Ridhussöndag

Det var två småsega, ovilliga damer Frida & jag hämtade från hagen igår. Honey piggande till så fort vi kom ut medans Cyta var lite seg i starten. Vi blev ikappridna av Maria & Gregor på Pålle & Pilen, och gjorde sällskap med dom tilrl Göranstorp. Det blev en bra uppvärmning då alla fyra plötsligt fick väldigt bråttom och ingen ville vara sist.
 
Kortast ben förlorar dock alltid.. ;)
 
 
Honey var lite småtittig på väg till ridskolan och hade svårt att dra blicken från islandsstallet men till slut kom vi fram hela :) Det var en annan häst som red i ridhuset när vi kom. Honey var lite till sig och jag ledde henne ett varv runt för att hon skulle få titta sig runt men hon var väldigt uppe i det blå. Hoppade upp sen och tog det lugnt till en början. Skritt gick bra, trav gick bra ibland och galopp gick inte alls. Jag ville hellre låta bli än att bara köra för att köra, så vi gjorde det vi klarade. Hade som mål att rida mjukgörande och att få rida igenom henne ordentligt men det är svårt när hästen har nattmössan nere. Inte bara skulle hon ha koll på Ingra & den andra hästen, dessutom speglarna.. ja det är inte lätt :)
 
I skritt funkade det mesta, hon gjorde skänkelvikningar och öppna och en förvänd öppna och vi fick till och med till en inte helt sketen bakdelsvändning! Hon gick mycket bra på volt också (trots hack!). Traven gick 50/50, antingen sprang hon med huvudet rätt upp i vädret eller så försökte hon jobba, ibland. Om inte nån annan häst red förbi. Den andra tjejen hade lagt ut fyra travbommar som vi använde hyfsat flitigt också, första gången glodde hon ner och var tveksam men sen gick hon suuuperfint över alla gånger, bara en räsergång då hon klonkade i. Kul! Saknar bomarbete, jag vet att andra i stallet rider på volten men jag är så nojig när det är hårt.
 
Galoppen tjaa. Hon tog knappt vänster ens utan flängtravade bara när jag gav skänkel. Inte ens om vi tog följe på Cytra gick det, för hon var så jävla fullt ös medvetslös att vi kom upp i svansen på Cytra som då surade (förståeligt). När andra hästen gått ut körde vi dock fyra-fem räservarv i höger galopp på en volt. Haha. Mongo. Testade en långsida också men hon bara bockar & brallar. Som hon alltid gör när hon fått stå/ta det lugnt och sen får köra. Önskar bara det kunde bli riktigt bra jävla fäste åt antingen ena eller andra hållet så man kunde fara ut och springa av henne. Även om man hade ridhustillgång varje dag skulle man nog inte få det här ur henne, hon behöver få jobba ett tag och sträcka ut. (Fast om man hade ridhus varje dag hade man aldrig haft problemet, haha) Jaja! Hon var ändå rätt svettig när timmen var klar och det kändes som att vi fick liite vettigt gjort iallafall. Vi ska dit på söndag igen har vi tänkt, får se om det är nån skillnad då.
 
Ridhus-selfie!
 
Ska testa ha kedjan på nya hacket då, vi har det normalt men har testat läderrem bakom eftersom det var så på det nya. Men det är lite svårt att avgöra om hon inte lyssnar, eller om hon bara är prillig pga läget. Time will tell! Är hon samma lika så kommer vi nog bara fokusera på skritten + travbommar på söndag, enbart. Ingen ide att jaga upp henne mer än hon redan är just nu.


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

borrowedhearts

Mina äventyr med min medryttarhäst Honey Bird Twitter, samt allmänna funderingar & tankar om hästar, ridning & stall!

RSS 2.0