Skogstur

Red ut med Frida & Cytra idag, bara kortissvängen mot Göranstorp-In vänster i skogen-Manillastigen-hem. Men den är bra för att det är lyfta på benen och mellan Göranstorpsvägen & Manillastigen finns väldigt lite stig så det är ojämnt & bra. Nu när Honey är fräsch i benet är det bra att hon går på blandade underlag för att stärka senan. Skumläste en artikel just om ligament & senor och där stod det också just att bästa sättet att stärka & förebygga är att blanda underlagen - såväl platt som ojämnt.

Travade halva sista raksträckan hem mot bommen, långsamt. Hon hade vart på surishumör hela turen så hon blev skitlack på mig för att hon inte fick kuta efter Cytra som låg lågt före. Mycket bensprattel baktill. "Åh vad duktig du är som kan sprattla med båda benen samtidigt", skrattade jag. Det är nog tur att de inte vet vad man säger ibland.. ;)


I övrigt är det tungt i stallet just nu för Ingra, vår drottning, lämnar oss för Trapalanda imorgon. Av respekt för Åsa & Linda vill jag inte skriva mer om vad & varför utan bara att hela stallet kommer sörja henne, tvåbeningar som fyrbeningar. Finaste Ingra. <3


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

borrowedhearts

Mina äventyr med min medryttarhäst Honey Bird Twitter, samt allmänna funderingar & tankar om hästar, ridning & stall!

RSS 2.0