WE-bana

Först: Eftersom mitt förra inlägg uppenbart missförstods direkt, så tog jag bort mina åsikter ang vad som hänt. Jag orkar inte skriva mer nu för jag får inte all info, så då kan jag bara se det från den info jag har. Jag antar att folk tror att jag haft mer info än vad jag har och självklart tror jag inte att nån har menat illa. Jag var arg eller kanske mest frustrerad igår, idag har jag lagt det bakom mig. Nu varken orkar eller tänker jag skriva mer om det här. Jag ber om ursäkt om nån tagit illa upp av det jag skrev.
 
 
Var lite stressad idag eftersom jag skulle gå till stallet, bygga bana, fixa henne, riva bana, ta av henne & rida henne tillbaka. Vi knallade snabbt iväg från torpet till stallet, sen fick hon stå i stallgången där det är svalt medans jag gick upp och byggde WE-bana. Fick inte med alla moment jag tänkt pga tiden, jag är en sån tidspessimist och blir otroligt stressad av att ha en klocka som tickar så det blev bara paralellslalom, 3 tunnor, grind, pall m paraply + boll i lina och så byggde jag en fålla.
 
Fixade henne och började rida. Det småskvittrade lite men det var varmt så det var nästan bara skönt. Efter kanske två varv tänkte jag att "det är ganska svalt ändå" - och kom på att jag hade keps och inte hjälm!! Oh my god. Jag rider aldrig utan hjälm, skulle MAX göra det under extremt goda förhållanden för foto men jag får panik nästan direkt utan. Jag tror det var för att jag var så stressad. Så ner igen för att ta på hjälm, upp igen och sen körde vi. Egentligen hade jag tänkt värma upp med typ varggropen men.. stress.. vi skrittade ändå bara så nån större uppvärmning behövdes inte. 
 
Paralellslalom m koner
Detta gick utan större överraskningar. Lite hackigt mot slutet men tror mer det berodde på krattan på ryggen än henne för hon kändes ändå mjuk.
 
3 tunnor
Detta var inga problem heller. Hon gick nästan lite för nära ibland så min fot skrapade i men annars inget att fundera på.
 
Pall med paraply + boll i snöre
Bollen i snöre bar jag från F till hörnet innan K. Hon gick lite lätt böjd från den och hade ett öra på den hela tiden, men det gick ändå hyfsat. Kunde inte upprepa den då jag annars hade vart tvungen att sitta av. Paraplyet var verkligen INGA problem. Hon klippte knappt med örat. Stencool tjej.
 
Fålla
Verkligen noll betänksamhet på detta. Lätt som en plätt.
 
Grind
Detta var den svåraste. Jag har ridit grind exakt 0 ggr och tänkte "äh jag kör bara". Första gången blev hon lite stressad av repet, jag tror hon trodde att det var hagrep, och vi tappade det. Efter nos och lukt och lite klappande av henne med repet chillade hon dock, och sen fick vi till två korrekta passeringar där jag nästan helt red på enhandsfattning och hade repet hela tiden. Vi var lite oense om vad som betydde framåt & backa, och sista gången backade hon lite in i stolpen, men det gick ändå bra och vi kunde till slut stänga grinden. Denna ska vi definitivt öva mer på, men jag är riktigt nöjd för att vara första gången! Själva momentet kom väldigt naturligt och hon fattade ändå rätt bra vad hon skulle göra!
 
 Duktig tjej chillar medans jag river bana, här bara fållan kvar.
 
Sen packade jag ihop banan och övade samtidigt med henne att komma, stanna på "whoa" och stå i ground tie.Superduktig! Så enkelt med en sån häst. <3 Sen avklädning, jag bytte till repgrimma och så skrittade vi till Göranstorp. Sen hade jag en timme till godo där så självklart hade jag inte behövt stressa. Det är alltid så men hellre att vänta efter att behöva panika på slutet. Fick paj & kaffe av Anders & Helena och sen kom Johanna förbi, nu är hon hemma :) 
 
Ändå bra dag, verkar som att vi kan ha grejerna där så det blir kanon att slippa valla till & från stallet och panika över att hinna med det. Är inte gjord för sånt :) Förken Tidspessimist..


Kommentarer
Linda

Ha ha och jag är tvärt om, tidsoptimst. Fiser på och sen blir det alltid panik i sista sekund. Jag kommer ALLTID intrillande överallt precis på håret.
Jag måste liksom ha lite tidspress för att det ska bli nån fart i det hela.

Svar: Haha. Om jag har bil är det en annan sak men ska jag med flyg eller passa buss går det bara inte. Är på flygplatsen 1½ timme innan jag ska åka till Luleå bara HAHA
Borrowed Hearts

2014-06-08 @ 21:46:58
URL: http://stjarnstralar.blogg.se/


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

borrowedhearts

Mina äventyr med min medryttarhäst Honey Bird Twitter, samt allmänna funderingar & tankar om hästar, ridning & stall!

RSS 2.0