Honey

 
Honey Boney
1995-06-12
E: Speedy Fly
U: Sophies Way
 
När jag krashade min bil och bara kunde rida min medryttarhäst en gång i veckan (pga problem med busskommunikation) började jag söka en andra medryttarhäst. I mitten av Januari fick jag se M's annons på Blocket om Honey och provred. Honey är egentligen inte alls min typ av häst, men han är rolig och trevlig och en utmaning för mig. Jag har i skrivande stund ridit honom ett halvår så vi börjar hitta de flesta knappar, i synnerhet nunär jag börjat rida för CR-instruktör*. Själv tycker jag att det tar MINST ett år att lära känna en häst helt, då det är olika saker som påverkar hästen året om (pga väder & dylikt). 
 
Honey står i ett litet kollektivstall mellan Upplands Väsby & Vallentuna där det står 4 andra hästar. Jag har ju tidigare vart med om stall där man knappt blir hälsad på som medryttare men här är alla snälla & trevliga! :) Vi har en ridbana och det finns även ett par bra vägar att rida ut på. 
 
Mitt mål med Honey just nu är att vi ska komma ihop oss mer när vi rider på ridbanan, då han gärna lägger i handbromsen där, intejobbar med bakkärran och blir allmänt tungjobbad. CR-lektionerna är väldigt mycket till hjälp här. Så småningom vill jag även hoppa honom, då det var länge sen jag gjorde det och gärna skulle börja igen. Inga monsterhöjder eller så, men lite. :) Honey är fyllda 18 men jag tycker inte ofta att det är något som märks, är det nåt så är det att han anser sig inte behöva göra saker eller lyssna på mina kommandon. Men oftast är han en glad senior, som gärna rider ut så länge han själv gillar vägen! Då kan det bli några lyckoknixar i galoppen rent utav.
 
 
*CR = Centrerad Ridning


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

borrowedhearts

Mina äventyr med min medryttarhäst Honey Bird Twitter, samt allmänna funderingar & tankar om hästar, ridning & stall!

RSS 2.0