Planer för kommande veckan

Är det nåt man vet om hästar, så är det ju att det inte går att planera något. Hästens form och naturens underlag påverkar, så även om jag är pepp på att arbeta på banan, kanske det inte är rätt dag att göra det för Honey. Eller så ska nån bara rida ut och det är roligt med sällskap och man hänger på. Eller så kanske vintern är på väg, det har regnat och frusit på och hela världen är en enda isgata och det går inte att rida nånstans. Allt kan hända. Men jag har trots att jag vet det gjort en liten plan för måndag-onsdag då jag har Honey lite tidigare nästa vecka (eftersom jag ska till Norge nästa helg).

Imorgon måndag kommer jag nog bara känna av läget lite, hon är åter i stallet och med flocken, där det har tillkommit en ny unghäst (Sudden), vad är läget med "bossabettet" osv. Troligtvis tar vi bara en lugn runda för att känna att vi är hemma igen lite menalt, både för hennes och min skull! Har hon inte fått ett ordentligt bad nu i helgen så får hon nog ett imorgon. På tisdag vill jag jobba på banan, då skulle vi kunna kicka igång traven också, oavsett om hon kan ha sadel eller ej, och i sådant fall blir det fokus på precision och mjukgörande övningar som jag hittat i Allt Om Dressyr-tidningen. Nu i höst vill jag även börja öva lite mer på att sitta ner i traven och går det inte att ha sadel är det ju ett lysande tillfälle! Och onsdag håller jag nog lite öppen tror jag, som reserv om jag inte rider bana på tisdag, så får vi se. Anyway, kul att ha henne tre dar i rad, sen åker jag till Norge på fredag och kommer hem på söndag så jag kommer inte ha tid att sakna henne så mycket innan det är måndag igen! Hoppas på fint väder nån kommande helg när jag har henne, för jag vill verkligen hinna med en runda runt Oxundasjön innan det blir kallt (men då måste hon vara helt igång inkl. galopp).


Nu ska jag fixa brunch och sen ge mig ut på en promenad. Jag har gått upp 12 kilo de senaste 3 åren (!) och nu bestämt mig för att gå ner i vikt. Har därför gått in för det ordentligt, har startat en träningsblogg och det ska mätas och vägas och före & efter-bilder så nu jävlar ska det fan hända! :) Måste se till att fixa min cykel så jag kan börja cykla till stallet, inte bara ger det mig motion men jag spar bensin också!


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

borrowedhearts

Mina äventyr med min medryttarhäst Honey Bird Twitter, samt allmänna funderingar & tankar om hästar, ridning & stall!

RSS 2.0