Fattar du (höger)galoppen?

En sak jag känner är lite tråkigt med lilla Filifjonkan (aka tjej-Honey) är allt arbete som aldrig kommer bli av nu. Visst kommer jag få jobba med nya killen och en hel del där, och visst blir det enklare och kanske mer utvecklande för mig som ryttare att rida en något mer skolad häst, men om Honey skulle åka på foder innan vi får till den där attans högergaloppen kommer jag alltid känna att det är tråkigt att vi aldrig fick till det.

Men det görs ju inte på tre sekunder, vi hade ju fin start i våras och nu törs hon iallafall fatta den ur en volt och sen köra utan att bryta. Men ja, hon skulle behöva stärkas generellt, och övas mer, och det är svårt utan ridbana och i rådande årstid + väderlek. Läste på ett ridtravarforum om en tjej som började lära in galoppen genom bakdelsvändning och sen galopp, det skulle man ju kunna testa t ex just när man vänt vid Gtorp/Vändplan och hon är taggad. I bra underlag kan man ju fatta ur volt vid vändplan också.

..när det blir bättre underlag ja. :(
H & jag pratade för ett tag sen om att åka till Sätra och hyra ridhuset nån lördag, ska genast påminna henne om det. Vore ju kul!



Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

borrowedhearts

Mina äventyr med min medryttarhäst Honey Bird Twitter, samt allmänna funderingar & tankar om hästar, ridning & stall!

RSS 2.0