Regn

Mmm vi får se om det blir nåt rida idag, Honey är ju lite mesig för regn och får "ont i ryggen" så fort han blir lite blöt (han kan markera i ryggen bara jag svampar av honom, haha) så risken finns då regnet slog på för några timmar sen. Kanske tar en liten promenad med honom bara i sånt fall.

Egentligen vill jag utnyttja tillfället till att ge honom en vilodag då jag idag fick besked om jag fått ny lägenhet, så jag vill bara hem och börja flyttrensa NUUUU :) Men ja vi får se läget när jag kommer till stallet helt enkelt. Så jäkla glad över lägenheten, sökt sen nyår och nu har jag fått en i den storleken jag ville, och i det område jag helst ville flytta till! Dessutom läste jag i besiktningsprotokollet att ett av rummen är rosamålat (tackade ja till den osedd)! Alltså, snacka om att detta är MIN lägenhet!

Hurra!

Idag red vi på banan igen. Jag lade fram lite bommar innan och jag tror verkligen Emelie har rätt i att han är extra tung där nu pga underlaget. Där det är platt och packat går han bra, där det är löst & berg&dalbana är han seeeeg.

Började med att värma upp med serpentiner; först grunda (mellan kvartslinjerna på diagonalen), sen branta (flera supersmala) & avslutade med päronformade. Jobbade noga med att ge stöd och att han skulle tvära bra i kurvorna. Var rätt nöjd där och gick då på nästa övning; trav över tre travbommar, halt, över tre travbommar igen (15 meter mellan de två seten), detta längs ena långsidan och sen öppna längs hela andra. Började i lätta varvet och det gick kanon trots att vi öppnade längs tungrodda långsidan där det är väldigt ojämnt (mitt kungarike för en harv!), körde två varv runt och sen bytte vi varv och två åt det hållet. Och det gick SKITBRA. Avslutade med halvt igenom-skänkelvikning som vi gjorde på lektionen sist och det gick lika bra åt båda håll!

Tjohooo! Han kändes kanon idag, så jag slutade där. Vet inte exakt hur länge vi höll på, kan ha vart 20 min kan ha vart 40. När jag arbetar på banan tappar jag ALLTID bort tiden. Så jävla nöjd med att han är mindre stel och att allt vi jobbade med i lördags gick så mycket bättre! Imorgon var planen att skritta ut med L men det blev lite fram & tillbaka så jag vet inte om det blir av nu. Vi får se om det blir det, eller om vi rider ut själva & tar i lite mer. På onsdag kanske M ska ta Robin, hoppas det för det vore så kul! Det jobbigaste med att ha en bra medryttarägare är ju att man typ aldrig ses! ;)

Riktigt rolig söndag!

Min plan var ju att rida ut igår, dock blev jag lite nervös att det skulle bli stressigt så jag tog Smedby istället för mot Lövsta, och då "korta" Smedbyrundan (dvs upp vid Lövhagen ist. för Högvreten). Till en början gick han jättebra, sen när vi kom upp mot andra ridbanan blev han väldigt tveksam och ville inte trava, för första gången gjorde han den där "tölttraven" utomhus. Kan kanske ha vart träningsvärk från lektionen? Satte dock igång honom i galopp direkt och det var mer okej tyckte han. Det känns lite konstigt att gå till galopp från skritt men jag försöker förtränga ridskoleryttaren i mig och förklara för henne att det är okej och att galopp faktiskt är bättre och mer skonsamt än trav. Men det är ändå svårt, haha. :) Efter det var dock traven okej sen.
 
Trav och galopp omväxlande förbi Högvreten och skogsslingan där, och jag var noga med att stå i fältsits för att ge honom plats. Efter ett tag var det som att kronan föll ner och ÄNTLIGEN, sen hans stelhet satte igång, kändes han som sig själv ute och kom verkligen loss i galoppen. Sen red vi på, mycket galopp så fort det gick och skritt där det var tvunget och så några transportsträckor i trav där emellan. Han var riktigt glad och pigg och började själv trava eller galoppera om vi skrittat på lång tygel och jag samlade upp igen. Ej vanligt hos Honey kan jag säga! Mitt enda krav för dagen var att han skulle ta höger galopp när jag bad om det, försökte rida jämnt mellan båda galopper. Första gången gick det på andra försöket, andra gången gick det nästan inte alls, tredje gången gick det direkt. Och en gång tog han rentav rätt själv! 
 
När vi kom ut på Smedbyängen tog han i av bara fan och jag styrde upp honom mot ängen en sväng. När vi sen svängde tillbaka neråt (=hemåt) la han av VÄRSTA tokbrallarna, jätteglad 3-åring typ. :) Fina glada farbror. Sen tog vi en sista busgalopp upp för backen mot gården och sen skrittade vi hela vägen hem. En sån tur då man bara sitter och fånler sen. Superhärligt!
 
Öronen framåt hela turen. <3

 
Efter avsvampning & mat höll han på somna i boxen <3

 
Såhär fint kommer det bli i stallet sen när alla målat!

 
Skunkhönätet som ligger i vatten just nu för att "tvättas" lite.

 
Haha! Skulle bara fota att han fått en liten "snopp" pga att han på nåt sätt lyckades ge sig själv ett sår på mulen mellan det att vi kom hem tills jag släppte ut honom (...) och så lyckades jag få denna bild. ;)

 
Är ledig idag, det är kallare och lite småregnigt från & till men efter 12 ska det vara uppehåll helt så jag åker förmodligen ut då. Eller vi får se om det blir lite senare ändå, vill utnyttja min lediga dag att göra saker här hemma också och jag vet inte om jag kommer orka efter då jag även ska rida Robin idag. Imorgon ska jag & L rida ut med Honey, Mina & Robin som handhäst så då blir det bara skritt, funderar därför på vad jag ska hitta på idag men det blir nog lösgörande på banan. Har min lilla bok från Hippson full med lösgörande övningar så jag ska nog hitta på nåt ur den. Svåraste är ju 1. att ens välja vilka övningar man ska göra och sen B) att komma ihåg dom. Men jag kanske kan ta med boken och lägga på staketet? ;) Och sen rider vi nog ut på onsdag, kravlöst & mycket galopp, som igår.

Snart reflexsäsong..

Mitt i den tropiska värmen känns det knäppt att tänka på men mörkret smyger sig på. Kom ut sent idag och när jag tog bussen hem 22.20 var det mörkt och jag var rätt glad att jag hade stallregnkappan då den har reflexer. Tre hållplatser bort hade en kille inte det och busschauffören fick tvärnita.

Jag som har kontorsjobb i stan (+ 1h pendling) rider ju alltid på kvällarna på vardagarna så det är inte utan att man känner bitterheten sätta in. Ser inte heller fram emot att stå & huttra på busshållplatsen när kylan sätter in..

Men men. Än är det ljuvligt varmt & underbart och jag njuter nu & föröker intala mig själv att det är lite mysigt med varma mörka sommarnätter också, som att vara i Kalifornien eller Medelhavet. Ehe. Och vem vet, kanske kommer det nån sugardaddy och bara GER mig en ny bil? Kanske? Eller? (..Har nog sett för mkt på Sex And The City på senaste..)

Det var en gång för så länge sen..

Det är snart Augusti vilket betyder att jag snart har bott 11 år i Stockholm. Och då är det också 11 år sedan de här bilderna togs, som jag hittade häromdagen. Det här är sista dagen med Ragge. Han hade ryggont då och kunde inte ridas men jag minns den dagen som om det var igår, vi myste, badade och hade jättehärligt.
 
 
 
 
 
Fina Ragge <3

Trifectalördag

Igår var det CR-lektion igen, äntligen! Är alltid lite pirrig och nervös innan men är alltid så himla nöjd efter. Eftersom Honey är stel just nu började jag med att mjuka upp honom ett tag innan med volter, serpentiner & skänkelvikningar. Sen kom Emelie och vi körde fortsatt mycket tvära och mjukgörande. Hon är så bra på att förklara saker så man får till det, jag är t ex väldigt dålig på att ge stöd på yttersidan. Men när hon dels sa att jag ska ge lika mycket stöd som jag ber om flyttning med inner så var det plötsligt helt solklart, och så sa hon att jag skulle visualisera att det ska rinna vatten från min höft ner för ytter ben och då hade jag mycket lättare att fatta hur jag skulle ha skänkeln. Såna småsaker. Traven gick inte alls, det blev nåt töltliknande där han galopperade bak och travade fram typ. Sen är vår bana väldigt ojäm och tung just nu då den inte är helt harvad så det kan nog också ha spelat in men sen måste han stärkas lite mer. Ska arbeta honom i skritt på volten och trava & galoppera mycket ute.
 
Duktigt svettig efter trots bara skritt, det var 25 grader ute!
 
Jag ville mest hem och dö efter men gick upp & fyllde på vatten och sen var det Robins tur. Idag blev det en tur till Granaskogen där det blev lite klätter och lite över stock och sten. Sen kom vi ut vid Travstallskorsningen och så hem igen sen. Till sist tvättade, smorde & sprayade jag Sillen, som jag också lovat att se till då hans ägare är på semester. :) Full rulle att se efter tre hästar! Idag har jag bara Honey men imorgon ska jag kolla rida Robin & kolla Sillen igen, skönt att jag är ledig då för det var liite hetsigt i fredags (även om jag eg inte skulle gjort det då, haha). Idag har jag tänkt att vi ska rida Smedbyrundan, alt Lövstasemin. Vi får se vilken jag är mest sugen på när jag kommer till stallet.
 
Söta Robin.
 
 
Smättad & smord Sill.
 
Honey & Robin när jag släppte ut dom igen.

Fredag

Måste börja här med att säga hur sjukt imponerad jag är av människor som har mer än en häst. C som har Robin är bortrest och jag har lovat att hjälpa till med att skritta honom när hon är borta, i mån av tid. Är ju inte så jobbigt! Men bortsett från att det tar tid så känns det fan att rida en häst ordentligt och skritta en annan. Robin är dessutom lite tittig så man åker inte direkt häst. Men det är kul, Robin är också 18 men det är precis som Honey inget som exakt märks. Han har mer egen motor än Honey så det är kul att rida en sån häst igen (även om det bara är skritt). Men tänk då om man hade haft två helt igångsatta. Fatta proffsryttare som rider 5-6 hästar OM DAN. Guuud. Nä men det är ju hästen som gör allt jobb..
 
I fredags skulle jag egentligen inte ha ridit Robin men fick nån kortslutning i hjärnan och fick för mig att det var fr o m fredag så jag gjorde det ändå. Men det gjorde nog inget, han har vart skadad ett tag och skrittas igång just nu så det var inte exakt jobbigt. Med Honey klättrade jag i vattentornsskogen, han var rätt uppmärkssam för ovanlighetens skull. Sen red vi lite på ängen vid sidan av skogen men den var så oklippt att det inte gick att jobba på den, vi red i trav och galopp men utan att kräva för mycket. Testade lite högerfattningar men det gick inget vidare "som vanligt". Tänkte testa att rida hem mot Högvreten/vägen för att se om det gick, vi red i rätt långsam skritt då jag var osäker på underlaget och vips var vi i ett krondike. Som tur var gick allt bra eftersom vi kom i så långsamt och Honey markerade inget efter alls så vi vart nog båda bara lite förvånade, det var så överväxt att det inte syntes alls. Red upp mot skogen och kom runt och upp vid de stora röda byggnaderna och sen upp vid avfarten vid Högvreten. Honey linkade lite med vänster fram ibland och ibland inte, när jag hoppade av och ledde markerade han ingenting så det var nog mest bara prinsessfasoner men jag gick ändå hem för säkerhets skull. Han var inte varm efter eller nånting så det var nog bara han som utnyttjade stunden.
 
På Robin skrittade jag Travstallet/Smedbyängsrundan. Det är alltid så konstigt att rida två hästar efter varandra, tar ett tag innan man liksom "hittar in" i hästen. Själv var jag jävligt trött sen..
 
Trött Robin efteråt ;)

Hästvecka

Har blivit lite mer häst än jag egentligen tänkt den här veckan. I måndags tyckte jag har förtjänade vila, och då hade han dessutom fått nåt sår från lina eller pinne på bogen så jag pysslade med det + smörjde & fettade allroundsadeln + båda tränsen.

I tisdags red A (hans andra medryttare), igår red jag. Han hade bra energi i onsdags men var väldigt ovillig att göra nåt sidförande åt vänster. Värmde upp med rask skritt + övergångar skritt/trav till Smedbyängen där vi red dressyrklockan. Till en början var det bara "NÄEJ FY FAAN" från hästens sida men till slut lossnade han lite. Den är ju rätt tung och han är inte helt "igång" än så jag körde bara tills det funkade bra och slutade då. Galopp upp & ner för ängen och sen via skogen/ travstallet hem. Han blev rädd för nåt i skogen och kunde inte släppa det sen så det blev rask skritt hem också, bra!

Idag skulle jag "bara kolla & smörja" jahaja jag var ändå i stallet 1 1/2h. Suck. :) Var in på Hööks innan & plockade upp vinterkatalogen så jag passade på att köpa nya Idominsalva & ny foderstatsskylt (då jag tycker gamla börjar vara lite plottrig). Tog ner gamla men satte ej upp nya då jag tänkte att det kunde vänta tills efter vi skrubbat/målat boxen inför hösten. L har redan fixat Sillens box, det ser finfint ut. Det målas om från svart till blågrått så det blir mycket ljusare.

Honey var ganska trött idag och jag hade ändå inte planerat att rida då jag skulle "hem tidigt" så han fick Itch free & lite müsli + klia/spraya/smörja. Hans skav på ansiktet har börjat läka nu och ögonen var lite rinniga idag så han fick ha huva på. Han har vart utan ett tag sen han fick skav och har lyckligtvis inte vart så plågad i ögonen.

Imorgon blir det rida igen, ingen plan än om vad, vi får se. Kanske på banan, ska även kolla Sillen & ev skritta Robin (om jag hinner) så jag har lite knappt om tid med bussarna. Samma sak på måndag men då har jag faktiskt tagit en extra semesterdag för det är såååååå lugnt på jobbet nu och då slipper jag stressa på kvällen. Har också saker att göra hemma som jag inte hunnit göra nu i veckan när det vart stall.

https://cdn2.cdnme.se/3486449/7-3/pic_51f16c07e087c35bbf1a1360.jpg">https://cdn1.cdnme.se/3486449/7-3/pic_51f16c07e087c35bbf1a1360.jpg" class="image">

https://cdn1.cdnme.se/3486449/7-3/pic_51f16cb29606ee274af8206f.jpg">https://cdn3.cdnme.se/3486449/7-3/pic_51f16cb29606ee274af8206f.jpg" class="image">

https://cdn3.cdnme.se/3486449/7-3/pic_51f16ec5ddf2b3065c455d49.jpg">https://cdn2.cdnme.se/3486449/7-3/pic_51f16ec5ddf2b3065c455d49.jpg" class="image">

https://cdn3.cdnme.se/3486449/7-3/pic_51f16fab9606ee277bd25a15.jpg" class="image">

Inte så mycket lugn dag.. :)

Hade tänkt att gårdagen skulle bli ett ganska lugnt pass, men då C håller på att sätta igång Robin efter hans sparkskada så det blev ett ganska raskt tempo. Detta samband med att Honey var seeeeg som sirap till en början (då vi red hans tråkigaste väg dvs Björknäsvägen mot Härlingeslingan till) så både han och jag svettades duktigt. Jag tog nån trav här och där för att väcka honom och så tog jag några galoppfattningar här & där. Han har ju känts stel i vänster sida och blivit mer ovillig att ta höger galopp (pga stel i vä sida) så det blev även en del öppna åt höger och skänkelvikning åt vänter för att få in höger bakben. Det går bra, men vi skulle behöva ett eller fem mer mjukgörande pass på volten för att helt få loss det här tror jag. Måste kratta igenom den nån gång i veckan då det ligger lite skräp på den efter att vi har fått den helt utrakad. Den skulle ändå behöva jämnas lite mer innan man vågar t ex hoppa, men det funkar nu iallafall. Men som sagt, måste krattas innan jag vågar ta ett ordentligt ridpass på den. Tråkig syssla men jag har mest troligt ridlektion på lördag så jag måste oavsett.
 
Idag tror jag dock att det faktiskt får bli vila för vi var ute 1½ timme igår och det var inte mycket tid han bara fick gå och laja, plus två duktiga pass fre-lör så han förtjänar det. Och sen fick jag faktiskt ridsår igår, haha. Har ju inte heller ridit ordentligt senaste veckorna pga sjuk så jag är också lite mör. Imorgon rider hans andra medryttare, vi får se vad vi hittar på på onsdag. Beror lite på när jag ids kratta också, kanske att vi kan jobba lite på Smedbyängen nu när den är slagen.
 
Provade dressyrsadeln igår igen och C höll med om att den satt lite konstigt. Hon tyckte den kändes trång på honom, jag är så dålig på sånt men det är nåt som inte känns riktigt rätt med den när jag sitter på så jag har gett upp den officiellt. Men jag trivs bra med allrounden. Blir nog aldrig något mer än nyttighetsdressyr hemma för oss ändå så det är helt OK :)
 
Var för övrigt en helt underbart härlig tur igår, både jag & C red i linnen och förutom när vi red i skog & sly två gånger var vi förskonade från flygfän. Skönt! Gäller att njuta av dessa dagar, tänk att det snart är höst! Buhu.
 
Vinterluddig! Haha ser inte alls ut som samma häst som jag rider nu.
Gulleponnyn.

Kändisryttare

Visste ni att Kaley Couco (Penny från Big Bang Theory) rider?

Ordentlig träning!

I fredags red vi Högvreten/Ekeby, red först utan stigbyglar till Högvreten och då var han sååå seg. Det blev lite bättre på deras vägar, men på det stora hela var han rätt ofokuserad och vi var inte alls samspelta. Det blev mycket jogg i fredags för jag ville stämma av hans kondis lite. Travade upp för första backen, ner igen, upp för andra, skritt ner för branta, trav ända fram till sandsträckan där man kan svänga av hemåt, galopp där (som också gick sådär), hundmöte, sen galopp igen. Han var väldigt ouppmärkssam på galoppfattningarna, i synnerhet höger,så vi övade lite fattningar ett tag. Sen red vi vägen mot Ekeby, galopp nästan hela slingan dit + hem och sen blandat jogg/galopp till sandsträckan och så skritta av hemåt. Kändes inte som en skitkul ridturdå vi inte alls var ett, men det var skönt att ha ett semijobbigt pass och att vi båda orkade. Hans kondis var dessutom väldigt bra.
 
Igår skulle jag ridit ut med C men hon hade med sig en hund som hon var hundvakt åt och den rök ihop med en av stallägarens hundar. Hon (hunden) fick ett ordentligt bett som var djupt men rent & blödde inte efter vi tvättat av. Varken C eller jag trodde det behövde sys ändå, men hon ville såklart åka till ägaren med hunden och det är ju helt föreståeligt! Så istället red Honey & jag bort mot Lövsta Seminstation och hade ordentligt arbetspass! Först över stock & sten i skogen som vanligt, sen lite jogg & skritt mot/förbi den fina hästgården. Han var lite ofokuserad då och vinglade hit & dit men när jag svängde av på runda slingan och det inte fanns så mycket att se på gick det bättre. När vi kom ut på vägen igen galopperade vi lite, det gick sådär. Han vinglade igen hit & dit, lyssnade inte riktigt på mina fattningar och var lite ofokuserad.
 
 Opepp innan turen i fredags.
 
 
Var lite sugen på att ta vägen GENOM Lövsta men Robin stod inne medan vi red (på C's order) så jag ville ingte ta värsta långa utflyktsturen. Vi red istället mot gokartbanan & tillbaka sen. Det gick bättre hemåt, vi körde mer galopp då, och han tog väl 3 fattningar av 4 iallafall. Han orkar inte hålla galoppen lika länge, funderar om det är för att jag rider annorlunda i galoppen nu (=mer korrekt, så han måste jobba mer) eller om det mest är vilan. Kanske en kombination. När vi kom till stallet igen var han lite ofokuserad men jag fick honom att öppna förbi hästarna och det gick bra så där var jag väldigt nöjd! Det är så sjukt frustrerande när en annan häst kommer och han bara knäpper av annars.
 
Ska ha honom lite extra idag (& nästa v) då C & jag bokade om, så det blir perfekt med en skrittur med C/Robin idag efter två jobbdagar. Normalt är det ju normala arbetspass men nu när han vilat en hel del & bara skrittat vill jag inte ta ut honom helt. Måste klura lite på vad vi ska hitta på på måndag. Favoriten galoppfattningar på Högvreten ligger ju nära till hands.. :) Eller kanske Smedbyrundan?
 
 Bortanför Lövsta på väg hem.

Sommarlov

Honey har fått slappa ett tag nu. Vet inte exakt hur han gått när jag var i Frankrike men sen har det vart slappt. Jag blev ju sjuk direkt jag kom hem och har bara skrittat, börjar typ nu bli så frisk att jag tror jag skulle orka ett ordentligt ridpass. Men då är ju inte Honey exakt i shape heller, han är väl typ 3 av 10. Och jag med.

Lite typiskt nog då M vart borta och jag kunnat rida lite mer, har ju haft nån dag mer här & där men känns som att det mest blivit pannkaka senaste veckorna, själv vart trött och sjuk och han fick sadelgjordsskav och ja suck. Men det ser bättre ut nu, och jag är bättre. Jobbar sent på fredag så vi får se om jag hinner rida med tanke på sommarbussarna, men förhoppningsvis kan jag få till en ordentlig ritt på lördag? Och sen börja få igång oss båda två, själv skulle jag behöva gymma också. Håller tummarna för lite flyt nu.

Miss i planeringen

Ååååh kom till stallet, hämtade häst, skulle byta om och.. inga ridbyxor. För det var lite kallt i måndags då jag hade klänning så jag åkte hem i stallkläder och det hade jag givetvis förträngt. SUCK. Honey tyckte det var skönt att stå inne ett tag och klia sig mot saker iallafall, han fick itch free & lite müsli och sen hade vi en ordentlig kliasession med Magic Brushen. Det är verkligen på sommaren man blir kompis med hästar för det är då ens magiska händer kan klia överallt de inte kommer åt. Typ i ljumsken vid skapet. Och framsidan av benet. Och under/bakom frambenen. Efter att han dreglat färdigt för att det var så skönt fick jag tillochmed ett litet nafs i tröjan som "tillbaka-kli". Söt. <3
 
 
Gööööött att klia sig på kedjan..

 
Spadag idag; efter kliandet blev det pälsglans, tvätta av ögon/näsborrar, Fyra Ess på speciellt utsatta ställen, Ultra Shield överallt och avsluta med Idominsalva på småsår & skav.
 
 Min härliga stalloutfit idag.. ;)

Hjärta.

Hästarna står i sommarhagen nu såklart, den går längs med vägen till stallet som jag går från bussen, så om hästarna står där brukar jag ropa på dom. Alla noterar en såklart men det märks att Honey känner igen min röst nu för han pingar liksom till lite extra. I måndags gick jag och småpratade med honom hela vägen och han följde med halvvägs till grinden. När jag öppnade den spetsade han öronen och kom och mötte mig. <3 Man blir så glad över sånt. Känns som att valacker kommer dit fortare än ston, eller är jag lite sexistisk nu? (Sen beror såklart på individen och vilket band man har etc)

Fina ponnyn. <3

Fan.

Att läsa hästannonser är som ett knark. Kan inte sluta. Jobbigt bara när man hittar en drömhäst och är så långt ifrån att kunna köpa den. :( Jävla pengar. Jag vet att det inte alltid blir drömmen man köper när det väl blir av, men min dröm och det jag kommer leta efter är ett kallblod, mellan 5-10 år som ska vara inriden men helst inte "färdig". Och om ni förlåter min ytlighet vill jag helst att den ska ha någon fin teckning i ansiktet. Det är INTE det lättaste att hitta kan jag säga, så det är väldigt frustrerande när de dyker upp och jag är så långt ifrån. Tidigare skulle jag sagt "inga ston" men trots att Honey kunde vara riktig pissmärr ibland så har jag faktiskt ändrat inställningar till ston. Helst skulle jag nog ändå vilja ha valack men det är inte blankt nej till ston nu iallafall. Skulle till och med kunna tänka mig ett varmblod nu efter båda Honeysar, men kallblod har vart min dröm så länge så kommer den dagen då jag äntligen kan skaffa egen häst för första gången, då måste det bara bli en kallis. Häst nummer två däremot.. ;)
 
Önskar jag bara kunde ignorera mitt ansvarstagande och köpa en egen häst NU men jag vill 1. ha bil för att kunna ta mig ut snabbt till hästen om något skulle hända + ha en dräglig livssituation på vardagar utan att det blir för sent, och 2. ha en bättre ekonomisk situation, jag vill ha backup om något skulle hända. Så nej, kommer dröja ett bra tag. Man vill ju inte sluta leva sitt liv för att man sparar pengar liksom.
 
Men surt är det ändå. :(

Ny header!

Äntligen en ordentlig header, dels har jag behövt en för att jag bara rider (herr) Honey nu och så var den första egentligen bara ihophafsad och jag var alltid lite missnöjd med den. Idag hade jag med kameran och skulle egentligen bara fota mina naglar mot Honey (för jag tycker alltid det är lite roligt att ha nagellack i stallet, det är så fel att det blir kul) men så tog jag denna bild som blev rätt bra, så. Voila! Har mer foton från idag men måste fixa till min nya fotodagboksblogg först så foton här får bli imorgon då jag ändå bara ska hem efter jobbet.
 
Tömkörde idag, gick väl sisådär. Mer om det imorgon!
 
 

HAHAHA

Fick "Ridtravaren" idag (Ridtravarförbundets medlemstidning), såklart mycket foton från Rixet. Enda bilden på en häst som inte exakt gjorde som den skulle.. Ja, gissa vem det var! :'D

Mer barbackagalopp!

Det har vart en helt vidrig vecka men den kommer sluta lyckligt om än i tårar. För att göra en extremt lång och invecklad historia väldigt kort, så ska jag åka och lämna min nya katt Effie hos ett katthem i Värmdö ikväll. Är helt förkrossad över det, men är ändå glad över att det slutade så, då jag i början av veckan trodde att jag skulle behöva ta bort henne. Jag kanske skriver mer om det sen men känner mig på sociala medier vet ni nog ändå hur veckan gått. Idag rider jag inte Honey utan är bara hemma och myser med katterna.
 
Var i stallet igår, jag & C hade tänkt ut på en tur men så skulle veterinären först kolla R (friskförklarad, wiiii!), sen gick vi upp och fyllde på vatten, och sen satte vi och och småpratade en stund och så bara VIPS var klockan åtta och ingen av oss hann rida då hon skulle jobba natt & jag måste passa bussen. Oops! :) Ja, så kan det gå.
 
Red däremot lite extra i torsdags, barbacka till Smedbyängen. Och sen - håll i er nu - galopperade jag nästan hela vägen upp längs stigen, och sen nästan hela vägen ner över ängen. Första längre barbackagalopperna på 3½ år. Honey var SÅ duktig och det gick precis lagom långsamt. Han undrade nog varför jag satt som en fiolsträng.. Känner mig sjukt mallig & modig och nu har jag verkligen kommit över tröskeln i min rädsla! Ska absolut göra det igen.
 
 

Oh lord..

Säsong 5 av PA har inte börjat än och jag förfasas redan över dessa. jävla. ponnyföräldrar. Alltså!!

Trött

Var hemma sjuk igår med, var lite trött och seg men mest för röstens skull. Idag ska jag dock jobba och hoppas jag håller nu & inte får återfall igen.

Hade tänkt ta det lugnt med Honey igår men det gick väl sådär. Red Björknäsvägen-Granaskogen-Granaslingan. Trots en annan ponny där gick det OK men han var rätt ouppmärksam i galoppfattningarna. Jag gör dock säkert nånting fel, typ sitter på fel sittben eller nåt. Hm. Vi red ett varv runt hela, sen raksträckan igenom och när vi var längst bort tog vi en galopp över gräset och så hem.

Jag var rätt trött efter det, borde inte galopperat så mycket. Men men. M är bortrest så jag kommer kanske ha honom lite mer men vi får se om det blir denna v eller nästa. Borde ta det lugnt den här veckan.

Städhelg!

Haft en riktig städhelg, igår i stallet & idag hemma. Här har jag packat ner en hel EXPEDIT-bokhylla som tyvärr ska slängas. Underskivan var totaltförstörd av Effies revirmarkerande. Så nu har jag sex flyttkartonger, och diverse IKEA-kassar & lösore som upptar ca hela mitt kök. Har inte precis bestämt hur jag ska ha det möblerat nu eller om jag ska köpa en ny bokhylla eller inte så det kommer nog få vara så ett tag, fast jag hoppas kunna ställa kartongerna i vardagsrummet. Är bara lite orolig att hon ska kissa vid dom så det förstör böckerna inuti så jag ska avvakta lite och se om det här gör nån skillnad i kisseriet.
 
Men iallafall, här är lite foton från den mer bloggrelevanta stallstädningen;
 
Skrubbad krubba - den var totalt nedsölad uppifrån och ner med lucern innan.
 
 
Rengöring av benskydd & reflexer (bootsen ligger i vattnet).
 
Helt renskrubbat skåp innifrån & ut, samt städat & rensat!

Såååå tröttsamt..

Första tröskeln.

Jag skrev nåt i förra inlägget som kanske verkade trivialt sådär i förbigående men för mig var det väldigt stort. Jag har nämligen inte vågat galoppera barbacka på 3½ år för att jag har varit rädd. Och idag gjorde jag det. Tre gånger.
 
För 3½ år sedan åkte jag av Rauen efter en skentur barbacka och fick en hjärnskakning. Sen kom hans ryggproblem & stress och vi hann aldrig komma dit att jag vågade galoppera honom barbacka igen (med barbackagjord ja, men inte utan). Och på Honey tordes jag inte heller för hon var så tittig och kunde tvärnita hursom, plus att hon inte var superförtjust i att ridas barbacka.
 
Men Honey är så lugn, enda jag är lite nervös för är om han blir lite busig, då kan han ibland dra i tyglarna och köra ner huvudet, men jag tror ändå att jag vågar. Idag blev det bara ett par 4-5 meters galoppsträckor och så hade vi Robin som bromskloss så det var perfekt första steg, och det kändes jättehärligt. :) Jag ska testa på Smedbyängen nån kommande dag har jag tänkt, tänkte göra det idag men sen kom C ut så då blev det inte så. Men snart. Känner mig superpirrig och jättemodig. Jag gjorde det!!
 
 

Städlördag

Det blev en riktig städdag idag. När jag kom tog jag in Honey så han fick stå och vila i boxen bort från sol & flygfän, sen började jag städa. Tömde lådorna vid boxen och ryktlådan, sen skrubbades allt och så rensade jag bort lite udda smågrejer till vinden eller nätlådorna i sadelkammaren. Skrubbade även alla skydd som var leriga (= nästan alla), samt krubban. Phu! Bootsen speciellt var svinleriga och ville inte ge med sig, trots två skrubbningar så de fick ligga i vatten länge. Roligast var när jag tvättade bakstrykkapporna, och såg att de var blå. Alltid trott att de var svarta. Hahaha! ;) 
 
 
Nyfiken i en strut..
 
C kom och jag hjälpte henne lite med vattnet, sen gick jag tillbaka ner och drog ut presseningen på stallplan och så körde vi lite toleransträning ett tag. Gå över gick bra, stanna gick bra, efter lite beröm & övning gick det även bra att skaka i presseningen när han stod på den, samt att dra den över/runt honom. MYCKET duktig kille, han var inte helt bekväm men litade på mig. Över huvudet blev dock för mycket, men det är helt OK. Man kan inte klara allt direkt. Red över ett par gånger sen också, gick lika bra det. Vi körde inte jättelänge men var väldigt nöjd sen.
 
Duktig toto!
 
Honey har ätit upp C ;)
 
 
Härlig tur men fan så flygfän.
 
 
Red ut med C/Robin Smedbyängsrundan via travstallet, normalt brukar Honey ha bra draghjälp av Robin men inte idag. Trängsvärk från gårdagens förvända galopp? Robin är väldigt nyligen ridbar igen efter benskada så det var bara skritt men eftersom vi kom så på efterkälken blev det även trav & nån liten galopp för oss. Myspys!
 
Rösten är bättre idag men har ändå försökt att inte prata SÅ mycket så jag får återfall igen. Förhoppningsvis går det åt rätt håll nu, hostar bara så sjukt mycket och vaknar av att jag hostar 3-4 ggr/natt. C var snäll & skjutsade hem mig + även förbi BK-driven så nu är jag mätt & belåten och ska snart slänga mig i badet!

Vad sommaren gör

Tycker Honey är en helt annan häst just nu. På sommaren blir de flesta hästar mer goa och mysiga tycker jag, det är kanske mest för att de vill bli kliade och komma in i stallet men jag tycker vi har mycket mer konakt nu. Då & då kommer han och möter mig i hagen (det gjorde han ibland i vinterhagen med), och det känns som att han accepterat helt att jag är hans extramänniska. Fin farbror. <3
 
Igår hade vi en liten kliasession, det är främst på bringa & hals som han är biten ochså hade han fått nåt bett på ena ganaschen som kliade så mycket att han dreglade när jag kliade det, haha. M & C var ute i stallet men jag får ju inte prata så jag fixade bara Honey och red ut. Ooh, i min Perfect Shoulders! Alltså den var KANON att rida med. När man sitter rätt känner man knappt att man har den och när man sjunker ihop säger den ifrån. Just vid stallet finns en verkstad med fönster i höjd med där man är när man sitter på en häst och jag blev grymt imponerad av att se mig i dom. Tyckte också att västen gav bra stöd i lättridningen och i galoppen kände jag verkligen hur jag inte använder magen på rätt sätt. När vi skrittade av kände jag nästan direkt att västen började protestera, oj vad jag tappar i avskrittningen. Nyttigt! :)
 
Vi red till Högvreten igår, aktiv skritt dit utan stigbyglar (ska börja med det) och nåt travsteg här och där då han ville äta för mycket på ängen längs vägen. När vi kom in på deras vägar red vi båda backarna i långsam trav upp/skritt ner x2, sen skritt ner för tredje backen och sen trav. När vi kom ut på slingan tog vi två varv höger galopp i vänster varv, så det blev förvänd galopp i kurvorna. Jobbigt tyckte Honey, men vi fick bara nåt ynka avbrott. Sen vände jag, red ½ varv i trav och ½ varv i busgalopp som belöning, innan vi skrittade hem via Lövhagen. C & M kom hem typ samtidigt och jag satt ändå med dom och "pratade" (dvs lyssnade) ett tag sen. Sjukt jobbigt att inte kunna prata. Jag var rätt trött sen, egentligen borde jag för min skull tagit det lugnare. Just då när vi red orkade jag men sen var jag supertrött, somnade på båda bussarna hem.
 
Idag är faktiskt rösten lite lite bättre men ska ändå knipa idag & imorgon. Förutom stallet idag ska jag ändå bara vara hemma så det blir inga problem. Vaknat flera ggr i natt men har ändå sovit länge. Dock lite trött & mosig plus att det ska vara riktigt varmt hela dan idag så det blir bara en skrittur på Honey. Antingen i Vattentornsskogen eller lilla Smedbyängsrundan. Beror på om jag vill rida barbacka eller ej, bestämmer i stallet. Ska ev städa lite idag också, beroende på hur jag mår.
 
 Fredagsbadad efter svettig ridtur.
 
 
Skönt att rulla sig efter bad!

Visste ni..?

..att jag ÄLSKAR att köra?
Jag har dock inte gjort det sen jag red Ragge i Luleå, eller ja, en gång körde jag Rauen från Manilla till stallet men det räknas knappt. Men när jag red Ragge körde jag nog  nästan lika ofta som jag red. Rockard eller sulky spelar ingen roll, båda är jättekul på olika vis.
 
En härlig vinterdag med Ragge.
 
M har faktiskt en kärra och tömmar till Honey, men tyvärr ingen sele ;) Skulle vara skitkul att köra honom lite också, men sen är det det att det inte heller finns jättebra vägar för det här. Skulle vara mot Gällsta till då, men ibland möter man bilar och i värsta fall en lastbil och då kan det blir tajt med en kärra. Oh well. Som sagt går det ju ändå inte. Den dagen jag köper egen vill jag dock ha körmöjlighet också. Kuuuul. <3

Det kliar på ganascherna..

HAHAHAHA

Frysmärkt = Utmärkt!

Såg en så jävla puckad annons på hästnet för ett varmblod. "Det bästa med hästen är att frysmärkningen inte syns" Eh. Vänligen avgå. Jag förstår ju visserligen inte ridtravarförakt över huvud taget eftersom jag älskar dom och är stolt medlem i Ridtravarförbundet men jag vet att vissa "målar över" frysmärkningen på tävlingar. Helt galet. Jag ÄLSKAR frysmärkning och tycker det är superfint. Har gjort sen jag var liten, always will. :)
 
tjejHoneys frysmärkning vintertid vs sommartid.

Reafavoriter (eller: Hade jag en egen häst & massa pengar..)

Kikade igenom hästshopparnas reor, här är mina favoriter;
 
Svettäcke från Eskadron, förr 820:-, nu 479:-
Jättesnyggt!
 
 
Softshelljacka från Jackson, förr 699:-, nu 399:-
 
 
De här var på min önskelista i julas, önskar jag hade råd att köpa dom nu!
 
 
Hackamore, den typen som tjeHoney hade. Tycker det är snyggare än Hööks.
Förr 495:-, nu 275:-
 
 
Varför bråka med både strykkappor och reflexer när man kan få både och?
Förr 249:-, nu 110:-
 
 
Förr 490:-, nu 343:-
 
 
Galet snygga benskydd från Prestige, förr 1589:-, nu 1084:-
Jag vet.. svindyrt även på rea, men ÅH vad snygga.
 
 
Once you go Ariat you never go back.. drömmer om ett par nya även om mina hållt i 7 år.
Förr 2459:-, nu 1499:-
 
 
 
Har man behov av en förbygel MÅSTE man ta denna från Glen Gordon.
SÅ. SNYGG. Förr 1099:-, nu 769;30
 
 
 
 
Snyggaste schabraket med Lena Furberg-häst på. 
ÄLSKAR DETTA SÅ. Förr 249:-, nu 124:-
 
 
Vi hade detta bogskydd på tjejHoney i vintras,det var kanon.
Förr 269:-, nu 134:-
 
 
Horze rear ut hela sin knalliga sommarserie Brighton på 20%, här täcket.
Förr 389:-, nu 311;20
 
 
Tooooookigt fin hållare för benlindor, förr 129:-, nu 103;20

Silence will fall

Nääää vet ni nu är rösten sämre igen. :(
Vart hel tyst hela em + ska vara det imorgon & hela helgen. Blääää, känner mig SÅ osocial som bara kan sitta tyst och typ nicka eller skaka på huvudet. Och skriva lappar. Sjukt frustrerande, jag tror aldrig jag tappat rösten förr. Däremot är jag pigg & funkar, väldigt hostig dock så lite trött av det.

Skönt då att man inte kommunicerar med hästar med rösten! Eller ja, klart den är en hjälp men smackningar och klickande gör man inte via stämbanden så det går bra. Dock får jag inte småprata med Honey i helgen, men jag borde orka rida. I min Perfect Shoulders, wiii! :)

Så sugen på personlig blogg men vet inte.. Svensk eller Engelska? Gamla eller starta ny? Design.. Vill jag verkligen igen? Svååårt. I-landsproblem..

Halvårsreflektion

På nyårsafton skickade jag, mamma & hennes man upp såna Thailyktor. 6 månader senare vet jag inte exakt om nyårsönskningen som seglade med den slog in. Vid nyår började jag leta ny medryttarhäst, och i slutet av Januari började jag rida Honey. Första halvåret av 2013 har vart extremt hästpräglat och jag har ridit mer än jag nog nånsin gjort förr. Och 30 år, 7 månader & 25 dagar gammal har mitt hästintresse aldrig vart större. Jag fick aldrig nån ponny som liten och kan ibland känna att jag är enda i hela världen som inte ägt häst, men är ändå glad för det. Läser på en hästskvallerblogg om ungdomar som lägger ner ridningen, och visst är det så. Man håller på när man är ung och så blir man äldre, får andra intressen.

Min egen väg gillar jag, såhär i backspegeln. Först fick jag ha grannens shettis så mycket eller lite jag ville, sen ridskola, sen ridskola & medis, bara medis, slutade helt ett tag pga vissa etiska aspekter, började ändå igen för att jag inte kunde hålla mig ifrån. Flyttade till Stockholm sommaren 2002 och red sen inte förrän hösten 2006. Varför? Jag satt och funderade på det och kom fram till att det handlade om stabilitet. Första året hade jag inte ens råd att spendera mer än 500 kronor efter räkningarna var betalda. Sen fick jag nytt jobb i slutet av 2003 med mer lön, men bodde fortfarande i andra hand. Osäkerheten. Var nog 2004-2005 när jag fick förstahandskontrakt, och det var väl då jag kände att jag kunde börja fundera. För jag funderade länge
innan jag började igen, men kunde till slut inte hålla mig borta. Och sen kom medisarna & gick, ena efter andra av olika anledningar. Alla lärde mig nåt, men min tid med Rauen växlade in mig på ett helt nytt spår. Utan honom skulle jag kanske fortfarande nöja mig med att skogsmullerida vem som helst 2 dar i veckan. Andra aspekter som jag inte tänker ta upp nu har självklart också spelat in, men ja. Här står jag idag.

Andra halvan av 2013 står öppen. Jag försöker hålla det så för första har vart så himla fullspäckad trots att jag knappt "gjort" något. Börjar flyga iväg med tankar och planer om tävlingar, men måste bromsa mig själv. Är inte alls där jag önskat ekonomiskt efter ett halvår så jag får verkligen inte flyga iväg med sådana onödiga utgifter. Nu måste jag lägga upp en mer seriös plan. Steg 1 är ny bil. Måste spara ihop pengar till det, minst 10 helst 15. Helst innan årets slut. Kan kanske gå. Har tre planerade saker under andra halvåret; ett konvent i England + 7 dagar i London, Kent i slutet av Augusti och Spanska Riskolan i September. Biljetterna till samtliga saker är betalda, flygresan till England betald. Det som är kvar på den resan är vandrarhem London 3+4 dar, hotell under konventet (dyrt) + fotobiljetter, lite kläder till cosplaykostymerna, och så shopping/mat etc för 10 dar. Spanska Ridskolan/Kent är bara extra utlägg om det finns typ merch jag vill ha. Mmm.
Så. Vi får se. Kan bli tight med detta + spara 15 papp men om jag VERKLIGEN skärper mig kanske det går.

Jaja blabla tråkigt pengasnack. Mest egen hjärntömning här, låg och tänkte på detta igår kväll. Kanske därför jag inte kunde sova..

Den har kommit!

Min Perfect Shoulders kom idag! :D
Givetvis tog jag på mig den direkt och blev .. besviken. Tyckte knappt den gjorde nånting. Men så såg jag om produktvideon, drog fram en stol framför spegeln och satte mig, DÅ kände jag skillnaden - man har ju oftast bra hållning när man står upp såklart men när jag satte mig ner märkte jag verkligen skillnaden.
 
Jag trodde den skulle ge mer tryck över axlarna och guida dom bakåt, men det är inget tryck alls på fram/översida av axlarna. Istället så är det ju dels första breda bandet runt, sonm stöttar bål och får iallafall mig att tänka på magmusklerna. Sen är det de två reglerbara banden på sidorna, det jag främst kände att de gjorde var att hjälpa ihop skulderbladen. Och genom det - tadaa - kom axlarna automatisk dit de ska! Det ska bli väldigt spännande att prova den, synd att ridbanan inte funkar för annars hade jag kunnat filma men skitsamma. 
 
Däremot kommer jag inte kunna jobba i den. Man kan lätt ha den under kläderna (alltså bara "ovanpå" BH/topp eller kanske snarare runt) utan skav eller så men det är bröstbandet (som ska hjälpa avlastning från axlarna) som syns om man inte har skjorta uppknäppt till halsen typ, och det kan jag inte ha för jag får strypkänsla då. Fast egentligen, när jag tänker på det hade det ju inte gått ändå, den kommer ju lukta häst! :)
 
Ska bli mycket spännande att rida i den! Måste ändå försöka fota lite före-bilder på hur min "naturliga" (=kutiga) hållning är nu och jämföra om typ en månad.
 
Jag mår bättre också, lite mosig efter nästan hel jobbdag (försov mig 1h) men rösten blev bättre under dagen trots att jag inte kunde hålla mig helt från att prata. Och det, som min chef sa, är ju svårt för mig.. ;) Så jag kanske inte är helt nötkärna på fredag men borde orka rida iallafall. I min PS! Wiii!

Fortsatt sjukis + inspiration från andra håll

Känner mig piggare idag fast rösten är borta.. suck.
Tänker gå till jobbet iallafall imorgon. Så får vi se..
 
I helgen har många hästbekanta till mig vart ner på High Chaparall & sett på (och även deltagit i) tävling (se Elins fina foton här). Jag är ju som jag tidigare nämnt för förtjust i det engelska ridsättet för att fastna i Western, men tycker väldigt mycket om tänket inom Western. Sen har Western ju många gemansamma nämnare med engelsk ridning ändå. I reining t ex så ska man ge intrycket av att knappt ge hästen några signaler alls. Låter det bekant från dressyren? :) Sen skiljer sig självklart andra saker enormt mycket men i mångt och mycket tror jag många discipliner har mer gemensamt än vad man vill tro. 
 
Westerngrenen Trail har ju väldigt mycket gemensamt med Bruksridning, Working Equation (som jag såå gärna skulle vilja träna), Gymkhana & ridtravargrenen Trab. Det är små saker som skiljer men mångt och mycket är samma eller lika och det bygger på samma princip i grunden. Elin (som hade sin ridtravare Lucas på Runsa förr) brukar åka på trailträning på Wiggeby rätt ofta och då Wiggeby och Runsa ligger rätt nära hade jag förut nån tanbke på att titta på som fotfolk nån dag + fotografera och sen kanske fara dit med tjejHoney nån gång. För nyttighetens & omväxlingens skull.
 
Nu blev det inte så och Honey kan jag inte åka nånstans med tyvärr, för även om M har ett släp så har jag ingen bil, och har dessutom aldrig kört med släp,än mindre hästsläp. Man skulle ju kunna hyra en sån b-kortsbil men det blir ett sånt projekt. Kanske om det kommer en P&R/P&J eller nåt men inte för "bara" en träning. Tyvärr! Skulle gärna, men.. :( Däremot har jag fortfarande tänkt åka dit som fotograf och titta på nån dag, det är säkert jätteinspirerande! Nu har vi inte så mycket leksaker på Björknäs men ska nog klura ut nåt när banan är fixad & ridbar igen.
 
Hoppas jag mår bra i helgen, det blir mycket hur jag mår som får styra vad vi gör men mår jag bra så blir det nog klättring & galoppfattningar på Högvretens vägar på fredag, och uteritt mot Lövsta Semin på lördag. Hoppas verkligen jag mår bra på lördag för jag är lite storstädningssugen också ;)

Sjukling :(

Var lite hängig igår när vi for ut på promenad med E/Mina & C/Robin/Dart, de gick och jag red barbacka, ca 40 min. Kände mig ändå OK i morse så jag for ju till jobbet men efter lunch kände jag att jag bara inte orkade mer, och gick hem. Ska försöka imorgon igen och hoppas jag pallar hela dan då. Sovit två timmar och sen legat och sett på TV, ska försöka äta något litet nu och sen sova igen.  Något hästeri blev det inte idag av just den anledningen,suck. :(
 
På väg ut
 
 
Jättefint väder igår iallafall. <3
 

borrowedhearts

Mina äventyr med min medryttarhäst Honey Bird Twitter, samt allmänna funderingar & tankar om hästar, ridning & stall!

RSS 2.0