Den fina ridturen igår

Kändes som förr i tiden på Runsa när vi pysslade på mittgången igår. Kanske var just det att vi hade mycket tid och stod där och dessutom har hon äntligen slutat larva sig med benen. När jag började rida henne 2011 var hon skitlarvig med benen och skulle inte lyfta framfötterna i början (testade) och sen hon kom hem har hon vart så med även fast jag vet att hon känner igen mig. Men nu har hon slutat med det så allt kändes så mysigt & bra. :) Hade först tänkt att vi skulle rida så hon fick springa av sig men sen hade hon gått bra med Johanna på Baucherbettet utan nosgrimma så jag ville också testa. 
 
Red varggropen först så hon skulle få ha långa tyglar i början och hon tuggade lite i början men inte alls som hon hållt på och mala tidigare gånger, så det kanske var nosgrimman som gjorde tricket! Tror ingen av oss brukar spänna hårt alls utan har mer haft den pga fint, men det kanske har räckt för att hon ska känna sig instängd. Jag har normalt långa tyglar när vi skrittar (om vi inte rider på banan el om hon hetsar hem) men var medvetet lite provocerande mot henne och red på lite kortare ibland när det kändes bra och då tuggade hon liite men slappnade av och släppte snabbt! Hon var sjukt pigg igår så jag fick hålla henne lite men ändå tjafsade hon inte.
 
Red upp för lilla klätterbacken (fast off road för jag red upp för tidigt) och sen stigen till Göranstorp. Där blev hon lite taggad som vanligt så vi red till torpet och vände. Sen lät jag henne ta galopp själv utan nån hjälp och då tog hon höger! :) Kuuul. Vill som inte avbryta henne då när hon gjort det själv så vi galopperade höger hela vägen till backen, blandat fyrsprång och lite mer samlat eftersom det blåste mycket och hon var tittig. Men inget jobb, bara så hon skulle få springa av sig lite. Tror hon hade överskottsenergi (vårkänslor?) för det brallades hejvilt och t o m en liten bock nån gång men bara lycko-tjohejvad det är kul att springa-varianten. 
 
 
Så perfekt var det ju inte men verkligen mycket bättre, nu kommer jag iaf våga testa det lite mer. Tror def träningsvärken släppt, superpigg både fre + lör & testade liten skänkelvikning över vägen åt båda håll och det gick bra! Och vägarna är nästan isfria dit nu, bara nån fläck här & där. Åh vad braaaa det känns!
 
Snygg brud med Baucher.
 
 
Dessutom så ja jag har ju vart frisk sen Feb nu men NU känner jag mig verkligen frisk, tidigare helger har jag DÖTT efter stallet och idag var jag där 5h, red en ganska ordentlig tur med galopp, sen kom jag hem, städade vardagsrummet, chillade/dator ett tag och sen åkte jag och sprang intervaller på gymet! Och hade typ ändå energi efter! HuRRAAAA första dubbelpasset! Så glad.
 


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

borrowedhearts

Mina äventyr med min medryttarhäst Honey Bird Twitter, samt allmänna funderingar & tankar om hästar, ridning & stall!

RSS 2.0