ville jag inte riskera snubbel så jag var inte på henne för mycket. Skänkelvikningarna gick bättre i ridhuset så jag tror det har mycket med underlaget att göra. Efter ett tag körde vi 8-stegsövergångar skritt/trav. Mycket nöjd, i början var hon lite flängig men gav sig snabbt, och efter ett tag ville hon springa och började skjuta ut innerbogen. Då gick jag ner till skritt och rättade till, alt red förvänd öppna, och sen försökte vi igen. Men för det mesta gick det bra. Hyfsat liksidig men det gick lite bättre i höger varv (tror jag). Vi kunde trava på stor volt i hö varv men i vänster gick det inte alls. Jag pressade henne dock inte utan gick tillbaka till öppnorna och övergångarna. Mycket nöjd med henne! Hon var bara lite svettig runt sadelgjordsstaden när vi kom in så det var inget megapass, men man kan ju faktiskt vara nöjd ändå, och det var jag för hon jobbade ändå bra och positivt. Johanna kom förbi stallet sen och hängde med mig & Frida medans vi fixade. :)

Fröken i spolspiltan efter passet.


Det har vart plusgrader igår & ska vara idag så förhoppningsvis har det vart ridbart. Jag verkar bara dra nitlotterna i väderlotteriet dock, för på fredag ska det vara kallt igen. Suck! Hoppas på att det värmer upp igen till på söndag iallafall..

Julkalender dag 8: Av alla filmer jag sett det här året är det här den bästa

Ooops, hamnade lite på efterkälken.. Bästa filmen i år för mig är tveklöst Catching Fire. Den är inte så hästrelaterad, men det är fina frieserhästar med i paraden, och i en scen står Katniss och pratar lite med en av hästarna. Här kan ni läsa lite mer om familjen som äger hästarna, och här är en bild från första filmen Hunger Games paradscen:
 
 
 
 

Tränset jag vann

..är ett Meteor Bridle från Mountain Horse och ser ut såhär;
 
 
 
 
 

 
Slemremmen är avtagbar, nackstycket är både vadderat och anatomiskt och nackstycket, pannbandet och nosgrimman har Swarovskikristaller på sig. Nu står det även på Mountain Horse Facebooksida att jag vunnit så då måste det ju vara sant. ;) Fattar det fortfarande inte, man vinner ju aldrig på såna tävlingar! Kommer bilder sen när jag fått det.

Pysselmåndag

Bidde ingen ridning alls igår. Var så förbannat frusen. Hade jag dåligt samvete innan så försvann det när Cytras medryttare kom tillbaka efter en kort tur ute och rapporterade "kallt & hårt & halt". 

Hon är fortsatt knölig på ryggen. Masserar och klurar. Men jag undrar om det är mest för att hon spänner sig. Det är hopplöst ojämnt i hagen och dessutom hade hon fått på sig täcket på yttersta knäppningen (när hon ska ha på innersta) och bensnörena inte i kors när de ska vara det, så när jag hämtade henne hade hon täcket på sned och fastnade med bensnörena i knäna. Undra på att man går och spänner sig då och får muskelknutar.

Ja det är ju bara min teori såklart och jag är absolut ingen expert men som tidigare nämnts har hon ju inte exakt gått hårt senaste tiden så det skulle vara märkligt om det var ridorsakat. Idag är och ska det vara varmare så ikväll borde vi ta oss ut.

Lurvponny!

Åh vad glad jag blev idag när Malin instagrammade Honey. Fina farbror. <3Ridhussöndag

Det var två småsega, ovilliga damer Frida & jag hämtade från hagen igår. Honey piggande till så fort vi kom ut medans Cyta var lite seg i starten. Vi blev ikappridna av Maria & Gregor på Pålle & Pilen, och gjorde sällskap med dom tilrl Göranstorp. Det blev en bra uppvärmning då alla fyra plötsligt fick väldigt bråttom och ingen ville vara sist.
 
Kortast ben förlorar dock alltid.. ;)
 
 
Honey var lite småtittig på väg till ridskolan och hade svårt att dra blicken från islandsstallet men till slut kom vi fram hela :) Det var en annan häst som red i ridhuset när vi kom. Honey var lite till sig och jag ledde henne ett varv runt för att hon skulle få titta sig runt men hon var väldigt uppe i det blå. Hoppade upp sen och tog det lugnt till en början. Skritt gick bra, trav gick bra ibland och galopp gick inte alls. Jag ville hellre låta bli än att bara köra för att köra, så vi gjorde det vi klarade. Hade som mål att rida mjukgörande och att få rida igenom henne ordentligt men det är svårt när hästen har nattmössan nere. Inte bara skulle hon ha koll på Ingra & den andra hästen, dessutom speglarna.. ja det är inte lätt :)
 
I skritt funkade det mesta, hon gjorde skänkelvikningar och öppna och en förvänd öppna och vi fick till och med till en inte helt sketen bakdelsvändning! Hon gick mycket bra på volt också (trots hack!). Traven gick 50/50, antingen sprang hon med huvudet rätt upp i vädret eller så försökte hon jobba, ibland. Om inte nån annan häst red förbi. Den andra tjejen hade lagt ut fyra travbommar som vi använde hyfsat flitigt också, första gången glodde hon ner och var tveksam men sen gick hon suuuperfint över alla gånger, bara en räsergång då hon klonkade i. Kul! Saknar bomarbete, jag vet att andra i stallet rider på volten men jag är så nojig när det är hårt.
 
Galoppen tjaa. Hon tog knappt vänster ens utan flängtravade bara när jag gav skänkel. Inte ens om vi tog följe på Cytra gick det, för hon var så jävla fullt ös medvetslös att vi kom upp i svansen på Cytra som då surade (förståeligt). När andra hästen gått ut körde vi dock fyra-fem räservarv i höger galopp på en volt. Haha. Mongo. Testade en långsida också men hon bara bockar & brallar. Som hon alltid gör när hon fått stå/ta det lugnt och sen får köra. Önskar bara det kunde bli riktigt bra jävla fäste åt antingen ena eller andra hållet så man kunde fara ut och springa av henne. Även om man hade ridhustillgång varje dag skulle man nog inte få det här ur henne, hon behöver få jobba ett tag och sträcka ut. (Fast om man hade ridhus varje dag hade man aldrig haft problemet, haha) Jaja! Hon var ändå rätt svettig när timmen var klar och det kändes som att vi fick liite vettigt gjort iallafall. Vi ska dit på söndag igen har vi tänkt, får se om det är nån skillnad då.
 
Ridhus-selfie!
 
Ska testa ha kedjan på nya hacket då, vi har det normalt men har testat läderrem bakom eftersom det var så på det nya. Men det är lite svårt att avgöra om hon inte lyssnar, eller om hon bara är prillig pga läget. Time will tell! Är hon samma lika så kommer vi nog bara fokusera på skritten + travbommar på söndag, enbart. Ingen ide att jaga upp henne mer än hon redan är just nu.

Otränad häst = otränad ryttare

Har träningsvärk idag! Man glömmer ju att ens egna muskler också förfaller något när man inte kan rida ordentligt.. Nu fick jag henne inte riktigt så genomriden som jag önskade igår (mer om det senare som sagt) men lite galopp blev det och det känns! Aj aj :)
 
Det är mycket skutt & spring i benen på fröken just nu (hon blir alltid lite knäpp när hon får stå/gå lugnt) men även om det kändes OK längs Göranstorp när vi red där igår vet jag inte riktigt om jag kommer våga låta henne galoppera idag. Det skulle nog funka att galoppera i lugnt tempo med en normal häst men fröken rodeo kommer bralla dels för att hon får galoppera (wiiii!) och sen dels för att jag skulle hålla henne tillbaka och hon blev sur. Skrev jag denna blogg Mullehästen style skulle det se ut såhär:
 
Ann: OK vi galopperar lite. Sakta. Det är ha..
Honey: GALOPP VARE JA, ÄNTLIGEN! Wiiiihoooo bockelibock NU KÖR VI! :D
Ann: Jag sa sakta.
Honey: AMEN VADF.. Skit ner dig!
 
Honey är lite mer.. eh, temperamentsfull än Mullehästen.. ;)
Fjant-PMS-filifjonk. <3
Ja nä så vi får se vad vi gör ikväll. Om hon inte är helt för nattmössan nere kanske vi iallafall kan få till lite övergångar.

to be continued..

Tänkte sätta mig och skriva värsta långa blogginlägget om dagen, men känner mig lite trött & hängig och kom dessutom just på att jag slängt kattväskan jag kan ha i kabinen när man flyger - och har bokat kabinplats för Joe till & från Luleå i jul. Ååååh jag orkar inte med mig själv, så korkat!
 
Som tur var har Norwegians kundtjänst öppet till 23 idag så jag är i kö nu för att se om det går att ändra. Annars måste jag köpa väskan jag kollat på men jag har eg inte råd med det nu i juletider :/ Fan, vad less jag blir på mig själv. Känner mig skittrött & varm och har lite ont i huvudet, tror det blev lite mycket idag så jag ska gå & lägga mig sen. 
 
Edit: Nej, det var såklart fullt. Faaan! >:(
 
Kanelbullen <3

Högklackat

Mmm jorå, snön kom. Och med det styltorna. Vi gjorde ett tappert försök att ta oss ut igår men hade halkat 12 gånger när vi var framme vi orangeriet (=ca 150 meter kanske?) och hon började spänna ryggen då så jag slutade då, känns som att hon har nån liten knuta på ena sidan ryggen så jag ville inte göra det värre. Det blev mys & pyssel istället. Granns vattenkopp började svämma över efter att han druckit i den så det var tur i oturen att jag var där, lyckades binda upp lämmeln med ett gummiband så jag hoppas det klarade sig över natten.
 
 
Honey fick både nytt träns och nytt hack när vi var i Globen, fint va? Hon fick även ett nytt fleecetäcke som säkert kommer på bild så småningom. Idag har det vart kallt så snön var nog bättre att rida i idag, kylan fortsätter imorgon och på måndag så då får vi nog ha kvar snön men sen ska det bli plusgrader så då försvinner den nog. Sen blir det tillbaka till några grader kallt, några grader varmt resten av kommande veckan. Ska ha henne lite extra i veckan så det blir tre dar i rad nu (sön-tis) och sen fredag & söndag igen. Kul! Ska dessutom på julnånting med jobbet på onsdagen & som sagt medlemsträffen på lördag så det är full vecka!
 
Ej hästrelaterat, men har sett över mitt jul/nyårsschema och tycker ändå det ser ganska trevlig ut. Ska bara vara ledig en dag (23/12) & jobba mellandagarna, men eftersom jul/nyår infaller så bra i år med så blir det typ ledig 5 dar, jobba 1 dag, ledig 2 dar, jobba 1 dag, ledig 2 dar, jobba 2 dar, ledig 3 dar.. :) Så det är mycket ledigt och få jobbdagar, dessutom brukar det vara så lugnt på jobbet dessa dar eftersom så många är lediga. Och sen kommer mamma och hälsar på andra helgen i Januari så det blir kul också! Få se om jag kan tvinga med henne till stallet och fota lite. ;) Om det är underlag för det.
 
Imorgon är det ridhusdags! Iiih! :)

Julpynt i stallet

När jag var liten pyntade man jämt i stallet. I vuxen ålder är det väldigt olika. Vissa ägare jag haft har pyntat järnet, andra inte. På Runsa har det sällan pyntats väldigt mycket men Johanna brukar oftast hitta på nåt. Vi har en krans uppe men får nog se oss slagna av Ingras box i år. SÅ ska det se ut i min bok, jag älskar julen och självklart ska man ta med den till stallet! :) (Sen beror det självklart på hur pillig hästen är, så man får tänka på vad man sätter upp var.)
Oh my god!Holy crap! Hade glömt den här tävlingen. Var bara med för skojs skull, har ju ingen häst att sätta tränset på. Får väl prova det på Honey men jag tror jag tog strl full & hon har cob. Annars får jag väl antingen sälja det, eller spara det till nån vacker dag. Gud vad sjukt. Och kul! (För er som inte har full koll på träns & hästmärken så kostar ett Meteorträns över 2000:- om man köper det nytt)

Aaahhh alltså va? 
Kommer tro att detta är ett skämt tills jag har det i handen..

Julkalender dag 7: Den bild jag är mest nöjd med

OK jag fuskar här och gör en topp 3-lista. Jag gjorde det enkelt för mig och gick bara igenom de foton jag publicerat här snarare än alla jag tagit i år. Vet att det är massa foton jag aldrig lagt upp, t ex från Tobbe Larsson-clinicen i våras.. Dumma mig. Lata mig. Men men! Nu valde jag mina tre favoriter snarare än de jag är mest nöjda med tekniskt (fotonörd som jag är);
 
Plats 3: Honey Boney i hagen
Honey är inte alltid världens mest fotogeniska häst, men
när man får till en lyckad bild är han gudomligt snygg!  
 
 
Plats 2: Sudden & Walentino busbråkar i hagen
Småkillarna busar i hagen en vacker vårdag. Inte så
tekniskt avancerad men jag blir glad av denna bild.
 
 
Plats 1: Honeys öga en kall Januaridag
 
Älskar denna bild på Honeys ögonfransar efter en ridtur en kall Januaridag.
Denna är dessutom "bara" tagen med iPhone så jag är väldigt nöjd med hur snygg den blev!

Hurra!

Inne i centrala Stockholm smälter allt direkt men hemma såg det bättre ut! Nu får man börja gnälla om styltor istället haha ;) 

Inställd snöstorm

Idag skulle det alltså vara snökaos i Stockholm, men den blev tydligen inställd. Prutt! Jag är generellt inte världens största snö-lover men nu är jag LESS på hård mark & möööörker.. Tur att Frida & jag bestämde oss för att tillsammans rida till Sättra och rida i ridhuset på söndag ändå! Ikväll får vi se vad vi hittar på, ingen direkt plan men enligt Yr ska det vara regn/snöblandat regn i Väsby och sen frysa på så det är nog lagom halt sådär tills jag kommer ut till stallet.. suck :( Vi får se vad läget är när jag kommer ut helt enkelt.
 
Men skönt med lite ordentlig aktivering på söndag! Så får vi se hur Honey & Cytra beter sig, haha ;) Ska bli jättekul att rida Honey i ridhus! Skönt att åka dit med Frida första gången också som "know the ropes", hon har både stått på Sättra & ridit lektion där. Jag har ju bara vart på Sättra en enda gång när jag red en provlektion för ett år sen.
 
Ska ha Honey nästa söndag också, för nästa lördag ska jag till Uppsala på medlemsträff med Ridtravarförbundet! Jättespännande, ska bli himla roligt. Det nånstans utanför Uppsala, men jag lyckades kirra skjuts med en i styrelsen så det blev av ändå!
 

Julkalender dag 6: Det här fick mig att börja gråta

Åh GUD vad jag lipat i år. Listan över vad som inte fick mig att börja gråta är nog kortare. Men ingen [häst]dag var värre än när Honey åkte på foder och jag sa hejdå till henne & Runsa. Det gjorde så ont att lämna stallet också, så det var allt det också, på att bli av med henne. Sen grät jag såklart när Honey flyttade till Göteborg, och jag gladgrät när jag hälsade på Honey när hon flyttade hem till Runsa. Det är nog de stunderna som kommer till mig först.
 
 
 
Inte alls vår sista puss! <3

Julkalender dag 5: Den finaste kramen jag fått i år

Åh. Finaste är kanske fel ord, eller helt rätt, men det första som kommer till mig är när jag sa hejdå till Malin den dagen de flyttade Honey. (Blir typ grinfärdig bara jag tänker på det) Det blev mer än en kram och både en sorlig och fin dag.
 
Detta är dock enda bilden jag har på Malin från den dagen HAHAHA :D
Din bästa vinkel? ;) 

Hästnörd = Vädernörd

Men å. Nu ska det snöa mycket på fredag och sen vara kallt.. så nu funderar jag på om man kanske skulle kunna rida ordentligt ute på söndag ändå och inte i ridhuset. Men tänk om det bara blir lite fjös och kallt så det bara blir isgata.. då vill man ju ridhusa. Problemet är ju att man ska betala in till dom innan man kommer. Hmmmm. Fan vad svårt det blev nu då.
 
Haha. Finns det mer vädernördiga människor än hästmänniskor utan ridhus?! ;)

Julkalender dag 4: Utan tvekan den låt jag lyssnat mest på!

Svårt att göra den här frågan hästrelaterad.. svaret är iallafall Kents "Ingen kunde röra oss".
 
 

Julkalender dag 3: Det gulligaste djuret jag träffat under året

Sista tiden i Björknäs hade de ett föl i Ponnystallet på andra sidanvägen, den var nog sötast. Men eftersom jag inte fick något foto på hen så får jag nog ändå säga att gulligaste djuret i år är Ciccis hund Ramses. Saknar inte väldigt mycket från Björknäs men Cicci & Ramses saknar jag. <3
 
 
Visst vill man bara krama honom?

2 broken girlsDet var hål i både häst & täcke när jag kom till stallet igår. Såret i pannan vara dock torrt och hon var inte varmt så det var ingen fara. Var i stallet på dan eftersom jag åkte hem från jobbet efter bara 2,5h. Borde ju fattat redan i söndags när jag hade huvudvärk att en förkylning låg och lurade men hur bra man än är på att notera hästar så skiter man ofta i sin egen kropps signaler.. Honey var dessutom varm på ena skenbenet (vä bak, hennes ständiga "skadeben") men bara lite så hade jag vart frisk hade jag nog ridit ändå. Nu kände jag att jag inte riktigt orkade men vi tog en promenad halva Varggropen istället och när vi var hemma igen var det mycket riktigt svalare. Hon hade nog bara sträckt sig om hon nu bråkat i hagen.
 
Jag mår lite bättre idag, fick hinka Lemsip (Brittisk version av Alvedon i pulverform, som man löser upp i varmvatten) fram till lunch men orkade ändå resten av dagen med. Bara trött nu, blev lite piggare när jag kom hem som man alltid blir, så jag håller på laga en gryta nu som lunch imorgon. Ska ta en macka och en tekopp sen i soffan med Buffy men det blir inte många avsnitt för jag vill verkligen lägga mig i tid idag så jag får vila ut den här skiten. Det var iallafall bra att jag gick hem igår.
 
Har nästan 100% bestämt mig för att vi ska rida i ridhuset på Sättre på söndag (ska ha henne på söndag denna helg). Det ska vara kallt i helgen så annars kommer vi bara kunna skritta. Sen kommer hon säkert bara apbrallig där pga överskottsenergi men ja vi får väl se hur det går. Kanske blir det bara spännande för henne att vara i ett ridhus, vet inte om hon ens vart det nån gång.

Honeys halvsyster

Just nu är en av Honeys halvsystrar till salu som avelssto. Hon heter Ideal Banker V.S och är jättesöt, visst är de rätt lika?
 
 

Julkalender

1. En kort recension av den bästa boken jag läst i år
2. Det starkaste minnet från 2013
3. Det gulligaste djuret jag träffat under året
4. Utan tvekan den låt jag lyssnat mest på!
5. Den finaste kramen jag fått
6.  Det här fick mig att börja gråta
7. Den bild jag är mest nöjd med
8. Av alla filmer jag sett det här året är det här den bästa
9. Det blogginlägg som jag vill att alla ska ha läst och varför
10. Det godaste jag ätit!
11. Sommarkvällen som jag aldrig ville skulle ta slut
12. En mycket trevlig överraskning!
13. Något som gjorde mig riktigt stolt
14. Det finns många bra serier men det här är den jag tyckte mest om
15. Tack för att du är min vän!
16. Den bild som representerar mig 2013
17. Ett användbart tips eller knep som jag vill dela vidare
18. En resa jag gärna gör om
19. Årets mest minnesvärda konsertupplevelse
20. Det här är jag som mest tacksam för
21. Jag blir så lycklig av den här bilden!
22. Det bästa beslutet jag tagit och varför
23. Det finaste meddelandet jag fått under året
24. Valfri rubrik som du vill lägga till
 
Redan 2 dar efter men jag tar igen dom under månaden. Ska hålla detta hästrelaterat har jag tänkt!
 
Skrev om dagen tidigare men det försvann morr bloggappen. Återkommer om det med. Nu ska jag sova.

Helgens ridning

I fredags tog vi det lugnt. Pysslade på i sakta mak och eftersom det var kallt & hårt ute blev det mest skritt. Det var dock inte helt stumt och på vissa ställen kändes underlaget helt OK så då vågade vi trava lite. Är det inte så himla fascinerande hur man känner underlaget genom hästen? Det var beckmörker och eftersom vi inte skyndat ut hade vi inte jättemycket tid på oss så vi red mot Göranstorphållet, en bit bortanför backen och vände sen. Jag var så trött efter en riktig skitvecka på jobbet så det kändes lagom även för mig.
 
Fastsatt bara för att jag skulle gå & hämta sadeln.
 
Igår hade jag tänkt åka ut tidigt men sen blev det inte så utan jag kom ut senare. Solen hänger så lågt redan vid ett-två nu så jag red först, hade först tänkt rida Manilla men ångrade mig och red Varggropen. Det var ännu kallare idag så Göranstorpsvägen kändes & lät som asfalt och det var lite halt just när vi svängt av mot Varggropen men sen blev det bättre i skogen där vi kunde trava ett par gånger. Sista biten upp från sjön blev det både bock & galopp ;)
 
Det är trist att inte kunna rida ordentligt men på ett sätt känns det nästan skönt att rida kravlöst, för vi fick en lite knölig start och jag hade absolut inte väntat mig att hon skulle börja testa mig igen. Men nu känns det mer som vanligt igen, mer och mer för varje gång. Nu känns det som att vi aldrig vart borta, eller att jag aldrig bara ridit henne en dag i veckan. Det är verkligen att vara hemma.
 
Det är fem veckor sen pojkHoney flyttade (dags att ändra headern snart). Känns både som att det borde vara mer, och att det var nyss. Herregud. Just nu brottas jag mest med att komma in i att jag inte längre är viktigaste medryttaren i världen. Haha. Ja det kan ju låta lite fånigt och ego men när jag hade andra Honey så hade jag honom ofta fler än tre dar i veckan även när Malin bodde här (eftersom hon hade så mycket annat), och jag var den som red mest kontinuerligt på honom senaste halvåret. Och sen hjälpte jag Malin så mycket & tog honom heltid 1½ månad och bestämde upplägg och sånt helt själv. Så det är en helt annan värld att inte alls vara lika behövd och tre dagar i veckan känns så lite. Men samtidigt är det galet skönt att ha mer fritid igen, jag är så himla glad att jag äntligen börjat träna igen och äntligen sakta börjar få ordning på lägenheten (hrrm, köket iallafall). Så just nu är jag nog där jag ska vara, men som vanligt vill jag ha allt på en gång. Det är roligt också att jobba med någon på samma häst, annars är man ju just själv i sina funderingar. Svårt att sätta ord på. Men jag är alltså jättejätteglad som allt är nu, jag måste bara tygla mitt ego lite. Malin har berömt mig för mycket.. ;)
 
Nu ska jag trycka i mig några alvedon för jag vaknade med nån konstig huvudvärk. Om ett par timmar kommer Johanna & några till och hämtar upp mig och så ska vi till Globen och gå på Stockholm Horse Show! Vi har biljetter till finalen (från 17:30) men ska gå på mässan först så vi tänkte åka dit i god tid så man slipper trängas alltför mycket. Ska inte shoppa något pga pank, hoppas shoppingtarmen håller sig i styr. Men då ska det vara ett himla bra mässerbjudande för att jag ska falla dit.. Är inte så mycket jag behöver just nu heller (förutom nya Ariatskor + vill ha en ridkjol) så det underlättar ju lite..

borrowedhearts

Mina äventyr med min medryttarhäst Honey Bird Twitter, samt allmänna funderingar & tankar om hästar, ridning & stall!

RSS 2.0