Hoppsansa

Eftersom det har vart lite slött för Honey i sommar har jag tänkt vänta lite med att hoppa tills han är igång än lite mer än han är idag. Men så i måndags tänkte jag att nää, lite klarar han fan om det inte är så högt och jag värmer upp ordentligt! Började med att rida ut runt Granas sommarhagar & sen runt Granaskogen och så tillbaka hem där jag byggt upp ett litet räcke.

Hemifrån och tills vi kom upp på det lilla miniberget bakom Granas ridhus fick jag slita som ett DJUR för att få igång honom, han var så seg och var inte alls framför skänkeln, plus blev stissig av Granahästarna i hagen och frös fast och blev vansinnig ett tag där. Var på honom som en sur getingflock och tvingade honom att trava, ställa, halt, trav, halt, rygga, ställa åt andra hållet, etc, saker hela tiden för att få honom uppmärksam på mig. Blir sjukt frustrerad på när han fryser så för då skiter han verkligen i mig. Till slut gick det hyfsat (då var jag redan blöt av svett fram bak upp och ner) och sen försökte jag inte ens runt hagarna utan krävde bara tempo, han var så ouppmärksam att han snubblade ner på knä (denna ponny..) men allt gick bra då det var mjukt och sen när vi kom upp på berget gick det bättre. Var nog ingen snygg ridning dit kan jag säga för jag fick i princip bära honom själv. Men skam den som ger sig. Sen var han betydligt mer framför skänkeln och när vi kom ut på vägen tog vi några galoppfattningar och joggade lite. Det blev en riktigt ordentlig uppvärmning!

På banan stämde jag bara av tempo lie men det gick bra det med så vi körde ganska direkt. Räcket var 50 (lite osäker på exakta höjder men handmått mätt) och vi kom i galopp. Kände knappt att han ens hoppade. Vi red på igen, i trav denna gång, och sen en gång till i galopp. Det var verkligen ingen big deal för honom, så jag blev modig och höjde två hål upp så jag TROR det blev 70 (men kan ha vart 60, ska mäta på fredag). Nu tog han i lite mer och vi hoppade två språng. Det var SÅ himla roligt, jag har inte hoppat "seriös" träningshoppning sedan jag red Broke 2006 så det var skitkul. Har tagit nåt skutt på Rauen & Honey (löshoppat henne också) men inte hoppat som i gymnasticerande träning. Eftersom han som sagt inte är helt i toppform och inte jag heller tyckte jag det räckte där, guuud vad jag tappat.

 

 
Jag kunde ju hoppa förr, har iallafall hoppat en meter och var väl rätt bra på det men nu gick det väl.. sådär. Han är inte så bra på att bedöma avsprångspunkten och inte jag heller, det var väldigt mycket gå på feeling i måndags. Själv hade jag väl heller inte smidigaste landningarna efter hindrena heller. Nästa gång ska jag filma så jag kanske kan se om jag kan förbättra nåt (VÄLDIGT tveksamt på om det kommer upp här, beror nog helt på hur katastrof det ser ut ;)). Ska dock sänka ner igen till 50 tills jag känner att jag är nog säker över. Och så ska vi nog travhoppa en del, det är bra för rumpan och man gör ofta det med unghästar så att man hinner rama in dem om de blir vingliga mot hindret. Och studshoppa lite. Iiih, vad kul. Jag älskade att hoppa för och det var skitkul nu. Dessutom är gymnastikhoppning väldigt bra för ryggen.

Känns kanonkul verkligen. Jag får sånt självförtroende när han är så enkel också, har aldrig exakt vart höjd- eller hopprädd men iom att det inte blivit av på så många år har allt över 20 känns som Grand Prix. Och nu kunde jag till och med höja! Man ska aldrig underskatta vikten av att ha en säker häst. Så glad att jag kunnat begrava både min skräck för att galoppera barbacka (nåja.. jobbar på't), och hoppa högre än 3 äpplen. Heja mig! Just nu är tiden min värsta ovän till allt roligt jag vill göra, för M vore det nog inga problem med att jag tog fler dar i veckan men jag ska ju flytta snart och måste rensa hemma + att jag måste börja träna igen. Skulle hinna både rida & träna samma dag om jag bara hade en bil. Men det har jag inte. Jaja.


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

borrowedhearts

Mina äventyr med min medryttarhäst Honey Bird Twitter, samt allmänna funderingar & tankar om hästar, ridning & stall!

RSS 2.0