Två steg fram, ett steg bak..

Idag gick det inget vidare igen. Testade henne igen på raka bettet och hon slutar. aldrig. mecka. med. det. Har inte ridit på tredelade sen jag kom tillbaka så svårt att säga om det är generellt eller bara att hon inte gillar just det här raka gummibettet. Ska testa tredelade på torsdag. 
 
Just därför hade jag svårt att få något vettigt gjort idag. Hon var dessutom superhetsig så dagens ridpass kan sammanfattas som såhär; volter, volter, volter. Hade en bom utlagd på mitten och gjorde volter & vänd rakt igenom över den. Det bromsade henne lite och efter ett tag slappnade hon av över den också. (Första gången kom hon taktande mot den för att sedan nästan göra halt och stirra ner på den med spetsade öron) Testade lite trav men hon bara lade i femmans växel direkt och blev surig när jag inte lät henne. Tog en galoppbåge över bommen en gång (då skuttade hon över) men det vart bara hetsigt så vi gick tillbaka till skritten. Var noga med att tvära henne i volterna och det var ju såklart jobbigt, höger varv lättare än vänster dock. Dessutom lägger hon huvudet lite på sniskan, i synnerhet i jobbiga varvet, och jag vet inte hur jag ska få henne ur det.
 
Gjorde lite allt möjligt, volter serpentiner byta varv halvt igenom you name it. Så fort jag introducerade en ny övning gick det OK men så fort hon fattade den sket hon i det & började med bettet igen. Morr.. Vet inte riktigt vad man ska göra. Hoppas att det blir bättre på tredelade. Och att hon bara behöver vänja sig vid bett igen. Hon har ju alltid fipplat lite med betten vid tränsning men så fort man leder ut henne och rider iväg har hon slutat, så är hon inte nu. Frågan är om man borde ta hacket eller sidepullet (nya fina reins på det!) på banan och bett ute. Men då blir det lite svårt att rida dressyr. Äugh. Svårt. Himla bettdjungel. Tror jag testar tredelade på torsdag, men tar med hacket om det skulle vara samma story. Kanske bättre att vänja henne vid betten ute där det är lite roligare tänker jag.
 
Helena & Frida var i stallet hela tiden så jag glömde fota idag ;)


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

borrowedhearts

Mina äventyr med min medryttarhäst Honey Bird Twitter, samt allmänna funderingar & tankar om hästar, ridning & stall!

RSS 2.0