Fullmånsritt

Jag vet, har inte skrivit om torsdag, fredag eller lördag än. Och jag ska, det blir bara för långt för mobilen och har inte haft tid..

Igår red jag ut med Honey. Vi har ridit på banan hela förra veckan då han vart väldigt stel i vänster sida, så igår kände jag att vi båda behövde en uteritt. Jag kan ju inga ridvägar än, och bilvägen är isig & snöfri så den var inget alternativ. Först tänkte jag bara rida lite i sommarhagen, men red ändå igenom till ängarna bakom den. Där hittade jag hyfsat färska hovspår från två hästar varav en garanterat var Sillens (gigantiska nordisen i stallet), så vips bestämde jag mig för att följa dom och se var vi hamnade! Följa John-färden ledde oss upp på vägen bakom sommarhagen, och sen runt fälten bakom den, tvärs genom, förbi en liten "ö" av träd, över en naturlig bro förbi ett dike som var säkert två meter djupt, runt ett skogsparti, och sen hittade vi nån stig där många uppenbarligen red. Tror jag ska utforska den mer nästa lördag när jag kan rida i dagsljus!

Vi travade där det gick men här galopperade vi. Helt plötsligt hoppade något till framför oss, först trodde jag det var en lite äldre älgkalv men tyckte det var lite konstigt att Honey inte reagerade mer, men så hörde jag en röst och när vi kom lite närmare var det en ponny/liten häst/unghäst vi skrämt slag på! 0:) Min nya pannlampa från Hööks är ganska skit, så jag såg inte hennes reflexer förrän vi var några meter bort. Pannlampa alltså! Inte bara för att man ska se, utan även synas! Vi passerade dom utan större problem, Honey var lite nyfiken på den lilla som hoppade runt men gick bara förbi utan kommentarer. Sen hittade vi Sillens spår igen och de ledde oss över diverse ängar hemåt igen. Mycket trevlig tur, inte jättelång men det tog ca 45 min då vi mest skrittade pga rätt djup snö på många ställen. Vi red även i tjock dimma ett tag där jag hade problem att se så mycket, när man inte ridit vägen förr är det ju dumt att chansa. Tur att vi inte såg unghästen på håll i dimman! Då hade jag ju skitit på mig, mörkrädd som jag är..

Efter en del meck med dagar i början så har M & jag nu bestämt att jag rider Honey måndag & fredag, och så varannan torsdag varannan lördag. Är jätteglad att det funkade för M för det blir så bra för mig. Torsdagar funkar men det är skönt att inte vara uppbokad majoriteten av veckodagarna varje vecka. Samtidigt hade enbart lördagar varit tufft då jag även har andra Honey då, och då hade de dagarna försvunnit helt, då jag kommer vara hemifrån 8-18 de lördagar jag har båda.



Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

borrowedhearts

Mina äventyr med min medryttarhäst Honey Bird Twitter, samt allmänna funderingar & tankar om hästar, ridning & stall!

RSS 2.0