Skritt- & travrunda

Lång lugn dag i stallet. Åh så fort denna vecka gått! På jobbet gick tre dar långsamt och segt, har vart sjuk hela veckan och det har vart så himla skönt att kunna åka till stallet varje dag. <3 I stallet har det å andra sidan gått för fort. Idag var hon inte så villig att komma i hagen men gav sig till slut. Hon fick stå i stallet en stund där det är svalare, sen verkade hon faktiskt gladare och så red vi till Rosersbers båtklubb & tillbaka. Först skritt, hon var lite småtjurig till en början och skulle prompt in på skogsstigarna men blev glad när vi travade efter bommen. 
 
Efter lusthuset låg två kossor nära vägen (som är svår nog normalt), hon var tveksam men lyssnade när jag drev på henne. Ett stopp men sen gick hon förbi, om vaksamt. Vet inte om hon har träffat kor, inte på de tre åren jag ridit henne iallafall. Sen bron, som ofta är ett gissel. Det gick dock jättebra idag! Lite suris och tveksamheter men jag bara drev på och berömde henne när hon gick fram och vips så hade vi gått över! Det har nog inte skett så lätt på jag minns inte hur länge! Oklart varför men jag red med mina nya Tretorn Advance och jag tycker jag kommer om henne så mycket bättre med dom, driver mer med vaderna. Är säkert inte bara därför men jag tyckte det hjälpte de gånger hon tjurade.
 
Sen travade vi till räddningsverket, travade på lång tygel och jobbade med att bara bromsa med sits, gick SÅ bra, lyssnade jättefint! :) Värre är det för krattan i sadeln som vill hålla på tygeln, men när jag stämplat ner händerna på låren ett tag blev det bättre. Skritt asfalten och halva vägen in mot hamnen, sen trav igen. Hon blir alltid tittig och hoppig där (vet inte varför) men jag manade på henne varje gång så om hackigt kom vi förbi. Sen vände vi och skrittade lång sträcka tillbaka eftersom hon började stressa. När hon kändes OK joggade vi och jag satt ner istället för att rida lätt, duktig & cool fastän det kändes att hon ville springa. Sen lite trav mot bron, skritt och genom skogen tillbaka och hem. Fin tur!
 
 
 
Hörde jag trav?
 
Kom på att vi ska byta beteshage imorgon så det blir nog inget WE då, kanske på söndag då. Lite ambivalent med hur jag ska göra imorgon, om man ska släppa henne först och sen rida eller om man ska ta in henne och släppa dom andra. Det jobbiga med den hagen är att den är skitlång och trädig så man ser inte hästarna och kan få gå och leta en halvtimme om man har otur och de gömmer sig - och jag måste med 13-bussen hem imorgon. Hm. Ja vi får väl se om det är nån annan som tänkt rida imorgon och hur många vi blir som flyttar dom.
 
 


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

borrowedhearts

Mina äventyr med min medryttarhäst Honey Bird Twitter, samt allmänna funderingar & tankar om hästar, ridning & stall!

RSS 2.0