Pigg hest!

Honey gör mycket som är så okaraktäristiskt henne just nu, berättade ju om hur hon är på magen nu, idag stod hon bara och darrade och lyfte nästan ena benet när jag kliade henne på magen med en mjuk borste. Sååå skönt.

Normalt är hon dessutom cool oavsett vad andra hästar man rider ut med gör - men det var hon INTE idag! Mårten söker ju fodervärd, och idag var en tjej ute & testade honom så hon & jag tog en tur ihop. När vi kom fram till en bra långsträcka stack de iväg och Honey blev sjukt frustrerad på att inte få följa med. Efter lite trippande tänkte jag att okej, trav då. Det blir väl lite skumpigt men what the hell. Men då ville hon ju såklart bara galoppera. Eftersom jag har en hyfsat färsk skenhistoria (med Rauen, om ni minns?) i bagaget hade jag inte precis lust med det. Inte för att jag inte tror att hon skulle ignorera försök att stanna, men hon har SÅ mycket spring i benen nu så jag tänkte inte chansa. Hon till och med halvstegrade! Inte särskilt högt men hon blev skitsur för att hon inte fick följa. Till slut blev det one rein stop ett par tre varv, men efter det lugnade hon ner sig och vi kunde skritta sen.

image description
Söt tjej i vårlerig paddock, här hade hon för ont i ryggen för att ridas.

Fotade inget pga pratade med folk, lite farligt ändå, lätt att det blir så vet jag av erfarenhet hemma. Får inte bli en vana, blogg utan bilder är ju sådär.. :) Testade rygga henne lite men det blev lite halvhjärtat bara, hon spanade efter Mårten (när de stack iväg på en andra galopprunda) och var ca noll koncentrerad, tog typ ett steg bak och låtsades sen som att jag typ bad henne om rollkur när jag kramade lite i tyglarna, noll svar på sits hur mycket jag än överdrev.. Nä, jag får nog göra som Elin tipsade och prata lite med J hur hon gör, det är ju väldigt viktigt att man gör på samma sätt så man inte förvirrar hästen! Och så måste vi verkligen jobba på det när vi gör det, inte bara nån gång här & där. När vi kom tillbaka till ängen & väntade på lite mer Mårtengalopp testade jag mest för skojs skull en framdelsvändning, som faktiskt blev nästan helt okej! Vi bröt bara ut lite på slutet. Piffigt! Jag veeet, jag är lite långt i förväg nu men man blir ju så sugen ibland. ;)

Hur osugen jag än är på att longera (för det finns ju roligare saker att göra) så undrar jag om jag ändå inte ska göra det på fredag, så hon iallafall får trava & jobba lite mer än jag vill göra barbacka. Eller om vi rider ut själv kan vi trava lite. Eller så gör vi både och. För tro på fan om hon inte hade fått ETT TILL BETT BREDVID DET FÖRSTA ALLTSÅ JAG BLIR GALEN. Jävla kräkinsikter! Det var dock ett mindre så det var nog inte från en broms & borde nog försvinna innan det första är läkt, eventuellt har hon kanske bitit sig själv för jag tror hon försökt klia sig på såret där det läker. Men man kan ju få spel för mindre.. :)


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

borrowedhearts

Mina äventyr med min medryttarhäst Honey Bird Twitter, samt allmänna funderingar & tankar om hästar, ridning & stall!

RSS 2.0