Årsresumé 2013

OJ vilket fantasiskt, jobbigt, omtumlande och underbart år det varit!
 
JANUARI
 
 
Januari började frustrerande med letande av en andra medryttarhäst. Dels skulle Honey ut på foder, dels så kunde jag bara rida henne en dag i veckan eftersom stallbussen inte matchade min. Många pratar om jobbiga medryttare men jag hade kontakt med minst lika många jobbiga hästägare innan jag till slut fick kontakt med Malin och provred Honey Boney. Började även rida Honey igen efter hjärnskakningen (pga biloyckan i December 2012) och hon var brallig men mysig. Började aktivt leta lägenhet hos Väsbyhem varje vecka. Min mosters häst Bellman dog 27 år gammal, och Walentino kom hem till Runsa nykastrerad & fin.
 
 
FEBRUARI
 
 
Februari var, som det ofta är, en seg månad. Underlaget var dåligt i Björknäs och båda Honeysar var SVINjobbiga. Mr Honey testade mig & ignorerade mig som fan och fröken reds inte mycket och var superpissig att ha att göra med. Jag tyckte inte alls att det var särskilt kul i Björknäs. Malin & jag hade lite missförstånd och det var kallt och Honey & jag kom inte ihop oss. Allt kändes mest skit. Köpte ny hjälm så jag kunde ha en i varje stall. Hade dock ett fantasiskt utepass med tjejHoney då hon galopperade i form, på bett. Åh. Minns det passet som igår, drömmer om när vi är där igen :) Grann, Emerson & världens gulligaste lilla Camena flyttade in på Runsa.
 
 
 
MARS
 
 
I mars tog jag äntligen tag i något jag funderat på i flera år, och blev medlem i Ridtravarförbundet. Jag tog även ett annat, extremt stort och viktigt beslut. Det känns så konstigt och självklart nu när jag levt med det sen i Mars, men det känns också helt rätt, fortfarande. Tyvärr är det lika långt bort som det var i Mars men jag hoppas komma iallafall en bit närmare nästa år. Ridmässigt var det typ samma lika. Dåligt underlag, Honey & jag kom inte ihop oss och fröken tjurig och jag sjuk och våren kom aldrig och bara blä. Helena & jag var dock på jättebra Tobbe Larsson-clinic på Märsta Ridskola i deras fina nya ridhus.
 
 
APRIL
 
 
I April släppte mycket. Honey Boney och jag red red ut mer och hittade lite mer knappar, och jag nya vägar. Även i Runsa utforskades det då Honey & jag red till skogarna vid Rosersberg/Wiggeby. Längtar efter att rida där när hon är igång lite mer! Där skulle man kunna rida i timmar. Jag tog ledigt en vecka och hade "ridläger" på Runsa och hittade på jättemycket roligt (det finns en kategori för det om ni vill läsa mer) men bl a bruksridning och löshoppning stod på schemat. Det var en riktigt härlig vecka med mycket häst!
 
 
MAJ
 
 
Mysig är nog det vanligaste bloggordet jag hade i Maj. Båda hästar var goa och fina och det blev t-shirtpremiär. Red jättemycket med Cicci & Robin i Björknäs, saknar dom ridturerna. <3 Hade lite bil tillfälligt eftersom jag var kattvakt (& lite hästvakt) åt Anders & Helena som var i Barcelona, red även Valle en dag. Jag hade min första lektion i Centrerad Ridning på tjejHoney och tyckte jättemycket om det. Började känna mig mer och mer hemma i Björknäs och tog för mig mer och pysslade mycket i stallet, städade och så. tjejHoney besiktades inför kommande utlåningen på foder och var UA förutom lite gallor & maskning efter böjprovet. ;) Jobbade hårt med Honey Boney för att han skulle vara i form då Madde red honom på Ridtravarrikset. Det var jättetungt att åka till Runsa eftersom det bara var nedräkning och jag trodde att jag aldrig mer skulle vara där eller träffa henne igen. Åkte till Ullared och shoppade loss.
 
 
 
JUNI
 
 
I Juni preppades det för rikset med Honey Boney, och preppades för utlåning på fröken. Hade en underbar sista dag med henne innan hon åkte. I Björknäs fick jag avmaska för första gången i mitt liv (ej svårt jag vet men hade aldrig gjort det innan), och Honey kom hem med gul, blå och blågul rosett från Ridtravarrikset. Red CR-lektion på honom och köpte en Perfect Shoulder, sen blev det lite si och så med ridningen för jag var i Paris en vecka och blev sen sjuk.
 
 
JULI
 
 
Städ & pyssel & tvätt & smörj i stallet blev det mycket av i juli, lite miljöträning (ovan) och så galopperade jag barbacka för första gången på 3½ år (vart rädd för det). Honey var så mysig i hagen och vi hade fint samspel, han kom när jag ropade och följde ofta med mig från de andra hästarna utan grimma. Sånt fint samspel som man vill ha. <3 Red även Robin en vecka när Cicci var borta och han var under igångsättning så vissa dar red jag två hästar, även om han bara skulle skrittas var det tufft tyckte jag. Fatta de proffsryttare som rider flera hästar om dan, i fullt arbetstempo. Puuuh! Började en period av bra arbete på ridbanan och red CR-lektion för Emelie.
 
 
AUGUSTI
 
 
Red ut med Malin, hon på Honey & jag på Robin. Det var jättekul att se henne rida Honey för han var en helt annan häst under henne än han är med mig, och då kände jag ju honom vid det här laget. Jag blev också av lite med min hopp"rädsla" (läs hoppfjanteri, har aldrig vart rädd på riktigt) och hoppade runt 60-65cm tror jag. Det blev en del städ & fix & ommålning i stallet inför hösten. Testade att rida honom med luva för att ta bort ljuden i skogen lite och tyckte det gav bra resultat! Det var också hemskt sorgligt Runsamässigt denna månad eftersom underbaraste Desirée lämnade oss. Har fortfarande inte förstått det. :(
 
 
SEPTEMBER
 
 
I September blev det officiellt att Malin med familj (inkl Honey) skulle flytta till Göteborg. Jag visste det såklart lite innan men då fick alla andra veta. Jag fick äntligen en ny lägenhet och var borta i London 2 veckor. Från att jag kom hem hade jag honom på heltid, då Malin med familj flyttade ner innan han kunde göra det. Det var jätteroligt, men jag hatade att vara i stallet denna period då mycket skit hände som jag inte har nämnt här för det känns bara onödigt, men vissa i stallet betedde sig som svin efter Malin flyttat. Detta ledde till komplikationer för mig, och jag var riktigt jävla förbannad. Jag var enbart kvar för att ställa upp för Malin & Honey, hade aldrig stannat i den skiten för nån annan. Jag andades ut av lättnad om jag var själv där och slapp låtsas vara trevlig. Det gällde inte alla såklart men jag tänker inte skriva varken snälla eller dumma namn för det är så få personer där. Men jag är inte exakt vän på Facebook med de som var falska om jag säger så.. Cicci försvann väldigt snabbt, Robin åkte hem till sin gamla ägare och allt utom just Honey kändes bara skit. Fastän jag inte ville att han skulle åka så räknade jag ner dagarna tills han skulle flytta. Mitt i olyckan tog dock Johanna hem tjejHoney igen och jag dog av lycka när jag fick SMS:et om jag ville bli medryttare på henne igen (börjar typ gråta bara jag tänker på det). Utan det som en morot genom sista pisstiden i Björknäs vet jag inte hur jag överlevt efter att Honey åkte. Gick och såg Spanska Ridskolan med Helena, Bettan, Åsa, Linda & lilla Lovisa från Runsa, det var magiskt och helt underbart!
 
 
OKTOBER
 
 
Sista månaden med Honey, och den blev lugn. Vi puttrade på, han var barnridningshäst en gång och jag var lite sjuk. Hälsade på tjejHoney för första gången sen i Juni och grät av lycka när hon kände igen mig. Flyttpackade lite åt Honey och en vidrig, hemsk kväll blev Dart dålig och dog samma natt. Fyra dagar senare flyttade Honey och två dagar efter det var jag tillbaka på Runsa tre dar i veckan igen, som om inget hänt sen jag krashade bilen i December 2012. Det var en väldigt känslosam månad, minst sagt..
 
 
NOVEMBER
 
 
November månad gick ut på att lära känna Honey igen, det tog en liten stund innan vi kom ihop oss igen och hon testade mig lite. Precis som när jag började rida henne första gången gick det dock rätt snabbt med att hon lade av med det. Det var mycket kondis- och muskelarbete på henne. Jag fyllde även år och fick fina hästböcker av mamma & Johanna, och av mamma fick jag även ett par goa vinterstövlar. Njöt som tusan av att vara tillbaka på Runsa. <3 Tappsko hanns det också med dessvärre, då det var väldigt lerigt.
 
 
DECEMBER
 
 
December blev lite knölig, direkt skon var på blev det hårt i marken och var svårt att rida mer än i skritt, sen kom kramsnö och då blev det styltor, ett kort tag var det OK och då red bl a jag & Frida till Sättra och red i ridhuset. Sen blev det halt och sen smälte snön och sen hårt igen och då började hon få knutar i ryggen (för att hon går och spänner sig förmodligen). I mitten på månaden kändes det som att det var höst igen och blev blött och lerigt.. Håhå. Och ryggen kändes ofräsch så hon har fått vila & massage sista tiden. 


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

borrowedhearts

Mina äventyr med min medryttarhäst Honey Bird Twitter, samt allmänna funderingar & tankar om hästar, ridning & stall!

RSS 2.0