Bländande kväll

Sitter på Väsby Station och mular godis, har just handlat låååångsamt i 20 min, väntat i snart 15 och nu är det "bara" typ 20 kvar innan bussen går!

Helt okej dag i stallet, drog in henne direkt och tog bara ur tistlar ur pannlugg & svans innan vi gick ut på promenad men det är bara inse att det finns ingen suck till att rida i dagsljus på vardagar längre. Sen är jag lite knäpp också, jag är inte mörkrädd om jag rider, men om jag leder är jag det. Det är väl för att jag tänker att jag kan fly snabbt till häst om nåt läbbigt hoppar ut ur skogen, haha!

Vi har fina vägar på Runsa men det är bara skogsvägar, så vi promenerade idag först till ena skogsbrynet (mot Rosendal) och sen tillbaka och så till andra skogsbrynet (mot Göranstorp) och tillbaka. När vi gick längs den sistnämda vägen for molnen bort från fullmånen och det var som att nån hade tänt en strålkastare. Älskar det, det är så knäppt med månskugga, man har liksom lika stark skugga som om det vart sol, fast det är mörkt..

När vi var på väg tillbaka såg jag en bil borta på Runsaborgsparkeringen, det är inte ovanligt (om konstigt) att bilar står där på kvällen så jag tänkte inte mer på det. Sen blinkade bilen till en gång med helljuset, och sen slog idioten på det helt! Troligtvis hade väl min reflexväst fångats upp och nu skulle idioterna se bättre eller nåt. Fastän vi var ett hundratal meter bort bländade det rätt bra.. Men ska man se det positiva i det hela så verkar ju då min reflexväst funka bra! (Honey hade såklart reflexer runt benen men de måste skymts av gräs)

Sen blev jag lite irriterad på en annan bil som körde från gården när vi kom till stallet, vi gick upp på gräsmattan för att inte vara ivägen, bilen rullade långsamt.. och slog sen på helljuset! ALLTSÅ..! Honey hoppade ju såklart till fast sen ställde hon sig och kissade och brydde sig inte mer, haha, så jag vinkade fram bilen (som alltså lätt hade kunnat köra och INTE slog av helljuset). Jag såg inte bilen så bra men jag hoppas verkligen inte det var mamman till tjejen som rider Chevan ibland.. Men dessvärre var det nog det. Idiotiskt. Ja det är svårare att se reflexer i halvljus men man bländar ju för fan ner och kör sakta? Eller det kanske bara är jag. Morr..

Hursomhelst, sen blev det stretch, mockning, matfix & kvällsfodring och det var den dan!



Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

borrowedhearts

Mina äventyr med min medryttarhäst Honey Bird Twitter, samt allmänna funderingar & tankar om hästar, ridning & stall!

RSS 2.0