Stübben Golden Wing

Jag såg att Linn Strelin red på ett Stübben Golden Wing-bett och har vart lite intresserad av dom. Mest för att jag tycker dom är snygga :) men sen blir man ju nyfiken på funktionen. Mycket lät bra men då blir man ju direkt misstänksam haha. Jag hittade denna recension som jag tyckte lät bra för hästen lät så himla lik Honey bettmässigt (förutom att Honey går bra på hack jämt, det är snarare när hon inte har kondis/muskler hon inte går bra på det).
 
 
Det här med att förhindra skav i mungiporna (det är det de "golden wings" gör) låter ju trevligt och jag ser egentligen inga problem i att man skappat ett "gott" bett åt hästen (metallen ska enligt rykten smaka gott för hästen) för jag är inte anti Apple Mouth förutom att Honey tuggar sönder dom. På Cheval Ridsports hemsida står det "inga nötknäpparen effekt", jag vet inte vad det betyder men jag antar att de menar att tvådelade bett kan klämmas? De har även med texten "möjliggör för ryttaren att ge ett direkt svar från utsidan av hästens mun" som jag inte riktigt vet vad det ska betyda.. Sen skriver de mycket om att det är lösa ringar, tredelat och att "vingarna" gör att bettet ligger rätt i hästens mun, att det ska vara ett snällt bett. Det låter ju visserligen bra.
 

Stübben kallar det "Sweet Koppar Mouth"och hästen ska tydligen acceptera bettet bättre eftersom den "uppmuntrar hästen att tugga, vilket ökar salivproduktionen" och "den delikata söta smaken av Sweet koppar uppmuntrar hästar att dregla eftersom deras smaklökar är belägna i centrum av tungan där bettet placeras". Här blir jag lite såhär "..va?" Jo, tugga & smaska är bra. Hästen tänker. Men de ska ju inte tugga & dregla bara för att? Så där blir jag lite tveksam. Det hon i bloggen skrev var att det var svårt med storlekar, de har både detta ovan som man kan använda med hisstångseffekt eller som ser ut som det ovan men har runda ringar. Man kan ju även rida tredelat på detta om man inte använder de mindre hålen. Det hon tyckte var dåligt var att bettet är väldigt dyrt och storlekarna, men det hade funkat bra på hennes häst.

 

Mycket spännande! Det tråkiga med de här och t ex alla "revolutionerande" träns som Micklem/PS of Sweden är ju att de är så dyra så man har ju inte råd att testa & sälja vidare om det inte funkar, om man inte är skitrik.. Det verkar även vara extremt individuellt med dom tränsen f ö. Jag tror mycket på Micklem för det verkar så bra men en bekants fjording hade inte visat nåt speciellt med det. Jag tror det ger bäst effekt på hästar som just är känsliga för dom områdena det underlättar för, medans en häst som kanske "tar" mer nog inte visar lika stor ändring. Sen är det ju såklart bra ändå men man har inte alltid råd..



Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

borrowedhearts

Mina äventyr med min medryttarhäst Honey Bird Twitter, samt allmänna funderingar & tankar om hästar, ridning & stall!

RSS 2.0