Lång dag i stallet!

11-18 i stallet idag, puh! Åkte ut vid 11 för att ha gott om tid på mig till bussen hem vid 17. Visste inte hur vägarna skulle vara, i värsta fall skulle det ta 5 timmar att skritta runt men som tur var var det fint nästan överallt och det blev mkt galopp & en del trav med. Ingen högergalopp på fattning men hon tog den själv än gång. Mest glad blev jag över att hon gick över bron vid Rosendal, åt rätt håll! Ibland nitar hon 100 meter innan och jag minns ärligt talat inte när vi red över den åt rätt håll utan hjälp sist. Vet att jag hade ett spö i handen en gång och hon gick över då men det tycker inte jag räknas.. Annars är det bara rygga som gäller men idag gick hon ända fram till bron innan tvärniten kom och efter mycket trickande och pockande gick det! Jag vill lätt skjuta på och försökte säga åt mig själv att ge henne plats, samtidigt som jag inte ville släppa efter. När hon blir lack och inte vill ryggar hon och just där är det djupa diken så hon får verkligen inte göra det men till slut gick hon!
 
Inte världens bästa dag för uteritt; grått, småregn, kallt & blåsigt. Men det hindrar inte oss! :)
 
Efter bron tog hon en högergalopp själv så efter det testade jag göra fattningar men hon vägrade. Jag brydde mig inte så mycket om det idag utan körde bara på. Vid Urmula (tror jag det är) mötte vi två hästar som stannat medans vi kom full kareta runt ett hörn varpå Honey tvärnitade. Bad om ursäkt två gånger men fick inget svar. Det var unga tjejer så jag vet inte om de inte tordes.. Sen vidare in i skogen bakom Verka där det var bra mark men kladdigt, på ställen där man kan trava var det lite för blött. När vi kom till galoppsträckan där blev hon brallgalen och jag bröt av henne säkert fyra gånger innan hon skärpte sig. Därefter var hon lite så, resten av vägen är mix skritt/transportsträckor och bra galoppvägar och ju längre hon går utan galopp desto mer kängru blev hon i galoppen. Men allt gick bra, när vi kom till smala bron vid vikingaskeppet gick hon över innan jag ens hunnit fundera på att sitta av!
 
Öronen framåt hela dan idag, sadlingen gick också jättebra. Glad häst! :)
 
Vi tog en liten fika i Lövstaskogarna och skrittade & travade runt Lövsta där det var lite isigt närmast stallet. Sen galopp till skogen, skritt igenom, galopp till åkern, skritt över, galopp Manillavägen men bara upp till första kurvan för sen var det (lyckligtvis) isigt hela Manilla och vi fick skritta och då skrittade vi hela vägen hem via vägen sen för då hade vi ridit så långt. Sen fick hon stå och äta & dricka i boxen med yllet på i nästan en timme tills hon var torr, då körde jag magic brush och sen fick hon gå ut i hagen. Hon hade verkat pigg till då men när jag ledde ut henne såg hon lite trött ut. Våga vägra vara trött! Haha. :) 
 
 
Mätte i amerikanska miles eftersom jag red för välgörenhetsgrejen men vi red 16,36km
 
Då var klockan typ tre och jag visste att jag skulle somna i sadelkammaren om jag satte mig ner så jag körde bara på och fixade allt åt Sudden, sen började jag mocka åt Walentino men då kom Helena & Frida så jag mockade bara klart och just då kom ändå Bettan & Krille. sen fikade jag lite med Helena & Frida och efter lite fix sen var jag hemma och klockade 7 timmar i stallet, puuh! Är nådigt trött nu, detta är inte lättaste rundan normalt men det var tuffaste turen sen jag blev frisk så visst känns det. Nu har jag dessutom fixat matlåda & satt igång en diskmaskin så jag känner mig jävligt nöjd med mig själv just nu måste jag säga. Denna dan blev verkligen så bra som gårdagen var dålig! 


Kommentarer
Linda

Nä, nog måste du ha ridit mer än 6 kilometer om det tog två timmar? Eller?

Svar: Haha ja annars finge vi rida jääävligt fort! 16,36 ska det såklart stå, föll bort en 1:a. Kan inte ändra på mobilen av ngn anledning, får fixa det imorgon. Tack :)
Borrowed Hearts

2014-02-09 @ 23:17:38
URL: http://stjarnstralar.blogg.se/
Linda

Jamen jag tänkte väl det, blev lite förvirrad bara. 6 kilometer är ju inte så jättemycket =)

Svar: Ja. Och jag menade såklart långsamt. Ska inte svara på kommentarer när jag är trött.. :)
Borrowed Hearts

2014-02-09 @ 23:56:28
URL: http://stjarnstralar.blogg.se/


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

borrowedhearts

Mina äventyr med min medryttarhäst Honey Bird Twitter, samt allmänna funderingar & tankar om hästar, ridning & stall!

RSS 2.0