Kall kväll

Det blev en lugn kväll igår, hon var inte på superbra humör så jag tog det rätt långsamt till en början och pysslade på. När vi kom ut strax efter halv åtta hade det fryst på lite så det glittrade på vägen vilket gjorde att jag inte riktigt vågade trava. Hon var väldigt piggelin och blev (som vanligt) på bättre humör när vi kom ut, hur tjurig hon än är tyckerhon nästan alltid om att komma ut. Red bara till hagen vid Göranstorpsskogen, övade lite halter, ryggning och skänkelvikning över vägen. Det gick jättebra med allt, när hon är igång och mer normal igen tror jag att hon skulle kunna bli en så himla bra dressyrhäst för hon svarar på sååå små signaler. <3 Hemåt ville hon springa och jag lät henne gå upp i trav ett par tre steg i långsam trav här och där men inte mer pga underlaget. Det var så härligt att rida även om det bara blev en kortis, har ju inte ridit sen förra måndagen så vad som helst är underbart!
 
 
 
När vi kom hem var hon dock mycket trevligare, och lyssnade bra. Eftersom det var lite kallare var hon inte lika superlerig och därför väntade jag med att spola henne ren om hovarna tills efter ridturen. Tyckte hon kändes mycket bättre i vita benet så det kanske inte var mugg ändå. Eller så har det blivit bättre. Smorde ändå för att vara på den säkra sidan, sen öppnade jag boxen. Hon var lös och gick fram och vände framför Walentinos box, sen tänkte jag att jag skulle testa henne lite och stannade henne enbart med röst & signaler innan hon skulle gå in, backade henne, manadepå henne igen, stopp och sen fick hon gå in. Mycket bra med tanke på att alla andra stod och mumsade och hon hade mat där inne! Fina tjejen! <3
 
Det börjar vara några minusgrader nu så vi får se hur det går med underlaget idag. Det är iallafall sol nu så förhoppningsvis är det bättre idag, blir nog inte jättemycket spring ändå utan mer jogg, men det vore kul om hon kunde få springa av sig åtminstone en gång idag. Kommer iväg lite sent eftersom jag inte satte nån klocka, så i värsta fall (dvs om jag inte lyckas få skjuts) är jag där ute 13-17:30. Men det funkar det med, och har eg inga planer idag förutom bio ikväll men den börjar 21.30 så det är lugnt.
 
På tal om att frysa på så hade jag premiär för täckisar igår. Testade de gamla som jag hittade när jag flyttade men de satt lite för tight än så länge, de kommer nog kännas bättre när jag går ner lite i vikt. Däremot är jag väldigt sugen på att köpa en ridkjol, Hööks har ju äntligen fått en till ett vettigt pris! Alltid vart sugen på en Uhip men tyckt att de vart så dyra. Denna var ju inte så snygg men för 300 kan man överleva det (ska det vara så svårt med lite färg?). Ska ev och träna i InfraCity imorgon och då kommer jag nog springa förbi Hööks och ta med 500-lappen jag fick av mormor i födelsedagpresent.


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

borrowedhearts

Mina äventyr med min medryttarhäst Honey Bird Twitter, samt allmänna funderingar & tankar om hästar, ridning & stall!

RSS 2.0