Ingen ridning idag.

..utan imorgon. Väntade ut grått väder som aldrig blev bättre, istället började det regna som tusan i flera omgångar. Honey tycker ju såååå synd om sig själv när han blir blöt så det blev vila idag och så far jag ut imorgon istället.

Blir lite efter i att berätta om dagarna nu pga packat ner min stationära dator samtidigt som min netbook börjat vägra laddaren så jag har bara min iPhone.. Som teaser kan jag ju säga att igår bockade Honey av bara faaaaan.. och jag red barbacka och var inte rädd! HEJA MIG FYFAN VAD JAG ÄR BRA! Sjukt stolt över detta!

Nej, nu ska jag antingen 1. Fortsätta packa (gjort det hela dan idag), 2. Fixa nåt ätbart eller 3. Baka cupcakesbottnar

- Kommer du eller?!

Hack & Stubbåker

Det har inte gått att kommentera på en hel del inlägg på senaste, det är fixat nu så kommentera gärna i efterhand nu om ni vill. :)
 
Lustigt, i måndags hade jag inte ridit på tre dar och det kändes som evigheter. Dock har jag inte ridit på tre dagar nu och det känns inte alls lika länge sen. Förmodligen för att jag inte alls hann tänka häst i helgen medans jag alltid läser häst de normala dagar jag inte är i stallet..
 
I måndags red vi premiärtur på stubbåkrarna. Det finns många & stora nära oss så det är kul när det väl är tillåtet! Honey var lite tung och seg till en början men vaknade till hemåt och det blev t o m en busbock mot slutet, han försökte ta kortaste vägen hem och få mig ur balans, haha. Häromdagen när C & jag red nämnde jag att jag gärna skulle testa Honey på hack, och hon sa då att hennes hack var faktiskt vårat hack! Haha! Så jag lånade hennes träns som hacket satt på i måndags. Det var ingen jättestor skillnad på honom på hacket, men jag gillar bettlöst så det känns bra att kunna erbjuda alternativ. Har ju ridit med bett hela detta år och man ska ju helst variera sig.
 
Dock get me started on hackhatet som breder ut sig nu. Nej, hack är inget supermilt alternativ. Absolut inte. Men alltid är det nån som ska yla om att knäcka nosryggar (självklart ska man ställa in det rätt men det ska man med vanliga bett med!) och att det är mildare med rakt bett. Mmm. Det må så vara. Men allt beror väl på vad man är ute efter. Och vad hästen trivs med. Och sen till ca 99,99% om hur handen som håller tygeln är. TjejHoney var t ex inte alls förtjust i bett. Hon var helt tveklöst lyckligast på hack. Då mular man ju inte bara in bett för att det är mildare.
 
Ridmässigt är det som sagt inte mycket skillnad på Honey oavsett bett, han är 18 år och kan tricksen så han jobbar bäst om man rider på gummipelhamet med remontnosgrimma, så han inte kan undkomma bettet alls. Det kan ju låta extremt otrevligt att skriva så och självklart KAN man få honom att jobba även på rakt bett utan nosgrimma också. Det krävs bara jävligt mycket mer annan påverkan då. Han är inte svår på nåt sätt, men han är bra på att fuska. Jag gillar personligen både bett & bettlöst (helst bettlöst men är för dålig på det för att rida dressyr, så där måste jag ha det för min skull) så jag är hursomhelst glad att kunna variera! Mest rider jag Honey på raka bettet, gummipelhamet ibland och fortsättningsvis även hacket ibland nu.
 
På tal om bettlöst, detta är ju typ drömmen! Men det tror jag aldrig händer på Honey, haha. Han skulle fetskita i mig då. Inte ens tjejHoney som var extremt känslig för vikthjälper, var särskilt lätt att rida i repgrimma. Mest för att vi aldrig gjorde det dock. Vore ju så grymt om man kom dit med en häst, jag vill ju ha en ridtravare när jag skaffar egen, så hen kommer ju förmodligen icke vara van vid repgrimma. Men kan förhoppningsvis bli. :)
 
Ponny..
 
 
Försöker rädda pannluggen från tistlarna.. hoho!
Märks det att jag inte kan knoppa? Inte för att det finns så mycket ATT knoppa..
 
Fläta är heller ej min starka sida, men denna blev faktiskt helt OK!
Börjar vara mörkt vid busshållplatsen på kvällarna nu :(

Alltid saknad, aldrig glömd

Eftersom jag lämnade Runsa innan det hände glömmer jag fortfarande att det har hänt. Så overkligt, orättvist & sorgligt.
Gud vad vi saknar dig Desirée. <3

Saker jag älskar lika mycket som hästar.

Helgen har vart hästfri då jag ägnade mig åt en av mina absoluta favoritsaker utanför stallet; Kentkonsert. Förklädd till invigning av ny nationalarena med Robyn & Winnerbäck som förband. De flesta som rider har väl kanske det som största intresse, jag har en långt odlad kärlek för fyra män från Eskilstuna och det är ungefär lika billigt som att ha häst. Man kan jämföra det rätt enkelt med att de som gillar hästar & att rida kanske rider lektion en dag i veckan eller turridning nån gång, med att ha en egen häst. Jag klarar mig inte bara på en konsert utan åker alltid på så många jag bara har råd med.

Förutom Kent & hästar har jag två andra laster som också kostar massvis med pengar och som är något av det bästa jag vet; resa & nördkonvent. Jag är inne i en period just nu där jag ska få njuta av alla fyra inom loppet av en dryg månad; igår var det Kent, om 16 dagar åker jag till London (min absoluta favoritstad i världen), om 19 dagar är det sci-fi-konvent och om 35 dagar ska jag se Spanska Ridskolan ha uppvisning i Globen! Ja, och även ha Honey då såklart.

Det är nästan overkligt att få uppleva allt jag älskar så hjärtat nästan går sönder, inom en dryg månads tid. Och dessutom ska jag få flytta till en ny lägenhet mitt i allt detta också. Jag hade en extremt tung vinter & vår så jag tycker verkligen att jag förtjänar denna underbara tid. Jag var så lycklig igår så jag inte visste var jag skulle ta vägen. Hästarna, konventen & resandet är något jag älskar jämställt med Kent, men det är en annan sorts kärlek. Kent är som ett knark; kicken man får på spelningar är som inget annat och sen måste man bara ha mer. Detoxade med EM-dressyren idag.. :)

Fiiiint!

Mössa & ludd, totalt 61:-
Som hittat! :) Luddet blev han tokigt fin i.

Blev en lugn tur till ladan med C/Robin idag & sen fick jag skjuts hem.

Bortskämd ponny

Var på Hööks på Kungsgatan nyss och köpte en liten present till ponnyn :) Ska förbi Infra City-butiken också då de inte hade huvor kvar inne i stan, det är halva rean nu så man kan köpa dom för typ en femtilapp.

Jag skulle gärna vilja testa honom i huva, för han är inte direkt tittig, men han är så lättdistraherad och jag tänkte att det kanske kunde hjälpa lite iallafall. Igår gick han t ex och snubblade i hela skogen för att han gick och lyssnade på nåt på vänster sida.

Ingen direkt plan för dagen, är skittrött och har träningsvärk i ryggen. Red fältsits så mycket jag orkade igår, vilket var pinsamt lite, men nog för att jag ska känna av det idag. Känns som att det blir ett lugnt pass oavsett, kanske bara en Smedbyängs- eller Granarunda.

Älgjakt

Blev en lätt dramatisk kväll igår. Vår vita lilla arabfarbror Dart hade blivit dålig och C hade sovit i stallet inatt. Han var varm som en kamin, superhängig och hade väldigt hög feber. Hans ägare kom ut samtidigt som mig, och veterinär inte långt efter det. Hon tog lite blodprover och sen begav jag & Honey oss ut på ridtur.

Jag känner mig alltid lite dum & okänslig på något sätt, om man gör så när en häst är sjuk & vet är på plats. Men jag hade inte tillfört någonting genom att inte rida Honey och behövdes inte föe hjälp på nåt sätt, så jag försökte svälja det. Honey och jag red korta vägen genom vattentornsskogen och när vi kom ut på vägen travade vi till stallet, och galopp sen när vi kom förbi deras hagar. Intervalltränade idag, eller hade tänkt. När vi närmade oss Lövsta Semin såg jag en hästrumpa som stack ut ur skogen och tänkte att de nog var ute med nån unghäst därifrån. Sen backade hästen, som visade sig vara en älg! Honey gillar inte ALLS älgar och tvärnitade. Jag tjoade och viftade så den skulle bli rädd och springa iväg, men det dumma arslet bara stod där och glodde på oss. Försökte rida mot den, först gick det knöligt då Honey tog två steg och sen tvärnitade och så gick det i början, men till slut vallade vi den (säkert nån kilometer) in på en äng och då kunde vi fortsätta längs vägen. Mest galopp hem, med enkla byten i kurvorna. Han var superduktig och tog höger fint. Efter stallet travade vi hela vägen till skogen på lång tygel som nervarvning. När vi kom in i skogen mötte vi två andra ryttare, deras hästar hade blivit mer rädda för oss men det var inga konstigheter. Dock trampade nån av dom på en kvist eller nåt när vi passerat och Honey FLÖG iväg. Lite spänd efter älgdramat kanske? ;) Ja det är inte lätt att vara häst..

Tillbaka i stallet stod Dart på dropp och såg lite piggare ut, plus att febern gått ner lite. Robin fick stå inne och hålla honom sällskap, så Honey fick gå i vinterhagen för att få lite sällskap av Mina & Sillen som står i andra vinterhagen. Ingen har betat i den hagen sen i våras så han var rätt obrydd i att vara själv eftersom det fanns mat. Vi får väl se vad läget är ikväll, M skulle förhoppningsvis få svar idag. Usch så jobbigt. Dart är ändå 25. Men 25 år ung, som C säger.

Hur äter man bra som ryttare?

Igår gick jag till Blodcentralen för att lämna blod. Inget märkligt med det, har lämnat i flera års tid. Men idag ville de testa mitt blodvärde först, för sist jag lämnade hade jag 122 och man måste ha 125 för att få lämna. Igår hade jag dock istället 120. Det är inte dåligt, men jag behöver mitt blod själv då, och kan inte ge bort. Eftersom jag gett länge ska vi vänta ett tag till och sen testa igen. De frågade mig om jag ändrat på något i min kost, nää sa jag. För det har jag inte.

Sen när jag åkte hem så började ju tankarna ändå gå. Sist jag gav blod var i Februari. Jag hade inte vart sjuk innan då vad jag minns. Men sen kom jag på att nä, jag har inte ändrat kosten sen dess. Jag har nämligen ätit lika dåligt då som jag gör nu. Jag har köpt de flesta luncher ute, och vart i stallet väldigt mycket i år, vilket har medfört take away-middagar mellan jobb & stall. Näringsintaget har med andra ord vart minimalt. Tilläggas bör även att jag är vegetarian. Har vart sen 1995 så jag vet vad jag ska äta för att få i mig. Bara det att jag inte ätit de sakerna. Vegoluncherna ute är ju nästan 100% grönsaker och inte nyttiga saker som bönor & baljväxter.. Så min hemmadiagnos är att mitt järnvärde är lågt och det är anledningen till det sänkta blodvärdet. Trött har jag nämligen också varit men det går ju alltid att skylla på träningsvärk/sömnbrist/väderomslag/stress etc.. Just nu lagar jag nästan helt uteslutande mina luncher för att spara pengar, men jag ska fortsätta med det sen också. Jag måste. Har även köpt tillskott för vegetarianer, jag har aldrig ätit sånt pga inget behov, men just nu känner jag att jag vill tills det ser bättre ut.

Men det är knepigt det där med stallmiddagarna. Jag vet ju att jag inte exakt är enda ryttaren som överlever på snabbmat och kexchoklad.. Jag jobbar i centrala Stockholm och det tar en timme att pendla/bussa till stallet i norrort, en halvtimme av det är pendeltåg så det blir en naturlig middagsplats; antingen något medtaget från snabbmatsställe, eller en mealbar. Men vad fan ska man göra då? Vad är alternativen? Jag har kontorstider + pendling, så även om jag hade bil skulle jag inte exakt hinna hem och laga nåt näringsrikt för att sen åka till stallet..

Det jag kan komma på är nåt kallt man kan ta med sig till jobbet och sen äta sista timmen (i den mån det är möjligt = inte alltid) alt på tåget hem. Dock är det ju sådär kul att börja käka matlåda på pendeln i rusningstrafik.. Så vad? Nyttigare typ av macka (typ med tofu och hummus)? Gazpacho i termos?

Svårt!

Dyr ponny

I måndags red vi på ridbanan, barbacka med raka bettet & utan nosgrimma. Banan var lite bättre efter harvningen men är fortfarande för ojämn & tung på vissa ställen. Detta till trots fortsatte vi, värmde upp med grunda, branta & päronformade serpentiner (nya favvokombon), där jag krävde sidförande i alla kurvor. Vilket gjorde de branta serpentinerna snarare normala, men det spelade inte så stor roll.

Efter det testade jag lite trav men vi hittade ingen bra takt. Går det för fort studsar jag bara, ute brukar han hitta en bra lugn takt som jag kan rida i barbacka men då har han en mer naturligt "go" framåt. På banan (där det dessutom är tungt på vissa ställen) måste jag vara på honom mer för att det inte ska bli skritt, och då blir det FÖR fort.. Så vi sket i det och tog bara lite random skänkelvikningar. Det blir lite för brant tvärning där, så mycket två steg åt sidan två steg fram. Men gick bra, åt båda håll.

Tog något varv galopp åt vardera håll, för att jag skulle öva fatta utan att luta mig fram, och känna mig säker. Varje barbackagalopp är otrolig övning för MIG. Det gick rätt okej, trots de tunga partierna av banan, vi klarade till och med en mittvolt utan avbrott! Bra balansträning för mig med. Lite mer skänkelvikningar och sen kände jag mig mycket nöjd! Han gick SÅ fint, gjorde allt jag bad om och försökte bara fuska liiite, men framför allt är det så skönt att han känns så fin och mycket mer liksidig nu! Han gick omkull i hagen förra onsdagen och landade på sidan han vart stel i, men det har inte påverkat honom alls. Han kanske knäckte till nån kota på ett positivt sätt, haha! ;)

"Det var en kort ridtur" sa gårdsägaren när vi red hem förbi där han stod & eldade skräp (bra förtroendeträning!). "Ja", sa jag. "Ibland behövs det inte mer." Och det gjorde det inte idag. Går han som en klocka en halvtimme räcker det med en halvtimme!

Har honom idag & torsdag ist för fre/lör denna vecka, idag tror jag att vi ska ta en galoppjobbstur. Han tycker det är så roligt (jag med) & så är det ju bonus att det är nyttigt också. :) Förmodligen Lövsta pga jakten tror jag.. Och sen nåt mer jobbjobb på tors, antingen på banan eller typ öva galoppfattningar & styrka i Högvretenbackarna. Haha känner att jag har mina favvoövningar gällande styrka & kondition.. Måste googla lite alternativ.

I lördags

Lite matt just nu, var uppe & städade 2h i morse eftersom lägenheten skulle besiktas. Det kändes som att det gick bra för hon var trevlig och verkade gilla Joe och jag tror hon trodde på mig när jag visade fulaste märkena från förra gästerna och sa att det inte var jag. Men hon sa varken bu eller bä så jag vet inte, får protokoll inom en vecka. Men ev lät det som att de inte gjort underhåll på länge så kaaanske att det går bra. Jaja nu är det gjort iallafall.

Med Honey går det kanon just nu. I lördags red jag & C Högvreten/Ekeby/Högvreten, Robin är under igångsättning men C tyckte det var OK att jag & Honey körde på. Vi övade galoppfattningar och körde lite kondition/styrke upp för backarna, jag tyckte det gick helt kanon faktiskt, han tog höger nästan varje gång och kändes så fin. Det var roligt med lite ombytta roller för normalt när vi rider ut är det C som jobbar Robin, och vi bara lallar på i bakgrunden, haha. Jag har lite svårt att jobba MED nån, om man inte typ rider lektion. Dock har vi bestämt att vi ska öva distans när Robin blir bättre, så mycket konditionsträning. Ska bli kul!

Jag vet, bakskydd fram.. Haha. Det var total oreda pga stallstädning i helgen så jag högg bara första bästa i helgen. Duger i krig! ;)

Fuck you, fuck you very much!

Jag kommer från Luleå. Nej förlåt, jag kommer från en by på 500 pers en mil utanför Luleå. Jag är uppvuxen med fyra bussar om dan. Så med det bakom mig gillar jag generellt SL. Men det blir svårare och svårare.

Idag bor jag i Upplands Väsby, rättare sagt i utkanten av. Måste ta buss från pendeltågsstationen. När jag flyttade dit jag bor för första gången (11 år sen) gick tre dagbussar dit, varav en ofta. Under de gångna åren blev tre bussar två, blev en, och sen fick den enda ännu färre avgångar. Efter kl. 21 går den t ex bara en gång i timmen. Vilket betyder att om pendeltåget är sent kan man få vänta på bussen i 55 minuter. Det tar väl ungefär en halvtimme att gå hem till mig. Hälften av vägen är genom skog och obebyggt område. Tågen är oftast sena på vintern när det är som kallast. Ni kan ju själva göra matten på hur ofta man gör den där promenaden.

Och så rider jag också. Från hösten 2008 till sommaren 2013 ute i Runsa, som också ligger i utkanten av Väsby, men på ett annat ställe. När jag började rida där bussade jag dit. Bussen gick inte ofta, men den gick. Sen ett tag efter att de dragit in linjerna på min hembuss, så gjorde man om rutten på Runsabussen. Och plötsligt matchade inte stallbussen med min buss. 50 minuters väntan på vardagar, hemma 22.30 och då ska man duscha och mata katt och jag går upp ca 5:30-6 på morgonen.. Efter ett halvår köpte jag bil. Och sen kraschade jag den. Och fick gå ner till en dag i veckan på hästen (tjejHoney). Klarade inte av att rida så lite och hittade en ny häst (pojkHoney) där bussarna gick bra. Bara 22-bussen matchade inte men den behövde jag inte ta så ofta.

Och nu är det hösttider på bussarna. Och TRO PÅ FAN om SL inte dels dragit in min vanligaste buss TILL stallet, och lagt om tiderna på min vanligaste buss FRÅN stallet, så jag - åter igen - måste vänta 50 minuter vid stationen. Nu är dock detta stall på samma sida motorvägen så jag kan hoppa av efter en bit och gå hem sista biten. Det tar ca 40 min.

Alltså jag är så JÄVLA förbannad! Hade jag inte flyttat om 3 veckor hade jag inte kunnat fortsätta på Honey heller. Jag kan gå hem från stationen till min nya lägenhet men det hade aldrig gått om jag bodde kvar i min nuvarande. Alltså jag vet, SL kan inte matcha alla bussar med alla i Stockholms specifika behov, SJÄLVKLART förstår jag det. Men hur FAN ska de få folk att fortsätta åka lokaltrafik om de drar in och ändrar ALLA linjer?! Åh jag är så jävla förbannad. Jag MÅSTE spara ihop till en bil snarast. Så jävla less på detta.

(Dessutom har de jävlarna tagit bort min busshållplats UTAN ATT INFORMERA INNAN så jag nästan blev sen i morse!)

Fixdag

Först städat & slängt hemma, sen for jag ut till stallet där de flesta höll på städa & måla. Jag drog andra varvet i Honeys box, M fixade detaljerna och sen hjälpte jag till med att ta ner spindelnät. Sen blev det ett odramatiskt & kort stallmöte, fika och sen harvade M volten medans jag & C sågade av grenar samt fixade ett nytt hinderstöd. Blev riktigt bra! Ska testa på banan imorgon, den behöver lite mer harvning innan den blir helt platt men en bra bit på väg blev det idag! Gött! Lagom till jag har råd med lektion igen borde den var kanon.

Hööks höstkatalog

Jag vet, svinlänge sen den kom nu. Och NU känner jag att jag har tid att spalta min favoriter. Eller egentligen borde jag packa min lägenhet men jag pausar just nu.
 
 
De här senskydden från JH Collection var bara så GALET snygga!
 
 
 
 
 
Jag behöver VERKLIGEN inte nya ridbyxor.. men de här var himla fina, också JH Collection.
 
 
 
 
När jag får råd ska jag köpa ett par nya ridskor från Ariat. Det här är den billigare varianten av de två modeller Hööks börjat sälja nu. Har ett par Ariat nu som jag haft i 7 år. NU börjar de gå sönder liiite. Så jävla bra kvalité, och så sköna. Skulle aldrig kunna tänka mig ett annat märke. Det får kosta.
 
 
 
Däremot behöver jag köpa nya vinterskor, och det står mellan dessa från Jolly Jumper..
 
 
 
..eller dessa från Steeds. Det som som talar emot dessa är att det just är Steeds. Det var det märket det var på de värdelösa vinterkängorna jag hade som inte ens höll två vintrar.
 
 
 
 
 
 
Det här gulliga Aachentränset som jag gärna sett tjejHoney i, finns nu även i Full! Det gjorde det inte när det kom så det är ju kul! :) Skulle nog inte passa pojkHoney utan snarare hästar med lite smäckrare huvuden.
 
 
Det här gillade jag faktiskt INTE. Jättemärkligt färgval på Lena Furberg-hästen, ser inte mycket bättre ut på riktigt. Trist, för jag brukar tokälska Lena-schabraken.
 
 
 
Då var det här bättre + väldigt juligt & fint! Den finns i blått också men då blir hästen för mörk.
 
 
 
Ääääälskar dessa rosa skydd från Equui-Gard! <3
 
 
 
Fingrade på detta täcke på Hööks, det är finare på riktigt än på bild. SÅ fint!
 
 
Denna fastnade jag inte för i katalogen, men tyckte det var så fint på riktigt i affären!
Mycket bättre trådval på broderiet här!
 
 
 
Alltså ursäkta men hur genialiska är inte dessa tåvärmare/reflexer?!
Och bara en hundring. Ska LÄTT köpa dessa när jag har pengar igen.
 
 
 
Ska även köpa dessa thermoleggings med borstad insida (!). Jag fryser alltid så och de blir perfekta som långkalsonger. Är det inte FÖR tokkallt rider jag sällan i ridbyxor på vintern utan oftast bara långkalsonger & thermobrallor för det blir nästan varmare. Med dessa blir det ju klockrent!

Ooooh ooh, this my shit, this my shit!

Åh vi hade en perfekt tur idag, Honey & jag. Kom ut rätt sent (pga jobbade sent) så klockan var strax innan åtta när vi knatade iväg.

Det är råbocksjakt nu och pangade på rätt bra bortåt Smedby, så vi red över vägen och genom vattentornsskogen. Det är så tätt där så man kan inte jaga men jag hade ändå reflexväst på och när vi kom in i skogen slog jag på musiken på min iPhone för att vi skulle höras. Skrålade med också då & då. ;) Sen red vi mot Lövstasemin till men inte ända fram, bara ner förbi första stallets sommarhage och rakt ner där. Där vägen svänger höger red vi ett par meter och sen vände vi, tog slingan runt tillbaka och så hem igen. På de vägarna galopperade vi ordentligt och det var roooooligt, sa farbror! Om jag nån gång kunde få hans bockknyck på film.. Han skakar liksom på huvudet och dansar till med frambenen, det är så gulligt. Han tog höger galopp bra så han verkar inte vara alltför stel efter att han gick omkull i hagen i onsdags. Skönt!

Stängde aldrig av musiken, och när vi red hemåt och red förbi stallet innan skogen (vars gård man måste rida över) hade jag på Gwen Stefanis "Hollaback Girl". Högt. De gav mig lite konstiga blickar inifrån stallet, haha. Vaddå då? Aldrig sett nån poppa loss till häst eller? ;)

Det var en superhärlig tur och både jag & Honey var glada och nöjda med den. Precis den typ av avstressning jag behövde idag! Imorgon blir det tidig tur med C/Robin och sen kanske lite banjobb efter. (Beroende på hur länge vi rider ute.)

Nytvättat stall!

Planering & Stress

M & jag hade planeringskväll i förrgår, kändes skönt då vi båda har så mycket på G. Sen får vi nog planera igen när jag kommer hem från England men jag skriver mer om det då.

Struktur lugnar alltid mig. Planering är det bästa jag vet. Osäkerhet & stress & "det löser sig" är inget för mig. Jag vill ha raka besked. Just nu är jätteglad att jag fått min nya lägenhet, men eftersom den kom från ingenstans & jag ska stå med dubbla hyror när jag trodde att det var kört, samma månad jag ska åka till England.. så har jag panikångest. Skriver ner mina utgifter vs inkomster nästan varje dag. Kan inte somna. Vad har jag glömt. Har jag råd att äta på alla ställen jag vill i England, har jag råd med lokaltrafiken varje dag, vilken utgift har jag glömt där. Vad ska jag ens göra där nu, allt kostar. Vad har jag glömt här hemma, vad kan gå fel & skapa mer utgifter, hur ska det gå på besiktningen, vad gör jag om besiktaren inte tror på mig och jag måste fixa tapeterna i både vardagsrum & sovrum? Jag lider av årstidsrelaterad depression och är orolig att stressen ska göra att den kickar in tidigare pga detta. Och jag är fullbokad. Med roliga grejer, men blir ändå stressad och vill avboka allt. Vi har stallmöte på söndag men ska städa eller skura eller måla stallet innan (väldigt osäker på exakt vad pga olika bud) och jag vet inte hur jag ska göra med det för jag behöver inte vara med som medryttare.. Men jag VILL ju hjälpa men jag MÅSTE packa & städa i helgen inför besiktningen på tisdag för ingen annan hjälper MIG med det och bläää.

Suck. Detta är ju icke hästrelaterat, sorry, några av de uppbokade dagarna är ju Honeydagar men samtidigt är det inget jag hellre vill än att åka till stallet och rida just nu. Mest är det pengarna som stressar mig, att jag bokat in 9 dagar i England och inte kan göra ett skit. Inte vart där så länge på länge och först ska jag vara där själv, sen på konvent och sen med min bästis Klara och nu kommer jag knappt ha råd med nåt.

Så, nu har jag kräkt ur mig och det är fredag och jag ska ut till Honey ikväll. Tack och hej panikångestpastej.

Städ & Planering

Trött dag

Ska skriva om lördagen senare för jag fotade lite med vanliga kameran och vill gärna ha med dom fotona. Hinner inte med fotobloggen (http://annodays.blogg.se">annodays.blogg.se) alls nu pga flytten, prutt :(

Idag har jag vart helt off och haft ont i typ alla leder som om jag vore en gammal tant! Speciellt i knäna, skitkonstigt då jag aldrig haft problem med knäna och inte gjort något speciellt i helgen heller..? Skyller på vädret, alt PMS. Mockade ur hela bädden idag, det var svettigt och tog en bra stund. Tur att gödselstacken är väldigt nära. Sen tog jag in honom och kollade div småsår, smorde dom och sprayade sen flugspray + pälsglans och sen puss och ut i hagen igen. Dels försvann tiden för mig, plus knäna, så jag kände att jag inte hade orkat göra något vettigt ändå och då är det ändå bättre att låta bli.

https://cdn2.cdnme.se/3486449/7-3/pic_5209316ce087c312d6f66872.jpg" class="image">

Bilder på oss båda!

Igår filmade jag mig själv när jag fixade Honey. Inte av nån speciell anledning, bara på kul och ibland missar man saker. Det var t ex ganska intressant att se att han hade koll på mig när jag vände mig bort & pillade med annat. Filmen är 25 minuter borstning/visitering/sadling/påklädning av regnkläder så den kommer inte visas här men jag fick lite roliga screencaps.
 
Blev lite glad för det för jag tycker det är så trist att inte ha ridbilder och man skulle ju faktiskt kunna filma & sen göra screencaps. Blir ju inte samma som att bli fotad av nån men blir jag det är det av mamma eller Anna och även om jag en gång var tredje år får ut dom vet ingen av dom vet hur vi petigfa ryttare vill att bilderna ska se ut.. ;) Plus att det är bra att filma sig själv rida. Blir ju bara en vinkel så får väl hålla mig på en volt eller så. Vi får se hur det blir med den saken. Nu till bilderna!
 
Det kliiiiar i skap och mellan skinkor mest av allt just nu. 
Honey ska gärna lyfta benet och visa var det kliar. Söt. :)
 
Hej kompis!
 
Haha det här var roligt. Jag märkte aldrig att han kikade bak på mig när jag stod där och kratsade.
 
Man kan ju inte alltid vara överens.. ;)
 
På med Perfect Shouldersen!
 
Enda jobbiga med denna film är att det var plågsamt att se sig själv så fet. Jag äger ju ögon & speglar men lider av nån slags omvänd anorexi där jag tycker & låtsas att jag är smalare än vad jag är. Jag som hade MAGRUTOR en gång i tiden. Nästan iallafall. Usch. Måste börja med gymmet igen nu.

Matchande

Vissa tycker ju att det är väldigt viktigt att matcha när man rider.. ;)
 
 

Ring Rauen

Blev så nostalgisk över Rauen så jag var tvungen att leta upp lite fotobn från vår tid ihop. Fina killen. Han älskade att mysa & gosa - men bara om ingen annan såg. Tuff kille. :)
 
 
 
 
 
 

Älskling!

Åh, tog nästan till lipen idag när B lade upp foton och en video på Rauen & Besten på Facebook, hon har vart uppe och hälsat på C. Lipen var mest pga Rauen såklart, min älskling.. åh vad jag saknar honom, finaste killen. Med sommartjockismagen hihi.
 
Älskling körs av C (B rider Besten) <3

Ann 9 år..

Flyttrensar och hittar en dagbok där jag berättar om en ridlektion på Luleå Ridklubb när jag var 9 år. Haha :)

Hoppsansa

Eftersom det har vart lite slött för Honey i sommar har jag tänkt vänta lite med att hoppa tills han är igång än lite mer än han är idag. Men så i måndags tänkte jag att nää, lite klarar han fan om det inte är så högt och jag värmer upp ordentligt! Började med att rida ut runt Granas sommarhagar & sen runt Granaskogen och så tillbaka hem där jag byggt upp ett litet räcke.

Hemifrån och tills vi kom upp på det lilla miniberget bakom Granas ridhus fick jag slita som ett DJUR för att få igång honom, han var så seg och var inte alls framför skänkeln, plus blev stissig av Granahästarna i hagen och frös fast och blev vansinnig ett tag där. Var på honom som en sur getingflock och tvingade honom att trava, ställa, halt, trav, halt, rygga, ställa åt andra hållet, etc, saker hela tiden för att få honom uppmärksam på mig. Blir sjukt frustrerad på när han fryser så för då skiter han verkligen i mig. Till slut gick det hyfsat (då var jag redan blöt av svett fram bak upp och ner) och sen försökte jag inte ens runt hagarna utan krävde bara tempo, han var så ouppmärksam att han snubblade ner på knä (denna ponny..) men allt gick bra då det var mjukt och sen när vi kom upp på berget gick det bättre. Var nog ingen snygg ridning dit kan jag säga för jag fick i princip bära honom själv. Men skam den som ger sig. Sen var han betydligt mer framför skänkeln och när vi kom ut på vägen tog vi några galoppfattningar och joggade lite. Det blev en riktigt ordentlig uppvärmning!

På banan stämde jag bara av tempo lie men det gick bra det med så vi körde ganska direkt. Räcket var 50 (lite osäker på exakta höjder men handmått mätt) och vi kom i galopp. Kände knappt att han ens hoppade. Vi red på igen, i trav denna gång, och sen en gång till i galopp. Det var verkligen ingen big deal för honom, så jag blev modig och höjde två hål upp så jag TROR det blev 70 (men kan ha vart 60, ska mäta på fredag). Nu tog han i lite mer och vi hoppade två språng. Det var SÅ himla roligt, jag har inte hoppat "seriös" träningshoppning sedan jag red Broke 2006 så det var skitkul. Har tagit nåt skutt på Rauen & Honey (löshoppat henne också) men inte hoppat som i gymnasticerande träning. Eftersom han som sagt inte är helt i toppform och inte jag heller tyckte jag det räckte där, guuud vad jag tappat.

 

 
Jag kunde ju hoppa förr, har iallafall hoppat en meter och var väl rätt bra på det men nu gick det väl.. sådär. Han är inte så bra på att bedöma avsprångspunkten och inte jag heller, det var väldigt mycket gå på feeling i måndags. Själv hade jag väl heller inte smidigaste landningarna efter hindrena heller. Nästa gång ska jag filma så jag kanske kan se om jag kan förbättra nåt (VÄLDIGT tveksamt på om det kommer upp här, beror nog helt på hur katastrof det ser ut ;)). Ska dock sänka ner igen till 50 tills jag känner att jag är nog säker över. Och så ska vi nog travhoppa en del, det är bra för rumpan och man gör ofta det med unghästar så att man hinner rama in dem om de blir vingliga mot hindret. Och studshoppa lite. Iiih, vad kul. Jag älskade att hoppa för och det var skitkul nu. Dessutom är gymnastikhoppning väldigt bra för ryggen.

Känns kanonkul verkligen. Jag får sånt självförtroende när han är så enkel också, har aldrig exakt vart höjd- eller hopprädd men iom att det inte blivit av på så många år har allt över 20 känns som Grand Prix. Och nu kunde jag till och med höja! Man ska aldrig underskatta vikten av att ha en säker häst. Så glad att jag kunnat begrava både min skräck för att galoppera barbacka (nåja.. jobbar på't), och hoppa högre än 3 äpplen. Heja mig! Just nu är tiden min värsta ovän till allt roligt jag vill göra, för M vore det nog inga problem med att jag tog fler dar i veckan men jag ska ju flytta snart och måste rensa hemma + att jag måste börja träna igen. Skulle hinna både rida & träna samma dag om jag bara hade en bil. Men det har jag inte. Jaja.

Ibland..

..tycker jag det är lite tråkigt att fler av er få som läser inte kommenterar mer. Men samtidigt, skjut mig innan jag skulle vilja ha en lika stor hästblogg som de största hästbloggarna har. Tyra har ballat ur hela dan på vissa av sina läsare och jag känner mest "eeehhh?!" till allt.

Hon får många negativa kommentarer och mycket skit och det är givetvis inte OK, men det jag kan bli lite irriterad på är att hon OFTA tar konstruktiva kommentarer som påhopp och sen hånar dom som skrivit med "är ni experter eller, jag har elit som säger att jag gör rätt". Men det blir nog lätt så, när man redan är arg/ledsen är det lätt att uppfatta saker på ett sätt det inte är menat, i synnerhet när det är skrift där folk 1. kanske inte kan uttrycka sig så bra och 2. inte tänker på hur de skriver. (Har själv vart där jag i stundens hetta misstolkat mail)

Jaja. Själv förstår jag inte hur man orkar utsätta sig för sånt när man redan mår psykiskt dåligt, visserligen är bloggarna hennes jobb och inkomstkälla men får jobbet en att må dåligt ska man sluta.

Jag tänker fortsätta läsa Tyras bloggar för hon är en fascinerande person mitt i sitt kaos. Det är lätt att se att man, som hon ofta skriver, får se ett luftslott och man blir ju nyfiken på hur hon VERKLIGEN är och vad som händer ibland.

Om jag har egna åsikter om hennes ridning & hantering? Ja. Självklart. Jag har ju, som exakt alla andra hästmänniskor, mina åsikter om hur hästar ska hanteras och vad man ska ha på ryggar & i munnar osv. Men jag anser inte att det är något jag behöver basunera ut i hennes kommentarsfält. Det är hennes djur att hantera som hon vill, precis som de som "mest styr hästen med energi" och de som knappt rider hästen utan mest markarbetar för att det är mest naturligt (enligt dom). Jag mäter ju mot MIN måttstock och den är annorlunda från din, din & din. Jag tycker pessoabett är vedervärdig skit, det betyder inte att jag hoppar på de i Honeys stall som har det. För jg har inte med det att göra. Jag har ALDRIG haft en medryttarhäst där jag inte haft egna åsikter om hur saker ska gå till eller skötas/inte alltid hållt med hästägaren om saker. Men jag har nog aldrig sagt dom högt, för så länge det inte är så att hästen far illa är det inte min sak att avgöra. Det är inte min häst. Jag kan tvärtom nästan få ångest ibland för att jag övertänker att ägaren ska tolka något jag gjort som att jag vill klampa in på ägarens område. (Detta trots att alla mina hästägare vart väldigt nöjda med mig och jag t o m var hett byte hos flera ägare när Rauen flyttade.)

Så nej, hellre ha en liten blogg med få kommentarer än megastor som till slut bara gör en förbannad. Syftet med denna blogg har aldrig vart att bli något utan mer som en hästdagbok som man har i stallet. Fast för mig.

Imorgon ska jag försöka skriva om måndagen, för det var så roligt. Ni som känner mig på FB/IG vet ju redan att jag har hoppat (! Iiih!) och jag kan säga att jag har haft JÄVULSK träningsvärk från idag. Dock inte från hoppningen, utan uppvärmningen.

Puss på er, anonyma fina själar som läser! Tack för att ni när ni väl kommenterar snarare gör mig glad än arg!

Vaaarmt..

Igår var en crazy dag. Flyttrensade hemma tills jag fick låna H's bil, sen passade jag på att åka iväg till mitt nya bostadsområde för det finns en Myrorna-container där så jag slängde ca 2 IKEA-kassar med kläder & sängkläder! Sen lyckades jag äntligen lista ut vilken balkong & dörr som var min, och så hem & äta och sen iväg och köpa flyttkartonger. Kvinnan jag mailat med hade betett sig lite psyko via mail men var normal när jag kom dit, fick alla 47 flyttlådor för 350 spänn så det var nice. Hade jag köpt lika många nya hade det gått på 1200!

Eftersom jag var halvvägs till stallet då åkte jag dit. Skrubbade ena tunnan & badkaret eftersom de var riktigt skunkiga, och sen tog jag in Robin & Honey. Efter kli & smörj & spray på båda konstaterade jag att nä, jag ORKAR inte rida. Då var det 28 grader varmt också så jag tycker det var rätt rättfärdigat. Puuuuh! SÅ tråkigt att vi inte har en badsjö tillgängligt.

Sen fick jag äntligen hem flyttkartongerna så nu är det väl bara att börja! Jag börjar dock med förrådet och rensar där först, så jag kan ställa kartonger där sen. När A kom och hämtade bilen på kvällen sa han att de kunde köra mitt flyttlass i deras hästtransport <3 Vad fina fina vänner man har! Det hjälper mig otroligt mycket då det skulle kostat dryga tusenlappen med flyttbil.

Fredag

Igår var det så jäääävla varmt när jag kom till stallet så det där galoppjobbet jag tänkt blir det nog inget av. Började med Robin idag för att det skulle vara svalare sen, men tiden blev knapp pga buss så det blev så att jag red barbacka till Smedbyängen. Red på babypelhamet, och var på honom hela tiden och då började han faktiskt gå jättebra ett tag. Dock orkade inte jag jobba hela tiden då det var barbacka men det var stor skillnad på mot för när jag testade pelhamet sist. Han blev mer låg rund & höjde ryggen nu. Ska definitivt testa igen med sadel. På ängen red vi lite klockan mest för att stämma av, fortfarande jobbigt när vi ska tvära åt vänster men det går. Bara fortsätta jobba på det.

Tog en liten galopp också, hade tagit innan men i backar så det är mindre läskigt än på öppet fält. Var rätt spänd, det är mycket kvar i min skalle. Red genom skogen mot travstallet sen och när vi kom ut dit vi får rida i kanten av fältet galopperade vi igen, en längre sträcka. Var spänd till en början och sen hörde jag Emelie i mitt huvud; "slappna av i ljumskarna". Hon säger det ofta på lektionerna, när jag ska koncentrera mig spänner jag mig där och då hämmar jag ju hästens rörelse eftersom ljumskarna säger bromsa. Det var läskigt, men jag slappnade av i ljumskarna och Honey fick direkt en mer fri, öppen galopp. Och jag vågade. På vägen hem gjorde jag lite galoppfattningar och försökte känna hur jag höll min kropp då. Högerfattningarna gick nämligen super så jag vill vara säker på att jag inte är otydlig när jag ger honom fattning i sadel.

Idag får vi se när jag kommer mig ut, jag ska låna bil och får den vid två, men sen ska jag och köpa flyttkartonger av nån tokig kvinna vid fyra-fem så jag hinner inte riktigt med stallet där emellan om jag inte stressar, så det blir nog efter det nån gång. Ska vara tokvarmt idag med så vi får se vad vi gör.

Hästledig

Senaste 2 1/2 veckorna kan jag räkna dagarna jag inte vart i stallet på ena handen, så det känns faktiskt rätt skönt att M har honom idag och jag får ledigt. Igår red vi ut tillsammans, hon på Honey & jag på Robin och det var riktigt kul att se Honey ridas av henne för han var som en helt annan häst! Märks att han kommer undan med en hel del när jag rider.. Haha. ;) Nyttigt!

M & hennes lilla familj håller på sälja sin lägenhet just nu & söker en gård istället, så risken finns att jag kanske inte kan fortsätta rida Honey sen, beroende på var de hamnar till slut. Inget är ju klart än men ska man vara realistisk är det väl rätt stor chans att det blir så tyvärr. Det känns tråkigt om det blir så men just nu ska jag försöka att inte fundera så mycket mer på det. Vad som händer om de flyttar vet jag inte, enda jag vet är att jag är eeeeextremt ointresserad av att hamna i leta-medishäst-igen-cirkusen efter div fiaskon nu när jag letade sist (innan jag hittade Honey alltså), och jag vet inte om jag skulle palla börja om från början med ny häst igen just nu. Det kanske blir en hästpaus i sånt fall. Vi får se. Efter Lucas gick i pension behövde jag lite "sörjetid" och nu kanske jag bara behöver lite.. allmänn tid.

Men som sagt, inget är klart än med hur var när & jag tänker rida Honey så länge jag kan. Imorgon är det fredag och då ska vi nog ta Lövstasvängen tror jag! Kondition/Stryke med mycket galopp & trav tror jag. Som i söndags ungefär.

borrowedhearts

Mina äventyr med min medryttarhäst Honey Bird Twitter, samt allmänna funderingar & tankar om hästar, ridning & stall!

RSS 2.0