Kort men bra Göranstorpare i sidepullet

Det var ingen pigg tjej jag hittade i hagen igår men efter lite vatten och att hon fick stå i det aningen svalare stallet blev hon lite piggare. Hon har fått så sjukt mkt bett denna veckan, två stora i aniktet. Usch, tycker så synd om henne. Bettet på spenen (!) har försvunnit men det var nya runt om.
 
Eftersom hon hade bett vid mulen och så har hon fått nåt konstigt skav av hacket (förmodligen) som hon aldrig fått förr, så red jag med sidepullet. Kändes bättre än första gången jag provade, vi har ju övat mycket på långsam jogg & lyssna sits ute. Vi skrittade fram till galoppbacken. När vi närmade oss skogen såg jag en hund som kom sättandes mot oss men det såg lite konstig ut. Sen blev jag helt kall när jag såg att det var en grävling, jag är livrädd för såna och att de ska hugga fast i hästen och inte släppa.. Tursamt nog stack den in i skogen, mindre tursamt verkar den ha gryt precis när man kommer in i skogen. Blääähhh. Grävlingsjävel.
 
Vi har ju haft varg & lodjur & vildsvin i skogen på vintern och jag vet att det är ungefär samma sak, inte så stor risk. Men obehagligt är det ändå. Jaja, sen travade vi fram till avverkade delen av skogen utan större problem. Hon var lite pigg och tuffade på men annars inget speciellt. Var lite sen för att de stod så långt ner i hagen så jag hann inte mer än att vänta strax innan Göranstorp, liten galopp hem, sen trav & sen skritt. Hon lyssnade bra på tränset med, jag känner mig mycket säkrare med det nu, bortsett från tyglarna.
 
Trodde det skulle vara jobbigare att rida än det var. Lättridningen var inga problem, men däremot fältsitsen under galoppen kändes i rumpan. Tur att vi inte göra det så länge ;) Rätt bra tur ändå, standard men kanske inte supermkt jobb för henne. Men hon på bra humör och lyssnade trots pigg.
 
 
På väg hem. Älskar att vara här ute. Fina Runsa. <3
 
Nu ska jag klä på mig och sen åka till Göranstorp och äta frukost med Anders & Helena :) Sen ska Helena & jag ut, blir en rätt lugn tur idag. Känner dock att kroppen börjar vara på G nu. Imorgon ska jag gå på den där BodyBalance-klassen igen. Sen hinner jag nog inte träna alls nästa vecka, mer än ridningen. Tänkte dock försöka göra ordentliga pass måndag-tisdag (onsdag hinner jag bara kolla henne pga tidigare nämda besök).


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

borrowedhearts

Mina äventyr med min medryttarhäst Honey Bird Twitter, samt allmänna funderingar & tankar om hästar, ridning & stall!

RSS 2.0