Kallt, kallt..

Förlåt för bloggdvalan, har inte vart världens bästa vecka.. är ruggigt trött och på bläigt humör idag + att det är kallt och därmed säkerligen hårt i marken.. så blir det mer än skritt idag blir jag nog förvånad. Ska vara samma imorgon med, men då kan jag rida i dagsljus så då kanske man eventuellt kan våga sig ut i skogen även om det är hårt, när man ser var man rider. Bra är iallafall att jag får testa tåvärmarna :)
 
För nåt ridhus blev ju inte bokat, typiskt. Är lite feg också, det är väl bara första gången och det är läskigt att åka dit. Man bokar ridhuset genom att sätta in pengar på ridskolans BG och anger den dagen man ska rida, sen är det bara dyka upp när ridhuset är ledigt. Så egentligen är det ju inte skitsvårt men jag blir bara nojig och tänker att elaka ridskolemänniskor med flådiga halvblod ska stå där och glo på en eller att man gör nåt fel.. haha. Man blir liksom nervös trettonåring igen. :) Äh, är ju bara larvig, ska nog försöka ta tag i det nästa vecka för då ska det bli -12 grader.. Vi skulle ju egentligen rida för Marika då men det har vart lite knapp kommunikation så jag vet inte om det blir av. Skulle ju vara nice att ta lektionen där förresten.
 
Snö nu tack!

Shopping

En av mina favoritserier är Nemi. När Nemi blir besviken kniper hon ihop ögonen såhär >.< och skriker "BESVIIIIIIIIIKEN!" 

Ja, lite så kände jag för att göra idag när jag kom till Hööks och kände på deras ridkjol. Vilken jävla skit! Min höstväst är mer fodrad än detta sladdriga mähä. Fan! Så jag får väl fortsätta drömma om en Uhip då.

Köpte iallafall tåvärmarna. Ibland kan jag nästan känna mig larvig som drar på mig så mycket reflexer och sen rider i skogen. Men man skulle ju aldrig nånsin vilja chansa. Dessa köpte jag främst dock för tåvärmningen, reflexerna på utsidan blir bara en bonus. De verkar bra iallafall, återkommer med recension senare.



Äntligen!

11 år har jag bott i Stockholm nu, men har aldrig kommit mig iväg på Stockholm Horse Show! Antingen har jag jobbat, vart bortrest, vart sjuk, vart pank.. Egentligen har jag inte råd nu heller men jag köpte ändå en biljett till finalen. Fick en halvkass plats på andra läktaren så det blir inga superfina foton denna gång men jag är glad bara att jag kommer mig iväg och får se på riktigt! Nån gång ska jag gå på allt! Ska åka med Johanna & några till och kika på mässan först, ska bli kul. Kommer inte ha råd att köpa något men dregla går ju alltid.. ;)
 
 
Kommer får se följande: 
  • Prins Carl Philips Pris
  • Anne Krüger med häst, hund och Runner Ducks
  • Nordic Challenge - winner takes it all  internationell hoppning
  • FEI World Cup Driving
  • Stjärnornas hoppning
  • JF Pignon - frihetsdressyr
  • Julavslutning

 

Är det inte det ena så är det det andra..

Huuuuur typiskt är det inte att det ska frysa på nu då när vi äntligen kan rida igen? :( Funderar på om man skulle rida till Sättra & rida i ridhuset på lördag. Det ska nämligen vara tre grader varmt ena dan och fem grader kallt nästa and so on hela kommande veckan (ingen snö i syne) så vete fan om man får till vettig ridning annars? Minusgraderna verkar nämligen ha bokat in sig på mina medryttardagar. Håhåå livet utan ridhus. (Vår ridbana känns lika asfaltig som lervägarna gör just nu) 

På Sättra kan man ju iallafall köpa billigt ridhuskort/engångsbetala till skillnad från alla runt Björknäs som antingen inte lånade ut sina ridhus eller tog snordyrt betalt. Måste kolla hur Sättras schema ser ut på lördag.

Idag gick det supersnabbt just därför, skrittade bara ut till skogsbrynet & hem för att jag knappt kunde urskilja underlaget och tyckte ridbanan kändes för ojämn & hård. Det är ju inte för evigt men det är likväl irriterande.. Är ju lika hårt i skogen så man vill ju inte riskera en vrickning. Stämde av lite öppna, halt, skänkelvikning, en ryggning. Ställde inga jättekrav men var nöjd med henne. Red barbacka och då kan hon vara extra surig men det gick bra. 

Jävligt skönt också att komma hem på det; red rakt in i stallet 0;) hoppade av, av med reflexer & reflextäcke, kolla hovar, på med BH/pyjamas och vips in i boxen på tre röda! Hon var på bra humör hela dan idag så det var kul också :)


Härlig lördag!

Hade en så härlig dag igår! Efter stallet åkte jag till Tumba och såg ett specialavsnittav en av mina favorit-tvserier (Doctor Who) på bio. Det är 50-års jublieum för serien i år och de har gjort ett långt specialavsnitt som visades i 3D. Det var ett helt fantastiskt avsnitt och det var ännu mer fantastiskt att få se det med så många andra fans, alla skrattade och skrek och jublade samtidigt hela tiden. Gud en sån fantastisk vecka det vart, både detta och Catching Fire samma vecka!
 
Det var en bra dag i stallet med, Honey var på bra humör (äntligen!) och vi red ut direkt för att vara säkra på ljuset. Det var rätt fruset ändå och såg lite isigt ut på vissa ställen men hon halkade aldrig. Vågade dock bara trava & även ta nån galopp där jag kände mig helt säker på underlaget (det varierade beroende på om solen nått dit eller inte så på vissa ställen var marken mjuk och på andra hård & såg lite blank ut), och då i långsam takt. Ville heller inte ta i för mycket idag så hon skulle få träningsvärk eftersom hon inte jobbats på 1½ vecka pga tappskon. Red förbi Rosendal & mot båthamnen och sen var vi busiga och red på elljusspåret. 
 
Hon tjurade lite ner mot bron som vanligt. Drev med överdrivet säte och då gick hon nästan ända ner, motvilligt, sen när det inte heller gick och hon började rygga och tjura så vände jag henne och ryggade över. Hon kan ju rygga i 180 men jag fick lugna henne lite när vi kom till bron för den är i trä och var vit av frost nu så jag ville inte att hon skulle halka. Hon blev osäker halvvägs men sen gick det bra. Sen blev hon tjurig när vi skulle fortsätta men efter jag rytit till gick vi vidare. Vägen fram till räddingsverket var hård, men som jag misstänkt var vägen till båthamnen inte det så där kunde vi jogga. Vi mötte en hund och ägaren undrade om hunden kunde få nosa lite på Honey för att avdramatisera hästmöten. Det var ju en god sak så jag sa ja. Honey är väl inte superförtjust i hundar men är van vid dom, det här var nog en ett eller två år gammal hund för den var rätt medelstor men verkade valpig i sättet. Det gick bra, hon var väl inte så jätteglad men var snäll.
 
Sen red vi upp till elljusspåret. Man ska ju undvika att rida där men ibland är det svårt att låta bli.. Det var dessutom perfekt underlag nu när det var lite kallare så vi rev inte upp mark men hade bra fäste. Honey blev väldigt i gasen där och ville tokspringa direkt. Nu ville jag ju som sagt inte arbeta henne för hårt så även där höll vi det i lagom takt, så då blev hon surig och började bralla som fan. Haha rodeohästen.. Släppte henne en kort sträcka + upp för en backe och sen skrittade vi av hela vägen hem. Det blev powerwalk fram till bron, sen efter den slappnade hon av mer. När vi var nästan framme vid sista backen innan vi kommer hem tog jag en kort bit trav och galopp, mest för att känna av henne och få en bra sista utan brallar. Inga problem alls.
 
Sen var hon jätteduktig och mysig i stallet. Stretchade henne ordentligt och sen fick hon fick stå och svetta av i ylletäcket (varför försöker folk ens med något annat?) medans jag mockade och fixade. Två gånger gick hon in i Ingras box så jag satte fast henne i en lina och gav henne lite hö att pilla med i en IKEA-säck, men rätt snart slutade hon äta och ställde sig i mittgången igen så då knäppte jag lös henne igen. Fina mystjejen! 
 
 
Sen fikade jag i sadelkammaren. Hade svängt förbi Hemköp innan jag åkte till stallet eftersom jag tänkt köpa sockarbitar till stallet, men när jag ändå var där köpte jag morötter till Honey & lite stallfika också. Satt och läste två otroligt bra artiklar i Kentaur och blev så full i tankar och inspiration att jag var tvungen att sluta läsa sen. Gosade även lite med Valle i boxen & kliade honom, han har boxvila veckan ut och tycker väääldigt synd om sig själv. Plutten. :)

45 min tills bussen går..

..men vad gör det? :)



Sött!

Kolla vilket fint ryktset Hööks säljer just nu!

Kall kväll

Det blev en lugn kväll igår, hon var inte på superbra humör så jag tog det rätt långsamt till en början och pysslade på. När vi kom ut strax efter halv åtta hade det fryst på lite så det glittrade på vägen vilket gjorde att jag inte riktigt vågade trava. Hon var väldigt piggelin och blev (som vanligt) på bättre humör när vi kom ut, hur tjurig hon än är tyckerhon nästan alltid om att komma ut. Red bara till hagen vid Göranstorpsskogen, övade lite halter, ryggning och skänkelvikning över vägen. Det gick jättebra med allt, när hon är igång och mer normal igen tror jag att hon skulle kunna bli en så himla bra dressyrhäst för hon svarar på sååå små signaler. <3 Hemåt ville hon springa och jag lät henne gå upp i trav ett par tre steg i långsam trav här och där men inte mer pga underlaget. Det var så härligt att rida även om det bara blev en kortis, har ju inte ridit sen förra måndagen så vad som helst är underbart!
 
 
 
När vi kom hem var hon dock mycket trevligare, och lyssnade bra. Eftersom det var lite kallare var hon inte lika superlerig och därför väntade jag med att spola henne ren om hovarna tills efter ridturen. Tyckte hon kändes mycket bättre i vita benet så det kanske inte var mugg ändå. Eller så har det blivit bättre. Smorde ändå för att vara på den säkra sidan, sen öppnade jag boxen. Hon var lös och gick fram och vände framför Walentinos box, sen tänkte jag att jag skulle testa henne lite och stannade henne enbart med röst & signaler innan hon skulle gå in, backade henne, manadepå henne igen, stopp och sen fick hon gå in. Mycket bra med tanke på att alla andra stod och mumsade och hon hade mat där inne! Fina tjejen! <3
 
Det börjar vara några minusgrader nu så vi får se hur det går med underlaget idag. Det är iallafall sol nu så förhoppningsvis är det bättre idag, blir nog inte jättemycket spring ändå utan mer jogg, men det vore kul om hon kunde få springa av sig åtminstone en gång idag. Kommer iväg lite sent eftersom jag inte satte nån klocka, så i värsta fall (dvs om jag inte lyckas få skjuts) är jag där ute 13-17:30. Men det funkar det med, och har eg inga planer idag förutom bio ikväll men den börjar 21.30 så det är lugnt.
 
På tal om att frysa på så hade jag premiär för täckisar igår. Testade de gamla som jag hittade när jag flyttade men de satt lite för tight än så länge, de kommer nog kännas bättre när jag går ner lite i vikt. Däremot är jag väldigt sugen på att köpa en ridkjol, Hööks har ju äntligen fått en till ett vettigt pris! Alltid vart sugen på en Uhip men tyckt att de vart så dyra. Denna var ju inte så snygg men för 300 kan man överleva det (ska det vara så svårt med lite färg?). Ska ev och träna i InfraCity imorgon och då kommer jag nog springa förbi Hööks och ta med 500-lappen jag fick av mormor i födelsedagpresent.

Hästar i TV

Nu blir det förhoppningsvis mer liv i bloggen eftersom hovis kommer till Honey idag. Eftersom hon kommer att ha stått en dryg vecka kommer vi nog bara rida ut och höfta lite. Inte att hon tappar så mycket på en vecka men hon kan ju ha lite spring i benen. Och en och annan brall.. ;)
 
Just nu tänkte jag bara tipsa om att ni ska gå in på TV4 Play och se Titiyoavsnittet av Så mycket bättre och Malin Baryard-avsnittet av I huvudet på Gunde Svan. Titiyo är förutom magisk sångerska även ryttare, och tog med gänget på ridning, och Gundeprogrammet är VÄLDIGT fint och han har många fina insikter om ridsporten.
 
Däremot red han inte bra, alls. :/ 

Att läsa hästar

Fick denna skickad till mig av en kollega. Ser ni att hästen varnar människan jättemånga gånger på olika sätt innan han till slut biter? (Och vilket bett sen!)
 
 

Vilken bok?

Det blev så att jag valde sista boken. Egentligen är andra mest relavant för mig där jag är just nu men sista kan nog vara nyttig även om man "bara" har medryttarhäst.
 
Kan knappt tänka, ännu mindre komma på ett bra blogginlägg. Var på Catching Fire igår och var hemma vid 4, upp vid 7.. Så bra funkar jag idag. Zzzz..

Myskväll i stallet

Blev en lugn men mysig kväll i stallet idag. Anders & Frida var där och pysslade med sina pållar och jag fixade åt Honey. Har en jävla träningsvärk från styrketräningen igår och det kändes i mockningen. Men också nyttigt, visste ni att man använder rätt mycket bröstmuskler vid mockning? Inte jag. Men nu vet jag det.. Sen gick jag ut på skithögen och ropade och visslade lite eftersom ingen häst var inom synhåll, sen fixade jag betfor och då sa Frida att Honey var utanför. Helt själv, gumman! Hon är lite avmätt mot mig än så jag blir ändå lite glad för det hon ger mig. Hon är inte exakt första hästen att komma ur flocken, ranglåg som hon är, så jag vill ändå tro att hon kom för att det var jag som ropade.
 
Haha hur lyckas dom? ;)
 
Sen kliade jag henne lite, fixade hovarna och försökte sen få lite kontakt med henne. Hon öppnar sig lite ibland men är fortfarande lite avmätt. Det är lite svårt att veta hur jag hantera henne för hon känner ju igen mig men samtidigt är hon tjurig. Det är ju inte bästa säsongen heller med päls osv men det är väl bara ge det tid, försöker vara noga med att inte tränga mig på henne för mycket. Hade haft henne lös i gången utan grimma el nåt innan men satte ett grimskaft runt halsen på henne nu och så gick vi till spolspiltan för att skölja av fötterna. Först gick det jättebra men sen när jag började med slagen klev hon ut igen. Jag har senaste gångerna haft henne lös där med för hon grejar det men behöver bara lugna sig lite mentalt - hon är ju egentligen inte rädd för vatten, men är lite reserverad för det. Alltså hon står ju helt still när man håller på, men hon är lite fnorkig till en början. När jag skulle backa in henne igen, i 90 grader, så lyckades jag på nåt sätt vända in henne perfekt utan att ta i henne alls. Jag är lite dålig på att ge svängsignaler ibland så jag blev jätteglad att jag var så tydlig för henne! Synd bara att jag inte riktigt kom ihåg vad jag gjorde, det kom bara naturligt vilken punkt på henne jag skulle fokusera på.
 
Bäst är det om man har ljummet/varmare vatten, då tycker hon det är mer OK direkt, men idag gjorde jag slut på allt tidigare så det fick bli kallvatten. Det gick dock jättebra ändå och hon slappnade till och med av och sänkte huvudet när jag höll på. Jag småpratar alltid med henne hela tiden jag gnider bort leran & spolar och hon är verkligen superduktig och cool. Jag är lite lat/slarvig och spolar av hennes högerben från vänster sida, vilket såklart innebär att jag måste typ vara inlutad under henne för att komma åt att göra rent på hela hoven men det är helt OK för henne. Sen att det inte är så säkert.. Sist tar jag alltid det fruktade vita vänsterbenet och idag kände jag det jag inte ville känna när all lera var borta; småknölar. Neeeej, mugg. Suck! Som ett brev på posten. Ja, inte helt oväntat med tanke på hur hagarna ser ut och är det verkligen mugg (jag blir alltid lite osäker, men tyvärr tror jag det är så) så har vi ju märkt det i tid. Det är bara kleta på Salsy-vase och hoppas på att det blir snö snart. Typ.
 
Frida myser med nalle-Valle som det är HEMSKT synd
om pga fyra dagars boxvila (pga ajaj i hov). Ej klad hest.
 
Sen tog Frida & jag in resten av grabbarna, jag tog de två ..eh, mindre samarbetsvilliga Walentino & Pålle som jag fick läxa upp lite innan de fick stövla in till sig. Ja vad är det med jag och min förkärlek till kaxiga hästar. Var blev det fel.. ;) Och sen fick vi skjuts hem av Helena <3 Nu ska jag mjuka upp mina ajajmuskler i badkaret och sen sova. Imorgon kväll ska jag på Hunger Games Night och se först första filmen, och sen Catching Fire efter midnatt. Kommer m a o ej få mycket sömn natten till onsdag.. men är man ultranörd så är man!

Honey Boney

Satt & rensade i gamla utkast och kom då över lite bilder från i somras. Bara några månader sedan men det känns redan som evigheter! Och även om jag har det så bra nu så saknar jag ändå farbror & Malin. <3
 
Mongo <3
 
Snyggfarbror.
 
I got class comin' out of my ass.. XD

Hästledig helg

Det bidde inget hästeri idag, eller ja, blev inget mockande kanske jag ska säga haha ;) Hon har ju tappsko och jag hade tänkt åka ut en timme bara men sen försov jag mig och skulle fått vara ute 3 timmar (pga buss). Men då var Johanna snäll & fixade idag <3 så nu har jag hela helgen och inga planer. Eller ja, egentligen skulle jag vart hemma såhär dags om jag åkt dit med den buss jag tänkt så nu är jag back on track, haha.
 
Helgplanerna är att få i ordning här hemma lite mer, och lite bio. Det har vart lite mycket på vardagskvällarna denna vecka eftersom jag vart på Stockholms Filmfestival men det är två sista filmerna nu ikväll & imorgon. Har vart lite halvbesviken på ett par filmer jag sett men även tokälskat ett par (Austenland och Only lovers left alive). Ikväll blir det Oscarsbuzzade 12 years a slave och imorgon Julian Assangefilmen The Fifth Estate. Den hade inte intresserat mig alls om det inte vore för att en av mina favoritskådisar, Benedict Cumberbatch, spelar Assange.
 
Jaha det där var ju inte hästrelaterat alls, sorry. Brottas med att ha en privat blogg också eller inte. Men det är alltså anledningen till blogglugnet denna vecka. Finns inte så mycket spännande att blogga om med tappskohäst heller haha. Igår fick hon gå lös i stallet när jag mockade, roligaste som hände var när hon kom fram till kärran och bara blängde på mig, typ "är du inte klar än?!"
 
 
Sen hade jag lite otur då det var ovanligt lite folk i stallet (=kunde inte få skjuts hem) så jag satt & läste i sadelkammaren i en timme, sen gick jag in i stallet igen och då fick jag skjuts med Pilens ägare precis innan bussen kom haha ;)

Tappsko

De där helgplanerna blir det inget med tyvärr, då hon fick tappsko idag. Inte så konstigt då hagen ser ut som Roskildefestivalen (den skulle verkligen behöva grusas) men surt är det ju alltid. Så på fredag (samt antagligen måndag med) blir det bara mys & fix och på lördag blir det en snabbis tidigt på morgonen bara.

Hurraaa!

Äntligen verkar det som att vi fått till ett datum för Marikalektion! Hon bor en bra bit bort och har inte alltid tid men om tre veckor (8/12) blir det av! Då är det bara hålla tummar & tår att ridbanan fortfarande funkar då, man vet ju aldrig när det fryser på. Jag vet inte riktigt vilket problem vi ska börja med för just nu känns det nästan som att vi är på noll igen men det är väl bara presentera allt som det är och så får vi se var vi börjar. Det är ju iallafall några veckor kvar så förhoppningsvis kanske vi får till henne lite mer tills dess. Och om inte tror jag Marika kan hjälpa mig att hitta nycklar, det brukar hon vara bra på. :) Hurra, så glad för detta!
 
I måndags gick det bara bläää. Hon var inte alls sugen på att komma in, hon var ouppmärksam & surig i gången och ville inte stå still, när vi kom ut gick det hyfsat att rida varggropen men hon var tjurig så fort jag ville ha kontakt med munnen och på banan gick det inte alls, igen. Nu red jag dessutom på tredelade och på tal om Marika så upprepade jag bara vår första lektion för henne dvs satt bara och höll och höll och höll men hon slutade aldrig greja med bettet och slappnade aldrig av. När hon nån gång gick bra berömde jag direkt men då började hon gå bakom lod och då fick jag även driva på för att få henne fram till bettet och då blev hon tjurig för DET.. Till slut testade jag trav istället och det gick nästan bättre men inte mycket. Hemskt tjurig dam överlag idag, det var tjutande och kickande och allmän misär tyckte hon.
 
Pälssättning eller bara stosurig galore, vem vet. Var inte särskilt nöjd med henne alls. Bjussigheten från i lördags fanns ICKE där, alls. Jaja! På fredag lämnar jag det öppet, får se lite vad Johanna hittat på nu i veckan och vad hon är på för humör i hagen/inne. Helst skulle jag fan vilja få ordning på henne på banan men hon hon är lika surig som i måndags är det nog bättre att rida ut och typ klättra/konditionsträna istället för att bråka med henne. Det behövs det med (kondition alltså, inte bråka ;))! På lördag tänkte jag nooog.. kanske ta fram lite leksaker på banan? Jag hinner ju inte släpa fram så mycket på vardagarna då jag har en buss att passa men på lördagar är det lite mer tid. Kanske en bruksbana? Hon tyckte ju det var kul i våras, då den såg ut såhär:
 
Minisax - slalom mellan koner - flytta föremål från en tunna till en annan -
travcavaletti - presenning (ej i bild) - rygga i vinkel
 
Nu har vi ju dessutom fått en riktigt fin grind att leka med också, skulle vara kul att testa! Och så kanske en liten utetur efter det sen. Mmm kan vara nåt! :)

Vinterjacka

Min förrförra medishäst ägare var en riktig täckoman, jag som älskar prylar tyckte det var jätteroligt medan andra i stallet bara suckade & skrattade varje gång Rauen fick ett nytt täcke. Jag är ändå rätt glad för det, för nu anser jag mig ändå ha koll på vilken typ av täcken jag gillar & som sitter bra. Min favvo är helt klart Rambotäckena från Horsewear, dom har en fetinghake framtill (V-frontsknäppning) eller de som har ett kardborreband över haken. Då vet man att det sitter liksom. Det värsta jag vet är när det sladdrar framtill och det inte håller tätt över bogen. Kan inte vara så skönt för hästen då heller. Fast då kanske det är fel size? Men det kan nog vara modell och material många gånger också tror jag.
 
Tyra skrev om ett nytt Rambotäcke från Horsewear som jag tyckte verkade smart, det har 3x150 gram och har alltså 450 gram längst upp på ryggen, 300 mittpå och 150 längst ner. Dvs bra för hästar med känsliga ryggar så man kan ha det varmt utan att det blir total bastu hela vägen!

Vilken bok?

Jag fick ju samma bok av både mamma & Johanna i födelsedagspresent, mamma hade köpt den från tidningen Ridsport och jag mailade dom i söndags för att höra om det gick att byta den. Jodå, det var inga problem. Istället ska jag ta en annan bok, men jag har lite problem med att välja vilken. Funderar på dessa tre;
 
 
Första boken kanske talar för sig själv, andra boken känns ganska "CR-ig" dvs verklar handla mycket om hur människokroppen påverkar hästen och det är mycket om människans anatomi också. Den tredje boken handlar mycket om förebyggande, massage, palpering, hur en sadel ska sitta etc. Det är verkligen något jag vill bli bättre på (skulle vilja utbilda mig till hästmassör) så mm, svårt. :) Ska klura ett tag till.

Dunkar huvet i en vägg

Alltså har t o m blivit erbjuden att låna häst till tävlingen i helgen nu men det skiter sig pga *trumvirvel* ingen bil! Prutt! 


(Har ej råd att hyra en)


Fick f ö skit idag med jordens suraste Snorkfröken. En hel hink munkpeppar hade inte fått henne glad idag. Blä! Skriver mer imorgon, känner att jag är så superneggig nu, förlåt.

Tefvling

 
 

Vet ni, en tjej som ska vara funkis på tävlingen i helgen messade mig på Facebook och erbjöd skjuts..

 

Jag funderade verkligen på det men det är liksom om 5 dagar. Jag har inga bra tävlingskläder, det skulle bli hafsigt och framför allt är vi inte redo. Hon kändes bättre på gamla tredelade bettet men har inte testat det på bana och tror framför allt att hon är för oavslappnad för att greja det just nu. Mentala biten. Surt, surt. Funderade att fråga henne om skjuts så jag kunde vara funkis med men det funkar inte, har Honey och ska på bio 20.30 på kvällen så jag hinner nog inte med alla tre grejer.

 

Fan, måste verkligen ta mig i kragen och börja spara till bil nu! Samtidigt är det mycket jag skulle vilja köpa till hemmet, har ju tänkt spara till en bil i snart ett år nu och ännu inte kommit igång.. suck. Hatar pengar. :( Hur bittert det än är måste jag försöka att inte resa 2014. Det är den stora kostnadstjuven. Som "tur" är kommer inga superlockande nördkonvent nästa år men det finns ett par som riskerar att få roliga gäster.. Men jag måste försöka vara hård för jag hatar att det gått ett ÅR och jag inte fått ordning på min ekonomi som jag önskat. Blä blä blä pengar blä.

 

Ikväll ska vi nooog.. rida på banan i tredelade? Se om det blir skillnad, tänkte lägga ut en bom mitt på som jag gjorde sist (nedan). Funtar på om man ska värma upp med Varggropen först så hon får slappna av lite ute. Dessutom tycker jag att det är så ko-pi-öst tråkigt att värma upp på en bana och bästa övningarna för det är typ volter och serpentiner vilket hon sällan är pepp på om hon inte redan är varm (lite moment 22 där)

 

Fin födelsedag!

Nu är det inte många minuter kvar till min födelseminut (23.59)! Imorse vaknade jag iallafall tidigt och öppnade de fina presenterna från mamma & mormor.
 
Vinterboots från Hööks, en ny hästreflex, "Från tävlingstravare till ridhäst", hjortronkola & 500:-
 
Sen åkte jag ut och myste i stallet, det var (precis som förra året) en småkall förelsedag men det blev trots det en riktigt mysig dag! Jag hade tagit med mig shortchaps, täckbyxor och vinterjackan ut nu, så nu är jag lite mer redo för kylan. Red i vinterjackan idag, det blev lite varmt emellanåt men den har smarta dragkedjor bak på sidorna som gör ett hål i jackan i njurhöjd om man som jag idag behöver lite andasfunktion. Det krävdes lite lock och pock för att få med henne in idag men helt omöjlig var hon inte. Hade en ordentlig klia-session och pysslade på i lugn takt. Pålles ägare höll också på fixa, och L & Helena fixade med Suddis eftersom dom skulle jobba ihop idag. 
 
Vi var klara sist och red ut precis som jag tänkt. Först till vändplan med mycket trav på lång tygel. Hon lyssnade mycket bra på sitsen och höll sig låg & balanserad, mycket nöjd med henne. Tog sen lite galopp efter lilla backen ner mot vändplan (försökte få hö galopp men gick såklart inte) och när hon började dra på saktade vi av och gjorde ett par tre galoppfattningar istället. Märker att jag får ta dom på ett helt annat sätt än på andra Honey men det är ett helt annat inlägg.. :) Sen klätterbacken och skritt upp till Göranstorp genom skogen, lite jogg förbi torpet men sen skritt hela vägen ner. På Runsavägen red vi 8-stegsintervaller skitt/trav (ibland 16 steg skritt om hon blev för sugen på att trava), gick mycket mycket bra med mjuka övergångar åt båda håll. Bra att öva på stumt underlag om kylan skulle slå på. Vi har en väldigt mild höst i år men man vet ju aldrig när det vänder.
 
Favorittjej. 
 
Hon var lite tjurig & tjafsig och ville gå hem istället för in på skogsvägen men det var rätt snabbt överklarat. Galopp där, hon orkar inte hålla samlad eller ens sansad galopp utan jag måste hålla henne en del men det märks att hon försöker! Det gör hon verkligen. Älskar detta steg i utveckling. Det är OK att det inte går så länge man har en kommunikation och hon lyssnar, svarar & försöker. Bjussiga ridtravare. <3 Sen är det lite svårt för även när hon vart i form har jag alltid fått gå på lina med henne, man måste båda hålla ihop men samtidigt sluta om med skänkeln för hon blir osäker när det inte är tokspränga. Just nu är det inte mycket ryggaktivitet i galoppen och det blir lite "studsigt" (speciellt hemåt) men som sagt, hon försöker. Red ridskolans vägar runt deras sommarhage och det vart både klätter, jogg på lång tygel, kortare galopp, brallande och på sista raksträckan innan rider tillbaka fick hon tokspränga. Jag tycker ju också det är lite kul.. :) 
 
När hon springer så känns det som jag tror det känns att tölta. Man liksom bara sitter där helt stilla och känner hästen under sig. Svårt att förklara.. Fast då har jag bromsarna framme a la Stolsits XLLLL för man vet aldrig med lilla fröken Paradgren Från Galopp Till Tvärnit Med Ryttare I 90 Grader Över Nacken I Pik. Haha ;) Fick även efter det en trevlig jogg på stigarna hem vilket gör mig riktigt glad, för det är inte nattmössa ner bara för att man fått busa. Sen ville hon galoppera igen när vi kom ut på bredare skogsvägen och då fick hon det, men lite mer samlat. När jag började skymta Runsavägen bromsade jag bara med rösten (whoa) och sen sista med sitsen. Otroligt nöjd med hon hur lyssnar & svarar! :)
  
På väg hem.
 
 Hon har också vart jättefin på banan med Johanna så det är skitkul, det ska tilläggas! Det är ju inte som att jag är enda som jobbar med henne utan jag skriver ju bara utifrån mig & vad jag gör. Det känns verkligen som att både Johanna & jag har värsta peppen nu och det känns skitkul. :)
 
 
Fick även "Från tävlingstravare till ridhäst" av Johanna & Honey, haha! Skrattade bara när jag såg det för det är ju så kul. Ska se imorgon om jag kan få byta mammas bok men annars löser det sig nog på nåt sätt. Jag är lika glad ändå, det är ju tanken som räknas och det var den boken jag mest ville ha så det är bara kul. Det är en riktigt fin bok övrigt, hunnit bläddra lite i den i morse.
 
Sen har jag som sagt bara ätit, myst & sett fin film & TV som gjort mig glad. Och lett käken ur led på alla fina födelsedagshälsningar som trillar in på div sociala medier. Tänk vad mycket fint folk & fä man har i sitt liv! Nu ska jag tömma mitt glas med smultronvin och gå och lägga mig. Imorgon är min tråkigaste dag på hela året (eftersom det är ett helt år tills jag fyller år igen) men jag ska på tre olika filmer på Stockholms Filmfestival så det blir nog en rätt bra dag ändå!

Födelsedagsfilm

Ska skriva lite mer om stalldan sen. Sen jag kom hem från stallet har jag badat, tagit en tupplur med katten & kommit fram till att jag aldrig kommer orka äta allt jag köpt till idag. Haha, ej oväntat.. ;) Nu hoppas jag att jag blir hungrig snart för då blir det tacos. Eller wraps snarare. Ser på lite gamla favoritfilmer just nu, för tillfället Disneyfilmen Tangled, och sen ska jag se Pitch Perfect. En av mina självklara favoriter i Tangled är hästen Maximus, han är så underbart rolig.
 
 
Haha. Nån som känner igen sig? ;)

En timme kvar till födelsedag..

..så jag ska gå och lägga mig nu. Har städat & fixat i köket, köpt ett par sista gottesaker, tömt sopor och diskar just nu upp det jag hade (har jag sagt hur mycket jag älskar min nya diskmaskin?). Tre paket står redan redo vid sängen imorgon och om jag vaknar i tid ska jag ut till Runsa vid tio imorgon. Annars vid ett men hoppas på tio så inte hela dan går åt i stallet (men vill samtidigt inte ställa väckarklocka). Vill mysa hemma också med allt gott jag köpt och bara njuta av min favoritdag på hela året; min födelsedag!
 
Igår blev det inte mycket seriös ridning av. Det regnade duktigt och jag red ut med Frida/Cytra till Rosendal & hem. Fjantertanterna var larviga och eldiga och blev inte mycket vettigt jobb gjort. Honey blev MÄKTA sur när jag inte lät henne tokspränga efter Cytra (som är ett lagom stort halvblod och tar liite längre steg än hon). Bralleri brallera brallar alla? ;) Fick ryta till ett par gånger och då skärpte hon sig. Red på tredelade och det kändes som att hon pillade med det mindre. Fast hon går ju och tuggar på det med, det är ju därför det går sönder som det gör. Men det gick iallafall att ha kontakt med henne. 
 
Fröken Full Rulle
 
Vi hade dessutom en liten olycka då hennes vattenkopp hakat upp sig och dränkt hennes & Walentinos boxar.. Jag tömde en sex-sju kärror, sen kom Johanna och kastade ut mig från boxen och sa att jag skulle rida istället :) så då blev det så. Fortfarande inne på samma plan imorrn, klätterbacken & ridskolans vägar. Tar nog hacket imorgon för jag vill inte tjafsa med henne på min födelsedag (mer än nödvändigt iaf ;)) utan bara ha en mysdag.

Trött & fundersam

Fortfarande inte bestämt mig för hur det blir ikväll, jag tar det när jag kommer dit. Är lite trött idag så just nu känns det som att vi rider ut men det kan slå om när man kommer till stallet ibland. Nästa vecka blir det bara ynka två dagar  då Johanna ville ha fredagen - men å andra sidan så får jag en bonusdag veckan därpå så det blir kul :) Nästa vecka är jag ändå uppbokad med diverse filmer på Stockholms Filmfestival så jag ska nog kunna roa mig ändå!
 
Det har kommit en propp för en ny ridtravartävling, en P&R/P&J i Tungelsta så inte alls nära men i Stockholmsområdet. Dock så är lättaste dressyren LC och då måste man kunna ta höger galopp så det känns för avancerat just nu när vi inte ens grejar en bra skritt. (Det var tur i oturen att det inte blev nåt nästa helg känner jag) Det skulle vara om vi vågade oss på att hoppa 30 cm, det skulle vi säkert greja men jag känner att det skulle kosta för mycket med transport osv för en liten klass i hoppning. Då väntar jag hellre, hur sugen jag än är på att komma ut bland de andra ridtravarna. Hade velat vara funkis den 16:e på Denan men.. ingen bil.
 
På tal om att hoppa så hade Frida som äger Cytra hoppat henne lite i söndags, kul! :) Johanna har inte superstort intresse av hoppning, jag har ju men är osäker så det är därför jag vill börja långsamt där. Honey själv hoppar gärna men behöver stöd.
 
En sak som jag tänkt en del på är nog att det är mycket för henne nu. Tillbaka hemma och vi rider mer där medans fodervärden nog marktränat mest, vi testar bett när hon (förmodligen?) inte haft det på länge och detta mitt i pälssättning. Hon är väldigt kliig just nu så jag tror att det säkert är en del av tjurigheten nu med, att vi håller på att "bråka" med henne mitt i det. Är ju jobbigt att producera päls och hon rakas inte då hon normalt inte svettas så mycket ändå och dessutom är så känslig. Men förhoppningsvis ger det sig snart. Bara ge det tid och låta henne bygga upp sig. Och inte bli charmad av en fin dag utan skynda långsamt. Åh så svårt det är! :)

Sötnos

Den dagen jag köper egen häst vill jag ju som sagt att det ska vara en fd travare, men OM jag hade råd med häst just nu och OM jag hade råd med prislappen, så skulle jag definitivt vara väldigt nära att köpa denna sötsak. Har sett henne på annons förr, både på foder & till salu men tyvärr verkar det som att rätt ryttare inte kommit till henne. Tycker hon ser så fin ut (svag för prickiga) och låter som en så härlig allroundhäst.

Om JAG hade egen häst..!

Vet inte hur många gånger jag ser på hästsaker och tänker "den skulle jag LÄTT köpa om jag hade egen häst!". Visst kan man ju köpa hästsaker till sina medisar med, är det nåt jag tycker saknas brukar jag köpa det, oftast i maskering av julklapp/födelsedagspresent haha ;) Fast sen köper jag ibland bara för att det är kul/fint också (pojkHoneys zebraludd + röda glittergrimma) eller för att jag vill testa en idé, som huvan för att testa om han blev mindre tittig. Det är det enda jag behöll när han flyttade, för jag skulle vilja testa det på Honey med. Det beror väl lite på vad hästägaren ger för signaler också, om man tycker att det känns att ägaren är OK med det. Och sen inom rimliga gränser. MEN det är ju inte ens egen häst så jag skulle ju inte köpa ett täcke eller ett schabrak liksom.
 
Men OM jag hade en egen häst idag hade detta vart några av sakerna på min önskelista till i jul;
 
Flying Change Revolution dressyrträns från PS of Sweden.
Galet snyggt, smart gjort, extra plus för avtagbar snokrem.
Det här är SÅ snyggt, snyggare i verkligheten än på bild.
 
 
Masta-senskydd från Ponny Pop.
Sååååå söta ju! <3
 
 
Rambo Micklem Multibridle t ex från Strömsbergsgård.
Tycker verkligen att detta verkar vara bästa tränset nånsin.
 
 
Hackamore från House of Charisma.
De har SÅ många fina hack, så sjuuukt snygga.

Plus & Minus

 
Såhär känns det på jobbet just nu. Det bara DRÄLLER in jobb på fyra-fem olika fronter och inget blir nånsin klart och eftersom det är så ligger man efter och folk frågar om man är klar och det känns löjligt när man fem veckor senare säger "det är fortfarande mycket nu..". Undra på att jag är sjuk ofta. Jag är extremt känslig för stress så det krävs inte mycket för att jag ska duka under. Då är det skönt att komma till stallet, fast nu är jag ju inte i stallet varje dag längre så jag tänkte köra en liten plus- & minuslista på det.
 
+ Kan hitta på saker mer spontant på kvällarna (idag stack t ex jag & en kollega till Käk och åt burgare efter jobbet), hinner hämta paket, laga lunchlåda, fixa hemma eller träna efter jobbet. Mer fritid helt enkelt.
 
- En sån här dag när jag verkligen behöver häst har jag det inte. 
 
Ja aldrig är man nöjd :) Men snart är det torsdag (jobbar sent på fredag så har henne på torsdag denna vecka med). Suger fortfarande på bettgåtan. På ridbanan med tredelade, eller ut med tredelade? Jobba ridbanan med hack? Och så funderar jag så på vad jag ska hitta på på lördag för då fyller jag år, var ska vi rida då? Garanterat ut. Just nu suger jag lite på att ta vändplan - klättra upp - Göranstorp - ridskolans vägar och hem antingen över åkern eller direkt tillbaka hem. Men har inte helt bestämt mig. Även förra året på min födelsedag hade jag henne, ni kan läsa om den dagen här.

Två steg fram, ett steg bak..

Idag gick det inget vidare igen. Testade henne igen på raka bettet och hon slutar. aldrig. mecka. med. det. Har inte ridit på tredelade sen jag kom tillbaka så svårt att säga om det är generellt eller bara att hon inte gillar just det här raka gummibettet. Ska testa tredelade på torsdag. 
 
Just därför hade jag svårt att få något vettigt gjort idag. Hon var dessutom superhetsig så dagens ridpass kan sammanfattas som såhär; volter, volter, volter. Hade en bom utlagd på mitten och gjorde volter & vänd rakt igenom över den. Det bromsade henne lite och efter ett tag slappnade hon av över den också. (Första gången kom hon taktande mot den för att sedan nästan göra halt och stirra ner på den med spetsade öron) Testade lite trav men hon bara lade i femmans växel direkt och blev surig när jag inte lät henne. Tog en galoppbåge över bommen en gång (då skuttade hon över) men det vart bara hetsigt så vi gick tillbaka till skritten. Var noga med att tvära henne i volterna och det var ju såklart jobbigt, höger varv lättare än vänster dock. Dessutom lägger hon huvudet lite på sniskan, i synnerhet i jobbiga varvet, och jag vet inte hur jag ska få henne ur det.
 
Gjorde lite allt möjligt, volter serpentiner byta varv halvt igenom you name it. Så fort jag introducerade en ny övning gick det OK men så fort hon fattade den sket hon i det & började med bettet igen. Morr.. Vet inte riktigt vad man ska göra. Hoppas att det blir bättre på tredelade. Och att hon bara behöver vänja sig vid bett igen. Hon har ju alltid fipplat lite med betten vid tränsning men så fort man leder ut henne och rider iväg har hon slutat, så är hon inte nu. Frågan är om man borde ta hacket eller sidepullet (nya fina reins på det!) på banan och bett ute. Men då blir det lite svårt att rida dressyr. Äugh. Svårt. Himla bettdjungel. Tror jag testar tredelade på torsdag, men tar med hacket om det skulle vara samma story. Kanske bättre att vänja henne vid betten ute där det är lite roligare tänker jag.
 
Helena & Frida var i stallet hela tiden så jag glömde fota idag ;)

Letar ridövningar

Ja det gick ju ändå bra i lördags men jag ska ändå köra på banan idag. Lite obeslutsam över vilket bett jag ska ha, hade bett i torsdags (hon har ett nytt rakt gummibett) men hon var väldigt grejsig med det och hade vart i fredags också. Antar att hon gått mycket på hack & repgrimma hos fodervärden. Hon trivs ju bäst utan men ska vi tävla i dressyr framöver får hon tyvärr inte ha bettlöst då. Hon har ju vart sådär meckig med bett förr men brukar sluta när hon fårr ha bett ett tag, så hon behöver nog bara vänja sig nu. Har ingen speciell plan för dagen utan har mest tänkt rida lösgörande, övergångar etc. Har min lilla bok med lösgörande ridövningar så jag ska kika i den när jag kommer till stallet.
 
Dock vill jag även blanda in bommar så mycket som möjligt så hon blir lite mer bekväm med det. Började med det när jag red henne 3 dar i veckan men det här året har iallafall inte jag ridit så mycket över bommar då jag bara red 1 dag i veckan och inte ville offra den enbart för arbete utan mest ha kul. Dock kanske hon jobbat lite över bom hos fodervärden..? Skulle kanske inte vara helt otroligt. Hon blev lite nervös för bommar en gång när hon trasslade in sig i de lätta plaströren vi har, så just nu tänker jag bara använda träbommar som ligger där de ligger. Och inget avancerat som stressar henne förrän hon är mer cool med bommar och de blir mer naturliga för henne. Studs t ex skulle nog stressa upp henne jättemycket just nu, i våras körde jag tre travbommar bara och det var svårt för henne, tog ett par gånger. Så vi tar det lugnt.
 
 
Idag tänkte jag att det räcker med denna, den kan man köra i alla gångarter och är inte så mycket krav. När jag letar övningar så letar jag övningar som är lämpliga för unghästar. Hon är 12, men eftersom hon är så outbildad när det kommer till bommar & hinder känns det lagom. Hittade även denna video med tre övningar som såg rolig ut, den kan vi nog köra när hon börjar känna sig mer säker.
 

 

 

Sen hittade jag även denna övning på Hippson som är bra för balans, och den skulle funka på henne även åt höger med, tack vare volten direkt efter fattningen. Dock så måste hästen ha en relativt stabil och balanserad grundgalopp för att kunna tillgodogöra sig övningen, om man märker att det blir för mycket "sladda runt" av det hela är övningen för svår. Och jag misstänker att så blir fallet lite, vi får se om vi testar den eller inte. För er som har hästar med mer balanserad galopp redan & vill testa den kan ni läsa mer om den här.

Gårdagen förutom ridningen

Igår när jag kom till stallet var Linda & Cytras medryttare ute & skulle rida, jag gick istället ut i hagen och började skratta åt Sudden & Walentino, våra ungtuppar. De höll på att bråka med två äldre herrar, Pilen & Grann. Kaxina snorungar... ;) Det är det jag älskar med full flock på Runsa, det händer alltid nåt med nio hästar i en hage. Jag kan sitta i timmar och bara kolla på dom. Gick in för att fota lite, det gick sådär. Hade med mitt stora objektiv & Fisheyelinsen men de är manuella och hästarna rörde sig på tok för mycket för att jag skulle ha tid att ställa in. Skulle verkligen vilja ha ett stort automatiskt objektiv! Men de är så himla dyra.
 
Efter lite fotograferande och häststuderande och även lite mys med småkillarna (som varvade sin valpighet mellan att bråka med de äldre och komma och sitta i knät på mig) så gick jag och mockade & fixade mat & vatten. Det ska sägas, mycket praktiskt att ha boxen bredvid spolspiltan alltså! Inte så långt att bära vattnet. ;) Vi har bädd till henne nu, inte min favvo men jag är ju van så det är inga konstigheter. Och så går det lite snabbare att mocka också. Sen fixade jag lite kaffe och småpratade med Josephine & Bettan innan jag plötsligt insåg att solen var i dalande och blev då lite stressad att komma ut.
 
Hon hade kommit fram till mig i hagen ett par tre gånger när jag fotade och kröp gärna in i grimman när jag kom. Sen surade hon när vi gick upp även fast hon följde med frivilligt. Det där är roligt, varför gör hon så tro? Ångrar hon att hon följde med? Sen så fort hon kommer ut ur hagen är hon cool igen. Och hon har alltid fritt grimskaft så det är inte så att jag drar henne genom hagen. Sånt där kan man ju klura på i evigheter. Hon fick stå lös på samma ställe igen, mellan foderkammaren & Pålles box, utan större bekymmer. Sadlingen gick bättre idag. Hon skulle ju aldrig stå helt oberörd men om hon bara travarslänger med skallen är det det närmsta man kommer.
 
Efter ridturen var vi båda glada & nöjda, jag flyttade runt henne lite och satte henne först där vi stod innan & stretchade benen där. Sen körde vi yogastretch på mittgången, och gick sen till spolspiltan för att spola av leran och känna på hennes vita ben. Hon får mugg i det benet ibland när det är för lerigt men än känns det bra lyckligtvis. Sen fick hon stå mellan Granns & sin box och jag tog på ylletäcket för att hon skulle torka innan hon fick gå ut igen, och till sist fick hon stå i mittgången. Hon stod som ett ljus på alla ställen, superduktig! Jag tror det där är mycket mentalt hos henne. Även när hon kunde stå still (både Johanna & jag brukar ha henne lös i gången) så fick man ha henne fast ibland, när hon är surig skiter hon i allt och då är det liksom ingen idé, då blir det bara nästan värre av att hålla på att korrigera henne. Sen blev jag lite stressad av klockan men helt i onödan såklart, när jag var klar hade jag ändå en halvtimme till godo och då fick jag ändå skjuts hem av Josephine.
 
Duktig gulltjej.
 
Nu ska jag njuta av slödag hemma, ska inte ens tvätta eller nåt utan bara fixa på lite. Mitt största bekymmer hemma just nu är hur jag ska organisera min köksbänk och hur jag ska ha mina ca 1 miljard teburkar. :)

Man har aldrig tråkigt med ett sto

Måste väl finnas nåt gammalt hästordspråk som går så va? ;) Åh jag är såå nöjd idag så jag knappt vet vilket ben jag ska stå på, så jag tror jag hoppar direkt till ridningen nu så får jag ta resten av dagen i ett andra inlägg.
 
Hade ju tänkt ta Varggropen först men innan jag red ut stod jag & Josephine & pratade om högergalopper & kroppens inverkan och bla bla ni vet sånt man kan stå & prata i evigheter om :) och sen kom Valles medryttare så när jag väl kom iväg hade jag liksom glömt det.. Istället red vi alltså vanliga vägen till vändplan, jag hade tre mål;
  1. Jag skulle behålla skänkeln i korrekt läge och inte åka fram i stolsits/bromsläge. Hennes sadel ger inte jättemycket stöd vid knäna så det är så lätt att hamna fel i den. Jag försöker därför vara noga nu i början speciellt, så jag får rätt muskelminne.
  2. Hon skulle lyssna på att jag bromsade henne med sitsen.
  3. Hon skulle inte hänga i hacket. 
Vet ni, det gick skitbra. Jag hade även min Perfekt Shoulders på så mitt fokus på min hållning/skänkelplacering gjorde att jag red rätt och inte så stor lättridning och hon lyssnade verkligen helt kanon på sitsen idag. Vi mötte Bettan & Walentino på vägen och då ville hon vända men skärpte sig när jag sa ifrån. Vet inte om hon äntligen fattat att det är jag på ryggen och inte nån främling, men idag kändes hon äntligen som sig själv igen. Kan ju vara så att hon testat mig lite också. Två gånger dit hängde hon lite i hacket men bara små korrigingar behövdes för att fixa det. Supernöjd! 
 
Sen klättrade vi upp för klätterbacken (joooobbigt!), red vänster, ner för lilla backen, tillbaka till vändplan (då blev hon lite sur) och upp för backen igen. Sen till Göranstorp, och normalt när man kommer ut där betyder det galopp så hon var ju lite het på gröten och därför skrittade vi tills hon gjorde det i sansat tempo. Sen testade jag om vi kunde få samma samlade trav (obs ej i form, vi kryper före vi kan gå) igen. Jag trodde helt ärligt inte att det skulle gå men hon lyssnade precis lika bra. Åh fina fina gumman. <3 Hon är bäst! När vi hållt den ett tag fick hon en räsergalopp som belöning, det var roligt tyckte både hon och jag. :) Trodde dock att jag skulle flyga över nacken på henne när jag kände henne spänna sig när vi sprängde av bara fan, men det blev bara en studsbromsning haha. Sen utmanade jag ödet och bad om en samlad trav till. Jomenvisst sa hon. Åh baby! <3 Superduktig tjej!
 
Sen red vi varggropen hem istället, det tyckte vi båda var kul. Är väldigt glad att båda de skogsvägarna jag red idag faktiskt ser fina ut, hade trott att de skulle vara mycket värre. Bara vid slyn vid stallet var det riktigt geggigt. När vi kom till hagen och backen upp mot stallet kände jag hur hon byggde upp så jag gav henne tygeln och satt bara bak och så sprängde hon upp för den backen. Busunge. :) Riktigt kul runda och det kändes som att hon också vart nöjd.
 
Svårt att tro att man kan ha det bättre!

Redo för stallet

 
Keps (inte på bilden) - Kent merch
Svart huvtröja - Champion
Väst - Mountain Horse
Byxor - Back2Back
Sockar - Hunger Games merch (alltså inte "riktiga" ridsockar)
 

Gamla bilder

Om det ska vara nån slags tröst är jag lika otålig hemma som i stallet. Fastän jag inte haft tid att fixa hemma + förtjänat vilodagar de få jag haft under tiden jag hade Honey på heltid innan han flyttade, så börjar jag nu vara irriterad på mig själv för att så lite är uppackat hemma. Haha. När skulle jag haft tid liksom? Har iallafall rensat köket lite ikväll.
 
Planen för imorgon är dels att ta med kameran och fota i hagen. Kommer vara i stallet minst 4 timmar så jag har gott om tid. Sen har jag tänkt rida ut, min plan är Varggropen (för att kolla underlaget) - Vändplan - Klätterbacken - Skogen tillbaka - Lilla backen ner - Vändplan - Klätterbacken - Skogen till Göranstorp - hem. Eventuellt funderar jag ocksåpå att rida Runsavägen - Manillastigen hem, beror lite på tiden och hur hon känns när vi kommer till Göranstorp.
 
På tal om fota i hagen, här är några gamla bilder från oktober 2011;
 
Haha! Typiskt Sessan-style! :)
 
 
Valle <3
 
 
Säga vad man vill om Bulle (Mårten) men snygg är han.
Bästa manen!
 
 
Tantmaffian.. ;)
 
 
Och lilla Filifjonk! Vart tog Huligangrimman vägen tro?
 
 
Eftersom det tyvärr ser ut sådär i hagen nu med påminns jag nu om att jag borde gå & leta efter mina gummistövlar.. Hoppas jag inte tog dom till Björknäs? Skulle vara sjukt segt att behöva åka dit. Har ju slängt mina gummiridstövlar för att de var så trasiga i fodret inuti.

Hästböcker

 
Idag är det dag före röd dag vilket om man jobbar på kontor (som jag gör) innebär halvdag. Min avdelning måste dock ändå vara bemannad 8-18 så vi delar istället in oss i tre lag över dagen och jag fick sena passet denna gång. Det är såklart det minst populära men man får se det goda i det hela - jag sov till 9 idag, gick upp strax innan 10, slösurfade lite och åt frukost, började åka in vid halv tolv, köpte nytt puder på Body Shop & en macka på Espresso House och sen upp till jobbet. Assoft! Dock så matchade inte dessa arbetstider men Runsabussen så det var därför jag red henne igår istället (har ju fredagar normalt).
 
Satt i morse och lade till en massa hästböcker på min önskelista på Pinterest. Kan inte bestämma mig för vilken jag vill ha mest.. :) Just nu är jag pank som bara den men bra att ha sparat så man vet vad man ska köpa när ekonomiska situationen ser bättre ut. Och har man riktig tur kanske Tomten kommer med nån..? Tänk att nästa lördag (9/11) är det min födelsedag. Redan! Brukar ju alltid ge en present åt mig själv eftersom jag mest får pengar då familjen bor i Luleå, men det blir svårt detta år. Får väl se det som att nya lägenheten & det jag tänkt köpa till den är min present till mig själv. Fast känner jag mig själv rätt hittar jag nog på nåt ändå.. ;)
 
 
 
 
Några av böckerna jag vill ha

2 andra glömda saker

Sista helgerna med Honey i Björknäs red jag förbi Ponnystallet på andra sidan Vallentunavägen. De hade fått ett litet ponnyföl där, SÅ gullig! Blev aldrig att ta nåt foto dock för varje gång vi red förbi blev fölisen JÄTTEbusig och började bocka och springa så jag skrattade bara. Gullis!

En annan sak jag glömt skriva om är att jag även testat rida med sporrar för första gången (som jag minns iaf), jag lånade Malins. Tyckte dock att det var obehagligt för jag kände inte om/när sporren tog i hästen så jag satt bara och spände mig. Det är inget för mig det där. Honey skulle flyga i taket om man hade sporrar, hon är ju  känslig. Att skänkla på henne är lika med sporrar på en vanlig häst typ, och hon blir skitsur om man gör mer än att trycka med vaden. Medans andra Honey inte verkade bry sig nämnvärt om att jag hade sporrar på, det var mest jag själv som kände mig obekväm. Hade nog vart en annan sak om de "förlängt" hälen men jag kände tyvärr inte att de gjorde det för mig.

Saker som glöms

Är så skönt att vara hemma på Runsa. <3 

Kunna gå på riktig toa (eller ja utedass typ men det är som riktig toa i jämförelse med att kissa i boxen), varmvatten i kranen och byta om i värme. I love it. Och så allt gullefolk. Nu är det lite "men heeeeej!" Och kramar men det känns mer & mer som att jag aldrig vart borta. 

Men också vägarna. Har bara ridit Gtorp nu eftersom jag inte riktigt vet hur de andra vägarna ser ut, men i måndags när vi red hem tjoade jag högt "jag älskar den hör skogen!". Och saker man glömt man tycker är mysigt, som när det är stjärnklart för det är SÅ stjärnklart när det inte är fullt av gatlampor. Och så (nästan) aldrig behöva möta bil och åååh vad glad jag är. :)

<3

borrowedhearts

Mina äventyr med min medryttarhäst Honey Bird Twitter, samt allmänna funderingar & tankar om hästar, ridning & stall!

RSS 2.0