Vinterkläder på!

Honey var lite rolig igår, det var bara strax över nollstrecket på termometern och blåste som tusan så hon klädde på sig grimman i princip själv - men var ändå sur sen. Samma i stallet - gosade gärna - men överdrivet sur i övrigt. Det måste vara pälssättningen som gör det för hon var sur i måndags med, och hon låtsashögg bakåt bara när jag lade på det nya schabraket utan sadel.. ;)
 
Haha skitrolig bild, hon ser ut som en trulig tonåring tycker jag.
 
Jag, jag var väl förberedd för kylan och hade långkalsonger under ridbyxorna, vinterkängorna samt red i täckbyxor plus vinterjackan och hade en tunn huva som "mössa" under hjälmen. ALLTSÅ NI FATTAR INTE VAD SKÖNT. Det blåste som tusan så det var nog minusgrader i luften eftersom det blåste som tusan (det blir ju kallare med vind) och jag satt bara och myste - och innan ni säger att det är för mycket kläder kan jag säga att jag huttrade lite innan vi var hemma. Vi skrittade bara, till Göranstorp och hem på ca 1h. Eller ja, vi tog en par tre travsnuttar men det var max 5-10 meter där jag kände mig helt säker på underlaget. Det snöade i torsdags natt så det var lite småhalt på ställen och vi har ju inte broddat än eftersom det här var första snön. (Och jag tror inte det behövs heller, ska vara ett par plusgrader nu. Jag tror hovis ska komma i mitten av november, kanske mer läge då.) Nej, hellre klä på sig än att frysa! Här även klätt bilen i rosa ludd runt ratten och rosa ludd på stitsen med. Då spelar det ingen roll hur kallt det är. That being said, så ska jag åka och köpa en motorvärmare idag. Behövde ingen förra vintern men jag har en extraplats med motorvärmare i år.
 
Ute var det inte så himla mycket att snacka om i övrigt. Det var nästan fullmåne och det lyste upp ordentligt, blåsigt som sagt men bättre när vi var i skogen. Jag bara åkte häst och myste i vinterkläderna, det var lugn lunk till G-torp och sen arbetsskritt hem, Honey fick bestämma tempot nästan helt själv. Hon hade velat trava men pga mörkret var jag lite osäker på underlaget så det blev som sagt bara lite där jag tordes. Sol idag, trevligt! Jag funderar på att ta en skogsrunda idag, börja med varggropen och sen genom skogen så långt vi kommer (till Islandsstallet typ), tillbaka och så kanske Göranstorp hem? Hmm ja vi får se!


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

borrowedhearts

Mina äventyr med min medryttarhäst Honey Bird Twitter, samt allmänna funderingar & tankar om hästar, ridning & stall!

RSS 2.0