Supermysig långlördag

Många i vårt stall gör andra saker på lördagar och snabbar sig i stallet, de ser ju dock sina hästar varje dag (vi har inte så många andra medryttare i stallet) så för dom är lediga dagar inte lika stallheliga som dom är för mig. Jag skulle säkert vara likadan om jag hade egen. Nu så njöt jag istället av fyra timmar i stallet. Bettan var i stallet när jag kom och så småpysslade jag mest, sen satte jag mig och åt frukost i sadelkammaren. När jag var klar kom Linda & Åsa som skulle rida Ingra & Cytra, då skrubbade jag krubban och gick sen ute i hagen och fotade hästarna (kommer foton här sen). 
 
Sen beslöt jag mig för att rida först och gick och hämtade grimman igen. Honey hade redan sagt hej och verkade på bra humör, dessutom hade hon slutat frukostäta (hon blir oftast sur om man stör henne i den). När jag kom igen kom hon fram, men när jag lyfte grimman blev hon sur och tvärvände. Eftersom jag hade all tid i världen satte jag mig då istället lite framför henne och tänkte att hon får komma när hon kommer, det är fint väder. Efter ett tag kom hon och jag klappade henne och lyfte grimman, då gick hon igen. Flyttade på mig så jag satt framför henne och så upprepade vi baletten ett par ggr. En gång kom Walentino fram till mig och då blev hon SKITSUR och körde bort honom från mig. (Men vägrade själv ta på sig grimman). Senare kom Grann fram och då vågade hon inte riktigt köra bort honom men sur blev hon. Och sen efter kanske 10 minuter så kom hon fram och dök in i grimman. Hahaha ja alltså dessa hästar. 
 
 
Gjorde i ordning henne vid stocken idag, egentligen är det inte min favvo om det inte är jättevarmt men det var rätt kallt i stallet och varmt (om blåsigt) i solen så vi stod där. Rengjorde & sprayplåstrade om hennes sår i pannan (har inte skrivit om det men hon har fått ett ordentligt sår där). Red med sadel, då jag red upp ridsåren när jag red barbacka i fredags. Det kändes lite konstigt men jag vet inte om det var för att jag hade lite ont eller helt enkelt bara är ovan i sadeln, vi har inte världens bästa sadel och den ger inget gratis stöd så det kanske var att jag släppt hur jag ska rida i den. Nästa gång jag rider måste jag noggrannare kolla lädrena för de kändes lite korta och ojämna + att jag ska börja rida i min Perfect Shoulders mer, redan nu.
 
Vi red 4 km, nästan ända fram till Göranstorp & hem. Hon kändes jättefin, ville springa hemåt. :) Inga större konstigheter med ridningen. På vägen dit mötte vi Anders & Helena och så hade även Maria & Gregor vart ute & fixat medans vi var ute.
 
Jättehärlig dag!
 
Imorgon (5/5) har jag henne som vanligt men sen blir det inte förrän måndagen därpå (12/5) pga Kentresor. Egentligen vill jag rida då men tänker att vi kanske går hela Varggropen som promenad? Jag skulle behöva vila gumpen och hon verkar vilja gå i skogen, när vi red Göranstorp igår försökte hon svänga in på de olika ställen man kan svänga av och hon tyckte det var kul när vi gick Varggropen sist. Jag skulle ju kunna gå först men ta med hjälmen och åka sista biten när det är platt. Ja, så får det nog bli!


Kommentarer
Linda

Konstigt. Det är ju hos hästarna man ska vara när man är ledig.

Svar: De har sånt där som kallas liv ;) Makar & barn etc
Borrowed Hearts

2014-05-04 @ 18:07:21
URL: http://stjarnstralar.blogg.se/
Linda

Huu

Svar: Otäcka grejer! ;)
Borrowed Hearts

2014-05-05 @ 19:06:14
URL: http://stjarnstralar.blogg.se


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

borrowedhearts

Mina äventyr med min medryttarhäst Honey Bird Twitter, samt allmänna funderingar & tankar om hästar, ridning & stall!

RSS 2.0