Bomövningar

Igår red vi bomövningar som jag tagit inspiration av från min bok Roligt med bommar & koner som har över 160 olika övningar. Problemet var att jag ritat upp en bana men glömt boken hemma så jag kom inte ihåg allt. Såhär såg banan ut:
 
Nummer ett var slalom runt koner. Ganska basic men jag hade ställt dom rätt tight och red med hack så ställningen var ändå rätt svår eftersom jag fick köra främst på sitsen. 
 
Sen körde jag klockan, här hade jag glömt alla övningar och höftade med att rida på tre olika spår. Hon var lite tittig först. Röda mittenspåret var inga problem så fort hon kom på att hon skulle lyfta hovarna lite också, i det lila ytterspåret blev hon lite svajig eftersom hon blev lite osäker om hon skulle gå över eller inte - säkert jag som inte gav nog mkt stöd. Gröna innerspåret var klart svårast och det var klonk och frust.
 
Sen lade jag till att rida röda mittenspåret men gå ut i på de turkosa volterna runt varje bom, så man byter sittben/ställning hela tiden. Detta gick jättebra, hon var smidig och kändes mjuk. Jag sneddade även snett igenom och passerade två bommar (ej på bild), det trodde jag skulle vara svårt men det var inga problem. Har ni samma bok som jag hade jag tänkt göra övning 10a & 10b men glömde som sagt dom så detta var bara som jag höftade. Ska testa dom idag istället.
 
1: Rida genom trång passage (1m), halt.
2: Rygga ut
 
Detta var inga problem. Hon tittade lite första gången men gick in, gjorde lungt halt. Senare testade vi trava in, halt, trava ut. Detta gick super, blev ingen klar trav/halt/trav-övergång utan mer trav/två steg skritt/halt/trav. Men ändå bra, för att vara första gången vi gör det!
 
 
Vanliga travbommar. Här var hon tittig först och vågade inte men efter en pådrivning och beröm hajade hon och sen tuffade hon glatt på. Här hade jag 7 olika övningar men jag kom bara ihåg 3 (rakt över, volt igenom/runt så det blir en evighetsfigur och nedan; slalom mellan). Har ni boken hade jag tänkt övningarna 2a-2g men det får bli en annan dag.
 
 
Red som sagt även denna, sen blev jättetight med travbommar så det blev framdelsvändningar i hörnen snarare än en halvvolt men det gjorde ju inget! De gick f ö jättebra, trots att jag red på hack. 
 
 
 
Vi red bara typ 25 minuter och 90% i skritt. Gjorde en annan övning som uppvärmning men den visar jag en annan dag. Hon var lite tittig på bommarna i början men det kändes inte konstigt då vi inte jobbat bom på så länge, och så fort hon inser att det inte är farligt så kör hon på. Jag var också skitkrattig, hon var väldigt shysst och gick bra fastän jag var lite all over the place. Försökte köra mest på sitsen (man måste det om man ska ställa med hack) men är  otränad på sånt här arbete och då blir det att jag faller fram i handen. Och då hade jag velat ha ett bett men samtidigt ska jag ju inte falla fram i handen och jobba fel. Och det gick ändå rätt bra idag. Men ändå. Så ja det kändes lagom att sluta efter en så kort runda, tror jag red banan 2-3 ggr i skritt (+ travbommarna) och sen körde jag trav/halt/trav och två gånger till över travbommarna och sen var jag klar. 
 
Övade även lite att fälla upp paraply vid henne (som är en vanlig Trabövning), första gången backade hon från mig men efter ett par ggr vände hon knappt örat. Så duktig tjej! <3
 


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

borrowedhearts

Mina äventyr med min medryttarhäst Honey Bird Twitter, samt allmänna funderingar & tankar om hästar, ridning & stall!

RSS 2.0