Lysande Trabträning!

Åh var ska man ta vägen mellan att Kent släpper sin nya låt La Belle Epoque på onsdag och att dagens snabbimproviserade Trabträning gick KANON? :D Kom ut med sikte på att rida ut men läste i boken att hon markerat och vart varm runt kronranden på ena framhoven och när jag tog in henne var hon fortfarande det. Eller ja, typ ljummen men klart varmare än övriga hovar. Hon markerade dock ingenting och tog bra steg så då gick vi upp till banan och övande lite Trab. Först kollade jag henne lite extra i benet men när allt såg bra ut lämnade jag henne i ground tie och hämtade en bom och en matta. Hon var inte helt bekväm när jag kom med dom men stod still. Duktig!
 
Sen gick vi bara över bommen ett par gånger. Mattan var vikt ett par gånger och hon fick först lukta på den, fnorkade och tog båge runt den. Då vecklade jag ut mattan helt och så gick vi över, det gick bra. Stannade, berömde, upprepade. Växlade hela tiden bom & matta. Efter ett tag övade vi även att stanna över bommen. Hon var helt uppenbart inte bekväm med det, men stannade, även när jag skulle springa ifrån och fota.
 
Obekväm, men gör det ändå. <3
 
 
Efter vi klarat hela mattan vek jag ihop den på mitten en gång, sen en gång till, och när det gick en gång till. Och då var vi tillbaka vid utgångsläget. Inga problem. ÅH SÅ DUKTIG! Mycket mycket beröm. Blir så glad!
 
 
Helt utvecklad matta, och sen ihopvikt tre gånger!
 
 
Höll inte på länge alls, behövde inte hålla på länge innan jag kunde börja minska mattan och så fort det funkade med lilla biten ovan slutade vi. Förhoppningsvis är varma hoven inget stort, Sudden hade vart lite varm när vi kom hem i lördags (då var dock Honey inte det, kände på henne då just därför) och när vi var ute galopperade vi och så blev det plötsligt ojämnt innan vi hann se/stoppa så undrar om de vrickade till lätt där. Som sagt inte alls halt idag så förhoppningsvis är det borta snart!


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

borrowedhearts

Mina äventyr med min medryttarhäst Honey Bird Twitter, samt allmänna funderingar & tankar om hästar, ridning & stall!

RSS 2.0