Dressyrhest

I fredags red jag igenom skrittprogrammet. Jag red det åt fel håll och hälsade vid G två ggr istället för X enbart i slutet, men annars kom jag ihåg hela programmet! Det är ju rätt enkelt, men ändå. ;) Det gick faktiskt oväntat bra, trots att det dessutom var flygfän och mycket sly som växt in på banan. Hon gick jättebra på spåret och lyssnade på mina hjälper, ställde fint.
 
Första uppridningen längs medellinjen gick bra! Lite småslarvig inridning men rak sen. Halten behövde lite jobb. Första volten gick super, den fria skritten över medellinjen var fläckfri! Sen blev hon lite långsam när jag tog tyglarna igen. Jag rider i princip aldrig med korta tyglar i skritt så det måste vi nog öva på. Jag vet bara inte exakt hur korta tyglar man ska ha. Men får vi nedslag på det känns det inte som att det gör så mycket. Åh så pepp för detta DM! Andra volten kändes lite vinglig men OK, andra halten blev mycket fin. Sista uppridningen aningen vinglig. 
 
När vi flyttat hem till stallet i höst ska jag rida med bommar liggandes längs medellinjen vid X så vi har nåt att öva mot, jag är inte heller den stabilaste. Och så måste jag testa rida i min kavaj och sen om jag överlever att den bara har två knappar eller om den måste ha tre. Men överlag är jag oroligt nöjd med henne, det gäller ju att hon är på rätt humör den dagen men sånt går ju inte att planera för.. ;) Det som är bra med skrittprogrammet är att det är så enkelt att man kan ha det som uppvärmningsövningar. Skritt, halter, volter, ställning, snett igenom. Inte börjat flukta på travprogrammet än, det får nog vänta till September.
 
 


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

borrowedhearts

Mina äventyr med min medryttarhäst Honey Bird Twitter, samt allmänna funderingar & tankar om hästar, ridning & stall!

RSS 2.0