Jobbig men duktig tjej

Mycket folk i stallet idag, nästan alla hästägare & så jag & Cytras medryttare A. Å sa att Honey vart väldigt sparkig igår så jag ställde in mig på att det skulle bli en tuff tur. Red först längs vägen eftersom jag tänkt rida Manilla runt, med förhoppning om mindre is där (det var det inte). Redan efter svängen började jag peta lite i henne, inga krav men kortare tyglar här, en skänkel på där.. Hon surade ihop snabbt och försökte hugga efter skänkeln, då tog jag ihop henne på halvlånga tyglar och höll sen bara emot när hon började streta. Hon får komma på själv att det blir lättare om hon går i låg och rund form och som vanligt går det snabbt för henne. Testa, gör rätt, beröm, tänka, testar göra rätt, beröm, gör rätt. Ungefär så går det med henne oavsett vad det är. Slängde in nåt krav här och där; ställningar, skänkelvikningar, öppna. Bara några steg och beröm när det går rätt. Hon svarar som inget annat på positiv förstärkning och när vi rundat bommen travade jag nedsuttet & långsamt, och det var inga problem. Red lätt men fortfarande långsam trav upp för backen, skritt ett tag och sen fin trav igen. Hittade en sträcka där det gick att galoppera och hon gick inte så snyggt men hon lyssnade och framför allt var det en ren fattning utan bråk.

Över stubbåkern red vi först i trav, sen när jag tyckte att underlaget höll blev det kort galopp, och till slut släppte jag henne. Som tur var så var det isigt en bra bit längs vägen sen så hon var tvungen att sakta ner lite. När det gick att trava var hon som en kanonkula men jag satt bara emot med sits och hand och hon kom på sig efter ett tag. Så fort jag gav henne långa tyglar började hon dock takta, så det blev bara skritt upp för branta backen, ställde ömsom höger/vänster och hon tyckte det var liiiite jobbigt. :) Fortsatte så tills hon gick normalt igen, då travade vi ett tag och när DET gick bra.. började hon kicka när jag gav galoppfattning.

Lyckokickar är OK men jag är less på tjurkickarna, det får inte vara nåt som hon tar till. Det blev därför en fyra-fem avbrott och mycket ryggande innan hon kom fram i en ren galoppfattning, beröm, bröt av efter en stund, en misslyckad, ryggning och sen en ren. Kort galopp på det och sen skritt via Manillastigen + Varggropen hem (eftersom hon höjde växeln när vi närmaste oss Göranstorpsvägen).

Hon var med andra ord inte i världens roligaste form, men jag är ändå nöjd med henne för att hon lyssnar så bra och kan jobba och komma ner låg/rund fastän hon egentligen vill hetsa.



Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

borrowedhearts

Mina äventyr med min medryttarhäst Honey Bird Twitter, samt allmänna funderingar & tankar om hästar, ridning & stall!

RSS 2.0