Tappade bort tiden!

Kom till stallet en timme senare idag, eftersom jag jobbade en timma senare än normalt. Det är ju så ljust nu så det inte spelar nån roll, jag hämtade in Honey direkt och fixade i ordning henne. Eftersom jag såg att alla redan vart där när jag kom smsade jag och erbjöd mig ta kvällen så A/H slapp åka ut enkomt för det.

Red på banan i 50 minuter (mer om det imorgon) och gullade lite med henne efter, sen mockade jag & fixade maten. Normala svängen, varken snabbare eller långsammare än vanligt. Sen tog jag in resten av gänget, först tjejerna då de stod närmast. Vi har linor man kan spänna upp från stalldörren till hagen och sen bara öppna grinden, men nu när de står uppdelade är det så mycket jobb för så lite. Jag tog Cytra & Sessans grimmor och satte på dom, sen öppnade jag grinden och lät Ingra gå själv till stallet. Hon är ledarstoet och går ofta lös själv in så det är inga problem, i synnerhet inte runt matdags.

Valle travade runt lite oroligt uppe i killhagen och var rädd att jag skulle glömma dom där, men det gjorde jag ju såklart inte. :) Det är så skönt att vi har så lugna och coola hästar i stallet, det är inga problem att ta två hästar i en hand om man bara tar rätt hästar - även om det såklart inte är så lämpligt att göra det en längre sträcka! Men från hagen till stallet funkar det. Honey skulle t ex inte gå med Sessan och inte ens Cytra och Sessan i varsin hand är väl en superbra kombo - men det funkar! Grabbarna är dock en annan grej. Gick in och blev genast "attackerad" på tre fronter av grabbarna som alla ville ha på grimma VÄLDIGT snabbt, tack! Lille Walentino nästan krängde på sig sin helt själv, han är så duktig! Tog honom i ena handen och så Valle & Mårten i andra. Jag kallar Valle & Mårten för Humle & Dumle för de kan verkligen gå tre centimeter ifrån varandra och den ena knuffar in i den andra och gud vet vad men de bryr sig inte så mycket, de är så goa ihop.

"Humle & Dumle" (Mårten & Valle) får vänta medans jag släpper in Walentino i sin box.

Och sen var det kvällsfodring och släcka stänga bära allt till sadelkammeren och börja byta om. Jag höll dock på tappa hakan när jag såg klockan på min telefon - den var nästan TIO! Normalt ska hästarna vara nattade vid nio.. Jag trodde verkligen inte att klockan rusat iväg så, det var fortfarande inte helt mörkt när jag satte mig i bilen. ÅH SÅ UNDERBART! Jag älskar sommarljuset så himla mycket.
Nu ska jag fixa mig en kopp te, äta lite Ben & Jerrys och se Mission Impossible.

Fin form!

Vilken konstig dag det blev! Jag köpte BK efter stallet, sen var jag så trött att jag somnade i soffan med ridkläder och allt. Vaknade med en huvudvärk och ska strax gå och lägga mig.

I stallet var det dock inga konstigheter, Honey tyckte dock inte att det var en superbra ide att jobba när man kunde stå i hagen istället så när jag närmade mig började hon gå iväg. Hon gör normalt inte sånt, men när jag gick efter så stannade hon. Hon fick beta färskt gräs utanför hagen ett tag för att hon skulle bli lite mindre tjurig. På banan hade vi åskådarpublik; Valle, Mårten & lille kåtbocken Walentino går i egen hage nu då Walentino börjat betäcka tjejerna. Honey brunstar även just nu så jag blev lite bekymrad över om hon ens skulle koncentrera sig, men det gick bra!

Formen är fin! J har ridit henne på banan i veckan också och hon har sökt sig neråt själv. Idag testade jag att gå över till trav när hon gick i form i skritt, och hon släppte inte! I båda varven! Så himla duktig tjej! Hon kan ju det här, sen är det hennes egen vilja som falerar med jämna mellanrum.. Vi testade en höger galopp med hjälp av volt i 3 varv, testade sen en galoppfattning men nej, än är vi inte där.. En galopp via volt till i 4 varv och sen red vi ut. Testade formen där med, det går men koncentrationen är svår för hon vill ju titta på allt..

På ängen tog vi en till galopp via volt och sen fick hon sträcka ut i höger galopp. Hon gjorde ett galoppombyte en gång, den lilla fulingen, men vi körde om igen och då bytte hon inte. Tror det är nyttigt att hon får testa högergaloppen ute också där vi kan sträcka ut mer. Dock krävs fortfarande volten.. Undrar vad nästa steg blir. Ska testa via ett hörn bara på måndag. Jag tror inte riktigt att det kommer funka, men kanske om man svänger skarpt?

 

Beridna Skådespelare

En sak måste jag erkänna; Jag får en helt annan respekt för människor, och tycker om de lite mer, om de rider eller håller på med hästar. Det finns många kända skådespelare som är hästfantaster - såklart, de är ju människor som alla andra.

Supermodellen Gisele tycker precis som jag att det är otroligt avslappnande att vara i stallet.

Melissa Gilbert (mest känd som Laura Ingalls i Lilla Huset
På Prärien) & hennes man  började dejta genom ridningen!

Morgan Freeman har ridit i många filer (här i Unforgiven), och har en ranch med
Quarterhästar. Han lärde sig rida när han spelade in Robin Hood Prince of Thieves.

Jeff Bridges har en och annan cowboyroll under bältet,
men har även egna hästar på sin ranch i Montana.
Jennifer Lawrence, som kan ses som fantastiska Katniss Everdeen i
the Hunger Games, växte upp nära ett stall i Kentucky och har berättat
i intervjuer att hon mest slängde sig upp barbacka!


Johnny Depp köpte hästen Goldeneye som han red i Sleepy Hollow när filmen var klar!

Richard Gere & hans fru älskar hästar, i synnerhet av rasen Appaloosa.

William Shatner är en annan kunnig hästkarl.

Selma Blair med sin häst Taffy.

Oscarsnominerade Robert DuVall är en av många skådisar med en gigantisk hästranch.

Patrick Swayze brann för araber och födde även upp dom.

Men min favoritskådis som är hästälskare är Viggo Mortensen,
här med Kenny som spelade Hasufel i Sagan om Ringen!

Viggo spelar in en scen med Uraeus, som spelar Brego i Två Tornen & Konungens Återkomst.
Viggo blev väldigt förtjust i Uraeus och köpte honom efter inspelningen.

Viggo köpte även den häst han red mest i Hidalgo, RH Tecontender.
Nedan kan ni se en väldigt rörande film som handlar om hästarna i Sagan om Ringen-filmerna, och historien om hur Viggo hjälpte en stuntryttarinna att köpa hingsten som Arwen rider i första filmen!


Toalett

Just nu sitter jag på bussen till Arlanda, ska flyga till Göteborg och hålla utbildning för mina kollegor i väst.

Härom dagen när jag mockade funderade jag lite på just boxunderlag, och hur många olika underlag jag mockat i min tid. Lustigt nog så tycker jag att det verkar som att man föredrar vissa underlag i vissa delar av landet - ungefär som att vissa banker är starkare i vissa delar. Det kan ju vara en slump, eller kanske mer troligt en kostnadsfråga. Men det är ändå lite kul.

Jag kommer från Luleå från början, och alla stall jag varit i där (med undantag för ett) använde spån. Spån är väldigt lätt att mocka i, men det har en tendens att bli väldigt dammigt också. Men i Norrland verkar det vara storfavoriten. Undantaget var när det ett tag stod travhästar i mitt grannstall, som jag hjälpte till med nån gång här och där. De stod på halm ett tag, och sen på tidningspapper. Halm tyckte jag var OK att mocka i, men det är inte för alla hästar. Tidningspappret var dock inget roligt. Säkert jättemycket bättre än spån för känsliga lungor, men fy tusan för att mocka i skiten (no pun intended)!

När jag började rida i Stockholm upptäckte jag att torv var den stora favoriten här. Jag tyckte det var jättesvårt i början och att allt såg likadant ut, i synnerhet eftersom den häst jag red då stod i ett kallstall och hade bädd under den lösa torven. Dock är torv min favorit nu, när man mockat i det ett tag lär man sig se bättre och nu tycker jag det är otroligt snabbmockat och kanske framför allt mer ekonomiskt. Både med spån, halm & tidningspapper får man lätt med rent, medan torven är mycket lättare att sila. Nästan som kattsand!

Det enda jag nog inte testat är pellets - det finns både i halm, torv och spånvariant och verkar vara väldigt populärt bland de som har det men jag har aldrig sett nån som faktiskt använder det. Det kanske är populärare i Skåne eller på västkusten? :)

Träning, take II

Åh jag är helt slut, jag kommer få injicera koffein imorgon för att fungera, stackars kollegor.. ;)
Ja, nä, nån högergalopp direkt på galoppfattning blev det ju inte, men det förstod jag nästan. Men man måste ju testa! Det var en fantastiskt mysig tjej jag hämtade från hagen idag, kanske var det det milda vädret, eller så var det gårdagens födelsedag - igår fyllde Honey nämligen 11! När jag borstade henne böjde hon till och med bak huvudet för att gosa lite, det är ganska ovanligt beteende för henne (hon kan gosa men hon vill liksom inte erkänna det).

Tog upp henne på banan och värmde upp med volter och serpentiner, F/Cytra var också där en stund men de hade redan jobbat ett tag så när det var dags för trav hade vi banan för oss själva. Formen i skritten kom nästan direkt, i båda varv. Det höll nästan en hel långsida! Hon kan gå i form så nu är det bara jobba med att inse att hon ska det också. ;) Traven gick bra i vänster varv, långt ifrån lika bra som skritten men ändå klart godkänt. I höger fick vi dock hålla på minst dubbelt så länge innan jag var nöjd. Det kommer dock krävas mer arbete här, men jag tycker det känns superbra, vi går åt rätt håll! Förhoppningsvis blir det Marikalektion igen nästnästa helg så vi ska öva mycket!

Jag hade kunnat jobba lite mer med formen men jag måste erkänna att jag var så nyfiken på hur galoppen skulle gå att jag bara nöjde mig med OK på formen. Först testade jag bara en galoppfattning rakt av, och det blev såklart vänster. Då testade jag alla trixen från i lördags (ställa åt fel håll, rid lätt på fel ben, inte ge galoppskänkel utan bara driva på tills galoppen kommer, och då vända in på volt) och då blev det höger! Red fyra varv runt banan och saktade sen av. Just nu är fokus på att hon ska få bort låset hos sig som säger att höger galopp är läskigt. Vi gjorde om det två gånger till (totalt 16 varv i höger galopp!), och för varje gång testade jag att ta bort hjälpmedlen. En gång testade jag om det skulle funka att få igång henne just i ett hörn men det köpte hon inte så då blev det vänster. Kanske längre fram.. :)

Sista gången tog jag bort alla trix utom volten och det gick bra, så vi kör på det här ett tag nu, och så får vi se var vi är nästa gång Marika kommer. Känns långt bort, men i medryttardagar är det faktiskt bara två gånger till att öva efter idag - gah! Men det går nog bra! Det kändes inte som att vi höll på så länge men jag jobbade nog ändå längre med formen än vad jag trodde för när vi skrittade ut för en avskrittningsrunda hade vi hållt på i 40 minuter! På lördag blir det formfokus, nån galopp på banan, och sen tänkte jag att det skulle vara kul att testa en galopp på en av åkrarna ute också, då blir hon heller inte så instängd utan kan köra galoppen mycket längre och mer fritt - vår ridbana är inte så himla stor..

Blåsipporna har slagit ut, då måste det ju vara vår nu?


Belöning efter bra pass; beta färskt gräs!

Nej, nu MÅSTE jag slänga mig i sängen, jag fixar lite mer foton imorgon. Var tvungen att trycka i mig två kesomackor för jag var tokdarrig nyss - det här med att gå ner i vikt och samtidigt hårdträna (det är ju liksom inte bara Honey som får jobba nu!) är en svår balans, åt nog lite för lite idag.

Mot stallet!

Äntligen blev det gå hem-dags på jobbet! Eller åka till stallet-dags, snarare..

Oj vad trött jag var efter lördagens lektion, jag åt middag på Vapiano med en kompis som var på besök från USA och sen besökte vi Ice Bar. Som tur var hade de också haft full rulle hela dagen så jag var inte den enda som satt och gäspade. :)

Jag är faktiskt jättepirrig just nu, idag ska Honey och jag i stort sett bara jobba på samma saker som vi höll på med i lördags men jag är SÅ spänd på att se om det har fastnat eller inte! Det har det nog för hon är ju en smart tjej ;) men det ska ändå bli spännande, speciellt med högergaloppen. Jag tror inte hon är där riktigt än, men jag ska ändå testa en höger galoppfattning först. För TÄNK om det går.. Man vet ju aldrig förrän man provat!

Lektion!

Det gick jättebra idag på lektionen! Åh, jag är helt exalterad fortfarande, det gick super! När jag hämtade henne i hagen var hon lite tjurig och det gick sådär när vi värmde upp. Anders & jag redovisade problem och önskningar för Marika, och sen körde vi igång. Min & Honeys första utmaning var att få henne att gå i form. Det tog inte så lång tid förrän hon fattade i skritten, men i traven gick det inte alls. Vi red fyra varv och hon sprang bara med huvudet uppe. Marika föreslog att jag skulle testa mellan ett par fyra-sex stolpar, gick det inte så gick vi ner till skritt tills hon gick bra där, och sen testa igen. Vi fick jobba så ett bra tag men till sist släppte det! När vi bytte varv sen fick vi jobba ett tag till, men till slut gick hon fint åt båda hållen! Åh, det finns nog inget häftigare än när man kämpar och kämpar och sen helt plöstligt så går det.

Och hon hon vill, hon försöker! Hon är så himla duktig! Nästa utmaning, den lite svårare, var höger galopp. Honey går bara i vänster just nu och det är ju inte alls bra för muskulaturen. Vi testade en hel drös olika saker; först red jag lätt på fel ben och tog galoppskänkel. Vänster.
Red lätt på fel ben, ställde utåt, galoppskänkel. Vänster.
Red lätt på fel ben, ställde utåt, ingen galoppskänkel utan bara pådrivning tills galoppen kom. Vänster.
Red lätt på fel ben, ställde utåt, ingen galoppskänkel utan bara pådrivning tills galoppen kom och JUST innan jag kände att hon skulle in i galopp tog jag en högervolt.

Vi fick prova tre-fyra gånger innan det gick, men det gick! Hon blev så förvånad själv att hon snubblade till och gick ner på knä, men jag satt kvar & hon var OK. Efter lite mer övande av formen testade jag igen och det gick, och då bara körde jag. Ett, två, tre, kanske att det blev fyra varv, jag bara körde, helt utan att tänka på nåt annat än att hon inte fick sakta av. I början var hon skitskakis och tyckte det var läskigt, men efter ett tag insåg hon att det inte var så farligt. Åh vilken lycka, jag var stolt som en tupp! Så jävla underbar känsla! Efter det slutade vi, men nu ska vi öva på det här som tusan. Jag själv fick beröm också, Marika tycker jag har väldigt bra timing, och de andra tyckte också jag var duktig. Tyvärr blev det inga ridfoton, jag försökte dra med min kompis Anna som fotograf men hon jobbade dessvärre. Men nån gång ska det väl blir av.

Matchade vojlocken väldigt bra idag! Inget planerat, men kul ändå ;)


Såhär glad (x en biljard) var jag efteråt. Åh vad kul det var!


H/Sessan & L/Mårten får instruktion & tips av Marika.

Träning på allvar!

Fytusan vilken skitkväll jag haft, skulle verkligen vilja åka till stallet idag. Men på lördag är det dags och då jäklar ska jag få arbeta! Då ska nämligen Marika komma och läxa upp oss! Haha neej.. men vi ska rida för henne, jag & en av Mårtens medryttare, och så Valle & Sessans ägare. Åh vad kul det ska bli, är mycket pepp!

Hästen jag red före Honey (i samma stall) hette Rauen och var en väldigt vacker nordis. När jag började rida honom var det inga märkligheter, men sen fick han lite ont i ryggen och det tog ett tag innan vi fattade att det var just det så när vi väl fått till det så var han så otroligt hetsig. Hans ägare hade tänkt skicka honom för tillridning hos Marika, men istället blev det så att hon kom till oss och så red jag Rauen för henne varannan vecka. Första lektionen var i princip bara One Rein Stops, men efter ett antal veckor var det helt andra bullar. Det var bara jag som red honom just då (eller bara jag som red till honom ska jag säga, andra red på skogsturer & så) så det var otrolig häftigt att veta att de framsteg vi gjorde, var det jag som kunde ta cred för. Om jag nånsin får min egen häst är det verkligen något jag skulle vilja uppleva med den med!

Honey är det inte så mycket problem med som så, men jag kan känna att det går dåligt på banan för oss, och jag känner att jag kanske inte riktigt pratar hennes språk helt. Jag ger ofta för hårda skänklar, förmodligen för att jag gjorde det på Rauen, och ja, jag skulle vilja ha nån som ser var jag gör fel och vad jag ska tänka på när jag rider henne. Och just det är Marika så himla bra på, att se hästen och ryttaren och var de ska mötas tillsammans! Sen stör det mig lite att Honey alltid tar vänster galopp, jag vill ha lite tips på hur vi får henne att ta höger också. Nu ska jag bara försöka bestämma mig för om jag ska rida henne på bett eller hackamore på lördag.. men det blir nog bett såhär första gången. Blir det här en fortlöpande grej (hoppas!) så kanske jag testar hacket längre fram.

One Rein Stop på Rauen förra våren
(här tar jag det dock fel, man ska dra bakåt för det ger en mer kraft i armen)

Mer uppfostran via One Rein Stop.
Ni kan se en bra video om One Rein Stop här

Och så beröm när han går fint - minst lika viktigt (om inte viktigare!)

Zen Horselife

Det finns inget som gör mig mer avslappnad än att vara i stallet. Jag har hängt i stall sen jag fick röra mig utomhus utan vuxen övervakning (bodde granne med ett stall) så det sitter inbankat i min ryggrad att i stall är man lugn och stressar inte. Man springer inte, stojar inte. Men det kanske bästa jag vet med stallet är att det nog är en av de få sociala sammanhang där ens yrke är totalt ointressant. Jag tycker om mitt jobb men att säga att man jobbar på Backoffice på bank låter inte alltid så sexigt. I stallet spelar sånt roll. Det som är intressant är hur du är i stallet, med din häst och i relation till stallgemenskapen.

Jag har Honey på måndagar och lördagar, och det är rätt bra med måndagar. Ofta blir ju de dagarna som de blir och då är det så himla skönt att bara få ställa sig och varva ner genom att mocka bajs. Allt det där som är stressigt och galet på jobbet, det skiter ju stallgrannen i. Nu ska vi ju prata om vad som hände med den där tävlingen förra helgen, vem bryr sig om nåt ruttet jobb? I löööv it. Dessutom kan man inte jobba över på stalldagar, något som jag annars är rätt bra på. Men på stalldag går det inte, hur bra som helst!

I måndags när jag kom till stallet sken solen fastän klockan blivit över 6 på kvällen - HUR underbart?! Istället för att mocka först gick jag istället och hämtade baby i hagen. Mötte Cytra & Ingra med ägare som vart ute på betespromenix. Hade egentligen tänkt rida på banan men eventuellt blir det träning för Marika på lördag så vi red ut istället, till Vändplan, klättring upp genom skogen och så Göranstorpsvägen hem. På ditvägen övade jag ställning med enbart sits igen, men även öppna och sluta. Det gick jättebra! Fortsatte med ställningen i traven och tempoväxlingar i galoppen. Hon blev lite okoncentrerad i traven hemåt för hon gick bara och väntade på galopp, men sen gick det bra i skritt igen. Vi avslutade med en busgalopp och sen hoppade jag av och ledde henne hem, dels för att sträcka ut mina egna ben (som fått jobba under den kontrollerade galoppen) och dels för att Honey skulle ta det lite lugnare än om jag satt på.

Tog inga foton då min iPhone var nästan urladdad så ni får ytterligare en arkivbild. :)


Pausbild

Åh sorry för bloggkoman! Jobbet är crazy just nu. Här får ni lite Honeyfoton så länge!

Slaskdag

Man vet aldrig riktigt hur vädret ska påverka hästarna. I det första stall jag var i, stod det en ponny som hetter Belinda. Hon blev tokig om man blåste henne på mulen, och således var hon sällan glad om det blåste ute. Honey är dock lite svårläst när det kommer till väder, hon har inget sådär klockrent "nu är det regnigt så nu kommer hon vara tjurig". Sånt beror nog snarare i vad som hänt i hagen under dagen kanske?

Jag trodde dock ändå att hon skulle vara lite tjurig idag på grund av snön, men det var hon inte, inte mer än normalt (dvs när jag borstar henne på magen, spänner sadelgjorden och fixar med sadeln när jag suttit upp, tre opopulära moment för fröken). Hade egentligen inga planer för dagen, men vad de än var, så blev det bara en tur där det var minst snöigt. Det småregnade/snöade fortfarande lite medan jag mockade och fixade mat åt henne & Mårten (hjälpte till med honom idag), så när vi for ut hade jag regnkappan och ett reflextäcke på henne (i brist på ländtäcket som jag inte hittade). Och då var det givetvis helt klart och nästan sol. Jaja. Vi frös inte iallafall.

Lite kladdigt var det, hon fick styltor ibland men blev av med dom lika snabbt så det gick bra ändå. Eftersom vi alltid har hackamore ute övade jag på att ställa henne bara med sitsen och det gick bättre än förväntat faktiskt, till och med i trav. Mitt i turen hade ett träd fallit över vägen, en gran och toppen nådde precis  över vägen så det var lätt att promenera över. Honey kan bli lite tittig och låtsas bli rädd för saker, men är man som ryttare säker och ger stöd är det inga problem. Det här oväntade "hindret" är en typisk sån grej som hon kan bli lite misstänksam för men jag låtsades som ingenting när vi skrittade över och hon sneglade lite på trädet men gick över utan problem. När vi kom tillbaka testade jag att rida mot det i trav för att se hur hon skulle reagera, jag körde på samma "låtsas som ingenting"-taktik och satte stadig skänkel som stöd och hon tvekade inte utan tog istället ett JÄTTESKUTT över den helt gigantiska (inte) granen! :) Ja, eller iallafall kändes det som att det var det, haha.. Ställa i trav gick dock inte riktigt lika bra hemåt, hon gick bara och väntade på galoppen.

Fina katten som bor på gården.

Honey får B-vitamintillskott nu under fällningsperioden.
Det är bra, men luktar äckligt!

Vattenkopparna funkar inte så bra i vissa boxar så t ex Mårten & Honey har hinkar istället. Gissa vilka två är Mårtens och vilken som är Honeys, haha! Honey verkar knappt tugga färdigt innan hon ska dricka..

Hon är så söt i sitt randiga fleecetäcke!

Jag har fått hästöron!

Hejdå-puss!

Träns

Det här med träns och bett är ju en evig stötesten i hästvärlden. Jag har testat det mesta, mest "vanliga" två/tredelade bett eller gummibett eftersom jag ridit på ridskola såklart, men när min förra medryttarhäst Rauen blev omedgörlig testade vi pelham ett tag. Det hjälpte inte och han hatade det, så vi slutade lyckligtvis med det. Honey har flera träns, mest rider vi med hackamore - ett så kallat ponnyhack. Lustigt nog så googlade jag ponnyhack nyss - och hittade bilder på Honey, haha!

Rider jag Honey på banan blir det med hennes tredelade gummibett, hon är inte superförtjust i det men när hon väl fått på sig det är det ingen kamp, det är mest när just blivit tränsad som hon står och gojar med det ett tag. ;) Jag har testat hacket på banan också men det går inte lika bra och det är min okunskap om bettet som gör att det faller. Jag är ju engelskt (rid)skolad när det kommer till ridning, så när det ska "skärpas till" blir jag jätteförvirrad av hacket. Däremot älskar jag det ute!

Honeys ägare J har även ett sidepull till Honey, men jag har inte vågat testa det än, känner att min kunskap om sidepull är lika med noll och jag vill veta lite mer HUR jag ska rida med det. Kanske testar jag det lite på banan nån dag om jag tar modet till mig.. då är det ju inte mer än att man kan gå och byta. Jag skulle däremot jättegärna vilja testa ett bettlöst "crossunder"-träns nån gång! Det sägs vara det mildaste tränset men ska ändå vara effektivt.

Innan jag började rida Honey hade jag inte så mycket erfarenhet av bettlöst eftersom jag mest ridit gasenibotten-nordisar, men nu börjar jag bli mer och mer nyfiken på om det kanske hade funkat med bettlöst på dom med? Känns faktiskt inte helt otroligt. Det viktigaste tycker jag, är att hitta ett träns/bett/bettlöst träns som ens egen häst gillar - vissa går bäst på hack, andra hatar. Vissa funkar inte alls med crossunder, andra blir som drömmar. Precis som människor är alla hästar olika och det gäller att kommunicera med hästen och se vad som funkar bäst.

Pratar vi ren snygghet vet jag dock direkt vilket som är mitt favvo - pullarträns!

Test av blogg.se-appen!

Inlägg mest för att testa appen.. Nu är ridkläderna på och jag ska till stallet! Det har kommit skitmycket snö inatt så jag vet inte riktigt vad vi ska hitta på idag.

 

Min väg till Honey

Kommer man aldrig ur bloggträsket? :) Det är svårt att sluta, för det är ju så roligt att läsa och så vill man själv komma med sin egen input och berätta om sin egen häst (eller nu är hon ju inte min egen men ni fattar). Kommer mest skriva om min söta medryttarhäst Honey Bird Twitter här, men även om gamla medryttarhästar och allmänt stall/hästrelaterat antar jag.

Honey är en söt 11-årig varmblodstravare som inte passade på travet, och har vart ridhäst sedan 2006. Hon har ett ganska varierande humör (sto som hon är), men överlag är hon väldigt fin & till och med mysig när andan faller på. Hennes förra ägare tävlade i distansritt. Hon har snart vart 2 år i det mysiga privatstall i Upplands Väsby där jag haft ett par olika medryttarhästar de senaste 2½ åren;

Jag började på en nordis som heter Mårten, men efter bara ett par månader fick jag inse att vi inte alls kom överens. Det kändes jättetungt eftersom jag aldrig "gett upp" en häst förut, och jag kände mig helt värdelös som ryttare. Istället började jag rida en annan nordis i stallet, Rauen. Vi blev jätteförtjusta i varandra och tog oss igenom en fantastisk, om prövande, tid tillsammans (jag ska skriva mer om det någon annan gång). Tyvärr så blev det så att hans ägare flyttade och än en gång stod jag utan häst. Som tur var så var jag så pass "eftertraktad" att flera ägare i stallet ville att jag skulle prova deras hästar. Sista tiden med Rauen var dock ganska tung av olika skäl, och jag ville ha en.. Honey. Jag provade faktiskt bara henne, men kände direkt att hon var den jag ville rida just nu! Normalt är jag en Nordisälskare men det kändes just därför kul att få testa en annan modell!

Baby ♥

borrowedhearts

Mina äventyr med min medryttarhäst Honey Bird Twitter, samt allmänna funderingar & tankar om hästar, ridning & stall!

RSS 2.0