CR-lektion #2

Började stalldagen med att kolla alla hästar & fylla på vattenkaret i hagen. En sak som jag tycker är himla smart i detta stall, är att hästägarna delar upp sommarmånaderna mellan sig så alla har en 18-19 dar då man kollar att alla hästar är hela, så får man ha lite semester också, och ändå vet att hästen kollas till utan att man behöver åka ut! Fast det är ju inte direkt applicerbart på mig som medis, haha, jag vill ju inte ha semester. ;)
 
Fattar knappt att sommaren är här! Men det är den! <3
 
Jag började med att värma upp Honey ganska långt innan själva lektionen för han kan vara lite seg på banan och jag ville få igång honom innan. Dock hade jag glömt spö (eftersom jag slutat rida med det ute), använder det aldrig ändå men på banan hjälper det bara att det finns där. Han var otroligt tungjobbad och allt kändes bara skit och blä. Men jag tror det var skitbra, för hellre att Emelie fick se honom så än att allt är frid & fröjd. Plus att jag ridit ett tag när hon kom och säkert tappat mycket av min egen sits när jag jobbat honom. 
 
Efter lite presentation av honom och var vi är, så skrittade jag några varv, sen fick jag rida utan stigbyglar och slappna av i ljumskarna samt tänka på att jag följde med i hans rörelser. Emelie beskrev det så bra, jag skulle låtsas att mina sittben var små fötter och när han lyfter måste jag lyfta. Sen fick jag ta stigbyglarna igen och då kändes det mycket lättare och han kändes mer avslappnad också. Tänk vad mycket man kan rida mot sin häst utan att ens tänka på det! Vi jobbade också lite mer med det från förra lektionen, alltså att jag skulle tänka på axlar & magögon, och att jag ska hålla båda axlarna lika högt och inte tippa.
 
Gud hur ska man komma ihåg allt man gör men efter ett tag travade jag och han var småsnubblig och seg och det gick väldigt knöligt. Då gjorde vi typ Klockan (tvära på volt) fast inte helt sidepass runt, men ändå ganska ordentlig flyttning av rumpan. Fick beröm för att det gick riktigt bra för att vara första gången, vi har ju gjort lite skänkelvikning på volt förr men det är det där med att känna hästen jobba också. Fick känna skillnad när han slirade iväg och när han verkligen tvärade, och efter ett par varv så gick han bättre i traven. Vi testade lite galopp men han var som sirap så vi höll inte på länge. Testade lite öppna i trav men samma sak så vi backade till skritt, och där gick det bra, efter ett tag.
 
Jag vill lite mycket, och ger lite för mycket signaler till honom så jag måste försöka tänka på att tona ner. När jag känner mer än tänker så går det bäst. Sen är det hållning, jag tycker själv att magen blivit bättre men jag måste tänka mer på att sitta ner i sadeln och "skjuta igång" för trav & galopp (ska försöka öva med boll på gym!), och så är det axlarna som skjuter fram. Alltså jag är SÅ nära från att köpa en Perfect Shoulders nu. Är det fusk? Och så är det blicken. Alltsååååå. Jag VET att det ALLTID går så mycket bättre när jag ser var jag ska men ändå sitter jag där och stirrar ner utan att jag tänker på det. Blir tokig på mig själv, vad ska man göra?
 
Vet att jag också har sjukt dålig hållning på jobbet, måste tänka på det där med, och så UPP. MED. BLICKEN. Jävla iPhonenacke..Hmm. Generellt går det bättre när jag rider större mönster alltså snett igenom eller skänkelvikning eller så. Försöker ha "hoppblick", alltså att "se nästa hinder" etc men det är när man just är på volt eller jobbar med en med kompakt ögon som jag bara kryper ner & ihop. Mm, svårt! Måste tänka mer på det ute också. Men ändå, jättenöjd med lektionen och gillar Emelie lika mycket fortfarande, hon förklarar bra och ja, nej, det känns väldigt bra. Ska rida igen om två veckor, nu kommer jag ju åka bort så jag har honom bara två gånger innan nästa gång, fast det är två veckor bort. Men skitsamma! Ska tänka på blick & hållning privat (jag ska ju till Paris, då får man väl gå med näsan i vädret?) och öva boll på gym iallafall imorgon och på ev på onsdag om jag hinner träna då. Och kanske på tisdag morgon? Och så blir det banan nu på måndag. Fredagen innan lektionen (28:e) får vi väl se vad det blir, kanske kombination ute/banan.
 
Stilig efteråt.
 
Stallkissemys i väntan på bussen.


Kommentarer
Linda

Igår när jag satt och red så tänkte jag på VARFÖR det ska vara så jäkla svårt att hålla händerna rätt, det är ju inge jobbigare att hålla dom rätt liksom. Samma med blicken.
Men det man vant sig vid tar sån enorm tid att lära om och hela tiden så halkar man tillbaka.
Men bara att ha blivit medveten är ett steg i rätt riktning =)

Fast. Man kan ju skylla på att man har en snygg häst som man inte kan slita blicken från iaf.

Svar: Haha ja :)Det är lite därför jag funderar på Perfect Shoulders, för att nöta in rätt position.
Borrowed Hearts

2013-06-16 @ 01:53:51
URL: http://stjarnstralar.blogg.se
Linda L

Perfect Shoulders kan du ju även ha på jobbet (om du inte sitter med kunder eller så). Jag har i etapper funderat på att ha det privat bara för att få bak axlarna. Mest en idé. Kan tänka mig att det kan vara bra om man sitter mycket vid en dator? Som jag inte vet om du gör eller ej, jag bara spånar. :)

Svar: Jo men det är det jag tänker med, jag sitter bara vid dator och sjunker ihop där så det vore bra att ha den på jobbet för att ändra muskelminnet, sjunker ihop på jobbet med.
Borrowed Hearts

2013-06-16 @ 21:25:10
Linda L

Då är jag med, samma tanke :)
Trodde du bara skulle ha den när du red, typ. :)

Svar: Mm nej, om jag hade suttit bra vid datorn kanske. Men inte iom att jag alltid sitter dåligt :)
Borrowed Hearts

2013-06-17 @ 18:10:59


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

borrowedhearts

Mina äventyr med min medryttarhäst Honey Bird Twitter, samt allmänna funderingar & tankar om hästar, ridning & stall!

RSS 2.0