Ordentlig träning!

I fredags red vi Högvreten/Ekeby, red först utan stigbyglar till Högvreten och då var han sååå seg. Det blev lite bättre på deras vägar, men på det stora hela var han rätt ofokuserad och vi var inte alls samspelta. Det blev mycket jogg i fredags för jag ville stämma av hans kondis lite. Travade upp för första backen, ner igen, upp för andra, skritt ner för branta, trav ända fram till sandsträckan där man kan svänga av hemåt, galopp där (som också gick sådär), hundmöte, sen galopp igen. Han var väldigt ouppmärkssam på galoppfattningarna, i synnerhet höger,så vi övade lite fattningar ett tag. Sen red vi vägen mot Ekeby, galopp nästan hela slingan dit + hem och sen blandat jogg/galopp till sandsträckan och så skritta av hemåt. Kändes inte som en skitkul ridturdå vi inte alls var ett, men det var skönt att ha ett semijobbigt pass och att vi båda orkade. Hans kondis var dessutom väldigt bra.
 
Igår skulle jag ridit ut med C men hon hade med sig en hund som hon var hundvakt åt och den rök ihop med en av stallägarens hundar. Hon (hunden) fick ett ordentligt bett som var djupt men rent & blödde inte efter vi tvättat av. Varken C eller jag trodde det behövde sys ändå, men hon ville såklart åka till ägaren med hunden och det är ju helt föreståeligt! Så istället red Honey & jag bort mot Lövsta Seminstation och hade ordentligt arbetspass! Först över stock & sten i skogen som vanligt, sen lite jogg & skritt mot/förbi den fina hästgården. Han var lite ofokuserad då och vinglade hit & dit men när jag svängde av på runda slingan och det inte fanns så mycket att se på gick det bättre. När vi kom ut på vägen igen galopperade vi lite, det gick sådär. Han vinglade igen hit & dit, lyssnade inte riktigt på mina fattningar och var lite ofokuserad.
 
 Opepp innan turen i fredags.
 
 
Var lite sugen på att ta vägen GENOM Lövsta men Robin stod inne medan vi red (på C's order) så jag ville ingte ta värsta långa utflyktsturen. Vi red istället mot gokartbanan & tillbaka sen. Det gick bättre hemåt, vi körde mer galopp då, och han tog väl 3 fattningar av 4 iallafall. Han orkar inte hålla galoppen lika länge, funderar om det är för att jag rider annorlunda i galoppen nu (=mer korrekt, så han måste jobba mer) eller om det mest är vilan. Kanske en kombination. När vi kom till stallet igen var han lite ofokuserad men jag fick honom att öppna förbi hästarna och det gick bra så där var jag väldigt nöjd! Det är så sjukt frustrerande när en annan häst kommer och han bara knäpper av annars.
 
Ska ha honom lite extra idag (& nästa v) då C & jag bokade om, så det blir perfekt med en skrittur med C/Robin idag efter två jobbdagar. Normalt är det ju normala arbetspass men nu när han vilat en hel del & bara skrittat vill jag inte ta ut honom helt. Måste klura lite på vad vi ska hitta på på måndag. Favoriten galoppfattningar på Högvreten ligger ju nära till hands.. :) Eller kanske Smedbyrundan?
 
 Bortanför Lövsta på väg hem.


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

borrowedhearts

Mina äventyr med min medryttarhäst Honey Bird Twitter, samt allmänna funderingar & tankar om hästar, ridning & stall!

RSS 2.0