Kall men fin utetur

 

Såhär fin var gården igår morse. Jag tog det lugnt eftersom jag ju har ett par timmar på mig med bussen, packade ihop mina sista saker i min kasse, tog ut westernsadeln (känns alltid lite varmare att rida i den) och bestämde mig för att hämta in henne direkt. Planen var att hon skulle få mysa i ylletäcket medans jag mockade men hon var varm och fin och visade noll i ryggen så då tänkte jag att äh, då kan jag lika gärna rida direkt. Pysslade på lite, hon har vart mycket trevligare senaste tiden och varje lördag nu tänker jag att "22.30 är väl inte SÅ sent ändå.." och försöker hitta lösningar att åka ut oftare. Men kommer inte på något.

EDIT: Nu rider iallafall en av våra Lindor ;) henne lite så det är ju bra iallafall! :)

 

Det blev mot Rosersbergs slott i gnistrande kall vinterförmiddag, i skritt och småjogg till Rosendalsbron som är en evig tjafspunkt för henne. I sällskap av människa eller häst går hon över utan problem, samt hemåt givetvis, men på ditvägen tjafsar hon nästan alltid om man inte har ett spö att vifta med i luften, och jag rider nästan aldrig med spö. Ibland åt det hållet just därför, men inte idag. Tror det är jag som spänner mig också, för att hon inte ska tjafsa och så blir det ännu mer fel signaler säkert.. Men rygga går hur bra som helst så vi gjorde det och fortsatte sen, trav upp till räddningsverket och sen vägen mot båthamnen. Hon fick märkligt dålig bjudning när vi saktade av till skritt där (= normalt galoppsträcka dessutom), så jag satte igång skritt/trav-intervaller och då blev hon lite mer alert. Vi höll på så till kurvan, och galopperade sen i samlat tempo till båthamnen. Hon har inte vart tjafsig där förr men senaste gångerna har hon skyggat där, fast där är det lättare eftersom jag inte är van att hon tjafsar där på samma sätt. Önskar jag kunde applicera vad jag än gör för att få henne att gå där till när hon inte vill gå vid bron.

 

Det blev tveksam trav förbi och sen en liten galopp till bommen, och skritt förbi badplatsen. Vi klättrade upp til elljusspåret men det såg ut som att folk åkt skidor där så jag kände inte att det var så bra att bryta mot reglerna och rida där då, så vi red ner igen och fortsatte mot slottet. Galopp i fri fart, halvvägs hade de satt upp en bom ?! så vi fick sakta av och lirka oss förbi den innan vi kunde fortsätta. Red inte hela vägen till slottet utan vände vid bilvägen och tog samma väg hem. Trav till bommen, galopp till badplatsen och sen samlad galopp till räddningsverket, efter att vi passerat LÄSKIGA BÅTHAMNEN. Vet inte om det är för båtarna står där under pressenningar som hon reagerar och tycker de är läskiga? Sen skritt och trav mestadelen av vägen hem från räddningsverket, en liten spränggalopp på slutet bara. Hon kändes mer som gamla vanliga Honey idag, men då har hon också fått gå mer i veckan. Lite bakben i luften och lite het i traven, men hon lyssnade bra och kändes fin i allänhet.

 

J + familj var ute på ängarna med Tindra så vi fick vara lite fotomodeller när vi var nästan hemma. Fast vi var båda aldelens rimfrostiga så vi var nog inte så himla snygga, haha. Själv ser man ju ut som en Michelinman i alla kläder. :)

 

 

 

Efter ridturen ställde jag in henne i Sessans gamla box med ylletäcke + lite hö för att hon skulle hålla värmen, och så kollade jag på klockan strax innan jag började mocka. EEEK! Bara en halvtimme tills bussen skulle gå och jag hade kvar att mocka, fixa hö, byta täcke på Honey, ta ut henne, ta träns & padd till sadelkammaren, slänga ut katten från sadelkammaren & skriva dagbok. Blev en stressmockning och säkert inte den bästa, skäms lite men nästa buss hade gått fyra timmar senare och det var förhoppningsvis bara finliret jag missade, och på nåt sätt hann jag med allt annat också, samt att mocka ur bajs ur tomma boxen där hon fick stå och äta + ta mig till bussen med 5 minuter till godo. Puuuuh! Hoppas jag inte glömde nåt annat.

 

Känner nästan att jag kanske ska ta en ännu tidigare buss på lördagarna, blev ju lite stressigt sist med, och tar jag tidigare bussen behöver jag inte vänta vid stationen i 40 minuter. Fast alltså, man HINNER ju på tre timmar, är nog bara det att jag inte är van att inte kunna gå och såsa som man kan när man har bil.. :)



Kommentarer
Linda L

Så vitt jag vet så ska jag inte rida Honey 1 gång i veckan. :) Något missförstånd kanske? Kanske andra Linda? Jag håller mig till grabbarna grus. ;) Men tack för kommentaren! :D

Svar: Haha jaha ja jag tog bara för givet det eftersom du ridit 2 ggr nu? Eller är det andra Linda? :)
Borrowed Hearts

2013-01-21 @ 23:14:41
Linda L

Inget jag gjort. Så måste vara andra Linda. :)

Svar: Ah. Men du är toppen iallafall ;)
Borrowed Hearts

2013-01-22 @ 10:18:44


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

borrowedhearts

Mina äventyr med min medryttarhäst Honey Bird Twitter, samt allmänna funderingar & tankar om hästar, ridning & stall!

RSS 2.0