Effektiv torsdag

Japp! HÅRD styrketräning efter jobbet (körde max på varje maskin, så jag fick stånka högt sista repetitionerna i varje set), dusch, hem, nu har jag gjort pasta, vegotacosås (ist för vegofärs - billigare!), ris & linsgryta är på G. Tänkte göra linssoppa också men det är ju torsdag och snart helg så den får vänta tills nästa vecka, har ju matlådor minst t o m onsdag nu. Gött! 
 
Klurar lite på det där med hur jag ska få tid att träna och hästa samtidigt sen. Just nu med fyra hästfria dagar är det bara motivationen som är problemet. Men sen så är det så att så länge jag måste bussa går det inte förutom på torsdagar & helger. Men så får det bli! Det är en bra vecka om jag tränar tre dagar just nu, oftast blir det två, så det ska nog bli bra. Hade jag bara bil skulle det vara lättare. SATS i Väsby stänger 23 så jag skulle hinna träna efter stallet, även om jag kvällsade. Och om hon har/behöver en vilodag skulle jag kunna träna i stan & sen bara ta bilen & mocka och fixa. Meeen det är långt bort innan jag får ihop till bil. Men jag har 2-årskontrakt på mitt gymkort, så ;)
 
 
 
Stallish imorgon! Verkar bli hysat OK väder (= varmt men inte tryckande hett) så det blir nog en ridtur, var får vi se. På lördag ska det vara svalare på morgonen så jag ska försöka åka ut med första bussen, så då kommer vi ut så fort som möjligt. Just nu står det lite still inspirationsmässigt med ridningen, förmodligen för att jag 1. mest tänker på framtiden; hösten 2. vädret - så svårt att planera när det är såhär och man kanske inte kan rida alla dagar. Meeen kanske typ runt Sättras sommarhagar - Sättra - bada på lördag? Could be!

Bidde inget hagbygge

Skulle åka till stallet idag för att hjälpa till att "knorra" & snöra sista beteshagen men sen SMSade Johanna och sa att nån redan gjort det. Jag har sovit sjukt lite senaste nätterna så det gjorde inte så mycket. Mupplade lite med lite kort & inlägg till nya bloggen och sen slocknade jag ett tag i soffan. Nu tar jag ett litet snabbad innan sängen. Imorgon ska jag ta mig till gymmet igen.


I kvällssolen i stallet i måndags.


Tack för alla ord & för att ni är glada för mig <3 Det är så konstigt, har vetat om det så länge nu och sen när det blev officiellt blev det liksom nytt igen så jag har vart så glad idag. 

Ska ta semester två första veckorna i September, dels för att jag behöver lite långledigt och så blir det skönt med lite extra tid den första tiden. Även om det bara är hon och jag & vanliga stallet.
Men ändå.

Jag ska bli Honeys fodervärd

Jag ser på rubriken och skrattar lite för jag fattar det fortfarande inte. Fastän jag vetat det ett tag nu. Hela sommaren faktiskt. Det har vart så knäppt och härligt och konstigt att gå med den bomben men det har vart rätt skönt att kunna gå och smälta tanken lite också. Det var ju inte såhär min plan var. Fast det är väl ganska klassiskt? Man svär att man inte ska köpa första hästen man kollar på, men gör det ändå, etc? 
 
Ja, det är sant, och det är nu officiellt så då skriver jag det här med. Exakt varför tänker jag inte gå in på mer, för det är inte min sak att lägga ut här. Men jag är otroligt glad att få ta Honey på foder från September. Vi kommer egentligen mest byta plats, då jag kommer ha Johanna som medryttare. :) Jag är som ni kanske förstår så fruktansvärt glad & lycklig över detta, jag ångrade alltid att jag inte tog Honey förra gången - men det hade verkligen inte gått då. Utan bil och jag bodde i Hagängen. Nä. Idag är jag på ett helt annat ställe där jag har nära till stallet och framför allt närmare till att köpa egen bil igen. Johanna skickade frågan och bad mig tänka men jag svarade direkt ja. Utan att tveka eller tänka. Ja. Det var självklart ja.
 
 
 
Men min plan var det inte. 
Jaha, säger ni. Vad var din plan då?
 
Jo, såhär är det. Livet har kastat mig fram och tillbaka och för nu många år sedan var jag snubblade nära att emigrera till London, England. Det försvann 3 månader före flytt och jag svor på att det skulle ske ändå. Detta var julen 2008. Det har alltid vart min plan, mitt mål att ändå göra detta. Jag älskar London mer än nåt annat ställe på jorden. Men sen har mitt hästintresse också förändrats. 2009 började jag rida på Runsa och här har allt vänt, genom Mårten, Rauen & Honey. Plötsligt insåg jag en dag att jag hade råd. Jag hade råd att ha en häst. Och nu stod jag mellan två hötappar.
 
Efter flera månaders funderingar tog jag ett beslut den 7 mars 2013. Jag kan inte flytta till England, för där är det för dyrt och för dåliga löner för att ha häst, och flyttar jag kommer jag alltid tänka på att flytta hem och skaffa en. Då har man alltid en fot hemma, och bör inte flytta. Sen måste jag se var jag är idag. Jag har råd med egen häst idag. Men jag kanske inte har det om jag flyttar till England, kommer hem, och får en sämre lön än den jag har idag. Därför tog jag beslutet: Jag ska inte flytta till England. Jag ska stanna i Sverige och köpa en häst. Jag kanske kan flytta till England när jag är 75 eller nåt.
 
Om ni känner mig, eller iallafall har läst denna blogg ett tag, kanske ni vet att jag inte kan göra något jag brinner för halvhjärtat. Vilket betyder att jag alltid haft en plan. Den såg ut såhär:
Steg 1: Få stadigare ekonomi (Jag vill inte gå in på min privatekonomi i detalj men jag har levt över mina tillgångar rätt länge och det funkar såklart inte med häst. Detta har tagit ett tag, pga att jag inte prioriterat att få ordning på det helt enkelt.)
Steg 2: Köpa bil (Måste med häst)
Steg 3: Spara ihop en backup (Det kan kosta upp till 10.000 att ta bort en häst om det blir oturligt. Min personliga åsikt är att skaffar man en häst måste man kunna vara beredd för oförutsedda utgifter, och kunna ta hand om den, om den värsta dagen kommer)
Steg 4: Spara ihop till en häst.
 
Ja. Nu blev det här lite omkastad ordning, men det får gå. Och jag tror att det går. :) Det kommer vara min #1 prio att spara till bil - även om det inte kommer kunna gå riktigt lika snabbt såklart. Tills dess klarar jag mig med buss. Det är obekvämt, men det funkar. Det kommer bli långa vardagskvällar och jag kommer få ha lite dåligt samvete för Joe, men det är förhoppningsvis bara under en tidsperiod. #2 blir sen att spara till backup. Men mer än så finns nog inte den planen mer. Nu kör vi bara härifrån. Det känns också så otroligt bra och tryggt att ha kvar Johanna i form av medryttare, även om jag helt kommer vara fodervärd och ha allt ansvar. Det kommer vara som att jag tagit en helt ny häst, även om det är hon.
 
Det är lite konstigt, och så spännande, och jag är så glad. Det är nog inte så mycket som kommer ändras till en början. Ja, bortsett från att jag uppenbarligen kommer vara mer i stallet, kommer betala mer och kommer planera hennes ridning mer än jag gör idag, när jag mest bara höftar. :) Men hon har allt hon behöver i utrustningsväg, sadeln passar, tänder, vaccinering & avmaskning gjordes alla innan sommaren, så peppar peppar kommer jag inte behöva ha mer än de ordinarie utgifterna till en början (stallhyra, hovslagare etc) och då kan jag spara ihop pengar ändå.
 
Självklart är jag lite nervös och skraj också, det vore nästan konstigt annars. Jag har gjort matten en miljard gånger. Den håller, men ändå är jag nervös att jag inte ska ha råd. Och så räknar jag igen och kommer fram till att jag har det. Sen är det också om jag kommer klara hur mitt liv kommer att ändras (kommer inte kunna resa lika mkt, se Kent lika mkt, min lgh kommer typ vara klar 2022)? Men jag hittade ett citat av skådespelaren Bill Murray som löd "I try to be available for life to happen to me". Det går inte för mig att göra något annat just nu, där jag är nu, än detta. Om jag är osäker på om jag ska göra något eller ej försöker jag alltid tänka mig framåt i tiden och tänka "kommer jag ångra att jag inte gör det här?". Att ångra saker man aldrig gjorde är min största mardröm. Självklart ska jag göra detta.
 
Pälskling <3
 
Det enda som kommer ändras radikalt är denna blogg - den kommer gå i träda för att antingen tillfälligt vila eller dö, beroende på vad som händer i framtiden. Jag har nämligen haft en plan för detta med - har vart sugen på en personlig blogg också och min plan var att skaffa det när jag skaffade häst. Även om jag nu "bara" är fodervärd så tänker jag inte vänta på att ändra bloggen, detta är dessutom en medryttarblogg så jag vill ha en ny nu när jag blir fodervärd, och då kommer den även inte vara enbart hästfokuserad (om än mycket ändå!) utan även lite mer personlig & mer foton. Jag tror inte att det spelar så stor roll, för mitt läsarantal är inte ens tresiffrigt - jag gissar att de flesta av er som läser redan känner mig. :) Det svåraste med det var att komma på ett bra namn på bloggen, men jag har haft lite tid att tänka så snart kommer den, i September.
 

* Fodervärd innebär, för er icke hästmänniskor som läser här, att jag kommer ha Honey som min egen. Jag kommer betala allt, är ansvarig och om nåt måste köpas nytt gör jag det. Johanna är dock fortfarande ägare men är det "bara" på papper. Det är inte så jättevanligt att man "behåller" ägaren som medryttare (då det såklart kan bli en konstig dynamik) men jag tror inte jag eller Johanna kommer ha något problem med det och det är en jättebra lösning för oss båda.

Nya schabrak på Hööks

Hmm jag vet inte om jag blivit hjärntvättad av Johanna ;) men dessa nya röd-vit-blå schabrak från Hööks var faktiskt himla fina tycker jag, alla tre. Mest gillar jag nog den röda.. tror jag.
.
 

Muggar

I söndags när jag kikade in på Hööks för nya katalogen hade de fina Lena Furberg-muggar för 49:- (ord pris 99:-) Tänkte ha de i stallet så jag alltid vet att det finns en mugg alt att det bara är jag som druckit ur den skitiga muggen :) Egentligen gillar jag inte muggar utan handtag men jag kan inte motstå nåt av Lena Furberg.
 
 
Lite pirrig idag, ni får veta varför så småningom. :)

Jätteskön kväll!

Idag var det svalare, superskönt ute! Fortfarande broms & blä men inte lika tryckande. Hon hade såklart fått lite skav på ena bogen så det blev zebra av idag. Dock såg magen & kroppen mycket bättre ut nu förutom en kaka bett & en bula på halsen.
 
Red ut med Josephine & Grann, skritt men mest trav mot Göranstorp, sen skritt Runsavägen - Upplandsleden. Först var hon lite hejsan svejsan och störd av flygfän och småsnubblig, bröt av traven själv till en början. Efter en skrittsträcka så kändes hon dock som sig själv mer och travade på i normalt tempo utan egna avbrott, var förmodligen alla fän som störde henne först. Hon var dock inte så svettig av detta så det är nog inga problem att ta upp takten lite förutsatt att det inte blir för varmt på fredag. 
 
 
Alltså jag är ju lite partisk men är hon inte så fruktansvärt söt? <3
 
Fortkörningsboten från Norge kom idag, "bara" 1600 tack och lov.
(Norska, så gissar på typ 1800 svenska)

Måndag = Hestdag

Ska faktiskt "bara" vara 26 grader idag så idag kanske vi pallar rida. Nu har hon stått med zebratäcket sen i tisdags, jag var ju där i onsdags men då bytte vi bara hage och hon hade haft det en dag så jag kollade inte så mkt då. Både jag & Johanna var på annat håll torsdag-fredag så då har hon blivit tillkollad av andra i stallet, lördag-söndag har en annan tjej som rider henne lite i sommar haft henne så det ska bli intressant att se hon hon ser ut under nu. Tänker att risken finns att hon fått skav eftersom det inte riktigt är hennes storlek men förhoppningsvis inte. Eftersom hon stått i princip hela veckan (vi skrittade i måndags, och så lite i helgen nu då) så tar vi nog det rätt lugnt, hon får nog bestämma tempot. Synd att jag inte hinner rida & bada på vardagar.
 
 
Gullskruttan <3

Schabrak

Efter ett par intensiva dygn med 5-åring och bror och svägerska är det makalöst tyst hemma hos mig. Katten är något lättad att vara av med sitt största fan, även om han vart otroligt duktig och bara sprungit undan när det vart som mest stoj, mot slutet så fick till och med Alfons gå fram till honom och klappa honom utan att han sprang iväg. Överlag hardet gått super, var lite nervös att ha en femåring i mina saker men han är så duktig.
 
Har inte Honey förrän på måndag nu, så jag vet inte riktigt vad jag ska göra av helgen. Kanske åker jag och tränar och går på Hööks och kollar nya grejerna? Vet inte riktigt vad jag ska hitta på.. Ganska skönt också. Tänk bara om detta vart starten på semester på riktigt. Måste fan ta två veckor.. sen. Nån gång.
 
Ska göra en "finast i höstkatalogen"-post sen när jag plockat upp katalogen men dessa Lena Furberg-schabrak var ju bara såååå fina. I alla färger, även om dessa vann hos mig ;)
 
Så himla fina symönster (vad heter det?) på själva scabraken också!
 
 
 
Det här tyckte jag var riktigt flådigt också. 

Back on Track

Jag älskar verkligen Back on Tracks produkter och tror på dom. Jag har dåliga handleder och deras handledsskydd är super. Tyvärr är produkterna inte superbilliga.
 
Själv skulle jag mest vilja ha torgvantarna & nackskyddet, och kanske fleecefilten.
 
Till hästar har de ett ryggskydd som skulle vara intressant att testa på Honey, som ofta får ryggont på vintern.
 
 

Throwback Thursday

 
 
Hihi hittade denna gamla bild på herrHoney. Så typiskt honom.
"Jag är i boxen, inte utanför" Sno sitt eget kvällshö.. :)

Hagbyte & förrymd zebra

Puuuuh nu förtjänar Bettan och jag nån slags medalj som flyttat sju hästar i 30 graders värme! Först när vi kom hittade vi en viss dam på andra sidan stängslet. När vi kom skrapade hon med hoven och tyckte vi kunde släppa in henne igen.. Suck ;) Grann hade hittat ut tidigare i veckan så förmodligen är det trasigt nånstans och dom går över utan att inse det eftersom ingen annan rymt. Låg ett par bajshögar där såhon hade nog vart ute ett tag, men hon var rätt obekymrad. Hittade inget hål i hagen precis där iallafall, vi fick irra i svårt snårig skog innan jag hittade lämplig väg ut till stigen, sen gick vi runt och så hämtade jag Cytra som sprungit ner igen pga broms och sen gick Bettan med Walentino & jag med Cytra & Honey. 
 
Zebrahästar behöver tydligen inte gå i hage? ;)
 
 
Med Cytra & Honey
 
 
Sen tillbaka för grabbarna, Bettan gick med Pålle & Pilen och så tog jag Sudden & Grann. De är båda barfota så de fick ta det i egen takt. Sudden tyckte dock att det var spännande att vi alla gick tillsammans på äventyr och ville inte alls gå i farbror Granes takt, sötis. :) Sen när vi kom till hagen blev de jätteglada, jag höll på ta av Pålles repgrimma och då ryckte Grann loss och sprang iväg med grimma och grimskaft och allt. De blev ganska glada av nya hagen där det fanns bättre gräs, men det var rätt lugnt, bara lite småjogg, sen äta & rulla.
 
 
 
Nu blir det hästledigt för mig ett tag, snart landar bror med familj. Vi ska på Grönan & Skansen (om vi orkar i den här värmen..), beroende på när de åker kanske jag hinner ut en sväng på fredag, vi får se. Sen blir det varken häst eller släkt lördag söndag utan då är jag helledig. Undrar vad jag ska hitta på då?
 
(Igår gjorde vi inget pga värmen, hon fick en dusch och sen fick vi låna ett zebratäcke av Bettan som Walentino växt ur, för hon är så himla biten just nu)
 
Det var 125 och hon har 135 men det funkar just nu, bättre än inget.

grmbl

Blö. Känner mig fortfarande som en påse skit men det känns ändå lite bättre idag. Hittade en Norsk wikipediasida som sa att om man kör 10-15 över 70km (vilket jag tror det handlar om) så är det typ 2600 i böter och det vore överkomligt. Men jag minns verkligen inte vad det var för hastighetsgräns där, är livrädd för att det ska vara helt uppåt väggarna. Men det löser sig på nåt sätt, blir väl nudlar till jul dock. Fan. Enda ”bra” är att detta verkligen är det sista som kunde komma. Inget mer inplanerat som kan kosta pengar och inget mer historiskt kan komma nu (väl?). Förutom London i November men sen blir det inget resa, inget handla, inget. Kommer aldrig få nån bil i den här takten och i höst kommer jag få lite mindre att röra mig med, så nu är det benhårt för lång tid framöver. Det är inte dödspanik, men bara onödigt. Hade redan bokat en CR-lektion med Emelie, men den fick jag boka av, IGEN.

 

Bror m familj kommer imorgon och då kommer Grönan/Skansen kosta lite men det är ju inte flera tusen iaf. Min franska kompis resa blev uppskjuten men det gör inte så mycket, då blev jag inte dubbelbokad. Ska bli SÅ SKÖNT med lite ledighet nu. Eftersom jag trodde jag skulle ha besök har jag Honey må-ons denna vecka och nu fick jag plötsligt helgen fri. Det blir nog nästan mer semester än att jag är ledig to-fre. Ska nog gå lite off the grid nu, och inte kolla sociala medier (med undantag för Instagram) och inte blogga heller. Har dock ett par förtidsinställda inlägg för to-fre, så får vi se sen efter.

 

Hela mitt LIV känns så jävla rörigt och jag fattar inte vad som hände, är bara så trött på ALLT. Den där jävla Norgeresan fuckade upp allt och jag ångrar den. Tror aldrig jag ångrat att jag åkte på Kent förut. Allt skulle bli bra efter denna vecka och så blev allt skit, igen. Tack gode gud för att det är sommar, kan inte ens tänka mig hur detta vart om jag genomlidit det med vinterdepression i kroppen. Rys. Det MÅSTE bli bra i höst. Jag tror dock det kommer bli det, men det känns som att denna sommar är helt fucked up. Blä. Det var ju så bra förra veckan, jag trodde verkligen det vände.

 

Positivt: Honey var på bra humör igår trots att hon är JÄVLA biten, speciellt hennes mage ser ut som klippiga bergen, det ser verkligen förjävligt ut. Stackars pluttan. Hittade lite alsollösning hemma så jag ska sätta på lite sånt idag, förhoppningsvis får hon i alla fall lite lindring av det. Blev själv biten på två olika ställen igår av såna jävlar som verkligen sliter loss skinnet, äckel. Dock ska det vara varmare idag, vädret och hennes humör får styra om vi gör nåt. Är det tokvarmt tror jag att hon ska få ett bad, annars rider vi om det är OK.

 

 

Skjut mig.

Alltså fyfaan vilken jävla skitdag. Jag ska snart gå och lipa i badkaret. Började med att jag efter en halvtimmes telefonkö får veta att den extraräkning Hertz skickat mig är för att jag kört för fort i Norge och de tog 800:- för att meddela mina uppgifter till Norska Trafikverket. Sen kommer böterna också, jag har inte fått nåt om det än men går jag på en sida jag hittade kommer det kosta mellan 600 och 9000, beroende på hur fort jag kört på vilken vägsträcka. Jag har ingen aning men jag kör sällan 10 över max så jag hoppas det "bara" blir ett par tusen..? Men jag vet ärligt talat inte, det var när vi irrade runt efter flygplatsen när vi skulle hem och allt var bara sån jävla röra. Jag tror jag vet var det var men minns inte vad det var för hastighet där. Gråt.
 
Sen fick jag bara skitärenden på jobbet, hela jäkla dan, varav sista 20 min innan jag skulle gå. När jag äntligen kom till stallet var hästarna vid grinden och Honey kom fram & verkade pigg. Vi gick till stallet och sen klantade jag till det av bara fan. (Inte med henne) Blev så jävla arg & shaky på mig själv, att jag inte ens vågade rida sen, hade jag gjort det hade jag definitivt åkt av eller nåt. Skrittade bara barbacka i sidepullet runt Varggropen och släppte henne sen i hagen, och gick sen tillbaka med träns & hjälm.
 
Är så jävla LESS och ARG på mig själv just nu så jag vill bara skrika.
Fan! Orkar inte. Jävla idiot. Så onödigt.
Vill bara dra ett täcke över mitt huvud och ligga där i två veckor eller så.
Fanfanfanfanfanfan.

Olika intressen

Igår när vi red ut var det så vansinnigt mycket cyklister ute i våra skogar. Stallet ligger 7km från mig så säg en mil från Väsby kanske (dålig på avstånd), så man måste verkligen vara cykelnörd för att hitta ut till våra skogar & stigar. Men visst fan lyckas dom ändå! Jag blir alltid lite häpen för jag fattar inte hur man kan vara så intresserad att man vill cykla off road. Fast det är säkert skitkul, bara inte mig grej. Ungefär som att det kan fanns människor som inte är hästintresserade. Folk på jobbet som frågar hur ofta jag rider och när jag säger "tre dagar i veckan" säger dom "oj vad mycket!" och jag bara "det är för LITE!" haha :)
 
Tycker att det är så fascinerande men hur olika man kan vara. Min kompis David kom över igår och vi drack öl & såg på Doctor Who. Han mobbade min lilla tjock-TV och min tjocka dataskärm och sa "men större är inte så mycket dyrare". Och visst har jag tänkt köpa en laptop eller allra minst nytt tangentbord och skärm, men det är verkligen så långt ner på priolistan, jag tänker knappt ens på att det är nåt jag vill ha för det är så långt bort i min värld.
 
Honey var lite snubblig och gick nog och småsov lite igår, efter andra gången blev jag lite irriterad och travade igång henne, bröt av, travade igång, bröt av etc för att väcka henne lite. Efter badet segnade vi båda ihop, jag blev skittrött också och hon var lite seg (pga värmen och förmodligen även alla JÄVLA flygfän, äckel!). Hon föll helt ner en gång när hon snubblade men det gick bra, inget haltande. Hon var lite varm i ena kotan efter, men eftersom hon inte regaerade mer tror jag nog inte det var nån fara, hon fick nog bara en liten smäll.
 
Det ska vara 25-28 grader nästa vecka (!) så vi får se om det verkligen blir nåt ordentligt jobb måndag-tisdag som jag tänkt. Hoppas det blåser lite, iallafall på tisdag kväll ska det blåsa lite så då kanske vi orkar lite mer. Hon brukar väl sällan vara påverkad av vädret men hon har vart trött denna veckan, säkert för att alla flygfän ökat pga värmen. Just nu önskar man att de fick stå inne och vila på dan.

Sköna lördag

 
Frukost på Göranstorp, lugn off road-tur med Helena & Suddi, bada lite, kom hem & fick in grejerna precis innan det började regna. <3

Kort men bra Göranstorpare i sidepullet

Det var ingen pigg tjej jag hittade i hagen igår men efter lite vatten och att hon fick stå i det aningen svalare stallet blev hon lite piggare. Hon har fått så sjukt mkt bett denna veckan, två stora i aniktet. Usch, tycker så synd om henne. Bettet på spenen (!) har försvunnit men det var nya runt om.
 
Eftersom hon hade bett vid mulen och så har hon fått nåt konstigt skav av hacket (förmodligen) som hon aldrig fått förr, så red jag med sidepullet. Kändes bättre än första gången jag provade, vi har ju övat mycket på långsam jogg & lyssna sits ute. Vi skrittade fram till galoppbacken. När vi närmade oss skogen såg jag en hund som kom sättandes mot oss men det såg lite konstig ut. Sen blev jag helt kall när jag såg att det var en grävling, jag är livrädd för såna och att de ska hugga fast i hästen och inte släppa.. Tursamt nog stack den in i skogen, mindre tursamt verkar den ha gryt precis när man kommer in i skogen. Blääähhh. Grävlingsjävel.
 
Vi har ju haft varg & lodjur & vildsvin i skogen på vintern och jag vet att det är ungefär samma sak, inte så stor risk. Men obehagligt är det ändå. Jaja, sen travade vi fram till avverkade delen av skogen utan större problem. Hon var lite pigg och tuffade på men annars inget speciellt. Var lite sen för att de stod så långt ner i hagen så jag hann inte mer än att vänta strax innan Göranstorp, liten galopp hem, sen trav & sen skritt. Hon lyssnade bra på tränset med, jag känner mig mycket säkrare med det nu, bortsett från tyglarna.
 
Trodde det skulle vara jobbigare att rida än det var. Lättridningen var inga problem, men däremot fältsitsen under galoppen kändes i rumpan. Tur att vi inte göra det så länge ;) Rätt bra tur ändå, standard men kanske inte supermkt jobb för henne. Men hon på bra humör och lyssnade trots pigg.
 
 
På väg hem. Älskar att vara här ute. Fina Runsa. <3
 
Nu ska jag klä på mig och sen åka till Göranstorp och äta frukost med Anders & Helena :) Sen ska Helena & jag ut, blir en rätt lugn tur idag. Känner dock att kroppen börjar vara på G nu. Imorgon ska jag gå på den där BodyBalance-klassen igen. Sen hinner jag nog inte träna alls nästa vecka, mer än ridningen. Tänkte dock försöka göra ordentliga pass måndag-tisdag (onsdag hinner jag bara kolla henne pga tidigare nämda besök).

Släktforskning - Fint blod

En av de roligaste sakerna med travarna är att aveln är så dokumenterad och finns tillgänglig, i synnerhet om pappan var så välkänd som Honeys är. Enligt blodbanken.nu är Honeys stamtavla 19 generationer djup! Den är dock bara komplett i 6 generationer.

 

Jag satt och slökollade lite, jag orkade inte bläddra igenom alla men den äldsta släkting jag hittat är – håll i er nu – hennes farfars farmors mormors farmors  farmors farfar Hambletonian 10. Han är född 1849 och kallas ”anfadern till den amerikanska travaren”. Det finns inga officiella uppgifter om hans föräldrar, men enligt Wikipedia hette hans pappa Abdallah och var så otrevlig att han såldes till en fiskförsäljare för 5 dollar. Abdallahs farfar Messenger (1780) var tydligen en stor avelshingst inom fullblodsaveln. Enligt samma Wikipediasida kallades Hambeletonians mamma ”the Charles Kent Mare”.

 

 

 

Hambletonian anses som sagt vara en av varmblodens anfädrer, och är för övrigt även Honeys:

-          farfars farmors mormors farmors farmors farfar

-          farfars farmors mormors farmors morfars farfars far

-          farfars farmors mormors farmors morfars morfars farfar

-          farfars farmors mormors farmors morfars mormors farfars far

-          farfars farmors mormors farmors mormors farfars far

 

Hahaha jag dör. Inaveln var säkert aningen större på 1800-talet.. :)

Och dessutom är han mycket mer. Enligt Blodbanken.nu är hon släkt med honom på hela 145 624 vägar!

 

Hambletonian  blev 27 år gammal. Han och hans ägare, som dog 7 år tidigare, begravdes i Chester, New York. Sjutton år efter Hambletonians död restes ett monument efter honom. Den står på hans grav på Hambletonian Avenue. Den Amerikanska travstävlingen Hambletonian Stakes, en av världens mest prestigefyllda tävlingar för treåriga varmblod är även döpt efter honom.

 

 

Kaos

Jag som bara skulle ha det så lugnt resten av sommaren! Nästa vecka blir lätt kaosig.. Först skulle min kompis Béné från Frankrike komma torsdag em, en vecka. Javisst, kul! Bytte hästdagar må-ons nästa vecka.

Sen idag så sa hon att hon kanske blir några dagar sen pga en jobbgrej. Inga problem det heller, då kanske jag kan peta in ett gympass?

Sen ringer bror nu ikväll. "Vi tänkte komma till Stockholm på onsdag och kan vi bo hos dig?" Eh jo ja det går nog bra.. Sen kom jag på Honey på onsdagen, men om jag kan smita några timmar tidigare på onsdag och om det funkar med min kollega att jag är borta torsdag-fredag så ska jag nog hinna med häst & brorfamilj & fransyska! :) Haha. Men det är kul att få besök, det får jag ju nästan aldrig. Tur att jag megastädade innan Norge, nu kan jag bara snabbstäda i helgen.

Gick 40 minuter på löpband idag, började på 4.5 och var uppe i 5,8 mot slutet, känns mycket bättre i benen nu. Får se hur kul det blir att rida imorgon dock.. Besviken

Var en sväng på sportaffären XXL igår, hade hört att de hade ett par träningsbyxor jag är sugen på (det hade dom inte), men så såg jag också att de har ridkläder! De har rea just nu, men när jag kom dit hade de bara rea på barnsaker. 

Resten var bara ordinarie hästkläderpris, de hade Jacson & Polo så det kostade typ 700:-/st Tråkiga saker dessutom. Såklart. Så jävla tröttsamt att man ska betala 700 spänn för en normal piké bara för att det råkar vara ett märke och har massa kladd på framsidan. Okej om det var en funktionströja iallafall men hästkläder är ju sällan praktiska utan bara märke, iallafall när det kommer till tröjor. Så idiotiskt. Är andra sporter lika prylfixerade som hästsporten? Såg några produktfoton från nya Höökskatalogen, det var såklart "klassiska" höstfärger som oliv & marin. Snark. Fast det var en jacka (quiltad såklart..) som var rätt fin.

Aj

Alltså jag har träningsvärken från hell sen den där benklassen i tisdags, kan knappt gå. Dvs lite FÖR mycket träningsvärk, den var för tuff för mig just nu. Skulle träna Core idag men börjar det inte kännas bättre vid lunch idag ska jag avboka och gå på löpband istället för att mjuka upp benen. Det här är helt sjukt. Det VAR så jävla skönt att ta ut sig så men det var lite för tidigt. Även om jag tror det bränner gött. Men måste bygga upp lite mer styrka, funkar ju inte att gå en klass och sen inte orka träna pga träningsvärk.

Nästa vecka kommer jag inte hinna träna alls, då jag får besök från en kompis från Frankrike. 

Leg day

Alltså fyfaaaan "jag har benmuskler från ridningen, en benklass är inga problem" alltså SLÅ MIG nästa gång jag får för mig nåt sånt här. Var på en 30min högintensiv benklass nyss, alltså, mindre än en timme sen. När jag skulle böja mig fram och stoppa ner kläderna i min gymväska orkade inte min kropp både gråta pga röven och låta mig ha fungerande armmuskler, så armarna la bara av, och jag tappade allt framför tjejen bredvid. Haha alltså.. Då ska vi inte ens tala om trappor. Eller imorgon. Gråt.

Men FAN vad bra det känns. 
Jag idag, tomatfeja & svettig som fan;Regnig men härlig måndag

Blev en härlig och rolig dag igår! Fick skjuts av Helena till hagen och hästarna stod precis där så trots snabbskrubb av badkar + påfyllning var vi ändå i stallet när jag normalt kommer ut med bussen. Det är dyrbara minuter när man bussar!

Honey var på lite dåligt humör först, det regnade inte direkt men småskvittrade så jag tror hon "gjorde sig redo" för att ha ont i ryggen för hon var även surig när jag klev på och gick och kände på ryggen i början. Sen kom hon väl på att hon inte hade ont i ryggen än för sen släppte det.

Halvvägs till Rosendal öppnade sig himlen så det gick från småskvitter till ösregn på tre sekunder. Vi smet in i skogen men efter bommen var vi i regnet. Jag hade regnkappan på mig eftersom det sett lite ostadigt ut och Honeys humör hade gått upp. Bara hon är torr om ryggen är hon ändå rätt obrydd i regn. Vi småbråkade vid bron, men efter lite bankande och vankande kom vi över. Hade inget speciellt upplägg idag utan var mer sugen på att rida till Rosersbergs slott & tillbaka. Eftersom hon var lite småseg och regnet vräkte kändes det inte helt som läge för nåt så vi tog en relativt kravfri uteritt bara, enda jag krävde var jogg istället för piggtravande. 

Blev lite läskigt förbi båtklubben som vanligt, men vi lyckades hålla trav utan allt för många avbrott. Skritt förbi tokar som badade i regnet (iofs ganska skönt men still) och sen galopperade vi längs med hela kohagen fram till strax innan bilvägen i sansat tempo. Skritt upp till slottet, ett varv i rondellen och sen tillbaka.
När vi kom in på lervägen vid kohagen gav jag henne fri tygel och lät henne själv hitta galoppen och hon blev TOKGLAD och körde ner huvudet och viftade med frambenen sådär som HerrHoney brukade göra när han blev glad (kan inte förklara det bättre haha). Hon har aldrig gjort så förr utan mest gladbrallat, så det var lite kul :) Dock galopperade vi bara halva kohagen tillbaka, sen vågade jag inte mer. Rimligtvis borde hon hålla och är nog 100% frisk men jag blir ändå nojig. Blir alltid nervös om hon bara så halkar till. Inte så konstigt i blöt lerväg på regn, eller hur? Men jag blir ändå "åh NEJ är det nåt med hennes bakben nu?" Och måste superkänna efter en kvart efteråt.

Från båthamnen taktade hon lite så det blev skritt och lite nedsutten trav för att chilla henne lite, sen kunde jag trava lätt långsamt till bron. Efter en smärre incident med hästätande änder kom vi oss hem, fnorkade lätt åt korna och sen gick vi hem. Det slutade regna när vi kom till Slottet så när vi var hemma var himlen blå, Honey hade torkat, men min kappa, shortchaps & handskar var dyngsura. Men det gjorde inget, trots regn var det en härlig tur!Tänkvärt
Hittade detta citat på en hästblogg jag inte brukar läsa och tyckte det var så bra.

Kom igen då

Tycker det märks att även många hästbloggare har semester.. Suck :) 

Inte för att jag har råd men kommer inte Hööks & Horze nya kataloger snart eller? Eller det kanske är i Augusti?


Haha fult kort men vi var välmatchande här ;)

Edit: Frågade på Hööks FB och de sa att katalogen kommer nästa vecka på torsdag! Wii! :)

Egen träning

Vaknade på dåligt humör idag. Ville bara krypa med täcket till soffan och äta tacos till Doctor Who och bli tjockare. Åkte dock och testade en gammal SATS-klass som jag aldrig testat förr; BodyBalance. Den var helt kanon, förstår att den fortsätter vara kvar! Den började med tai chi, sen yoga, sen pilates. Superbra! Jag svettades som en liten gris, trots relativt "mild" träning så var det tveklöst träning. Saknar yogan, måste försöka gå på mer yoga/pilates/tai chi-klasser. Yoga & ridning har otroligt mycket gemensamt. Vart två gånger på SATS denna vecka + att lördagens ridpass definitivt räknas som träning även för mig.
 
Nästa vecka trappar jag upp till 3 ggr i veckan. Kanske lite snabbt men jag har startat en träningsplan på SATS hemsida och jag ska bara köra två relativt "milda" halvtimmesklasser veckan som skommer; LEGsolution & Core. LEGsolution ska visserligen vara högintensiv med fokus på styrka, kondition och spänst men mina ben är ju nästan alltid starka tack vare ridningen så jag tror det går. I värsta fall får jag väl stå längst bak & smita ut, haha. Core har jag gått förr, så det är inga problem. De flesta klasser är ju så att man kan anpassa sig efter vad man själv klarar. Och så tänkte jag styrketräna nästa söndag.
 
 
Med Honey vet jag inte vad vi gör imorgon. Är sugen mot Rosendal, helst Rosersbergs slott men vi får se om vi hinner det. De skulle flyttas till varggropshagen idag, den är närmare stallet men dock går hagen superdjupt in i skogen så har man otur kan man gå där och leta ett bra tag. En gång när jag red Rauen gick jag och letade i 30 minuter för att de jävlarna gömde sig & flyttade på sig hela tiden så jag fick gå två varv runt, haha! 
 
Tänk att halva sommaren redan gått. Fast Juni var ju så kall så man glömmer den.. Galet. Snart är det höst..

Dunderhärlig lördag

Fyfaaan vilken härlig dag jag haft i stallet. Åkte ut med tiobussen, ända till Runsa och sen gjorde jag frukost, diskade skitiga muggar och vädrade ur sadelkammaren. När jag var klar med det (hade ej bråttom) sköljde jag bort fågelbajs från de täcken vi hade i stallet + bar upp på loftet, satte också hennes hink & påse i foderkammaren så de inte blir bajsade på mer (det är svalnäste i vårt stall på sommaren, det är så äckligt där av fågelbajs nu so you wouldn't believe..). Hade nån plan om att städa skåpet men jag orkade inte utan småpysslade bara. Har slängt in lite av mina saker i ett skåp i sadelkammaren så jag städade det lite. (Skåpen är egentligen hästägarnas och vi har dessutom bara åtta skåp men nio boxar, men eftersom vi nu har två tomma boxar finns det ett ledigt.)
 
Sen gick jag till hagen, hästarna stod i skuggan och jag gick klappade Honey lite. Tog inte lång stund innan man hade smågrabbarna hängades i kjolen (så att säga, hade såklart ridbyxor)
"Hej"
"Vad gör du?"
"Har du godis?"
"Är du säker?"
"Inte ens i handen?"
"Eller i den här handen?"
"Eller i den första?"
"Jag kan kolla själv"
"Är du verkligen säker på att det där var dina fingrar och inte en morot?"
osv... haha. Sötungarna. Även om man ofta får dom "i knät" är det svårt att vara förgymmad på dom nån längre tid. 
 
Vi gick hem via Upplandsleden för att få skugga och förhoppningsvis inte bråka så mycket. Fast Honey tycker det ÄR så tråkigt att gå i snöre så egentligen spelar det ingen roll var man går. Det är ALLTID tråkigt. Fixade oss rätt snabbt, sen red vi ut på 10 minuters-intervallrunda. Först red vi
 - Dryga 20 minuter skritt upplandsleden tillbaka, förbi hagen och sen upp förbi vägbommen.
 - Sen trav lite mindre än 10 min (blev till strax innan man svänger in på ridskolans vägar)
 - Skritt 10 min (ridskolans vägar)
 - Trav 10 min (runt ridskolans hagar, runt Sättra och en bit in efter deras väg vid skogsbrynet)
 - Skritt 10 min (till Islandsstallet)
 - Trav 10 min (blev trav ner till Runsavägen, 10 stegs trav/skritt intervaller på asfalten, trav till Göranstorpsbacken, galopp upp för den och sen trav det som var kvar), två små galopper sista biten till galoppbacken & sen skritt hem 20 min! Summa summarum 90 min! 
 
 
Svettiga men nöjda efteråt!
 
Det var varmt idag men vi red mest i skog/skugga och dessutom blåste det så det kändes helt OK ridväder ändå. Honey visade inga tecken på att vara störd av värmen. Hon fick en dusch efter (riktigt duktig för att vara hon, steppade bara lite, fick t o m spola liiite vid nacken på ena sidan) men hon var inte så brydd i att dricka. När hon torkat och jag packat ihop gick vi tillbaka till hagen. Jag orkade inte bry mig om busspassande idag utan tänkte att är ingen i stallet så går jag hem. Dock blev det otroligt vältimat så att Kristin skulle hem just när jag gick från hagen så jag fick åka med henne. Tur var det, är fortfarande mör efter passet!
 
Dog lite på min balkong efter. Tog av mig & solade ett tag också. Händer ej varje dag :)
 
 
Pälsbollengillar också sol & balkong. 

Gårdagens ritt

Igår när jag kom var hon på bra humör och kom och mötte mig, sen blev hon lite suris på vägen hem som vanligt. Vid gården mötte vi Frida & Cytra, Frida tog lite sena studentfoton med Cytra. De blir nog fina :) Red ut och värmde upp med varggropen, trav & en galopp hem. Hon var ganska pigg men inte tjurig. Sen när vi red ner till stallet för att jag skulle hämta kameran mötte vi Helena och stannade och pratade, upp till banan och släpa fram bommar och sen när jag klev upp igen var hon lite "eh? Näe? Vi var väl färdiga?" så hon var litesmåtjurig på banan. Hade lagt upp cavaletti men hon var för pigg för sina vanliga avstånd (= tog för stora steg) och blev lite snubblig. Vi körde bara ett tag för jag blev lite osäker och hon var inte på humör. Svampade av henne sen, till hennes stora missnöje.
 
Filmade lite. Jag har inget klippningsprogram så jag kan inte visa, är så många gånger jag rider långt bort/på andra sidan kameran. Vill inte heller pga sitter kasst. Oh vad nyttigt det är att filma. Och huuur det påverkar min sits att jag ska sitta och glo ner i nacken på henne. Fan. Mycket att jobba på. 
 
På banan känner jag att vi är på ett ställde där vi var för några år sen när jag ridit henne typ ett halvår och kände att vi inte kunde rida på banan. Sen efter en Marikalektion så bara gick det. Borde ha råd med CR-lektion i Augusti, hoppas det. Jag är lite rädd att ta i henne märker jag, och hon utnyttjar det. Hm. Plus att jag sitter fel och ska glo ner i marken istället för vart jag ska och det pajar hela mitt överliv. Behöver nån som står på marken och skäller på mig. Några blurriga screenshots (gick inte att få skarpa)
 
Hade jag bara sett var jag skulle och rätat upp mig hade detta inte var helt katastrof..
 
 
Inställningen hos henne dock! Hon är inte helt 100% på bommar så det är kul att hon är på.
 
 
Igen, jag faller fram och nacken/ryggen pajas av att jag inte ser upp. Suck. Fin hest dock.
Håller jag händerna för långt ner? Har de nästan alltid vid sadeln men det ser lite weird ut.
 
 
Bjuder på en kastastrofbild; hon har tagit för långa steg och kommit för långt in i
cavalettisen. Och då ska vi inte snacka den där på ryggen. Tappade jag nåt eller? Suck!
 
 
Tror det blir uteritter och perfect shouldervästen ett bra tag nu.. 
Positivt från filmen är att hon jobbar bra med rygg och mina ben & hälar är iallafall hyfsade.
 
Ridövningen är så man lägger dessa på mitten   | | | |   och så kan man rida i åttvolter över och byta varv. Tanken var att jag skulle höja nån bom också men vi kom aldrig så långt.

Seg fredag

Oj vad jag är trött.. Har inte haft en jättebra dag och det blev lite pannkaka av ridningen. Men ändå är det bäst i stallet. Allt känns bättre i sadeln. Allt för det.


Puss på skruttfia!

Skriver mer imorgon, måste sova nu..

Mat & träning

Har haft en sån FRUKTANSVÄRT bra vecka. Vilket var trevligt efter en lätt antiklimaktisk helg i Norge. I måndags badridtur + torpfika. Tisdag ärende på stan som jag skjutit upp + bra TV & hemmaslö, ligga och läsa på min fina balkong. Igår var jag hos Raquel & badadade och hade trevligt och idag tränade jag. ÅH VAD DET VAR SKÖNT. Var lite försiktig men tog i lite mer än sist. Värmde först upp 10 min, sen 50 minuter styrketräning och sen 15 min bollträning med övningar från min bok Fitness för ryttare. De bygger mest på rörlighet och är supernyttiga och milda, så de är perfekt nedvarvning. Promenderade hem från stationen också. Går nästan varje morgon.
 
Gått ner 1,2kg senaste månaden. Tyvärr inte pga träning eftersom jag vart sjuk/haft Honey, utan för att jag spar och vänder varje krona jag har och inte har råd med skräpmat/dyr mat (läs: tacos). Jag äter en macka till frukost på jobbet. Linser & ris eller spaghetti & sojafärs till lunch, äter bara middag om jag ska till stallet och då nåt takeaway (men inte BK utan snarare macka eller sallad). Hemma äter jag typ ingenting. Gör scones ibland, är inne i en popcornfas, te. Hade en syndarhelg för två veckor sen då jag åt tacos & chips men innan dess minns jag seriöst inte när jag gjorde någon annan mat hemma än det ovan. Äter utelunch nån gång då & då eftersom jag har rikskuponger men då blir det oftast bara thai eller sallad. I tisdags åt jag en halloumiburgare på Texas visserligen men då åt jag inget mer på hela dan sen, för man behöver seriöst inte. Man är mätt resten av dagen.
 
Hmm ja ingen superdiet är det väl, utan snarare snåldiet. Saknar lite att laga mat men om jag snålar juli & augusti borde min ekonomi vara bra sen, så jag kan gå tillbaka till att vara en normalt mathandlande människa sen. Dock ska jag försöka hålla trivselkilona borta. Det har vart lite jojo på gymet men jag hoppas verkligen att det ska hålla denna gång.. Skulle vara så gött att komma ner till 70 kilo till nyår, vågar man hoppas? Om jag bara får vara frisk ska det inte vara omöjligt.
 
 
Om ingen hör av sig och vill rida imorgon (brukar inte vara det på fredagkvällar av nån märklig anledning ;)) så tänkte jag att vi skulle värma upp med varggropen och sen köra cavalettiövningar & mjukgörande på banan. På lördag tänkte jag vara ute i stallet länge, först 2h kondispass innan det blir för varmt, och sen tänkte jag smörja alla lädersaker. Det är planen iallafall, vi får se vad som händer!
 
Nu ska jag gå och göra mer spaghetti & sojafärs till matlåda imorgon, och kanske lite te till nu. Håhåhjaja :)

Åh

Kanske kanske kanske om inte nåt oväntat händer och om inga fler oväntade räkningar trillar in så kanske jag har råd med en CR-lektion i Augusti. Ååååh hoppas! 


Badade igår med, fast utan häst, i min kompis Raquels pool. Sån jäkla lyx att ha det! Sjukt nice. 

Idag går jag tillbaka till gymmet på allvar. Kör två gånger denna vecka och nästa för att mjukstarta, sen ska jag trappa upp till tre.

Badbild från i måndags


Myyys

Hästgalen = Prylgalen

Igår hade jag ett ärende på Kungsgatan och då MÅSTE man ju bara gå in på Hööks. Även om man inte ens ska ha nåt. Konstigt. :)

Kamouflagehest


I måndags bröt jag en sälgkvist att ha att vifta med när vi red. Hon var totalt obrydd fastän jag viftade. När jag tog paus fick den ligga såhär. Helt OK. :)

NÄE

GUD vad snygga! Eller ja, personligen hade jag kanske föredragit mer babyrosa än metallic men.. Ändå!


Kostade dock 699:- :(

Bad & fika

Det var så himla varmt igår och jag gick ut på lunch + på ett jobbärende och tänkte att ”åh vad perfekt det hade vart att bada idag”. Tyvärr hinner jag inte med det på vardagar eftersom jag inte har bil & måste leda henne till stallet (1,5km), klä på, rida, klä av, leda tillbaka till hagen allt inom loppet av 2,5h när bussen tillbaka går. Men sen skickade Helena mess och frågade om nån ville följa med och rida, och bada, och jag bara: - Jaaaaa!

  

Sen när vi kom till hagen kom Kristin också just då så vi red iväg alla tre, först via upplandsleden och sen skogen till Sättras badplats. Honey var så duktig och plaskade på ordentligt, hon blir tuffare och tuffare i vattnet för varje gång. Tidigare somrar har jag knappt fått en hov i sjön utan att gå i själv först. Igår stod hon med vatten upp till magen så jag var blöt halvvägs upp till vaden! Och plask plask. Fortsätter det såhär kanske man t o m skulle kunna simma med henne så småningom. Ååååh vore ju bara hur mysigt som helst!

 

 
 
Båda blöta & glada :)
 

 Sen red vi till Göranstorp och släppte hästarna i hagen medans vi fikade och sen tillbaka längs vägen till hagen. Vi var ut nånstans mellan 18-18:30 och kom tillbaka 22! Helt tokunderbar kväll, en sån man minns kalla Februarikvällar.

 

Jag tycker hon blivit helt tjock igen! Fattar inte, de har stått i samma hage och jag tyckte det värsta var över men nu ser hon dräktig ut igen haha. Ser bättre ut på bilden ovan men är nog tyvärr bara en fördelaktig vinkel.. Suck :) Hon behöver lite boot camp nu.

Perfekt kväll

Vart ute på världens härligaste kvällstur med Helena & Kristin, vi var ute från 18.30-22 (!) Inklusive paus för fika på torpet visserligen, men ändå. Åh vad underbart, en sån kväll man minns kalla Februarikvällar. Skriver mer imorgon för nu måste jag sova.Äntligen hemma!

Puuuuh! 10 timmar tog det dörr till dörr från hotell i Haugesund till hemmet. Låååång dag. Inte världens bästa resa men ändå glad att jag åkte. 

Nu har jag kramat & pussat Joe och sitter i badet. Imorgon blir nog en hektisk dag på jobbet men desto viktigare så får jag pussa på Honey igen <3 Just nu känns det extremt skönt med att inte ha några planer förrän slutet av Nov. Bara njuta av sommaren & Joe & Honey. Komma igång med träningen. Kanske tar nån semestervecka eller två mot slutet av sommaren, vi får se. Beror lite på andra saker men just nu känns plötsligt idén på en oplanerad tvåveckorssemester på sensommaren jätteskön. Ska klura på det.


Man vet att man är hästnörd när..

..man längtar efter hästen när man är bortrest Äntligen

Första passet efter en vecka Honey och tre veckor sjuk. Bara en halvtimmes styrke på låg nivå för att mjukstarta. Men åh så skönt det var! Mera!

Imorgon åker jag till Norge.
Onsdag

Onsdag kväll brukar betyda att jag är så hästsugen att jag nästan kreverar efter 48 hästlösa timmar, men just denna vecka är det OK. Vet inte om det är för att jag hade henne så mycket förra veckan eller för att det är så mycket på jobbet just nu så jag inte riktigt hinner känna efter. Kanske både och.

Tur är väl det, för övrigt, eftersom jag är bortrest fredag-lördag och inte rider förrän på måndag nästa gång. 


Rullbild från 7 juni

Blast from the past

Såg att de hyr ut ett av stallen på Brunnby (där jag red ett år på min gamla medis Lucas), 12000 känns dock otroligt billigt? Fyllde man alla 8 boxar skulle det bara bli 1500 var.
 
Minus hö & strö såklart men när jag red HerrHoney där vi stod i kallstall och alla köpte allt själv så insåg jag (tack vare att Malin var så öppen) att det egentligen mest är hö/silage som är krångligt, pellets köper man tokbilligt på typ Byggmax och sen om man vill ha kraft men det köper ju de flesta till ändå. . Enda är ju då att man bör ha bil såklart.
 
Fast det blir dyrt om man inte fyller alla boxar, och eftersom jag stått där vet jag att det tyvärr är ganska tråkiga ridvägar där, med mycket asfalt och man får rida en bra bit för att komma till bra vägar. Men det är nog bra om man främst vill rida i ridhus & på bana, tror de har fixat bättre utebana sen vi stod där, och ridhuset var fint på den tiden iallafall. Dock inte så kuperade hagar utan bara ängar. Kommer ihåg att vinterhagarna blev dyngleriga när Lucas stod där men verkar ha byggt en skrittmaskin där de låg nu. Det verkar lite seriösare där nu för tiden.
 
Minns att de som ägde gården förr egentligen inte ville driva stall och inte var så jättetrevliga. Inte för att de andra i stallet var det heller, det var ett sånt ställ där hästägarna inte tyckte att man var värd knappt ens ett "hej" om man inte stod som ägare.. Även om vi flyttade till mindre, små skruttstall på 3 boxar senare så var det skönare efter att ha levt i så kylig miljö i ett år.
 
Lucas i en av beteshagarna (2007)
 
 
Jag & Lucas vid stallet - det var skönt att kunna fixa ute men under tak!
 
 
Åh, fina Lucas. <3 Han var ett stycke för sig. Ingen ridtravare utan bruks som ni kanske ser.. men så fin & rolig.

Peder & Lisen


Peder Fredricsson som är en av våra bästa hoppryttare har på senare tid börjat intressera sig för Horsemanship. Lisen har skrivit om det lite i sin blogg och de pratar även om det i Ryttarpodden lite. Här är bild på Peder med sin fina HM Sibon i repgrimma (inte för att det behöver vara lika med NH men man ser inte ofta hoppryttare med repgrimmor på sina hästar).

Jag har inte supermånga förebilder inom ridsporten men Peder & Lisen är definitivt två av mina största! Blir konstant kär i dom bara dom öppnar munnen. En av mina största hästönskedrömmar är att träna för Lisen. Fan vad häftigt det vore!

Söndag & Måndag

Det bidde extradag i söndags. Var lite trött själv efter att vi jobbat ordentligt fredag & lördag, och eftersom hovis skulle komma dagen efter vågade jag mig på en skogstur.

 

Började med Varggropen, det verkade som att hon tyckte det var kul att rida den. Undrar om nån av oss ridit den sen vi flyttade från Tegeltorpshagen, inte jag i alla fall. Blev lite paff när ett stort träd låg över stigen. Surt nog låg den över där det finns en lite jämn backe uppåt, som är ett av få ställen man kan peta in en liten trav. Sen travade vi upp längs Göranstorp, tog en liten galopp upp för galoppbacken. Sista biten släppte jag tyglarna helt och sträckte ut armarna rakt ut. Blivit lite besatt av att göra det sen jag lyssnade på Hoppavsnittet av Ridpodden, där Jens Fredricsson säger att man ska kunna göra det när som helst. Det gick jättebra att hålla balansen, även när fulingen tog tillfället i akt att öka på galoppen ;)

 

Sen red vi in direkt till höger genom Göranstorpsskogen, och red rakt fram förbi Islandsstallet. Hon fick spår efter nån Islandshäst (såg pyttesmå hovspår) och gick med mulen i marken typ hela tiden, haha. Hade ingen plan för hur vi skulle rida utan bestämde mig typ vid varje vägskäl. När vi kom ut på ridskolans preppade väg bestämde jag att vi hade tid nog att rida till Sättra, hon fick bestämma själv om vi skulle trava eller galoppera och det blev både och för vägen är lite kurvig och upp & ner. När vi kom till Sättra red vi rakt igenom gården och sen hem. Hon är alltid lite tittig på Sättra, denna gång var en stenaltan bakom ridhuset och en vattentank läskiga. Vet inte om vi får rida igenom där eller inte men ridskolehästarna är på bete så jag chansade på att få personer kunde skälla ut oss ;) Undrar lite om hon är så tittig på andra hästgårdar, men Johanna har haft med henne till Jälla och kan inte minnas att hon sagt nåt om det då.

 

Sen skrittade vi Runsavägen till Göranstorp, stannade i torpet och hejade på Anders, sen blev det trav & galopp hem. Drygt 1½ timme var vi ute, en väldigt skön, kravfri runda. Det blev alla gångarter men en hel del skritt eftersom det var mycket skogsvägar. En väldigt skön, lång, kravfri tur! Precis vad vi båda behövde tror jag.

 

Bästa som finns <3
 

Igår var det rätt tydligt att hon tyckte det var färdighaft när jag kom, hon blev skodd tidigare på dan och hon tyckte väl det räckte. ;) Nu ser hovarna jättefina ut! Efter lite lock och pock och sureri och många stopp på Runsavägen kom vi äntligen till stallet men hon var lite grinig och jag hade lite ångest & dåligt humör så vi red varggropen idag med, sen trav till vändplan, branta klätterbacken upp, tillbaka mot stallet och sen lilla (mindre branta) klätterbacken ner. Galopp till lilla backen och sen trav till skogsbrynet. 45 minuter blev det ändå, och så lite styrketräning fast mer i det fria. Mådde lite bättre sen. Allt blir så mycket lättare hos henne.

Billighetsaraben


Ibland är hon ju så snygg så man smäller av. <3

borrowedhearts

Mina äventyr med min medryttarhäst Honey Bird Twitter, samt allmänna funderingar & tankar om hästar, ridning & stall!

RSS 2.0