OS + mer om att ha egen häst

Idag känner jag att det finns så mycket att skriva om att man inte vet var man ska börja. Vilken besvikelse laghoppningen i OS blev! Så himla trist, man såg att Lisen bara inte pallade mer.. so much för att "hästen gör jobbet" - Lisen skrev på sin Twitter att Matrix var kanon, det var hennes höft som inte orkade. Men men, nya tag för alla tre killar är vidare till individuella och då får man ju lyckligtvis börja om från början. Jag tror Jens & Henric kan ordentligt. Men England var faktiskt väl värda att vinna idag, herregud Nick Skelton alltså! Det är ren njutning att se honom rida.

RGB på Casall från gårdagens kvalhoppning.

En av mina favvohästbloggar, stalltjej.se, hade ett bra inlägg idag om saker att tänka på innan man skaffar egen häst (länk). En tjej på mitt jobb har börjat rida ganska nyligen, för första gången, och älskar det. Hon har dock ridit på Östermalms Ridskola som ju lagt ner, och när hästarna började vara till salu var hon sugen. Jag tycker om den här tjejen men jag kände bara "nej nej nej!". Jag försökte få henne att inse att det är riktigt dyrt och tar väldigt mycket tid med egen häst och jag tror jag fick henne lite fundersam. Iag berättade hon att hon läst en bok om att skaffa häst och kommit fram till att det nog får vänta ett tag..

Men faktum är ju att det finns rätt många som bara får hästar, och i ung ålder. Häst stod alltid överst på min önskelista när jag var liten (eller ja, gör det fortfarande) men jag hade kloka föräldrar som inte köpte mig nån. Inte för att jag inte hade kunnat greja det, och vi hade nog haft råd (iallafall innan de skildes), men jag är rätt glad för att jag inte fick nån idag. Dels hade det tagit tid från allt annat som är viktigt när man växer upp och som jag idag aldrig skulle vilja ha ogjort, och dels hade vi aldrig haft råd med både ridskola och egen häst. För även om jag kanske är mer inne på NH/nyfiken på Akademiskt idag, är jag glad att jag fick grunderna på de 6-7 åren jag red på ridskola. Jag hade så himla bra instruktörer på Luleå Ridklubb, den ridlärare jag red mest för och som var min favorit, heter Maria Gyllbring och hon är fortfarande lärare där idag. Hon var en såndär härligt barsk no-nonsekvinna fast med glimten i ögat. Jag glömmer aldrig ridlektionen vi fick sitta upp åt fel håll från vänster sida och rida barbacka hela lektionen. Sen kan man säga vad man vill om ridskolor, precis som hästfolk i stort finns det både bra & dåliga. Jag är lite sugen på att testa nån lektion på Upplands Väsby Ridskola, de har drop-in-lektioner för halva priset om man har egen häst, men samtidigt vet jag inte, jag har glömt SÅ mycket och kör mest på känsla och nåt dammigt minne när jag gör skänkelvikningar & sånt idag. Men det, och medryttarskapet, är tillsammans väldigt bra sätt att ta sig fram.

Förra sommaren när jag fortfarande red Rauen & hans ägare flyttade innan han flyttade upp, fick jag ha honom nästan som min egen och det var sjukt kul, men ja, det tar ju sjukt mycket tid. Just då kändes det dessutom inte så kul eftersom jag visste att han skulle flytta så min inspiration till att jobba med honom försvann och det blev bara nåt pass på banan här och där. Mest njöt vi bara av somaren & varandra innan han försvann. Saknar honom, min fina myskille. <3 Men annars är det alltid kul att få ha en hel vecka i sträck eller så med en medryttarhäst, då måste man helt plötsligt planera ridningen på ett helt annat sätt och det blir både utmanande & kul när man inte alltid behöver göra det! Om tre veckor ska jag till Norge & se på Kent igen så istället har jag Honey tisdag & onsdag (istället för fredag-lördag), vilket såklart betyder att jag kommer rida henne fredag, lördag, måndag, tisdag & onsdag. Måste klura ut vad jag ska hitta på dessa dagar! Hoppas bara att hon är ridbar, bulan vid bossan var mindre idag men inget man ville lägga en sadel på + att det regnat så hon hade ont i ryggen, så vi tog med oss Mårten och gick ut på en promenad istället. Skitdum idé, tyckte Honey och lade öronen extra mycket bakåt så fort jag tittade åt hennes håll. Haha. Ston alltså..


- Kom igen nu bruden!


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

borrowedhearts

Mina äventyr med min medryttarhäst Honey Bird Twitter, samt allmänna funderingar & tankar om hästar, ridning & stall!

RSS 2.0